wk2018
 

The Love is gone

Dinsdag, 1 november 2011 om 17:48 door Koni078

Mijn club CSKA Moskou heeft fantastische tijden beleefd. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen om op YouTube de sensationele UEFA Cup-winst in Lissabon, tegen Sporting Portugal, in 2005 opnieuw te bekijken. We kwamen terug van een 1-0 achterstand en we wonnen met 1-3. Maar tijden veranderen, want binnenkort neemt CSKA afscheid van twee voetballers die deze tijd ook hebben meegemaakt.

/

De eerste is Vágner Love. De Braziliaan mag tegen een marktcomform bedrag vertrekken en wordt met tal van clubs in verband gebracht. Zo heeft naar verluidt FC Porto een bedrag van achttien miljoen euro geboden, maar CSKA heeft dat afgewezen omdat ze anders met Seydou Doumbia maar één centrumspits hadden nu Tomas Necid geblesseerd is. Maar hij kan ook naar andere clubs toe. "Ik weet waar zijn toekomst ligt. Hij zou graag terug naar Brazilië gaan, maar hij staat ook open voor clubs als Juventus of Olympique Lyon.", zei zaakwaarnemer Ferreira.

"Als het goede bod komt, laten we hem zeker gaan”, zei voorzitter Evgeni Giner in Sovsport. “Hij is erg lang bij ons geweest. We gaan met hem praten om beslissingen te nemen. Hij wilde eerst vertrekken, dat heeft hij gezegd. Toen kwam hij hierop terug en besloot te willen blijven." Nu is het moment gekomen dat hij weggaat en eigenlijk is dat geen schandaal, want Vágner straalt geen passie meer uit. Afgelopen zaterdag tegen Spartak Nalchik(4-0 winst) ging hij als een idioot met gestrekt been in op Miodrag Dzudovic. Hij kreeg volkomen terecht een rode kaart en zal dus niet meer in actie gaan komen in de Russische Premjer Liga. Overigens heeft CSKA inmiddels al in een open brief hun excuses aangeboden aan Nalchik en volgens Life Sports krijgt Vágner een boete ongeveer €100.000.

''Wat kan ik erover zeggen? Als mensen zo'n laag IQ hebben dat zij verzinnen dat ik die overtreding bewust gedaan heb, dan zij dat maar zo. Men begrijpt niet dat als ik weg wil, dat ik dat eerlijk aan de voorzitter zal vertellen en geen onzin op het veld hoef uit te voeren. Ze mogen zeggen wat ze willen, hun mening is niet relevant voor mij. Het belangrijkste is dat ik weet: ik ga naar Turkije om het team te helpen winnen, en niet voor de lekkere maaltijden.", zei Vágner in Sport-Express over de rode kaart.

Het is niet enkel de rode kaart die hij heeft gepakt, maar hij valt ontzettend tegen en lijkt niet meer voor het team te willen knokken. Hij is drukker bezig met de scheiding van zijn vrouw dan zich honderd procent in te zetten voor de club waar hij tot 2014 onder contract staat. “Het eerste probleem van CSKA is Vágner Love, die niet op volle kracht speelt.", zei Boris Kopeikin, ex speler van de Armeytsy, in Sport-Express. En daar heeft hij gelijk in, want Vágner heeft oogkleppen op, zakt te veel in waardoor je als het ware eigenlijk met tien man speelt en hij speelt niet, zoals Kopeikin dat al zei, op volle kracht. Het is eigenlijk een schande dat een aanvaller van zijn kaliber negen(!) gele kaarten gepakt heeft.

Het aparte is dat hij zich in Champions League wedstrijden zich wel weet te motiveren. Daar laat hij een deel van de oude Vágner Love zien. Maar dat zal misschien komen zodat de clubs zich komen melden voor hem. Ondanks het feit dat ik zeer kritisch over hem ben dit seizoen wil ik hem bedanken voor de mooie dingen die hij in het verleden liet zien, zoals de beslissende treffer tegen Sporting die hij gemaakt heeft. Ik vind het ook geweldig dat wij een Braziliaan hebben die bij ons in de club van Honderd staat. Hopelijk toont hij ook bij een andere club zijn liefde door zijn haar een kleur te geven die het beste bij de clubkleuren past, zoals hij in zijn verhuurperiode in Brazilië met groen haar rondliep bij Palmeiras en bij Flamengo met rood haar.

De andere speler waar CSKA afscheid was de eerste Afrikaanse speler die bij ons onder contract heeft gestaan. Ik heb het over Chidi Odiah. De veelzijdige Nigeriaanse verdediger heeft een aflopend contract en die zal niet verlengd worden waardoor hij transfervrij mag vertrekken. "De laatste ontwikkelingen in verband met Odiah, werd besloten dat hij geen nieuw contract zal krijgen. Maar hij zal voorlopig wel bij ons blijven trainen. In de eerste plaats heeft hij gewoon een contract die hij moet uitdienen en in de tweede plaats willen wij hem klaar maken voor zijn nieuwe club, zodat zij van een fitte Odiah gebruik kunnen maken. Maar nogmaals, wij rekenen niet meer op hem.", zei Leonid Slutsky over de situatie rondom Odiah.

Voor Odiah heb ik iets meer respect dan voor Vágner. Begin 2004/05 speelde hij erg veel als rechtsback en hij deed dat prima. Hij heeft een hard schot in zijn benen en daarmee heeft hij mooie goals weten te maken. Onder andere tegen Terek Grozny liet hij Andriy Dikan kansloos. Maar Odiah heeft vaak met blessures te maken gehad en hierdoor is hij zijn plaats kwijt geraakt aan onder andere Kirill Nababkin. Hoe vaak Odiah op de bank moest plaatsnemen, hij heeft nooit gezeurd in de media, tegen de trainer of tegen de voorzitter en in die keren dat hij in actie moest komen, stond hij er. Odiah is eigenlijk de ideale modelprof die op z'n minst nog Russisch kan praten, iets wat Vágner in zeven jaar CSKA nog niet eens kon. Odiah wil ik ook bedanken voor alle inzet die hij getoond heeft. Vaak heeft hij domme kaarten gepakt, maar door zijn ijdelheid vergeef ik hem dat. Ik hoop dat hij een club zoals West Bromwich Albion kan vinden want dat verdiend hij echt.

Vágner en Chidi, het ga jullie goed.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 8 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door somagunner)

Een lekker leesbaar artikel. Goede citaten die prima op elkaar overlopen, nagenoeg geen spellingfouten, een aantrekkelijke kop en het steekt goed in elkaar. FC Porto schijnt inderdaad achttien miljoen euro over te hebben voor Vágner Love, maar het is niet bekend of zij dat ook daadwerkelijk hebben geboden. Mocht dat wel het geval zijn, dan zal Cska Moskou dat bedrag zeker niet afwijzen. Ik vind dat Vágner een geweldige speler is geweest voor Cska. Hij mekkert ook nooit in de media en zelfs nu wil hij niet direct zeggen dat hij Cska wil verlaten. Dat tekent de man. Hij is uitmuntend geweest in Moskou en Cska zal hem een transfer gunnen. Daarom vind ik dat je Love iets te negatief in het daglicht zet. Bijvoorbeeld met een zinnetje als 'voor Odiah heb ik iets meer respect dan voor Love'. Maar ik begrijp je bedoeling wel. Love laat zich niet meer echt gelden en oogt wat nonchalant en ongeïnteresseerd, terwijl Odiah altijd met veel passie speelt. Tenminste, als hij speelt. Maar kortom, een uitstekend stuk.

1 november 2011 om 19:14

Ik heb berichten gezien waarin Vagner zei dat Moskou een hell was, maar ik weet niet of dat waar is. Maar het gaat er vooral om dat hij ongeinspireerd speelt. En zelfs toen hij al een voetstap op Moskou had gezet was er gedoe dat hij eigenlijk liever wilde blijven enzo. En hij moest nog terug komen van zijn huurperiodes, maar toen deed zijn zaakwaarnemer de hele tijd lastig. Dat werkt ook niet mee met de imago die Love heeft. Bij Odiah heb ik dit soort berichten niet gezien.

En trouwens, Vagner heeft zelf al aangegeven dat hij Cska gaat verlaten, vandaar dat hij daar niet over mekkert.

2 november 2011 om 06:00

Lol Moskou een hel.
Voor iemand die uit Brazilie komt zal Moskou geen hel zijn qua weersomstandigheden.
In Moskou leef je als een koning met zijn salaris, het is misschien een hel als je straatarm bent.

Ja, Vagner Love, een mooie naam trouwens, heeft zijn tijd gehad. Hij is nog relatief jong maar hij voetbalt als een ex-prof. Het is beter om hem te verkopen aan een Turkse club, die willen graag grote namen naar hun clubs halen. Met zo'n 8 miljoen mogen jullie dan blij zijn. Wil je als club verder dan moet je de rotte appels vervangen voor nieuwe versterkingen.
De kanttekening die je kan maken is dat hij binnen is, financieel. En als Braziliaan zijnde terug wil naar zijn vaderland. Wellicht is hij Rusland gewoon zat en verlangt hij terug naar Brazilie. Dat heb je nou eenmaal met Zuid-amerikanen. Zonder te generaliseren maar Brazilianen voetballen in het begin hemels, zoals alleen Brazilianen kunnen, maar na een tijdje lijken ze ongemotiveerd en verlangen terug naar hun vaderland. Dat is een kwaaltje dat je ze niet af kan pakken, waarom niet? Omdat dat in hun aard zit.

1 november 2011 om 20:24

Misschien wel, hij is al 27 en hij wil iets anders proberen. Dat kan en mag ook, maar je moet dan wel zowel in de competitie als in de CL de volle 100 procent inzet en dat doet hij alleen in de CL. ik denk niet dat hij naar Turkije gaat om eerlijk te zijn(behalve morgen dan ). Er is zoveel gezegd en geschreven, maar als FC Porto terug gaat komen en weer met 18 miljoen aankomt, dan zou ik hem wel weg doen. En Portugal is ook geen lullig niveau en ze zoeken nog steeds(?) een opvolger voor Falcao.

Hoi Koni,

ik ben halverwege gestopt met lezen en niet omdat het onderwerp slecht was of het slecht geschreven is , maar ik ben van mening dat je zelf je stuk moet schrijven en niet moet opbouwen uit citaten.
Prima als je een citaat gebruikt maar bouw je verhaal om dat citaat heen en houdt het bij dat ene citaat.

Mvg Fraayax

Ps Jammer van de gemiste kans , terwijl ik me altijd wel verheug op jouw Ce''s.

1 november 2011 om 20:52

Jammer dat je halverwege gestopt was, want als ik je goed begrijp heb ik eigenlijk voldaan aan wat je zegt. Maar dat kan ik ook fout hebben.

1 november 2011 om 20:59

Ik bedoel te zeggen dat ik vind dat je het bij 1 citaat had moeten houden om het tot je eigen verhaal te maken , nu lijkt het mij te veel op copypaste en jij kan zoveel beter.

1 november 2011 om 21:14

Oh op die manier. Ik wilde het namelijk een beetje op z'n 'berdyevs' gaan aanpakken met wat quotes her en der en dan mijn mening erin verwerken. Maar nu blijkt dat ik een grote fan heb teleurgesteld, zal ik wel twee keer na gaan denken voordat ik een quote wil gebruiken.

Bedankt voor je kritiek in ieder geval.

'wat kan ik erover zeggen? Als mensen zo'n laag IQ hebben dat zij verzinnen dat ik die overtreding bewust gedaan heb, dan zij dat maar zo. Men begrijpt niet dat als ik weg wil, dat ik dat eerlijk aan de voorzitter zal vertellen en geen onzin op het veld hoef uit te voeren. Ze mogen zeggen wat ze willen, hun mening is niet relevant voor mij. Het belangrijkste is dat ik weet: ik ga naar Turkije om het team te helpen winnen, en niet voor de lekkere maaltijden.", zei Vágner in Sport-express over de rode kaart.

Heeft hij dit echt gezegd? Is het nog ergens op een site te lezen. Vagner bij Galatasaray zou fantastisch zijn natuurlijk.

een goede CE met informatie en je laat 2 kanten zien hoe het met een voetballer kan gaan. Maar ik denk dat Cska haar nek niet heeft uitgeworpen voor Vagner. Hij is een speler die aandacht nodig heeft. Iedere wedstrijd 5 minuten moet je hem motiveren. Dan speelt hij goed. Gelukkig hebben wij Terim die wel weet hoe je spelers kan motiveren.

Goede CE met bruikbare informatie zoals ik al zei. 5 sterren.

2 november 2011 om 00:51

Hij had dat direct na de overwinning tegen Nalchik in Sport-express gezegd. Op championat.com is dat nog terug te vinden. Dat 'ik ga naar Turkije' is gedoeld op Trabzonspor uit die morgen gespeeld wordt. Cska heeft altijd haar best gedaan om Vagner te motiveren, laat daar geen misverstand over bestaan. Cska laat na de wedstrijden Vagner altijd naar Brazilië vliegen zodat hij daar zijn ding kan doen, zolang hij maar keurig op tijd terug keert voor de trainingen doen zij daar niet moeilijk over. Het probleem is dat het enige wat in zijn hoofd speelt is dat hij zo snel mogelijk weg wil en daar doe je gewoon helemaal niets tegen. Dan kan Terim zo'n goede motivator zijn, als een speler weg wil en je hem niet meer kan overtuigen te blijven, dan kan hij daar ook niks mee.

Ik denk niet dat Vagner naar Galatasaray zal gaan. Ik denk dat hij of terug gaat naar Brazilië of in Portugal zal spelen. Hij voelt zich waarschijnlijk gelukkiger als hij in een land terecht komt waar men hem begrijpt. Maar ik zie hem er ook niet voor om nee te zeggen tegen een Europese topper.

2 november 2011 om 11:29

Koni, goed artikel en leest lekker door.

ik wou alleen even dit vragen. Er waren een paar geruchten over een ruil tussen Baros en Vagner Love, waarbij Galatasaray nog wat extra geld zou overmaken. Is dit ooit in de Russische kranten verschenen ?

2 november 2011 om 11:51

Ja, dat stond op Life Sports en Tvoi Den. Maar dat zijn geruchtenkranten a la Fanatik die ik niet zo snel serieus wil nemen.

Heerlijk stukje om te lezen, daarnaast een leuke titel;
Ik vind het wel leuk die citaten maar dat komt omdat ik bijna nooit iets meekrijg over de russische competitie en het interessant vind wat daar allemaal gebeurd.
Vagner Love vond ik altijd een hele leuke speler om te zien, alleen al door zijn haardracht;
Cska Moskou vind ik de leukste ploeg hebben uit Rusland met spelers als Doumbia, Honda(helaas geblesseerd) Akinfeev, Vagner Love, gebroeders Berezutskiy. En daarnaast hebben ze met Dzagoev en Schennikov ook goud in handen.

Leuke CE trouwens over Cska door jouw begin ik steeds de club mooier en mooier te vinden. Het leest echt heel makkelijk door. Vagner Love heb ik altijd een goede voetballer gevonden jammer dat hij de motivatie mist om 100% inleg te tonen. Maar jullie hebben altijd nog Doumbia ter beschikking. En die kan Vagner Love heel makkelijk overnemen. Alleen hoop ik dat Cska zijn sterren weet te behouden want Akinfeev,dzagoev en Honda zijn gouden spelers. Misschien door hun lang te behouden en goede transfers zou het misschien de eerste Russiche champions league winnaar kunnen worden.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

CSKA Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Krasnodar5416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Igor AkinfeevKeeper300
Ahmed MusaAanvaller3013
Alan DzagoevMiddenvelder296
Zoran TošicMiddenvelder284
Pontus WernbloomMiddenvelder274
Sergei IgnashevichVerdediger253
Voor de complete selectie: Clubpagina CSKA Moskou.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren