Ajax lonkt naar doelpuntenrecord, Eriksen vindt doelpunt 'gelukkig'

Vrijdag, 26 augustus 2011 om 22:50
/

Ajax lonkt steeds nadrukkelijker naar een record uit begin jaren tachtig. De ploeg van Frank de Boer slaagde er tegen Vitesse (4-1) voor het dertiende Eredivisieduel op rij in minimaal twee treffers te maken. Het record staat met vijftien duels al op naam van Ajax, dat tussen december 1981 en april 1982 steeds minimaal twee keer scoorde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ajax breekt het record uit de jaren tachtig


Gerelateerd

89 reacties (laatste reactie door Keuleman)

bescheiden zoals altijd maar dat was gewoon een prachtig doelpunt!
pure klasse! niet zo bescheiden, je bent een geweldige speler!
nu al 4 assists en 1 doelpunt, nu al beslissend voor ajax, hij versnelt het spel keer op keer, geweldige speler (ik noem hem nu niet eens meer expres een talent)

26 augustus 2011 om 23:02

Haha kan ie een voorbeeld aan Lens nemen. Als was die wel wat moeilijker en mooier, vind ik.
Mooie goal. Hij leidde de ploeg naar een overwinning. Al vind ik het voor mij persoonlijk jammer en zag ik liever die bal van Bony erin gaan
Gewoon een goede en knappe overwinning van Ajax

26 augustus 2011 om 23:03

Als hij zelf gaat zeggen dat hij geweldig is gaan mensen hem (net als suarez bijv) haten, nu is iedereen positief over Eriksen omdat ze niets hebben om het af te zijken. Ik ben juist blij dat hij niet met zijn hoofd in de wolken hangt.

26 augustus 2011 om 23:07

Nee zo hoort het ook, bescheiden blijven. Maar je hoeft niet te zeggen als je een prachtige goal maakt, dat het gelukkig was! Je mag best zeggen dat het een mooie en belangrijke goal was.

26 augustus 2011 om 23:09

Helemaal gelijk in maar misschien mikte hij wel in de andere hoek en dan was het wel geluk,

26 augustus 2011 om 23:17

Het spijt me hoor, maar wanneer heeft Suarez ooit gezegd dat hij geweldig was? Dat hij de beste was? Of zelfs dat hij erg goed was? Suarez is juist degene die altijd zijn teamgenoten bedankt en niet aan zichzelf denkt. Suarez heeft ook nooit met zijn hoofd in de wolken gehangen. Suarez heeft zich elke wedstrijd voor de volle 100% ingezet. Iets wat ik nog wel eens mis bij meneer Eriksen. Hij is absoluut nog niet constant genoeg. Sommige wedstrijden is hij ook gewoon totaal onzichtbaar. Leuk dat hij nu een mooi goal heeft gemaakt en dat hij 4 assists heeft, maar hij is er nog niet, hij heeft talent, dat zeker, maar het moet echt nog iets beter.

26 augustus 2011 om 23:36

Nee maar Suarez had trekjes waar mensen een hekel aan hadden, misschien werd dat niet duidelijk uit mijn reactie maar niemand kan eriksen haten omdat eriksen nooit iets vies of vuils doet. Bij Suarez was dat wel anders.

26 augustus 2011 om 23:50

die Eriksen is en wordt en zo grote speler.
die gaat echt van wereld klasse worden.
die actie van Eriksen waar hij Pröpper weg speelt was zo mooi.
en dat doelpunt was ook wonder schoon.
ik wist dat hij goed was maar zo goed.
het is een fenomeen!!!
Ajax mag ze handjes dicht knijpen dat ze deze in hun team hebben.
want als hij zo door gaat dan komt een absolute topclub snel om de stoep bij Ajax.
hebben genoten van hem.
ik vond Vitesse trouwens ook niet tegen vallen.
die speelde erg goed.
het is dat ze tegen Ajax voetbalde anders hadden ze zulke wedstrijden wel gewonnen tegen FC Groningen ofzo. misschien zelfs wel Az.
die Bony vind ik ook een topper.
en EX Azter Sigthorsson vond ik ook weer heel goed spelen.
mooie goals weer van hem.
Boerrichter viel ook niet tegen.
het waren allemaal eigenlijk wel mooie goals.
jammer dat die van Bony er niet in 1 keer in ging.
Alderweireld gaf ook mooie lange ballen.
ik heb genoten vanavond van het goede spel van beide ploegen.
ik vind de Eredivisie echt vooruit gaan als je naar vorig jaar kijkt.
als Ajax zo speelt maken ze een goede kans in de Champions League tegen Lyon

27 augustus 2011 om 13:28

Mooi gedicht!

27 augustus 2011 om 12:02

Ajax krijgt nu een pittige serie voor de kiezen: Heracles en psv uit. Dan twente thuis, groningen uit, az thuis, feyenoord uit, daarna roda en utrecht uit. Tussendoor nog effe champions league. Het gaat nu echt gebeuren!!

27 augustus 2011 om 14:00

ja dat programma is echt absurd als je het mij vraagt, zeker omdat er cl tussenin zit...
zeer nadelig programma maar goed, ajax moet het maar bewijzen inderdaad, ik vrees echter dat als ze in dit tempo blijven spelen zoals in de 1e helft dat ajax weinig kans maakt bij clubs als psv in eindhoven... (als je al door zulk spel moeite hebt met de graafschap en vvv is dat geen goed teken volgens mij...)

27 augustus 2011 om 13:27

Prima vrij gelopen ook van de jong, prima aangenomen en afgelegd. Even voor de eeuwige zeikerds op de jong.

27 augustus 2011 om 13:31

o kom op zeg, dat balletje kan iedereen geven, overigens liep hij niet vrij, hij stond gewoon vrij omdat vitesse gewoon beroerd staat te verdedigen daar...
(die bal kwam zelfs nog wat achter eriksen als je goed kijkt)
nee de jong was gewoon weer dramatisch, hij speelde slecht, was onzichtbaar, verdedigend deed hij het ook niet goed...
1 balletje, kom op zeg, ja, ik zou het een goed balletje hebben gevonden als hij hem had gestoken naar sigthorsson... (kijk eens goed, juist door zijn zwakke aanname moet hij die bal wel aan eriksen geven... (hij verloor hem bijna he...))
maar nee hij deed het naar eriksen en dit doelpunt is puur ontstaan door de klasse van eriksen als je het mij vraagt... (ja en door een pass van 5 meter die elke amateur kan geven, knap hoor...)
even serieus man, de jong heeft in de afgelopen wedstrijd amper aandeel gehad in een doelpunt of in een 100 procent kans.
wat heeft hij deze wedstrijd gedaan? 2 keer kansloos over gekopt, een keer zijn man laten lopen maar door vermeer bleef het 0-0 en 1 keer een bal over 5 meter gegeven waar vervolgens een doelpunt uit komt door de klasse van eriksen.
verder heb ik hem niet gezien hoor? onzichtbaar zoals altijd en als hij aan de bal was verloor hij hem of vertraagde hij het spel terwijl dat niet nodig was... (o ja en hij schoot 1x meer dan een meter naast...)

27 augustus 2011 om 13:38

En toch was het de assist van de jong, dat was toch gewoon prima, nee nu is het normaal en standaard... Zelfs bij een goeie actie zeik je hem af, een kwaliteit is zijn diepgang en hij stond vooral prima gepositioneerd, of niet soms?

27 augustus 2011 om 13:54

het is een assist, daar is ook alles mee gezegd....
vond jij het een briljante pass? vond jij het een briljante actie?
mag je vinden hoor maar ik vind dat een speler van ajax dit gewoon moet kunnen, ook een speler van willem II moet dit kunnen...
volgens mij is dit nog zijn enige assist dit seizoen ook!
vind jij dat goed genoeg voor aan aanvallende middenvelder? ik niet! zeker niet omdat hij ook nog niet gescoord heeft...
de jong is matig, ik heb een hekel aan dat opportunistische gedoe dat na 1 balletje hij meteen weer prima zou zijn ofzo, ik hoop niet dat jij dat vindt? (je zegt het nergens hoor maar ik vraag het toch maar even...)
het was een pass over 5 meter die vervolgens heerlijk de kruising in getrapt werd, hij stond goed ja, knap want er stonden wel 3 man vrij van ajax op dat moment...

kom op man, laten we nou niet doen alsof de jong hier briljant gespeeld heeft, zijn kwaliteit is zijn diepgang ja, nou wat heb ik hem vaak diep gezien zeg, echt een actieve middenvelder die vaak in het spel betrokken was, die keer op keer een opening forceerde, die keer op keer een goede loopactie maakte, not...

ik ben niet iemand die meeloopt met de massa en puur en alleen daarom gaat zeiken op de jong, nee ik beoordeel de jong op wat ik zie, maar bij de jong is het vooral wat ik juist niet zie...

Een beetje geluk omdat de bal net opstuit denk ik.

Ik zie ze ook wel 2 doelpunten maken tegen heracles en psv. de verdediging van psv is nog altijd drama.

Ik heb die goal van eriksen nu al 10x gezien, wat een lekkere goal zeg. Als iedereen zn niveau haalt in de cl, boilesen op lb staat en anita als controlleur en de jong eruit, zie ik ajax gewoon 2de worden voor lyon

26 augustus 2011 om 23:24

Je vergeet voor het gemak even dat Ajax meer tegengoals heeft dan Psv? Verdediging van Ajax is ook niet echt top te noemen als ze er 3 tegengoals krijgen tegen VVV en de Graafschap.

26 augustus 2011 om 23:33

Je vergeet voor het gemak even dat het gaat om doelpunten maken en een record?
Heeft niets te maken met wie beter is, of dat Ajax verdediging net zo slecht is.

27 augustus 2011 om 00:28

De afgelopen twee jaar heeft Ajax de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie, alleen de keeperspositie is veranderd. Dus ik vind het ronduit opportunistisch om nu ineens twijfels te hebben bij de verdediging van Ajax. Dat soort dingen moet je altijd op een langere termijn beoordelen en die beoordeling is vooralsnog gewoon formidabel.

Gewoon een geweldig doelpunt !

''ajax lonkt naar doelpunten record'' Iedere wedstrijd een tegengoal

26 augustus 2011 om 23:09

Heb liever dat je elke wedstrijd 4 doelpunten maakt en er dan 1 tegen krijgt dan elke wedstrijd zelf 1 doelpunt en geen tegen .

26 augustus 2011 om 23:10

Doelpunten is wat anders dan doelsaldo. Tegendoelpunten hebben geen invloed op het aantal doelpunten voor.

Stel Ajax scoort er 200 en krijgt 200 tegen, heeft Ajax nog steeds een doelpunten record :P

26 augustus 2011 om 23:09

Als je elke wedstrijd er eentje meer maakt dan de tegenstander maakt het niet uit hoeveel tegengoals je krijgt! Alleen laat Ajax er nu gemiddeld 2,5 meer maken dan de tegenstander en een mooi doelsaldo hebben van 15-5 na 4 wedstrijden!

De bescheidenheid van Eriksen siert hem maar het is natuurlijk een prachtig doelpunt . Hij mag er best wat trotser op zijn natuurlijk.

Dat doelpuntenrecord dat kan Ajax dit seizoen denk ik niet meer ontgaan. We liggen ten minste op koers. We hebben nu 15 goals gemaakt in 4 wedstrijden. Een simpel rekensommetje vertelt ons dat we dan aan het eind van het seizoen op 127.5 doelpunten staan. Dit moet je natuurlijk afronden naar boven en dan is het 128 doelpunten.

Ik zie het helemaal zitten. Waarom? Vooral om de hoeveelheid kwaliteit van de selectie van Ajax. Ik zie niet in wie Ajax moet afstoppen. Waar we vroeg 1 echte doelpuntenmaker hadden met Suarez hebben we nu heel veel spelers die doelpunten kunnen maken.

Ten eerste hebben we Sightorsson. Hij bewijst zich duidelijk en loopt nu al 1 op 1. Daarnaast hebben we Boerrighter en Sulejmani die ook al bewezen hebben doelpunten te maken. Op het middenveld hebben we Eriksen die ook zijn goaltje meepikt en Janssen die altijd gevaarlijk is met zijn schot. De jong zal ongetwijfeld ook een paar doelpuntjes meepikken en dan laat ik de verdediging even buiten schot. Ik zie de toekomst rooskleurig in!

27 augustus 2011 om 01:51

zet anders gewoon 11 spitsen erin, dan heb je helemaal veel scorend vermogen! Tegen een betere ploeg kan je echt aankomen met een middenveld, De Jong, Janssen & Eriksen.

Tegen wie heeft ajax gespeeld dit seizoen? Vitesse, Heerenveen, Vvv, en De Graafschap. Dat zijn inderdaad wel goede krachtmetingen, nu kunnen ze van iedereen winnen!

27 augustus 2011 om 12:04

Sorry hoor maar nu doe je Ajax toch echt tekort. Tegen de graafschap en vvv ben ik het met je eens maar tegen heerenveen en vitesse gaan de meeste eredivisieclubs het moeilijk hebben. Vitessehad tot vandaag maar 1 doelpunt tegen en heerenveen heeft een goede aanval maar mindere verdediging. Wil nie tzeggen dat we al 2 goede clubs gehad hebben en aankomende wedstrijden gaan we het zien met heracles, psv, groningen, twente, az en feyenoord. We gaan zien maar Ajax heeft gewoon veel scorend vermogen in de ploeg en ook een brede bank.

Schitterende goal, helemaal omdat De Jong Eriksen echt beroerd aanspeelt. Hij krijgt de bal achter hem en controleert hem toch nog op deze manier. Geweldig!

Speelde verder een slechte wedstrijd trouwens.

Die Eriksen wordt nog eens een van de betere middenvelders van de wereld. Met zijn inzicht en zijn klasse durf ik dat absoluut te voorspellen. Zijn schot is een van de dingen waar hij nog aan moet werken, maar dit is toch ook niet onaardig dus hij werkt er wel aan. Bovendien is het ook nog een hele verstandige jongen. Hij komt er wel, hij gaat heel, heel goed worden

26 augustus 2011 om 23:33

Er werd gezegd dat er vanavond Inter- scouts in de Arena aanwezig zouden zijn voor Vertonghen. Die zijn met een extra rapport naar huis gegaan. Ze hebben de opvolger van Sneijder gezien; Eriksen.

Scorend vermogen is er genoeg, helaas ontbreekt het aan creativiteit.

Het duurt namelijk veel te lang voordat Ajax een wedstrijd open breekt. Daarvoor mis je toch een type Ruiz of Suarez. Dan sta je met de rust al met 2/3-0 voor en kun je de 2de helft rustig uitspelen. Nu loop je het risico om eenzelfde scenario als tegen VVV te krijgen. Vitesse kreeg ook wel wat kansjes.

Eriksen was al langere tijd opzichtig op zoek naar een doelpunt. Gelukkig maakt hij er nu een en meteen een prachtige. Hopelijk geeft hem dat wat meer rust, want hij speelt bij vlagen nog erg slordig. Nu lopen we weer echter met Siem die naarstig op zoek is naar de goal...

26 augustus 2011 om 23:08

Creativiteit? Je bedoelt afmaken van kansen. Kansen waren er zat de eerste helft, ook grote, maar ze werden niet afgemaakt. Met Janssen, Eriksen, Sulejmani en Boerrigter ben je juist ontzettend creatief.

Ajax heeft deze wedstrijd wel onder controle gehad hoor. Het ontbrak de eerste helft naar mijn mening meer aan de echte wil en het besef dat ze aan een wedstrijd bezig waren. Zodra ze aan gaan zetten is het gauw, maar dan ook heel gauw gebeurd met de tegenstander.

26 augustus 2011 om 23:13

@ Goonerhiguain

Ben ik niet met je eens. Ajax kreeg voor rust 2 goede kansen, maar die kwamen voort uit gepruts van een keeper die iedere bal losliet. Het middenveld van Ajax heeft genoeg creativiteit, maar je mist voorin een speler die op ieder moment een wedstrijd kan openbreken. Ajax had die met Suarez en Twente heeft die met Ruiz. Sulejmani is echter veel te wisselvallig, dat bleek vandaag ook nog maar eens. Boerrigter is goed voor buitenom, maar hij heeft natuurlijk niet die extra kwaliteit die bijvoorbeeld Suarez, Ruiz, Mertens en Assaidi ook een beetje hebben.

Hopelijk heb jij ook gezien dat Vitesse de eerste helft zomaar 2 keer kan scoren. Dat gebeurde ook in Venlo. Dan moet je nog maar zien of je de wedstrijd kunt winnen. Kortom, je zult de wedstrijd eerder moeten openbreken om zo dit risico uit te sluiten.

26 augustus 2011 om 23:18

Vitesse kon inderdaad wel op voorsprong komen, maar ik blijf bij het idee dat Ajax bij een serieuze tempoversnelling over de tegenstander walst. Vorige week ook: tegen VVV hebben ze 5 minuten hard gelopen en 2 keer gescoord. Daarna is de motivatie, de wil en de drang naar doelpunten ineens minder.

Je kan natuurlijk altijd wel zo'n goede speler als Suarez of Ruiz hebben, maar die passen totaal niet in het systeem dat Ajax wil spelen. Er moet geen egotripper of grote ster tussen zitten, het moet een hecht collectief zijn waar iedereen elkaar begrijpt. Daar wordt naartoe gewerkt, en ik zie ook vebeteringen. Vertonghen en Alderweireld waren bijvoorbeeld beter aanwezig vandaag.

Ook de opstelling is nog niet ideaal he, daar gaat De Boer nog wel aan sleutelen denk ik. Als ze bepaalde mannen wat beter op hun positie kunnen posteren zal het spel er alleen maar beter op worden.

26 augustus 2011 om 23:22

@ Goonerhiguain

Haha, die drang naar doelpunten is dan niet minder, maar je speelt anders met een 2-2 dan met een 2-0 achterstand. Je speelt dan niet meer alles of niets. Ruiz een egotripper? Pffff. Ruiz is juist een zeer sociale speler. Ik blijf er dus bij dat Ajax eerder in de wedstrijd moet gaan scoren, dan is de hoop van de tegenstander ook vervlogen. Nu blijven ploegen toch hopen op die paar momenten die ze krijgen. Verder vind ik ook dat De Boer nog het een en ander kan aanpassen aan dit elftal.

27 augustus 2011 om 00:16

Ik ben het wel met je eens dat Ajax eerder moet scoren hoor. Maar moet dat door iemand als Ruiz gebeuren? Ruiz scoort juist vaak in de laatste momenten van de wedstrijd.. Ik denk gewoon dat ze met een iets andere basisopstelling en een fellere start ver genoeg kunnen komen, ook zonder de inbreng van zijn intuïtieve speler.

Nou al een wereldspeler, wie dat niet ziet heeft duidelijk geen kijk op het spelletje. De complementariteit tussen doelpunt/assist heb ik al eens uitgelegd. Als je dan gaat kijken dat Eriksen al 1x heeft gescoord en 4 assist heeft, doet die jongen het gewoon fantastisch.

Technisch is hij al wereldtop, zonder twijfel. Qua inzicht kan hij moeiteloos mee met Iniesta en Xavi! Die steekballen wat hij geeft, smullen geblazen! Zijn schoten zouden nog preciezer kunnen, dan kan hij over 1 a 2 jaar moeiteloos mee bij Barcelona/arsenal.

26 augustus 2011 om 23:12

Nice binnen 120 seconden al een randje ! Maar klopt helemaal wat je zegt Eriksen is een genie, een kleine genie. 12 jaartjes jonger dan Xavi dus zoveel tijd heeft ie nog.

26 augustus 2011 om 23:15

Dank dank, goede reacties worden inderdaad altijd vrij snel van een groen randje voorzien. Als je in die reactie dan ook nog eens diepgang aanbrengt is het nog logisch ook.

Hij is inderdaad niet te groot en fysiek ook niet sterk. Gezien zijn kwaliteiten hoeft dit echter geen probleem te zijn, zie Xavi en Iniesta. Op termijn zal hij Xavi inderdaad wel gaan opvolgen ja.

26 augustus 2011 om 23:18

En je hebt alweer een plusje binnen .. 20 seconden ? Man ik kan niet meer mee met Vz.

Eriksen en ook Wilshere zijn twee jonge jongens die ik zo'n mooie dingen zie doen alsof ze al 28 waren.

26 augustus 2011 om 23:12

Kan je een keer normaal reageren *zucht*..
Een wereldspeler (hahahaahah) laat me niet lachen zeg!!!
Als hij een wereldspeler zou zijn had hij het verschil ook tegen VVV gemaakt.
Qua inzicht kan hij moeiteloos mee met Iniesta en Xavi (hahaahhaah) laat me niet nog harder lachen...
Ajax moet nu wel kampioen worden ofniet? met een speler die die wereldtop is...
Maarja ik neem je allang niet meer serieus..

26 augustus 2011 om 23:25

Sneijder, vandervaart, ibrahimovic,... waren toen ze bij ajax speelden ook wereldspelers maar vreemd dat ajax niet alle wedstrijden won. Haha meen je dit nu? Eriksen geen wereldspeler omdat hij het verschil niet tegen VVV had gemaakt? Nou, dan zijn messi, xavi en iniesta ook maar matige spelers omdat barcelona verloor van hercules.
En voor zo'n reactie dan nog een groen randje krijgen...

26 augustus 2011 om 23:28

Ik ben het volledig met je eens. Die hele vergelijking gaat natuurlijk nergens over. Volgens die visie is er geen enkele wereldspeler, gezien iedereen wel eens een wedstrijd heeft verloren. Ik kan die reactie dan ook niet series nemen. Het groene randje moet je gewoon zien als humor, een andere reden kan ik niet bedenken.

26 augustus 2011 om 23:38

Ach er komt een Psv-er achter een hooibaal vandaan, probeer gewoon eens te genieten en kijk een objectief.

Zo heb ik gisteren best genoten van de 2e helft van PSV en dat durf ik gewoon te zeggen.

Maar om de klasse van Eriksen zo te kleineren, man Pröpper heeft wekenlang nachtmerries van de poortactie van Eriksen. Kijk dat is Genieten met een hoofdletter!

Eriksen heeft zeker het inzicht van een Iniesta en Xavi, alleen snappen zijn medespelers hem helaas niet altijd. Dat zal nog groeien en helaas is niet iedereen bij Ajax van zijn wereldklasse.

Heeft Expert4life het over het kampioenschap gehad? dat zijn jouw woorden.

Helaas bevestig je zelf dat je niet serieus te nemen bent

26 augustus 2011 om 23:46

Als je een wereldspeler in je elftal hebt als Nederlandse club, dan moet je alles winnen ofniet? Als Messi bij PSV zou spelen zouden ze ook alles winnen en met die ''wereldspeler'' Eriksen moet dat dan toch ook kunnen ofniet (haahaha)...

26 augustus 2011 om 23:47

Ik zeg toch nergens dat ik Eriksen geen groot talent vind?
Maar om hem te vergelijken met Xavi en Iniesta en hem een wereldspeler te noemen (hahaha moet er nog steeds om lachen)? Dat gaat veel te ver ....

26 augustus 2011 om 23:51

Jullie bekijken het andersom. Jullie Ajacieden doen alsof heel Nederland jaloers is op Ajax en Eriksen niet objectief kan beoordelen. Ik denk zelf dat supporters van andere clubs heel wat realistischer naar Ajax en Eriksen kijken dan bijv. Expert4life. Eriksen is nog geen wereldspeler, maar kan er wel een worden. Hij moet veel en veel constanter worden en inderdaad in meer wedstrijden uitblinken. De reactie van Afellay is helemaal niet zo gek en ik vind het ontzettend arrogant dat jullie hem als 'niet serieus te nemen' beschouwen. En het dan nog gek vinden dat Ajacieden arrogant worden genoemd.

Maar goed, fijn voor jullie dat jullie hem een wereldspeler vinden! Wat is de eredivisie toch rijk aan wereldspelers zeg. Eriksen, Ruiz, Assaidi, Cabral. Een kinderhand is blijkbaar gauw gevuld.

Even serieus: in Nederland kan je natuurlijjk geen wereldspeler zijn. Was Sneijder bij Ajax al zo goed als dat hij nu is? Of Van der Vaart? Van Persie? Robben? Die hebben ervaring in de internationale top nodig, en moeten samenspelen met de beste spelers van de wereld. Toen ze die omstandigheden kregen konden ze zelf ook uitgroeien tot wereldtoppers. Eriksen heeft natuurlijk geen ploeg van topniveau en speelt zeker niet in een topcompetitie.

Niettemin geniet ik ook bij tijd en wijlen van Eriksen en dat hij talent heeft is duidelijk. Maar hi is er nog lang niet. Maar goed, ik zal mijn Feyenoordbril wel op hebben.

26 augustus 2011 om 23:43

Sorry ik vind dat je hier wat doordraaft in je enthousiasme(?). Tuurlijk is het een prachtgoal, maar om Eriksen nu al een wereldspeler te noemen vind ik te ver gaan, laat staan om te zeggen dat wie dat niet ziet geen kijk op het spelletje heeft. Hij heeft het zeker in zich, maar ik vind hem nog vaak te afwezig, hij wisselt geniale momenten nog te vaak af met periodes van afwezigheid.

26 augustus 2011 om 23:49

Sorry hoor, maar ik ben het niet echt met je eens dat Eriksen met het zelfde niveau kan meedoen als Xavi en Iniesta qua inzicht. Ik kan er genoeg opnoemen die dat beter zouden kunnen dan Eriksen. neemt niet weg dat Eriksen een van de beste middenvelders in Nederland is en dat ik altijd van hem kan genieten. Maar als je het goed doet bij Ajax wilt niet meteen zeggen dat je mee kan met Xavi en Iniesta.

27 augustus 2011 om 00:25

@expert4life

Je bent er wel vol van zeg, alleen jammer dat je andere mensen die iets minder enthousiast over Eriksen zijn benoemd dat ze duidelijk geen kijk op het spelletje hebben.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Eriksen een hele goede speler en hij presteert prima, maar ''al 1 doelpunt'' voor een Ajax middenvelder in 4 wedstrijden is niets bijzonders.
De Leeuw van de Graafschap heeft in ''2'' wedstrijden al 3 assists gegeven maakt hem dat ook meteen tot een top speler?

Technisch wereldtop, inzicht als Iniesta en Xavi, binnenkort moeiteloos mee met Arsenal en Barca?
Sorry man, maar nu sla je echt door. Blijf hem goed vinden want dat is hij ook, maar blijf reeel en wacht rustig af of hij het zover gaat schoppen als jij nu al voor ogen heb. Waarschijnlijk hadden de topclubs hem allang opgepikt en had hij niet bij Ajax gezeten op dit moment als het klopt wat jij beweerd.

27 augustus 2011 om 00:31

wereld speler wil ik nu nog niet zeggen maar kan het wel worden als hij de goede weg bewandelt

27 augustus 2011 om 00:50

Sow! Al 1 keer! Dat is een behoorlijk aantal hoor!
Verder ben ik het met je eens, fenomenale speler, fantastisch inzicht heeft die jongen, genot om naar te kijken.

27 augustus 2011 om 00:54

Kleine correctie: wereldspeler in spe. Nu nog absoluut niet. Als je bijvoorbeeld kijkt naar spelers op zijn positie, Iniesta en Sneijder. Die zijn toch echt 2 klasse beter. Eriksen moet nog dingen leren, en daarvoor is Ajax ideaal. Gewoon nog 2/3 jaar blijven en dan naar Barcelona. Eriksen en Barcelona lijkt mij een soort lotsbestemming. Kan ie heerlijk met steekpassjes strooien.

Maar Eriksen moet nog echt dingen bijleren. Hij zit nog lang niet op het niveau van Sneijder, Xavi, Iniesta, Fabregas. De vergelijking met deze spelers en het talent om er te komen zijn er wel. Nu moet het er nog definitief uitkomen.

''het was misschien een beetje geluk, maar hij zat er mooi in.''

Geluk???? Kom op Eriksen. Hij scoort nog niet zoveel en nu maakt hij een mooie doelpunt en dan gaat hij zeggen dat het geluk was? Afstandschot gericht op het doel en uiteindelijk gaat de bal ook het doel in. Is geen geluksschot, maar een gericht schot die goed uitgevoerd is. Je moet dan niet gaan geloven dat het geluk was, want dat werkt niet voor je zelfvertrouwen.

26 augustus 2011 om 23:23

Ik kan wel geloven dat het een geluksschot is. Hij schiet meestal wel 3 a 4 keer per wedstrijd van afstand op goal en die schoten zijn dan ook echt waardeloos. Nu schiet hij er 1 een keer mooi in. En mensen zeggen dat hij nu bescheiden is, maar ik vind van niet. Hij weet gewoon dat hij veel beter kan en wil dat ook erg graag laten zien!

Allemaal leuk en aardig, Ik will het hem wel zien op champions league niveau. Daar moet je het laten zien. Niet in de Eredivisie wat een competitie is met een laag tempo.

26 augustus 2011 om 23:11

Klopt hij is de eredivisie al ontgroeid en moet het in de champions league doen. Ajax naar een hoger niveau duwen.

27 augustus 2011 om 02:25

Daar heb je absoluut gelijk in. Maar vergeet niet: In zijn enige wedstrijd in de champions league vorige seizoen was hij dik de beste man op het veld en dus ook man of the match.

27 augustus 2011 om 02:39

Ik ben ook Ajax fan, maar ik wil het nog wel zien. Paar goeie wedstrijden in de eredivisie zeg niet echt veel in mijn ogen. Paar goeie wedstrijden in de champions league. Dat is een ander verhaal.

Denk niet echt dat hij een speler is die ajax naar een hoger niveau brengt. Daar is hij nog te onervaren voor.

Niet zo bescheiden Christian die bal was gewoon prachtig binnen geschoten buiten het bereik van de keeper.

Die panna in de eerste helft was trouwens ook heerlijk!

duidelijk geluk. eerste keer dat hij scoort dit seizoen dan noem je dit geluk.

Ongelofelijk!

Om zó'n 'record' te kunnen breken! Wat een mijlpaal zou dit betekenen zeg! Zou geweldig zijn als dít gehaald wordt natuurlijk!

Dit zegt toch he-le-maal niets! Wat is dit nou voor 'n 'record' ?

Zijn er nóg meer te verzinnen misschien? Uiteindelijk gaat 't om de échte prijzen, niet om dit soort nietszeggende en daarmee tevens overbodige records/topics!

p.s. PSV heeft zich weer eens, onafgeboken sinds 1974 ( ! ), geplaatst voor Europees voetbal. Waar is een topic hierover te vinden?

26 augustus 2011 om 23:51

Juist, het is weer Amsterdam-tijd.
Verzin een leuk ''record'' en ben er trots op.
Bijvoorbeeld, weet je dat Johan Cruyff ooit 6 bitterballen heeft opgegeten in 14 seconden ?
Daar zijn in Amsterdam toen nog shirts voor gedrukt en is Hart van Nederland nog naar de arena gereden !

27 augustus 2011 om 00:52

Je zit mis, het waren frikandellen

27 augustus 2011 om 01:49

Het is gewoon een mooi record dat aantoont dat Ajax nog altijd het meest aanvallend voetbal van de Eredivisie speelt. Het toont dus wel degelijk wat aan.

Geweldig die Amsterdamse bescheidenheid : Hier is het enige team in de Eredivisie met 3 sterren ( geweldig als ajacied zijnde )

Was leuke wedstrijd beetje jammer van de vele fakkels omdat het dak dicht was bleef de rook hangen.
Geweldig doelpunt natuurlijk en hij speelde ook weer goed

Ook een geweldige passeerbeweging die sleep panna

26 augustus 2011 om 23:23

Ja die sleep panna was echt keihard echt briljante passeer actie was dat

26 augustus 2011 om 23:48

De toppers hebben ook drie sterren, hoewel er een rondje bij zal zitten waarschijnlijk. En dan ?
Werkelijk verbazingwekkend, ik wist niet dat het woord bescheiden in een A'dams woordenboek voorkwam ?

leuk dat doelpuntenrecord, maar zou me meer zorgen maken om de tegendoelpunten die je elke wedstrijd weer om je oren krijgt...tegen de reals etc. is dat namelijk dodelijk.
....al maakt dat natuurlijk ook weer niet teveel uit, gezien ajax die pas in de finale van de cl voor de 3e keer tegen komt...

27 augustus 2011 om 00:21

Gelijk heb je maar de verdediging die er nu staat. Hebben wel een valse start gekregen door Blind. Het is niet normaal hoeveel cruciale fouten hij heeft gemaakt. Anita is zoveel beter als Blind zeg. Hij is echt goed hoor onder tussen heeft Anita ook al 109 duels voor Ajax gespeeld. Dus dan heeft ie wel ervaring ja. En dat zie je ook terug in deze wedstrijd. Vitesse is echt een goede ploeg hoor. Als ze willen voetballen kunnen zowel Ajax of PSV gevaar geven.

Eriksen hele leuke voetballer om naar te kijken! Loopt goed tussen de linies en heeft een geweldige pass.
En de goal was prachtig, geweldig binnengeschoten moet ik zeggen.

Ik vond zijn panna bijna nog mooier dan zijn doelpunt! xd
Ze hebben hem ongeveer 15 keer herhaald in de rust in de Arena.

Zo hé die mag er best wezen, als Feyenoord supporter vind ik deze zelfs echt subliem!

Om met de woorden van Heinz Stuy te spreken: dat record is niet geldig, want er staat nou een ander elftal en die hebben het niet alleen gedaan.
Wat heb ik die eikel uitgelachen zeg, toen hij zijn record kwijt raakte hahaha.
Hij stond bijna te janken, en wij hadden ook tranen in ons ogen maar dan van het uitlachen.
Dus: geen record !

Zeer bescheiden, was geen geluk, gewoon kwaliteit.

Die zien we dit seizoen nog, grote mogelijkheid dat hij volgend jaar weg is.

Natuurlijk moet je altijd een beetje geluk hebben dat hij goed valt, maar het was gewoon een goed schot van Eriksen en hij doet zichzelf hiermee tekort.

Overigens vind ik het record wel een beetje nutteloos, zo kun je elke week wel weer een nieuw record breken. Minstens 2 goals per wedstrijd.. hoe krijgen ze al die dingen steeds verzonnen.

27 augustus 2011 om 00:04

Door een grote data base te hebben. Daar staan namelijk allen statistieken in. Het zegt wel wat over Ajax dat ze zo makkelijk scoren. Het gebeurd wel is waar allemaal in de 2e helft. Maar Ajax moet deze progressie in de 1e helft laten zien. En dan zijn ze echt dodelijk voor de tegenstander.

27 augustus 2011 om 01:19

Oh, maar ik doel hier niet op het feit dat Ajax het niet goed doet, want het is gewoon knap om al 13 duels op rij minstens 2x te scoren, maar het gaat mij er meer om dat het een beetje een dom record is, in mijn ogen. Dat er iets is als, zoveel wedstrijden op rij gescoord vind ik logisch, maar om dat dan ook te doen met 2 goals en waarschijnlijk ook met 3 en 4 en weet ik veel wat, en hetzelfde met tegengoals en gele kaarten, rode kaarten, verzin het maar.

27 augustus 2011 om 00:32

in een woord die goal was echt prachtig

Waarom hecht men zoveel waarde aan bescheidenheid?? pff ik vind dat zo cliché. Iedereen is gewoon zoals hij is en het is gwn fout dat mensen meer sympathie hebben voor een Messi als voor C. Ronaldo(om zomaar eens een voorbeeld te noemen.) .. gewoon puur om hun karakter, ongeacht hun voetballende kwaliteiten. Ook voetballers als Balotelli en Luis Figo (in zijn tijd) voegen toch hun waarde toe aan het voetbal, hetzelfde geld voor Janssen of Cabral. Gewoon schijt hebben aan wat andere mensen van je (mening) denken.

Heb echt weer van Eriksen genoten, elke x als hij de bal heeft weet je dat er iets gaat gebeuren, Fantastisch. Heerlijke panna, heerlijke goal. Goede wedstrijd.

Vind het ook goed om te zien dat de Boer mensen als Sigthorsen en Eriksen gewoon wisseld, geeft mij toch wel een beeld dat Ajax steeds meer één team is/wordt en dat iedereen elkaar respecteerd. Wel vond ik het raar dat Boerrigter niet werd gewisseld, halverwege de 2de helft was hij toch vrijwel onzichtbaar.. Verder vind ik het jammer dat Janssen zich nog altijd te weinig laat zien bij Ajax.

Prachtige goal is dat en zo jong hij is de beste speler van de eredivisie op die positie!

PS: Wie heeft die panna gezien bij volgens mij Pröpper?

27 augustus 2011 om 00:05

Die heb ik gezien in het stadion. Dat is echt genieten daarvoor kom ik naar het stadion. Voor dit mooie voetbal van Frank. Hij is echt een echte Ajacied. Hij weet hoe Ajax moet staan en waar het groot is van geworden.

Ik hoop dat die Eriksen snel weggekocht wordt en van mij mogen ze er nog 20 miljoen voor krijgen ook. Zolang hij nog bij Ajax speelt hebben ze goede kans om weer kampioen te worden.

27 augustus 2011 om 00:23

Vind het leuk van je dat dit meent. Geeft wel weer aan dat andere supporters. Gewoon bang zijn voor een Eriksen. Hij heeft gewoon erg veel kwaliteit.

heerlijk doelpuntje van Eriksen zeg!!

En dit was naar mijn mening nog niet de mooiste actie van Eriksen. Dat was toch echt die heerlijke sleepbeweging door de benen van Propper in de eerste helft. Och dat was zo goed.

Natuurlijk halen we dat record niet. Volgende keer tegen Heracles maak je er misschien 2. Maar uit bij Psv? Never nooit. Zou leuk zijn hoor, maar kan me maar een stuk of 3/4 wedstrijden herinneren dat we daar 2of meer keer scoorden. Dus no fokking way Wel een mooi moyenne van Ajax trouwens.

1% geluk, 99% kwaliteit. Eriksen is veel te beleefd, maar dit charmeert hem juist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren