wk2018

'Ik rook weleens en iedereen zegt dat ik drink, maar ik drink nooit'

Zaterdag, 27 augustus 2011 om 07:15

Theo Janssen is als voetballer van de straat iemand met het hart op de tong. De middenvelder had naar eigen zeggen nooit echt weg gehoeven bij Vitesse, maar via enkele succesvolle jaren bij FC Twente belandde hij deze zomer bij Ajax. Janssen vindt niet dat hij in Enschede professioneler en fitter is geworden omdat hij kilo's verloor. "Onzin. Ik ging daar mee in het hogere niveau. Het gaat er niet om of je vier, acht of veertien procent vet hebt", vertelt Janssen in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Theo Janssen keert ooit terug bij Vitesse


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door 123Jaap123)

lekker je eigen leven leiden theo lullen doen ze toch , anders vat er ''niks'' te schrijven

Ik heb hem anders toch echt een keer met een biertje gezien bij de Griek in Arnhem. Dichtbij het station en willems plein. Daar zie ik hem wel vaker trouwens.

27 augustus 2011 om 07:53

''iedereen zegt dat ik drink, maar ik drink nooit. Alleen misschien een keer als ik naar de stad ga.''
Wel ff beter lezen dan he!

On, mij zou het als trainer genn biet intereseren hoeveel een speler zuipt of rookt zolang die maar presteerd!

27 augustus 2011 om 09:03

Buiten het feit dat het niet interessant is om als voetballer beoordeeld te worden, vraag ik mij wel af hoe het dan kan dat hij vanuit de Grolsch Veste (niet in de stad) toch een biertje te veel op had.

Ik hoop toch niet dat hij die tattoo's gezet heeft om later als opa serieus genomen te worden.
Ik vind hem toch echt fitter ogen en zijn balgevoel is toch echt stukken beter dan in Arnhem.
Dat roken en drinken (als hij gaat stappen elke week) moet hij gewoon blijven doen. Hij doet dat al jaren en heeft bewezen dat dat geen belemmering voor hem is. Zijn levensduur in het voetbal zal wel wat korter zijn dan als hij niet gerookt en zoveel gedronken had. Maar hij heeft wel geleefd en zal nooit in het bejaardehuis stil in een hoekje zitten omdat hij nergens over mee kan praten.
Hij is in mijn ogen gewoon een topper van de Nederlandse velden en hij laat zien dat het voetbal ook maar relatief is

27 augustus 2011 om 16:41

Mooi ander voorbeeld dat voetbal maar relatief is vind ik Bjorn Kuipers. Uitstekende ref, de Uefa wil dat hij professioneel gaat enzo hij zou één van de beste refs van de wereld kunnen worden. Maar hij heeft z'n eigen supermarktketen en dat kan hij niet zomaar weggooien. Nog voorbeeldje dat voetbal maar relatief is, en dat echt werk of ontspanning voorgaan.

Moest direct aan dit filmpje denken:
http://www.doordebenen.nl/jansen-bij-de-gall-en-ga...
Al zou hij natuurlijk ook gewoon bij de appie vandaan kunnen zijn gekomen....

tuurlijk. mensen die er zo dramatisch over doen en roepen dat hij meer zou bereiken als hij meer als topsporter zou leven gaan eraan voorbij dat er honderden andere factoren zijn die net zo goed bepalen of je talent eruit komt. daarbij kan het niet zo zijn dat hij werkelijk veel rookt en drinkt, anders zou hij het al niet gered hebben bij twente. maandag gaat hij terecht zijn prijs voor beste speler van het jaar ophalen maar had hij europese top geweest met een meer sobere levensstijl? ook bij ajax gaat hij zich weer onmisbaar maken, en houdt dat best nog een paar jaar vol. dus hij doet maar lekker. mooi ook dat hij blij is met ajax, want dat moet toch ook maar goed uitpakken.

trots op de ajax' transfers, 3 directe versterkingen, 1 directe versterking voor de breedte en 1 voor de toekomst, allemaal voor de opbrengst van de zeeuw. en allemaal snel gehaald.

Oei,oei, niet liegen Theo! En bij dat ongeluk in Enschede dan? Het is je eigen verantwoordelijkheid hoor, maar dit is niet waar!

27 augustus 2011 om 08:24

Ik dacht gelijk hetzelfde, misschien is het niet goed overgenomen oid, kan me niet voorstellen dat Theo dat vergat!

Feit is wel, dat van roken en drinken je prestaties achteruit gaan. Theo mag het nu prima doen, maar daarom zou ik benieuwd zijn hoe hij het zou doen als hij echt helemaal 'clean' was, zoals veel topvoetballers.. Zou nog veel beter zijn denk ik!

27 augustus 2011 om 09:09

wow ze zijn net kampioen geworden dan mag je wel n biertje drinken, geloof dat de halve selectie toen aangeschoten was

27 augustus 2011 om 10:33

Maar als van Roken je prestaties achteruitgaan had Cruijff dus gewoon de beste ooit kunnen zijn? Cruijff is het voorbeeld dat roken met topsport te combineren is. Bovendien, heb je van het roken pas last na je carrière als voetballer. Helemaal geen probleem dus.

27 augustus 2011 om 17:39

boukharifan, als het goed is drinkt een topsporter weinig alcohol. Als je op dat niveau acteert moet je daar gewoonweg de discipline hebben.

En @ Tom12, Cruijff had net even een andere mentaliteit dan Janssen. Dat vergeet je voor het gemak. Verder was Cruijff gezegend met veel meer talent dan Janssen. Scheve vergelijking dus.
Heb overigens genoeg 'talentjes' in mijn team gehad, die op 16e/17e flink zijn gaan roken. Helaas is hier weinig van overgebleven, conditie ging hard achteruit.. Geen idee waar jij vandaan haalt dat je er pas later last van hebt

27 augustus 2011 om 08:24

Dat vind ik een vieze smerige opmerking! Hij heeft daarvan geleerd en ik denk dat hij daarom ook (bijna) niet meer drinkt!

27 augustus 2011 om 11:33

Hoezo een smerige opmerking? Als je met teveel drank op een ongeluk krijgt waarbij een zwaargewonde valt en dan gewoon beweren dat je (bijna) nooit drinkt, dan ben je smerig. Als je zo snel al dat ongeluk bent vergeten en dan glashard durft te beweren dat je nooit drinkt spoor je niet.

27 augustus 2011 om 13:13

Hem herinneren aan het feit dat hij dronken achter de stuur van een zware bolide zat, lijkt mij niet meer dan rechtvaardig. Hij was daarnaast een van de weinige mensen die dronken uit een rijdende bus sprong tijdens de viering van de landstitel en met z'n gezicht een stuk snelweg aan het vreten was. Voelde hij natuurlijk niks van. En tatoeages zijn z'n tic niet? Ja, het enige wat ie nog kan tatoeëren is zijn kop, dus dan ga je wel matigen ja. Verbaast me dat Tattoo Bob niet tussen z'n tenen bezig is. Theo Janssen mag van mij best drinken, leid je eigen leven, maar wees in ieder geval wel eerlijk tegen jezelf en accepteer de consequenties zoals het feit dat iedereen je erop aanspreekt. En trouwens, spijkerbroeken, schoenen, horloges en tatoeages getuigen niet echt van een gecultiveerd leven. Ik zie hem al met vijf kapotte horloges om zijn technicolored pols heen waaronder uitzaaiingen zich bevinden, zittend in een rolstoel met een bierbuik hangend uit zijn door rook vergeelde tanktop in een bejaardentehuis pratend tegen portretten van zijn kinderen op zijn benen getatoeëerd over hoe hij veel dingen verkeerd heeft gedaan, maar hij heeft wel een schaal omhooggehouden.

Nou moeten ze is ophouden met dat gezeur, zolang Theo zijn best doet en alles geeft voor Ajax, zal het mij een rotzorg zijn wat die in zijn vrije tijd doet. Hoe vaak moet die jongen nog in de biechtenbank plaatsnemen!

Janssen blijft onder alle omstandigheden zichzelf en dat siert hem.
Het heeft hem ook gemaakt tot de voetballer die hij nu is.

Dat er misschien een niet geheel juist beeld over hem bestaat, deert hem niet.
Natuurlijk heeft hij dat wel naar zich toegetrokken, zo werkt dat namelijk.

Over Ajax en z'n positie in het team blijft hij rustig.
Hij is duidelijk nog op zoek hoe hij in dit Ajax ook het eigen rendement zo hoog mogelijk kan krijgen, de laatste weken tonen in dat opzicht geen progressie.

De meeste mensen willen hem juist meer aanvallend zien, ik ook !

Als controleur is hij te vertragend, alleen de lange bal geeft dan soelaas, maar die ruimte is er niet zolang Ajax nog niet voor staat. Dus.... dat is wel degelijk een probleem !

Tegelijk moet je altijd rekening met hem houden. Z'n onverstoorbaarheid kan alles in één klap omdraaien. Dat vertrouwen moeten we blijven houden, want dat zal gebeuren.

Ben er zeker van !!!

Wat maakt het uit als Theo drinkt?
Wat maakt het uit als Theo rookt?
Theo is gewoon een mens die om zijn tijd ook wil genieten.
In het hedendaagse voetbal moeten alle voetballers rolmodellen zijn. Grote onzin vindt ik dat.
Zolang Theo met een sigaret en een fles bier aan zijn mond net zo goed blijft voetballen hoor je mij niet klagen. lekker laten gaan dus.

In de tijd bij FCT was hij bijna wekelijks te vinden in de binnenstad van Hengelo...

toen hij bij Twente speelde rookte en dronk hij wel ,dus ik stel voor dat hij dat weer snel gaat doen want zijn prestaties zijn er niet beter op geworden ,zelfs zoveel minder dat hij ook al niet meer voor het nederlands elftal wordt geselecteerd

er komt echt elke week een bericht over janssen dat hij mss drinkt en rookt. Wat boeit het in godsnaam?? Laat die vent gewoon, zn prestaties zijn er toch niet minder om? Laat voetballers ook lekker mens zijn, het is gewoon naif om te denken dat topsporters niks drinken en niet roken...ik heb een keer in eindhoven bij de danssalon (14 jaar geleden ongeveer) naast de gehele selectie van nac gestaan en die stonden allemaal te zuipen en te roken, lekker belangrijk! Laat ze ook lekker genieten van hun vrije tijd.

Als hij presteert en goed speelt, wat maakt het dan uit dat je af en toe rookt of drinkt. Ik ben zelf een niet-roker, maar voetballers zijn ook maar mensen. Op zijn tijd een sigaretje of pilsje kan geen kwaad

Romario miste soms wel 3 trainingen in de week, maar PSV zei er nooit wat van omdat hij in de wedstrijden er dan weer 3 in schoot.

Heerlijk eens een keer geen doorsnee voetballer. een man met een bad boy imago. i love it!

Theo=een held.

voor zulke mensen kom je naar een stadion. een winnaar met misschien een slechte eigenschap. who cares zolang ie presteert.

Ik neem vanavond een biertje op je Theo, proost!

Boeiend, hoevaak krijgen we dit nog te horen? Hij moet gewoon worden afgerekend op zijn spel en dus niet op allerlei randzaken.

''de mensen zeggen weleens: als je later in het bejaardenhuis komt te zitten, dan ben je een saaie Piet als je er helemaal geen hebt.''

Wat jammer zo'n opmerking. Als je later in het bejaardentehuis zit en je hebt geen plakplaatje is dat juist uitzonderlijker! Bijna mijn hele vriendengroep heeft er een of meerdere laten zetten. Dit was voor mij de reden om er geen te nemen. Tja, of ik nu saai ben.....

Drinken niet?

Ik meen me toch echt iets te herrinneren dat hij met drank op achter het stuur een ongeluk veroorzaakte!!!

Die keeper van Lienden is je eeuwig dankbaar, dat je geen alcohol drinkt... En ook helemaal ''nuchter'' achter het stuur kruipt!

Lul toch niet theo

27 augustus 2011 om 12:14

@duizel,denk dat Kevin zichzelf eeuwig dankbaar moet wezen,hij is zelf degene die de auto in stapte
als je ziet dat hij of zij gedronken heeft is het gewoon je eigen veranwoording

27 augustus 2011 om 14:34

Het is ook niet slim van Kevin Moeliker inderdaad, maar het feit dat Theo met té veel bier op achter het stuur stapt is nog veel dommer!

Ik hoop dat we vanmiddag nog een artikel over Theo krijgen waar hij in gaat vertellen wat zijn lievelingseten is, welke kleur hij het mooist vindt en of hij huisdieren heeft...

27 augustus 2011 om 12:54

Ach ja, blijkbaar vinden de media de spelers van Ajax een stuk interessanter dan die van Feyenoord. Als het je niets interesseert moet je het ook niet lezen, simpel zat!

Ik blijf extra lang in m'n bed liggen omdat ik dacht dat ik anders te vroeg zou zijn voor het dagelijkse Theo artikel. Zetten ze hem er gewoon al om kwart over 7 op!
Nou ja, ik heb m'n dosis vandaag in ieder geval weer gehad. Al blijf ik hopen op een extra stukje vandaag.
Tot morgen!

Hij is één van de betere voetballers van Nederland en dat sigaretje en pintje doen er niets van af. Eigenlijk een verademing op de Nederlandse velden , een echte badboy.

Kijk Theo, eigenlijk is het heel eenvoudig. Ik verwacht gewoon dat je voor mijn club 95 minuten lang gas geeft! Dat je alles eruit haalt wat erin zit en dat het conditionele aspect nooit de doorslag in negatieve zin moet geven.

Wat je verder buiten het veld uitvoert maakt mij helemaal niks uit, zo lang je maar je gebruikelijke niveau haalt en in de CL iets extra's natuurlijk.

27 augustus 2011 om 14:50

Ik zou niet weten waarom Janssen in de CL iets extra's moet brengen. Ajax op 80 moet gemakkelijk de kwartfinale halen, voor minder hoeft helemaal niemand te vrezen. Vanaf de kwartfinale kunnen we er ook aan gaan denken met de volwaardige basiself te starten, om alvast ingespeeld te raken voor de finale.

Terecht dat Janssen zich niet om de beeldvorming drukt maakt.

Wat een jankende reacties hier. Wat zitten jullie nou te zeiken. Het is Zijn leven. Niet die van jullie. Moeten jullie eens een mening hebben over een persoon wat ie wel mag en niet mag? Sorry hoor. HET Gaat OM DE Prestaties IN HET Veld.

Stelletje kleuters hier. Tevens kennen jullie hem niet persoonlijk.

27 augustus 2011 om 14:40

Het feit dat hij rookt en drinkt in zijn privé leven is prima, zijn prestaties in het veld staan ook buiten kijf. Echter het feit dat hij hier nu zit te verkondigen dat hij ''nooit'' drinkt is natuurlijk gelul van de bovenste plank! Dat hij dit überhaupt durft te zeggen na het ongeluk wat hij 2 jaar geleden veroorzaakte vind ik getuigen van iemand die geen verstand heeft. Dat we het verleden achter ons moeten laten ben ik het roerend mee eens, echter ben ik wel van mening dat je zoiets niet kunt zeggen nadat je een behoorlijk ernstig ongeluk hebt gemaakt met alcohol op achter het stuur.
Tuurlijk drinkt iedereen wel eens alcohol, no problem, maar hou gewoon je mond dicht en ga geen leugens vertellen.

Ik heb deze gozer nooit gemogen. Stoer door de stad lopen, rare blikken. Hij loopt door Arnhem als een grote gangster, voelt zich echt het mannetje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren