Ajacied Silva: 'De kans is klein dat ik ooit nog speel, maar ik blijf vechten'

Zaterdag, 3 december 2011 om 16:25

Bruno Silva hoopt nog terug te kunnen keren als voetballer, maar weet dat het vrijwel ondenkbaar is dat hij zijn oude niveau nog haalt. De Ajacied werkt momenteel in Brazilië aan zijn herstel en sprak tegenover El Observador openhartig over zijn zware jaar. De Uruguayaan vocht voor zijn leven na een zware infectie, die hij opliep na een operatie aan zijn schouder. “Ik blijf vechten tot het bittere eind”, aldus de strijdlustige vleugelverdediger.

/

De 31-jarige Silva werd begin dit jaar aan zijn schouder geopereerd in Nederland. Hij hield echter pijn en werd met zwellingen aan zijn arm al snel weer opgenomen in het ziekenhuis. “Ze vertelden me dat de infectie al vergevorderd was”, vertelde Silva. “Mijn nieren werkten niet meer en ze gaven me allerlei soorten medicijnen. Ik wist wat er om me heen gebeurde, maar kon niks. Ik realiseerde me dat het foute boel was toen ik mijn voet niet meer kon bewegen.”

Silva lag 24 dagen in het ziekenhuis. “Ik was totaal opgeblazen, woog 93 in plaats van 66 kilogram en kon me niet bewegen of praten.” Uiteindelijk verliet hij op eigen kracht het ziekenhuis. “Als ik geen sportman was geweest, dan had ik dit niet overleefd, zo werd me verteld.” Hij probeerde weer te trainen, maar bleef pijn houden en ging in Porto Alegre opnieuw onder het mes.

De periode daarna was zwaar, want Silva bleef erg zwak. Ondanks alle tegenslagen en de slechte vooruitzichten, bleef hij echter knokken. “Ik had de hele dag iemand nodig om me te helpen. De kans is klein dat ik ooit nog speel, maar ik blijf vechten tot het bittere eind. Ik kan nu mijn eigen kind niet eens vasthouden en kan ook mijn dochter niet dragen. Dat doet je wel beseffen dat je arm nooit meer zoals vroeger zal worden.” Het contract van Silva bij Ajax loopt in de zomer af.Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door lovrefc)

Wow, wist niet dat het zo slecht ging met deze jongen. Hopen dat hij weer herstelt, voor zo ver dat kan!

3 december 2011 om 16:47

Waarom krijg jij in vredesnaam minduimpjes? Zijn mensen ziek geworden ofzo!?

3 december 2011 om 19:28

Waarchijnlijk Dirk Kuyt fans. Oftewel het slaat nergens op... Hopen dat Silva zo gauw mogelijk weg gaat bij Ajax en dat hij weer ergens aan de bak kan.

3 december 2011 om 16:48

Het is ook overdreven wat VZ weer zegt vechten voor zijn leven paar weken geleden dachten ze dat ook maar werd later gezegd dat die niet moest vechten voor het leven alleen vrezen dat hij moest gaan stoppen enzo

dit is helemaal langs me heen gegaan..... wat is er nou precies gebeurt dan?

3 december 2011 om 16:32

In januari is hij tijdens een training geblesseerd geraakt, z'n schouder schoot uit de kom. Hierdoor moest hij een operatie ondergaan maar dit heeft dus een heleboel complicaties met zich meegebracht zoals je kan lezen. Erg triest.

3 december 2011 om 16:33

Infectie aan zijn schouder tijdens de operatie, waardoor hij heeft moeten vechten voor zijn leven.
Bruno Silva denkt na over een rechtzaak om het desbetreffende ziekenhuis aan te klagen.

Heel triest verhaal, was altijd gewoon een prima verdediger. Ik wens hem veel sterkte toe met zijn herstel, dit lijkt me verschrikkelijk namelijk

Damm wist niet dat het zo erg met hem was, hij is beetje gruisloos naar mijn mening op de achtergrond verdwenen. Voetbal is dan toch maar onbelangrijk...in de vergelijking dat je je eigen kind niet eens kan optillen...veel sterkte gewenst.

Het zou een mooi gebaar van Ajax zijn om het contract te verlengen. Misschien niet als speler, maar een andere functie binnen de club.

Zelfs als FC Groningen supporter wens ik dit Silva niet toe, hoop dat ie weer normaal kan functioneren uiteindelijk.

3 december 2011 om 16:33

Jij moet je echt diep schamen, kerel.

3 december 2011 om 16:35

en waarvoor precies dan wel, ik zeg toch ook dat ik dit hem niet toewens en hoop dat ie er boven op komt

3 december 2011 om 16:43

Je zegt zelfs als FC Groningen supporter wens ik dit Silva niet toe... hij speelde bij FC Groningen............;

3 december 2011 om 17:54

@lucas450

Weet je ook nog hoe hij is weg gegaan?

3 december 2011 om 16:35

sorry, zelfs als FC Groningen supporter? Silva is altijd gewoon prima geweest tegenover Groningen en heeft gewoon afscheid genomen en applaus gekregen, het was geen Suàrez scenario hoor.

OT: Ik hoop dat het ooit nog goed komt met zijn arm

3 december 2011 om 16:36

volgens mij heeft silva niet eens afscheid genomen nadat hij werk ging weigeren en zijn training ging staken om een transfer af te dwingen. Ken je feiten

3 december 2011 om 16:39

En daarom zet je erbij: zelfs als FC Groningen supporter.... Gast, dit is gewoon een ontzettend erg voorval, dan ga je toch niet over zijn gestaakte trainingen nadenken!!

3 december 2011 om 16:40

Sorry, je hebt gelijk.

3 december 2011 om 16:43

Ik bedoel ook juist aan te geven dat dit soort zaken die trainingspraktijken overstijgt!!!! natuurlijk zijn er zat mensen die hier niet doorheen kunnen kijken zoals jij aangeeft. Misschien had ik het beter anders kunnen verwoorden :S maar bedankt hoor voor de veroordeling op voorhand

4 december 2011 om 00:26

Foxdonut,

Wat Silva is voorgevallen, wens je geen ene speler toe. Ook al was deze speler niet zo netjes bij Groningen. Dus dat jij moet vermelden dat je een Groningen-supporters bent is voor jou hartstikke leuk, maar voor de rest totaal niet relevant.

3 december 2011 om 16:50

Echt beschamend deze reactie. Deze jongen heeft moeten vechten voor zijn leven, en jij durft nog zo brutaal te zijn ook. Waar haal je het lef vandaan? Het is overigens volstrekt normaal dat een jonge speler, zeker uit Uruguay, van Groningen naar Ajax wil. Dus het lsaat nergens op wat jij hier zegt!

3 december 2011 om 16:51

Lees reactie [email protected]!

jammer! vond t altijd een prima rechtsback (alleen is vdW de betere)

Mocht hij idd vanwege zijn gezondheid moeten stoppen, zou ik als ajax zijnde een mooie functie binnen ajax geven. Scout in uruguay bijv. Maar goed dat is natuurlijk niet aan mij

3 december 2011 om 16:35

In eerste plaats natuurlijk aan hem.. misschien wil hij wel helemaal geen functie bij Ajax.

3 december 2011 om 16:51

In ieder geval niet meer op het veld. Frank zal de voorkeur geven aan de jeugd.

Wens hem beterschap!

Vreselijk om te lezen, dat er zoiets met je kan gebeuren.

Sterkte Silva!

Hoop dat hij snel weer herstelt en niet er nooit meer bovenop komt zoals Mihai Nesu.
Vond hem bij Groningen altijd een van de beteren, bij Ajax nooit een eerlijke kans gekregen zoals zoveel spelers daar (manucharyan, Bakirciouglu, Rosales, lindgren en Cvitanich)

3 december 2011 om 17:23

Dat is best grote onzin hoor, Rosales speelde hartstikke veel en Cvitanich had 21 wedstrijden in een seizoen gespeeld. Hij scoorde 14 keer wat goed is, maar Ajax zag het toch niet in hem dat heeft te maken met of hij in het systeem paste, en dat deed hij niet alleen Suarez kon hem nog aanspelen in z'n speelwijze, maar deze jonge haalt het nivea van Ajax niet.
Kennedy heeft in het begin veel kansen gehad, maar heeft gewoon gefaald om een goede wedstrijd te spelen. Rasmus Lindgren heeft best wat speeltijd gekregen en zat in een gezonde strijd met Enoh om z'n plek maar heeft het verloren. Manucharyan heeft de jeugdopleiding door lopen en heel soms der aan mogen ruiken maar werd uiteindelijk te licht bevonden hij was ook verschrikkelijk vaak geblesseerd. Ook zijn vele van de jongens diet je noemt gehaald in het Marco Van Basten tijdperk en zoals we weten was de enige normale speler van dat groepje idioten, Mickey Sulejmani.

On topic: Dit is erg zielig natuurlijk, mooi dat hij blijft door vechten ook voor z'n familie. Hij was altijd een gewaardeerde back, maar heeft de strijd tegen VDW verloren en is daarna out the picture geweest. Hij was zeker een steunpilaar bij Groningen en z'n beste moment die ik kan herinneren was zijn goal van 30 meter tegen Ajax waar bij hij de bal 140 km/uur schiet wat een pegel was dat.
Veel beterschap Bruno!!!

Wist niet dat het zo slecht ging, succes met het herstellen!

EEn infectie oplopen in het ziekenhuis!!!!!!! Waar heb ik dat eerder gehoord dat ziekenhuizen nou niet bepaald "schoon"zijn! Sterkte voor Bruno Silva

Feit: een woordvoerder van Ajax heeft een maandje terug nog laten weten dat de infectie ernstig is geweest, maar echt niet levensbedreigend.

4 december 2011 om 00:29

Lovrefc,

Toen was Silva al herstellende en was het al niet meer levensbedreigend, dus dan gaat zo'n woordvoerder geen onrust stoken bij de supporters.

4 december 2011 om 00:34

Nee het was nooit levensbedreigend.

Volgens mij kan VZ dat duimpjes systeem beter weg laten..
je ziet bij doodnormale/goede reacties gewoon zoveel duimpjes omlaag slaat echt nergens op ;

Hopelijk komt het toch nog goed. Deze blessure loopt nu al zo lang echt vervelend voor hem. Verder had ajax hem erg goed kunnen gebruiken als invaller. Hij speelde altijd redelijkt tot goed bij groningen en had van der wiel prima kunnen vervangen in deze tijd.

Nou de boer hier is je linkerverdediger!
Beter dan wie dan ook in je huidige selectie! Nooit iets verkeerds gedaan die jongen dus hij verdient een kans

3 december 2011 om 17:37

hij kan in deze staat niet voetballen als je dat nog niet door had

3 december 2011 om 17:42

Als je de tekst leest zie je dat hij vreest zn oude niveau niet meer te halen. Dus geen meerwaarde voor Ajax.

4 december 2011 om 00:32

Oenieboy,

En daarbij is Silva zelfs nog een rechterverdediger.

Dus Jouses, wat Oenieboy al zegt: "lees eerst de tekst" en weet over welke speler het gaat.

Zeer tragisch voor deze jongen, ik was geen fan van hem maar dit gun je niemand!

Veel beterschap en herstel gewenst, je eigen dochter niet kunnen vasthouden moet vreselijk zijn, voetbal is dan niet meer belangrijk.

Even iets off-topic, is het mode om op elke comment een min duimpje te geven? Kleine kinderen hier toch

Kan degene die duimpjes omlaag geeft voor mensen die hem condoleren zich even melden?

Dat is namelijk zeer triest al voetbalt hij bij je aartsrivaal zulke dingen gun je iemand toch niet.
En de mensen die zeggen: Zelfs als *****supporter gun ik hem dit niet toe!

Het zou niet uit maken welke club hij wel of niet heeft gespeeld, gescoord of andere randzaken, dit gun je niemand toch!?

Alsjeblieft zeg.

Jeetje, dit wist ik helemaal niet joh. Ik dacht eerlijk gezegd dat hij gewoon niet meer in de selectie op werd genomen omdat hij te matig was.

Ik hoop voor de man dat het allemaal weer goed komt, moet een verschrikking zijn om niet eens je eigen kinderen te kunnen vasthouden.

Zo dat is heftig.
Je voet niet kunnen bewegen lijkt mij een ramp net als je eigen kind niet meer kunnen tillen laat staan je vrouw;
Zonde dat het niet echt gelukt is bij Ajax was in het begin toch wel nieuwsgierig in hem.

Bedankt voor alles en kop op vecht door en hoop dat je gauw weer lekker kunt ballen en genieten van je gezin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren