Update: 'Voortaan weet ik dat ik beter met 'ja' en 'nee' kan antwoorden'

Woensdag, 14 december 2011 om 15:10

Ajax werd vorige week op miraculeuze wijze uitgeschakeld in de Champions League en AZ loopt een dergelijk risico in het toernooi om de Europa League. Als de Alkmaarders thuis gelijkspelen tegen de al geplaatste koploper Metalist Kharkiv en Austria Wien in Wenen met meer dan zes goals verschil wint van het al uitgeschakelde Malmö FF, dan gaan de Oostenrijkers alsnog als nummer twee door.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Overwintert AZ in Europa?


Gerelateerd

184 reacties (laatste reactie door wondersloff)
14 december 2011 om 10:42

Volledig mee eens en een zwaar overbodige laatste opmerking.

14 december 2011 om 11:40

Het feit blijft wel dat de Boer zijn spelers niet heeft ingelicht over de stand in Zagreb, en dat hij pas de laatste 10 minuten vol in de aanval ging. Lijkt mij toch tactisch falen..

14 december 2011 om 12:24

Inderdaad, want met zo'n grensrechter scoor je in 10/20 minuten 2x tegen Real Madrid. Schei toch uit man!

On: Wat een nutteloze quote van Verbeek. Ik had hem altijd wel redelijk hoog zitten, maar door dit soort achterlijke uitspraken kan dat beeld wel is veranderen. Volgens mij is die man nog meer narcistisch als van Gaal en Mourinho bij elkaar opgeteld..

14 december 2011 om 12:47

Als Ajax door was gegaan dan was het slim geweest van de boer. Nu we niet doorgaan is het wel makkelijk om te zeggen. Laatste 10 minuten? Jij hebt duidelijk een andere wedstrijd gezien.....

14 december 2011 om 10:52

Eens. Compleet onnodige opmerking van Verbeek, gezien het feit dat Kharkiv nog niet eens 1/10e van de aanvallende kracht en dreiging bezit van Real Madrid.

Zoals al eerder aangegeven, wat had De Boer dan voor een Plan B moeten hebben? Aanvallender gaan spelen, je spelers de opdracht geven om er 3 in te schieten en er vervolgens 5 incasseren tegen een Madrid dat zijn kracht uit de counter haalt?

Slaat werkelijk waar nergens op.

14 december 2011 om 11:01

Och Verbeek houdt ervan om zichzelf neer te zetten als de ervaren toptrainer. Prima toch? Laat die man, hij zet zichzelf voor schut met dit soort uitspraken dus ik vind het op zich wel vermakelijk. Frank de Boer werd met Ajax kampioen van Nederland en overwinterde net niet in de CL door 2 afgekeurde doelpunten en een verkochte wedstrijd in Zagreb. Verbeek is nog niet eens door in een poule met een paar zeer matige teams en heeft 7 schrale puntjes bij elkaar gesprokkeld... dus waar hebben we het dan nog over? Kansloos, die Verbeek. Net als die onzin over dat Excelsior zich zolang kon voorbereiden op die halve wedstrijd tegen Az... maar die hadden evenveel tijd als AZ zelf. Verbeek is een ouwe zeurpiet, dan gun ik Rutten een eventueel kampioenschap een stuk meer, ondanks dat hij coach is van Psv.

14 december 2011 om 11:13

Oh ja, je zou eens (terecht) commentaar hebben op ajax!

Wat zegt hij hier fout dan?
Hij loopt al langer mee, klopt!
Tactisch heeft de Boer toch gewoon geblunderd, gezien niemand in het veld wist van de andere wedstrijd. Ook tegen real kun je meer gas geven en meer risico nemen, zeker als de andere wedstrijd wel duidelijk is (paar minuten na rust)

Nee, Verbeek heeft zo zijn momentjes, maar hier heeft hij op alle fronten gelijk.

Dat hij overigens nog niet door is in deze poule is inderdaad een schande...

14 december 2011 om 11:18

@tukkerf, je doet nu net alsof je het niet begrijpt. Dat hij wat langer meeloopt mag hij best zeggen maar ik hoef jou toch niet te vertellen dat de context hier heel belangrijk is? Hij suggereert dat doordat hij langer meeloopt hij niet dezelfde fout zal maken als de Boer heeft gedaan. De reacties boven jouw post geven echter al aan dat vol op de aanval spelen tegen Real geen optie is terwijl Verbeek dat in een thuiswedstrijd tegen een geplaatst Metallist wat makkelijker kan doen zonder te hoeven vrezen voor een tegengoal uit de eerste de beste tegenaanval. Dat is geen blunder van de Boer, dat is de keiharde realiteit.

14 december 2011 om 11:21

@ Tukkerf

De Boer heeft mijn inziens helemaal niet geblunderd. Door de vele blessures waren de offensieve opties zeer beperkt. Ajax was niet bij machte om de 2-0 achterstand om te buigen met welke tactiek dan ook. Waarschijnlijk had een wanhoopsoffensief alleen maar geleid tot een afslachting.

Een paar minuten na rust stond Ajax (bij een stand van 0-1 en 1-4) nog 3 doelpunten voor op Zagreb. Het was toen nog niet duidelijk dat Zagreb zich schandalig zou laten nemen en Lyon de vrije doorgang zou geven om nog 3 doelpunten te maken.

14 december 2011 om 11:26

toch ben ik het met verbeek eens .. Nu zijn ze sowieso uitgeschakeld ..

Ik had het risco genomen om aanvallender te spelen .. en jah de kans is dat je er 5 of 10 om de oren krijg Maar je lig er Sowieso uit .. of dat nou met 0-3 is of 0- 10

ik bedoel te zeggen als ze vol op aanval hadden gegaan had het mischien 4-3 geworden en dan was ajax gewoon door

ik had alles of niets gespeeld heel simpel .

14 december 2011 om 11:47

@polop: Zeker, Ajax' mogelijkheden waren beperkt. Maar je beperkt ze nog verder door de spelers informatie te onthouden. Toen Lyon op 5-1 kwam was één doelpunt voor Lyon of Real voldoende voor de uitschakeling van Ajax. Dat Moeten de spelers in het veld weten. Ook al kun je taktisch niet al te veel aanpassen, de urgentie had omhoog gemoeten (en gekund, denk ik). Het punt is dat de Boer de geringe kans op dit scenario naar nul heeft afgerond, en geen plan B had. Ik zeg niet dat Ajax het met een plan B sowieso gered zou hebben, maar het niet doordenken van alle scenarios is een beginnersfout van de Boer.

De steek onder water die Verbeek hier uitdeelt is overigens nergens voor nodig; hij had inderdaad al lang geplaatst moeten zijn en nu voor de eerste plek tegen Metallist moeten spelen.

14 december 2011 om 12:07

Ik ben het ook met je eens dat je dit niet kunt vergelijken. Maar het is toch wel vreemd dat je geen plan B hebt. Je kunt het in ieder geval proberen, nu sta je ook met lege handen. Je moet een plan B hebben en dan gaat het niet zozeer om de tegenstander. Je moet zelf door en de tegenstander speelt wel een rol maar jou team moet winnen dus waarom niet vol op de aanval. Ook al is het Real of welke tegenstander dan ook. nu sta je met legen handen en heb je ook niks! Een plan B lijkt me daarom wel verstandig ongeacht welke tegenstander!

14 december 2011 om 12:44

als hij zo goed is dan, waarom is hij nog niet zeker geplaatst in een EL poule die niet eens in 1/10e de sterkte heeft van onze poule in de Cl?? en dat terwijl wij veel blessure's hadden en hij een fitte selectie?? en hoe wil je nog aanvallender gaan spelen tegen real als je al je aanvallers al in het veld had staan????! boerrigter sigthrorsson en aisatti waren geblesseerd, en je kunt het frank niet verwijten dat ons 2 doelpunten zijn ontnomen ofwel?? beetje triest ook van verbeek, als hij zo geweldig was geweest was hij nu toch al als 1e geplaatst in zo een zwakke poule ofniet?? nee inplaats daarvan moet hij nog vvrezen voor met alle respect malmo..... dan ben je een gewelidige trainer met veel ervaring idd.

14 december 2011 om 13:00

Wat bedoel je met onze poule Afcaa...? De poule waar ajax in zat zal je bedoelen was ook niet zo geweldig hoor. 1 Topper Madrid, de slechtse team van de CL Zagreb, een Lyon wat matig draait in eigen competitie en gelijkwaardig is aan ajax.
Hij heeft inderdaad een geweldige ervaring in NL, en EL.
Charkiv is misschien wel de best braziliaanse team wat in Europa speeld, heeft afgelopen 2 jaar 54 miljoen geinvesteerd!, dus word een beetje onderschat.
Malmo en austria had AZ natuurlijk allang achter hun moeten laten.

14 december 2011 om 11:08

Ja, Metallist kun je vergelijken met Real Madrid. De poulesituatie is vrijwel identiek aan de poule van Ajax. Metallist is al door, AZ moet winnen. Dat er een verschil in niveau van clubs is, is een heel ander verhaal.

14 december 2011 om 11:13

Als Madrid zich bij Ajax een beetje gekwetst voelt doen ze even 10% meer mee. Dan vallen de doelpunten aardig snel.

14 december 2011 om 11:33

Metallist kun je op geen enkele wijze vergelijken met Real Madrid. Elke Nederlandse club die zich topclub wil noemen is aan zijn stand verplicht te winnen van Metallist, waar het voor elke Nederlandse club vrijwel onmogelijk is zelfs van het B-elftal van Madrid te winnen.

Verbeek heeft dus lekker makkelijk praten, 'we gaan vol voor de winst.' En die opmerking over De Boer is natuurlijk volledig overbodig en buitengewoon on-collegiaal. Verbeek blijft toch maar de neiging houden om zich met zaken de bemoeien die hem niks aangaan. Hou je toch lekker met AZ bezig, man.

14 december 2011 om 11:43

Precies.
Ajax was bij voorbaat kansloos tegen Madrid.
Zelfs als die 2 goals waren goed gekeurd had Madrid waarschijnlijk geen zin in een gelijkspel en even aangezet met als gevolg 2 a 3 goals. Die 7-1 in Zagreb heeft alles beslist, Ajax heeft het gewoon goed gedaan want zonder die 7-1 hadden ze die 2-0 vast kunnen houden en dat was een prima resultaat geweest.

Terwijl AZ gewoon kan winnen van Metalist. De vergelijking is dus een beetje krom.

14 december 2011 om 12:05

Die Gertjan Verbeek kunnen we toch niet meer serieus nemen, wat hij allemaal uit zijn nek zit te lullen tegen de media. Hij word gezien tegenover de NOS als de nieuwe Louis van Gaal, maar deze man moet gewoon eens normaal doen, met zijn nuchterigheid.

Metalist Kharkiv en Real Madrid zijn verschillende clubs en daar kan je niet mee te vergelijken.

14 december 2011 om 13:03

@ Regisv dan weet jij niet de begroting van Metallist, die stijgt inmiddels boven de nederlandse clubs uit.

14 december 2011 om 14:35

@ Toldos

Verbaas mij toch altijd over mensen die hier uitspraken doen zonder enig onderzoek. Gebruik Google of laat je uitspraken achterwege. Want blijkbaar weet je zelf niks over de begroting van deze club.

Metalist Kharkiv president, a prominent businessman Alexander Yaroslavsky said that the budget of the club now stands at 35 million dollars. This he said in an interview with the Express.

35 miljoen dollar dat is dus rond de 26 miljoen euro en dit was een quote van een artikel uit juli 2011. Lijkt mij toch heeeeeeeeel sterk dat de in die 4,5 maand erna de begroting met 40 miljoen toegenomen is.

14 december 2011 om 11:57

Precies en Frank de Boer zit kort maar krachtig als trainer in de voetballerij en heeft al het landskampioenschap, Europa League en Champions League in zijn loopbaan mee gemaakt. Dat zou je niet kunnen zeggen bij meneer Gertjan Verbeek.

ect Metalist Kharkiv is een goeie ploeg, maar is toch verre weg niet te vergelijken met Real Madrid???..

14 december 2011 om 13:19

Je kunt zeggen dat die teams totaal niet te vergelijken zijn, maar kwalitatief is Ajax toch ook veel beter dan AZ? Dat bij AZ alle puzzelstukjes passen en alles lekker loopt, wil niet zeggen dat Ajax slechter is. Sterker nog, Ajax is als het allemaal loopt veel beter. Daarnaast weet jij ook heel goed dat Nederlandse clubs het altijd lastig hebben met zulke clubs.

Lekker makkelijk, gaan voor een overwinning tegen Metalisk... Real Madrid is wel iets anders hoor, en als het dan nog tegenzit zoals het tegenzat bij Ajax dan valt er vrij weinig aan te doen.

14 december 2011 om 12:49

Volgens mij doelt hij meer op het feit dat hij het van te voren al bespreekt.

Bij Ajax is er van te voren geen rekening gehouden met dat scenario.
Hij wil dat voorkomen.

Een Ajax speler zei zelf dat hij naar 80 min hoorde dat het 6-1 was, bij AZ weten ze dan als het goed is precies wat ze moeten doen. Los van de tegenstander.

laatste half uur kan het wel schelen dat je het weet, als je weet dat je het in eigen hand hebt en je staat na een uur achter kun je er een nood aanval uitgooien, zag je bij ajax die liepen het laatste half uur met het idee oooh we gaan wel door, sulejmani had die bal anders niet zo mooi willen maken,

14 december 2011 om 10:54

Maar wat had De Boer dan moeten doen, als Plan B? Het team aanvallender laten spelen en daaruit doelpunten proberen te scoren, om vervolgens er zelf meer te incasseren tegen een elftal dat zijn kracht put uit snelle counters? Dat is simpelweg idioot.

14 december 2011 om 11:44

@ajaxfank

0-3 of 0-6? Uitgeschakeld had je toch geweest. Ik ben het eens met de mensen die hier suggereren om aanvallender te spelen in dat geval. Ajax speelde goed tegen Real, als je weet dat je dan gelijk moet spelen (of in ieder geval een doelpunt maken) had ik aanvallender laten spelen en als speler zeker geprobeerd er meer uit te persen. Vergeet niet dat die 3rde goal van Real pas laat viel.

14 december 2011 om 11:51

De Boer had ervoor moeten zorgen dat vanaf een bepaald moment (zeg verschil tussen Ajax en Lyon kleiner dan twee doelpunten) de spelers in het veld op de hoogte zouden worden gehouden van de stand in Zagreb. Van die informatie ga je natuurlijk niet beter voetballen, maar nu hadden een paar spelers haast, terwijl anderen op hun dooie akkertje rondliepen. Met een plan B hadden alle spelers geweten waar ze aan toe waren, en het tempo nog eenmaal zoveel mogelijk kunnen opschroeven.

Het is ook wel vreemd dat Ajax geen plan B had, aan de andere kant... wat hadden ze moeten doen?

14 december 2011 om 10:41

Ja inderdaad wat moet je dan als de boer zegt, jongens lyon staat 6-1 voor leg er effe 3 in tegen Real :s:s.

Wel erg triest van Verbeek met zijn opmerking natuurlijk weer wie ziet nou niet aan die kop dat hij al langer meeloopt.

14 december 2011 om 11:08

Ze hadden op zijn Minst tijdens de rust kunnen bespreken wat de stand is en dat zagreb met 10 man speelt. Dan kan je net na de rust nog aangeven dat lyon begint te scoren.

Als je zag hoe ajax de wedstrijd uithobbelde dan zie je dat geen enkele speler op de hoogte was van dat ze er wel eens uit konden gaan vliegen. Ik snap best dat het tegen real moeilijk is om iets te forceren, maar je spelers helemaal in het ongewis laten en ze zo mak de wedstrijd uit laten voetballen is wel het andere uiterste.

Je had op zijn minst wat naar voren kunnen drukken en wat meer dode spelmomenten kunnen forceren waar misschien nog iets uit te behalen viel. Ik vond het toch wel wat amateuristisch om de spelers niet te laten weten dat ze ondertussen er al bijna uit lagen.

14 december 2011 om 11:46

@patrickstern

Bij 1-6 voor Lyon had je er maar 1 in hoeven trappen. Ajax speelde goed tegen Real, en bij een iets aanvallender spel had ik er nog wel 2 in zien gaan voor Ajax.

14 december 2011 om 10:57

Real vergelijken met Metalist? Laten we dat maar niet doen.

14 december 2011 om 11:54

Doet-ie niet; Verbeek vergelijkt zichzelf met de Boer. Maar dat moet-ie ook maar niet doen. De Boer is als trainer al 'ns kampioen geworden, en heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de EL. Beide dingen heeft Verbeek nog niet voor elkaar.

14 december 2011 om 13:13

Ja hoor, dat is toch niet te vergelijken met elkaar. Denk dat Gertjan een veel ervarener coach is dan de boer.

14 december 2011 om 11:54

@persiangooner

In ieder geval de stand bij de andere wedstrijd doorgeven. Daardoor hadden spelers er echt wel meer uit geperst. Had nu het idee dat er zoiets heersde "geen bericht is goed bericht, dus we gaan bij deze stand ook wel door". Pas de laatste 5 - 10 minuten gingen ze er vol voor, omdat ze toen wel de stand wisten.

Een plan B is puur tactisch bedoeld? In dat geval, wat had De Boer tegen Real moeten uithalen? Dusdanig kwaliteitsgebrek ten opzichte van Real valt niet te vullen, tenzij alle mazzel van de wereld, iets wat Ajax die avond niet bepaald had.
Wat dat betreft is Kharkov van een hele andere orde.

14 december 2011 om 10:51

Het plan B zou kunnen inhouden dat alle remmen los gaan, vol op de aanval met alle risico's van dien. Ik denk namelijk wel dat als er ooit een kans was voor Ajax om (een) punt(en) te pakken tegen Real, het vorige week was. En als je de reacties van een aantal spelers achteraf hoort; zij zeiden dat ze niets van de stand bij Zagreb - Lyon afwisten en er vanuit gingen dat ze ondanks de 0-2 toch door zouden zijn. Als ze op dat moment wisten dat het 1-6 of 1-7 stond dan waren ze met een andere instelling de laatste minuten ingegaan denk ik.
Neemt niet weg dat het een bizarre avond was en het in mijn ogen Ajax niet te verwijten valt. Zagreb is de grote schuldige en Ajax heeft gewoon erg veel pech gehad.

On: Rare laatste uitspraak van Verbeek en totaal onnodig. Eerst maar eens zorgen dat hij zelf overwintert, want het zou een zwakke prestatie zijn als hij dit niet voor elkaar krijgt met dit AZ.

14 december 2011 om 11:11

ik ben het met je eens, zie mijn eerdere reactie. Eerlijk is eerlijk het is een beetje naief om je spelers niet in te lichten, ondanks dat het tegen real misschien moeilijk is om iets te forceren, ter wille om door te gaan had je het kunnen proberen :S

14 december 2011 om 11:20

@fansie

Als je wilde overwinteren in de CL is ajax wel degelijk wat te verwijten.
Als je wilt overwinteren moet je 2e worden, dat heet dat je moet winnen van Lyon.
2 wedstrijden de betere en niet winnen, dan ligt het dus toch aan jezelf....

Ik zeg hier niet dat het niet knap is wat ze hebben gedaan, maar uiteindelijk heb je het zelf laten liggen...

Het is overigens ook nog eens zo dat ajax zelf met ruime cijfers tegen 11 man van zagreb won, dus dat Lyon dat tegen 10 man kan is niet vreemd toch?
PS daarnaast had zagreb nog een appeltje te schillen met ajax, 2009/2010 liet ajax anderlecht winnen en lag daardoor zagreb eruit.

Nee, al met al moet iedereen niet zo zeuren en gewoon doorgaan.

ON: Verbeek loopt langer mee en, net zoals mij, vind Verbeek ook dat de Boer een fout heeft gemaakt door niets te zeggen. Dus niets raars aan zijn uitspraken!

14 december 2011 om 11:43

@ Tukkerf

Natuurlijk had Ajax kunnen winnen van Lyon, daar hebben ze ook naar gevoetbald, maar ze misten geluk/scherpte in de gehele poulefase. Neemt niet weg dat het op voorhand een knappe prestatie is dat Ajax zo serieus heeft gestreden om de tweede plaats in deze zware poule. Ik had het in ieder geval niet verwacht.

De uitspraak van Verbeek is niet perse onjuist, maar het is onnodig en dus een flauwe opmerking als je het mij vraagt.

14 december 2011 om 17:25

Zware poule? Voor Ajax misschien maar 1 absolute top en 3 mindere is nou niet een zware poule. Maar uit Ajax oogpunt is alles een zware poule.

14 december 2011 om 19:32

Het gaat er niet om of het een relatief zware poule is (dus vergeleken met ander poules), maar of het voor Ajax een zware opgave is. Vooraf hadden de meeste mensen niet verwacht dat ze zo dicht bij een tweede plaats zouden komen denk ik. Dat wilde ik er mee aangeven.

Wat een reactie weer van deze man. Begin echt ziek te worden van die arrogantie !!

Wat voor plan B had Ajax moeten hebben. Ze hebben gedaan wat ze konden en pech gehad.

Op een of andere manier wil Verbeek zich altijd spiegelen aan Ajax of Fdb. Ik wil hem over een paar jaar nog wel eens horen.

AZ succes en zorg dat de punten binnenkomen voor het Nlvoetbal. Jammer van deze trainer want die gun ik helemaal niets meer !!!

14 december 2011 om 10:46

Ze hebben gedaan wat ze konden? Dan heb je toch een andere wedstrijd gezien. Na de 0-2 merkte je duidelijk dat ze zoiets hadden van: laten we het op 0-2 houden, dan zijn we wel door.

14 december 2011 om 11:14

Wat een onzin ! De eerste helft heeft Ajax vol gas gegeven. Dan worden er 2 doelpunten afgekeurd wat al niet echt goed is voor de moraal. Als het 2-1 wordt kan het wel eens een hele andere wedstrijd worden.

Vervolgens komt de 2de helft en dan zie je gewoon dat het energieniveau daalt en dat de verdediging van Real gewoon goed staat.

Het enige wat Ajax zichzelf kan verwijten zijn de tegengoals door ongeconcentreerd verdedigen. Die 3de tel ik niet eens mee want toen was het al een gelopen zaak en natuurlijk wisten de spelers al wel wat er gebeurde bij die andere wedstrijd.

14 december 2011 om 11:56

"vervolgens komt de 2de helft en dan zie je gewoon dat het energieniveau daalt"

Tja, en ik denk dat Verbeek redeneert dat als de spelers geweten had hoe de vlag erbij hing, ze vol door waren gegaan. Niet dat Verbeek zich daarmee moet bemoeien, maar dat neemt niet weg dat-ie op dit punt gelijk heeft.

Ik snap dat plan B verhaal ook niet helemaal. Ajax moest gewoon de schade beperken. Oke dat hebben ze niet heel goed gedaan, maar wat wil je dan met zo'n reusachtig verschil in kwaliteit / budget. Waarom had Feyenoord vorig jaar geen plan B om gewoon toch 4e te worden toen het zo slecht ging. Slaat als een tang op een biggetje als je het mij vraagt.

14 december 2011 om 10:47

Plan B is dat bijvoorbeeld Vertonghen de spits in gaat. Ajax had veel meer risico's kunnen gaan namen. Bij de 1-4 wist men eigenlijk al hoe laat het was.

14 december 2011 om 10:56

Ja, we zetten Vertonghen in de spits en laten de verdediging finaal op z'n gat liggen tegen een elftal dat zijn kracht put uit de counter, in een situatie waarin we mathematisch nog steeds door waren. Lekker slim.

Ajax kon simpelweg niets anders dan proberen zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen, hadden ze aanvallender gespeeld dan waren ze compleet afgeslacht.

14 december 2011 om 11:17

Wat een domme reactie Voetbal87. Vertonghen in de spits... wat denk je dat er dan gebeurd? Real gaat counteren en Ajax verliest nog dikker...

14 december 2011 om 11:22

Zo dom is het helemaal niet, getuige de woorden van meerdere ajax spelers...

Zoals het nu ging was het top inderdaad...pfff

14 december 2011 om 11:52

ook al verloor je met 10-0. Dat je het niet ging redden was al snel te zien in de tweede helft, door de score van Lyon. Dan ga je echt geen zorgen meer maken om eventuele tegendoelpunten!

14 december 2011 om 12:19

@voetbal 87

kom op zeg, dus exelsior moet volgens jou theorie maar gewoon vol op de aanval.. verdedigers mee naar voren omdat het toch al weet dat het waarschijnlijk laaste word dit seizoen?

Zodra Ajax met 10-0 had verloren zoals jij hier boven als voorbeeld geeft, dan had iedereen moord en brand geschreeuwd hoe slecht ze wel niet zijn, niet thuis horen in de CL . En zou het te boek gaan als een grote vernedering.

14 december 2011 om 13:16

@huntertje91 Dus als je 0-2 achter staat en je weet dat je waarschijnlijk een gelijkspel nodig gaat hebben, dan ga je maar voorzichtig verder voor het geval dat het anders 0-10 wordt? Ik hoop toch zeer dat ze bij Ajax niet zo laf zijn!

Met deze uitspraak laat Verbeek niet bepaald zien lang mee te lopen en veel ervaring te hebben... Ben wel van mening dat De Boer minimaal zijn derde wissel had moeten doorvoeren, maar denk niet dat het geholpen had.

Denk dat ervarign je uberhaupt weinig helpt als je Kroatische poulegenoot de kopjes en sportieve plicht volledig laat hangen. Zeker niet als je tegen RMA speelt. Tegen kharkiv kan je dan de wedstrijd mss idd nog in de hand neemn.

14 december 2011 om 12:12

Inderdaad. Ajax kon nog zo veel plannen hebben, Real Madrid is gewoon echt 10 keer sterker en die regisseren de wedstrijd. Als ze een tegengoal willen krijgen ze die, als ze geen tegengoal willen, krijgen ze geen tegengoal.

Arrogantie straalt er van deze Verbeek af, maar hij heeft wel gelijk. Ajax kon echt nog wel iets forceren als ze wilden tegen een inspiratieloos Real. Ik blijf het ongelofelijk vinden dat er geen plan B was, hoe kan dat op dat niveau... Ik zeg niet dat het beter was gegaan bij Ajax. Maar je kan het beter proberen iets te forceren dan de handdoek in de ring gooien in feite...

14 december 2011 om 11:24

Wat had FdB dan moeten doen ?

14 december 2011 om 12:04

Afspraken vooraf maken. Net als Verbeek. Weten bij welke wissels bijvoorbeeld wat je moet doen. Ajax speelde de bal gewoon rond alsof ze geplaatst waren. Het is toch beetje raar dat Ajax niet wist wat het stond. Je moet toch weten wanneer je moet aanvallen en wanneer niet...

Ik weet niet wat het is met die man, maar op 1 of andere manier zorgt ie er altijd voor dat bij mij de nekharen overeind gaan staan. Is het nu die arrogantie of gewoon de manier waarop deze ´mijnheer´ met collega´s, journalisten en andere mensen omgaat. Sociale vaardigheden zijn ook belangrijk.

Wat zal het nou leuk zijn als hij met ze bijdehante 'plan B' uit de Europa league vliegt.

14 december 2011 om 10:54

Nee, dat zou niet leuk zijn. Dat levert Nederland namelijk minder punten op. Ik ben niet voor Ajax, maar dat neemt niet weg dat ik ervan baal dat ze uit de Champions League liggen (en helemaal de manier waarop, maar dat terzijde).
Ik neem toch aan dat je niet alleen van Ajax houdt, maar ook van het Nederlands voetbal?

14 december 2011 om 11:05

Ik vind het ook jammer als een Nederlandse club wordt uitgeschakeld in Europa, maar dat neemt niet weg dat Verbeek arrogant is en ik hebt altijd geleerd, dat als je arrogant bent, je ook niks word gegund door je medemens.

14 december 2011 om 11:39

Dan zou je nog beter Verbeek zijn ontslag kunnen gunnen of iets dergelijk. Dan is alleen hij de dupe en kan jij blij zijn voor jezelf, AZ en het Nederlands voetbal.
Overigens heb ik dat niet zo geleerd... ;

Wat een vreselijk arrogante reactie van Verbeek.
Ik vond hem altijd wel sympathiek, maar sinds hij eerste staat met AZ erger ik me regelmatig aan hem.
Verbeek loopt misschien wel langer mee dan De Boer in de eredivisie, maar volgens mij heeft hij een scenario als die van Ajax nog nooit meegemaakt. Bovendien is dat scenario ook niet te vergelijken met dit scenario van AZ.

eerst moet verbeek met az winnen van kharkiv of gelijkspelen.

en die laatste opmerking is gewoon zwakzinnig

Hij loopt inderdaad heel wat langer mee, maar heeft zowel als voetballer en als trainer minder bereikt!!
Dus zet hij met deze uitspraak zichzelf weer voor paal..

je loopt langer mee, maar hebt minder gewonnen als coach, doe je toch wat verkeerd verbeekje. Daarnaast speel je in de EL tegen mindere tegenstanders. Je bent 1x coach geweest van een topclub en toen keihard gefaald. Zn sneer naar frank is nergens voor nodig en zet alleen maar kwaad bloed.

14 december 2011 om 11:02

Wat had hij dan moeten winnen met Heerenveen, Feyenoord en Heracles?

Ik weet niet wat ie met die laatste opmerking bedoelt, maar feit is wel dat Ajax er als een zoutzak bij liep in de laatste 20 minuten. En op het moment dat het stadion hun nodig had, was het stil in de Arena. Dan denk ik echt.. dit gaat om miljoenen. Zet Sulejmani op links, Ebecilio op rechts en gooi die ballen voor het doel. Bulykin had meteen al een klein kansje.

Ik vind wel dat AZ al eerder de volgende ronde had moeten bereiken. Maar we moeten nou niet net doen alsof AZ met twee vingers in de neus de volgende ronde had moeten halen. Austria Wien is best een aardige ploeg en Kharkiv is misschien nog wel beter dan AZ. Maar ze hadden gewoon 2 keer van Malmö moeten winnen. De laatste wedstrijd tegen hun was gewoon heel slecht. Maar ik denk dat we 't nu wel halen.

14 december 2011 om 13:30

Simpele gedachte. Verbeek heeft alleen bij Feyenoord gefaald, voor de rest heeft hij het overal boven verwachting gedaan. Of zijn we dat opeens vergeten? De Boer doet wat van hem verwacht werd, maar om nu te stellen dat hij het fantastisch doet? Nee, er is nog een hele hoop kritiek op hem.

Mijn hemel wat is die Verbeek toch een irritante hork, als hij het zo heeft gezegd tenminste. De goede man leeft totaal boven zijn stand, hopelijk kunnen we hem snel met beide benen op de grond zetten. Wat een kwal zeg. Hij moet zich schamen dat hij in deze poule niet al na 4 wedstrijden geplaatst was. Wat Ajax in de CL heeft laten zien is twee klasses beter dan wat AZ in EL heeft laten zien. In de competitie is er idd een grote achterstand, maar wedstrijden genoeg om dat nog te overbruggen.

Verbeek wordt met de dag arroganter sinds hij op de #1 positie staat. Mag hopen dat het uiteindelijk een teleurstellende 4e plaats wordt voor Gert-jan om hem weer met beide beentjes op de grond te hebben. Verder raakt zijn reactie kant noch wal omdat je Real nou niet bepaald kunt vergelijken met een c-elftal als waar AZ tegen moet, kom op zeg.

Grappig dat hij leuk probeert te doen met dat hij langer mee loopt, hoeveel prijzen heb je dan al meer gepakt dan Frank ?

14 december 2011 om 11:08

Je bedoeld als trainer? Evenveel, nl. niks(prijzen).

Verder ben ik het wel met je eens hoor. Verbeek moet dit niet doen. Is nergens voor nodig en het logische gevolg is dat men hem echt arrogant gaat vinden.

14 december 2011 om 11:10

Evenveel? Niks?
Frank is toch echt landskampioen geworden met Ajax afgelopen seizoen.

14 december 2011 om 12:40

Oeps. Excuses, je hebt helemaal gelijk. Erg onnozel van mij dus ik heb niks gezegd.

Wat is dat nou weer voor laatste opmerking. Vervelende vent die Verbeek, hij denkt dat die al van hetzelfde niveau is als coaches zoals Hiddink en van Gaal. Wat een wijsneus.

Ik begin echt moe te worden van Verbeek. Zo een arrogante uitspraak. Hij loopt wat langer mee dan de Boer. Als speler was Verbeek niet echt top, terwijl Frank de Boer het wel gezien heeft door prijzen te pakken. En als coach heeft Verbeek het redelijk gedaan. Bij Feyenoord is hij door de achterdeur vertrokken. En overigens het niveau van de Europa League is anders dan de Champions League. Hoe kan die man daarover oordelen als hij als trainer zelf nooit een CL wedstrijd heeft meegemaakt. Ik hoop dat deze man snel zichzelf tegenkomt. Dat verdiend hij wel...arrogante man!

Beetje jammer van Gertjan om deze situatie te vergelijken met de Ajax situatie. Ajax had als tegenstanders Lyon en Madrid vorige week, AZ Charkiv en Austria Wien, is toch wel een verschil.
Had verwacht dat een trainer die altijd zo nuchter en slim is beter kan verzinnen dan dit.

De tactiek van de Boer was eigenlijk gewoon goed! Want als we geen blinde grensrechter hadden dan heb je 2-1 voor gestaan tegen Real en eventueel Sulejmani die niet op de laat schiet maar gewoon IN het doel dan pak je de 3-3 dus de Boer heeft er zeer goed over na gedacht!

Zo jammer dat een hele hoop mensen zich meteen aangevallen voelen! Verbeek vergelijkt de situatie van AZ gewoon met die van Ajax, wat in mijn ogen volledig terecht is: wel bijna doorzijn, maar toch nog een kleine kans op uitschakeling hebben. De laatste opmerking is alleen maar bedoeld om te laten zien dat hij wél weet wat hij moet doen, namelijk de spelers op de hoogte houden van de situatie op het andere veld. Want eerlijk is eerlijk, Frank de Boer had dat niet slim aangepakt...

14 december 2011 om 11:50

Dus als Ajax de scheidsrechters niet tegen zich had (ik doel op die 2 afgekeurde doelpunten) dan was er gewoon niks aan de hand geweest. De Boer heeft de situatie gewoon goed ingeschat. Als dit bij Ajax niet had gebeurd had Verbeek er ook absoluut geen rekening mee gehouden. Zo exceptioneel zie je eens in de 30 jaar geloof ik.

En mensen reageren hier gevoelig over omdat iedereen (die voor Ajax is in ieder geval) voelt zich Ontzettend genaaid. En dat zal nog wel even duren denk ik.

Natuurlijk had Ajax thuis moeten winnen van Lyon en hebben ze dit scenario uiteindelijk ook aan zichzelf te danken maar als je kijkt naar de uitgangspositie van Ajax dan hadden ze ruim het voordeel en had in een plek in de CL ook wel verdiend geweest. Maar dankzij een Portugese grensrechter waar ik mijn twijfels bij heb is het niet doorgegeaan.

14 december 2011 om 11:56

Ik heb het niet over de tactiek vóór de wedstrijd, die was inderdaad goed, maar over de tactiek tijdens de wedstrijd (en daar doelt Verbeek ook op): als je met nog een kwartier te gaan twee goals moet maken (dat wisten de spelers niet, fout van De Boer), ga je toch niet de bal achterin rondtikken alsof je met 2-0 voorstaat? Dat gebeurde enkele keren. 5 minuten voor tijd zag je een verandering (vertonghen ging meer naar voren spelen), maar toen was het al te laat!

Ajax heeft het uiteindelijk inderdaad aan zichzelf te wijten dat ze niet doorzijn, omdat ze zowel thuis als uit in Lyon de kansen hebben gehad om het af te maken. Dat je dan inderdaad 2 afgekeurde goals (kijk eens na: samen misschien 15 cm niet buitenspel) hebt, is óntzéttend zuur, en al helemaal als je ziet dat het een kleine 15 miljoen (die 25 was inclusief 10 miljoen startbonus, wedstrijdpremies etc) maar dat is voetbal. Zeiden jullie in de situatie-strootman ook tegen ons!

14 december 2011 om 12:53

True dat is waar. En de Boer stond 10- 15 minuten voor tijd te schreeuwen langs de lijn dat ze meer druk moesten zetten. Dat zei de commentator nog. Maar hij had moeten roepen: 6-1 Lyon!!! Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan... maarja. idd een fout.

Maar wat bedoel je met gevalletje Strootman? Die rooie kaart? Belachelijk dat hij rood kreeg en OOK nog eens 2 duels. Terwijl die speler van Excelsior 3 wedstrijden krijgt voor die overtreding op Sulejmani maarja.. Ook dat is voetbal inderdaad.

Was wel benieuwd naar zijn plan B als hij trainer van Ajax zou zijn geweest. Als je Ebecilio al moet opstellen omdat je niks beters hebt, wat voor plan B kun je dan maken? Vertonghen naar voren zodat je gezellig met alleen Blind centraal gaat spelen? Daar lopen ze echt wel overheen hoor. Die wedstrijd was niet te keren, daarvoor had de Boer gewoon de bank niet. Pompen of verzuipen daar kunnen ze in Madrid makkelijk tegen, Dat kunnen we vaak genoeg zien in de Primera Division.

Heeft verbeek helemaal gelijk in! Als je de volgende ronde kunt bereiken is dat toch weer een mooie financiele meevaller. En met alle respect, maar ten koste van een club van als Austria Wien hoeft AZ echt niet uit de Europa League te vliegen!

Hij moet gewoon slim zorgen dat de koppies van zijn spelers rustig blijven. Hij heeft dertig keer liever dat iedereen hem laf noemt en aan het eind van het seizoen met de schaal staat, dan dat hij hoog inzet en zijn team het door de druk nog weggeeft.

Als je al zolang meeloopt als Gert-jan dan zou je je op z'n minst week in week uit professioneel moeten kunnen gedragen, maar daarin loopt Frank lichtjaren voor op deze zelfingenomen man. AZ had zich allang moeten plaatsen in een niet al te zware poule, wat onze lieve GJ ook zegt. Ajax daarentegen speelde tegen 2 gerenommeerde teams in de CL en had tegen Real niet de spelers om iets te forceren. Daarbij waren ze ook gewoon op. Gert-jan leuk geprobeerd jongen, maar je moet je kapot schamen dat je je moet verschuilen achter dit soort praat. 1e had je moeten worden en niets minder.

14 december 2011 om 11:32

Ajax mocht thuis beginnen tegen de concurrent en thuis eindigen tegen Madrid B. En tussendoor in de 3e en 4e wedstrijd de zwakke broeder treffen. Dat is de ideale loting. Ajax moet zich ook kapot schamen.

OT: Was te verwachten dat heel Ajax hier weer overheen zou vallen. Maak je niet druk. Dat de spelers van Ajax niet op de hoogte waren is ook simpelweg een blunder, heeft niets te maken met de (matige) prestaties van AZ in deze poule...

Wat een onzin van gert-jan metalistkharweetikveel heb je wel een plan b voor ja totdat hij tegen real moet spelen en twee doelpunten onterecht afgekeurt ziet worden heb je aan de ervaring geen ene fuck.
hij heeft een plan b maar gaat toch van eigen kracht uit en wil toch winnen lijkt me een onnodig plan dat plan b. niet zo een slimme reactie van gert-jan. en die mensen uit finland zijn meer te vertrouwen die zullen niet zo opzichtig praten.

Achja, zo kennen we Verbeek wel weer. Plannen B werken niet als je zelf tegen een goeie tegenstander speelt en de wedstrijd elders volledig uit de hand loopt qua score.. daar kan je niet zoveel tegen doen namelijk, Madrid had namelijk zeker wel de klasse hun doelsaldo verder uit te breiden als Ajax meer risico had genomen dus erg veel meer had een plan B niet geholpen.

Enige punt van kritiek is dat de spelers niks wisten van het scoreverloop van Lyon, maar daarover moet Verbeek z'n mondje houden.

Kap allemaal eens met het zeggen dat Real Madrid een counterploeg is.
DAT Zijn ZE Niet!
Counteren tot in de kleinste details beheersen en een counterploeg zíjn is heel wat anders mensen.

Ik vind Verbeek een goede trainer maar tegelijkertijd is het ook wel iemand die lompe uitspraken doet. Leuk dat hij zegt dat hij langer meeloopt als trainer dan Frank de Boer maar Frank heeft wel heel wat meer prijzen gewonnen dan Gertjan.

Moet ook nog maar zien of Verbeek aan het einde van het seizoen nog zo'n grote mond heeft want AZ gaat dit echt niet volhouden.

Ik verwacht geen doemscenario voor AZ, dat zou wel heel erg toevallig zijn. Gewoon op de aanval spelen en winnen van Metallist.

Die Verbeek kan zeggen wat hij wil, maar Frank de Boer heeft in zijn korte loopbaan als trainer al meer landstitels gepakt dan Verbeek.

14 december 2011 om 11:28

met betere spelers

14 december 2011 om 12:10

Kan niet zeggen dat de ajax spelers nou zoveel beter zijn dan die van AZ.

14 december 2011 om 12:24

als Ajax in vorm is heeft het toch zeker betere spelers dan AZ, vorig jaar zeker

Verbeek loopt ook langer mee als Guardiola, maakt dat hem een betere coach? belachelijk gewoon

14 december 2011 om 11:39

Het is prachtig. Stel je voor dat je een kleine sneer uitdeelt naar de grote Frank de Boer van ons aller Ajax! Hoe durf je!

Waar staat in de tekst dat Verbeek zegt dat de Boer geen plan B had?
Misschien lees ik er over heen?

Altijd leuk, mensen die een reactie in stukken snijden en dan alleen het stukje eruit halen waardoor Verbeek zichzelf als arrogant neer zet. Het gaat er helemaal niet om dat hij zichzelf een betere trainer vindt of dat hij metalist en real vergelijkt, het gaat erom dat hij door zijn ervaring weet dat het bij zulke wedstrijden belangrijk is dat je ook de tussenstand van de andere wedstrijd die er toe doet weet zodat je als team weet dat je er een stapje bij moet zetten.

Ajax heeft in delen van de wedstrijd laten zien dat ze behoorlijk mee konden komen met Real en hadden de pech dat die grens een spastisch armpje had, maar dat neemt niet weg dat het ook bij vlagen leek alsof ze er al vanuit gingen dat ze naar de volgende ronde waren. Had de boer wel in de rust gezegd dat zagreb met 10 man stond en dat het gevaarlijk had kunnen worden had Ajax misschien wel heel anders gespeeld.

Hadden ze wel verteld dat lyon binnen 10 minuten naar 4-1 was gegaan had Ajax misschien heel anders gespeeld.

Verbeek bedoeld met zijn uitspraak gewoon dat hij niet wil dat het resultaat van de andere wedstrijd van invloed moet zijn op de wedstrijd van az.

En volgens mij zei de boer voor aanvang van de wedstrijd dat ze toch wel minimaal gelijk konden spelen tegen dit real? En dat ze op eigen kracht de volgende ronde konden halen? Niet dus, en op het moment dat het er naar uitziet dat het ook daadwerkelijk niet gaat lukken lijkt het mij behoorlijk handig dat je tactisch nog een plannetje achter de hand hebt.

Frank de Boer greep natuurlijk niet al te sterk in tijdens die wedstrijd tegen Madrid. Dat is een feit. Je kon op je klompen aanvoelen dat er na de razendsnelle 1-4 meer goals zouden volgen, nietwaar? Zelfs toen Ajax twee keer had móéten scoren sjokte Janssen nog op zijn elfendertigst van het veld. Niemand die hem aanspoorde. Ook Frank niet, terwijl die prima op de hoogte was van de stand van zaken. Waar ben je dan mee bezig? Dat had Gertjan wel anders gedaan.

14 december 2011 om 12:24

Het ging toch prima, Ajax maakt 2 goals tegen Real.. alleen worden die wonderbaarlijk genoeg allebij ontercht afgekeurd.. wat moet je daar in godsnaam tegen doen. Real waarvan het team op zo goed als elke positie een betere speler heeft, moet je daar vol in de aanval tegen gaan?

Ik vind het een beetje apart dat Verbeek zo een sneer uitdeelt richtig Frank, andersom gebeurt dit ook niet wanneer AZ weer eens niet uit weet te winnen in de EL van teams die JPL niveau hebben.

14 december 2011 om 12:56

Die afgekeurde goals waren niet tegen het einde van de wedstrijd. En deze opmerkingen zijn slechts een passage uit een veel groter interview.

'' Ik loop al wat langer mee dan F.de Boer..''
''plan b''

Ajax speelt al weken met een team wat je plan c, d, kan noemen...siggi en Boil al een lange tijd weg, dan weer een boerrigter, etc etc

Als je dan onterecht 2 goals afgekeurd ziet worden en dinamo gooit er met de pet naar ( of erger..) is er al geen ander plan meer..
als Ajax op volle oorloggsterkte de CL was ingegaan hadden ze gewoon overwinterd..en had Verbeek nu niet eerste gestaan..met zn ervaring!!

14 december 2011 om 17:34

Als Ajax met een plan C,D speelt, dan speelt AZ dat ook volgens jou. Bij ons zijn toch ook Martens en Marcellis langdurig afwezig. En Wernbloom heeft ook een aantal wedstrijden niet gespeeld.

Dinamo is trouwens de slechtste ploeg (puur cijfermatig) die ooit heeft deelgenomen aan de Champions League. Sommigen vergeten dat weleens. Lyon stelt ook niet zo veel voor trouwens. Ik heb in de Europa League veel sterkere ploegen aan het werk gezien.

14 december 2011 om 12:25

Ook veel en veel zwakkere in de EL, dus wat is je punt nu?? Dat er in de CL en EL sterkere maar ook zwakkere tegenstanders zijn... Net zo arrogant als verbeek ben je.

14 december 2011 om 12:51

Volgens mij heeft Ajax twee keer eenvoudig gewonnen van Zagreb en heeft t 2 prima wedstrijden gespeeld tegen Lyon waarbij het alleen verzuimde de zaak ook af te maken. az daarentegen loopt te zwalken tegen véél mindere tegenstanders. Desalniettemin vind verbeekje het toch nodig om Frank De Boer, wiens veters hij nog niet mag strikken, een totaal onnodige trap na te geven.

14 december 2011 om 13:00

Het gaat hier om de trainer De Boer, niet om de speler. Als trainer mag De Boer de veters van Verbeek niet eens strikken. Die presteert uitstekend met matige selecties terwijl De Boer zich met met een prima selectie laat uitschakelen. Je zou het hele interview eens moeten lezen in plaats van alleen de reacties uitlokkende passages die VZ nodig vindt. Hij trekt alleen de vergelijking met De Boer omdat AZ in nagenoeg dezelfde positie verkeerd en Verbeek dat anders zou doen. Logisch ook.

Verbeek vind het gewoon leuk om na te trappen richting Ajax omdat AZ het beter doet in de Eredivisie. Verbeek mag dan wel als trainer meer ervaren zijn maar mag qua spelerscarriere nog niet eens de schoenveters van de Boer strikken. Volkomen misplaatste arrogantie dus.

14 december 2011 om 11:55

Niet dat ik het eens ben met Verbeek's stelling hoor, maar zijn voetbalcarriere heeft hier niets mee te maken. Het gaat om de trainer Frank de Boer niet de speler.

Wat een onzin zeg, arrogant ook nog.

Het was al een wonder dat Ajax met Lodeiro in de spits 2 doelpunten maakte tegen Real Madrid, 4 was helemaal onmogelijk. In de laatste 10 minuten hebben we gezien wat er was gebeurd als Ajax op de aanval was gaan spelen, dan hadden er nog meer tegen gehad. De enige mogelijkheid om nog door te gaan was door gelijk te spelen en dat ging na die 2 doelpunten echt niet meer lukken. Uberhaupt twijfelachtig of dat met die 2 doelpunten wel was gelukt, immers had Real nog een record te vestigen?

Voor AZ hoop ik dat ze gewoon winnen vanavond. Dat zou beter zijn voor het Nederlands voetbal ook..

De uitspraak van Meneer Verbeek doe ik af als oliedom, wat als ze nu toch verliezen en het wordt gewoon 1-0 voor Austria Wien? Dan ligt AZ er alsnog uit, kun je nog zo mooie wissels toepassen maar je komt er geen ronde verder mee. Het zou Verbeek mooi voor schut zetten als dat gebeurde en ik ben absoluut geen fan van hem en zijn uitspraken maar ik gun het AZ en het Nederlands voetbal niet dus ik hoop dat ze winnen.

"wij spelen altijd om te winnen". oh ja, en Malmo uit dan?

"ik loop al wat langer mee dan Frank de Boer". Ja en. Kan meneer Verbeek ook de uitslag op een ander veld voorspellen dan. Nee meneer Verbeek er zijn zaken die je niet zelf in de hand hebt. En dan kun je een alfabet aan plannen hebben. Tegen uitwassen zoals in Zagreb is geen plan opgewassen, ongeacht de tijd dat je trainer bent. Volkomen misplaatste en uiterst arrogante opmerking. Ik hoop dat AZ verder gaat maar voor Verbeek mogen ze keihard op hun muil gaan.

Plan A: 1 van de wedstrijden winnen van Lyon.
Plan B: geen tegendoelpunt incasseren van Realm

Uitslag: Door naar de volgende ronde!!

14 december 2011 om 12:24

plan B kan meteen in de prullenbak natuurlijk, dat lukt bijna geen enkel team...
plan A kon in de laatste wedstrijd ook niet meer maar had eigenlijk wel gemoeten inderdaad...
(maar ja, daar heb je in zo'n laatste wedstrijd weinig aan hè...)

14 december 2011 om 12:36

Ook plan B is mogelijk. Compact spelen en uitkijken voor de counter. 6 verdedigers in de vorm van 4 op de laatste linie en 2 vm.

Zoals Ajax nu speelde lagen er zoveel gaten achterin dat Madrid er zo doorheen kon lopen als ze dit wilde (en dat deden ze dus ook bij beide doelpunten (de 3e ben ik ff kwijt hoe die ging want toen was het al gespeeld)

Maar goed achteraf praten van ons allen hier is natuurlijk makkelijk.
Vind het nog steeds jammer dat het zo gelopen is.

14 december 2011 om 12:45

ja dat zeg je nu zo wel maar je wil dus als ajax zijnde thuis in zo'n prachtige wedstrijd anti voetbal spelen? met je rug tegen de muur etc.?
dat kan toch niet joh, bovendien geef je real madrid dan zoveel controle, zoveel kracht dat het sowieso kansloos is.
real hoeft er namelijk maar een paar keer doorheen te lopen op de vleugels een voorzet te geven en het is een doelpunt (fysiek hebben we namelijk niks door al die blessures en ook verdedigend niet)
nee dat had niet geholpen hoor...
maar ja, dit plan dat ajax had was gewoon goed, er werd ook gewoon 2x gescoord en als de arbitrage bij beide wedstrijden gewoon zijn werk goed had gedaan was het wel gelukt denk ik...

14 december 2011 om 15:43

Daar heb je ook zeker gelijk in. En ook ik zag dit.
Maar feit blijft wel dat ze niet compact speelde en het middenveld liet de verdediging in de steek waardoor ze dus alsnog meerdere malen werden overlopen.
Nu hebben we geen team meer in de CL en als ze hadden geprobeerd om in ieder geval op een gelijk spel te spelen en de bal zolang mogelijk in de ploeg te houden en hopen op een aantal kansen (zoals ze begonnen) en niet naastig opzoek naar een doelpunt had het evt. goed kunnen uitpakken.

Maar nogmaals dit is allemaal achteraf praten. En nu maar hopen dat 1 van de elftallen de halve finale haalt.
Altijd goed voor het nederlands voetbal

Ik zie dat alle Ajax zieltjes weer op hun pikkie zijn getrapt. Hij wil alleen maar zeggen dat hij geleerd heeft van verleden week. Btw F de Boer is niet zo slim hoor. Dat hoor je al hoe hij communiceert! Ehhhh ehhhhh ja ehh ja ehhh

14 december 2011 om 12:45

dus als iemand vaak ehh zegt is diegene niet slim?
waar slaat dat nou weer op?

14 december 2011 om 15:48

Iemand die vaak ehhh zegt is vaak een slim persoon.
in een interview wordt je geacht snel te reageren op een vraag, dat je dan ehhh zegt gebeurt 8/10 mensen.
En het punt van mij is dat iemand die dat zegt vaak goed nadenkt over wat ie wilt gaan zeggen en zo krijg je slimmere betere antwoorden.

Wat voor ervaring heeft Verbeek nou internationaal gezien???? zowel als speler als trainer is dit te verwaarlozen....

Dus om nu net te doen dat hij de wijsheid in pacht heeft omdat hij langer rondloopt????

Dat de Boer zijn spelers niet had ingelicht is natuurlijk een aanfluiting.....

Ach had ajax gelijk gespeeld dan had Lyon zich beklaagd dat Real met een B team had gespeeld...wat ook niet 'eerlijk' is....

Hebben we verbeekje weer. Onzinnige opmerkingen, onzinnige vergelijkingen en zichzelf een veer in de reet steken. Zielig pestventje... Ik hoop dat Metallist wint vanavond en dat az naar huis gaat.

14 december 2011 om 13:02

Je zult wel heimwee hebben naar de tijd dat jou door AZ leeg geplukte cluppie Europees speelde. Dank nog daarvoor. Maar om nu jaren later nog steeds die frustratie richting Alkmaar te hebben is best wel triest hoor. Je zou je eigen schuimbekkende reacties eens terug moeten lezen in topics over AZ of Verbeek...

14 december 2011 om 15:18

Nog één keer dan:

Het heeft niets met leegplukken te maken. Psv, Feyenoord, Ajax, Twente en vele anderen hebben dat reeds voor jullie gedaan. Dat jij, en veel anderen, denkt dat dit gerelateerd is, geeft weer eens aan dat je jezelf een veel te grote broek aanmeet.

Jouw 'club' is symbool voor alles wat er mis is met het moderne voetbal. Het is opgebouwd over de rug van duizenden gedupeerden van de dsb-'bank'. Je deelt iedere wedstrijd duizenden klappers uit om de illusie van sfeer te creëren. Je hebt een wedstrijd om een stadionnaam te kiezen, om deze vervolgens aan een sponsor te binden. Je hebt een trainer en bestuur die het normaal vind spandoeken van de eigen aanhang te vernielen. Je hebt een trainer die als een kip zonder kop de meest idiote en ongefundeerde en soms zelfs kwetsende uitspraken doet.

Betreffende de heimwee. Onze club leeft meer dan 10 jaar geleden, de aantallen supporters in uitwedstrijden zijn legendarisch (vrijwel ieder uitvak is uitverkocht) en de beleving is fantastisch. Natuurlijk hoop ik dat de successen terugkeren, maar van heimwee is geen sprake. Eerder van hoop dat we de huidige beleving kunnen koppelen aan succes op het veld.

Ik snap wel dat jij dat niet begrijpt want bij degradatie ben jij, net als 80% van jouw mede-'supporters' bij az natuurlijk allang terug in Amsterdam om weer gewoon naar Ajax te kijken.

14 december 2011 om 16:27

Als er één club het moderne voetbal heeft omarmd dan is het Willen II wel. Het moderne voetbal is grotendeels gebaseerd op opportunistische bestuurders die veel meer uitgeven dan er binnenkomt omdat ze zichzelf ontzettend graag in de krant willen zien. Willem II is bij uitstek het voorbeeld van zo'n club.

14 december 2011 om 16:06

Komt u maar, Willowfield na de update.

Excuses zijn alvast aanvaard. Gaat mij er meer om hoe je je zelf hier uit gaat redden.

eeeeehhh gerd jan liegt en zegt geen woord verkeerd in dit artikel, blijkbaar voor sommigen moeilijk te verteren.
die zullen het wel als een aanval op frank de boer zien die nog beginende hoofdtrainer is tyoch!!!
en dan zijn er sommigen die ook nog zeggen dat karkov geen real is , maar speelt az dan in de cl of el!
verbeek geeft alleen aan mocht het verkeerd gaan op het andere veld dat hij zijn maatregelen al heeft getroffen.

enja de boer heeft tactisch gefaald tegen madrid b.
een puntje was genoeg dus dicht spijkeren die goal en zorgen dat je 0-0 speelt en dan maar ff 90 minuten lang maling aan het publiek weant overwinteren in de cl had hun toch gauw 20 miljoen extra opgeleverd..

Wat een misplaatste arrogantie van Verbeek! Misplaatst omdat de tegenslagen van Ajax die avond heus niet allemaal door De Boer kwamen, maar (juist!) door falende arbitrage!
Bovendien, een 'ajax-scenario' is sowieso niet mogelijk omdat de tegenstander van een gehéél ander kaliber is!

Jammer om je collega's zo aan te spreken in de pers.

En hoeveel titels heb je al gepakt in al die tijd dat je langer meeloopt meneer verbeek? En hoeveel cl duels heb je al op de bank gezeten in al die jaren ervaring meer die je hebt? T zegt allemaal niks

Och gertje toch gebruik jaloezie met mate want je gaat steeds dommere dingen zeggen!br -de boer heeft meer bereikt als speler en ondanks dat je veel langer meegaat ook al als trainer.br -kon de boer ook echt wat aan doen dat je tegen real moet en jullie hadden al geplaatst hadden moeten zijn.br -gertje iedere ploeg gaat een wedstrijd in om te winnen.br -zou eerder is in de spiegel kijken waarom ik zo arrogant en kinderachtig ben!

Als je nou zo blijft reageren zal je nooit een topclub trainen

14 december 2011 om 13:07

Heb jij nooit geleerd om leestekens te gebruiken en normale zinnen te formuleren. Begin daar eerst eens mee voordat je commentaar op anderen levert.

14 december 2011 om 18:36

Haha ik heb dit wel geleerd maar met me iphone ingevoerd zoals je ziet zie je streepjes staan en deze waren begin van zin.
Maar de mobiele site vind ik niet zo lekker werken.
Ik heb geen commentaar dit zijn feiten.

Mijnheer Verbeek is 3 juni 2004 vergeten. Ik niet.
Beslissingswedstrijd Volendam- Heracles in de play-offs.
Mijnheer Verbeek baseert zijn tactiek in de laatste 10 minuten op een door radio Almelo verspreid gerucht dat Excelsios tegen de Graafschap zou hebben gescoord en speelt met de rem erop.
Het gerucht blijkt niet waar.
De Graafschap wint en promoveert.
Heracles, dat van 2-0 achter tot 2-2 terug was gekomen tegen het uitgespeelde Volendam baalt.
En mist z'n grootste opgelegde kans op promotie in 20 jaar.
Door amateurisme op communicatiegebied.
Door Gert-jan Verbeek.
Die na afloop weigert toe te geven dat hij een enorme, kostbare blunder heeft gemaakt.
Hypocriet!

14 december 2011 om 13:08

Of juist niet. Misschien heeft hij geleerd van die fout en overkomt het hem nooit meer. De Boer zal een volgende keer ook wel anders handelen.

Ben zelf Az'er maar vind het een beetje een onzin bericht. Ajax stond 3 punten voor en AZ maar twee. Bij verlies van AZ en winst van Austria ligt AZ eruit. Het doelsaldo gaat dus alleen spelen als AZ gelijk speelt en een gelijkspel is een gelijkspel.... of het nou 0-0 of 10-10 is, het heeft geen invloed op je doelsaldo. Taak voor AZ is dus gewoon winnen.... daarvoor hoef je de spelers niet het scoreverloop op het andere veld te vertellen. Op een gelijkspel spelen kan AZ niet.....hij zal er dan weer net in de laatste seconden invallen net als destijds tegen Sporting Portugal.

Geouwehoer over scenario's....gewoon winnen!!

Ben zelf Az'er maar vind het een beetje een onzin bericht. Ajax stond 3 punten voor en AZ maar twee. Bij verlies van AZ en winst van Austria ligt AZ eruit. Het doelsaldo gaat dus alleen spelen als AZ gelijk speelt en een gelijkspel is een gelijkspel.... of het nou 0-0 of 10-10 is, het heeft geen invloed op je doelsaldo. Taak voor AZ is dus gewoon winnen.... daarvoor hoef je de spelers niet het scoreverloop op het andere veld te vertellen. Op een gelijkspel spelen kan AZ niet.....hij zal er dan weer net in de laatste seconden invallen net als destijds tegen Sporting Portugal.

Geouwehoer over scenario's....gewoon winnen!!

14 december 2011 om 18:12

Tot op zekere hoogte heb je gelijk, totdat Austria met 7-0 voorstaat en AZ nog gelijk, dan weet je dat alleen een winst telt en moet je alles omgooien. De Boer had geen rekening gehouden met verschillende scenario's en daardoor stond iedereen versteend in het veld toen de score snel opliep en was hij minutenlang iedereen naar voren aan het schreeuwen. Dat de meeste hierover vallen, terwijl blijkt dat het nog een grapje is ook, slaat dus nergens op. Want zelfs als het serieus bedoeld was had hij ook nog eens een punt. Ajax speelde in de tweede helft om geen doelpunt meer tegen te krijgen, toen bleek dat ze zelf moesten gaan scoren zag je niets veranderen in het spelbeeld, iedereen was bezig met het consolideren van de 0-2. Dat slaat nergens op en daar ging het dus ook mis en mag je best kritisch zijn. Er werd toch ook niet voor niets gevraagd of de spelers wel op de hoogte waren van de tussenstand en De Boer moest toch niet voor niets uitleggen dat hij dit stil hield en waarom hij dit deed? Het was dus niet meer dan een legitieme opmerking geweest als hij serieus was bedoeld.

Ajax had tegen Real gewoon anti- voetbal moeten spelen, met 10 man voor de goal hangen. Dan was het waarschijnlijk 0-0 geworden.

14 december 2011 om 15:41

denk eerder dat ajax er 5 om hun oren had gekregen aangezien ajax niet op de verdediging kan voetballen en RM veel voetballers heeft die ook in de kleine ruimte kunnen ballen zoals callejon, kaka en benzema. Door druk te houden had ajax ook een tijd lang overwicht op het middenveld, met name toen ze 2 doelpunten maakten.

Az moet ook van hun eigen kracht uit gaan en aanvallend spelen. Hopenlijk scoor je in het eerste half uur.

Dit is zoiezo al een heel ander scenario.
Ajax had aan gelijk spel genoeg om door te gaan, AZ moet zoiezo winnen als ze 100% door willen gaan.
Nu hoop ik gewoon dat AZ onderuit gaan alleen al zodat Verbeek zijn kansloze gelul een keer weglaat.

14 december 2011 om 14:17

AZ heeft aan een gelijkspel genoeg, mits Austria niet teveel scoort. Van wie is hier nu het kansloze gelul? Cursusje spelling zou overigens ook geen overbodige luxe zijn.

14 december 2011 om 14:34

;te veel (moet hier los) omdat het niet als zelfstandig naamwoord wordt gebruikt (het teveel). Cursusje spelling?

14 december 2011 om 16:29

Meer grammatica dan spelling;

14 december 2011 om 17:22

Alsnog hebben ze dan minder kans dan dat ajax wondersloff dus is het alsnog kansloos.
+ dit is geen havo examen of wat dan ook dit is een forum uit je antwoord begrijp ik dat jij mijn post begrijpt dus de betweter uithangen heeft geen toegevoegde waarde zeker wanneer je zelf ook fouten maakt. touche.

14 december 2011 om 19:58

Sorry, maar dit is echt een onleesbaar bericht. Inderdaad geen Havo-examen, maar als je iets duidelijk wilt maken zorg dan in ieder geval dat het uit zinnen bestaat die beginnen met een hoofdletter en eindigen met een punt.

15 december 2011 om 10:10

Ik zal bij voetbalzone management een melding maken of zij een leraar Nederlands op het forum willen zetten. Overigens is dit een forum je hoeft mijn berichten niet te lezen. Misschien www.mierenneuker.nl iets voor je ?
Jij lijkt mij wel het type persoon die de hele dag voor zijn raam zit, mensen in de straat in de gaten houden....idiot

15 december 2011 om 11:39

Misschien kun je je energie gebruiken om je taalgebruik te verbeteren i.p.v. het verdedigen van je eigen onkunde. Je laatste bericht is overigens al een stuk beter. Je kunt het wel. Als je maar wilt !!!

14 december 2011 om 15:31

Verbeek zegt wel eens wat met een knipoog, dat wordt door iedereen steeds veel te serieus genomen.

Gertjan moet is leren zijn mond te houden,komt soms met vreselijk domme uitspraken,doet het uitstekend met zijn Az,maar qua randzaken is het toch een beetje een onbenul !

We zullen zien Gertie! Austria Wien gaat sowieso dik winnen van Malmö. Als jullie dan nog eens een doelpunt door een counter van Methalist om de oren krijgt, dan wil ik je wel eens zien Gertieeee

door persoonlijkheden als gert jan word het voetbal wel een stuk leuker.
je zal maar een priet prater als alex pastoor als trainer hebben , dan stijgt het saai heids gehalte behoorlijk.
en over zijn prijzen kast, bij clubs als heracles , heerenveen en feyenoord word je toch geen kampioen dus een steek onder water om hem met fdb te vergelijken over prijzen.
zou het fdb lukken om met heracles en heerenveen 6 en 3 te worden!!!!

We kunnen allemaal weer gaan zeiken dat hij teveel ervaring mist, maar pakweg een jaar geleden waren we al blij dat er een coach stond die speelde in de Ajax stijl. Zelf denk ik dat de Boer momenteel nog iets te licht is voor Ajax, maar hij heeft de potentie om een hele goede coach te worden. Die wss voor de lange termijn is, wat alleen maar voordeel oplevert.

Hahaha, kijk al die nep Ajaciedjes gepikeerd zijn. Neem een voorbeeld aan de echte supporters, die wel de humor erin kunnen vinden. Op het werk waren ze er tenminste nog realistisch in diemen.

Over Verbeek zelf, aub zeg.
Volgens mij heb jij ook het probleem om in Europa een vuist te maken, ik zie het vaak als te laf voetbal en te veel naar de andere kijken vooral Europees.
In de Beker eigenlijk hetzelfde.
Op een of andere manier heb je je roeping daarin mis gelopen.

14 december 2011 om 15:34

Haha, hierbij weer een bevestiging dat de Telegraaf alleen maar bezig is met 1 ding. Frictie creëren, om maar 1 ding. Het is bang dat het kleine broertje het wint van de grote.

En aangezien er volgende week een wedstrijd is tussen beide, beginnen we alvast voordat we weer vernederd worden. Slappe krant blijft het toch, blijf lekker bezig met Johan en val Az er niet mee lastig.

14 december 2011 om 15:40

'het kleine broertje' zal nooit groter worden dan 'het grote Ajax'.. De Telegraaf is daar ook niet bang voor! Als je iets met een knipoog zegt kan dat ook minachtend over komen!

14 december 2011 om 15:35

deze reactie bewijst je niveau denk ik. er wordt hier sterk gereageerd omdat de wedstrijd tegen Real nog vers in het geheugen ligt. Wat daar gebeurd is gun je niemand. Ik hoop ook voor AZ dat het niet gaat gebeuren! gewoon 2 doelpunten afkeuren door een Portugese grensrechter.

Dus denk even een paar stappen verder.

En dat over "nep Ajaciedjes" kan je ook wel achter wege laten. Getuigd ook niet echt van veel respekt. Wat andere schrijven hier hoef je geen voorbeeld aan te nemen!

14 december 2011 om 15:38

Je begrijpt het dus niet wat Verbeek überhaupt zegt, en dat is dus ook het probleem hier.
Vandaar dat Verbeek het maar even heeft aangepast, anders zijn er zo veel miscommunicatie.

‘puur sensatie zoeken’
Ten slotte wilde Verbeek graag reageren op een artikel in De Telegraaf waarin een quote van hem stond over de ervaring van Ajax-trainer Frank de Boer. “Ik heb gezegd dat ik langer trainer ben dan De Boer, maar dat was met een knipoog. Dit is puur sensatie zoeken van de krant. Maar ik weet wel dat ik voortaan tegen bepaalde mensen beter met alleen ‘ja’ of ‘nee’ kan antwoorden.”

Deze quote is van Verbeek op de Az-site. Sensatiezucht van de Telegraaf die weer iets uit zijn context haalt.

Typisch Telegraaf: riooljournalistiek ten top. Vervelend voor Verbeek dat hij nu in een kwaad daglicht is gezet. Ik vind Verbeek namelijk een goede kerel: authentiek, open, uitgesproken en vakbekwaam.

De Telegraaf/de Prive is ook een grap van een krant en dat bewijzen ze keer op keer! Meer 1 grote roddel krant en sensatie krant die alles wat een neiuws krant nodig heeft mist.

Verbeek, laat zich ook nooit denegerend uit over andere trainers. En is juist heel nuchter, Hulde aan Verbeek!

14 december 2011 om 16:50

On Eerlijk010:

Ik moet je hier toch ff corrigeren. Ik kan me nog een persconferentie van afgelopen jaar herinneren tussen Verbeek en van Veldhoven, waarin Verbeek het niet eens was met de visie die van Veldhoven over de wedstrijd gaf. Verbeek zei toen letterlijk: 'ik weet niet waar jij je trainersdiploma hebt gehaald, maar dat zal wel in Belgie zijn geweest'. Deze opmerking mag je toch enigzins denegerend noemen. En zo heeft hij vaak nog wel meerdere soortgelijke opmerkingen.

On Topic: Ik heb niets tegen Verbeek, in tegenstelling zelfs hij weet het altijd klaar te spelen om met weinig geld en gemiddelde selecties toch hoge ogen te gooien!

Altijd als ik iets over Verbeek lees dan denk ik wat een zeikerd is die vent ook. Maar zie ik hem live op tv dan lijkt het me gewoon een nuchtere aardige kerel. Door deze Forums kan je erg een hekel aan iemand krijgen terwijl die helemaal niks verkeerd doet blijkt wel weer.

De Telegraag is niets meer dan een ordinair roddelblad cq clubblad van Ajax. Schandalig eigenlijk, een landelijk medium gebruiken om onrust te veroorzaken, partij te kiezen, tegenstanders en arbitrage onder druk te zetten en suggestief te quoten. Maar goed, wat kun je verwachten van een krant die ook al fout was in de oorlog.

die achterbakse media hoopt dat Verbeek en de Boer ruzie maken om er weer collems over te schrijven.

maar ik hoop dat AZ gewoon gaat winnen en dat ze er alles aan doen. dat scheelt weer ondige spanning als je bijvoorbeeld gelijk speelt.

Ik citeer mijn eigen eerdere reactie waarvoor ik me nu schaam.

'mijn hemel wat is die Verbeek toch een irritante hork, als hij het zo heeft gezegd tenminste. De goede man leeft totaal boven zijn stand, hopelijk kunnen we hem snel met beide benen op de grond zetten. Wat een kwal zeg. Hij moet zich schamen dat hij in deze poule niet al na 4 wedstrijden geplaatst was. Wat Ajax in de CL heeft laten zien is twee klasses beter dan wat AZ in EL heeft laten zien. In de competitie is er idd een grote achterstand, maar wedstrijden genoeg om dat nog te overbruggen.'

Aan de andere kant schreef ik wel 'als hij het zo gezegd heeft tenminste' En zo heeft hij het dus niet gezegd ;

De Telegraaf heeft de gave om, vlak voor een belangrijke wedstrijd van Ajax tegen een topclub, het vuurtje eens lekker op te stoken! Dat zag je een aantal jaren geleden ook bij Psv, dan plaatsen ze een bericht dat voor de tegenstander zwaar negatief is en dat voor de buitenwereld oncontroleerbaar is en gewoon totaal nergens op gebasseerd. Volgende week is Ajax - AZ, toeval?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren