Update: 'Hiddink wordt na duel in Zagreb uit functie ontheven'

Dinsdag, 15 november 2011 om 17:30

Heel Turkije valt over Guus Hiddink heen. Door de 0-3 nederlaag tegen Kroatië lijkt kwalificatie voor het EK van 2012 onmogelijk en de bondscoach moet het dan ook ontgelden. Binnen de selectie is men ook niet content met de Achterhoeker. “Hiddink gaf ons het gevoel dat we al met 1-0 achter stonden”, mokt sterspeler Arda Turan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

246 reacties (laatste reactie door karan)

Doet die Sahin moeilijk voor die laatste wedstrijd. Kan beter tegen Kroatie spelen dan de wedstrijd erna pas. Hiddink wordt zowiezo na dinsdag ontslagen.

14 november 2011 om 21:00

XD, Tenzij Turkije wint met 4-0?? =_=

Maarja, ze spelen al zonder een echte afmaker.. Burak speelt beter achter de spits of samen met een spits, en niet alleen in de punt.
Topal op de bank begrijp ik ook niet, Umut wel geselecteer maar erdinc en Semih niet?

14 november 2011 om 21:34

Ook als Turkije net 0-4 wint gaat Hiddink weg.

14 november 2011 om 23:27

Al is het 0-10 voor Turkije zolang Arda en Nuri Sahin niet tevreden zal zijn is niemand tevreden in Turkije zeker niet mensen in de bond.

Guus moet snel opstappen hij is een dikke flop !!

14 november 2011 om 23:41

Haha goeie Opstappen? En je lucratieve ontslag vergoeding mislopen? Zo dom zal Hiddink niet zijn:
Daarbij hoeft hij nog maar 1 wedstrijd. Die zit hij nog wel uit.

On: Het zou grappig zijn als Hiddink in Kroatie meer met 1 spits begint, kijken hoe zijn spelers dan reageren en wat dan de uitslag is. Als je thuis al met 0-3 verslagen word..

14 november 2011 om 23:46

Zeker niet, als turkije met 0 - 10 wint dan zijn Arda en Nuri de eerste die zeggen dat Hiddink een geweldige trainer is.

15 november 2011 om 00:59

Turkije kan zijn contract gewoon op non-actief zetten, dat betekent dat Hiddink gewoon wordt betaald tot midden 2012 en daarna weggaat.. Hiddink zal dat niet accepteren en zelf opstappen denk ik.. Elke Turk walgt van Hiddink, in Turkije is hij echt hard geflopt..

Nuri Sahin, Hamit (real Madrid)
Omer Toprak (leverkusen)
Gokhan Tore (hsv)
Mehmet Ekici (bremen)
Tunay Torun (hertha)
Mehmet Topal (valencia)
Arda Turan (atletico)
Mevlut Erdinc (psg)
Sinan Bolat (standard Luik)

Vervolgens grote Turkse talenten in Turkije zoals: Ismail Koybasi, Cenk Tosun, Serdar Kesimal, Hasan Kaldirim (kayserispor), Ersan Gulum, Muhammed Demirci (antep)..

We hebben een grote toekomst voor ons liggen, maar moeten nou een hele goede coach halen.. Ik zeg Abdullah Avci!!

15 november 2011 om 08:50

Wat wil je met zulke spelers. Turkije beschikt over matige kwaliteit. De beste Turk is een Duitser.
De volgende trainer wordt ook een flop. Sahin is een leuke en goede speler..daaronder is het matig. Europese middelmaat.
En zo slecht stond hij er niet voor..maar lijkt me niet lekker werken in een land met een corrupte competitie.
En de basis voor topprestaties is toch meestal de uitstekende randvoorwaarden.
Nou..die had Turkije niet!

15 november 2011 om 09:55

hmm wat wil je met zulke spelers bereiken dan? ik ken alleen Sahin, Altintop & Bolat door die goal tegen AZ!
En die zijn geloof ik ook nog in Duitsland en Belgie geboren en opgeleid!

Turan is ook een aardige speler maar met deze selectie heb je naar mijn mening niets op een EK te zoeken, het is niet meer dan normaal dat Turkije van Kroatie verliest! Hun hebben veel meer kwaliteit met Modric, Olic enz. enz.

Turkije heeft gewoon spelers nodig die bij europese topclubs spelen.. die spelen op hoog niveau en die moeten t turkse elftal slimmer en vooral beter maken!

15 november 2011 om 10:20

Je bedoelt zeker de beste duitser is een turk.

15 november 2011 om 10:32

De Turkse spelers moeten maar een keer de hand in eigen boezem steken. Hebben zij datgene ooit bereikt wat Hiddink ooit heeft bereikt? Hiddink heeft met twee mindere ploegen dan Turkije (zuid-korea en Australie) grootse prestaties neergezet dus dat het een topcoach is lijkt me duidelijk.

ALs het niet wil lukken dan moeten ze hun trots maar een keer aan de kant zetten en gewoon gaan voetballen, en doen wat de trainer van je vraagt. Met deze instelling zal Turkije niet verder komen.

15 november 2011 om 10:36

Toch wel fijn dat hier allemaal figuren lopen te blaten zonder enige kennis van zaken. Dat jullie de genoemde spelers niet kennen, zegt misschien wel meer over jullie dan andersom, toch?

Hiddink heeft gefaald en heeft nooit enige indicatie gegeven van enige vooruitgang. Hij is begonnen met de ouwe meuk, terwijl de tijd rijp was voor vernieuwing. En die vernieuwing die heeft hij laten liggen. Hij heeft daarnaast ook absoluut niet uit de spelers gehaald die hij wel selecteerde.

Dus begin dan niet over de selectie en haar kwaliteit, want die was echt niet minder dan die van Australie, Zuid-korea of Rusland. Hiddink is uitgeblust en kwam alleen maar voor het geld. Het werk liet hij over aan figuren als Oguz Cetin, omdat hij die nog kende van zijn tijd bij Fenerbahce, ipv te selecteren op kwaliteit.

Daarnaast is er nog een onderliggend en groter probleem, van het Turkse clubvoetbal in het algemeen. De onderwereld is sterk geinfiltreerd en houdt enerzijds Turkse spelers in Turkije door ze idioot veel te betalen (ook zwart), en beinvloed anderzijds de competitie. Ook halen Turkse clubs liever een bekende buitenlandse speler (en betalen daar de hoofdprijs voor) dan dat ze goed scouten en getalenteerd, maar ook hongerige spelers halen. Het Turkse clubvoetbal is daarom compleet in elkaar gestort.

Maar niettemin had Hiddink beter moeten presteren, aangezien hij twee elftallen kan opstellen met spelers van buiten Turkije. Ik had gehoopt op meer, Guus.

15 november 2011 om 11:05

Leuk voor je dat je het zo positief inziet voor jouw land. Blijf vooral zo doorgaan.

In de realiteit zijn het gewoon middelmatige spelers die jij opnoemt.
Turan en Sahin vind ik zeker goeie spelers maar met 2 redt je het gewoonweg niet.

En wat de talenten betreft ja wat moet ik daarvan zeggen, Ik ken ze niet eens en de clubs waar ze spelen zijn ook zeer matig..

15 november 2011 om 18:18

@ soldierr,
Oordeel niet over spelers die je niet kent. Hoeveel Nederlandse spelers begonnen hun carriere bij een derderangsclub als Feyenoord? Toch ook vrij veel.. Antep en Kayseri zijn trouwens gewoon clubs die het de top moeilijk maken.

15 november 2011 om 18:41

hiddink krijgt geen vergoeding. dat van 24 miljoen enz is blijkbaar gelogen werd er ggezegd door een persoon die deel uitmaakte van de eerdere voetbalbond , die hiddink naar turkije heeft gehaald

15 november 2011 om 18:47

jongejonge, turkse spelers zijn allemaal goed genoeg.

kijk naar fatih terim hij bracht turkije naar de halve finale van het ek met de zelfde selectie mgool.

en jij zegt dat turkije met deze spelers niet op een ek terecht kan ?

kijk deze opstelling van mij dan praat je wel anders.

erdinc: psg
Topal: valencia
Sahin: real madrid
Arda: atletico madrid
tore: hsv
Toprak: Leverkusen
Bolat :s.luik.

ik laat je ff een kijkje zien hoe het echt moet.

bolat
sabri
cetin
toprak
balta
tore
topal
sahin
arda
burak
erdinc
15 november 2011 om 19:01

Niet verwonderlijk dat je van Kroatie verliest met zo'n selectie hoor... Ik vind op een enkeling daargelaten nou niet echt veel bijzondere goede spelers rondlopen in Turkije.. Kan wel aan mij liggen, maar de Turken overschatten zichzelf verschrikkelijk heb ik het idee..

15 november 2011 om 19:44

Bolat moet niet keepen man! Demirel is beter, en ook jij wil met 1 spits spelen terwijl niemand dat wil?!

Kroatie is individueel en als team gewoon beter dan Turkije.

15 november 2011 om 20:46

Ja so what? Die halve finale was allemaal 'leuk' enzo..
Maar het was eerder een incident, dan dat het een gevolg was van structurele prestaties met dat team.

Turkije had geen makkelijke poule (om eerste te worden), en nu ze tweede zijn loten ze Kroatië. Das dubbel pech - Kroatië is op dit moment heel erg sterk. Dit Turkije zie ik zelfs verliezen van het sterke Bosnië, en dat is geen belediging.

Voor de duidelijkheid, ik zie liever Turkije dan Griekenland op het Ek.. Maar het is niet anders..

Ik denk dat Hiddink zelf ook wel weg wilt, maar natuurlijk stapt hij niet zelf op. Hij wacht op een contract ontbinding zodat hij nog wat centjes kan opstrijken.

14 november 2011 om 22:35

Daarbij heeft Hiddink nog nooit een contract opgezegd en hij wil dat graag zo houden. Hij zal daarom dat ook nu niet doen. En natuurlijk zal ook het financiële deel zwaar meetellen, want hij weet dat Turkije het contract toch wel verbreekt.

Guus heeft gewoon zijn beste tijd gehad.hij moet lekker gaan genieten van zijn geld en het voetbal achter zich laten,er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.

14 november 2011 om 20:45

Z'n beste tijd gehad? Hiddink hoeft de rondjes niet te rennen op het veld hoor.. Een coach kan gewoon nog jaren mee. Hij moet alleen de passie niet verliezen. Als je met een land waarvan de cultuur totaal anders is 2e word in de poul en nu teoretisch nog naar het EK kan is dat echt niet slecht.

In 2009 met Chelsea belanden die toen op 1 minuut na bijna in de CL Finale, won de FA cup. Met de Russen deed ie het gewoon meer dan goed. Halve finale op het EK. Daarvoor met Australië voor het eerst voor een WK geplaatst in 32 jaar. Haalde de achtste finale en werd uitgeschakeld door een schwalbe..

Z'n beste tijd gehad? Echt niet.

14 november 2011 om 20:53

Hoezo denk je effe zomaar trainer te zijn voeten op de bank sigaar erbij en potje kijken ?hiddink komt niet echt geinteresseerd over en beetje arrogant. Ik denk dat hij het echt 100procent voor het geld doet klaar turkije had hem allang eruit moeten gooien.zonde voor turkije en voor hiddink

14 november 2011 om 21:36

Remon_ Chelsea heeft natuurlijk een geweldig team, en je ziet wel vaker dat wanneer er een nieuwe trainer komt de spelers even extra gas kunnen geven.
Rusland was leuk, maar weggetikt door Spanje (2 maal) en doorgekomen tegen een dramatisch Nederlands elftal, wat een klasse?
Australie was leuk, maar je vergeet nu even dat hij daarvoor al onterecht door was gegaan. Dat hij vervolgens zelf door een fout wordt uitgeschakeld? Boontje komt om z'n loontje zeggen we dan maar. Het voetbal was nou niet zo spectaculair.
Zuid-korea is voor mij het enige mooie kunstje van Hiddink, dat heeft hij echt heel erg goed gedaan. Derest is mijns inziens een combinatie tussen het geluk van een leuke selectie (die Australische spelers kwamen steeds meer naar Europa in zijn periode) en de kwaliteiten die Guus wel heeft. Maar voor mij is hij gewoon een trainer, niets bijzonders..

14 november 2011 om 21:38

Dan is dat zijn manier van trainen. De ene hamert de andere chilt hem.. Cruijf zat ook rustig te roken op de bank en heeft alles gewonnen. Boeiend. Hij heeft de resultaten mee vind ik.

14 november 2011 om 21:46

Zuid-korea is misschien voor jou het enige kunstje, maar voor mij was dat juist niet. Ik kan me nog herinneren de wedstrijden tegen Italie en Spanje. Dat waren pas omkoopschandalen..

14 november 2011 om 22:42

Eerder dat EK was het Nederlands elftal nog met 3-0 te sterk voor de wereldkampioen en met 4-1 voor de vice-wereldkampioen. Hoezo dan een dramatisch Nederlands elftal? Hiddink legde die wedstrijd gewoon de zwakke plekken van Oranje bloot!

Een beetje zielig dat die turken nu allemaal over Hiddink vallen. Ik weet natuurlijk totaal niet hoe Hiddink gefunctioneerd heeft bij Turkije, maar op papier heeft Kroatië een veel sterkere selectie, en bovendien werden de goals echt kinderlijk eenvoudig weggegeven door Turkije.

Turan en Sahin denken nu ze in Spanje spelen gelijk dat ze wereldtoppers zijn, maar dat zij de sterspelers van Turkije zijn zegt genoeg.

14 november 2011 om 23:21

Agag, Romenie zeker ook? We speelden tegen Roemenie al een zaad partij en tegen Rusland was het niet veel beter. De spelers leken eerder bang dan dat Rusland ons klem zette.. Arshavin speelde verder de wedstrijd van z'n leven.. Neehoor, het was nou niet meestertacticus Hiddink die ons even klem zette..

15 november 2011 om 08:54

Turkije is ook van het niveau Roemenie. de Turkse competitie is wel sterker.
En Rusland sla ik gewoon hoger aan dan Turkije. Ik denk zelfs dat ze minder zijn dan een land als Zuid Korea.

15 november 2011 om 12:37

Je hebt gelijk maat.

Madagaskar acht jij zelfs beter in.

Alleen Nederland!! Nederland!! Nederland!!

Nepal is zelfs beter dan Turkije.

Wat een Turkenhaters aanwezig zeg. Hebben de haters ergens pijn ofzo..

15 november 2011 om 16:09

@ boefjei
schijt man. we zullen vandaag zien wat wet niveau van het nederlannds elftal Is. laat mensen praten. turkije is geen wereldtop maar ik heb ze wel beter zien voetballen voordat hiddink er was.... 4 0 duitsland vanavond, kijken hoe die twente boy zal praten over zijn nl elftal.....zeker ja geblesseerde spelers enzo als smoes

15 november 2011 om 18:44

turkije is zelfs slechter dan

vaticaanstad, san marino, ijsland, tasmanie, tjadtieikistan, ....

volgens u zeker?

15 november 2011 om 22:26

nee maar turkije is blijkbaar wel minder dan kroatië

15 november 2011 om 22:52

Ja, en zoals ik hierboven al heb gezegd, nu hebben we gezien wat het niveau is van Nederland. Weggespeeld, ook de woorden van Van Basten. En zo weten we dat Nederland ook veel minder is dan Duitsland en Nederland is hetzelfde niveau als Rusland.

Deze Reactie IS Meerr Gericht AAN Fctenschede, omdat hij niet echt normaal reageert.

Kan hier erg kort over zijn..

Typische ''loser'' reacties van spelers die hun eigen kwaliteiten schromelijk overschatten en dus naar allerlei excuses aan het zoeken zijn om die terechte nederlaag tegen Kroatie goed te lullen...

14 november 2011 om 20:48

je bent zeker een amateur als je voetbalt bij real of atletico? Ja Ronaldo Falcao allemaal nietsnutten....

14 november 2011 om 20:54

voetbalt hij bij real dan? nog niks bewezen is wel logisch maar hij zal zich daar eerst maar moeten bewijzen. overigens kun je bij real best wel een loser zijn kijk maar hoe zielig ze soms zijn tegen barca.

14 november 2011 om 21:37

Sorry hoor, ik heb veel onzin gehoord vandaag maar dit slaat werkelijk alles! Sahin heeft Dortmund bijna in zijn eentje kampioen gemaakt vorig jaar. Geweldig gepresteerd en daarom een trasnfer naar Real verdiend. Mourinho koopt echt niet zomaar spelers hoor! Graag objectief blijven a.u.b!

En wta betreft Hiddink, zonde dat het hem niet is gelukt, maar wat heeft hij slecht en laf staan coachen zeg. Iedereen weet dat Turkije een aanvalsploeg is, kijk naar het verleden en naar het vorige EK. Aanval, aanval aanval! Turken kunnen niet verdedigen. En wat doet Hiddink? Speelt met 1 spits! Laat Erdinc die de pannen van de hemel speelt bij PSG thuis, evenals Sahin van Real, Topal stelt hij niet op, en hij speelt met amateurs als Hakan Balta en Egemen, die hetzelfde niveau hebben als Ted van de Pavert van De Graafschap.

Sch-ande-lijk! Om te kotsen gewoon

14 november 2011 om 21:37

hahaha sahin was vorig jaar de grote man bij dortmunt en arda is een sensatie in aspanje. en dan beginnen over real barca hoe zielig kan je zijn alsof ze bij barca allemaal heilig zijn.

14 november 2011 om 21:43

Uhmm dus toen C.ronaldo pas bij Real Madrid tekende was hij ook een looser ?
Nuri Sahin heeft bij Real getekend en is zwaar geblesseerd geweest en Mourinho zei over hem als ie terug keert gaat ie in de basis spelen.
En ja laatste jaren verliest Real wel veel van Barca maar Real Madrid is de grootste club allertijden Barca begint laatste jaren wel dichterbij te komen maar goed uit deze reactie snap ik dat je niet echt veel verstand hebt van voetbal.

14 november 2011 om 22:38

@selcuklnan55,
Natuurlijk is Sahin een goede speler, dat staat vast, maar Mourinho heeft nooit gezegd dat Sahin een basisspeler wordt als hij terugkeert. Zulke dingen zegt Mourinho namelijk niet en ik zou ook niet weten voor wie hij erin moet komen. Er loopt op het moment goed genoeg rond op het veld en ik denk dat Sahin die er niet uitspeelt.

Daarbij is de vergelijking met Ronaldo natuurlijk een vergelijking van niks. Ronaldo werd als dé grote naam, dé nieuwe sterspeler binnengehaald. Sahin als een talent, dat verschilt toch nogal.

14 november 2011 om 22:53

Dat Turken niet kunnen verdedigen was wel te zien bij de treffers van Kroatië, kinderlijk eenvoudig!
Sowieso is het al een fantastische prestatie om boven het op papier veel sterkere België te eindigen in de poule. Wanneer je de selecties van Turkije en Kroatië vergelijkt zie je dat Kroatië veel meer spelers heeft die in de grootste competities van Europa spelen. Kroatië heeft een sterkere, meer ervaren en talentvollere selectie, met spelers als Modric, Olic, Petric, Rakitic, Srna, Corluka, Mandzukic, Simunic en Eduardo.

Dat Sahin thuisgelaten is, ligt aan het feit dat hij enorm lang geblesseerd is. Ik heb er geen ervaring mee, maar het schijnt dat je op dat niveau na een langdurige blessure eerst weer wedstrijdritme op moet doen voordat je weer op je oude niveau kunt voetballen.

Ik achtte Hiddink in staat om te stunten tegen Kroatië, maar nu dit niet gelukt is, kun je niet ineens zeggen dat het helemaal zijn schuld is. Op dit moment heeft Turkije gewoon een hele matige selectie!

14 november 2011 om 23:51

sahin heeft nog nauwelijks voor Madrid gespeeld.
Ik denk dat iedereen wel snapt dat hij gepasseerd word

15 november 2011 om 00:26

Ik heb Ronaldo en Sahin nog nooit vergelijkt en dat zal ik ook nooit doen.
Nou ik zie Sahin wel de partner worden van Xabi Alonso want Sahin heeft meer kwaliteit dan Diarra en Khedira en daarom is hij gehaald door Mourinho en btw Sahin heeft bij een talkshow in Turkije gezegt dat Mourinho tegen hem zei dat hij de partner van Xabi Alonso zou worden.

15 november 2011 om 18:22

Egemen een amateur?? Hoe kom je erbij?

14 november 2011 om 20:51

Spelers die hun eigen kwaliteiten onderschatten? Je lult maar wat jongen. Sahin is een groot talent en speelt bij Real Madrid voor als je dat nog niet wist. Onder andere dankzij hem werd Borussia vorig jaar kampioen. Sahin is misschien wel de beste speler die de Turken op dit moment hebben en is een van de grootste talenten in europa. Hij heeft verder gewoon gelijk. Hiddink heeft het gewoon verkloot voor Turkije. Er was laatst een artikel hier op VZ waarin Hiddink zegt dat Turkije door zover te komen al het maximale heeft bereikt. Met andere woorden een EK zit er niet in voor Turkije. Dit zei hij voor de wedstrijd tegen Kroatie. Hij gooie de handoek al in de ring voor de wedstrijd gespeeld werd. Wat voor een kutcoach zegt nou zo iets. Die hiddink is gewoon een geldwolf en wil expres ontslagen worden zodat hij een mooie vergoeding mee krijgt en weer ergens anders parasiet kan gaan spelen. de Turken hadden hem nooit moeten halen.

14 november 2011 om 20:57

wie wil nou expres ontslagen worden als je naar zo'n groot toernooi kan gaan? waar trouwens wel meer geld te verdienen is dan. wat een niveau hier, net of hiddink een slechte trainer is? dit is één van de beste trainers ter wereld dus een beetje meer respect na die man mag ook wel.

14 november 2011 om 21:47

Klopt hij had niet naar turkije moeten gaan,te hoog verwachtingspatroon,matige spelers
En vanaf minuut 1 niet gesteund.
Na de poule fase bleek inderdaad dat tweede het maximaal haarbare was,boven duitsland eindigen is onmogelijk(tenminste als je voetbal verstand hebt)
En belgie afgehouden terwijl die betere spelers hebben,wat dat betreft goed gedaan Guus.
Dat je Guus voor ...coach uitmaakt zegt genoeg over jou uitermate lage Iq,ik zou eerder mijn mening uitten over die sahin,die bij madrid dit seizoen nog niet heeft gespeeld (madrid heeft de turken ook geadviseerd hem niet op te stellen)en nu verkondigd niet meer voor de turken te willen spelen zolang bla bla bla bla,terwijl de hele wereld al weet dat Guus woensdag weg is uit het land dat zichzelf behoorlijk overschat.
Kijk eens goed naar de selectie en denk dan nog eens na voordat je iets schrijft.

Opstelling
V. Demirel
E. Korkmaz
G. Gönül 46' G. Töre
H. Balta
R. Kaçar
S. Sarioglu
A. Turan
E. Belozoglu
Hamit Altintop
S. Inan 69' M. Topal
B. Yilmaz 81' U. Bulut

Zet sahin erbij en je hebt nog een pover elftal.

14 november 2011 om 22:15

Lol je typt als een mongo*l en dan wil je mijn IQ belachelijk maken? Dat je een verband probeert te leggen tussen iemand zijn IQ en Guusje's baan zegt eerder wat over jouw IQ. Maar goed dat terzijde.

Dat ze niet boven Duitsland zouden eindigen was al bekend. Maar met dat elftal kon Turkije gewoon naar het EK als beste nummer twee of anders via de play-off als ze gunstig lootte. Dat hebben ze ook gedaan door Kroatie als tegenstander te krijgen. Maar van wat ik heb begrepen heeft Hiddink het met zijn rare opstellingen en tactieken allemaal verpest voor ze.

edit: Even voor de duidelijkheid ik ben geen Turk.

14 november 2011 om 23:06

Jaaa eindelijk eens iemand die er net zo over denkt als ik Boven België eindigen is al een wonder voor Turkije. En dan dat verwachtingspatroon... de Turken schijnen niet door te hebben dat ze momenteel maar een heel matige selectie hebben. Turan (die niet eens in de absolute top speelt) en Sahin (toppertje) zijn de betere voetballers, verder is het middelmaat allemaal. En maar huilen na het kinderlijke verlies tegen Kroatië. Man, man, die 0-1 en 0-3, als je zo verdedigt (niet), dan heb je toch niets op een EK te zoeken?!

Realisme zou de Turken sieren, maar nee, Hiddink heeft het nu helemaal verpest, met iedere andere boerenl*l waren ze vast en zeker naar het EK gegaan... dream on...

15 november 2011 om 06:48

''kijk is goed naar de selectie en denk nog eens na voordat je iets schrijft.''

Mass, dat is het juist. Zoals damsco93 het al vermeld heeft; Hiddink heeft met zijn rare opstellingen en tactieken allemaal verpest voor ons. Je kan heel leuk opstelling zoeken op internet en hier plaatsen, maar als je geen verstand hebt van de Turkse Nationale elftal en dat je hier Guusje probeert te verdedigen zegt al meer dan zat. Ik moet je voortaan dus niet meer serieus nemen.

Een klein voorbeeldje dan maar uit jou gekopieerde opstelling.
''s. Inan 69' M. Topal''

We schreeuwen al maanden lang waarom M. Topal niet in de basis begint, omdat hij een goede stofzuiger is. En nu, hij wordt gewisseld met Selcuk Inan, een aanvallende middenvelder. Je staat verdomme 0-3 achter en haal je Selcuk inan, aanvallende middenvelder uit voor een verdedigende middenvelder M. Topal. Waarom? Wil je de achterstand 0-3 vasthouden? Wat voor een idioot ben je dan?

Dit is maar een piepkleine voorbeeld uit jou gekopieerde opstelling waar bijna alles niet klopt. Sabri Sarioglu, een RB begint op het middenveld. Een onervaren R. Kacar ipv Omer Toprak die de sterren van de hemel speelt in Leverkusen. G. Gonul die maanden dramatisch is opstellen in plaats van Sabri.

Er zijn er nog veel meer, maar dit lijkt me genoeg denk ik.

Wel zielig trouwens, dat iedereen Hiddink probeert te verdedigen als ze de stand van zaken niet eens weten, en steeds het verleden bij te halen. Grow up people!

15 november 2011 om 10:40

Ik kan me nog herinneren dat toen Hiddink binnen gehaald werd als nieuwe coach dat iedere turk een dansje deed van blijdschap dat de grote Hiddink voor Turkijke had gekozen. Maar nu gaat het niet goed en jullie kotsen hem gelijk uit.

Zet die oogkleppen eens af en je trots opzij en kijk eens een keer kritisch naar de Turkse selectie. Ze hebben maar 3 toppers in huis, te weten Altintop, Sahin en Turan. De rest is middelmaat en met zo'n selectie zal je nooit geen hoge ogen gooien.

15 november 2011 om 16:10

We ontkennen ook niet dat we blij waren met zijn komst. Jullie moeten eens kappen om steeds zijn verleden bij te halen wat hij allemaal bereikt heeft. We heben het nu over Turkije, in 2011!

We wilden een structuur in ons team, een systeem dat ons laat voetballen. In het verleden is het gelukt met Rusland, dud wij dachten; waarom zou het niet lukken bij Turkije? Dus nogmaals, we ontkennen niet dat we blij waren met zijn komst, maar hij is nu helemaal geflopt. Dat moeten jullie nu is onder ogen zien en toegeven!

We kotsen hem uit door zijn tactische blunders. Er klopt helemaal geen reet
van zijn opstellingen, elke wedstrijd! Hoe kan en mag je hem dan niet bekritiseren volgens jullie? Zoals ik hierboven al met kleine voorbeeldjes vermeld hebt, waarom geef je daar geen antwoord op?

Hoe zou jij het vinden als de Boer Sulejmani RB zet, of dat soort tactische blunders steeds. Geen enkele opstelling klopte, geen enkele!!

14 november 2011 om 21:00

Prima reactie Goiania! Recht voor zijn raap, geen rondjes lopen om de waarheid. Dit is absoluut precies hoe ik er over denk. Helemaal niets aan toe te voegen!

14 november 2011 om 21:13

Ben het deels met je eens. Over het feit dat dit excuses zijn. De tactiek die werd meegegeven is dus ook duidelijk niet goed uitgevoerd, anders was het geen 0-3 geweest.
Echter vergeet je wel dat deze spelers nu het gehele land over zich heen krijgen. En dan heb ik het over Arda Turan, aangezien Nuri Sahin nog maar 1 interland heeft gespeeld onder Hiddink. Arda probeert zichzelf dus in te dekken, aangezien hij weet dat Hiddink toch zal vertrekken op korte termijn.

Maar dat het dan een speler is, die zichzelf overschat... Denk het niet. Arda is zeker wel een degelijke speler. Speelt ook wel (redelijk) goed bij Atlético.

Nuri is een heel ander verhaal. Hij voelt zich gepasseerd en geeft aan dat hij wou spelen. In plaats van hem, koos Hiddink voor onze rechtsback als verdedigende middenvelder en dat ging duidelijk mis, gezien de uitslag. Dus voelt Nuri zich machteloos en geeft zo'n reactie.
Het had hem gesierd als hij dat niet had gedaan, maar iedereen moet kunnen toegeven dat je hier voor Nuri (die inmiddels weer helemaal fit is en minuten maakt voor Real) had moeten gaan.

14 november 2011 om 21:41

Allereerst mijn complimenten voor jouw evenwichtige en uiterst relativerende reactie.
Ik begrijp en volg ook wel wat je zegt, maar toch twee kanttekeningen.
a. Arda is inderdaad een degelijke tot goede speler (gerekend naar Europese topnormen).
Echter het is geen nmi geen speler die een elftal op sleeptouw kan nemen en al helemaal niet bij tegenslagen. Dit soort uitlatingen kan hij zich dus niet permitteren.
b. Nuri is een groot talent maar zeker geen gearriveerde speler.
Je neemt als coach een enorm risico om in allesbeslissende wedstrijden met een speler in de basis te beginnen die zo weinig speelminuten bij zijn club heeft gemaakt en dus gebrek aan wedstrijdritme heeft.
Hiddink heeft dus deze gok niet genomen en voor een bepaalde zekerheid gekozen.
Zeker te billijken als je voor resultaat wil gaan.
En het heeft dus verkeerd uitgepakt omdat - weer nmi - taktisch volkomen ongedisciplineerd deze wedstrijd tegen Kroatie werd afgewerkt.
Nuri is een aankomende vedette. Zo'n beslissing in de media gooien kan zijn uit teleurstelling maar duidt ook op overschatting van zichzelf.

14 november 2011 om 22:01

Ik heb eerst even een vraag: waar staat je afkorting 'nmi' voor? Ik heb het gegoogled, maar kon het niet vinden. Dan kan ik je ook wat beter beantwoorden.

Over Arda, ik weet niet tot hoeverre je hem hebt gevolgd bij Galatasaray, maar hij werd juist geroemd om het feit dat hij de wedstrijd kon kantelen. Of terwijl het team op sleeptouw kon nemen.
Echter, al was het een vedette, in mijn ogen kan hij zo'n uitspraak niet maken. Het is gewoon puur je eigen hachje redden. Het is ethisch onjuist. Maar aan de andere kant ben ik ook een mens en snap ik hem. Hij wordt nu aan alle kanten aangevallen. Hij probeert zichzelf te redden en buiten dat heeft hij al een moeilijke periode heb ik begrepen, met een overleden opa.
Maar vergelijk het maar met een Cristiano Ronaldo bij Portugal of Messi bij Argentinië. Zij kunnen ook niet presteren, wat ze bij hun clubs doen. Het land ziet hun als de verlosser en ze worden boos als niet brengen, wat de supporters hopen dat ze zullen brengen. Terwijl beiden toch erg goed spelen voor hun landen, maar niet nadrukkelijk aanwezig zijn in de score. Toch worden beide heren afgeslacht in de media. Dit pakt elke speler anders op en Arda probeert zichzelf in te dekken.

Over Nuri ben ik het ook niet helemaal met je eens. Hij is een enorm talent en allesbehalve wereldtop. Hij heeft een goede periode nodig bij Real om zich compleet te bewijzen aan de hele wereld. Maar hij dus ook in zijn 'gouden' periode bij Borussia niet opgeroepen. Nu hij weer fit is, wordt hij ook links gelaten. Dat kan een speler behoorlijk demotiveren. Ik heb het anderen ook al geprobeerd uit te leggen, dus het wordt dubbel op, maar als je het top doet bij je club en je wordt overgeslagen. Vervolgens worden er spelers die reserve zijn bij hun club opgesteld, dan raak je gefrustreerd.
Tegen Kroatië was het geen moment om te experimenteren en dat deed Hiddink dus fout. Persoonlijk zou ik dus gaan voor Nuri, er vanuit gaande dat hij weer fit is. En zo heeft hij wel meerdere grotere fouten gemaakt.

Dat je dit overschatting vind ben ik niet met je eens, maar gelukkig zijn daar meningsverschillen voor.

14 november 2011 om 22:11

Nmi staat voor ''naar mijn idee''...
Daarmee wil ik niet zeggen dat ik de wijsheid in pacht heb, maar wel een mening..

En inderdaad die wijkt in detail af van de jouwe..
Ik blijf er nog steeds bij dat Arda, gelet op de status welke hij heeft bij de Turkse Supporters, te weing heeft laten zien van beslissende kwaliteiten, met name op mentaal gebied. En al helemaal tijdens deze EK cyclus.
Hij laat dat het duidelijkst blijken met zijn bewering dat Hiddink alleen Kroatie heeft gemotiveerd...

Nuri is pas begin twintig en heeft nog niet de status van een Europese topspeler, wel van een begenadigd talent.
Als je dan gaat roepen in de media dat je je niet meer ter beschikking wil stellen voor het nationale team vanwege een coach en dan ook nog achteraf en niet vooraf het echec tegen Kroatie, dan zet je je op die leeftijd op een te hoog voetstuk.

14 november 2011 om 21:34

Als dit ging over een niet-nederlandse coach had je er anders over gedacht. Volg het Turks nationaal elftal eerst voordat je dit soort uitspraken doet.

14 november 2011 om 21:49

@goiana

Je hebt een punt dat Arda en Sahin, Hiddink niet nu, na een 0-3, publiekelijk moeten afvallen. Echter, staat jou reactie als voorbeeld voor de vele Nl-se Vz-leden, die zich niet verdiept hebben in het Turkse voetbal. Je roept wat zonder inhoudelijk, beargumenteerd dit te onderbouwen.

En als je Nuri Sahin, als voetballer al niet serieus neemt...tja. Zowat de beste speler van Bor. Dortmund vorig jaar en niet voor niets heeft hij een transfer verdient naar Real Madrid. En hoe vaak heeft hij denk je voor het Turkse elftal mogen uitkomen onder Hiddink? Vooral de Turkse Vz-ers beschuldigen van zelfoverschatting, terwijl er genoeg argumenten worden voorgedragen. Knap staaltje struisvogelpolitiek, ook van jou kant.

14 november 2011 om 21:56

Vergeten mijn post #73 te lezen???
En waar heb ik de Turkse Vz'ers beschuldigd van zelfoverschatting????

Knap staaltje van misinterpretatie en het maar half volgen van een discussie... van jouw kant deze keer...

14 november 2011 om 22:07

Nee ik had jou reactie van #73 niet gelezen, omdat ik aan het tikken was zonder de pagina te vernieuwen, kan gebeuren.

Van het zelfoverschatten is een algemeen tendens onder Nl-se vz leden daar refereer ik naar. Aangezien het grote deel van de Turkse Vz-leden meer had verwacht van dit team, brengt vaak de conclusie dat ook zij hun team, zogezegd overschatten. Dit is meerdere keren gezegd door niet turkse forumleden.

Hiddink heeft gefaald, waarom is dit moeilijk toe te geven. Tegen Kroatië kun je eruit liggen. Er zijn weinig Turkse mensen geweest, die zich op voorhand in de favorieten rol hebben bewogen. Maar de manier waarop verdient geen schoonheidsprijs. Voetballend heeft Hiddink Turkije ook niet verder gebracht. Als je al een (mogelijke) wereldtopper en voor de meeste mensen op vz, de bekendste speler van Turkije niet belangrijk kan maken in dit Turkse elftal en je hem weinig kansen geeft, kun je stellen dat Hiddink zijn selectiebeleid niet op orde heeft.

Edit: Arda heeft zich trouwens zeker bewezen als redder der natie, door op beslissende momenten op te staan en te scoren of een assist te leveren. Kijk zijn statistieken er maar op na als je me niet wilt geloven.

Ik dacht juist dat dat de wensen uit Madrid waren dat Sahin niet speelde? Hij is een half jaar niet fit geweest.. Wat wilt ie? Gelyk 180 minuten volle bak? Buiten dat vind ik dat ze niet zo op Hiddink moeten zeiken. Het materiaal van de Turken vind ik gewoon niet goed gegoeg. 3-0 verliezen van de Kroaten in eigen huis is niet om over naar huis te schrijven maar Kroatie is ook gewoon een leuke ploeg.

Het maakt mij inprincipe niet zoveel uit welk land naar het EK mag. Het zijn beide landen met leuke spelers en ze spelen allebei met passie. Maar omdat er een Nederlander bij Turkije zit gaat mn voorkeur toch voor de Turken.

14 november 2011 om 21:21

Als Hiddink wordt bekritiseerd is dat volledig terecht, maar het moet wel kloppen.
Zo is het niet nodig wat Arda doet, want ze hebben net zo goed de tactiek van Hiddink niet goed uitgevoerd, getuige de 0-3.

Echter heeft Hiddink ook grote fouten gemaakt, wat ten koste ging van zijn krediet.
Zo had hij heel onbegrijpelijke selecties en opstellingen. Hij was gehaald om een systeem op te zetten in Turkije, zoals hij ook deed in Rusland. Hier zagen we niets van terug, want meneer zat thuis in Nederland. Tja, dan kun je niet boos worden als men je bekritiseert. Dit zijn nog maar enkele punten even kort door de bocht genomen. Ik heb het namelijk al meerdere malen uitgelegd.

Combineer dat met het feit dat sommige van ons Turken niet kunnen relativeren en alles binnen een kader zien (bijvoorbeeld alleen maar scorebord journalistiek) en je krijgt als resultaat: Hiddink wordt onder vuur gezet.

Als jullie nog meer op de aanval gespeeld hadden meneer Arda, hadden jullie er zelfs meer om de oren gekregen. Dat er nauwelijks kansen gecreëerd werden, kan gebeuren als er zo wordt verdedigd door de Kroaten, maar dat de verdediging zo zwak is is bijna onvoorstelbaar. Ik zou me dus meer zorgen maken over de verdediging, dan over de aanval. Ik snap deze reacties achteraf dus niet. Kijk maar eens hoe makkelijk Corluka bij de eerste goal langs de verdediger van Turkije gaat, dat is gewoon lachwekkend, helemaal als je kijkt naar Corluka die nog nooit van zn leven een mannetje voorbij is gekomen, met een bal achter zn standbeen langs de verdediger gaat. De actie was totaal niet bijzonder te noemen, ware het niet dat de verdediger van Turkije dit makkelijk liet gebeuren, alsof Messi tegenover hem zat.

Sahin voelt zich zeker te goed ofso? Schaam je! je bent een Turk of je bent geen Turk, wees trots op je land , maak niet uit met welke coach.

14 november 2011 om 21:17

Hij voelt zich helemaal niet te goed. Hij voelt zich niet in waarde genomen. Dat zijn twee verschillende emoties.
Jij suggereert dat hij boos is, omdat hij de sterspeler hoort te zijn.
Hij is teleurgesteld omdat hij het verdient op basis van zijn prestaties vorig seizoen en zijn recente transfer naar Real. Vorig seizoen is hij ook niet opgeroepen, terwijl hij de sterren van de hemel speelde bij Borussia en ze zowat naar het kampioenschap leidde. Dat knaagt toch aan je als speler.

Nu is die dan misschien niet sterk bezig bij Real door zijn blessures. Maar hij is er inmiddels al 3 weken uit en hij heeft zijn rentree al gemaakt. Hij was dus weer fit. Dan wil je toch spelen als speler zijnde en niet een half gemaakte (sabri die van de RB naar CVM mocht) middenvelder voor je zien in de pikorde.

14 november 2011 om 21:29

Hij is niet opgeroepen omdat Mourinho vroeg aan hiddink of die hem liever thuisliet omdat hij pas weer eens mee trainde. Heeft vorige week ook eff 20 minuten voor het eerst gespeeld dan lijkt het me logisch dat die niet opgeroepen wordt.

14 november 2011 om 21:39

Ik heb dit nergens, maar dan ook nergens in de Turkse media gelezen. Is de Nederlandse media tegenwoordig beter geïnformeerd over het Turkse voetbal dan de Turkse media zelf?

Buiten dat heb ik het ook niet in de Nederlandse media gelezen, dus ben benieuwd waar dat bericht vandaan komt.

En dan nog is het logisch dat Hiddink hem overslaat. Hij mag dan vorige week pas 20 minuten hebben gespeeld, maar hij is dus wel weer fit. Verder heeft Hiddink hem destijds tijdens zijn betere periode ook niet opgeroepen. En nu hij weer fit is ook niet, i.p.v. daarvan ging hij voor onze rechtsback op zijn positie. Dat lijkt me dus niet logisch. Vooral niet in zo'n belangrijke wedstrijd!

Ik snap niet wat jij bedoeld. Het blijft moeilijk om artikelen te lezen. Hij is gepasseerd door Hiddink. Mocht Hiddink blijven, wat niemand verwacht bedankt hij. Sahin voert alleen de druk nog wat verder op.
Of het netjes is : dat waag ik te betwijfelen.

Dit is een reactie op Lord Zedd

14 november 2011 om 20:45

het blijft moeilijk om een Artikel te lezen?? Ik weet niet hoor maar ik heb alles gelezen. Ik bedoel ermee dat hij de schuld op Hiddink schuift, Alsof met hem in het Veld 5-0 zou worden? Hij voelt zich gewoon groot die kleine Sahin.

14 november 2011 om 20:56

Het was geen reactie op jou. Mijn excuses voor de onduidelijkheid

Helemaal gelijk, !
Maak je niet druk Sahin
Dinsdag is het de laatste wedstrijd van guus

Het lijkt wel een dood figuur deze guus langs de zijlijn.

Geeft totaal geen motivatie of wat dan ook tijdens een wedstrijd

Als een trainer van een ploeg ben je verantwoordelijk voor de resultaten of wat dan ook, Guus wist waar hij aan begon !

Sahin werd niet opgeroepen omdat hij al zolang uit de roulatie is. Heeft pas vorige week zondag zijn eerste paar minuten gemaakt..
En het is vrij duidelijk dat Turkije niet doorgaat.. Jammer ik zie in Turkije tcoh wel een leuke team.. Raar dat Hiddink het klus niet heeft weten te klaren.. Je wilt bijna zeggen verschil van culturen maar ja voetbal is internationaal..
Geen geslaagd missie voor Hiddink..
En ik vind dit echt een sneer naar Hiddink toe,,, beetje overbodig vind ik..

Dus ik benoem Sahin vandaag tot..... Superheld van de dag..!!!

Ik snap het wel...
De tijd van het jaar is ernaar om iemand de zwarte piet toe te schuiven, lekker makkelijk

Tsjaaaa. Als zelfs Hiddink, 1 van de beste coaches ter wereld, de Turken niet fatsoenlijk aan het voetballen krijgt, wie dan wel?

14 november 2011 om 21:37

Het is altijd hetzelfde verhaal. Echt waar ik heb sommigen van de Voetbalzone leden nooit buiten hun eigen referentie kader zien kijken. Het moet wel aan de Turken liggen, nooit kan de Nederlandse coach het fout doen.

Hiddink is de aller beste coach, de allergrootste, de superieure.
Nou ik kan je wat vertellen, ik volg het Turkse voetbal al een aantal jaar nauw gelet op de voet en Hiddink is geen van de bovengenoemde superlatieven. Misschien ooit geweest, maar nu is het een vol gevreten vedette, om het nog beschaafd te houden.

Ik heb de afgelopen dagen tal van zulke reacties gezien:
- 'als Hiddink het niet kan, dan ligt het aan de Turken.'
- 'als er geen systeem/structuur in het land is, dan kan Hiddink daar toch niets mee.'
En ga zo maar door.

Het belangrijkste wat de meesten vergeten, is dat Hiddink juist is gehaald om de structuur op te zetten. Hiddink werd binnen gehaald als de man die het nietszeggende Rusland op de kaart zette, hij zette een structuur op, bracht zijn visie mee, leerde de Russen de tactieken van het voetbal tot in de puntjes. Dat was ook de bedoeling in Turkije.
Een scouting systeem opzetten, de jeugd het tactische aspect leren, een bepaalde normale structuur aanbrengen. Ik zal een van de eersten zijn die roept, dat we dit allemaal missen in Turkije!

Echter kwam Hiddink niet eens naar Turkije. Hij bleef in Amsterdam vertoeven en kwam om de zoveel maanden naar Turkije. Vervolgens maakte hij een selectie bekend van 23 namen, waarvan de meeste (circa 9/10 spelers per keer) reserve of zelfs tribuneklant waren bij hun eigen club.
Alsof dat nog niet genoeg was, nam hij ook de reserves van de basis spelers mee en nog een paar jongens die in het buitenland voetballen. Sommige Vz'ers waren er dan als de kippen bij om te zeggen: kijk ze kunnen geen eigen spelers opleiden, ze halen gewoon talenten die opgroeien in het buitenland. Ik kan je alvast vertellen, dat je dat verhaal de aankomende 10 á 15 jaar nog zult horen, als er niets veranderd. Hiddink werd gehaald voor die veranderingen, om er eindelijk een systeem in te krijgen.
Maar Hiddink probeerde de dag te redden en ging voor de spelers die al opgeleid waren in landen als Duitsland en Nederland. Terwijl er in Turkije ook zat degelijke spelers rondlopen. Geen wereld kwaliteit, zoals Nederland die heeft, maar zeker wel leuk voor een subtopper. Maar Hiddink kan dit nooit geweten hebben, want hij bezocht maar 2/3 wedstrijden per seizoen.
Alsof dat nog niet genoeg was, maakte hij wissels om gek van te worden en waren de uitslagen ook niet al te best.
Dit noem ik niet het werk van een wondercoach! Ik ben eerder jaloers op van Marwijk die tenminste een normaal selectiebeleid hanteert: speel je niet, kom je niet in aanmerking voor de selectie. De spelers weten in ieder geval wat ze moeten doen om er in te komen. Zo deden verschillende spelers hun stinkende best en kwamen de reserves van sommige topclubs in hun plaats in de selectie. En dan vind men het raar dat Sahin klaagt. De man van Borussia, werd niet eens geselecteerd in zijn gouden periode. Als iemand mij dat kan verklaren, dan praten we verder. Maar Hiddink wist wel waar het fout ging, er waren te weinig spelers die voetbalden in het buitenland: speelden ze er wel, dan nam Hiddink ze niet op. Logisch toch?

14 november 2011 om 22:03

Hiddink een volgevreten vedette noemen is beschaafd? Ik denk dit ene zinnetje uit heel jouw pleidooi typerend is voor de Turkse mentaliteit rond het voetballen. De spelers hebben geweldige passie maar verliezen hierbij vaak hun hoofd, ook de wedstrijd tegen de Kroaten zat weer vol met typisch Turkse blunders.

Ik geloof er eerlijk gezegd helemaal niets van dat een overal ter wereld gerespecteerde coach maar 2/3 duels bezoekt. Dit is iets wat door wel meer Turken gezegd wordt (vooral de boze) en door andere (inclusief Hiddink zelf) juist wordt ontkent. Bovendien heeft ook Hiddink zijn assistenten en kunnen ook zij de wedstrijden bezoeken. Je gelooft toch niet zelf dat een man als Hiddink zijn selectiebeleid bepaald op een wedstrijd of 2/3. Guus is iemand die zijn ploeg naar zijn hand wil zetten en selecteert hierbij spelers die hem en zijn tactiek liggen, dat hoeven niet per se altijd de beste spelers te zijn. Het gaat tenslotte om het beste team.

Natuurlijk zal Guus ook wel wat fouten hebben gemaakt maar kom op zeg, zoals jullie hem allemaal proberen te fileren slaat helemaal nergens op.

14 november 2011 om 22:16

Mijn beste leon123, wat jij gelooft of niet is geheel aan jou.
Dat je valt over 2 woorden in een groot stuk, dat ik speciaal voor jou heb geschreven is in mijn ogen typerend voor de Nederlandse mentaliteit van mieren neuken. Dat je daar over valt is op zich al frapant te noemen aangezien je geen enkele weet hebt van de situatie in Turkije. Je zegt namelijk zelf:
'ik geloof er eerlijk gezegd', of terwijl je weet het niet, maar je denkt dat het niet zo is. En ik heb er natuurlijk veel aan om feiten te verdraaien en om Hiddink te bekritiseren... Ook geef je aan dat de assistenten ook wat wedstrijden kunnen bezoeken. Daar gaat het dus ook mis. De assistenten van Hiddink zijn nog grotere oelewappers. Ze selecteren, reserves en reserves van de reserves zoals ik al aangaf. Zij bezoeken ook niet veel wedstrijden en enkel de wedstrijden van 4 top clubs worden bezocht. En dan ook niet allemaal, maar een enkele onderlinge confrontatie. Als je de situatie had gevolgd, had je dit kunnen weten. Dat is dus het verschil tussen jou geschreven tekst en die van mij.
Dat je dit verdraait en zegt dat ik boos ben en daarom onzin schrijf over Hiddink, daar kan ik enkel me petje voor af doen. Maar het zij zo.

Ik leg jou uit wat gezien mijn standpunt de situatie in Turkije is. Ik dacht erg helder en duidelijk te hebben geformuleerd en geef ook aan dat mijn tekst op feiten berust. Dat kan ik van jou tekst niet stellen, die berust op wat geschreven teksten van Voetbalzone bezoekers.

14 november 2011 om 22:47

Het is simpel. Nederlanders bemoeien zich vaak met zaken waar ze geen weet van hebben, iets wat ze waarschijnlijk af hebben gekeken van de Amerikanen. Dat jullie te arrogant zijn om de waarheid onder ogen te zien, is jullie probleem, maar ga niet de schuld afschuiven op het 'gebrek aan kwaliteit' van het Turkse elftal, want ik durf te garanderen, dat wanneer Hiddink de juiste spelers opstelde, Turkije de strijd met Duitsland aan zou gaan om de eerste plek, en anders waarschijnlijk als beste #2 door zou gaan.
Hoe kun je in godsnaam iemand beschermen die spelers oproept voor het nationale elftal, die bij hun eigen team niet eens in de basis staan?..

'nuff said.

14 november 2011 om 22:50

@royale,
Ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Hiddink is een topcoach en heeft dat al vaak genoeg uitgewezen en uiteindelijk heeft hij het bij Turkije het ook niet zo slecht gedaan in de poule, want hij heeft gewoon de 2de plek gehaald. De eerste plek was voor Duitsland, dat was vooraf wel duidelijk. Hij heeft zijn doel daar dus gehaald. Echter verliest hij nu wel de play-offs en dat is met zulke spelers niet nodig. Kortom, ook Hiddink heeft er niet het maximale uitgehaald, maar aan de andere kant kan ook niet alles lukken.

Kortom:
* Hiddink is nog steeds een topcoach en een van 's werelds beste.
* Hiddink heeft er niet het maximale uitgehaald bij Turkije.

14 november 2011 om 23:07

@ Peerk

Ik moet er wel om lachen moet ik zeggen. Toch nog proberen dat puntje te scoren voor Hiddink?
Wat dat betreft snap ik je redenatie wel. Je ziet het als een prestatie om boven België te eindigen en gezien de selecties zou je dat zeker wel een, hele kleine, prestatie kunnen noemen. Ik zeg 'heel klein', omdat België zowat alleen maar bestaat uit talenten. Geen van de spelers is al wereldtop een enkeling als Kompany daarbuiten gelaten.
Maar het spel was afschuwelijk! De uitslagen waren nog afschuwelijker, onder andere de verliespartij tegen Azerbeidzjan. Om nog maar te zwijgen over de punten die we cadeau kregen van België. We zijn misschien wel 2e geëindigd, maar dat is meer geluk dan wijsheid te noemen! We hadden het vooral te danken aan de Belgen en Oostenrijkers, die niet profiteerden van onze misstappen. Dat we niet als eerste zouden eindigen val ik niet over, maar de wijze waarop we tweede zijn geworden, dat vind ik zorgwekkend!

Daarom ben ik van mening dat Hiddink topcoach af is. Hij is een goede adviseur en kan het prima doen bij Ajax als adviseur. Maar dat zou enkel en alleen komen, omdat hij daar weinig voor hoeft te doen. Precies zoals hij dat wenst!

Wat betreft de play-offs delen we wel dezelfde mening. Ik had vooraf niet kunnen zeggen dat we de Kroaten zouden uitschakelen. In tegendeel ik gaf aan dat de kansen 55% om 45% zouden zijn, in het voordeel van de Kroaten, gezien de huidige situatie van Turkije. Echter werd het de volle buit voor de Kroaten en dat was nergens voor nodig geweest, we hadden zeker de mogelijkheid om door te stoten.

14 november 2011 om 21:48

Turkije is een puur aanvallende team we hebben nog nooit controlerend kunnen voetballen en dat wou Hiddink wel met onze Turkije maar hij heeft zwaar gefaald we moeten een aanvallende trainer hebben en een Turkse want Turkse spelers moeten gemotiveerd worden en dat kan alleen met een Turkse trainer er zijn wel wat uitzonderingen ( Mourinho , Bilic).
En die spelers die hij oproept zijn meeste legendes daardoor passeert ie talenten van Turkije wat niet de bedoeling is.

14 november 2011 om 22:07

Ja allemaal als een kip zonder kop naar voren rennen, dat heeft jullie in het verleden namelijk al bijzonder veel successen opgeleverd. Daarom kwalificeren de Turken zich bijna nooit voor een eindtoernooi.

Wat jullie nodig hebben is een coach die zijn spelers laat na denken. Helaas voor de Turken is dit iets wat een poosje duurt, je kunt de aard van het beestje nu eenmaal niet in 1 dag veranderen.

14 november 2011 om 22:28

Bilic? Lach me stuk, wij kroaten lachen die man uit. Hij is zo een softie! Terim dat is pas een trainer!

15 november 2011 om 00:50

Nou Turkse mentaliteit is gewoon eenmaal aanvallen dat kan je gewoon niet veranderen als het wel kon was het namelijk Hiddink wel gelukt.
Op het Ek08 speelde Turkije ook contollerend pas wanneer we achterstonden was het weer aanvallen en het lukte altijd en toen we tegen Duitsland aanvallend begonnen waren wij het heer en de meester maar geen geluk aan onze kant.
Je zegt jullie hebben coach nodig die laat denken welke trainer laat nou een speler niet denken ? we hebben genoeg technische spelers hoor maak je maar geen zorgen.wat we nodig hebben is een Turkse trainer met een Turkse mentaal dan komen we wel ver met juiste spelers.

Wie dan wel ?!

Waarom lukte het Fatih Terim wel, en Guus hiddink niet ?
Guus had totaal geen tactiek of wat dan ook, het was gewoon los zand op het veld.
Elke wedstrijd weer andere spelers oproepen en opstellen, belachelijk !

Sahin was toch niet opgeroepen omdat hij lang uit de roulatie was geweest en Mourinho had gevraagd hem met rust te laten?

ik zei serieus bij aanstelling van hiddink al dat ie het niet had moeten doen. Waarom?
De selectie van Turkije is gewoon niet erg sterk, deze generatie.
Hiddink is in tegenstelling tot wat men in NL en Z Korea denkt geen magier, maar iemand die uit goede elftallen nog meer haalt
Turkije is geen land waar je stilletjes je zakken kunt vullen. Met het salaris wat hij kreeg, kon je ook ontzettend veel kritiek verwachten van de grote turkse sportpers.
Turkije is een elftal dat het van mentaliteit en beleving moet hebben. Die beleving wordt het best overgebracht door een turk, denk aan Fatih Terim met open shirt dol aan de zijlijn...

Kortom een huwelijk gedoemd te mislukken. Turken terecht uitgeschakeld want gewoon minder dan Kroaten
Hiddink (en aanhang) weer terug op aarde want hij is toch gewoon een mens.

ps (kroaten zijn gewoon een goed elftal met jongens als eduardo, modric, srna, olic en hhet bv NL ook gewoon lastig maken)

14 november 2011 om 21:57

Nou je zegt dat deze generatie niet sterk is je kent niet eens de Turkse spelers.
Meeste Nederlanders denken die Turken in Turkije zullen wel niet zo goed zijn als Sahin en Arda bij Madrid.
Nou in Turkije heb je aardig veel sterspelers rondlopen zoals Burak , Selcuk Inan , Gökhan Gönül , Tolga Zengin en nog veel meer in Europa zoals Gökhan Töre , Mehmet Ekici , Ömer Toprak . Mehmet Topal , Hamit.
Maarja hiervoor heb je ook een goeie trainer nodig die het Turkse voetbal goed kent want in Turkije is de belangrijkste spelers motiveren.

Voor de wedstrijd tegen Duitsland zei Hiddink nou Duitsland is veel sterker dan ons ik denk niet dat we kunnen winnen en dat zei die ook tegen Kroatie als je zulke domme opmerkingen maakt dan begin je al met 0-1 maarjah sommige Nederlanders weten het niet die zeggen owjah Hiddink is de beste trainer die zal het wel weten.

Beetje goedkoop scoren van Sahin
iedereen weet dat Hiddink weggaat
Maar goed stel dat Hiddink blijft dan doet hij dus niet meer mee
Terwijl Hiddink hem er toch bij heeft gehaald
lekkere mentaliteit dan
Lijkt me ook niet slim voor zijn carriere om zo achterbaks Hiddink een mes in de rug te draaien

Spelers moeten de schuld niet steeds bij de trainer zoeken,maar ook eens zelf eens in de spiegel kijken.die verwende knaapjes zijn allemaal miljonair,laten ze er maar voor voetballen ook.
0-3 in eigen stadion is een afgang,en dat is niet altijd de schuld van de coach.

14 november 2011 om 21:42

Wel als je verdedigend gaat spelen in je eigen stadion terwijl je weet dat je een zwakke verdediging hebt en een sublieme aanval plus aanvoer van het middenveld. Jouw cluppie gaat toch ook niet 5-4-1 spelen als Groningen op bezoek komt?!

Ach ja,het is nu niet dat de spelers er zelf zoveel van gebakken hebben,ze hebben gewoon collectief gefaald.
Hiddink heeft het niet goed gedaan,maar ze mogen ook wel eens in de spiegel kijken en zeggen dat ze er zelf ook niet veel hebben laten zien op het veld.

Wat een durfal die Sahin, met zulke uitspraken komen terwijl het vrijwel zeker is dat Hiddink waarschijnlijk zijn een na laatste wedstrijd als bondscoach van Turkije heeft gehad. Hij zal flink door het stof moeten als er een wonder gebeurt en Turkije met 0-4 wint in Kroatie, al is dit natuurlijk nagenoeg onmogelijk.

Hiddink was ook niet in staat om Rusland naar het Ek/wk te loodsen, nu weer Turkije niet naar het EK. Misschien word het tijd voor Hiddink om zich er bewust van te worden dat hij al lang en breed financieel onafhankelijk is en daarom zijn carriere als trainer te beindigen. Hij is ook al 65 en niet meer een van de jongsten.

Sahin heeft groot gelijk, Hiddink selecteerde er maar op los en heeft er werkelijk waar niks van gebakken.

Wat een Geldwolf die Guus. Man pak je geld en ga aub weg, je zal een schande voor ons blijven.

Hiddink kreeg bij Korea ook al het verwijt lui over te komen. Hij presteert gewoon naar behoren en als dat niet gewaardeerd word zijn er genoeg andere teams die dat wel zullen doen.

Respect voor Sahin een echte Galatasaray supporter! Hiddink de Geldwolf moet gewoon oprotten!

14 november 2011 om 21:17

Hij heeft nooit bij Galatasaray gespeeld, ik kan bovendien uit het artikel niet afleiden wat Galatasaray ermee te maken heeft.

Jammer dat er nog mensen zijn die denken dat de nationale ploeg van Turkije niet over goede materiaal beschikt. Ik zou dit heel graag onderbouwd willen zien.
selectiebeleid van meneer Hiddink heeft niets positiefs uitgepakt. Slecht voetbal, mopperende spelers zonder enige motivatie en niet te vergeten een slecht vormgegeven selectie. Dit zijn de redenen waarom Hiddink de turken niet aan het voetballen krijgt.
De nationale ploeg van Turkije heeft geen kwaliteit waar je u tegen zegt. Echter is de strijdlust van de Turken van hoog niveau die bij vele andere nationale ploegen ver te zoeken is. Ook dat heeft Hiddink eruit weten te slepen bij de voetballers.

Na morgen zal Guusje er niet meer zijn. Dus we zien Sahin weer gauw terug.

Arda heeft gewoon gelijk. Gordon Schildenfeld speelde in de defensie van Kroatie, for gods sake ! Die kerel werd de zelfde seizoen weggestuurd door Besiktas. Grootste flop ooit. Kreeg de bijnaam "kor Gordon", blinde Gordon.

Om dan nog niet met een 2 spitsensysteem te spelen laat zien wat voor lafaard Hiddink is.

14 november 2011 om 22:26

Hij kreeg die bijnaam omdat hij last zou hebben van zijn zicht?? Tjah zo blind was hij niet leek me

Sahin heeft inderdaad gewoon groot gelijk alle turken hier op voetbalzone die roepen dat hiddink wegmoet hebben eveneens gelijk. Zn selecties deugen hij roept teveel spelers op die niet in de turkse team horen te zitten. Zels ik als marokkaan zie dat laat staan de turken zn opstelling deugt hij stelt zwakke spelers op die niets toevoegen. en een geweldig talent als emer toprak goede verdediger laat hij buiten de basisopstelling. Verder laat hij ook Mehte Topal die is verruit de beste middenvelder die de turken hebben. Met dit turkije is er veel meer te halen dan dit turkije moet weer een turk aanstellen die geeft om turkije zoals Fatih Terim.

Want de spelers heeft turkije wel Mehmet Ekici,nuri Sahin,arda Turan,mehmet Topal, Hamit Altintop, Emer Toprak,ismail Koybasi, Burazk Yilmaz. Kazim Kazim de kwaliteiten hebben ze. Nu moet er alleen een goede coach komen die er eenheid van gaat maken ze hebben eigenlijk hetzelfde probleem wat marokko ook had.

Nederlandse coaches denken alleen aan geld. Hiddink, Advocaat, Rijkaard etc.
Alleen voor Louis v Gaal heb ik respect.
Het was dan ook de fout van de voetbalbond om deze man aan te nemen.
Toen het bekend werd dat Oguz de spelers selecteerde, moest er al ingegrepen worden.
Wij Turken kunnen niet samenwerken met zulke mensen die alleen aan hun eigen portemonnee denken.

Bijna Nooit een wedstrijd bezocht van Turkse clubs
Naar Turkije gaan alleen wanneer er interlands zijn
Altijd zelfde lompe spelers selecteren.
Bij wedstrijden als een dooie in de dug-out zitten
en nog veel meer.

Rot op Guus, en kom nooit meer terug

@ Analist 22. Nou Goed?

14 november 2011 om 22:58

Ik kan me vinden in je uitspraken over Guus, maar dat hij nooit een wedstrijd heeft bezocht van turkse clubs is niet waar. Ik heb hem toevallig de laatste derby nog op de tribune gezien.

Het zou echt leuk zijn als Turkije met 4-0 wint van Kroatie en dan Hiddink ontslag neemt en daarna zegt jullie wouden mij tog weg??. en dan komt die boer van een Öguz Cetin als coach. Ik denk dat de selectie van Turkije door die boer Oguz Cetin word gemaakt en dan dat hij tege Hiddink zegt dat dit de beste spelers zijn die we hebben of dit zijn de spelers in vorm. Hiddink is gewoon een luie bolle geldwolf.

Oguz Cetin en zijn assistent Hiddink(!) mogen per direct hun spullen inleveren. Je hebt van een land, waarvan alle Turken hier weten dat we geen topland zijn, de rest van de wereld ook laten geloven dat we geen topland zijn. Wij zijn nooit de beste geweest, dat zullen we de komende tien jaar ook niet worden. Maar wij hebben vechtlust,wil en enorme capaciteit in het intimideren van de tegenstander om zo zelfs de grootste land met lege handen naar huis te sturen. Wij konden bluffen als geen ander. Hij heeft dit aspect weg gehaald. Wij hadden een hele simpele tactiek, daarbij hoef ik geen ingewikkelde formaties en opstellingen voor te gebruiken:

0-15 minuten: De helft van je energie al op maken aan druk zetten op een bezeten manier.
15-75 : De andere helft op maken aan intimidatie, agressiviteit en wil
75-90 : Je had geen energie meer, maar je vaderlandsliefde hield je staande.

Tegen Kroatie zag ik 0-90 pijn,medelijden en verdriet.

Het is niet het Turkije van van pak en weg van 3 jaar geleden.hiddink krijg over van alles de schuld van maar wat kan hij er aan doen als de verdediging elke wedstrijd staat te schutteren kan hij niks aan doen .turkije heeft een matige lichting van Turkse voetballers.

14 november 2011 om 21:32

Hddink kan er wel wat aan doen, namelijk iemand anders in de verdediging zetten. Dit is de reden waarom we ook boos zijn. Hij roept de verkeerde spelers op. Ik bedoel Servet was paar wedstrijden geleden basis terwijl die 6 weken geblesseerd was en zelfs nu hij vit is bij galatasaray ( zijn club) op de bank zit. En gooit hij hem in de basis en laat ie iemand van Bayernleverkussen die elke week basis is en CL speelt op de bank -_-. zelfs mijn moeder wist welke beslissing ze hier moest nemen.

14 november 2011 om 21:53

Ik ben het met je eens dat Servet er niet in hoort hij loopt te voetballen alsof hij 50 is en plus heeft hij een draai van een tractor en hij is ook traag

14 november 2011 om 22:09

Inderdaad en dan vragen wij turken ons af, waarom een gewone persoon dit wil ziet maar de almachtige Hiddink niet. Er zijn trouwens meer spelers zoals Servet die spelen terwijl dat niet hoort ( Sabri, Selcuk Sahin van Fener, Gokhan zan speelt af en toe, kazim ) Dus daarom denken we van ja als je toch niks doet voor je centen rot dan een end op.

Dit had die laffe tak voor de wedstrijd tegen Kroatië moeten zeggen, dit is wel heel laag wat hij nu doet.

Turkije kan gewoon niet zoveel, accepteer dat. Zo''n Modric is in zijn eentje beter dan het gehele elftal van Turkije.

14 november 2011 om 21:49

Zin om te provoceren?
Alleen Sahin al speelt op hoger niveau dan Modric,die het niet verder heeft geschopt dan Tottenham.
Wil je het echt weten, dit is niet mijn beredenatie. Maar jij maakt het ernaar alsof Modric een wereldster is en Turkije alleen koekenbakkers heeft. De elftallen waren redelijk in verhouding, alleen speelde Turkije erg slecht en werd de, slechte, tactiek van Hiddink niet goed uitgevoerd. De verdediging was ook niet fel en dit resulteerde in zo'n uitslag. We zijn geen wereldtop, maar om te stellen dat alleen Modric al beter is dan het hele elftal. Erg kinderachtig en laag van je!

14 november 2011 om 21:59

Ik ben het wel met de meeste turken eens dat Hiddink een lui lak is en nooit wedstrijd bezoekt en selecteert nooit een nieuwe wind .hij zit er vaak afwezig bij,hij zit meestal bij de grachten lang het water voor zich uit te staren.in plaats van om in Turkije te zijn om wedstrijden te bezoeken .En in een paar landen te bezoeken waar grote talenten zijn.

14 november 2011 om 22:25

Speelt Sahin op hoger niveau ? Waar speelt Sahin dan? Volgens mij heeft hij tot nu toe maar 20 minuten gespeeld. Modric speelt toch in de Premier League btw? Is de Spaanse liga zoveel hoger dan Premier league?

15 november 2011 om 14:37

Hij heeft wel al gespeeld en dat terwijl hij pas uit blessure leed is. De Spaanse liga is niet hoger. Maar Real Madrid is veel hoger als Tottenham ;

Btw ben speciaal ingelogd om op je reactie te reageren.

hier uit blijkt maar weer dat sahin zich zeer onproffesioneel en als een klein kind gedraagt!;
ik vind dat die turken blij mogen zijn dat ze met zon grote coah als guus mogen werken!! het feit dat ze worden afgeslacht door die kroaten is dat turkije gewoon een zeer matige spelersselectie hebt en dat er bij kroatie wel goede spelers rondlopen;

14 november 2011 om 23:04

Waaruit blijkt (maar Weer) ? Waar heeft Sahin anders laten zien dat hij zeer onprofessioneel is dan ? Erg kinderachtig zijn jouw uitspraken dhr van Gijp. Want je kraamt alleen maar onzin uit.
Ik vind dat jullie Nederlanders blij mogen zijn dat hij binnenkort weer naar Nederland komt.

Wat een slechte verliezers zeg deze jongens.
Hiddink zal met een tactiek gespeeld hebben waarmee hij heeft gedacht te winnen.
Helaas is dit niet gelukt......misschien toch zelf als spelers niet genoeg gebracht???
Pak er een spiegel bij en kijk door je trots en emotie heen en zie dat er gewoonweg niet meer ingezeten heeft.

15 november 2011 om 08:15

Je zei zeker hetzelfde als met Rusland 2009/2010, toen Hiddink werd uitgeschakeld door Slovenië in de play-offs. Of was het Slowakije? In ieder geval een land waarbij ze een goede trainer hadden.

Tegen kleine landen als Kazachstan en Armenië wordt er met een minimale verschil gewonnen en dat terwijl de doelpunten bestaan uit counters.

Heb deze wedstrijd vandaag gekeken, ik had het gevoel alsof ze er voor de wedstrijd al geen vertrouwen meer in hadden.. dit ligt natuurlijk ook aan hiddink maar als meneer arda zo'n geweldige speler was (wat ik hier vaak genoeg hoor) val je niet op deze manier je coach af in de media

14 november 2011 om 21:33

Arda speelde vrijdag inderdaad als een natte krant. Hij pakte ook nog eens express een gele kaart om geschorst te zijn voor de uitwedstrijd. Vele Turkse mensen waren hier pissig om, waaronder ik. Vandaag blijkt echter, dat hij privé een moeilijke periode doormaakt. Hij moest vandaag nog zijn opa begraven.

14 november 2011 om 22:01

oh, dat is natuurlijk een stuk minder, en toch misschien ook wel een verklaring voor zijn slechte spel afgelopen wedstrijd.

Wat mij opviel bij Hiddink sinds zijn trainersdebuut bij Turkije is dat hij er zo ongeïnteresseerd bijloopt. Hij praat continu alsof Turkije (wat toch geen 3e rangs voetbalnatie is...) een soort Malta of Tanzania is...continu maar de underdog-rol opzoeken. En constant lachen in de media en net doen alsof de Turken een stel malloten zijn. Ik zat me kapot te ergeren aan zijn interview na Turkije-kroatie. Wat een arrogant gebabbel was dat zeg. Ik kan daar al zelfs boos om worden, laat staan een Turk die graag zijn of haar land op het EK wil zien en erop rekende dat Hiddink zijn taken serieus zou nemen. Nou is 'serieus nemen' een sterke uitdrukking, maar van wat ik heb begrepen was zijn selectiebeleid niet al te best. In zijn tijd is Turkije eigenlijk alleen maar slechter gaan voetballen. Het is toch apart als je één van de beste trainers binnenhaalt, dat hij zo zichzelf zo te kijk zet.

De 2e plaats was het maximaal haalbare uiteraard, maar met de problemen die België heeft in haar selectie is het niet meer dan logisch dat Turkije 2e eindigt. Dat je na zo'n pot tegen Kroatie thuis (met een VOL stadion, geweldige sfeer!) zo wordt afgemaakt is gewoon schandalig. Dat hij het met een lach af kan doen en gaat lopen verkondigen dat 'ze in Turkije altijd zo heftig reageren' en dat 'de Turken wel zullen zien achteraf dat dit toch Echt het maximale was'...tja, dat is tegen de grens van geen respect hebben voor een heel natie.

Anyway, dat is wat ik ervan maak als ik hem zo zie. Ik kan het fout hebben gezien (of misschien trek ik te snel conclusies?), maar dat viel me gewoon zo erg op dat ik het wel het vermelden waard vond. Een geweldenaar blijft het uiteraard wel, maar je kan niet altijd succes hebben.

14 november 2011 om 21:36

klopt helemaal.

14 november 2011 om 21:41

Ben het helemaal met je eens,

14 november 2011 om 22:05

Helemaal mee eens ook. Veel kwade reacties richting Sahin nu wel van mensen hier omdat hij weigert samen te werken met Hiddink, maar ik vind dat hij een punt heeft. Hiddink is niet hetzelfde dit klusje ingestapt zoals hij dat bij Korea en Rusland deed.

Jammer van de spelers.. Eerst een held (bijv. bij Zuid-korea en Rusland), en nu niet meer.
Het is gewoon heel knap gedaan van Kroatië. Beetje onverwacht, maar nu zijn ze zeker weten door, en dat gun ik ze. Sterk land met goede spelers als Modric. Jammer voor Turkije, Kroatië is gewoon beter.

Beide keepers van Trabzonspor zijn meer in vorm dan Volkan, Giray maakt zijn debuut in zo'n belangrijk wedstrijd, Vederson van Bursaspor kon linksback gaan staan in plaats van Hakan Balta. Gökhan Gönül is niet in vorm, Gökhan Töre en mehmet topal moesten basis gaan beginnen. Burak alleen in de spits gaat ook niet heel goed. kon beter semih of erdinc worden opgeroepen. en nog veel meer. Maar dat ziet guus niet die man wilt gewoon weg. Ze konden beter na de 0-3 nederlaag Yilmaz Vural aanstellen als coach, geloof mij dan hadden we morgen met 0-4 uit gewonnen.

Hiddink zal er snel weg gaan. Hiddink komt namelijk naar Ajax. Dit is door de grote _elsalvador_ al uitgelegd. Ik heb dit zelf ook meerdere malen gehoord op de toekomst. Dit is ook goed voor de chemie binnen de selectie van Turkije, dan kunnen ze door gaan op de ingeslagen weg.

14 november 2011 om 21:59

Ben je aan de winterslaap begonnen ofzo?
Hiddink heeft juist afgelopen weekend gezegd juist helemaal niet ! naar Ajax te gaan

14 november 2011 om 22:07

Kan niet anders dan dat hij dit sarcastisch bedoeld heeft.... en al helemaal met die grote huppeldepup...

14 november 2011 om 22:10

Gezegd ja, dat is wat anders dan ook daadwerkelijk doen. Hoeveel voorbeelden kennen we daar niet van? Nee, ik heb er alle vertrouwen in dat Guus iets bij Ajax gaat doen. Misschien niet officieel, wel in een adviserende rol.

14 november 2011 om 22:30

Ajax wil Hiddink in de directie, niet als adviseur!
Die hebben jullie al eentje in de persoon van ''de grote Verlosser''........

Die Turken hebben altijd zo'n raar karaktar.
Altijd de coach maar de schuld geven,

Ze moeten gewoon beter voetballen.
Als de tactiek van de coach niet werkt., Neem je toch het heft in handen en ga je toch zelf in het veld dingen beslissen, dan naar de coach luisteren.

14 november 2011 om 22:07

Gelukkig is dat alleen zo in Turkije!
En gelukkig komt het ook niet voor overgrote deel door de catastrofale fouten van Hiddink!
En gelukkig volgt ook maar minder dan 1% van de VZ bezoekers het Turkse voetbal op de voet!

Ik zou zeggen, bestudeer de periode van Hiddink in Turkije eens en kijk eens naar de keuzes die hij heeft gemaakt. Dan zul je zien dat het daar voor een groot deel fout gaat. Alleen al wat reacties hierboven lezen kan je op weg helpen!

14 november 2011 om 22:16

Is dan toch de schuld van de Turkse voetbalbond,
Hun laten dat toch toe, in ieder geval doen ze er niks aan. Ze hadden hem al een half jaar geleden kunnen ontslaan en met een Turkse Trainer beginnen en hadden ze misschien het EK wel gehaald.

Tevens zijn de ervarende spelers in het Elftal niet zo professioneel als ze zelf doen wat ze zelf willen, dan naar de coach te luisteren.
Dan kan ik het wel begrijpen dat hij anders spelers opstelt.

Ik geef wel toe dat Hiddink lui was, omdat hij geen clubs bezocht om te kijken naar spelers en hij was meer in NL dan in Turkije.

Maar nog een keer, het bestuur had de macht om hem te ontslaan. Nu is het al te laat.
Maar ze konden dat Salaris zeker niet ophoesten Die afkoopsom.

14 november 2011 om 22:22

Ik kan al voor ogen halen wat de titel zou zijn als Hiddink vroegtijdig werd weggestuurd:
'nederlandse trainer verdwaalt in trainerskerkhof', met een inleiding als:
'de Turken die nooit geduld hebben met hun trainers, hebben er weer een uit de laan gestuurd'.
Of iets in die richting. Zie je waar ik heen wil?
De bond stelde vertrouwen in Hiddink en verwachtte wat terug, dat kwam helaas niet! En dat is dan ook weer fout.

Kortom in jouw ogen is het hoe dan ook de fout van de Turken of de Turkse voetbalbond, maar nooit van Hiddink. Daar komt het dan op neer.

Overigens wou ik helemaal niet dat Hiddink vertrok. Want met een Turkse trainer kun je misschien wel het probleem oplossen, maar dat zal maar voor korte duur zijn. Hiddink kon de structuur aanbrengen. Echter was meneer te lui om te werken voor zijn geld!

15 november 2011 om 19:32

Het ligt altijd aan de trainer, maar dat is zo;n kromme reden.
Zit meer achter , maar daar wordt dan neit zo moelijk over gedaan.

14 november 2011 om 22:10

Hiddink selecteert ze wel en zet de slechtste spelers op het veld .hij zet nooit de beste spelers op het veld .hij bezoekt nooit clubs uit Turkije het kan hem niks schelen als hij maar die 7 miljoen heeft .Zo lui als maar kan zit hij lekker koffie te drinken in het cafe van Amsterdam hij doet helemaal niks

Slechte verliezers zeg die turken!

Hiddink moet als hij er Dinsdag tijdens de wedstrijd nog is, gewoon weer spelers opstellen wat hij wilt.
Hij is toch de coach ,

Sahin moet ook niet zeuren. Is terug van een blessure en verwacht gelijk een basisplaats ,

We moeten ook Kroatie niet onderschatten, want ook zonder Hiddink, had Kroatie gewonnen.
Die komen wel minimaal in de kwartfinale op het Ek.

Erg goed team.

Maar de Turken zijn eenmaal slechte verliezers.

Het is niet zo moeilijk
Vaak genoeg gezegd hier en dan hoef je het Turkse voetbal niet eens te volgen
Het huwlijk tussen Turkije en Hiddink was niet gelukkig ...kan gebeuren
iedereen zegt dat hij de verkeerde spelers opriep en de verkeerde tactiek hanteerde
Dan moet je afscheid nemen , nog 1 wedstrijd en klaar

Hiddink werd toch 2e achter Duitsland dat is knap
Maar Kroatie was te goed ...dat kan aan tactiek liggen maar ik vond de doelpunten wel erg makkelijk weggegeven ...ook de beroemde Turkse vechtlust heb ik niet gezien , schuld van Hiddink of de spelers????

Als meneer Sahin stoer wil doen moet hij aangeven het niet eens te zijn met selectiebeleid en tactiek van Hiddink ..noem dan meteen de namen van spelers die hij niet goed genoeg vindt dan ben je een grote jongen
Nee dat durft hij niet dus doet hij nu deze laffe actie
Dat Hiddink heeft gefaald weet iedereen , dus Sahin wil even een wit voetje halen bij de fans

Zoals zo vaak ligt de waarheid ergens in het midden. Ik ben van een generatie die Hiddink als coach helemaal vanaf het begin heb meegemaakt. D.w.z. midden jaren 80. En eerlijk is eerlijk, hij is nooit, maar dan ook nooit een aanvallende coach geweest. Als, zoals hier door verschillende Turkse mensen wordt gezegd, de aanval het sterkst is van Turkije, dan heeft de Turkse bond de verkeerde coach aangesteld. Het voert te ver om alle clubs en landen op te voeren, maar bijv. PSV eerste periode heeft hij heel knap de Europa Cup I gewonnen, Maar met een recordaantal gelijkspelen en werkelijk een foeilelijke finale. In Spanje en Turkije niet bijster succesvol met zijn clubs, ook niet buitengewoon aanvallend. Met het Nederlands Elftal periode EK 1996, echt lelijk voetbal, met een dramatisch dieptepunt tijdens EK 1996, 4-1 nederlaag tegen Engeland, en het beroemde Davids incident. Met een prachtige selectie, waarvan het hart van Ajax, twee jaar achtereen met oogverblindend voetbal Champions Leaque speelde. WK 98 met Oranje, 2 sublieme wedstrijden tegen resp. Argentinie en Brazilie. Poulefase matig. OK Zuid Korea geweldig, maar daar kreeg hij dus echt Alle ruimte om Twee jaar lang te bouwen. Spelers kregen vrijstellingen, sterker nog de competitie werd stilgelegd zodat hij in alle rust zijn gang kon gaan. En let wel Geweldig gedaan. Ik ben zelf Zuid Koreaan, en heb daarom alleen al diep respect voor hem, maar aanvallend???? nee, wel een goed voor elkaar werkend team, en eerlijk is eerlijk ook Enorm veel geluk. Enzevoort, enzevoort. Bottom Line, zeer goede coach, maar geen aanvallende coach. Zijn sterke kanten zijn/waren dat hij een ongelooflijk goed peoplemanager was, die spelers een enorme boost kon geven in hun vertrouwen. Daarbij durfde hij ook sterke assistenten te nemen, en hen veel verantwoordelijkheid te geven. Echter hij is nooit een bouwer geweest, een structuur neerzetten??? Bij elke club is hij of te kort in dienst geweest, of hij concentreerde zich alleen op het eerste elftal. Idem dito met landen. In Zuid Korea heeft hij echt niet een structuur neergezet. Wel een mentaliteitsverandering, d.w.z. zelfbewustzijn, maar geen duidelijk plan voor jeugdvoetbal of iets dergelijks. M.a.w. als ik lees dat hij juist daarvoor ook is gehaald, dan hebben de beleidsmakers van de Turkse bond zich niet inde coach Hiddink verdiept en hem dingen gevraagd die niet zijn sterke kanten zijn. Daarbij is Hiddink in mijn ogen ook in zijn eigen mythe (en portemonnee ) gaan geloven. Ik vond hem erg blase overkomen in zijn huidige periode. Ik ben het vaak oneens met de Kromme, maar ook ik heb mij gestoord aan het feit dat Hiddink nog geen dag na de bijna-uitschakeling gaat vertellen dat de Turkse spits zo verbeterd is. Wat is dat voor een onzin? Kortom Hiddink een goed coach op met name people managment niveau, maar een opbouw coach???? En de bijna uitschakeling draagt hij grote verantwoording voor, maar ook de Turkse bond, die hoogstwaarschijnlijk alleen maar een grote naam wilde en daarvoor diep in de buidel hebben getast. Hoogstwaarschijnlijk voor de helft van Hiddinks salaris hadden ze een goede opbouwcoach (en aanvallend ingesteld) kunnen krijgen

14 november 2011 om 22:47

Even ervan uitgaande dat je wat stukken van mij hebt geciteerd. Wat betreft zijn structuur geef ik ook als voorbeeld Rusland aan. Daar heeft hij het wel geflikt. Hij heeft er veel tijd en energie in gestopt en er is toch echt een opkomend voetbal land op de kaart gezet. In Turkije heeft hij dit niet gedaan en als ik jou tekst mag geloven in geen van zijn landen.
Toen hij pas werd gehaald, heeft hij een aantal interviews gegeven. En juist daarin gaf hij aan: we gaan van Turkije een voetballand maken, dat altijd meedoet op de eind toernooien, die een degelijke jeugd heeft en we gaan de passie die er bij de fans en de spelers in zit goed gebruiken. Geen van allen heeft hij gedaan!
Ik heb zijn vroegere periodes natuurlijk niet meegemaakt en kan daar dus niet over oordelen. Ik ben meer van het recentere werk en heb ook juist daarom Rusland als voorbeeld genomen.

14 november 2011 om 22:49

Ik citeer niemand en btw. het is maar de vraag of Hiddink zo'n geweldige structuur heeft neergezet bij Rusland, want buiten het feit dat hij op EK 2008 goed heeft gepresteerd met Rusland, heeft hij zich Niet gekwalificeerd voor WK 2010, met nagenoeg dezelfde selectie. En daarbij heb ik de indruk dat hij destijds veel heeft geprofiteerd van het goede werk van Advocaat met Zenith st. Petersburg, dat in 2008 met heel mooi voetbal de Europa League won, en met het hart van dat team deed Hiddink het goed. Ik heb toen niet zo de indruk gekregen dat Hiddink zoveel structuur neerzette, maar eerder andersom dat Hiddink profiteerde van het feit dat er zoveel geld vrij kwam, waardoor de russische competitie een enorme boost kreeg. Maar goed, als je mijn eerste stuk leest, heb ik een groot respect voor Hiddink, maar niet voor de opbouwtrainer. En ik kan mij voorstellen dat jij zijn eerdere periodes als trainer niet kan beoordelen omdat je die simpelweg niet hebt meegemaakt, maar ik denk in de Turkse bond zitten genoeg mensen, die oud genoeg zijn of de juiste bronnen kunnen raadplegen, om dat wel te kunnen. En even tussen ons, ik vind het jammer dat Turkije zich niet geplaatst heeft zoals het er nu naar uit ziet. Ik denk namelijk dat het in potentie WEL een goed elftal heeft.

14 november 2011 om 23:16

Nee klopt, je citeert in feite niemand. Maar ik vond veel stukken overlappen met mijn teksten dus ik ging er even op in. Geen probleem toch?

Wat betreft Rusland. Velen delen dezelfde visie als jou. Daar zit ook een groot kern van waarheid in. Echter heeft Hiddink en deels Advocaat dus ook voor de mentaliteitsverandering gezorgd. Dus meer zorgen voor je jeugdopleiding en een bepaalde tactiek opvolgen tijdens de wedstrijd. Ik zeg niet dat hij het systeem zelf met de hand heeft uitgezet, maar hij heeft wel een routeplan uitgestippeld en die heeft gewerkt.
Ik merkte echter ook dat Hiddink met een 'save-the-day' aanpak werkt. Dat had ik hierboven ergens al gezegd. Hij selecteerde alleen maar jongens die in Europa hun opleiding hadden genoten, om zodoende een fatsoenlijk elftal op de mat te brengen. Geen input in de jeugd of iets in die richting dus, zoals we dat wenste.

Dat de Turkse bond dan de verkeerde keus heeft gemaakt, ben ik ook niet helemaal met je eens. Ik weet natuurlijk niet wat de bond dacht bij het aanstellen van Hiddink (ging het om de naam of was er echt visie), maar wat ik wel zeker weet is dat er een oriënterend gesprek is geweest. Blijkbaar waren ze overtuigd dat Hiddink de juiste man was, om het systeem op de rails te krijgen. Afgaande op zijn eerste paar interviews deelde ik dezelfde mening. Pas na verloop van tijd bleek dat hij niet veel beloftes inloste!
Het is leuk om te horen dat je het Turkije wel had gegund, maar wat dat betreft zit er niet veel meer in.
Echter kun je zeker stellen, de bond had ook wat meer research kunnen doen, naar het eerdere werk van Hiddink. Daar geef ik je gelijk in.

Ik vind dat Hiddink een weinig inspirerende en motiverende indruk achter heeft gelaten tijdens zijn bondscoachschap vab Turkije. Het lijkt wel alsof het hem helemaal niks en hij het ook totaal niet naar zn zin heeft! Je moet een speler als Sahin sowieso selecteren, toch wel 1 van de dragende spelers van Turkije. Ik weet wel dat hij geblesseerd is geweest, maar hij is alweer enkele weken fit.

Ik denk eigenlijk dat Hiddink wel een goede bondscoach zou kunnen worden voor bijvoorbeeld Engeland, veel top spelers en veel talenten die het ook echt bewijzen, totaal anders dan het Turkse elftal. Ik weet al bijna zeker dat Hiddink de juiste man voor Engeland is.
De Turkse supporters zijn gewoon veel te ongeduldig in mijn ogen, denk dat als je Hiddink een jaartje extra geeft, hij Turkije wel kan laten renderen.

ik heb geen zin om er al te veel woorden aan vuil te maken, dus ik houd het kort:

Guus GA Naar Huus!

Sahin hoeft zich geen zorgen te maken, want Hiddink gaat toch weg. Als Turkije wint met 0-4 zal Hiddink als nog vertrekken. Hiddink voert ook gewoon helemaal niks uit. Hij heeft niet eens een poging gedaan om te gaan kijken hoe hij de wedstrijd zou kunnen winnen. Niet even beelden gekeken van Kroatië, maar hij was rustig thuis lekker aan het eten. Hij laat alles over aan Oguz Cetin. Ik snap die man echt gewoon totaal niet.

Sahin het komt allemaal goed jongen! Hiddink gaat vertrekken en er zal een Turkse trainer gaan komen.

14 november 2011 om 23:10

Ja maar volgens bronnen stond dat ook gewoon in zijn contract, kan je zo'n grote onzin gewoon geloven. Hoe dom is de tff dan? Hij zegt dat hij nooit kwam scouten of wedstrijd bekijken, hij wou een dikke bak van de tff, en nog meer van dat soort dingen.

Sahin is een klein kind, hij moet het nog allemaal laten zien bij real. Ook zonder sahin heeft bvb goeie wedstrijden gespeeld.

15 november 2011 om 14:43

Bvb speelde wel veel beter met Sahin in de ploeg dat moet je kunnen toegeven. Hij is niet voor niets de beste speler van de Bundesliga van het jaar 2010-2011.

Hij is pas begonnen bij Real Madrid, hij is jong en kan uitgroeien tot een basis kracht van de Koninklijke.

15 november 2011 om 18:02

Klopt vriend Ik zeg alleen dat BVB ook zonder hem wedstrijden won en dat hij zich bij RM nog moet bewijzen.

Ach Sahin heeft niet eens zoiets gezegd, ik weet niet hoe ze hierbij komen. Arda je hebt helemaal gelijk jongen, maar we wisten van te voren dat die schijterd zo defensief zou gaan beginnen. Ik heb nu geen zin om hier al zijn fouten op te noemen....

Btw: Hiddink gaat deze week al weg en hopelijk tot nooit, eerst bij Fener al mislukt en nu weer. Bedankt voor alles Hiddink:s

dat bericht van sahin betwijfel ik ten zeerste... want het was real dat nie wou dat hij opgeroepen werd. omdat die pas uit blessure was. De volgende coach ALS hiddink weggaat, wordt hoogst waarschijnlijk een turkse ! waarschijnlijk abdullah avci.

wat deed hiddink fout?

-4-3-3 systeem gaat niet als je altijd 4-4-2 hebt gespeeld met turkije. burak scoort in de competitie 13 potten ma bij nationale ploeg staat die op een eiland.

- spelers selecteren die het niet verdienen om er bij te zijn, omdat ze bij hun eigen clubs reserve staan en amper iets hebben gedaan.

- foute spelers opstellen, terwijl ge de goei over het hoofd ziet of op de bank laat... grootste voorbeelde: omer toprak, topal, gokhan tore, mevlut

- kheb hiddink nog nooit de ploeg zien motiveren langs de kant. slechtste motivator ooit fzo

Makkelijk gezegd, en net zo makkelijk gedaan lijkt me

Hoeft hij waarschijnlijk nog maar 1 wedstrijdje te wachten voor hij zich beschikbaar stelt

Ik begin het gevoel te krijgen dat Hiddink zo snel mogelijk weg wild bij de Turkse bond want sinds hij daar is heeft hij niet veel laten zien en zeker geen mooi voetbal.
Ik ben het volledig met Arda en Sahin eens want Hiddink zet zijn ploeg niet in de underdogpositie maar
maakt zijn ploeg echt genadeloos af in de media want hij heeft niet eens het vertrouwen in de ploeg om met 4-0 te winnen over uberhaupt nog door te kunnen gaan en als je geen vertrouwen meer hebt in je ploeg dan moet je zo snel mogelijk weg want dat word je zeker niet in dank afgenomen.
Ik weet dat Mourinho Sahin en Hiddink adviseerde om niet voor de Turkse ploeg uit te komen maar op zulke belangrijke momenten moet je je beste spelers oproepen en zeker als ze fit zijn en misschien zelfs als ze niet 100 procent fit zijn want je moet alles op alles zetten.

Jongens laten we ophouden met discussieren, we zijn gewoon een slecht voetballand. Als we niet zulke hoge verwachtingen zouden hebben, zouden we dik tevreden zijn met onze nationale team. Het gedachte dat we elke eindtoernooi erbij kunnen zijn, is belachelijk en moet verdreven worden. We zijn gewoon een voetballand dat af en toe wel en af en toe niet aanwezig is op een toernooi, we moeten daarmee leren leven

Er zit genoeg talent in ons volk, maar het leven van die jongens is gewoon moeilijk. Het is geen toeval dat debeste voetballers van bijvoorbeeld Marokko (boussoufa, Chamakh, Assaidi , Afellay, Boulahrouz etc) en Turkije (sahin, Altintop, Ozil, Gokhan Inler, Eren Derdiyok, Omer Toprak) in het buitenland zijn opgegroeid. In Nederland en Duitsland kan je rustig van je jeugd genieten, je wordt opgehaald met een busje om naar de club gebracht te worden, of je vader kan je brengen. In Marokko en Turkije moeten de meesten voetballen, daarnaast werken om gezin te onderhouden, vader is 12 uur per dag aan t werk en kan niks voor zn zoon betekenen, geen goede voetbalspullen aanwezig, in sommige situatie moeten de schapen nog getemd worden en koeien gemolken worden etc etc etc

In de Afrikaanse teams is deze situatie nog erger, die teams zitten helemaal propvol met spelers die vooral in Frankrijk zijn geboren en opgegroeid

Natuurlijk zijn er uitzonderingen en rijkeluiskinderen, maar heel veel talent gaat gewoon verloren door bovenstaande situatie. Terwijl in het buitenland bijna alle talent benut wordt.

We moeten gewoon tevreden zijn met af en toe een eindtoernooi en accepteren dat we niet meer de wereldmacht zijn van 2000-2003..

15 november 2011 om 12:37

Toen ik jouw reactie las moest ik gewoon even inloggen.

Dus je wilt zeggen dat ze in Argentinië, Brazilïe, Uruguay en noem maar op uitstekende voetbalomstandigheden hebben? Die jongens voetballen daar op bloten voeten!

Ik accepteer dit soort uitslagen niet want wanneer je dit soort uitslagen accepteer en ' realistisch' wordt en niet meer durft te dromen zal je nooit een grote(re) ploeg worden.

Wij hebben een uitstekende elftal, wij hebben een moeilijke competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Wij hebben een aantal spelers in het buitenland rondlopen die op niveau zijn waarom zou ik tevreden moeten zijn met een nederlaag of uitschakeling tegen, met alle respect Kroatie nog wel!!!.

Bekijk me opstelling, ik durf er goud om te wedden dat met een beetje motivatie dit elftal kroatie had afgemaakt!!!!

Tolga Zengin
Sabri
Omer Toprak
Egemen K
Hakan Balta
Mehmet Topal
Emre Bel.
Gokhan Tore
Selcuk Inan
Arda Turan
Burak yilmaz

Guus leek er niet echt veel zin in te hebben in Turkije. Maar klagen over gebrek aan kwaliteit, dat doet het zelfvertrouwen geen goed en gaf de Turken inderdaad het gevoel al met 0-1 achter te staan. Bij Zuid Korea had ie ook een minder team, maar de gaf ie juist het gevoel alles te kunnen. Zoals gezegd, Guus zag er totaal ongeinspireerd uit.

Guus heeft er ook helemaal geen zin meer in, dat merk je aan alles.
Zijn speelstijl, zijn houding, blijkbaar zijn (allesbehalve) motiverende toespraken.
Guus zal ontslagen worden, veel geld meepakken en ik verwacht linea recta doorvliegen naar Londen om de mogelijkheden te bespreken met Chelsea. Chelsea was laatst al geïnteresseerd, nu vast ook nog wel.

Ik ben echt diep teleurgesteld in Guus. Als meester hoor je voor de klas te staan, maar wat doet meneer Guus liever ontspannen in Amsterdam. Als je er geen zin in hebt, waarom heb je dan uberhaupt deze rol aangenomen, je bankrekening is al gevuld. Echt een k.. streek is dit. Je hebt totaal niks toegevoegd aan het spel. Geen verbetering nada niks. Motivatie is weg, strijdlust is weg eenheid is weg. Ik zie het plezier niet meer in de gezichten van die jongens. Je hebt je schapen de afgrond in geholpen. Alles ist vorbei bedankt Guus. Pak je spullen en ga lekker rondvaren met je vriendje Abramovich. Pas op dat je niet zinkt met al die miljoenen euros.

Guus Hiddink kan het allemaal niet meer aan om zoveel wedstrijden in een jaar te gaan kijken en inzien wie nou een talent is en wie nou de juiste routiniers zijn in het elftal hij laat teveel aan zijn assistenten over en hij geniet lekker van een mooi salaris de Kroaten hebben de Turken gewoon vernederd in eigen huis.. en turkije zal uit ook niet scoren in zagreb ze zijn gewoon niet goed genoeg ik hoop dat ze het in de kwalificatie voor het wk beter gaan doen word ook zwaar maarja Turkije maakt altijd wel kans maar als de turken even goed terugkijken op kwalificatie EK hebben ze het gewoon erg slecht gedaan tegen landen als azerbajcan oostenrijk kazachstan ennu krijgen ze de deksel heel hard op hun neus door de kroaten die gewoon slimmer en beter voetbal hebben laten zien endan maakt het helemaal niet uit of je in een heksenketel van istanbul speelt als de tegenstander voetballend veel minder is word het heel lastig ookal heel goed publiek achterje. succes turkije in zagreb en ik gun jullie zeker een wonder en vooral als het voetbal er ook goed uitziet maar schat de kans heel klein voor jullie.

Mensen komen praten over Hiddink alsof ze weten hoe alles van binnenuit werkt. Begrijp me niet verkeerd, Hiddink is achteraf gezien een slechte keuze geweest qua trainer maar goed we weten niet wat er van binnenuit is gebeurd.

Nu komen Arda & Sahin beetje stoer doen. Even laten zien dat ze denken zoals het Turkse volk denkt felan. Van Sahin kan ik het wel begrijpen, deze jongen is als het ware genegeerd door Hiddink. Zou eigenlijk altijd eerste 11 moeten spelen bij Turkije. Dat hij Hiddink weg wil hebben, oke dat begrijp ik.

Maar dan komt mooiboy Arda er weer aanzetten. Als je dit vind jonge Arda, zeg het dan voor de wedstrijd. Hij is gewoon een ratje. Altijd doen alsof ie mister Turkije is, word er strontziek van jonguh.

We hebben met z n allen kunnen zien vrijdag. Minuut 87/88 en wat doet Arda, mister Turkije himself? Juist. Gaat die bal wegschieten na een overtreding. Gele kaart en nu voor dinsdag geschorst.

Is dit jullie grote held? Landverrader aq. Watser met jou? Waarom schiet je die bal weg? Geen zin meer in die 2e wedstrijd? Wie ben jij lan?

Zo kan ik uren doorgaan over trieste spelers die wij hebben man. Volkan, Emre, Servet, Sabri, Egemen etc etc etc etc etc

Hiddink is 3de geworden met korea,australie wk,rusland ek halve finale,turkije haalt ie ek niet,rusland haalde ie wk niet!!!!!!!!!!!!!wat voor grote prijs heeft ie met een echte topploeg gewonnen?????
Toen ie trainer was van bijv het nederlands elftal,psv,chelsea??????een grote prijse he,geen nationale beker ofzo.......................precies helemaal niets!!!!!!!!men praat alleen maar over hoe hij met mindere ploegen iets heeft bereikt,maar als ie echt zo goed is selecteert ie op kwaliteit van spelers ook bij turkije,en kroatie heeft idd gewoon verdient gewonnen maar als jij thuis maar met 1 spits speelt ben je gewoon bang klaar je moet uitgaan van je eigen kwaliteiten en niet die van een ander kroatie is ook niet het kroatie van 4 jaar geleden!!!!!turkije heeft al genoeg geluk gehad in de kwalificatie,dus verdienen ze het ook niet om naar het ek te gaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Weer een mooi en duidelijk voorbeeld van hoe dicht een held of schooier bij elkaar zitten.

Ik vind het niet echt netjes van Nuri om zich zo uit te laten, volgens mij gaf zelfs zijn trainer van nu aan liever niet te hebben dat Nuri zou spelen voor Turkije aangezien hij net fit is.

Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit artikel berust is op de waarheid.
Arda heeft inmiddels via de media al laten weten dat hij zoiets niet gezegd heeft.
Wat Sahin betreft: staat duidelijk in de artikel dat hij dit " moppert " .
Blijft mij een raadsel waar hij dit dan gemoppert heeft, maar wat wel vast staat is dat hij dit niet dmv de media naar buiten heeft gebracht. Geloof ook niet dat Sahin zoiets zou zeggen. Hij zal misschien wel teleurgesteld zijn dat hij niet opgeroepen is, maar geloof niet dat hij alleen hierdoor zoiets zou gaan ropen. Het is een hele rustige en beleefde jongen. En zolang hij zoiets niet tijdens een interview of persconferentie roept, wil ik dit ook niet geloven. Denk gewoon dat dit weer een verzinsel van de turkse media is om de druk op Hiddink op te voeren.

Guus Hiddink is toch me een speciale man zeg. Hij haalt het uiterst van Zuid-korea en Rusland en flopt daarna volledig bij Turkije. Hij is al eerder geflopt bij zijn periode bij Fenerbahce (als ik me niet vergis).

Turkije is niet goed voor Hiddink en Hiddink niet voor Turkije. Onze skills gaan ons niet ver brengen dus moeten we het met teamplay, mentalieit en vaderlandsliefde doen. Een beetje zoals de Duitsers maar dan in een mindere klasse.

Begrijp me niet verkeerd, Hiddink is goed maar past helemaal niet bij Turkije. We hebben iemand met vechtlust nodig die zo de spelers kan oppeppen voor elke wedstrijd alsof ze de finale van de Wereldkampioenschap spelen.

Waarom denken mensen die het turkse voetbal niet volgen dat als zij een speler niet kennen hij slecht is. Ken je de jeugd van barca ? kende je Messi voor hij bekend was ? Nee, zijn ze goed JA. Dus omdat je spelers niet kent wilt niet zeggen dat ze slecht zijn. Hoeveel van jullie kennen Tolga Zengin ? ik denk niet veel maar wat hij in de CL liet zien was zeer goed en dit doet hij elke week in de Turkse ligue. Dus ga nou niet telkens zeggen dat Croatië een veel beter team heeft dat is niet zo. ze zijn gelijk waardig het enige wat bij hun beter is, is hun trainer die wel beter is dan onze mogool.

Ze moeten niet zo zeiken die onsportievelingen. Een betere coach als Hiddink krijgen ze nooit meer. Kwaliteit is gewoon zeer matig. Dat komt door al die overbetaalde (ouden) buitenlanders die in de Turkse Liga spelen. Je moet gewoon eerlijk je mindere erkennen tegen een Kroatie dat gewoon een beter team is.

Nou Sahin,
Dan hoef je niet zo lang te wachten Vriend!

Hiddink gaat toch ontslagen worden :D

Goedzo Guus, ga maar weg daar, zal toch nooit wat worden. Ik denk dat Guus hierna naar Anzhi gaat voor het geld, of naar Psv voor de clubliefde. Aan interesse zal het wel niet ontbreken voor deze toptrainer!

15 november 2011 om 17:42

Anzhi dus....
Guus=geld
En Geld=guus

En zal het helpen? Kwalificeren voor het komende WK zie ik bij Turkije absoluut niet gebeuren. Het huidige team is gewoon veel te zwak om mee te komen met de top van de wereld. Wat wel een waarheid is, is dat Turkije het gebrek aan kwaliteit compenseert met heel veel strijd en passie. Een willekeurige Turkse coach kan die strijd en passie in het team brengen. Met een team als Turkije moet je gewoon geen tactisch spel spelen. De beuk erin en kijken hoe ver je komt. Dat werkt in mijn ogen het beste bij Turkije.

15 november 2011 om 17:47

Ik denk dat turkije, mochten ze daadwerkelijk Berti Vogts aanstellen, er echt niet beter op worden. Ze moeten gewoon naar de basis toe en dat is ook in de jeugdselecties beter beleid toepassen. Daar begint alles en daar zullen ze toch mee moeten leven. Nu is het een land dat sporadisch op eindtoernooien meedoet. Ze waren er in 2002, daarna in 2008 en nu hopen op 2014? Dat is eens in de 6 jaar. Dat is voor een land als Turkije gewoon te lang. Ze moeten proberen zoals de subtop van europa vaker aanwezig te zijn. Dan bedoel ik met name landen als zweden,denemarken,griekenland,zwitserland.

15 november 2011 om 17:52

Aanwezig zijn moet ook wel lukken, maar dan moeten de Turken op sommige moment wat minder chauvinistisch worden. En dan bedoel ik vooral de goed spelende Turkse spelers die maar in het eigen land blijven. De Turkse competitie is van een vrij laag niveau (al denken de Nederlandse Turken hier veelal anders over). Je moet meer jongens hebben als bijvoorbeeld Sahin die hun heil in het buitenland zoeken. Daar wordt je alleen maar beter van. Dat heeft ook als resultaat dat je je tegenstander in sommige gevallen wat beter kent en je er dus beter tegen kunt spelen.

Daarnaast moet een coach tijdens interlands Juist heel erg op de nationalistische gevoelens inspelen. Over het algemeen zijn Turken wat meer gepassioneerd in hun doen en laten en zul je er dus voor kunnen zorgen dat er 11 keer een speler met de inzet van Dirk Kuyt op het veld staat. Probeer zo'n team maar eens 90 minuten te beheersen. Dat is niet te doen.

15 november 2011 om 17:53

Met alle respect hoor maar zonder hersens moet je niet gaan reageren. Elke Turk weet dat Sabri een rechtsback is en hij niet hoort te spelen als CVM bij Turkije. Je hebt basisspeler van Valencia genaamd Topal op CVM maar toch staat die wissel en krijgt een RB de voorkeur boven hem, en zelfs de persoon die uitgekotst wordt door Fener-fans en wissel(!) staat bij Fenerbahce krijgt de voorkeur.

Waarom mag Gokhan Gonul nog steeds spelen terwijl Sabri het beter doet bij nationale elftal? Gokhan die maar 1 wedstrijd normaal heeft gespeeld en dat was tegen Oostenrijk en andere wedstrijden was hij gewoon slecht bezig. Sabri speelt aardig goed dit seizoen en verdiend een basisplaats als Rb.

Volkan is al jaren bezig met het verneuken van alles in het goal. Waarom komt niemand bij Sinan bolat kijken? Die dit zelf ook aangaf. Waarom mag een uit-vorm volkan wel in de basis beginnen en mag een keeper die letterlijk 4punten heeft gepakt in CL voor Trabzonspor niet in de basis beginnen?

Waarom heeft Nuri sahin de CM van Turkije maar 1 duel gespeeld bij kwalificatiereeks? Hij was geblesseerd maar niet alle duels. Hij hoort gewoon in de basis. Hij presteerde gewoon fantastisch en verdiende zeker een basisplaats.

Waarom heeft hij ruzie met Duitse voetbalbond voor Mehmet Ekici en hem na 2 wedstrijden niet meer op te gaan roepen terwijl er geen betere nummer 10 is. en met Ekici tikte Turkije veel meer en hadden we Selcuk-nuri-ekici die allemaal goed kunnen passen en dus ook goed overweg kunnen.

Waarom komt Hiddink alleen naar Turkije als we wedstrijden moeten spelen? en alleen bij wedstrijden zoals Gs-fb en Bjk-fb / Gs-bjk ? Waarom niet naar andere wedstrijden?

Iedereen weet ook dat Turkije geen topland is? Het enige wat wij allemaal willen zien dat die spelers hun shirtje waarmaken. Dat ze vechten voor die logo op de shirt en dat ze spelen met hun hart en ziel. Wij willen geen hoogstaand voetbal zien als Barcelona. Wij willen gewoon strijders zien en niet losgeslagen idioten zonder enige kennis van voetballen met hart en ziel zoals ze deden met Hiddink.

Ik durf hier te beweren dat als Terim vanavond voor de groep stond wij misschien zouden winnen maar met hiddink zie ik dat somber in.

Nou volgens mij heb niet alleen hiddink gefaald,maar de spelers als collectief ook.
Ik snap dat de bondscoach er op afgerekend wordt,maar er zijn denk ik weinig andere mensen die met het huidige elftal van turkije een betere prestatie hadden kunnen leveren.

15 november 2011 om 17:48

je hebt gelijk iedereen heeft gefaald ! het begon bij TFF en dan de hele technische staf en die spelers die slecht speelden

in turkse media staat nergens dat die ontslag gaat nemen?!

15 november 2011 om 18:12

Hij neemt ook geen ontslag, hij wordt ontslagen.
Slim natuurlijk van Guus, want zo krijgt hij nog een flinke zak geld mee.

Hiddink heeft groot gelijk. Mooi de eer aan jezelf houden. De medewerking die hij krijgt is gewoon niet voldoende om bij Turkije wat op poten te zetten. Diezelfde houding zorgt al jaren voor onrust en eilanden politiek bij de Turkse nationale ploeg. Daar kan zelfs Hiddink niets aan veranderen. Laat ze het lekker zelf uitzoeken. Een trainer als Hiddink zullen ze in ieder geval niet 1-2-3 weer krijgen.

15 november 2011 om 18:03

Wat voor trainer, een trainer die niet eens zelf naar spelers kijkt, maar lekker zn assistentje stuurt om vervolgensreserve spelers van Fehner en Gala te halen?
Nee, Turkije is beter af zonder deze clown.

Dan is het dus een kwestie van enkele dagen voordat Hiddink bij Ajax aan de slag gaat. Heerlijk! Ik ben benieuwd wanneer hij dit wereldkundig maakt. Gelijk na de uitschakeling of pas enkele dagen/weken later. Volgens de laatste inside berichten heeft hij nog contact gehad met Cruijff over de mogelijkheden om bij Ajax aan de slag te gaan.

Ofwel, zit er progressie in de invulling van de posities? Die vraag kunnen we met een resoluut ja beantwoorden.

15 november 2011 om 18:00

Heb je 't niet gehoord?
/doc.asp?uid=151967

Kom net chagrijnig van school thuis zie ik opeens dit bericht, dit maakt mijn dag toch weer een stuk leuker.
Avci, Arveladze of Gunes als nieuwe coach(al zie ik Gunes niet zo snel bij Trabzon weggaan) en kunnen denk ik Turkije weer aan de praat krijgen.
Opstelling Turkije: Verder kan je rouleren op het mid. met Necip, Inan, Hamit, Tunay of Engin Bekdemir en Ekici.
Op de vleugels met Yigit en Kazim/ Engin Bayar.
In de verdediging met Aziz, Toprak, Eren, Semih, Sam, Egemen en desnoods Caner.
In de aanval met Pektemek en Semih.

Tolga
Sabri/Gonul
Toprak/Egeme
Aziz/Kesimal
Hasan Ali
Arda
Nuri
Topal
Tore
Burak
Mevlüt

Ik denk dat hij nooit meer een baan zal aannemen in Turkije, beter ook!

Meneer Hiddink heeft het over realisme. Ik zal je zeggen, Turkije heeft nog nooit in zijn voetbal carrière verloren van Azerbeidzjan, tot dat Hiddink kwam.

Wij wonnen ogen dicht van teams zoals Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, etc. Ongeacht de trainer!!! En nu kan je zeggen wat je wilt, van Turkije is niet goed, Turkije is dit zes en zus. Maar als het je als trainer niet eens lukt een team te motiveren om van landen te winnen waar voetbal nog nauwelijks bestaat, sorry maar dan is het inderdaad tijd om te vertrekken.

En Just for the record, klopt Turkije is niet zo goed als Nederland want voetbal in Turkije is nog niet zo ontwikkeld en wij zijn Absoluut geen kwalificatie team, maar wel een toernooi team;

Hiddink heeft gefaald dus deze beslissing lijkt me niks meer dan logisch

Je hebt gefaald nietsnut !

Abdullah Avci word de opvolger ( is al bekend )

15 november 2011 om 18:22

Het Turkse elftal en Hiddink hebben gefaald. Kijk ook eens een keer naar jezelf, de spelers moeten het tenslotte in het veld doen, niet Hiddink.

15 november 2011 om 18:39

Natuurlijk hebben de spelers ook gefaald, Maar Guus hiddink is de trainer dus is hij ook verantwoordelijk voor het team, als hij nou elke wedstrijd weer andere spelers oproept en opstelt vind ik echt wel dat Guus de verantwoordelijke is van dit allemaal.

Ik had zoveel respect voor Guus hiddink, maar dat is allemaal weg heb totaal geen respect meer voor deze gast, allemaal vanwege zijn slappe excuus na een wedstrijd, weet dat hij fout zit toch lult hij elke x weer uit zijn nek

Zou mooi zijn als hij terugkeert naar PSV en het gevoel van goede trainer zijn weer terugkrijgt. Tot het nieuwe seizoen kan hij rustig aan doen en alles laten bezinken en lekker koffie gaan drinken in Amsterdam. Om vervolgens met nieuwe moed weer bij PSV te gaan werken, de club waar hij het als trainer zo goed heeft gedaan. Hij zal met open armen ontvangen worden en zijn naam zal in het stadion gescandeerd worden. Niet veel zullen zullen er rouwig om zijn als Rutten plaats moet maken. Hiddink nog een paar jaar coach van PSV met Cocu als assistent, die vervolgens het stokje van hem overneemt.

Die Turken moeten de schuld niet bij Hiddink leggen... Die snotneuzen hebben het tenslotte wel tegen -samen met louis van gaal etc - een van de beste trainers van nederlandse komaf; dies niet gek!

Was te verwachten dat dit ging gebeuren.. Maar de Turken zijn ook geen goed team. Hopelijk voor Turkije gaat het beter lukken met de nieuwe bondscoach!

15 november 2011 om 18:43

Ik ben het niet eens met jou opstelling.
Ersan Gulum heeft nog maar een paar wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld van Turkije, en gelijkt denkt men dat hij de beste verdediging is blabla, laat Ersan Gulum nog maar een paar jaar zich bewijzen bij Besiktas en niet na een paar wedstrijden gelijk de held uithangen,

Verder heb ik een twijfel bij Ismail, we hebben ook nog Hassan Ali die je een kans moet geven. ik heb Ismail paar x gezien bij het elftal en herinner me veel fouten van hem.

zeer terecht hij presteert beneden maats bij Turkije. Goeie stap van de bond om hem te ontslaan !

15 november 2011 om 18:27

Niet alleen hij presteerdde ondermaats bij Turkije ;

Het zou wat zijn als Hiddink nog weet te winnen met Turkije van Kroatie. Maar dan moeten de Kroaten echt een Off-day hebben, een rode kaart pakken & dan moet het de Turken echt mee zitten.

We hebben dit seizoen al gekke dingen mee gemaakt met absurde uitslagen & beslissingen, dus je weet maar nooit, maar persoonlijk dat Kroatie ook deze wedstrijd winnend afsluit & Hiddink dus de laan wordt uitgestuurd ...

Turkije heeft gewoon een Turkse coach nodigt die over een belangrijke competentie genaamd 'motiveren' beschikt. Hiddink geeft zijn tactiek door aan de spelers en gaat dan aan de kant zitten kijken. Zo werkt het niet in Turkije. De grootste passie in Turkije is nou eenmaal voetbal en daar moet je als trainer gewoon meeleven als je succes wil hebben. Je krijgt heus niet miljoenen per jaar om alleen een tactiek mee te geven aan de spelers. Hiddink had er al geen zin voordat hij kwam, hij is bijna naar geen 1 competitiewedstrijd geweest om spelers te bekijken. Sterker nog: hij was amper in Turkije. Abdullah avci lijkt mij de beste keus.

Wat betreft de opstelling: Ik heb Gokhan Gonul nauwelijks een goede wedstrijd zien spelen bij het nationale elftal, in tegenstelling tot de wedstrijden bij Fener. Sabri doet het bij GS zelfs minder dan tijdens de minuten bij het Turks elftal, vandaar de keus Sabri op rechtsback. Op linksback zullen we altijd een handicap blijven houden, maar ik vind dat Hasan Ali Kaldirim wel een kans verdient. Speelt constant en redelijk bij Kayserispor. Spelers als Giray etc. wil ik nooit meer zien in de selectie. Owja, alsjeblieft.. Laten we gewoon weer 4-4-2 spelen, aanvallen en alles geven. Hou aub op met andere landen proberen na te doen met 4-5-1 etc. We tikken heel leuk op middenveld maar komen nergens. Creativiteit ontbreekt.. Accepteren is het eerste wat er moet gebeuren.. 2 sterke spelers voorin, 2 creatieve spelers op de flanken die een bal kunnen vasthouden.

En voordat alle fb supporters zich aangevallen voelen, ik heb emre niet in de selectie omdat hij heeft aangegeven te willen stoppen. Ekici en Selcuk inan zijn creatief genoeg om een Burak of Kazim weg te sturen. Wat betreft Volkan, wanneer heeft hij een goede wedstrijd voor Turkije gespeeld? Tijd dat Tolga die Trabzonspor in leven houdt in de Cl en soms ook competitie een kans krijgt. En gokhan zan puur op basis van ervaring en dat hij gewoon beter is dan servet, beter hebben we momenteel niet.. We hebben gezien wat spelers zonder nationale ervaring genaamd giray ervan bakken.

Tolga
Sabri
Gokhan Zan
Egemen
Hasan Ali
G. Tore
Selcuk Inan
Ekici
Arda
Burak
Kazim

Hiddink heeft er weer veel miljoenen bij en het maakt hem allemaal weinig uit, hij was in het verleden ook al eens ontslagen bij Fenerbahce en die rancune heeft hem ook naar Turkije gelokt voor dat salaris. Als clubtrainer is Hiddink trouwens bij bijzonder veel clubs ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.

Hiddink handelt juist. Hij houdt de eer aan zichzelf. Met deze groep spelers gaat ook de nieuwe trainer niets presteren. En de reacties hier op het forum zijn gewoon lachwekkend en triest. Jullie willen de waarheid gewoon niet onder ogen zien. Altijd gemakkelijk om het in de schoenen te schuiven van een 'buitenlandse' trainer, hij doet het toch alleen maar om het geld, bla, bla en nog veel meer geblaat! Het is geen team, te veel ego's die zichzelf te belangrijk vinden in het Turkse team zonder ook nog maar iets gepresteerd te hebben internationaal, of ze staan op de loonlijst van een grote club waar ze de bank warm mogen houden. En maar schreeuwen dat ze niet onder Hiddink willen spelen. Nou, welkom in de real world. Hiddink is een internationale top coach, die van niets iets kan maken en die meermalen bewezen heeft. Maar met de houding van de spelers is gewoon te veel mis. Hier valt niets van te maken.daarom koos Hiddink ook voor het werken met niet de zogenaamde grote namen. Dat is de harde werkelijkheid!

Ik zie allemaal reacties dat die Turkse speler bij die club de sterren van de hemel speelt en de andere bij die club.
Waar het hier om gaat is dat ze bij hun club veel betere spelers om zich heen hebben zodat ze vanzelf goed gaan voetballen. Natuurlijk gaat Hiddink niet vrijuit maar de spelers moeten eerst eens bij zichzelf gaan kijken en met een andere en vooral strijdlustige mentaliteit het veld op komen. Als je daar al mee begint verlies je niet van de zwakkere broeders in de groepsfase.

Guus de Geldwolf moet gewoon een gevangenisstraf krijgen man! Hij verliest wedstrijden expres, dat kan niet. Een gevangenisstraf voor hem, geldwolf wat hij is!

15 november 2011 om 19:39

En jij neemt jezelf nog serieus?

15 november 2011 om 19:53

Waarom kan Cimbom niet gelijk hebben?

Ik geloof best dat onze Guus al lang geen zin meer had in dit avontuur bij Turkije.
Hij is niet zelf opgestapt omdat hij anders zijn geld niet meer krijgt.
Ik denk dat dit een hele verkeerde stap is geweest om naar dit land te gaan.
Dat hij deze wedstrijden nu verliest vind hij denk ik niet erg.
Straks heeft hij zijn geld binnen en gaat ie weer naar de volgende rijke stinkerd die hem een contract aanbied.
Dat hij wedstrijden expres verliest is iets anders maar Hiddink is zeker een geldwolf die ik nu ook niet serieus meer neem.

15 november 2011 om 20:01

Omdat een wedstrijd verliezen niet strafbaar is, en wat voor belang heeft hij erbij om wedstrijden te verliezen? Waarom zien we coaches niet vaker wedstrijden expres verliezen als dat zo handig is

15 november 2011 om 19:51

En waar slaat dit op?? Een gevangenisstraf voor iemand die een geweldige coach is. Maar de spelers van Turkije willen gewoon niet voetballen... Guus deed het ook wel goed bij bijv. Rusland, het ligt misschien deels aan hem, maar de spelers zijn ook verantwoordelijk;

Doorbetaald tot de zomer van 2012......
Ik denk dat nonkel guus er geen moment rouwig om zal zijn .
Vanavond met een wijntje direct van zagreb naar nederland.
Dagobert Guus is alweer aan een nieuwe kluis toe.
In zijn huidige passen al die biljetten niet meer.
Kom maar gewoon vrijwilligerswerk in eindhoven verrichten komend jaar voor je vriend philip cocu.;

Schrijf Guus nooit af. Ik zal er niet van verschieten als de turken nog naar het EK gaan. En anders Guus kom naar Huus

"hiddink gaf ons het gevoel dat we al met 1-0 achter stonden”

Hahahahaha. Wees blij dat hij je het gevoel gaf dat je 1-0 achter staat jongen, je stond 3-0 achter. Guus heeft gewoon gedaan wat er uit deze team te behalen viel. Je kan niet 1e worden in een groep met Duitsland en dan zijn ze 2e geworden zoals verwacht. Kom je tegen Kroatie, tjah dan kom je in problemen met zo een team.

Waarom grijpt Argentinië nu niet de kans en halen ze Hiddink als trainer?
Ik heb ook geruchten gehoord dat Chelsea Hiddink in het bestuur wil hebben.

Het is gewoon terecht dat hiddink weg moet alleen door dit al: dat je met 0-3 thuis verliest is al een schande maar dan kan je alsnog alles op alles zetten om uit bij kroatie met dezelfde cijfers te winnen, maar meneer hiddink zet 7nieuwe spelers neer dan heb je ook geen vertrouwen

Rare jongens die Turken, toptrainer Hiddink de schuld geven van hun eigen gebrek aan kwaliteit
en dan ook nog aan zijn integriteit twijfelen zoals Cimbom hierboven,jullie sporen echt niet..kijk eens naar Hiddink zijn CV. Zegt genoeg...

15 november 2011 om 21:12

Dus als we R9 bij Galatasaray in de spits zetten worden we kampioen ? want kijk maar naar z'n CV. Nee man met alleen naam kom je er niet, je moet ook wat doen. Guus komt zijn zakken vullen en verder doet hij niks hij zet zich niet in dus op rotten met hem.

15 november 2011 om 21:51

Alleen naam?? Hij heeft het overal waargemaakt. Dan ben je een toptrainer..

@jjooee: Ik ken genoeg Turkse spelers,maar wie zijn er naast Sahin en Arda Turan nou echte topspelers? Turkije is geen Spanje,duitsland,nederland,frankrijk of Italië..

Gun Turkije het succes hoor,maar zeeeeeeeeeer hypocriet om Hiddink opeens de schuld te geven..

15 november 2011 om 22:25

ten 1e paar turkse spelers die redelijk goed zijn en (sub)top europese clubs aankan. Mehmet topal ( valencia ), Hamit ( real, Goghan Töre ( HSV ) Mehme Ekici ( Wederbremmen ) Omer Toprak ( Bayern Leverkussen )

En persoonlijk vind ik Tolga zengin, Onur kivrak en Volkan redelijke tot goede keepers.

Kijk ik durf te wedden dat Guus als ie zich inspant een goede trainer is, maar ik denk dat hij dingen over laat aan zijn assistent trainer en zelfs niks doet of vrij weinig.

Waarom ik dat denk is simpel:
- Hij zet selcuk sahin die CVM is die wissel is bij Fenerbahce in de basis in het Nationale elftal maar Mehmet Topal die basis is bij Valencia zet ie wissel.
- Servet was 6 weken geblesseerd en zit op de bank bij Galatasaray en hij speelt basis bij het Turkse elftal, maar Omer Toprak die basis is bij leverkussen en CL speelt moest op de bank zitten tot vandaag.
- Hij laat Kazim kazim spelen die net terug is van een blessure en plaats Gokhan tore op de bank terwijl die jonge altijd goed speelt wanneer die speelt.
- Hij neemt Nuri niet mee omdat Mourinho dat niet leuk vindt.
- Hij blijft maar met 1 spitsen systeem spelen terwijl het duidelijk niet werkt en hij laat altijd Burak spelen gun de kans aan Mevlut die bij Paris Saint Germain PSG speelt

Dit zijn een paar dingen waarbij we denken Guus wat doe je nou.

en daarom vind ik dat hij weg moet.

Als Guus echt z'n best zou hebben gedaan bij Turkije dan mocht ie van mij blijven maar hij doet geen ruk, hij staat niet eens 1 keer op tijdens een wedstrijd om te schreeuwen tegen te spelers van je doet doet verkeerd doe het anders oid.

@k.meijer bij turkije heeft hij gefaald turkije heeft genoeg kwaliteit je kan zien dat je nooit turks voetbal kijkt, dat maak niet uit maar kom dan niet zomaar oordelen

15 november 2011 om 22:06

Knap trouwens dat ze nog boven België geëindigd zijn,die hebben individueel veel betere spelers..

De visie van turks voetbal en nederlands voetbal zal nooit maar dan ook nooit samen gaan. Grote fout om hiddink als trainer aan te stellen. maar van fouten leer je. Graag nu een Duitse of Turkse trainer dat past veel meer bij het turkse speelstijl.

Sorry hoor maar als je thuis bij zown belangrijke wedstrijd (turkije - kroatie) met 1 spits gaat spellen die oorspronkelijk rechtsback is (sabri) en die ook totaal niet thuis hoort in de selectie dan mag je oprotten.

spelers zoals selcuk sahin, sabri, gokhan gonul, volkan, caner erkin, kazim per direct uit de selectie en spelers zoals hasan ali, cenk tosun, serdar kesimal, omer toprak, sinan bolat gewoon basis laten spelen. turkse aanvallende instelling erin en dan pas maken we kans.

Kroatie heeft echt niet meer kwaliteit in zijn team dan Turkije 2 spelers die echt top zijn modric en olic de rest van hun team is ondermaats en minder dan Turkije.

Sinan B
Hamit A
Omer T
Serdar K
Hasan Ali K
Mehmet T
Emre B
Arda T
Nuri S
Cenk T
Burak Y

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 37
352 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Mehmet TopalMiddenvelder60
Volkan SenMiddenvelder62
Emre MorAanvaller50
Cenk TosunAanvaller52
Ozan TufanMiddenvelder42
Gökhan GönülVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren