Vertonghen: 'Door die band neem ik dit mezelf nog eens extra kwalijk'

Zaterdag, 27 augustus 2011 om 13:55
/

Jan Vertonghen speelde vrijdagavond een vrijwel foutloze wedstrijd, tot één minuut voor tijd. De Belgische verdediger gaf een nonchalante hakbal bij een 4-0 voorsprong tegen Vitesse, waarna Alexander Büttner mocht scoren. Na afloop baalde de aanvoerder nog lang door. Dat juist hij de fout inging, neemt Vertonghen zich bijzonder kwalijk, stelt hij aan AjaxLife.

“Ik loop juist iedereen altijd op te fokken: 'Scherp blijven, de nul houden, kijken naar de tegenstander. Ook in de laatste minuut!' Dan is dit gewoon heel stom van mezelf. Het gebeurt me niet vaak, maar de trainer zei hij het al eens in een interview: als ik nonchalant word, ben ik meteen wel minder”, stelt Vertonghen schuldbewust. Door zijn achteloze hakbal werd het uiteindelijk 4-1 in plaats van 4-0.

“Door die band neem ik dit mezelf nog eens extra kwalijk. Ja, zeker wel. Ik heb een bepaalde verantwoordelijkheid richting de groep. Daarom baal ik heel erg, ook richting mijn teamgenoten”, aldus de Belg. Ajax scoort dit seizoen eenvoudig, maar slaagde er nog niet in de nul te houden. FC Twente (Johan Cruijff Schaal) en VVV-Venlo maakten twee goals tegen de Amsterdammers; De Graafschap, sc Heerenveen en Vitesse allen één.


Poll

Jan Vertonghen tilt te zwaar aan zijn fout, gezien de einduitslag


Gerelateerd

91 reacties (laatste reactie door Stanafca)

Het was inderdaad een onnodige hakbal maar het is gebeurt en je kan het niet meer omdraaien.

27 augustus 2011 om 14:10

Precies, leert hij ook weer van. Niks meer aan te doen en kop omhoog

27 augustus 2011 om 14:32

Jan ''babyface'' Vertonghen moet zich dit zeker aanrekenen, denk maar niet dat als hij bij een topclub komt te spelen dat hij zich zoiets kan veroorloven.

27 augustus 2011 om 14:43

Wat jammer dat je de beste verdediger van de Eredivisie zo hatelijk benaderd Unitedstates. Het is een fout, maar ik heb verdedigers van Arsenal wel dommere dingen zien doen de laatste jaren, op Vermaelen na.

27 augustus 2011 om 15:02

Is Arsenal nog een topclub dan?
Jan ''babyface'' Vertonghen is naar mijn mening ook de beste verdediger in de Eredivise (Zo knap is die prestatie niet met spelers als Wisgerhof en Breuer)
Zo'n foutjes mag en moet iemand als Vertonghen niet maken.

27 augustus 2011 om 15:12

@unitedstates:

van mij mag je hem makkelijk babyface noemen hoor..... je baalt vast dat hij niet bij jou club speelt. beetje frustratie hea

tuurlijk mag hij datt foutje nooit maken, maar hij kijkt wel in de spiegel en dat doen lang niet alle spelers meer tegenwoordig.
Normaal is hij 1 van de beste spelers bij ajax en speelt altijd minimaal een voldoende,
die topclub gaat er wel komen .. daar twijfeld niemand aan,.
arsenal is zeker een topclub, geen prijzen betkend niet per definitie dat je geen topclub meer bent.
juve,roma,real,chelsea,arsenal,liverpool allemaal wat karige jaren maar nog absoluut topclubs

27 augustus 2011 om 15:14

Ik noem hem Babyface omdat hij er zo uit ziet en hij zichzelf een grote meneer vind.
Een aanvaller word echt niet bang als hij Jan Vertonghen ziet.
Zijn kwaliteiten zijn natuurlijk geweldig, top verdediger en leider die volgend jaar bij een topteam buiten Nederland speelt.
Ik kan hem alleen niet uitstaan net zoals Ajacieden Toivonen, Afellay etc niet kunnen/konden uitstaan.

27 augustus 2011 om 15:32

En dat moet je dan ook maar zo duidelijk vermelden dat jij dat vind? Beetje zielig niet om iemand om zijn uiterlijk te kleineren.
En een aanvaller wordt niet bang van verthonghen maar je vind zijn kwaliteiten wel weer geweldig en het is een top verdediger. Als jij dat weet dan weet zijn tegenstander dat ook wel en zal daarom ''bang'' van hem worden en niet om zijn uiterlijk

27 augustus 2011 om 15:37

@unitedstates: Iedereen maakt fouten. Het is een stomme en domme actie maar daar blijft het bij. Dat hij hierdoor niet bij een topclub hoort is onzin, Fabregas leidde in de CL tegen Barça ook een tegengoal in door een domme en mislukte hakbal. En waar speelt hij nu? Juist, bij Barça

27 augustus 2011 om 15:40

Van iemand als Materazzi word je bang omdat hij het gewoon uitstraalt, iets wat Vertonghen totaal niet heeft.

27 augustus 2011 om 16:03

@unitedstates
Dat is gelijk de meest kinderachtige redenering van dit topic; proficiat!

Zijn uiterlijk zal spitsen weleens misleiden maar ze merken al snel genoeg dat hij ze opvreet.

Ook in de CL heeft Vertonghen al laten zien grote spitsen prima aan te kunnen.

Het is ook jammer dat je een speler niet op zijn kwaliteiten kan waarderen.

Er zijn genoeg Psv-ers die ik prima kan waarderen; in het verleden heb ik genoten van Luc Nilis, ik vind Lens een hele sportieve speler.

Ik ben bij Nederland-hongarije geweest en vond Affelay de beste speler bij het Nederlands elftal en Djudzak bij Hongarije. Toch twee (-ex) Psvers.

Dat Pieters veruit de zwakste speler wat heeft dan niets met zijn club te maken maar met zijn spel, op dat moment vond ik het heel jammer dat Giovanni (je weet wel van 010) gestopt was en die avond afscheid nam.

Stap daar gewoon eens overheen en geniet gewoon is van zo'n mooie actie zoals Eriksen gisterenavond deed, net zoals ik van het doelpunt van Lens genoten heb.

Dat veel mensen (en zeker niet alleen bij Ajax, maar vooral bij NAC en Heerenveen!!) Toivonen niet uit kunnen staan heeft te maken met zijn misselijke acties vorig jaar, Toivonen kan beter een voorbeeld aan Lens nemen.

Ach Jantje. Liever dat het nu gebeurd bij een 4-0 dan bij een 0-0 of 1-0 ofzo . Hier leer je alleen maar weer van en verder idd een hele goede wedstrijd. Neem dit mee je rugzakje in en het zal je nu minder snel een 2e keer overkomen .

Over de poll; ik klikte toch echt nee en waarom staat er 100procent bij ja haha terwijl ik de enige stemmer was . Vind niet dat hij er te zwaar aan tilt. Vind het juist goed en profsessioneel dat hij zich er zo druk om maakt want dan leert hij er juist van.

27 augustus 2011 om 14:03

Dat komt omdat het een tijdje duurt voor de stem verwerkt is ik heb net ook op nee geklikt maar erstaat nog steeds 1 stemmer. Volgens mij ongeveer 5 minuten voor je stem erbij staat.

Ja het was niet slim, maar die dingen gebeuren gewoon. Hij speelde gisteren wel heel erg sterk, ik heb hem geen duel zien verliezen. Hij had Bony helemaal onder controle. Een dikke duim voor 'der Jan'.

Wel mooi dat hij dit zo doet, hij maakt een aardige fout terwijl het niet echt meer uitmaakt, maar hij baalt er toch enorm van. Zegt wel veel over de speler zelf.

Was inderdaad echt een domme bal, snap niet dat hij zo'n bal wilde geven. Als ik zo'n bal van iemand niet had verwacht dan is het Vertonghen wel.
Maarja, het stond al 4-0, dus zo erg is het nou ook weeer niet..

27 augustus 2011 om 14:46

Tja.... een beetje stoer doen denk ik en het publiek willen vermaken. Als zo'n actie lukt hoor je niemand maar als het niet lukt dan heb je gelijk alles en iedereen over je heen. Zo werkt het nou eenmaal. Jan niet meer doen! Foei

Toen ik die actie op tv zag, maakte hij zijn reputatie bij mij helemaal waar. Mr bigstar Vertongen heeft vorig seizoen een goed seizoen gedraaid met als hoogtepunt zijn wedstrijd tegen Fc Twente. Maar dat iedereen hem daarna ophemelde tot beste verdediger van de Eredivisie en dat hij de stap kon maken naar de absolute top gaat echt te ver. Laat hem eerst maar eens het goeie voorbeeld geven als aanvoerder.

In de voorbereiding zag je dit ook, iedereen was zo vriendelijk om kinderen handtekeningen uit te delen. Maar nee Vertongen loopt met oordoppen langs zonder zelfs een handje te geven...

Vertongen is een goeie voetballer maar heeft nog veel te leren en is nog lang niet klaar voor de absolute top!

27 augustus 2011 om 14:05

Juist een prima voetballer met vervelende maniertjes.

27 augustus 2011 om 14:51

Alle goeie voetballers hebben vervelende maniertjes

27 augustus 2011 om 14:53

Wat bedoel je? Ed de Goei? Of goede voetballers?

27 augustus 2011 om 14:13

Dan ben ik toch benieuwd over welke voorbereiding jij het hebt en of je weet hoe Vertonghen eruit ziet want ik kom regelmatig bij trainingen van Ajax en als er 1 speler is van Ajax die vaak pas naar binnen gaat voordat alle fans/kids happy zijn met een foto of handtekening dan is het Vertonghen wel. Hij is vaak als 1 van de laatste naar binnen.

27 augustus 2011 om 16:37

Ajacied777 wie moet ik nu geloven jou of die met z'n groen randje en 10 plusjes. Handjes geven na een training lijkt me net leuk, en de handtekeningen uitdelen hoort er ook gewoon allemaal bij en een intelligente jongen als Vertonghen weet dat wel.

27 augustus 2011 om 14:12

daar heb je helemaal gelijk in.
een goede aanvoerder en voetballer moet ook aardig zijn voor de jonge fans die helemaal van ver komen om een schim van hun te vangen.
en dat hij kut kakkerlakken zei was ook niet verstandig. maar daar heeft hij hopelijk van geleerd.
maar vergeet niet dat Verthongen ook nog best jong is en dat hij dit allemaal nog moet leren.
en hij komt er echt wel.

27 augustus 2011 om 14:26

Als Vertonghen niet de beste verdediger van de Eredivisie is, vertel mij dan alsjeblieft wie wel? Kom niet aan met Douglas want die is duidelijk een dikke klasse minder..

27 augustus 2011 om 14:37

Geef dan eens redenen waarom Douglas 'veel minder' is dan Vertonghen?

Jantje is een goede verdediger. Als je ruim voorstaat dan wordt je nonchalant. Jantje tilt veels te zwaar aan deze fout. Als het 0-0 staat, zou hij dat niet doen.

27 augustus 2011 om 14:52

@p107
Douglas is een klasse minder omdat hij vaker dan Vertonghen dit soort foutjes maakt. Bij Vertonghen was het nu nonchalance, bij Douglas ligt het vaker aan gebrekkige technieh en balbehandeling. Fysiek en in de duels is Douglas zeer sterk, maar op ieder ander vlak (techniek, positionering, passing, schot, inzicht..) is Vertonghen de betere.

Maar dat wist jij natuurlijk zelf ook al..

27 augustus 2011 om 15:15

Als het puur om verdedigen gaat, dan vind ik Douglas toch echt stukken beter als Vertongen. Opbouwend is Douglas heel wat minder, Daardoor is Vertongen completer als verdediger, maar dat wil niet meteen zeggen dat je beter bent. Tegen mindere tegenstanders heb je meer aan een Vertongen, maar als je onder druk komt te staan, dan heb ik toch liever Douglas in mijn ploeg.

Bij 4-0 kun je je zo'n foutje permiteren, ten minste het is niet noodlottig. Dit had natuurlijk de 1e clean sheet moeten zijn, Toch al weer 4 competitie wedstrijden waar ajax niet de nul heeft kunnen houden. Maar ik denk dat je hier ook niet te zwaar aan moet tillen, Het is jammer, maar niet meer dan dat.

27 augustus 2011 om 15:26

@fct1978, dan kun je het beter balafpakker noemen, want uitverdedigen hoort ook bij verdedigen (daarmee bedoel ik het overzicht bewaren wanneer je net de bal hebt veroverd) en daarin is Vertonghen dan weer een stuk beter. Ik ben het overigens met je eens dat de Douglas van vorig jaar een betere balafpakker was dan Vertonghen vorig jaar. Ik heb echter het vermoeden dat daar nog wel eens verandering in kan gaan komen, gisteren stapte Vertonghen constant perfect in bij Bony.

27 augustus 2011 om 15:26

Douglas is opbouwend een klasse minder als Vertongen. Verdedigend is hij een klasse beter. En aangezien er eerder na het 2e word gekeken in o.a Engeland vind ik Douglas een betere verdediger.

27 augustus 2011 om 15:56

Douglas is verdedigend niet beter. Hooguit een wat betere pure mandekker.

Douglas is net even te statisch, Vertonghen blijft in beweging.

Douglas zet veel mensen op het verkeerde been omdat hij wat imposanter oogt dan Vertonghen. Maar als zelfs een zware jongen als topspits Ibrahimovic zich telkens laat zakken uit de spits omdat Vertonghen hem in de zak had zegt dat toch ook wat.

Daarnaast gaat Vertonghen graag naar voren waardoor (zeker in het moderne voetbal) het van de spits verwacht wordt dat hij meegaat. Daarmee trekt Vertonghen de spitsen weg van het gevaarlijke 16 meter gebied.

Al met al is Douglas verdedigend zeker niet beter maar anders meer puur een mandekker. Ik zou hem graag bij Ajax erbij willen hebben om in wedstrijden als tegen Real Madrid samen met Vertonghen het centrale verdedigingsduo te vormen.

27 augustus 2011 om 16:53

@ superb

Waarom reageer je niet op de kinderen voorbij lopen??? Met je onzin. Dat je een speler met onzin zwart wil maken is prima maar ben dan ook nog mans genoeg om op je eigen onzin te reageren.....

27 augustus 2011 om 17:11

Sorry dat ik sommige ajaxieden op hun 'pik' trap hoor...
Ik mag toch een mening hebben?

En ik wil Vertongen helemaal niet zwart maken, hij hoort zeker bij de 3 beste verdedigers van de Eredivsie maar of hij de beste is? ik weet het niet.
En als aanvoerder heb je de plicht om naar je supporters te luisteren en je kunt op zijn minst handtekeningen uitdelen als wat kids dat graag willen.

27 augustus 2011 om 20:24

Ben jezelf wel eens bij een training geweest, want ik hoor toch ook hele andere verhalen. Je maakt nu een voetballer zwart waar jij maar een halve waarheid vertelt als je die al vertelt.
Ik heb nog nooit enige arrogantie zoals jij vertonghen omschrijft gezien, en dan kom ik vaak bij trainingen kijken, daarnaast heb ik ook gezien hoe hij de kinderen in een ziekenhuis aan het lachen kan krijgen dus onderbouw je verhaal maar eens meer.
Misschien had hij toe gewoon een baal dag wat iedereen weleens kan hebben.

27 augustus 2011 om 14:43

Jij beoordeelt hem op een paar incidentele momenten. Vertongen is juist een normale gozer die je in Amsterdam dagelijks kan aanspreken voor een babbeltje. (ervaring).

Daarbij dat je uitgaat van TV zegt al genoeg. Dit jaar is mijn 9e jaar seizoenskaart en ik heb dus alles van Vertongen live gezien. Vertongen verveelt zich momenteel meer in het veld dan dat hij moeite heeft met de spitsen.

Daarnaast geeft hij een uitmuntend voorbeeld als aanvoerder, zoiets gebeurd gewoon wel is.
Ik durf te wedden dat dit de eerste en laatste keer ook was voor hem.

Vertongen is de beste verdediger van Nederland. Zoekt voetballend de oplossing, geweldige passes, sterk in de lucht(enkel corners en standaardsituaties soms wat onstabiel) en wanneer hij inschuift weet de tegenstander het vaak al helemaal niet meer.

Nee ik snap dat mensen zich irriteren aan Vertongen en daardoor een beeld verdraaien over zijn werkelijke kwaliteiten. Dit deed iedereen ook bij Suarez.. Nou moet ik het einde van dat verhaaltje nog even vertellen?

27 augustus 2011 om 15:30

Vertongen geeft een uitmuntend voorbeeld als aanvoerder? Laat me niet lachen zeg!
De eerste reden heb ik in mijn 1e bericht hier al verteld.
Daar komt nog bij op dat aanvoerders een voorbeeld functie moeten zijn. Denk even terug aan de gewonnen bekerfinale van Ajax tegen Feyenoord. Toen Vertongen zich even liet gaan en cool wou doen bij de supporters door te schreeuwen; kutkakkerlakken etc etc...

Nou een voorbeeldige aanvoerder hoor....

Verder is Suarez puur en alleen aanvoerder gemaakt omdat hij de belangrijkste man bij Ajax was. En ze hoopten dat hij door zijn aanvoerderschap nog beter ging presteren en zodoende nog meer waard werd.

27 augustus 2011 om 16:57

@ Superb

Je eerste reden heb je inderdaad verteld. En daar hebben meerdere mensen op gereageerd dat het de grootst mogelijk onzin is. Dat jij spelers met die onzin zwart wil maken is prima maar ben dan ook nog mans genoeg om op je eigen onzin te reageren wanneer iemand jou daarop aanspreekt....

27 augustus 2011 om 20:32

Dat jij je eigen nog zo laat meeslepen na de bekerfinale. Man wordt volwassen net of er nog nooit wat vanuit het feyenoordkamp naar Ajax is geroepen.
Hier hoef je een speler niet op aan te vallen. Aangezien je clubliefde ook aan Feyenoord hoort zal je nog nooit bij een training van Ajax zijn geweest en kan je dus ook niet beoordelen wat Vertonghen doet na een training.

27 augustus 2011 om 14:50

Wat een grap Superb. Ik ben met je eens dat die actie niet echt aanvoeder waardig was. Maar om je tweede argument moest ik toch even hard lachen. Lekker belangrijk als hij doorloopt al geloof ik er weinig van. Jan is nooit te beroerd om handtekeningen uit te delen. Als hij dat echt gedaan zou hebben dan was dat al lang in de media gelekt of bij vi ter sprake geweest....

27 augustus 2011 om 15:00

hahah superb je hebt helemaal gelijk jongen, laat vertonghen tot in den treure bij ajax blijven om bij te leren, in godsnaam. hij knoopt dit soort waanzinnige blunders tenslotte aan elkaar en is nog mijlen verwijderd van de top. nee dan vermaelen, die speelde altijd foutloos.

man dit soort voetballers geven de sport kleur. die gozer heeft gewoon alles wat de sport mooi maakt. ik wordt een beetje moe van het ideaalbeeld van de voetballer die een soort ideale schoonzoon moet zijn. vertonghen is een absolute held, net als de controversiele suarez dat was.

27 augustus 2011 om 15:13

Zo hatelijk dat het 9 van de 10 keer negatieve reacties zijn die een groen randje krijgen. Noem is 3 verdedigers uit de eredivisie die beter zijn. Dan denk ik dat Douglas misschien wel beter zou kunnen zijn, Alderweireld misschien in de buurt komt, maar verder?

En dat je zijn naam niet goed kan spellen en dat je hem 'mr. bigstar' noemt doet mij vaag vermoeden dat je nou niet echt een goed beeld van deze speler hebt.

27 augustus 2011 om 15:32

Douglas is verdedigend beter dan Vertongen. Vlaar is verdedigend beter dan Vertongen, en Alderwereld is verdedigend beter dan Vertongen.

Opbouwend is Vertongen naar mijn mening wel beter dan de bovenste 3. Maar dit is slechts een mening van mij, of mag dat niet? Het staat toch niet vast dat Vertongen de beste verdediger van Nederland is....

27 augustus 2011 om 15:49

Ron Vlaar verdedigend beter dan Vertonghen? Ik hoop dat je een grapje maakt!

27 augustus 2011 om 20:37

@superb

Dat je clubliefde voor Feyenoord hoog is lijkt nu wel weer. Vlaar is een goede verdediger maar kan echt nog wel wat leren van Vertonghen. Daar kan je dan ook nog over zeggen dat Vlaar verder zou moeten zijn als Vertonghen aangezien Vlaar toch 2 jaar ouder is als Vlaar.

Maar jij kan je beter niet met deze discussie bemoeien omdat je gewoon haatdragend naar Vertonghen bent om dat hij ooit kutkakkerlakken heeft gezegd, wat ik zeker niet zal goed praten. Maar dat is gebeurt hij heeft gezegd dat het hem speet en dat het niet echt slim was.

27 augustus 2011 om 18:39

Superb..
Wat een onzin verkondig jij hier over één van de beste verdedigers van de Nederlandse velden. Hij is niet opgehemeld doordat hij één seizoen goed heeft gespeeld. Hij is gewoon een hele sterke verdediger die structureel goed speelt. Deze fout, bij een 4-0 voorsprong doet daar niets aan af.

Dan zeg je dat Vertonghen met oordoppen in langs kinderen loopt zonder een handje te geven. Misschien heb je dit een keer in een kort filmpje gezien of gehoord in de wandelgangen? Want het is dikke onzin. Vertonghen staat na een training vaak nog lang handtekeningen uit te delen en is helemaal niet te beroerd om een handje te geven. Je hebt er weinig kaas van gegeten meneer 'superb'. Of Vertonghen klaar is voor de absolute top zullen we moeten afwachten maar jouw reactie slaat helemaal nergens op, jammer dat iemand hier een groen randje voor geeft want die kent de feiten blijkbaar ook niet...

Goed dat hij inziet dat het een ongelofelijk stomme actie was maar het is hem vergeven hij speelde verder een uitstekende wedstrijd. Jammer voor Vermeer maar liever nu dan met een 0-0 stand.
Maar zelfkritisch zijn is een uitstekende eigenschap.

Als je een goede verdediger wilt zijn moet je geen trucjes van aanvallers gaan uithalen. Je bent er om de bal in te leveren bij technisch betere spelers die voor doelpunten moeten zorgen. Hij heeft dat nog te leren, maar hij komt er wel.

Vind het trouwens wel opmerkelijk dat Ajax al vijf tegendoelpunten heeft. Je kan zeggen ze maken er ook veel, maar in 4 wedstrijden al vijf tegengoals hebben, waaronder twee tegen Vvv, dat zit niet lekker. Ze moeten veel constanter hierin worden, anders lopen ze vanzelf tegen de lamp aan.

Deze fout stelde mij als Ajacied wel gerust. Wanneer Vertonghen nou een doelpunt had gemaakt uit een corner of iets dergelijks zat hij morgen misschien al in Milaan.

27 augustus 2011 om 15:19

als vertonghen echt zo goed zou zijn als een ieder dat hier beweerd had hij allang in milaan gezeten denk je niet?

een fout kan gebeuren Verthongen.
als je er maar van leert en dat doet hij zeker. want hij neemt de schuld hoog om zich zelf. en dat denkt hij in de wedstrijd volgende keer beter na wat hij doet in de laatste minuten.
in de competitie kan dit foutje nog maar in de Champions League moet je schepper zijn in de laatste minuten. en ik denk dat Verthongen dat goed kan.

overschatte speler, is een gevalletje Ruiz. in de nederlandse competitie behoort hij tot de beste, maar voor de internationale top komt hij gewoon te kort. dat zag je bij Ruiz in de wedstrijd tegen benfica, en dat zag je bij vertonghen ook bij de wedstrijden in de champions league. toen die bijvoorbeeld amauri 2 keer simpel liet binnen koppen.

dit soort spelers moeten gewoon in nederland blijven. dan zijn ze namelijk altijd de beste. als je het bij europese topclubs niet laat zien dan word je zeer snel afgeserveerd.

27 augustus 2011 om 14:37

Heel Twente werd ondersteboven gelopen door Benfica, dan kun je Ruiz het niet kwalijk nemen dat hij individueel het team naar een hoger niveau kan brengen.

27 augustus 2011 om 15:21

dat was in de europa league tegen juventus vertonghen was helemaal nergens

27 augustus 2011 om 15:47

dat was twee jaar geleden, beetje onzinnig om daarover te beginnen vind je niet?
Neem dan liever de wedstrijden tegen milan, daar hield hij zich knap staande tegen ibrahimovic( zijn goal in a'dam kwam voornamelijk vanwege het feit dat onze linksback aan de kant zat met een blessure). Nog even over de wedstrijd tegen juve in a'dam, je kan namelijk ook nog zeggen dat juventus maar 2 kansen heeft gehad, wat zeker ook een verdienste is van de verdediging.
volgende keer kom aub met een recenter voorbeeld.

Dan over Ruiz, jij hebt het over de zwakke wedstrijd tegen benfica, dan kan je ook zo vriendelijk zijn om het spel van Ruiz in de cl van vorig jaar te noemen, want daar was hij constant een van de vuitblinkers aan de kant van Twente.

Als Ajax fan vind ik Vertonghen een goede verdediger.
Een ding waar ik me wel aan irriteer is het aan komen stormen vanaf de 16meter gebied naar de 16meter gebied van de tegenstander, als er een overtreding begaan is op een Ajax speler, om daar in discussie te gaan met de scheidsrechter (dit heeft hem ook al tig keer geel opgeleverd.)

Dat nonchalante zit in elke speler bij Ajax, niet alleen bij Vertonghen.

@superb: Vertonghen is normaal degene die als eerste handtekeningen uitdeelt en zijn shirt weggeeft aan mensen die iets hebben.

Slechtste verdediger in ajax historie dat denk ik toch niet kan er zo wie zo twee noemen dat zijn ferdi vierklau en jurgen colin die waren 3 klasse minder en er zijn vast nog een paar

Gelukkig was het bij de stand van 4-0 niet heel erg om zo'n fout te maken. Liever dat een fout als deze bij een grote voorsprong is dan bij een gelijke stand. Dit houdt hem misschien wel scherp voor de belangrijke wedstrijden die voor de deur staan.

Ik vind het super dat hij ondanks de soevereine overwinning toch dit besef heeft! Echter ben ik er wel blij mee, zeker gezien de transferperikelen! Ik neem hem niks kwalijk en ga er vanuit dat dit de laatste keer is dat we zo'n actie gezien hebben.

In de Champions League kan dit wel eens fataal zijn, zeker in de finale.

27 augustus 2011 om 14:25

Zeker in de finale welke finale precies? De Beker bedoel je zeker of een andere?

27 augustus 2011 om 14:29

In de finale?
Haha! ^^

Ik ben Ajacied, maar wel een beetje realistisch blijven.

Tenzij het een sarcastische opmerking is of dat je bedoelt dat hij dit later bij een topclub in de CL finale niet moet doen.

27 augustus 2011 om 14:29

Expert, ik hoop nou toch echt dat je een grapje maakt. Ik vermoed dat je het gewoon mooi vindt als mensen happen, dus laat ik je maar een plezier doen.

Barcelona, Manchester United, Chelsea, Bayern München, Arsenal, Real Madrid, FC Porto, Internazionale, AC Milan, Olympique Lyon, Shakhtar Donetsk, Valencia, Benfica, Villarreal, Cska Moskou, Olympique Marseille, Manchester City, Borussia Dortmund en Napoli hebben allemaal een sterker elftal dan Ajax. Als je al ziet dat Twente onder de voet gelopen wordt door Benfica, kun je toch onmogelijk denken dat Ajax de finale van de Champions League gaat halen?

27 augustus 2011 om 14:53

Ze hebben misschien een sterker elftal maar dat betekent niet dat Ajax niet zou kunen winnen tegen 1 van die ploegen die jij noemt. Het blijft voetbal

28 augustus 2011 om 01:30

Over de vergelijking met benfica zo ken ik er ook nog een: ajax won ook met 3-1 van twente net als benfica en die werden ook afgedroogd. Natuurlijk haalt ajax niet de finale, maar ajax is in mijn ogen wel vergelijkbaar qua kwaliteit met een benfica daarvoor doet ajax niet onder.

27 augustus 2011 om 14:52

Daar is de expert weer:

Eerst een normale reactie, maar dan toch nog even dat laatste zinnetje erbij: zeker in de finale... Doe je dat om reacties te krijgen of wat?

On: ik zat gisteren in het stadion en zag het al gebeuren en heb het ondanks dat het 4-0 stond op dat moment echt even zitten vervloeken. Echt zo verschrikkelijk dom... Ach ik hoop dat ze het in het buitenland ook gezien hebben.

Hele goede houding van Vertonghen

Wil hij de echte top bereiken dan moet alles 100 % zijn.
In de eredivise wordt daar zo eenvoudig over gedaan.

Ah wat maakt het uit het stond 4-0.
Ten eerste Vermeer houdt de nul niet.
Irritant want de nul geeft een keeper vertrouwen.

Ten 2e wil je ooit nog meekunnen op het niveau
Benfica zoals die tegen twente speelden
dan zul je jezelf moeten aanleren alles op 100 % te moeten doen.

Geen enkele foute pass.
Geen balverlies.
Alle kleine dingetjes moeten eruit
want dat wordt gelijk afgestraft in een andere competitie
Grote voorbeeld is natuurlijk Xavi Hernandez van Barca
die de meeste passen verstuurt en 95 % is goed.

Als de rest van Ajax zich dat ook gaat beseffen komen ze nog is ergens.
Zelfs tegen Vitesse moest het veel feller na die blamage tegen vvv
Lullig voor Vertonghen maar ook dit foutje wordt door
trainers als Harry Redknapp keihard beoordeeld.
Het geld kunnen ze maar 1 keer uitgeven en dan kopen ze geen
vertonghen voor 20 miljoentjes.

dit noem ik een leer momentje,gelukkig deed hij het bij 4-0 en niet bij 0-0.door dit incident en teveel dekkingsfouten vind ik hem nog niet klaar voor een europese topclub,qua inzicht en techniek dan weer wel.conclusie ,blijf nog een jaar,daarna neemt blind het over.

Ik vergeef het Vertonghen, hij speelt altijd heel erg goed in de wedstrijden van Ajax en dit kan een keer gebeuren. Maar dit kan niet in de Europese top. Hij is zeker de beste verdediger van Nederland en het zou mooi zijn als hij na dit seizoen een mooie transfer kan maken naar Engeland, daar vind ik hem echt goed passen. Goed dat hij zijn excuses heeft aangeboden, want als je die band hebt heb je verantwoordelijkheid.

Helemaal niet erg Vertonghen, nu heb je namelijk geleerd dat je zoiets nooit moet doen, in ieder geval niet zo nonchalant. Van fouten leer je, en nu bezit je over nog meer ervaring. Jij bent een topper, en je zal nog beter worden.

maakt niet uit vertonghen, het kan de beste overkomen. iedereen heeft wel een keer zoiets.

Kan gebeuren Jan, je hebt ook genoeg goede dingen voor ons gedaan. Held!

27 augustus 2011 om 16:03

Als het op een cruciaal moment tegen Lyon of Zagreb gebeurt, reageer je dan ook zo luchtig ?
Het was gewoon een ordinaire blunder, terecht dat het bij hem zwaar weegt. Dit soort fouten mogen niet meer...

27 augustus 2011 om 19:13

Daarom zeg ik, kan gebeuren. Als dat gebeurd tegen Zagreb of Lyon reageer ik anders.

hij geeft zijn fout toe en leert er van. Dat doet ie goed.

Jan deed dit met opzet omdat Inter op de tribune zat voor hem. Prima Jan, op naar nog een seizoen Ajax.

Vooral erg jammer voor Vermeer

erg jammer voor vermeer ja, zulke foute mogen niet. terecht dat hij baalt

Aldus de meneer die vorige week doodleuk beweerde dat Ajax niet arrogant was en VVV niet onderschatte. Als ik die hakbal zo zag denk ik dat er bij bepaalde spelers wel degelijk sprake is van (onterechte) arrogantie. Natuurlijk, een fout maken kan gebeuren. Dat gebeurt iedereen wel eens. Maar op zo'n manier de fout in gaan, als aanvoerder notabene. Puur en alleen om je tegenstander te willen kleineren. Jammer, zulk gedrag heeft Vertonghen helemaal niet nodig.

Naast het feit dat dit niet mag gebeuren is het precies waar ik bij Ajax nog bang voor ben.

Gister waren er weer enkele momenten dat de concentratie achterin en in de opbouw niet optimaal was. Tegen de ploegen in de Champignons L. wordt dit keihard afgestraft.

Ik heb vertrouwen in dit team, maar ik hou tevens af en toe mijn hart vast.

Die nonchalance komt ook gewoon doordat het misschien te makkelijk en vanzelfsprekend is voor hem in de eredivisie. Een beetje gelijkaardig verhaal met Kompany bij Anderlecht trapte die Nooit een bal in de tribunes en probeerde hij iedere keer de aanvaller te dribbelen. Toen zei men ook die moet nog veel leren en is veel te nonchalant, wel door naar de pl te verhuizen heeft hij dat geleerd. Dit soort fouten heeft niets te maken met de kwaliteiten van een speler.

Van fouten moet je leren, kan altijd gebeuren natuurlijk. Gewoon je koppie omhoog houden en op naar de volgende wedstrijd!

Door die fout moet hij gewoon nog een jaartje blijven haha

Nou ja, Ajax hield daarom niet de 0, en dat hadden ze zich zó voorgenomen. Ook in de rust zal er zeker op gewezen zijn, géén tegendoelpunt....

En dan doet hij dit..... en valt toch die goal. Onvergeeflijke fout of niet ?

Nou, wel dom maar niet echt onvergeeflijk !
Omdat het 4-0 stond en Ajax in die fase met Vitesse speelde als een kat met een muis.
Tuurlijk, voor hem zelf hartstikke vervelend, Vermeer kafferde flink op hem onmiddellijk na de treffer, maar diezelfde Vermeer loopt na afloop om hem af en geeft hem een begrijpende schouderklop.
Alsof hij wil zeggen: Maak je niet druk man, je hebt bijna de hele voorbereiding niet gespeeld en dit is pas je 2e wedstrijd nu. En de eerste in de Arena weer.

Van dat laatste baalde Verthongen het meest namelijk !!

En terecht ook.... hij zal het nooit meer doen, beloofde hij vanochtend z'n teamgenoten tijdens het uitlopen en de overige naverzorgingen.

Ja jan zonde maar ook weer klasse dat je naar jezelf durft te kijken een echte topsporter.

Gelukkig doet hij 't tegen een 4-0 voorsprong tegen NAC i.p.v. tegen een Real Madrid in de Champions League. Kortom, niet meer doen!

Dit is niet te geloven wat ik hier lees en het komt er op neer dat na die actie Jan niet klaar is voor een topclub!!!

Denken jullie nou echt dat hij dat balletje had gedaan bij een 0-0 of 1-0 ????

Wat mensen ook onderschatten is het ajax-publiek.
ook al is het 4-0 dan wil het publiek ook mooie acties zien en als het mislukt is er bij het ajax-publiek ook geen hond die er wat van zegt!!!

ik ben zelf ook ajacied en had het een leuke actie gevonden als het lukt maar als het mislukt moet je het jan ook niet gaan verwijten.
Ook niet als aanvoerder zijnde!!!

Wat een ophef over dat tegendoelpunt en wat een arrogantie door zo opzichtig te balen, een fase eerder kwam de bal op de paal, had er ook in kunnen vliegen.
Wat de band er mee te maken heb weet ik ook niet precies, als hij deze niet om had was het dus veel minder erg??

Nadat ze op 4-0 voorkwamen zag ik al heel veel hakjes, ballen onder de voet, en kleine schijnbewegingen, ik vind dat iets wat overdreven, maar als ze op 0-0 of 1-0 stonden doen ze dat ook niet.
Nu ging Vertonghen ff de fout in, nou en, doe niet zo druk, het is gisteren gebeurd in een dik gewonnen wedstrijd en ze hebben het er nog over................

Ik denk dat jan klaar is voor een stap hoger op , maar hoop dat hij nog een jaartje eredivisie blijft spelen

Tjonge jonge jonge, wat een reacties.. Door 1 foutje is hij meteen niet meer goed genoeg voor een topclub? Ik ben een 100% psv'er maar vindt Verthongen gewoon de beste verdediger van de eredivisie. Iedere speler, of het nou Messi of Manolev is, maakt weleens een fout en om dan meteen moord en brand te schreeuwen gaat wat ver.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 27 april
Juventus wil Paul Pogba op huurbasis terughalen naar Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren