wk2018

Vermeer: 'Ik kon de blunders vrij snel van me afzetten'

Donderdag, 24 november 2011 om 08:10

Kenneth Vermeer heeft na afloop van de afgelopen Champions League-ontmoeting met Olympique Lyon ongetwijfeld eens opgelucht adem gehaald. De keeper van Ajax blunderde tegen FC Utrecht en NAC Breda, maar bewees in het Stade Gerland nog altijd een betrouwbare sluitpost te zijn. “De eerdere blunders spookten niet door mijn hoofd. Ik kon ze vrij snel van me afzetten”, zegt Vermeer in De Telegraaf. “Voor een keeper is elke volgende bal de belangrijkste.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Kenneth Vermeer is beter dan Jasper Cillessen


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door afcagunner)

Ik heb wel genoten van zijn reflexen, dan is hij wel op zijn sterkst!

24 november 2011 om 08:54

Met zijn reflexen is ook zeker niks mis. Alleen ik hoop dat hij wat rustiger 'aan de bal' wordt. Hiermee doel ik vooral op het uitgooien van de bal en het mee voetballen tijdens een wedstrijd. Als hij aan de bal is, dan krijg ik het altijd benauwd, mede omdat hij zo zenuwachtig over komt. Als hij daarvan af komt, dan is het een zeer goede keeper.

24 november 2011 om 12:30

Klopt, dat is de ervaring die hij nog mist. De rust bewaren en de wedstrijd lezen is een belangrijk onderdeel dat Vermeer nog moet leren. Hij beoordeeld sommige situaties soms niet goed, dat konden we tegen Lyon ook weer zien toen hij de bal te snel weggooide. Als dat soort dingetjes er langzaam uit gaan dan is hij gewoon een volwaardige eerste Ajax keeper en zal Cilissen nog een tijd moeten wachten op zijn kans.

Zijn snelle slechte spelhervattingen (uitworpen) hadden anders net zo goed 1 of 2 tegengoals kunnen kosten!

Loop me een beetje te ergeren aan aan de positieve commentaren op Vermeer.
Hij pakte twee goede ballen in de slotfase. De ballen van Bastos en die invaller waren niet helemaal in de hoek maar in het midden geplaatst (of iets rechts of links van het midden). Die had hij gewoon moeten hebben. Maar ik hoor van de NOS dat het geweldige saves waren en dat hij een wereld wedstrijd keept.

Wereldwedstrijd? Ik zie hem halverwege de tweede helft een bal lossen die in de zestien meter verdwijnt voor de voeten van een Ajax verdediger. Voor hetzelfde geld had daar een spits van Lyon gestaan en was het een blunder geweest.

24 november 2011 om 08:39

wat mij betreft was vertonghen de grote man dinsdag en ik ben absoluut geen voorstander van vermeer, maar!

zijn reflexen waren dinsdag waanzinnig en als je dan nog 'voor hetzelfde geld' situaties moet gaan aanhalen ben je gewoon op zoek. voor hetzelfde geld had hij tegen utrecht niet geblunderd tenslotte, zo kan je bezig blijven. als bestaat niet en hij heeft het dinsdag gewoon prima gedaan.

24 november 2011 om 08:46

Mijn 'voor hetzelfde geld' situatie is een loterijdat klopt. Er had net zo goed een spits kunnen staan i.p.v. een verdediger. De blunder (het loslaten van Vermeer) was al begaan. Daar gaat het om.

Tegen Utrecht stond er idd wel een tegenstander tot tweemaal toe. Vermeer had geluk dat dat dinsdag niet het geval was.

24 november 2011 om 10:50

Maar heeft het in deze wedstrijden ook niet aan de verdediging gelegen. Tegen Lyon was de verdediging van Ajax goed geconcentreerd aan het werk en dat miste ik tegen FC Utrecht maar ook andere wedstrijden in de eredivisie Als je verdediging ook staat te schutteren dan is het voor een keeper ook niet makkelijk.

24 november 2011 om 10:56

De verdediging zal er misschien een klein beetje invloed op hebben, maar dit mag nooit een excuus zijn. Zoals Vermeer de ballen tot twee keer toe wegschiet in Utrecht daar zijn geen excuses voor. De ballen waar hij over en onder doorduikt tsjah dan kun je zeggen korter dekken. Maar eigenlijk moet hij die ballen sowieso raken. Hij raakt ze niet eens. Dan ligt het niet meer aan de verdediging.

Hij red twee keer goed aan het einde van de wedstrijd. Maar deze ballen had hij ook gewoon moeten hebben, anders was het einde Vermeer bij Ajax geweest ben ik bang.

24 november 2011 om 09:59

Inderdaad je hebt helemaal gelijk. Ik zeg al begin van het seizoen dat vermeer niet de ideale keeper is voor Ajax. Hij is een goede lijn keeper meer ook niet.

Ook die positieve reacties wereldwedstrijd dit dat om moe van te worden! Hij keepte best zwak en pakte op het einde 2 goede reddingen maar die had ik Cilissen ook nog wel zien maken. Als je ook bijvoorbeeld 3x een moment pakt dat hij in actie moest komen voor de laatste 10 minuten liet ie telkens de bal los. Als Lyon hier beter op had geanticipeerd dan hadden ze daar uit echt nog wel een doelpunt kunnen maken.

Het zij zo dat Frankie niet de ballen heeft om hem te wisselen, maar het blijft elke wedstrijd weer billenknijpen met die Vermeer op goal.

Het blijft een keeper van pieken en dalen , niet eentje waar de zelfverzekerheid van afdruipt. Maar moet zeggen hij had een paar goede reddingen en dan weer afgewisseld met een paar slechte uitworpen .

Helemaal met Peterv eens.
Het waren geen wereldreddingen. En het is ook makkelijk om nu te zeggen dat hij niet te lang heeft stilgestaan bij zijn blunders, nu hij een redelijke redding heeft verricht.
Tegen NAC was er niets van te zien dat die blunders niet in zijn achterhoofd zitten...

Hij heeft de reflexen om te kunnen groeien naar een topkeeper...echter zal hij meer overzicht moeten krijgen en beter zijn achterhoede aansturen...en bij spelhervattinging rustiger blijven en eerst kijken en dan schieten/gooien. Op basis van enkel zijn reflexen zal hij een wisselvallige keeper zijn en blijven...hopelijk ontwikkeld hij (wat bij Steek ook even duurde) zich meer op tactisch inzicht en communicatie....want de hele achterste linie speelt in de competitie drama...terwijl vorig jaar het de minst gepasseerde verdediging was.

hij oogt nog steeds onzeker, ik denk dat hij tegen Nec weer gaat blunderen en Ajax weer tegen puntenverlies aanloopt. Dit ook omdat bijna elke uit wedstrijd om half 1 smiddags verloren wordt.

Vermeer is een keeper met kwaliteit, dat is duidelijk. Wat mij betreft is hij wel veel te wisselvallig, maar denk dat ik weet hoe het komt. Als je kijkt naar hoe er bij Vermeer wordt gescoord, gebeurt dit met name op 2 manieren. Een fout van de verdediging, hier kan hij dan niets aan doen in tegenstelling tot de laatste 2 competitie wedstrijden. Verder wordt er veel via afstandschoten gescoord. Vermeer is gewoon zo klein dat als je de bal een beetje plaatst hij er niet bij kan. Cillesen is wat langer en vindt dat hij moet keepen. Vermeer heeft wel fantastische reflexen, maar wat heb je eraan als hij zo wisselvallig is.

Het is nog altijd wennen hoor als je naar Ajax kijkt. In plaats van de rust en zekerheid van Stekelenburg nu de rondspringende Vermeer. Ik vraag me nog altijd af of hij de druk aankan die het met zich meeneemt als je eerste keeper bent. Dat kan niet één wedstrijd tegen NAC aangeven, evenals die ene wedstrijd tegen Lyon.

Veel mensen vergeten dat Stekelenburg op het begin ook veel blunders maakte. Pas nadat hij echt een lange periode onder de lat stond begon hij zich verder te ontwikkelen. Kenneth kan naar mijn mening deze ontwikkeling ook doormaken.

24 november 2011 om 09:46

Exact mijn mening, Stekelenburg kon ook onthutsend zwak naar een hoek kijken waar een bal in rolde zonder er iets aan de doen "een Stekelenburgje" noemen we dat in mijn voetbalelftal nog steeds als onze keeper hetzelfde doet.

Dus ik zie Vermeer uiteindelijk ook wel stappen maken als hij blijft staan, maar de slappe fouten zoals het verkeerd uittrappen moeten er absoluut uit.

24 november 2011 om 10:11

Als ik jou was zou ik het een grandeletje noemen... Ken je die franse keeper van Utrecht nog?? Dat die gast ooit prof is geweest zeg! xd

on:

Volledig met de 2 meningen boven mij eens... Stekeleburg maakt in het begin ook aardig wat blunders en werd er geroepen: jaa, dit kan nooit de opvolger wezen van Van Der Sar!! En kijk nu, niemand hoor je meer over Van Der Sar.... Voor keepers is ervaring en vertrouwen zo belangrijk, dat kan je niet zomaar even krijgen, gaat tijd overheen en hoop van harte dat Vermeer die tijd ook krijgt!

Wat een overdreven positief gelul. Als je realistisch bent heb je gezien dat Vermeer ook deze wedstrijd weer grove blunders maakte. Zijn spelhervattingen zorgen ervoor dat de tegenstander gewoon de bal rond de 16 van Ajax kan overnemen. Echt geen goede wedstrijd ondanks de reddingen van Vermeer. Iedereen is nu super positief om hem aan te moedigen, maar een realistische mening is ook niet verkeerd.

Vorige week had bijna niemand meer vertrouwen in hem na die blunders en nu opeens staat heel Ajax achter hem.

Ik snap niet waarom iedereen zegt dat vermeer weer geweldig is, op wat klasse reddingen in de laatste 5 minuten tegen lyon na, speelde hij de rest van die wedstrijd ook heel onzeker met afstandschoten die hij niet kon klemmen. En nog een bal die hij van zijn borst liet stuiteren.

Een zwaluw maakt nog geen zomer!

Ik denk dat een van de problemen met de achterhoede is, dat er geen goede vervangers zijn voor de centrale verdedigers. Vertonghen en Alderweireld zijn in principe gewoon verzekerd van een basisplek.
Dit leidt er mede toe dat ze niet scherp zijn in de eredivisie wedstrijden. Het heeft er alle schijn van dat ze zich voor Cl-wedstrijden goed kunnen opladen, maar niet voor competitieduels.

Ajax zou er goed aan doen in de winterstop een goede centrale verdediger te halen om zo weer meer druk te leggen bij de twee Belgen. Op die manier worden ze veel meer gedwongen om goed te spelen.

Vermeer werd idd opgehemeld door de NOS maar zo geweldig was het niet op die 2 goede reddingen na (die overigens wel heel belangrijk waren natuurlijk)
Hervatte te snel het spel als ajax onder druk stond en zijn uittrappen waren ook weer niet geweldig
Een fout had hem een basisplaats gekost ben ik bang.
maar goed net zoals mensen hierboven al zeggen Stekelenburg was ook niet geweldig in het begin dus geef hem nog even het voordeel van de twijfel

Feit is wel dat hij Ajax punten kost ipv dat hij punten pakt. Stekelenburg heeft voor Ajax heel veel punten gepakt vorig jaar.

Ik heb alleen de eerste helft gezien tegen Lyon maar toen zag hij er wel heel onzeker uit.. alleen nu hij de nul heeft gehouden kan hij dit zeggen.

Ik snap die hype ook niet. Hij heeft er dit seizoen al 22 (!) om zijn oren gehad. Voorjaar 2009 kreeg hij er in Eindhoven 6 en een week later bij Sparta nog eens 4 om zijn oren. Ik vind het een erg wisselvallige keeper, die zeker niet de top is die gesuggereerd wordt in dit artikel. Ik vraag me ook af, of hij de beoogde progressie gaat maken. Laat hem de strijd maar aangaan met Cilessen en knokken voor zijn plekje. En kan hij die strijd niet aan, dan is hij niet Eredivisiewaardig.

ik zie hier weer zoveel negatieve reacties over Vermeer! Tuurlijk heeft hij de laatste wedstrijden niet geweldig gekeept maar hij heeft wel degelijk punten gepakt voor Ajax met name vorig seizoen toen Stekelenburg geblesseerd was! Als ik zo de reacties leest krijg ik sterk het gevoel dat men liever Cillessen op doel ziet staan maar volgens mij is hij nog niet eens klaar voor! Maar mensen verliezen de realiteit uit het oog! Want je zou ook wel kunnen stellen dat als er voorin de kansen worden afgemaakt dat je ook de druk op je achterhoede en keeper degelijk verlaagd of wegneemt! Realistisch blijven mensen! Voetbal is een teamsport en niet alleen maar alles afschuiven op een individualist ofzo! Vermeer ik wenst je succes de komende wedstrijden en laat maar zien dat je wel een goeie keeper bent

zodra Vermeer nog iets werkt aan zijn positie en rustig aan de bal wordt is hij een hele goede keeper maar met Cillessen op de bank zal hij dit toch snel moeten verbeteren. Denk dat Cillessen steeds meer gaat keepen en dat Vermeer weer langzaam naar de bank verhuist.

Goeie lijnkeeper, goeie reflexen maar het totaalplaatje vind ik niet goed genoeg.

Hij is voor mij veels te wild in de goal,hij maak af en toe geweldige reddingen en dat ziet er spectaculair uit.
Maar ik heb liever een keeper die rust uitstraalt en dat doet hij absoluut niet,hij kan misschien wel veel beter en daar hoop ik ook op,maar tot op heden vind ik het niet een keeper die een defensie gerust stelt.

De foto op de voorpagina is leuker; een knuffel van Theo Janssen; dan weet je weer waar je het voor doet!!

Knap hoe Vermeer zich toch terugknokt. Er zaten een paar schoonheidsfoutjes in (bal die van de borst stuitte) maar ga daar zelf maar eens staan.....

Ik hoop dat een aantal Ajacieden zich ook terugknokken en tot en met mei elke wedstrijd 100% inzet leveren dan kunnen er nog leuke dingen gebeuren. Zo niet dan zie je dat je met 80% inzet het tegen elke club moeilijk hebt.

Het spelletje wat Frank de Boer wil spelen zorgt er voor dat je als vrijwel de enige ploeg (met Barcelona) je een buitencategorie ploeg als Real Madrid ruim een half uur in eigen stadion vast kunt zetten, maar verzaken 1 of 2 spelers dan verlies je van FC Utrecht.

Frank de Boer heeft hier een taak in (maar dat doet hij ook, zie de andere artikelen) en ook de fans zijn terecht kritisch als ze zien dat spelers verzaken. Gregory heeft dit goed opgepakt en het is te hopen dat de anderen dit ook doen.

Het is toch algemeen bekend dat Vermeer op de lijn een geweldige keeper is (fout tegen Nac uitgesloten) maar dat het meevoetballend en met hoge ballen gewoon matig is. Bij Ajax moet je als keeper juist goed kunnen meevoetballen dat is iets wat Stekelenburg ook erg goed kon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren