wk2018
 

Duitsland als voorbeeld

Zondag, 6 november 2011 om 21:20 door Koni078

Demy de Zeeuw zei in Voetbal International laatst dat de Russische Premjer Liga over vijf jaar een topcompetitie zal ijn. Dat heb ik sommige mensen ook horen zeggen. Ik ben daar als Rus enorm trots op, maar valt er te concurreren met landen als Engeland en Spanje? 

Rusland heeft als enige land te maken met de 6+5 regel, waar in Europa vaak over gediscussiëerd wordt. Ook moeten talenten van 21 jaar of jonger verplicht in de wedstrijdselectie opgenomen worden. Dat is voor ons voetbal een enorm pluspunt, hierdoor wordt voorkomen dat de Russische clubs zoals Arsenal amper spelers van eigen land onder contract hebben staan. Ook Anzhi Makhachkala kan niet zoals Manchester City de beste spelers uit het buitenland blijven kopen, omdat er dus plaats moet zijn voor Russische spelers. 

Ik ben zeer optimistisch over de Russische talenten die zijn op gaan staan sinds de 6+5 regel ingevoerd is, maar ze zijn nog niet van het niveau Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Wayne Rooney. Enkel Alan Dzagoev kan in de toekomst dat niveau gaan halen. Het zou voor ons voetbal goed zijn dat hij heel zijn leven in Rusland blijft, maar ik kan me voorstellen dat hij graag naar een Europese topclub zou willen gaan.

Waar ik wel hoge verwachtingen van heb zijn de stadions. Qua ambiance is het nu nog de mindere versie van de Serie A, met als uitzonderingen Zenit Sint-Petersburg en Anzhi, die wekelijks een uitverkocht stadion hebben. Nu zijn de stadions, zoals dat ook in Italië het geval is, veel te oud. Bovendien zijn het ook niet de meest mooie stadions als ik eerlijk ben. Ik zou graag een keertje naar CSKA Moskou gaan, alleen niet als ze in Arena Khimki spelen. 

Maar rond 2015/16 zullen de meeste clubs in een nieuw hypermodern eigen stadion gaan spelen. Vooral het woord 'eigen' is zeer belangrijk, want de Moskouer clubs als Spartak en CSKA hebben dat niet. Hierdoor lok je supporters weg, die liever in de kroeg met een wodkatje erbij hun club in actie zien. Overigens geldt dat niet in topwedstrijden, want die zijn wel hartstikke goed bezet. 

Wat dat betreft zie ik in de Premjer Liga een potentiële Bundesliga. Dat moet ons voorbeeld zijn. In de Bundesliga zit elk stadion bomvol en zijn er steeds meer leuke Duitse talenten op gaan staan die zich ook moeiteloos aanpassen bij die Mannschaft. Zij hoeven ook niet per se weg, want Bayern München is al groot genoeg. Echter denk ik niet dat wij een club zullen hebben als Bayern, want ik vind dat onze competitie genoeg historische clubs heeft waar in Rusland aandacht aan geschonken wordt.

Wat ik wel vind is dat als je een topcompetitie wil zijn, je niet meer met zestien clubs moet gaan spelen. De Russische Bond zou moeten overwegen om met achttien clubs verder te gaan. En als dat heel goed bevalt eventueel twintig. Er zitten een aantal sterke clubs in de Eerste Divisie die best mee zouden kunnen op het hoogste niveau. 

Het is al positief dat ze besloten hebben om naar hetzelfde model te gaan als de rest van Europa. De clubs zullen evenveel wedstrijdritme hebben als alle andere Europese clubs en voor de bekendheid is dat ook veel beter. Misschien dat TV-kanalen als Sport 1 dan overwegen om de rechten te gaan kopen. Hopelijk ziet men dan dat de Russische competitie niet zo slecht is als altijd beweerd wordt. 

Men onderschat hoe voetbal geleefd wordt in Rusland. Het publiek die in het stadion zitten zijn hartstikke fanatiek en blijft de volle negentig minuten achter hun club staan. Zowel in goede tijden als in de slechte. Maar zoals gezegd, zitten de meesten in de kroeg omdat ze geen binding voelen met Arena Khimki of Luzhniki. Het voetbal is ook niet altijd even spectaculair, maar het blijft wel altijd spannend. Zeker nu dit seizoen langer zal duren dan normaal. 

Als de nieuwe stadions af zijn, verwacht ik bij bijna elke wedstrijd een uitverkocht stadion. Zeker tijdens de derby tussen CSKA en Spartak. Enkel over de Gazprom Arena van Zenit heb ik nog twijfels, want hoewel het Petrovskiy stadion altijd uitverkocht is denk ik niet dat er 70.000 mensen zullen gaan komen. Maar Henk van Stee zei laatst dat hij ongeveer 45.000 man verwacht, dat is opzich niet slecht wanneer Zenit tegen clubs als Amkar Perm speelt.Als de Donbass Arena van Shakhtar Donetsk al zoveel publiek kan trekken, moet dat bij ons in de toekomst zeker geen probleem zijn. 

We zullen zien hoe het in de toekomst gaat lopen. Wie weet welke spelers er na Samuel Eto'o nog meer in Rusland zullen spelen. Ik ben in ieder geval trots op het feit dat Rusland enorm grote bedrijven en rijke mensen hebben die ons voetbal bereid zijn te investeren. Hierdoor konden we al in opkomst komen. Elke club krijgt bijvoorbeeld per wedstrijd geld van Megafon, een groot telemarketingbedrijf. Over de Champions League wil ik nog niet praten, daar moet nog veel te veel veranderd voor worden. Zoals onze voorzitter Evgeni Giner al zei, moeten we al tevreden zijn als we de kwart- of halve finale kunnen halen. 

Ik hoop dat we in de toekomst qua competitie als de Bundesliga kunnen zijn. Een goedgevuld stadion, voldoende nationaal talent die mee kunnen in onze Sbornaya,   spannende wedstrijden en in Europa vanaf de slotseconde de winnende treffer maken. Dan zullen we pas over de Champions League kunnen praten. 

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door cimbom.)

Hmmm, loopt niet echt lekker en interesseert me ook niet echt.

Sorry 1 ster van mij

Als voorbeeld kijk naar deze zin. Klopt gewoon niet.

Ik ben in ieder geval trots op het feit dat Rusland enorm grote bedrijven en rijke mensen hebben

6 november 2011 om 23:17

Wat klopt daar niet aan dan? Grote bedrijven als Gazprom, Lukoil, Sibneft, Bashneft, Rzd(spoorwegen) Prorail en Vtb-bank hebben zijn grote bedrijven. Dat je ze niet kent betekent niet dat het niet klopt. Ook dat mensen als Kerimov en Abramovich(als sponsor) bereid waren om geld neer te leggen in ons voetbal heeft mogelijk gemaakt dat we aan een opkomst konden denken.

6 november 2011 om 23:27

Meen je dit -__- .. Het valt je toevallig niet op dat er geen bus van de grammatica klopt?

6 november 2011 om 23:33

Helaas niet nee, ik zou graag willen weten wat daar niet aan klopt. Ik ben geen expert van de Nederlandse taal, maar als je met een meervoud begint moet je daar toch ook mee eindigen?

6 november 2011 om 23:51

Ja je spelling is goed, maar de grammatica laat echter te wensen over. Probeer soms iets meer beknopt te zijn. De meeste zinnen zijn nogal omslachtig en saai. De andere vorm van kritieken heb ik uitgebreid hieronder belicht.

7 november 2011 om 09:02

Het gaat om Rusland en dat is enkelvoud (rusland heeft)

7 november 2011 om 21:24

Rusland is in de Nederlandse taal enkelvoud, het zijn wel meerdere mensen maar het wordt toch als enkelvoud gerekend.

Ik ben het met de bovenstaande reactie eens, je verhaal loopt niet lekker en je hebt teveel alinea's gebruikt, het gevolg daarvan is dat er te weinig informatie wordt gegeven aan het deelonderwerp. Je hebt ook de positieve punten benadrukt, zonder ook maar bij een willekeurig onderwerp een kanttekening te maken. Het is louter positief en de negatieve klanken, die overigens terecht zijn, worden niet verteld. Bijvoorbeeld dat spelers naar Rusland voor het geld gaan, dat wordt ook vaak indirect bevestigd. Of dat de sfeer in de stadions vaak kunstmatig zijn, ze imiteren de Engelse supporters. Niet gek aangezien er geen echte voetbalcultuur heerst in Rusland. Voor hen is alles nieuw, en dus zijn dit de gevolgen ervan. Ik betwijfel ook of Rusland daadwerkelijk een topcompetitie zal worden, er spelen al jaren tweederangs Brazilianen of Argentijen in de Russische competitie. De echt goede spelers uit bepaalde delen op deze wereld zullen in mijn ogen altijd voor traditie rijke competities in de vorm van de Premier League, La Liga of Bundesliga kiezen. Mocht een topclub uit een van deze competities niet komen is Rusland een goed alternatief, aangezien ze daar de zelfde salarissen betalen.

6 november 2011 om 22:24

Ik heb de negatieve klanken ook aangekaart, want ik noem de oorzaak waarom de stadions zo leeg zijn. Dat Russen Engelse supporters imiteren ben ik het zelf niet mee eens, want ik vind de sfeer hartstikke goed. Dat is nou precies de onderschatting die ik heb aangekaart, want Russen zijn echt heel erg voetbalgek. En de tweederangs Argentijnen en Brazilianen die er speelden, komen steeds minder ivm de 6 5 regel. Clubs investeren hartstikke veel geld in de jeugdacademie.

6 november 2011 om 22:34

Je kan wel hypermoderne stadions bouwen maar als er niet genoeg animo voor een wedstrijd is, op de topwedstrijden na, heb je er ook niet veel aan. Ik heb daarintegen geen verklaring gehoort. Alleen dat de stadions te oud zijn, maar dat is een drogreden. Waarom kan je in een oud stadion geen mooie sfeer maken? Je ziet nu namelijk dat die clubs in Moskou in een te groot stadion spelen. Zelfs tijdens Champions League wedstrijden zit het door driekwart leeg. Er staan enkel wat dronken supporters een beetje te springen zo'n honderd meter van het veld vandaaan.

6 november 2011 om 22:39

Ik denk niet dat je het hele verhaal heb gelezen, want het gaat er ook om dat de stadions niet van de club zelf zijn. Een Amsterdam Arena bijvoorbeeld is echt en puur een stadion dat alleen van Ajax is. Clubs als Cska en Spartak hebben dat niet. Wij moesten vroeger zelfs het Luzhniki stadion met Spartak gaan delen, maar omdat dat te duur was gebleken zijn we verhuisd naar Arena Khimki. Je ziet dat ook in Italie met het San Siro en Stadio Olimpico.

Ik ben er juist van overtuigd dat je in een hypermodern stadion supporters kan lokken. Zeker als dat stadion een eigen idenditeit heeft.

6 november 2011 om 22:46

Hahahah, je hebt me verkeerd begrepen. Kijk een eigen stadion is leuk, zoals inderdaad Ajax een eigen Arena heeft. Ik denk alleen niet dat de sfeer in de Arena minder zou zijn als we hem moesten delen met een willekeurige club. Het probleem is gewoon dat het stadion waar jouw cluppie in speelt nooit vol zit, ook niet in Champions League wedstrijden. Dat komt gewoon voort uit het feit dat er te weinig animo voor is. Een supporter denkt echt van ''oh ik ga maar niet naar mijn club live in het stadion kijken, omdat we het moeten delen''. Wellicht kijken ze liever thuis of in de kroeg, dat is in Italie ook zo niks mis mee. Maar jouw oorzaak slaat nergens op. Het stadion moet gewoon een capaciteit van 30.000 plaatsen met een eerste ring dicht op het veld. Zo kan je de sfeer verbeteren.

6 november 2011 om 23:11

Geloof me, als Ajax niet in een eigen stadion speelt en dat ook nog eens moet delen met de rivaal, dan zul je precies hetzelfde gaan zien. Het Luzhniki stadion is niet van mijn club, daar zit het probleem. Daar lok je al supporters mee weg die dan liever in de kroeg zitten. Dat ze in de CL spelen in dat stadion komt door het feit dat dit stadion met vijf sterren beoordeeld is door de Uefa en dat er nog best aansprekende clubs zijn waar we tegen spelen. Tijdens de derby tegen Spartak is het wel aardig gevuld, dus met animo heeft het niet zoveel te maken.

Ons nieuwe stadion wat in 2014 klaar biedt plaats voor 30.000 en heeft een eerste ring op het veld. Dus jouw advies is al genomen. En dat zijn bij de andere clubs ook zo.

6 november 2011 om 23:18

Ten eerste weet jij dat helemaal niet, dus kan je daar ook niet over oordelen. Lazio en Roma of AC en Inter laten anders zien dat het niet een groot struikelblok is. Het is echter net ideaal, maar ik geloof niet in die fabeltjes dat men door zo'n constructie niet naar het stadion gaat. Men die van voetbal houdt, en dus clubliefde waarborgt, laat zich nou eenmaal niet door zo'n constructie tegen houden. Geloof me de stadions zijn te groot, en er is blijkbaar niet genoeg animo voor de wedstrijden. Dat is gewoon iets wat je niet kan ontkennen, al probeer je van wel.

6 november 2011 om 23:22

Ik volg met alle plezier de Serie A en daar zie ik ook nagenoeg lege plekken, dus ik weet wel waar ik over praat. Juve speelde ook in dat oude stadion waar niemand op af kwam(terwijl het toch een trouwe supportersschare heeft) en sinds dat nieuwe moderne stadion er is, komen er meer supporters op af. Dus het kan wel.

Dat Luzhniki te groot is ben ik met je eens, dat ontken ik niet. Maar ik denk niet dat jij over de animo kan oordelen, want hoevaak volg jij de Rpl?

6 november 2011 om 23:36

Het is heel simpel. Er is niet genoeg animo voor de wedstrijden van Cska omdat het stadion voor driekwart leeg zit.
Daarnaast wordt de sport in Italie anders beleeft dan waarschijnlijk in Rusland. Men kijkt daar liver in het cafe of bijelkaar thuis sport. Vandaar dat de stadions niet altijd vol zitten. Maar ben je vergeten dat Juve in de tijd dat ze duidelijk bij de beste in Europa hoorde altijd Delle Alpi wisten uit te verkopen? Nu het minder ging kwamen er ook minder mensen op af, dat is inherent aan de sportieve prestaties. Nu het weer beter gaat komen er weer mensen op af, zo werkt het nou eenmaal in Italie. Ook is Turijn niet zo heel groot, niet gek dat er in de kleinere wedstrijden minder mensen zitten dan bijvoorbeeld in de Champions League en als ze voor het kampioenschap meedoen.

6 november 2011 om 23:50

Je loopt nu alweer hetzelfde te zeggen, maar ik lees geen antwoord op de vraag: hoevaak volg jij de Rpl?

Zo heb je dat ook bij Oost Europa. Die gaan ook gewoon in de kroeg de wedstrijd bekijken dus dat is niet heel anders als de Italianen. Echter vergeet jij ook dat de Delle Alpi een ouderwets stadion was waarin je vroeger kon genieten, maar in de huidige tijd er niks meer aan hebt. Datzelfde hebben de Russische stadions nu ook: het is te oud. Je hebt bij sommige clubs afgekeurde stoeltjes, omdat het niet veilig is voor de supporters. Zeg nou zelf: zou jij dan nog naar het stadion willen gaan? Dat Juve dan de beste club was doet er dan even niet toe. Zo was Spartak ook de beste Russische club uit de Sovjet Unie, maar die hebben nooit een eigen stadion gehad en Luzhniki is dat ook niet. Zo simpel is het gewoon. Wanneer het nieuwe stadion af is ben ik ervan overtuigd dat je dan ziet dat Spartak altijd een trouwe aanhang heeft gehad, maar zich gewoon nooit thuisgevoeld hebben in een stadion wat niet van hun club is.

6 november 2011 om 23:59

Je hoeft de Russische competitie niet goed te volgen om te kunnen concluderen dat er weinig animo voor de wedstrijden zijn, met name valt me dat ook op in de Champions League. Daar zit het stadion voor driekwart leeg. Al die andere stadions kunnen, als ze niet veilig genoeg zijn, ook gerenoveerd worden. Dat bespaart de club of gemeente een hoop geld.
Waarom zou je vroeger in Delle Alpi meer kunnen genieten dan vroeger? Dat had gewoon te maken met de sportieve prestaties. Vroeger werd er beter gevoetbald, gevolg een voller stadion. Zelfde geldt voor Inter en Ac Milan. Of het stadion in jouw ogen te oud is, dat is nou niet relevant. Waarom zou je als supporter van een club niet meer een live wedstrijd gaan als het stadion iets wat aan de oude kant is? Dat zijn drogredenen. Een supporter maakt dat niet zoveel uit. Kijk naar Feyenoord dat stadion is bijna anthiek, en alsnog komen er steeds veel mensen op af. De kuip is gerenoveerd, maar dat is logisch bij oude stadions.

7 november 2011 om 00:17

Ik zou het je wel adviseren, want tijdens de topwedstrijden zit het nagenoeg wel vol. Jij bevestigt nu wat ik al gedacht had: jij oordeelt op basis van de CL en daarin heb ik je al uitgelegd dat Luzhniki niet het stadion is wat echt van Cska is.

Dat de sportieve prestaties en het betere voetbal meegeholpen hebben is zeker waar, maar we leven in de tijd van nu. Nu zie je dat supporters niet meer naar het stadion willen. Misschien is het te oud, misschien voelen de fans zich niet thuis in een stadion dat je moet delen met de rivaal. Maakt niet uit, maar zo zou ik wel redeneren. Als Feyenoord De Kuip verwaarloosd had kwam dat trouwe Legioen niet hoor.

Je hebt clubs zoals Dinamo die hun stadion inderdaad renoveren, maar het probleem is dat zij de enige zijn die dat hoeven te doen, en dan spreek ik namens de clubs uit Moskou. Loko is een uitzondering, want die hebben al een prachtig stadion. Khimki is niet aantrekkelijk genoeg om verder in te spelen en Luzhniki wordt gerenoveerd waardoor het een soort Wembley moet gaan worden.

7 november 2011 om 00:29

Mah, ik betere dingen te doen dan naar Russische topwedstrijden te kijken. Maar je zegt het zelf, jij redeneert zo. Dat betekent dus dat het een persoonlijk waarde-oordeel is. Er zijn zat supporters, ook van Juve, die het niet uitmaakt of het nou Delle Alpi is of dit nieuwe stadion om naar een wedstrijd te gaan. De sfeer hangt gewoon van sportieve resultaten af. En als je het stadion niet uit kan verkopen terwijl je succes hebt, dan moet je het stadion verkleinen of modernaliseren, daarmee bedoel ik dichter op het veld, betere faciliteiten enz. Dit is nu nog niet het geval. En ik betwijfel of het met hypermoderne stadions wel gaat gebeuren, aangezien er dan wellicht nog te weinig animo voor de wedstrijden zijn.

7 november 2011 om 07:10

Jammer dat je niet de moeite wil nemen om naar een topwedstrijd te kijken. Want nu reageer je eigenlijk zonder er verstand van te hebben. Je kijkt puur op basis naar de CL en trekt daaruit je conslusie. Misschien zijn er zat supporters die het niet uitmaken hoe oud de Delle Alpi is, maar ik heb dat niet kunnen ontdekken toen ik naar Juve keek. Daar zag ik voornamelijk lege plekken.

7 november 2011 om 10:36

Nu voel ik toch echt de nood om in te grijpen, want wat jij hier zegt over Delle Alpi klopt gewoon niet. Delle Alpi was zelfs tijdens de hoogtijdagen van Juventus zo rond de eeuwwisseling nooit helemaal vol. Ondanks het feit dat er spelers als Zidane, Nedved, Buffon en Del Piero speelden hebben de supporters altijd een bloedhekel aan Delle Alpi gehad, omdat men een kilometer van het veld zat door die sintelbaan. Wat ook niet echt meehielp was dat je als supporter op een winderige en regenachtige dag vaak met een halve longontsteking weer thuiskwam, omdat het stadion slecht overdekt was (en geloof me, ik spreek uit ervaring). Het ontwerp was gewoon een opeenstapeling van blunders, niet voor niets is het al na twintig jaar met de grond gelijk gemaakt. Dat is ook het hele probleem van de Serie A (en waarschijnlijk ook van de Rpl), de stadions zitten niet vol omdat ze zwaar verouderd zijn en clubs durven desondanks toch torenhoge toegangsprijzen te vragen. Dan is de keuze voor velen snel gemaakt en zoeken ze toch liever een café op, waar ze toch met enige sfeer de wedstrijd prima kunnen zien.

En Rusland geen voetbalcultuur? In de Sovjet-unie werd op hoog niveau gevoetbald en indertijd was het nationale elftal van de SU een geduchte tegenstander, net als clubs als Dynamo Kiev en Dynamo Moskou.

7 november 2011 om 20:16

Hey luister jongens.

Ik woon in Moskou en ga naar wedstrijden van Dynamo en Spartak.ik weet het is tegenstrijdig maar goed. ik hou van blauw, en vrienden houden van Spartak.

anyway. Wat mij opvalt in Rusland is niet dat er geen belangstelling is voor een wedstrijd. er is juist veel belangstelling en de kaartjes zijn niet duur. Wat mensen niet realiseren is dat hier een andere werksfeer hangt.

Een russische werk week bestaat uit 2 dagen werken, 2 dagen vrij, 2 dagen werken enzv. Kaartjes worden pas 7 dagen van te voren verkocht en met andere woorden mensen hebben gewoon geen idee of ze het kunnen halen naar het stadion of niet. Russen zijn gewoon te druk bezig.

ook is er reis tijd. Nu zal de gemiddelde persoon zeggen, Als je in Amsterdam woont dan ben je in 10min bij de Arena. dat klopt. maar in Moskou wonen 10 tot 20miljoen mensen. van Noord-moskou (altufyevo) naar Zuid-moskou (sportivnaya) waar het Luzhniki is gelegen duurt gemiddeld ander half uur. en dan hebben we het nog niet eens over Khimki (dat buiten Moskou stad ligt) stadion Dynamo wat in het Westen van Moskou ligt (dynamo station) en Lokomotivo (sokolniki station) in het oosten van Moskou.

Moskou leeft 24/7 en mensen zijn dus 24/7 druk bezig, wegen staan propvol met auto;s en bussen en met de metro duurt het al 1.5 uur om een stadion te bereiken.

met andere woorden Er is simpel weg geen tijd om "eventjes snel" een kaartje te kopen en een wedstrijdje te kijken

russen gaan liever naar de bar om die vrijetijd die ze hebben (en die vrijetijd voor vrienden is door afstanden en werkweek echt niet veel) even met vrienden door te brengen onder het genot van een biertje of een glaasje vodka en tegelijk de wedstrijd te kijken. dit wil niet zeggen dat er geen club liefde is. Uit het aantal agenten wat op een voetbal dag in moskou loopt is er zeker club liefde, zelfs zoveel dat op kruispunten hele vecht partijen zijn alleen maar om een bepaalde kleur.

ik woon hier nu 1 jaar, en ik heb al meerdere derbies bezocht, dynamo-spartak, spartak-cska. spartak-zenit, lokomotivo-dynamo, dynamo-rubin k.

Ik schrijf dit uit ervaring.

Inderdaad veel te rooskleurig. Het Russische voetbal is zeker in opkomst, maar ik vind dat er nog steeds heel veel dingen het Russisch voetbal onaantrekkelijk maken.

- Vaak racisme discriminatie in stadions
-lege stadions
- geld regeert

Jij benoemt voornamelijk Cska Moskou en Zenit. Dit zijn de clubs waar het, in verhouding tot de clubs eronder, beter gaat.

Een visie mag je als voetballand en competitie best hebben, maar ik denk dat de vergelijking met Engeland en Spanje toch wel ver gaat. Leest ook heel moeiijk.

Ik ga er niet meer van maken dan 1 ster.

6 november 2011 om 22:29

Racisme had ik inderdaad kunnen noemen, achteraf stom van me dat ik dat niet aangekaart heb. Daar geef ik je gelijk in.

Dat er lege stadions zijn, komt voornamelijk omdat clubs in stadions spelen die niet echt van de club zelf is. Dat heb ik uitgelegd in mijn stuk, die zijn pas ongeveer in 2015 klaar wanneer de Confederations cup van start gaat.

Geld regeert helaas overal, zo ook in Engeland en Spanje. Mijn bedoeling was juist om aan te tonen dat Rusland zich niet moet vergelijken met die twee, maar zich eerst moet concentreren om een soort Bundesliga te worden.

Goede club-expert over Rusland met veel goede informatie. Ik snap dat de zins opbouw niet goed is en kan ook begrijpen dat sommige mensen dit niet interessant vinden.

Ik had je normaal 3 sterren gegeven, maar door die oude dames hierboven krijg je er 5 om te composeren

6 november 2011 om 22:34

Ik probeerde de alinea's ongeveer even lang te maken, gewoon om te kijken of dit ook bij de leden bevalt. Bovendien had ik ook het gevoel dat het op zou gaan in wat ik vertel en daardoor men niet zal begrijpen wat ik ermee wil zeggen.

Rusland heeft als enige land te maken met de 6+5 regel, waar in Europa vaak over gediscussiëerd wordt

In Turkije hebben ze dat regel ook.

Verder een klasse CE zoals we van je gewend zijn . 5 sterren.

7 november 2011 om 00:03

Echt waar? Ik had gehoord dat de regels in Turkije iets anders in elkaar zat. Maar als dat echt zo is, mijn fout.

7 november 2011 om 00:09

Ja die regel hebben ze. Waarom denk je dat er zo weinig volgevreten vedettes in Turkije spelen? Mocht die regel er niet zijn zou het hele team vol zitten met volgevreten vedettes/

7 november 2011 om 00:19

Ik had gehoord dat de regels in Turkije iets anders in elkaar zaten. Dat je bijvoorbeeld een maximum aantal buitenlanders in je selectie mag hebben en als je de 1 koopt je de ander weg moet doen. Maargoed, bedankt voor het erop wijzen van mijn fout.

7 november 2011 om 23:07

Aslantepe dankzij die regel kunnen Turkse clubs ook niet veel buitenlandse talenten halen. En omdat je niet zoveel buitenlanders kan hebben willen de supporters dat de spelers gelijk staan daarom halen bestuurders vaak volgevreten vedettes de kans dat die sneller slagen is veel sneller.

In tegenstelling tot de rest vind ik vooral de informatie die je erin verwerkt hebt erg interessant. Kleine tip: gebruik de volgende keer iets minder alinea's. ; Je hebt sommige stukken erin die gewoon aan elkaar zouden kunnen. Maar goed, de informatie is wat mij betreft goed, en je verhaal komt op mij duidelijk over.

4 sterren, wanneer je de volgende keer de alinea's beter verdeeld heb je mijn 5 sterren. ;

Inhoudelijk vind ik het best een goed stukje. Je geeft veel informatie en eigen meningen en weet de lezer een aardig inzicht te geven in je onderwerp.

Ik vind het echter niet zo goed geschreven. Er zitten toch aardig wat taalfouten en zinnen die echt niet goed lopen in. Daarbij vind ik dat je schrijfstijl meer doet denken aan een informele e-mail of een post op een forum, dan aan een echte column.

Ik vind het een goed stuk en heb weer wat nieuwe dingen geleerd , Ik hoop dat de Russische competitie de Bundesliga achter na gaat, wij verdienen ook een topcompetitie in het Oostblok. Ik blijf je stukken lezen en hoor wel over de vorderingen. 5 sterren voor een goed stuk en een mede oostblokker.

Belachelijk om iemand die een onderwerp aan snijdt wat jou toevallig niet interesseert 1 ster geven derktrip. De Russische competitie heeft ook nog niet echt mijn belangstelling maar daarom geef ik iemand niet maar 1 ster. Je zult die waardering met argumenten moeten verantwoorden vind ik anders kan ik je niet serieus nemen. Ik geef 4 sterren omdat er op de grammatica nog wel wat valt aan te merken maar de CE heeft wel inhoud.

hey koni))

leuk stukje man) niet echt wat nieuws (voor mij), denk dat de bundesliga een mooi voorbeeld is om naar toe te streven maar denk dat het onhaalbaar is voor Rusland.

ik denk niet dat het komt vanwege stadions. maar vanwege de druke leefwijze van russen zelf hier in Rusland. Iedereen is gewoon druk)) (vind dat clubs beter gemiddelde kunnen pakken en hun stadion hierop moeten bouwen) want spartak met luzhniki, trekt normaal maar 1/3 en bij derbies 2/3 (vanwege veiligheid) en alleen tegen cska is het 3/3 vol))

4 sterren en die grammatika boeit me niet.

7 november 2011 om 20:48

Drukte kan er ook mee te maken hebben, maar waarom komt er dan zoveel publiek bij Moskouse derbies? De wedstrijden worden normaal gesproken in het weekend gespeeld en volgens mij zijn de meeste mensen dan gewoon vrij. Kijk maar weer eens naar het Loko stadion toen ze tegen ons speelde: helemaal uitverkocht.

7 november 2011 om 21:00

met russische derbies gebeurt er gewoon zoveel dat het een event is, het is alsof de nieuwste BMW word weggegeven. mensen willen daar bij zijn zodat ze morgen kunnen zeggen "ik was erbij'

andere wedstrijden zijn gewoon niet interessant genoeg om je werk rooster er voor om te gooien en een boze manager te hebben die je de huid vol scheld. voor derby wedstrijden boeit dat niet, want die manager wil zelf ook gaan ;;

Goede informatie, maar:

- De CE leest niet lekker. Ik loop de hele tijd vast bij zinnen als: Dat is voor ons voetbal een enorm pluspunt, hierdoor wordt voorkomen dat de Russische clubs zoals Arsenal amper spelers van eigen land onder contract hebben staan

Toen ik die zin voor het eerst las dacht ik: Arsenal speelt toch niet in Rusland?

- Veel grammatica fouten waaronder: Ik ben in ieder geval trots op het feit dat Rusland enorm grote bedrijven en rijke mensen hebben die ons voetbal bereid zijn te investeren.

Dat moet natuurlijk heeft zijn ;

- Heel veel alinea's. Volgende keer iets minder?

Verder is het goede informatie en ik weet nu ook weer iets meer over de Russische competitie.

3 sterren.

Ik vind dit Ce persoonlijk wat minder dan andere van je. Toch ben ik er eigenlijk als altijd wel een stuk wijzer van geworden en begrijp ik je standpunten volledig. Rusland kan ook in mijn ogen een topcompetitie worden. Het geld is er namelijk evenals het volk, dat toch zoals je al zegt fanatiek is en ook graag voetbal wil zien. In dat punt breng je je standpunt prima naar voren.

Wat ik minder vind, is je alineagebruik (veelal wat te korte alinea's). Ondanks dat sommige alinea's wellicht wat moeilijk aan elkaar zijn te plakken, had je dat denk ik wel wat beter kunnen oplossen. Daarnaast vind ik je zinsbouw en grammatica, althans in dit Ce niet van een denderend niveau. Zo maak je in de eerste zin al een fout, waardoor het wat makkelijker leest.

Demy de Zeeuw zei in Voetbal International laatst dat de Russische Premjer Liga over vijf jaar een topcompetitie zal ijn.

Het is of, Laats zei Demy de Zeeuw in Voetbal International, dat de Russische Premjer Liga over vijf jaar een topcompetitie zal zijn.

Of Demy de Zeeuw zei laatst in Voetbal International laatst, dat de Russische Premjer Liga over vijf jaar een topcompetitie zal ijn.

Ik adviseer je dan ook om je stuk tekst eens hardop voor jezelf door te lezen. Misschien dat je dan wat kleine foutjes eruit haalt. Overigens kan het ook geen kwaad om het door anderen te laten controleren. Zij ontdekken vaak foutjes, die jezelf als schrijver over het hoofd ziet. Van de andere kant weet ik, dat je een Rus bent en de Nederlandse taal is al zo moeilijk, dus dan vind ik je Nederlands ver boven gemiddeld.

Ik geef je nu vijf sterren, ik wilde je er vier geven, maar al die grappenmakerst met hun een sterren vind ik allemaal maar wat sneu.

8 november 2011 om 15:40

Ik geef inderdaad toe dat dit stuk niet mijn beste is en ik laat ze ook vaak door iemand controleren, maar nu dacht ik dat de tijd rijp was om het ook zelf eens te proberen. Zie het maar als zelfoverschatting.

Dat met die alinea's was ook stom van me inderdaad, maar ik had het gevoel dat de ene tekst niet op zou gaan met de andere, dus had ik er maar een alinea van gemaakt omdat ik ze even lang wilde hebben. Maar achteraf blijkt dus toch dat ik fout zat.

Grammaticaal merk ik ook dat het steeds minder met me gaat, want daarnaast woon ik ook nog in Duitsland. Qua taal lijkt het op elkaar, maar grammaticaal is het echt heel anders. Maar dat vind ik zelf geen excuus, want anders moet je dit niet doen natuurlijk.

Toch bedankt voor de vijf sterren en voor de feedback!

Leuk en interessant stuk koni !
Zeker met de visie op het WK 2018 is het leuk om te kijken waar Rusland qua voetbal nu staat en waar het dan zal staan.
Ik vind het een zeer reeele doelstelling omdat Rusland straks met zijn aankomende talent (je ziet nu al succes in 'jeugd' EKs Wks), nieuwe hyper moderne stadions, opkomend kapitaal en clubs Zenit, Anzhi, Rubin, Kuban, Terek en niet te vergeten de 4 Moscovieten die al nauwelijks onderdoen aan de Duitse Top zeer goed op weg is om zich met Duitsland te meten en Portugal en Frankrijk definitief voorbij te streven.
Ik ben echter wel betere grammaticale en overzichtelijkere stukken van jou gewend vandaar een sterretje eraf... 4 punten !

Lol, je zegt dat je in Rusland alleen een 6+5 regel hebt, maar in Turkije heb je ook zo een regel. Je zegt ook dat de mensen in Rusland super fanatiek zijn, als je ze vergelijkt met landen als Nederland en Frankrijk dan kan je gelijk hebben, maar als je ze vergelijkt met landen uit de Balkan, Griekenland en Turkije dan heb je het totaal mis!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Rusland

FIFA ranking: 70
43 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Andrey EshchenkoVerdediger40
Sergei IgnashevichVerdediger40
Aleksey KozlovVerdediger40
Igor DenisovMiddenvelder40
Alan DzagoevMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Rusland.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren