Bekerduel Ajax-AZ komt op extreme wijze ten einde

/

De ontmoeting tussen Ajax en AZ in de achtste finale van de KNVB-beker is woensdagavond op bizarre wijze vervroegd ten einde gekomen. Acht minuten voor rust betrad een man het veld in de Amsterdam ArenA bij een tussenstand van 1-0. Hij viel AZ-keeper Esteban Alvarado aan met een karatetrap, maar de doelman beet direct van zich af en werkte de 'fan' naar de grond.

Toen de man eenmaal lag, deelde de Costa Ricaanse keeper hem nog twee flinke schoppen uit, alvorens er stewards aan te pas kwamen om de twee te scheiden. Arbiter Bas Nijhuis kwam op het incident afgelopen en besloot Esteban rood te geven, tot grote woede van iedereen bij AZ en vooral trainer Gertjan Verbeek. Die twijfelde geen moment en besloot AZ terstond van het veld te halen en de wedstrijd niet meer af te maken. Onduidelijk is nog of de wedstrijd überhaupt wordt hervat.

Ajax stond voor het incident met 1-0 voor in de achtstefinale-wedstrijd. Na acht minuten scoorde Gregory van der Wiel na een combinatie met Nicolás Lodeiro. Met de rust in zicht speelde het incident zich echter plotseling af in het zestien meter-gebied van AZ. Daarop besloot Nijhuis rood te trekken voor Esteban en haalde Verbeek zijn team van het veld.