Toivonen neemt schuld op zich: ‘Ik speelde slecht en was beslissend’

Maandag, 5 december 2011 om 12:21

Ola Toivonen was dit seizoen als aanvoerder van PSV met zijn doelpunten regelmatig van doorslaggevend belang voor de Eindhovenaren, maar speelde zondag tegen Feyenoord (2-0 nederlaag) een ongelukkige wedstrijd. Met een verkeerde pass leidde de Zweed de openingstreffer in.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je dat de fout van Ola Toivonen zondag beslissend was?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door matthian)

Gaat het never nooit redden op een hoger niveau. Veel te lief in de duels.

Mooie kans om zijn aanvoerdersband over te dragen aan Strootman als je het mij vraagt.

5 december 2011 om 12:43

Idd helemaal mee eens maar Fredje is te bang dat ola er dan van door gaat, Daarom heeft die hem aanvoerder gemaakt, Van mij part gaat die onsportieve kwal weg van psv en rot die ergens in engeland weg op de bank bij een middenmoter, Lekker investeren in een jonge gozer.

5 december 2011 om 12:46

Strootman is zowiezo echt een type speler voor de aanvoerdersband. Z'n hele manier van spelen en kop. Dit gaat dan in de toekomst ook de aanvoerder van Oranje worden

5 december 2011 om 13:21

Ik denk dat de ballenjongen links achter het doel meer de aanvoerdersband verdient dan Ola toivonen. Ik vind het jammer dat een speler zoveel invloed heeft op de speelwijze van een team. Toivonen is als een 9 gehaald, maar omdat meneer "owen Wilson" Toivonen te bang is voor een tikje, wordt dat hele team op de schop genomen.

Ik ben van mening dat PSV zelfs beter af is zonder hem. Dus ik snap al helemaal niet waarom deze man week in, week uit met die band loopt

Niet aanvoerder waardig, psv heeft spelers die die band meer verdienen of in ieder geval meer voorbeeldig en voetbalwaardig gedrag vertonen!

Hoop dat hij hier van leert en sterker uit komt want bij de gemiddelde Psvér is zijn populariteit wel gezakt.

Je kan nu wel zeggen dat je slecht speelde maar ik denk dat je hier geen bal aan zal doen. Schuld bekennen is 1, dat wil iedereen horen maar er iets aan doen is 2. Ik ben altijd een fan van Toivonen geweest, zelfs na zijn 'gemene' spel vorig seizoen. Nu ben ik er echter van overtuigd dat PSV beter af is met hem. Het is een luie speler die het aanvallende spel vertraagd. Met een snellere 'tikker' op 10 worden de aanvallen veel dodelijker.

5 december 2011 om 12:53

Je bedoelt zonder hem waarschijnlijk.

On: Als aanvoerder vind ik Toivonen een regelrechte aanfluiting. Een smerige matennaaier hoort geen aanvoerder te zijn, dat vond ik ook al merkwaardig bij Suarez trouwens... trainers die dit soort mannetjes aanvoerder maken hopen op een helende werking van het bandje om de arm en denken dat er zo misschien meer geaccepteerd wordt omdat het nu opeens de aanvoerder is.

Dat hij slecht speelde vond ik niet storend. Zijn gedrag tijdens de wissel was echter onwaardig voor een aanvoerder. PSV moet hopen dat er snel een club komt die nog wat wil betalen voor deze zichzelf overschattende voetballer. Hij heeft in al die jaren nog nooit laten zien het elftal naar een hoger plan te tillen. Dat gecombineerd met de collegialiteit die compleet ontbreekt bij hem maakt hem uitermate ongeschikt voor het aanvoerderschap.

En terecht dat hij dit zegt! Kan soms leuk voetballen, maar heeft teveel stomme dingen inzich. Ook weer toen die gewisseld werd, je weet dat je slecht was dus is de wissel logisch en dan er zo vanaf gaan.. Dramaqueen!

Verkopen geef de jeugd de kans, onsportief gedrag en is niet eerste keer. Altijd maar zeuren en smerige overtredingen maken. Snel weg doen schande voor psv vind ik het.
Hij is misschien wel belangrijk maar zijn gedrag erger ik me altijd aan.

Van Toivonen moet je ook langzaam afscheid nemen. Het is een leuke speler maar niet iemand die de top gaat halen. Als je een beter talent hebt staan in de jeugd, geef die op zijn tijd de kans.

Waardeloos was je gaf niet thuis,hij is nooit goed in to wedstrijden .We kunnen niet een winnen van middelmatige elftal ja zo word je dus geen kampioen .We speelden als 6 klasse amateurs elke bal was bal verlies we speelden elke bal naar de de verkeerde kleur .wijnaldum zou wat aan zijn rendement moeten gaan doen. Het ziet wel leuk uit tot aan de zestien dan mislukken zijn actie of maakt hij geen kansen af dan duurt het te lang bij hem.meneer Strootman kwam overal te laat daardoor maakt hij van die onnodige overtredingen.manolev was weer een drama als hij de bal had was mede samen met Toivonen verantwoordelijk voor de eerste goal.willems neem ik niks kwalijk want iedereen speelde matig ,zo maak je hem het ook niet makkelijk.we winnen nooit top wedstrijden dat begint echt frustrerend te worden.we hebben geen strijd geleverd we speelden als van ouds lamlendig .matavz moet het nou wel laten zien voor waar we hem gehaald hebben.zoals altijd speelde onze Zweedse vriend als een juffrouw ,gaat nooit de duels in want dat vermijd hij altijd.

5 december 2011 om 12:43

@psv-10- Vervanger van Toivonen had gisteren een Feyenoord short aan: Bakkal

OT: rutten moet lekker de eer aan zichzelf houden. Als je 3 jaar op rij - kijk de statistieken maar na- structureel faalt in "topwedstrijden", dan moet hij zijn conclusies trekken en zonder oprotpremie of goudenhanddruk weggaan. Zijn vervanger is al in huis: Phillip Cocu.

Het is triest, maar ook met een kapitaalinjectie van indirect belastinggeld á 27 miljoen euro (!) presteert psv net zo slecht als vorig jaar. De winnaarsmentaliteit ontbreekt en op het moment supreme staan de mannetjes er niet.

Zijn er met mij nog meer mensen die denken dat psv geen kampioen wordt? ik verneem graag een reactie

5 december 2011 om 13:04

Bakkal? Alsjeblieft zeg.. Die jongen heeft allang laten zien Verre van het streef-niveau te zijn.

De vervanger van Toivonen stond gister al in het veld, namelijk in de persoon van of Wijnaldum of Labyad. Lens kan dan gewoon naar de flank en dan is er al één probleem opgelost.

Verder moet Willems nog zeker een jaar of twee rijpen. De potentie is duidelijk aanwezig, maar als je kijkt naar zijn prestaties de laatste ~3 wedstrijden, wordt het toch pijnlijk duidelijk dat hij fysiek nog te kort komt. Ben overigens nog relatief tevreden met zijn prestaties aangezien deze jongen ook pas 17 is. Maar voor nu lijkt het me toch zeer verstandig om, de overigens ijzersterk spelende, Derijck in de basis te zetten en Bouma naar de LB positie door te schuiven.

Om nog even terug te komen op jouw reactie: ja, Rutten faalt structureel in topwedstrijden, maar hij is ook wel heel erg ongelukkig geweest in al deze wedstrijden. Er zijn misschien in die 3 jaar 3 topwedstrijden terecht verloren, maar in de meeste wedstrijden had PSV toch echt het overwicht... Zo ook tegen Feyenoord (als je dit al een topwedstrijd kan noemen, met alle respect).

Het is overigens totaal niet waar dat PSV net zo slecht als vorig jaar presteert. Ze hebben een duidelijk beter team, wat (in de meeste wedstrijden) gepaard gaat met uitstekend voetbal. Ze zijn echt een stuk beter geworden en hebben tot nu toe nagenoeg alle topwedstrijden buitenshuis moeten spelen. Logisch dat je dan niet al deze punten mee naar Eindhoven terug sleept, maar deze punten winnen we wel weer terug in de tweede seizoenshelft.

On:

Toivonen was inderdaad absoluut bagger gister, zoals hij dat eigenlijk structureel is. Hij kan zeer effectief zijn, zeker, maar in het spel van PSV is hij werkelijk waar in misschien ÉÉN wedstrijd van voetballende meerwaarde geweest. Nu verwacht ik dat er weer mensen gaan komen die zeggen dat je zulke voetballers nodig hebt, die onzichtbare maar toch altijd renderende. Nou, in mijn optiek kan je beter een 'nummer 10' hebben die sterk is in de combinatie.. Van meer voetbal zullen automatisch meer goals ontstaan. Dit werd eigenlijk ook benadrukt tegen Legia, waar het voetbal stukken beter was en er iemand op Toivonens positie wel aanspeelbaar was.

5 december 2011 om 13:22

Volgens mij werden vorig seizoen alleen de wedstrijden tegen Twente verloren. Tegen Ajax werd het 2x 0-0 van AZ 2x gewonnen en stond tegenover een nederlaag in de kuip, de 10-0.
Het seizoen ervoor werd gewonnen en verloren van Ajax en niet verloren van Twente.
Ik vind dat falen in de topwedstrijden wel meevallen.
Laat Rutten het seizoen gewoon afmaken en als hij geen kampioen wordt, kunnen er conclusies getrokken worden.

5 december 2011 om 14:33

Zeggen ze niet altijd dat je kampioen word door de kleintjes te verslaan ; dan heb je die top-wedstrijden niet nodig om te winnen :P

Wat een zure reacties hier. Eindelijk eens een goede reactie van Toivonen en dan weer gezeik. Prima speler...hij mag alleen wel weer wat gemener worden....

5 december 2011 om 12:45

Goed plan, dan kan binnenkort de hele Eredivisie ervaren hoe het is om een elleboog te krijgen

5 december 2011 om 13:00

Hij moet er een keer staan in top wedstrijden hij laat een top wedstrijden het altijd afweten.hij speelt altijd als een jonge juffrouw

Weet je wat het is ik heb Toivonen maar 1x een wedstrijd zien dragen en dat was tegen de Graafschap deze man is niet aanvoerderswaardug.

Vorig jaar hadden we Afellay als aanvoerder hij droeg ons ook niet altijd maar hij straalde het wel uit dat hij aanvoerder waardig was.

Ik mag toch aannemen dat dit soort uitschieters bij PSV niet vaker voor gaan komen...

Anders is het kampioenschap snel vergooid. Het is zaak in de Arena de volle 3 punten te pakken. En AZ en Twente thuis op te rollen.

Dan kan PSV gewoon weer meedraaien.

Hij vind zichzelf altijd een hele meneer, maar hij moet zich daar dan ook eens naar gedragen. Volwassen gedrag, realisme en respect naar andere spelers en trainers. Als je een echte topper bent doe je dit soort dingen niet.

Wanneer in de winterstop een mooi bod komt op hem gewoon verkopen.
Met Wijnaldum, Lens en Labyad, Locadia genoeg invulling.
Heb zo ie zo het gevoel dat ie niet langer meer wilt blijven.

Derijck mag ook wel wat harder zijn zeg. Je schopt hem toch neer als je dit gevaar ziet.

Toivonen speelt af en toe leuk mee in wedstrijden tegen De Graafschap en Roda JC maar in wedstrijden waar het op aan komt zie je hem nooit.
Ik snap ook niet wat hij bij een club als Liverpool moet zoeken dan. Als we hem voor 10-15 miljoen kunnen verkopen zou ik zeggen doen!

5 december 2011 om 13:09

Ik ben nooit zo een fan van geweest van Toivonen .het is net niet speler daarvoor mist hij te veel

Wat een waardeloze aanvoerder zeg. Mag hopen dat zijn gedrag is een x echt verandert, want straks gaat het nog is een x goed mis daar bij psv

Dit bestempeld maar weer dat Feyenoord helemaal niet verantwoordelijk was voor het slechte spel van Psv; balverlies, slechte pasen, geen combinatievoetbal door druk uit te oefenen. Het was simpelweg een slechte wedstrijd van PSV en geen druk vanuit de Kuip.

Zeer goede reactie van toivonen, alleen een grote persoonlijkheid kent zijn eigen fouten

Nou, hij geeft wel gewoon eerlijk zijn fouten toe en dat pleit dan weer voor hem.

Maar hij blijft een zeer ongeschikte aanvoerder, omdat hij geen leidereigenschappen heeft in het veld (althans, deze toont hij niet).

5 december 2011 om 14:37

Tuurlijk geeft hij zijn fout toe ... dat was overduidelijk, hij kon ook niet anders.
Hoezo pleit dit voor hem dan?
Iedreen kon zien dat die steekpas nergens op sloeg.

Zo zou jetro Willems ook vast wel toegeven dat die 2e goal zijn fout is denk je niet?
Daar kan je niet ook omheen.

Over het aanvoeder zijn ben ik met je eens, die kwaliteiten heeft hij niet, hij is totaal geen leider, die keuze is ook niet moeilijk lijkt me, Strootman!

Als je als speler je niet weet te gedragen op en om het veld moet je geen aanvoerdersband dragen. Laat Ola weggaan ...je hebt als PSV genoeg (en betere) spelers voor zijn positie. Met Ola heb je continu wel iets...is het niet op het veld is het er wel weer buiten...maak Strootman captain...hij straalt de benodigde rust uit en doet geen gekke dingen....en staat op de juiste positie om sturing te geven aan z'n team. En Ola...die kan of genoegen nemen met de gegeven positie (de bank zou ik zo zeggen) of lekker opzoek gaan naar een andere werkgever als hij het niet pikt dat men hem ziet als 1 van de spelers ipv de Speler van psv.

Nou maak het maar weer goed Ola als NAC op bezoek komt: kun je weer lekker provoceren en stiekem weer op de enkel van Gudelj gaan staan.

Toivonen is een goede speler voor PSV en in mijn ogen een van de beste van de Eredivisie, maar hij moet echt wat aan zijn gedrag doen! Hij was zondag de zwakste speler en dan boos worden dat je gewisseld word en Lens geen hand geven is amateuristisch!

Ik ben nogsteeds niet van deze speler overtuigd. Ik weet het niet, maar door zn gedrag en door zn spel kan hij me simpelweg niet overtuigen. In mijn ogen ook niet vaak beslissend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren