wk2018

'Robben is een toneelspeler, hij vliegt al door de lucht voor je hem raakt'

Dinsdag, 13 december 2011 om 15:19

Cristian Molinaro heeft het voorlopig even gehad met Arjen Robben. Zondag kreeg de verdediger van VfB Stuttgart in het eerste half uur van de wedstrijd tegen Bayern München tweemaal geel, voor overtredingen op Robben. Molinaro zegt echter dat hij de Nederlander nauwelijks raakte en beschuldigt Robben ervan een fraaie toneelspeler te zijn.

/

In de 24ste en 29ste minuut kreeg Molinaro geel voorgehouden voor overtredingen op de snelle vleugelaanvaller; Stuttgart moest daardoor al snel met tien man verder en verloor het duel met Bayern uiteindelijk met 2-1. “Robben was aan het acteren, deed het allemaal heel theatraal”, zegt Molinaro chagrijnig tegen het Duitse BILD.

Ook ploeggenoot Martin Harnik geeft de Oranje-international ervan langs. “Robben is iemand die heel makkelijk naar de grond gaat, hij vliegt al door de lucht voordat je hem überhaupt hebt geraakt.” Zelfs Matthias Sammer, bondsdirecteur bij de DFB, laat dinsdag weten dat Robben zich schuldig maakt aan toneelspel. “Het is overduidelijk dat Robben gewoon zulke situaties afwacht en er dan het meeste uithaalt.”Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door amadrid)

Robben gaat wel eens overdreven naar de grond eens, maar dit slaat nergens op Molinaro raakte Robben 2 keer vol, Molinaro was duidelijk erop uit, hij werd al vaker gewaarschuwd door de scheids. Godzijdank is Robben niet geblesseerd geraakt, ik hield me hart vast bij die idiote overtredingen van Molinaro

13 december 2011 om 15:50

Het punt is niet dat 'ie niet moet springen om een blessure te voorkomen, het gaat (vooral) om het theater dat hij erna opvoert met als doel een vrije trap/kaart te versieren. Daar gaat het om. Dat doet Robben te veel. Dat 'ie springt om te voorkomen dat hij weer een maand aan de kant zit lijkt begrijpelijk..

13 december 2011 om 17:36

Volgens mij gaat het er in eerste instantie om dat er geen overtredingen op hem mogen worden gemaakt. Als je hem niet raakt dan valt er ook weinig theater te spelen en mocht hij het dan alsnog doen valt hij vanzelf door de mand. Maar tot nu toe kom je ook heel vaak filmpjes tegen dat hij gewoon in tweeën wordt geschopt of in ieder geval echt wordt geraakt. Daar wapen je jezelf tegen op verschillende manier. Springen om blessures te voorkomen en misschien wat theater om iemand een kaart aan te smeren. Misschien niet altijd even sportief, maar wel gewoon professioneel gedrag. Niet raken is in ieder geval geen theater

Wat een losers. Voor Robben is het juist heel verstandig om al door de lucht vliegen voordat hij geraakt word door zo'n houthakker omdat hij anders weer een maand geblesseerd is. Voorkomen is beter dan genezen. Deze mensen moeten niet huilen en de kwaliteiten van Robben respecteren.

13 december 2011 om 15:29

Ja dit is juist goed wat Robben doet. Hij beschermd zichzelf door op te springen bij een tackle. En dat heeft iedereen wel een gehad; als je staat en je krijgt een duw sta je veel stabieler en wanneer je dezelfde duw in de lucht krijgt. Geheid dat je uit balans raakt!

En over die overtredingen gespronken, die Molinaro is gewoon lomp bezig geweest en bij sommige scheidsrechters krijg je dan geel. Zo zit voetbal in elkaar meneer!

13 december 2011 om 16:03

Inderdaad, vind je het gek. Als je van jezelf weet dat je bij elk tikje geblesseerd kan raken dan spring je gewoon op. Deed Ruiz trouwens ook regelmatig. Sprong al op bij een sliding van de tegenstander. Kan me voorstellen dat je je er als tegenstander wel aan irriteerd tho.

13 december 2011 om 19:13

Ja indd ook een goed voorbeeld, maar je zit het wel bij meerdere voetballers. Messi doet het ook omdat die natuurlijk alleen gevloed kan worden om hem te stoppen.

Dit noemt men frustratie

13 december 2011 om 18:07

Inderdaad, tijdens de match was het al frustratie van deze man.
Verder is het het toppunt van ironie dat het volk dat de schwalbe heeft uitgevonden en geïntroduceerd in het hedendaagse voetbal er nu van baalt.
Maar dat zal wel te maken hebben met het feit dat het geen Duitser is.

13 december 2011 om 18:42

Ten eerste hebben wij de schwalbe niet uitgevonden, alleen de naam. De tijden dat spelers als Andy Möller al gingen liggen als men ze ankeek zijn voorbij, tenminste maken Duitsers niet meer schwalbes dan anderen.

Ten tweede praten hier een Italiaan en een Oostenrijker. En de Duitser, die hier zijn mening geeft, namelijk Sammer, was zeker niet voor zijn schwalbes bekend.

13 december 2011 om 21:44

Natuurlijk heb je gelijk, spelers als Moller, Klinsmann,mattheus, Voller, Brehme etc. zijn allang met pensioen. En waarschijnlijk zal de schwalbe voor die tijd hebben bestaan. Maar de Duitsers hebben daadwerkelijk prijzen gepakt door dergelijk gedrag, en daardoor zullen ze zo herinnerd worden.

Overigens doet het Portugal van nu mij erg denken aan het Duitsland van toen.

Ik ben het, dat werd misschien niet duidelijk uit het bovenstaande, wel degelijk met de heren eens. Ik walg van het theater van Robben, altijd al gedaan. Vond het destijds bij PSV ook prachtig dat Hiddink hem toen publiekelijk aanpakte.

Ik kan er alleen slecht tegen dat er dusdanig op de man wordt gespeeld door collega's van hem. Want dit gedrag is helaas overal in het voetbal doorgedrongen. Zie Barcelona van nu. Alves en Iniesta liggen al als je naar ze kijkt.
ik geef alleen aan dat als Robben een duitser was geweest deze discussie niet had bestaan. Robben wordt momenteel in Duitsland echt gezocht door zo'n beetje iedereen, en dat is onterecht. Althans, wel terecht, maar dan moet je tegelijkertijd de halve Duitse competitie meenemen in je commentaar. Want Robben is allesbehalve de enige, maar daaentegen wel degene bij wie het opvalt omdat hij nu eenmaal altijd beslissend is.

Uh... is het nou de bedoeling van Molinaro dat mensen Robben gaan afkraken omdat hij een tegenstander uitschakelt, als Molinaro een probleem heeft met de regels moet hij bij de Fifa zijn.

Dat is helemaal nieuw voor mij!;

Nee, maar dat vind ik dan weer zwak van Molinaro, dat hij niet toegeeft dat hij fout zat. In mijn opzicht waren het twee terechte gele kaarten.

14 december 2011 om 05:17

Kan nou weer niemand eerst Goed lezen, voor iedereen meteen de moraal ridder uit gaat hangen of Robben beschermen haha.

De man van de twee gele kaarten, Molinaro zegt niet dat hij zijn kaarten niet verdienden maar dat Robben theatraal naar de grond gaat en het erger laat lijken. En dat kan zelfs een blinde nationalist met een Robben/munchen tattoo zien.

De man die zegt dat Robben springt voor je hem raakt is een ander he, evenals Sammer, die ook wel verstand van voetbal zal hebben in zijn functie.

En gelukkig hebben de Duitsers het doorrollen na een sliding of schouderduw niet uitgevonden......

Bah bah, wat een huilebalk...volgens mij doen meer spelers dat ipv alleen robben (tuurlijk, meer dan je lief is, maar dan moet of de scheidsrechter of trainer ingrijpen als het te is...). Mja achteraf klagen is menselijk...zeggen ze...

13 december 2011 om 15:43

Klopt, het zit er altijd wel in.. In elke ploeg heb je van die spelers die dit wel uithalen..

Het is dan ook de kunst voor de verdediger om er niet makkelijk in te trappen en zich zo uit te laten lokken.

haha, ik vind het altijd wel mooi al die reacties.
Ik zie zulke reacties ook meer als onmacht, overal op de wereld laten mensen zich vallen.
Dit is gewoon het hedendaags voetbal ( al ben ik zelf geen fan van ) maar je moet het accepteren.
Daarnaast moet Sammer helemaal zijn mond houden, want volgens mij is de swalbe in zijn tijd uitgevonden.

Robben ligt ook vaak op grote snelheid en dan hoef je em maar even te raken om hem uit balans te krijgen.

Hoop dat deze jongen fit blijft om ons door de moeilijke poule te laten komen op het EK.
Van mij part met een hoop theater,

13 december 2011 om 15:40

Je hebt gelijk met Sammer. Die kon er ook aardig wat van en volgens mij vond hij het helemaal geen probleem toen ploeggenoot Möller, met de moeder aller schwalbes, Dortmund kampioen maakte in '95 ;-)

Robben overdrijfde misschien, maar het waren ook gewoon gele kaarten. Hij kwam hard in. Meer dan terecht en niet zo zeuren. Heeft namelijk toch geen zin!

13 december 2011 om 15:54

''overdrijfde''?

Serieus..? :'')

13 december 2011 om 16:56

Hahah, ja sorry man. Ik twijfelde tussen overdrijfde en overdreef, maar eerst kwam overdrijfde in me op. Nederlands is niet mijn beste vak, laat ik het daar bij houden .

Het was geen klein tikje wat deze jongen gaf, maar over het algemeen bekeken heeft die toch wel een beetje gelijk.. als we eerlijk zijn.

bij de 2de gele kaart zag je robben wel echt afwachten , om vervolgens zo hoog te springen als die maar kon. maar dit hoort bij het moderne voetbal inderdaad,helaas maar waar.

Hij ziet wsl liever dat Robben gewillig stil blijft staan en zich doormidden laat schoppen... het waren gewoon twee overtredingen, waarbij de val de ernst van de overtreding eerder verminderd dan verergerd.

Wat moet de beste man dan doen? Als hij blijft staan heeft ie alles gebroken wat te breken valt!

Die Molinaro is overduidelijk niet de slimste verdediger. Met name de twee gele kaart is zo ontzettend dom.

Robben schermt de bal af, langs de zijlijn, en hij kan geen kant op. Houd hem dan gewoon voor je is er niks aan de hand. Maar deze man probeert gewoon door Robben heen te lopen.

Kan zien dat de mensen met het laagste IQ worden geinterviewd, voor vermaak.

Ja en gelijk heeft. Ik kan me zo irriteren aan Robben. Als het moet gaat hij niet liggen hoor (wk-finale).
Het is eigenlijk heel zwak van hem. Een paar weken geleden tegen Dortmund deed hij precies hetzelfde. Ik zat mezelf de hele tijd over hem op te winden. Schmelzer had hem in zijn broekzak en daar kon onze Arjen waarschijnlijk niet tegen. Hij had niks in te brengen die wedstrijd dus ging hij liggen bij elk contact dar er was. Hetzelfde gebeurde aan de andere kant bij Ribery die dan gelijk Robben na doet. Ik vind het erg jammer dat zo'n goede voetballer dat nodig hebt.

Het is natuurlijk niet te ontkennen dat Robben dat niet doet wat hier wordt beweerd, natuurlijk gaat hij makkelijk naar de grod en soms maakt hij een kunststukje van..

Maar aan de kant van Robben is dat gewoon slim om het dan ook zo uit te lokken.. Dat de andere dan zo dom zijn om erin te trappen.. Terwijl ze het allemaal vooraf al weten is niet de schuld van Robben

Maar Molinaro kan beter helemaal zijn mond houden.. Want die 2 kaarten voor hem waren gewoon meer dan terecht.. Hij was de gene die gewoon 2 domme overtredingen maakt en dat ook nog voor een behoorlijk ervaren verdediger

En nu hier wat gefrustreerd zeiken over Robben gaat ook nergens over..

13 december 2011 om 16:06

Ben het met je eens, nog mooier vindt ik dat mathias sammer er ook een mening over heeft....een duitser, het duitse voetbalvolkje heeft de schwalbe zo wat geperfectioneerd en ik zie ze regelmatig vliegen als ik op zaterdag de bundesliga kijk op tv.

13 december 2011 om 21:48

Jij zou gewoon geen Bundesliga moeten kijken , hoef je je er ook niet voor op te winden!

Tsja, Robben moet misschien af en toe wel springen, als hij op sommige momenten blijft staan wordt hij namelijk veel kans hard geraakt te worden en dus weer geblesseerd te raken.

Zolang hij na het springen niet op de grond rondjes begint te draaien en alles heb ik er weinig problemen mee, maar ik snap dat Molinaro daar anders over denkt;

Heb het voorval niet gezien, maar deel Molinaro's mening sowieso! Ook in Engeland werd Robben een 'diver' genoemd. Zijn manier van vallen, de kop die hij trekt en vooral de verontwaardiging elke keer laten zien dat Robben voor pakweg indertijd Figo of Deco niet onder doet. Zelf liet hij eens optekenen dat dit gedrag 'uit bescherming' was. Als hij niet opsprong, zou hij zeker geblesseerd raken. Ik begrijp dat Robben vooral bang is dat zijn gestel hem wederom in de steek laat, maar uit bescherming voor jezelf dan maar een schwalbe maken is natuurlijk onzin. Dan raadt ik hem eens aan naar FC Barcelona te kijken. Evenals Robben is Lionel Messi dribbelaar van beroep, maar hem zie ik nooit expres vallen of om kaarten zeuren. Zelfs niet als dat wel terecht is! Messi is puur met de hoofdzaak van het voetbalspel bezig: het spel zelf. Ik denk dat dat het verschil maakt tussen een grote voetballer en de grootste voetballer.

13 december 2011 om 16:29

gomes1psv

Jammer dat je Barcelona erbij moet halen.. Daar hebben ze er ook een handje van om op te springen en te vallen alsof ze vol geraakt zijn, maar dat is in heel de PD.

Als je het voorval niet gezien hebt, zou ik eerst op Youtube iets opzoeken en dan pas oordelen. Molinaro werd nog wel door de commentator bewierookt als een ervaren verdediger, meermaals international etc. Dat hij dan twee van zulke domme overtredingen maakt, vooral die tweede was oliedom, geeft aan dat hij met zijn ervaring toch niet zo goed weet hoe hij Robben moet stoppen. Het waren terechte kaarten, dat Robben er wat extra's aan toevoegde is misschien niet net, maar de fout lag toch echt bij Molinaro zelf.

13 december 2011 om 16:47

Neemt niet weg dat ik het juist vind om Robben een duiker te vinden. En Barcelona is eveneens een ploeg die de nodige zwaluwen en theatermakers telt - vooral Pedro, Busquets en Iniesta vervallen nogal eens in dit walgelijke gedrag - maar juist de man die misschien wel de meeste schoppen krijgt niet!

13 december 2011 om 17:05

@ Gomes1psv

Je hebt het niet gezien maar je deelt Molinaro's mening sowieso?

Molinaro schopt hem twee keer haast door midden, logisch dat hij valt. Nu weet ik ook wel dat Robben het weleens opzoekt maar wie doet dat niet tegenwoordig? O misschien alleen Messi, laten we weer even heilig verklaren. Je geeft zelf al aan dat Robben enorm blessuregevoelig is. Spelers komen misschien daarom harder op hem in, dan vind ik dat hij best wat overdreven mag reageren zo nu en dan. Als hij steeds opstaat alsof er niks aan de hand is denken die verdedigers ook het moet nog harder dus.

Robben is de master. En als ie fit is, in vorm is, en wat meer oog voor medespelers heeft worden we Europees Kampioen. Hij zorgt altijd voor een regen aan gele en rode kaarten bij de tegenstander. Ook sticht ie veel verwarring, veroorzaakt vrije trappen en strafschoppen, en maakt doelpunten.

Die sukkel van een Molinaro denkt zeker dat niemand tv of internet heeft
van achteren op de enkels in volle snelheid iemand onderuit trappen
het is maar goed dat Robben nog opspringt anders scheurt hij alles af
en dan nog huilie doen bij de scheids ..tuurlijk molinaro iedereen is gek behalve hij ...wat een kneus zeg

Viel Robben maar in de finale vlak voor tijd in de 16 op het Wk.
Maar Robben word ook vaak hard aangepakt dus dan wil je wel eens iets eerder vallen, maar dat gebeurd ook wel bij andere ploegen ik noem bv een Barca

Eerst Xavi nu Robben binnenkort zien we ze allemaal vliegen

Die kan niet tegen ze verlies...

Robben is wel een toneelspeler opzich. Wil niet zeggen dat Molinaro gewoon terecht 2 domme gele kaarten kreeg in 3 minuten tijd.
Ik zou overigens ook zo snel mogelijk in de lucht springen als ik bij vrijwel elke overtreding 8 maanden geblesseerd raak.

Volgends de meneer Molinaro mag Robben pas vallen als hij een schop krijgt.
Het probleem is dan dat Robben maar 2 wedstrijden per jaar zou spelen als hij naar deze verdediger luisterd.

Deze man moet voetballend de bal afpakken en als dat niet zijn intentie is dat moet Robben proberen de tackle te ontwijken, want blesure-gevoelig dat Robben is moet hij dat wel voordat de tackle is gemaakt.

Het is belachelijk dat deze man Robben de schuld geeft voor het vallen na deze overtredingen maar zijn eigen onkunde in bescherming neemt.
Hij was gewoon niet in staat om Robben voetballend te stoppen dus moest het maar op deze manier.
Terechte rode kaart dus, jammer joh!

Welkom in Duitsland.

Waren 2 terechte kaarten, dus achteraf zeuren slaat hier nergens op. Bijna alle spelers maken theater om een overtreding erger te laten lijken. Maar deze 2 overtredingen waren gewoon beide geel waard.

Verder is de schwalbe niet voor niets uit Duitsland afkomstig, dus meneer Sammer moet lekker z'n mond houden. Ze hebben / hadden daar veel spelers die zich ook aanstellen.

Tuurlijk Robben gaat soms snel naar de grond.
Maar als hij misschien een seconde langer blijft staan dan krijgt hij een schop en is hij weer geblesseerd.
Hij kon Robben niet afstoppen en moest daarom 2x ingrijpen en het waren gewoon 2 gele kaarten.

Jammer genoeg doen sommige voetballers niets onder voor Hollywood acteurs. De overtredingen op Robben waren overigens gewoon gele kaarten, maar door deze "hollywood acteurs" worden andere spelers beschuldigd van dit soort fratsen.
Robben is overigens ook geen lieverdje, maar zat hier niet fout.

Robben stelt zich soms inderdaad wel iets aan, maar Molinaro moet echt zijn mond spoelen. Beide gele kaarten waren meer dan terecht en hij mag zeker niet gaan klagen over Robben. Bij beide tackles raakte hij de enkels van Robben, waardoor het beide keren gewoon een gele kaart was. Terecht rood dus. Zeer dom van Molinaro, met deze opmerking lijkt hij een beetje gefrustreerd. Hij kan beter toegeven dat hij gewoon fout zat in deze situatie.

Als ik tegen Robben zou staan zou ik er toch echt wel voor zorgen dat hij niet voor niets door de lucht vliegt hoor....

Robben is zeer fragiel tuurlijk dat hij liever springt als iemand hem probeert aan te trappen. Doet me denken aan "schwalbes" van Barcelona tegen Madrid vorig seizoen. Waren smerige overtredingen van Molinaro dan moet hij achteraf geen onzin lopen vertellen.

Heb ff op youtube gekeken, bij de eerste raakt hij hem wel en is er natuurlijk ook wel een beetje thater bij, maar het is wel een overtreding, bij de 2e raakt die hem niet maar is er ook totaal geen theater, Robben gaat direct weer (nadat hij zn sokken goed heeft gedaan) staan, dus 1 klein beetje theater en heel duitland zegt dat hij alleen maar acteert?

Komt er nu kritiek uit het land van de schwalbes op iemand die een schwalbe maakt? haha moet niet gekker worden.

Ja lekker zeg, en daarnaast krijgt hij ook steeds kritiek op het feit dat hij continu geblesseerd is... beste Molinaro, kun je heel misschien enigszins dan begrijpen waarom hij zo opspringt?

Daarnaast was je een ordinaire bouwvakker daar op het veld, zwaar terecht dat geel.

Wellicht heeft het ook wel te maken met het feit dat Robben zo snel is, hij reageert een stuk sneller dan menig voetballer, dus ook op overtredingen.

Helemaal eens met de jongens van stuttgart robben is een toneelspeler een echte kaartenaaier en zal het ook niet af leren echte voetballers zijn er weinig neem maar een messi,ronaldinho,ronaldo,cruyf etc,etc ,robben is een goeievoetballer maar in categorie kaartenaaiers,schwalbe en blessuregevoelige spelers

Tuurlijk rolt ie wel eens als ie geraakt word,en doet ie een beetje overdreven,maar Molinaro die deed dit met opzet om hem uit het veld te krijgen,gelukkig moest ie er zelf uit!

Het is gewoon een mietje, die donders goed kan voetballen.

Deze 'acteur' is wel het beste wat Nederland de laatste jaren heeft voorgebracht en mag zich qua talent meten met de allergrootste van Nederland. Als Robben niet de man van glas was geweest behoorde hij jaarlijks tot de top 5 van 's werelds beste spelers. Koesteren zo'n parel want Oranje kan hem heel hard gebruiken gezien hij de enigste is met een echte individuele actie en iets heeft wat geen ander heeft binnen de selectie zoals van Gaal, van basten en dergelijke al meermaals hebben aangegeven. Robben is de man die echt het verschil kan maken bij de belangrijke wedstrijden en dat bij alle grote tournooien die hij heeft meegedaan ook heeft bewezen. Als Hoeness een speler niet kwijt wil is het echt de man van glas niet want wat hij destijds onder Louis van Gaal heeft laten zien (in het seizoen van de C.L finale) was van ongekende klasse en neigde toen naar de klasse van Messi.

Ook al overdrijft robben. Die twee gele kaarten waren zeker terecht dus hij moet niet zeuren.

13 december 2011 om 22:50

Hoi Indy25, hierin heb je helemaal gelijk.
En dat je over de actie van Rafinha, hij rent 43 meter om de scheids te attenderen dat hij geel moet geven, niets word gezegd is toch schandalig.

De gele kaarten waren terecht, maar af en toe speelt Robben wel toneel. Nou en, dat zie je overal, wen er maar aan. Wat wil je dan ook, als je zo blessuregevoelig bent? Ik geef Robben gelijk als hij toneelspeelt.

Het klopt dat Robben wat snel naar de grond gaat, maar die 2 gele kaarten in die wedstrijd waren volkomen terecht. Het waren alle 2 gewoon tackles van achter, en misschien overdreef Robben het een beetje maar het waren wel 2 gele kaarten. Dat daarna het publiek hem ook nog ging uitfluiten vond ik ook niet eerlijk.

13 december 2011 om 22:53

Maar het publiek kan niet zien of hij wel of niet is geraakt, en als hij dan na de gele kaart meteen weer verder kan heeft hij de schijn tegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfB Stuttgart

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jens GrahlKeeper00
Holger BadstuberVerdediger00
Dennis AogoVerdediger00
Timo BaumgartlVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina VfB Stuttgart.

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Een delegatie van Fenerbahçe, onder leiding van Damien Comolli, praat vandaag in Barcelona over de huur van Yerry Mina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren