‘We kunnen het ons gewoon niet meer permitteren om gek te doen’

Zaterdag, 3 september 2011 om 09:53

Brett Holman en Simon Poulsen spelen na dit seizoen mogelijk niet meer voor AZ. Het duo heeft een aflopend contract en staat voor een riant bedrag op de loonlijst. Ze werden vastgelegd in het tijdperk van preses Dirk Scheringa, terwijl de club tegenwoordig flink moet snijden in de hoogste salarissen.

/

“In sommige gevallen wordt het moeilijk contracten te verlengen”, bevestigt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegenover Voetbal International. “Gezien de nieuwe financiële situatie van AZ kunnen we het ons gewoon niet meer permitteren om gek te doen. De consequentie is dan dat Brett en Simon misschien in de zomer van volgende jaar transfervrij de deur uitlopen.”

Zowel voor de 27-jarige Holman als de een jaar jongere Poulsen is interesse uit het buitenland. “Ik kan me goed voorstellen dat ze geen haast hebben. Maar hoe langer ze wachten, hoe vaker wij dan om ons heen gaan kijken”, verzekert trainer Gertjan Verbeek.


Poll

Als AZ slechts één contract kan verlengen hoop ik op:


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door Feelsgood)

Vind het persoonlijk erg mooi hoe AZ door de situatie van Scheeringa heen gegroeid is naar een mooie club met een stabiele financiële huishouding en een talentvol team. Knap hoe ze uit die situatie zijn gekomen. Getuigd van een goed beleid en ze hebben een geweldige coach die er een echt team van aan het maken is.

3 september 2011 om 17:23

Ja ik ben het met je eens. AZ heeft het na Scheringa prima opgepakt...
Nou ben ik niet zo fan van Poulsen dus dat die weg gaat vind ik niet zo erg. Holman vind ik wel bruikbaar maar goed als hij erg veel salaris verdiend enhij wil niet inleveren ja dan kan je beter afscheid nemen... Dankan AZ weer helemaal een gezonde huishouding opbouwen.

Poulsen kunnen ze direct missen. Holman is wel belangrijk, maar het is nogal een vervangbare speler. Hij kan ontzettend hard rennen met de bal aan zijn voeten, maar altijd dat koppie omlaag en rennen.

3 september 2011 om 10:18

Poulsen direct missen? Ik weet niet of je wel eens de wedstrijden van AZ gezien hebt, maar Poulsen is op dit moment een van de meest constante spelers in de selectie samen met Marcellis, beide backs doen het goed.

Holman trekt teveel naar binnen en draaft vaak als een blinde rond op het veld, hij leidt teveel bal verlies en kan niet eens een fatsoenlijke paas geven. Hij bestrijkt nooit de linkerkant constant, omdat hij vaak naar binnentrekt, waardoor je met voorzetten vanaf rechts hem meestal niet op de linkerflank hebt om de bal aan te nemen.

Het is juist Poulsen die een Holman beter laat functioneren. In mijn ogen behoort hij op dit moment tot een van de beste linksbacks in de Eredivisie. Daarom mis ik liever Holman dan een Poulsen.

3 september 2011 om 10:41

Holman op links is toch gewoon puur een tactisch foefje van Verbeek.
Poulsen is van origine een aanvaller en heeft dan ook die drang om aan te vallen, daarnaast nog eens de longen van een paard en je hebt een linksback die je graag in zijn eentje een flank laat bespelen.
Holman móet naar binnen om die ruimte te creëren.
Holman kan gewoon vervangen worden door Gudmondsson en/of Maher.
Met Klavan en Viergever heeft AZ nog 2 jongens die als linksback uit de voeten kunnen, voorkeur is natuurlijk dat er een nieuwe back die positie in komt vullen.

3 september 2011 om 17:24

Ik ben niet zo weg van Poulsen...

Het is wel een bruikbare back,,, maar als hij een hoog salaris verdiend en hij wil niet inleveren dan denk ik dat AZ beter afscheid van hem kan nemen.. Een back met vergelijkbare kwailteit kan dan gehaald worden die tonnen minder verdiend.. Maar dat is natuurlijk mijn mening,

Ik zie hier niet echt het probleem van in. Voor Holman hebben we al een vervanger; Gudmundsson. Poulsen kan vervangen worden door Klavan, gebeurde ook vorig jaar tegen Ajax (2-0 overwinning; waar hij man van de wedstrijd was). Kortom ik voorzie weinig problemen.

Poulsen heeft een grotere meerwaarde dan Holman. Staat verdedigend zijn mannetje en laat zich aanvallend altijd nadrukkelijk zien met prima voorzetten. Holman kan rennen en vliegen maar met een bal vrijwel niets. Tegenwoordig spelend vanaf links gaat hij nog vaker kansloos op doel schieten dan voorheen en zijn voorzetten zijn veelal dramatisch. Eigenlijk een slechtere versie van Dirk Kuijt. Poulsen zie ik graag verlengd worden, Holman mag van mij best verder kijken.

Ik heb niet het idee dat Poulsen nou echt een sterkhouder van dat elftal is. Dat zelfde geldt voor Holman, al heeft die vorig seizoen redelijk gespeeld.
Ik zou zeggen, voor elk reeel bedrag verkopen die lui. Er lopen veel goedkopere, gelijkwaardige of misschien wel betere spelers rond op de velden.

Vind vooral Holman een goeie voetballer. Alleen jammer dat hij net zoals Lens zijn hoofd niet gebruikt. Hij kan hard rennen en noem maar op. Maar hij moet proberen tijdens het rennen een keer z'n kop omhoog te houden in plaats van continu naar die bal kijken (hij is niet de enige want veel meer spelers hebben daar last van).

AZ is een club waarmee het de komende jaren alleen maar minder goed bij zal gaan. Ze hebben wat miskopen gehad en bestuurlijk is het ook een drama. Zonde want ze hadden de papieren om elk jaar bij de titelkandidaten te zitten maar dat is voorlopig de eerste jaren niet meer aan de orde.

3 september 2011 om 15:21

Verklaar je nader en onderbouw met voorbeelden?

Naja eigenlijk vragen naar de bekende weg want je hebt geen flauw idee hoe je deze onzin recht moet lullen. Als je niet eens snapt dat AZ het met een begroting moet doen die veel lager ligt dat voorheen dan slaat het nergens op om te veronderstellen dat ze een slecht bestuur hebben. Ik durf zelfs te stellen dat men 1 van de beste besturen van Nederland heeft. Hoeveel besturen kunnen een selectie compleet herstructureren en daarbij toch competitief blijven? Dat AZ geen kampioenskandidaat meer is dat is inherent aan het terugschroeven van de begroting naar minder dan de helft van de grote twee. Dan kan je daarmee niet concurreren, je moet minimaal in de buurt komen zoals Twente nu en dan nog is en blijft het lastig.

3 september 2011 om 20:48

Miskopen? Geen titelkanidaat?
AZ heeft een drie jaren plan na het DSB debacle wat nu al zogoed als rond is gezien de vele verkopen van alle sterspelers die het in de loop der jaren heeft gehad. De namen zijn bekend zoals Dembele, Mounir, Ari, Pocognoli, David Mendes, Lens, de Zeeuw, Schaars, Moreno, Romero, Kolbeinn, etc.
Van miskopen is geen echte sprake alleen Benschop is tot nu toe wellicht een tegenvaller gebleken maar krijgt de tijd.
Door Kolbeinn te verkopen en daarvoor Altidore en Beerens te halen zie ik als prima koopmanschap gezien de ploeg voorin er behoorlijk sterker is opgeworden dan een seizoen geleden.
Na het landskampioenschap van 3 seizoenen terug is AZ steenvast achter PSV geeindigd namelijk 5e en 4e. Kenners schatten met name AZ dit seizoen in als een ploeg die het Ajax, PSV en Twente wel eens heel lastig kan maken en mee kan strijden voor de titel.
Mocht AZ wederom sportief succes halen door bijv. C.L te halen zullen er weer meer inkomsten komen en geleidelijk wil AZ weer groeien na het vertrek van Scheringa zoals Twente dat gedaan heeft nadat het een kleine 10 jaar geleden bijna failliet was verklaard.
Dat we er nu al zo goed op staan had zelfs Toon Gerbrands niet verwacht want vele dachten na de val van DSB dat AZ een grauwe middelmotor zou worden maar niets is minder waar gebleken het heeft zich bovenin kunnen vast klampen om geleidelijk aan (wellicht dit seizoen dus al) weer een titelkanidaat te kunnen zijn.

4 september 2011 om 23:56

heb jij onder een steen geleefd? miskopen??? bestuurlijk een drama??? LOL het bestuur heeft juist uitstekend werk gedaan afgelopen jaar.

@ Erevis

Op VZ krijg je een podium om te zeggen wat je denkt, om te schrijven wat je voelt maar vooral om onderbouwd een mening te verkondigen. Erevis, laat ons even weten op welke miskopen je doelt. Geef ook wat voorbeelden van het bestuur wat volgens jouw een drama is. Kijk, en als je daarop hebt geantwoord wordt de discussie heel wat leuker. Er zijn op VZ helaas genoeg lieden die achter hun PC hun 'mening' verkondigen (vooral lekker kort door de bocht), sterker nog, dit hele land zit er vol mee.

Dit is geen vrolijk verhaal van Ernest. Az heeft vorig jaar goed gedraaid en ook dit jaar zijn ze goed bezig. Alleen als ze dit soort dragende spelers niet kunnen behouden,dan lijkt mij de toekomst niet rooskleurig. Of ze moeten willen blijven hangen in de subtop. Die wordt steeds groter. Vitesse komt eraan en ook Feyenoord zal over een paar jaar weer mee gaan draaien in de subtop.

Ik vind ze allebei bruikbare spelers. Poulsen staan ze mannetje achterin, en is aanvallend ook sterk met veel goede voorzetten. Holman is ook een goede speler alleen hij moet op 10 spelen, want dan speelt hij op zijn goede positie en ook de positie waar hij de aanval kan steunen,en de verdedeging. Eigelijk gewoon een box2box middenvelder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren