wk2018

De Boer noemt terugkeer El Hamdaoui 'wel lastig'

Dinsdag, 2 augustus 2011 om 08:10

Mounir El Hamdaoui mag vertrekken bij Ajax, maar een nieuwe club is niet zomaar gevonden voor de aanvaller. Ajax verlangt een behoorlijke transfersom voor de Marokkaan, die bovendien ook nog het nodige salaris wil ontvangen. De kans is aanwezig dat El Hamdaoui gewoon in Amsterdam zal blijven, maar een terugkeer in het eerste elftal wordt volgens Frank de Boer ‘wel lastig’.

/

Volgens de oefenmeester is de relatie tussen beiden ernstig verstoord. “Natuurlijk vind ik het jammer dat ik 'm niet voor me heb kunnen winnen, want ik heb het idee dat ik met ieder karakter kan werken. Absoluut. Maar tót een bepaalde grens", zegt De Boer in NUSport. “Hij zei tegen mij: 'je moet mij niet teveel wissel zetten, want dan word ik een vervelend mannetje. Dat zeg ik maar eerlijk want dat is gewoon zo'. Dan kan ik niet met hem verder, want voor het teamproces is het dodelijk als er iemand naast mij zit die vervelend gaat doen. Dan moet ik hem een uitzonderingspositie geven en dat wil ik niet."

El Hamdaoui houdt momenteel, evenals Ismail Aissati, zijn conditie op peil bij de beloften van Ajax. Maandagavond werd beweerd dat de aanvaller met zijn zaakwaarnemer Sigi Lens had gesproken met Giampaolo Pozzo, de eigenaar van Udinese die El Hamdaoui graag naar Italië wilde halen. Toen hij hoorde van de salariseisen van de Marokkaans international, werden de onderhandelingen echter al snel weer afgebroken.


Poll

Ajax moet Mounir El Hamdaoui een transfervrije status geven


Gerelateerd

245 reacties (laatste reactie door CSDW)

Meh komt niet meer in Ajax 1, dat gaat sowieso niet gebeuren. Ben benieuwd of hij voor een alsnog aardig prijsje weggaat

2 augustus 2011 om 08:33

''toen hij hoorde van de salariseisen van de Marokkaans international, werden de onderhandelingen echter al snel weer afgebroken.''
Mounir vraagt 1,8 miljoen euro jaarsalaris aan een Champions League club, helemaal niet zo gortig voor Italiaanse standaarden. Gemiddelde salarissen zijn daar 3-4 miljoen op jaarbasis.

2 augustus 2011 om 08:37

Als je dan toch Voetbal International gaat napraten kun je er mischien ook meteen bij vertellen dat degene met het hoogste salaris daar 1 milhjoen verdient.

En de enige die El Hamdaui demoniseert is hijzelf met zn achterlijke gedrag.

2 augustus 2011 om 08:36

:S volgens mij let jij niet helemaal op de duurste speler bij Udinese ( dacht di natale ) verdiend nog geen 1,5 mln. jij hebt het mischien over inter en ac milaan ofzo. maar je reactie slaat nergens op. een Mounir die nog niks beweze heeft moet maar 3a4 mln gaan verdienen ofzo :s:s:s

2 augustus 2011 om 08:39

De grootverdiener bij Udinese verdiend 1mil netto per jaar...
Als je de top 5 clubs qua salarissen even wegneemt,heeft de rest van de clubs een gemiddeld spelerssalaris van nog geen 500k,spelers bij Ajax en Psv verdienen meer dan hun serie A collegas die niet bij de top 5 spelen...

2 augustus 2011 om 08:59

een typies gevalletje van ik het de klepel horen luiden maar weet niet waar de klok hangt?

Di Natale is de beste betaalde speler bij Udinesse voor 1 mil per jaar. MeH wilde 1.5 netto gaan verdienen excl bonus. Als dit waar is wat Frank zegt dan moet Ajax zijn verlies nemen en hem keihard met het 2de laten trainen en dan vooral op de bank laten zitten daar. Moet toch niet gekker worden met die vent bah. Hoezo te hoog in je bol!

2 augustus 2011 om 09:12

niet alle kritiek heeft te maken met demoniseren. Dat begrip is zijn eigen leven gaan leiden en slaat helemaal nergens op.

Ajax en Mounir werkt gewoon niet. Hij verdient er goed, kan wellicht naar Udinese en wil terecht financieel niet acheruit gaan. Dat is gewoon een kwestie van onderhandelen. Vooral ook omdat hij nog tot het einde van de maand heeft om een club te vinden. Over drie weken zijn zijn salariseisen wellicht gedaald, omdat hij vast niet een jaar op de bank wil gaan zitten... (maar misschien is geld belangrijker dan spelen, in dat geval zal hij dan wel blijven... je weet nooit)

2 augustus 2011 om 09:32

Bovendien, als de verhalen kloppen vroeg Mounir 1,5 miljoen netto. Nou weet ik niet hoeveel dat bruto is, maar in ieder geval meer dan 1,8. Dat zal denk ik zo'n beetje wel die 3 miljoen euro zijn waar jij op doelt.

2 augustus 2011 om 09:46

Dat is vrij gortig voor Udinese waar topspelers als Di Natale niet meer dan 1 miljoen per jaar verdienen. Gemiddelde jaarsalarissen van 3-4 miljoen bij Udinese niet te vinden!

2 augustus 2011 om 09:57

Haha sorry hoor, maar best komisch dat het spreekwoord dat je wilt gebruiken precies slaat op hetgeen jij typt. Het is namelijk: Hij heeft de klok horen luiden, maar hij weet niet waar de klepel hangt.

Maar buiten dat heb je natuurlijk wel gelijk. Zolang je geen Messi heet kun je dergelijke eisen helemaal niet hebben. De overstap naar PSV zou aan de andere kant wel weer begrijpelijk zijn, Hij speelt daar waarschijnlijk gewoon heel het seizoen basis aangezien er een echt andere goede spits ontbreekt. Dat zou dus betekenen dat er ook geen gezeik van MEH zijn kant komt.

2 augustus 2011 om 09:59

Waarop baseer jij deze bewering? In Italie worden alleen de megasalarissen betaald door de topclubs en Udinese hoort daar niet bij. Alleen voor een toptransfer betalen ze zoveel en EH hoort daar gewoon niet bij.
Mounir wordt niet gedemoniseerd. Dat doet ie zelf.

Ajax is gewoon gestoord geweest om die gast zo'n salaris te geven. Absurd....maar goed ik hoop dat dit nu bij het verleden hoort bij Ajax

2 augustus 2011 om 12:33

El Hamdaoui is gewoon een topspeler, ik vind dat hij 1 a 2 miljoen op jaarbasis verdiend.

2 augustus 2011 om 12:45

Elhamdaoui wordt wel gedemoniseerd. Ik hoop nog een antwoord van Elhamdaoui op de reactie van FdB te zien. Waar 2 vechten zijn er 2 schuldig.

2 augustus 2011 om 12:51

als dat zo is dan wordt hij niet gedemoniseerd. Of er zou bij elke ruzie iemand gedmoniseerd moeten worden, wat een onzin.

laat dit soort onzinnige begrippen lekker in de politiek, waar het populair is om ze te bezigen.

Ajax en MeH past gewoon niet bij elkaar, dan kan gebeuren. En om het nu zielig te gaan vinden voor iemand die iets van 1,5 miljoen per jaar verdient.....

2 augustus 2011 om 13:39

Nou ja, Voetbal International heb ik niet gekeken, wist niet dat het opnieuw was begonnen.

Maar ik vind wel dat Mounir wordt gedemoniseerd, begrijp goed dat hij voor zijn financiële belangen opkomt, vind dat Nederlanders altijd zo makkelijk beslissingen voor anderen kunnen maken, maar als het putje bij paaltje komt, dan kiezen ze allemaal voor het geld.

Verder zit ik verkeerd met de gemiddelde salarissen inderdaad, maar ik begrijp wel dat hij een goed salaris wil verdienen. Als hij dan toch moet verhuizen, naar het buitenland, ver van familie, ga dan iig voor een leuk salaris. Met zijn karakter belandt hij anders alsnog daar de komende 3 jaar in het B-elftal.

2 augustus 2011 om 14:45

100% mee eens, kan die flapdrol van een Mounir echt niet meer uitstaan.

2 augustus 2011 om 15:16

@ibram Zijn antwoord zal hoogstwaarschijnlijk zijn: Zo'n uitspraak kan ik mij niet herinneren. Zoiets zou ik uit ''respect''nooit zeggen. Ik ben een hele makkelijke jongen die gewoon niet door iedereen begrepen wordt.

2 augustus 2011 om 15:21

@malafronte9 El Hamdaoui is gewoon een topspeler !!!! Dat vindt hij zelf ook en zo gedraagt hij zich ook. Hij ''krijgt'' momenteel een gigantisch salaris maar hij ''verdient'' het absoluut niet. Het enige wat die kwallebak verdient is een schop onder zijn luie reet.

2 augustus 2011 om 15:47

Is MeH niet degene die zijn verlies neemt... Bedoel hij heeft niet zo heel veel gepresteerd.. Okay, 1 x een kampioenschap en 1x een topscorerstitel maar gezien het feit hoe goed hij denkt te zijn had er toch wel wat meer uit te halen geweest??

2 augustus 2011 om 16:05

Swongd;

Onze held, wie jou een groen randje heeft gegeven moet samen met jou een standbeeld krijgen! Zowel hij als jij zeggen dus dat je een ander contract ondertekend voor zeg maar minimaal 8 ton minder per jaar?

Lachwekkend gewoon, wat Mounir heeft gezegd wordt elke keer duidelijk weer gegeven. Heeft Mounir nou echt alle aandeel in deze drama?

Is de Boer dan echt het engeltje dat al het goede met iedereen voor heeft? Ik geloof er niks van, heilige zijn er niet meer, zeker niet in het voetbal!

Daarbij zeg ik je gelijk, vorm je eigen mening, VI is leuk maar ook daar praten ze vaker zo niet bijna altijd in persoonlijke voorkeuren.

2 augustus 2011 om 10:38

Volgende week op Voetbalzone:

De Boer: El Hamdaoui krijgt toch laatste kans bij Ajax 1.

2 augustus 2011 om 10:53

hoop je voor een aardig prijsje?
als je ziet wat voor voetballend ellende dit is voor ajax kan hij gwoon voor zo goed als niks weg lijkt mij.
hij bezorgt ajax alleen maar ellende.

2 augustus 2011 om 11:29

is mooi meegenomen als je er nog geld voor krijgt

Hoop dat hij snel naar het buitenland vertrekt en hopelijk hoor ik nooit wat van hem weer..bah vervelend mannetje..

2 augustus 2011 om 08:29

Vervelend mannetje dat geloof ik wel! Maar was wel jullie club topscoorder vorig jaar

2 augustus 2011 om 08:38

Ja onder normale omstandigheden hadden we hem er ook graag bij gehouden want voetballen dat kan hij, alleen zoals de Boer al beschrijjft er zijn grenzen. En de trainer bepaald hoe vaak je gewisseld wordt .

2 augustus 2011 om 09:06

Interesse, mike? Voor een tientje en rolletje drop mag je hem op komen halen

Ik begrijp helemaal niks van de instelling van deze jongen. Je speelt bij een mooie club, Champions League komt eraan, je kan goed ballen. Ga ervoor! Train je gek, houd je uitspraken voor je, lekker voetballen! Kom op hé! Verdien je geld, letterlijk. Waarom zo moeilijk doen? Zorg dat De Boer en de supporters niet meer om je heen kunnen!

2 augustus 2011 om 09:26

Interesse heb ik zekers wel! Maar hou die rolletje drop dan maar op zak.
Is namelijk te slecht voor mijn gebit

Maar ik zou hem ook wel begrijpen, als je eerst onder jol speelde, en later club topscoorder werd , dat je dan denkt van ik wil gewoon spelen!
Als ik weet wat ik kan, en zeker met mij in de basis scoren we meer. Dan denk ik dat ik ook vervelend ga worden en met een zure kop de trainer zit aan te kijken!!

Maar ik denk dat er wel meer speelt dan alleen dit probleem.

2 augustus 2011 om 09:28

Tja maar na de winterstop heeft hij totaal niet gespeeld en gescoord en hebben ze het ook gered.

2 augustus 2011 om 14:49

Helemaal mee eens, zonder zijn irritante gedrag en grote bek had ie al veel meer wedstrijden voor Ajax gespeeld.
Hij is gewoon een goede voetballer met veel techniek en in topvorm waarschijnlijk de beste spits van Ajax.
Maar op deze manier mag hij wat mij betreft gratis weg.
Een speler die zijn eigen belang voorop stelt hoort gwn niet bij een club als Ajax thuis.
Ik hoop echt dat ie geen seconde meer speelt in het shirt van Ajax.
Dat moet een trotse club als Ajax ook niet willen.

Deze man, die overigens fantastisch kan voetballen, heeft met zijn karakter niets te zoeken bij de top. Hij wil graag de beste speler van een team zijn en dan is hij op zijn best. En omdat bij een topclub te zijn, daar is hij niet goed genoeg voor. Al denk ik dat PSV met hem erbij, als ze juist met hem omgaan, direct kampioenskandidaat is.

Wat ik me afvraag, is waar zijn gedrag vandaan komt. Hij zelf wijt het aan zijn cultuur, waarin trots en respect zo belangrijk zijn. Maar het blijft aangeleerd (en dus weer af te leren) gedrag. Zou zo'n jongen dat zelf nou niet zien?

2 augustus 2011 om 08:32

dat het aan de cultuur ligt is belachelijk.afellay,bakkal Aisatti komen uit de zelfde cultuur en vertonen niks van dat soort gedrag.

ot: ben benieuwd waar die in september speelt,veel te duur om in jong Ajax te laten spelen.

2 augustus 2011 om 14:53

Als Ajax hem transfervrij had binnengehaald, hadden ze Mounir waarschijnlijk met een dikke schop onder zijn reet gratis op laten rotten.
Maar als dat nu gebeurd kun je meteen 5 miljoen afschrijven.
En dat is toch een behoorlijk bedrag in deze tijd.

el ham zie ik het liefst naar het buitenland gaan, stel dat hij naar psv gaat en daar dragen ze hem wel op handen, dragen ze zijn tas en hemelen ze hem op kan het tegen ons werken!

2 augustus 2011 om 09:05

Omdat hij een vierjarig contract heeft en per jaar rond de 1.5 mil verdient.
Daarom dus.

2 augustus 2011 om 09:12

dan nog er zijn ploegen die hem willen overnemen!!!!! dan ga je hem toch proberen te verkopen voor eind van de maand? mocht dat niet lukken kun je altijd overwegen hem in de winterstop voor een prikkie weg te doen of er gratis uit te schoppen. maar nu zijn er zat ploegen die willen betalen voor hem

2 augustus 2011 om 09:41

Ajax zal deze maand knoppen door moeten hakken. Het lijkt duidelijk te worden dat El Hamdaoui qua salariseisen te duur is voor voor de subtop van Europa en alles daaronder. De topclubs zitten niet op hem te wachten. Dan moet je als Ajax een keuze maken. Of wachten tot iemand bereid is die 5 miljoen op tafel te leggen, met de kans dat die club niet komt en je langer aan zijn salaris van 1,8 miljoen vast zit. Of hem voor een laag bedrag/transfervrij laten vertrekken. Dan is de kans groter dat hij vertrekt en ben je een grootverdiener kwijt, wat weer ruimte maakt in je salarishuishouding (voor een eventuele andere speler). Kans is natuurlijk ook dat hij voor PSV kiest, wat Ajax liever niet ziet gebeuren.

2 augustus 2011 om 14:58

Misschien moet Ajax zijn contract gewoon verscheuren.
Niemand wil hem hebben als ie zulke exorbitante salariseisen heeft.
En Mounir blijft lekker waar ie zit als ie zoveel geld verdiend.
Ik zou zeggen gwn die 5 miljoen afschrijven en de schade beperken qua geld op het salaris.
Zo'n jongen heeft al genoeg minachting getoond naar medespelers en de club zelf, door zijn eigen belang voorop te stellen.
Wat een lef om zulke uitspraken te doen tegen iemand, die vrijwel alles heeft gewonnen en bij de absolute wereldtop heeft gespeeld van iemand die alleen in NL het een paar seizoenen redelijk heeft gedaan.

2 augustus 2011 om 10:16

Dat zal wel niet gebeuren omdat Mounir kwa salaris (mocht het gerucht waar zijn van Udinese) niet omloog wil gaan en Psv heeft ook een salarisplafon.

Maar nogmaals bewijst het dus weer dat Mounir met dit soort uitspraken zichzelf buiten de selectie heeft gezet en het aan hem is om een gesprek te starten zodat hij alsnog kan laten zien wel Ajax waardig is. Ben benieuwd of die jongen dat ook kan ze zeggen dat hij zo trots is maar dan heb je ook je trots lijkt me om bij elke club te willen slagen en niet op zo'n manier je contract wilt uitdienen. Maar blijkbaar wilt Mounir geen concurrentie hebben....

Toch jammer maar ik denk dat hij eind Augustus echt nog wel bij gaat draaien en voor geen extreem salariseis ergens naar het buitenland toegaat, hij zal zijn carriere alleen maar verpesten om een jaar bij jong Ajax te blijven. Of hij wordt verstandig en gaat gewoon als een volwassen man met de Boer om de tafel om het uit te praten.

Hij heeft het toch echt zelf gedaan, alhoewel hij het niet heel erg zal vinden om nu in Jong Ajax te voetballen hij verdient 1,8 miljoen bruto en daarvoor wil ik ook wel in Jong Ajax spelen als El Hamdaoui zijnde, maar ik verwacht niet dat hij nog bij de selectie zal komen en verkocht zal worden aan een Russische club met veel geld, voor 3,5 miljoen.

Realistisch of niet?

2 augustus 2011 om 11:27

Ajax moet gewoon voet bij stuk houden. Mounir praat wel stoer met zn 'ik heb het naar mn zin bij jong-ajax' maar daar denkt hij na een jaar wel anders over. Elke wedstrijd laten warmlopen en geen minuut speeltijd gunnen. Hij kost vijf miljoen. Voor niets minder laten gaan. Ook volgend jaar kan hij nog makkelijk verkocht worden.

Ik snap niet dat Ajax hem niet gewoon aan PSV verkoopt. Hij is niet goed genoeg voor het niveau van Ajax, dus je maakt volgens de technische staf je tegenstander niet sterker. Als Ajax daar moeilijk over blijft doen, zal PSV dat ook eens moeten gaan overwegen in de toekomst. Als je ziet dat men bij PSV nog elke keer open stond voor een vertrek van spelers naar een directe concurent dan vind ik dat Ajax nu heel kinderachtig bezig is.

2 augustus 2011 om 08:34

Ja ze zijn dan bang dat jullie favoriet zijn om kampioen te worden!!

Gisteren bij vi zeiden ze dat alleen twente of ajax kampioen zou worden..
Ik vind dat psv zich het meest versterkt heeft. En zeker als deze spits nog komt, dan wordt je denk met 2 vingers in je neus kampioen.

Maar elham die vind het denk wel best zo om zijn salaris te ontvangen.. Best betaalde speler van de eredivisie. Met de mooiste auto van ajax hahah

2 augustus 2011 om 09:54

Bij PSV zal hij ook voor onrust zorgen, Fredje Rutten kan hem alleen in bedwang houden als hij hem een uitzonderingspositie geeft. En het is nog maar de vraag of de rest van PSV dat accepteert.

2 augustus 2011 om 10:05

Hahaahahaaa. Ik denk er nu al aan dat EH tegen Rutten zegt . Trainer ik wil een vrije rol en dat Rutte zegt mmmmmmaar dat gaat niet ddddat kan niet. EH zegt fof een vrije rol of ik ga me eigen laten demoniseren...rutte ......okeeee

Met alle respect maar ik denk niet dat Rutte opgewassen is tegen spelers als EH. Hij heeft ook moeite met sommige figuren in de selectie van PSV laat staan met een (alleen in zijn hoofd) vedette als EH

2 augustus 2011 om 11:53

Rutte vindt die vrije rol best, hij zegt er alleen bij ''maar dan mag je de middenlijn niet over''

2 augustus 2011 om 08:34

Ajax wil hem opzich wel aan PSV verkopen maar dan moet PSV niet aankomen met: ''wij willen hem transfervrij, dus gratis, hebben.'' Dan snap ik heel goed dat Ajax zegt: ''bekijk het maar lekker Psv''

2 augustus 2011 om 08:40

Vind je het gek dat Ajax tegenwerkt PSV verwacht hem transfervrij aan te trekken! Als Ajax hem transfervrij zou willen laten gaan dan doen ze hem wel naar het buitenland. Als Psv MeH serieus wil moeten ze ook met een serieus bod komen

Daarnaast zegt niemand dat hij niet goed genoeg voor het niveau van Ajax is, maar hij past niet in het systeem. Dat is een heel groot verschil.

2 augustus 2011 om 10:55

Straks komt PSV met een bod van 2 miljoen en dan is ie weg.
Hoort allemaal bij het transfer spelletje.
Je gaat toch niet gelijk je hoogste bod al bieden?
Zou ook geen hoofdprijs voor MEH gaan betalen. Hij is al 27. De vraag is of ie nog een restwaarde heeft na paar jaar. Hij is afgedankt door Ajax en speelt in Jong Ajax.
Allemaal redenen om geen hoofdprijs te bieden. 2 miljoen lijkt me redelijk.

2 augustus 2011 om 12:28

Ajax betaald vorige jaar rond de 5 a 6 miljoen. Denk je nou echt dat Ajax hem voor 2 miljoen naar een directe concurent laat gaan? Je leeft echt in een sprookje!!!!!

Ik verwacht dat als er een buitenlands club komt Ajax wel bereid is wat water bij de wijn te doen. Een bedrag van 3.5 a 4 mil lijkt me redelijk! Dan ben je meteen af van dat jaarsalaris van 1.8 mil.

2 augustus 2011 om 08:41

@vonkje volgens mij is in het verleden er meer Ajacieden richting PSV gegaan dan andersom. Ik weet dus niet echt waar je op doelt. De laatste jaren is alleen Assati richting Ajax gekomen. Oojer zijn contract werd gewoon niet verlengd bij Psv.... Als je meer voorbeelden kent die psv aan Ajax verkocht heeft dan Assati dan hoor ik het graag.

Overigens hoeft Ajax natuurlijk El Ham niet gratis te laten vertrekken naar psv. Het blijft natuurlijk een goede speler waarvoor betaald mag worden.

2 augustus 2011 om 10:41

Dadada
Perez.

Maar het Vonkje loopt onzin te verkondigen.
We willen hem best aan Psv verkopen , dat we hem niet gratis wegdoen is volgens mij iets heel anders.
Ook wordt er nergens door zowel staf niet als door de supporters niet gezegd dat Mounir een slechte speler is.
Dat hij niet te handhaven valt heeft met zijn karakter te maken en niet met zijn voetbalkwaliteiten.

Off-topic
Kan iemand mij vertellen waarom het duimpjesicoon 10 cm naar beneden is gestuiterd?

2 augustus 2011 om 09:01

@ Vonkje

Mag ik vragen wie heeft gezegd dat el Hamdaoui niet goed genoeg voor Ajax is. Dan hadden ze 'm ook nooit gekocht. Nee het is zo dat zijn gedrag niet meewerkt en de Boer daarom niet goed met hem kan samenwerken. En dan maak ik even een kinderachtige vergelijking: als jij vorig jaar een playstation 3 heb gekocht, maar nooit echt op heb gespeeld,zou jij m toch ook niet gratis op internet te koop zetten. En daarom moet PSV dus niet komen met het proberen om hem gratis te komen ophalen!

Ik wil el hamdaoui nu zeker niet meer bij mijn club zien als dit waar is. Ik geloof de Boer eigenlijk eerder dan die spits van jong ajax. PSV moet deze speler echt niet halen ondanks die gegarandeerde goals die hij gaat maken. Zijn mentaliteit is zwaar beroerd en zijn salareisen zijn ook te gortig.

2 augustus 2011 om 09:01

Ik geloof ook eerlijk gezegd eerder wat de Boer zei. El Hamdaoui is in mijn optiek een vervelend verwend mannetje, en daar heeft onze grote vriend Jol voor gezorgd. Hij heeft hem tenslotte binnen gehaald met dat achterlijke salaris van hem. Ik zeg niks over zijn voetbal kwaliteit, die is uitstekend.

Onvoorstelbaar dat Dhr. De Boer dit naar buiten brengt op dit moment. Hoe bedoel je we doen er alles aan om zijn transferwaarde alleen maar naar beneden te brengen. Dit soort dingen doet natuurlijk geen goed. Men wou de hoofdprijs al niet betalen na deze uitspraak helemaal niet meer. En dan nog geeneens om Mounir zijn opmerking over vervelend mannetje maar de opmerking van De Boer ik vind het jammer dat ik hem niet voor mij heb kunnen winnen. Onvoorstelbaar, maar goed is dit nieuw beleid in Amsterdam? Ook al de opmerkingen van de Verlosser himself die denkt dat die boven alles en iedereen verheven is. Gaat goed in Amsterdam. De Verlosser schaal verloren van Twente.

2 augustus 2011 om 09:40

Mee eens. Ik snap absoluut niet waarom de Boer dit naar buiten brengt. En het maakt het ook niet makkelijker om hem te verkopen zo, maar goed, wie ben ik.

2 augustus 2011 om 10:03

Men wilde op dit moment helemaal niets betalen, laat staan de hoofdprijs. Als el Hamdaoui inderdaad uit zou zijn op een forse loonsverhoging, dan wordt het een lastig verhaal en kan dat veel potentiele clubs afschrikken. De Boer geeft alleen duidelijk aan wat de perspectieven voor el Hamdaoui bij het eerste zijn.

Wat Johan Cruyff hiermee te maken heeft, is mij een raadsel.

2 augustus 2011 om 10:09

@speedyafc

Het rommelt teveel bij Ajax. Het hele gedoe met El Hamdaoui. De RvC die overduidelijk niet op één lijn zit. Het verlies van Ajax tegen Twente in eigen huis tegen 10 man. Nu is juist het moment dat er rust bewaard wordt, wel overwogen zaken naar buiten gebracht worden. Maar De Boer die dit nu roept is niet slim. Een organisatie hoort rust uit te stralen, dat de boel in balans is er concensus binnen de organisatie is. Dat is één ding wat er bij Ajax op dit moment alles behalve is.

2 augustus 2011 om 10:15

De timing is momenteel inderdaad niet erg gelukkig maar het is een interview in de nieuwe uitgave van nusport, de speciale eredivisie uitgave, waarin de Boer terugblikt op het afgelopen seizoen. Wellicht is dit interview al enige tijd geleden gegeven maar pakt nusport er nu mee uit om het magazine te promoten?

2 augustus 2011 om 10:28

@speedyafc

Ongeacht het moment, aangezien het een terugblik betreft over het afgelopen seizoen was toen al bekend dat Mounir met het reserve elftal speelde en weg moet. Beetje journalist die zo een uitspraak hoort komt daar snel mee naar buiten en wacht daar niet maanden mee. Dit soort uitspraken verkoopt.

Ik hoop voor Ajax dat ze Mounir weten te verkopen. Anders is het 4x 1,8 miljoen en dan zijn een heleboel centen.

2 augustus 2011 om 10:47

... en daar maak jij je druk om?
Ik maak me niet zo'n zorgen er komt in de winterstop echt wel een club met degradatiezorgen.
Of in de laatste dagen van dit transferwindow nog een club die net zijn spits kwijt is.
Of Psv die er achterkomt dat Matavz echt te duur is voor ze en wel de juiste prijs wil betalen.
Kortom mogelijkheden genoeg , weinig reden tot paniek.

2 augustus 2011 om 12:29

Ben het er mee eens dat het niet slim is om dit naar buiten te brengen, maar je weet niet wat de Boer precies gezegd heeft of hoe de journalist hier precies bij komt, dus misschien niet te snel oordelen. Dat dit een mooi stukje kapitaalsvernietiging wordt voor Ajax is iets dat zeker is. El Hamdaoui bij Ajax gaat hem niet meer worden.
De rust moet nu echt wederkeren bij Ajax. Deze onrust is niet goed voor de organisatie en dus uiteindelijk ook niet voor de prestaties.

Ongelooflijk wat is die de boer een arrogante vent zeg. Natuurlijk zit El Hamdioue hier fout maar De Boer zegt iedereen moet voor mij willen spelen ten eerste ze spelen voor ajax en jij bent alleen de trainer niet ajax zelf. En om nou zo'n zogenaamde straattaal te gebruiken om El hamdioue na te doen is ook kinderachtig. Mounir kom maar lekker naar psv jongen vond je altijd wel goeie speler. Nooit echt grote problemen gehad in het verleden met trainers en nu even wat conflict met de boer en opeens doet heel nl of hij een moeilijke Marokkaan is. Ook hier op deze forum merk ik toch iets van een vooroordeel als we over Mounir hebben. En nee ik ben geen Marokkaan ik ben een Nederlander dus heb niets met Mounir. Dit valt me gewoon op dat mensen wel erg snel met hun vinger naar mounir wijzen in plaats van een keer naar meneer boertje te kijken.

2 augustus 2011 om 08:45

Waar heb jij het in hemelsnaam allemaal over?
Voor de Boer spelen? Als je dit artikel leest benadruk hij juist het Teamproces! Dus het belang van het hele elftal! Straattaal? Waar zie jij straattaal staan? Hij citeert een uitspraak van Mounir....
Dat Mounir El Hamdaoui de publieke opinie tegen heeft, is door hemzelf over een langere periode met meerdere incidenten te wijten.
Ik hoop overigens dat hij snel een mooie club vind, want de kwaliteiten van voetballer El Hamdaoui zijn natuurlijk uitstekend.

2 augustus 2011 om 09:50

lees die tekst maar nog es. Hij zegt iedereen moet voor mij willen spelen en teambelang gaat voorop maar dat meneer de boer al zegt dat iedereen voor HEM moet spelen zegt genoeg over zijn ego.

2 augustus 2011 om 10:03

iedereen heeft de tekst hier gelezen, maar het staat er echt niet in hoor. als je de zin bedoelt dat hij El Hamdaoui niet voor zich heeft kunnen winnen, dan snap je er duidelijk niks van.

2 augustus 2011 om 12:24

Kan jij lezen kwandak?

2 augustus 2011 om 15:32

De trainer bepaalt wie er gaat spelen, en daarom is het logisch dat hij zegt dat ze voor hem moeten spelen.
Heeft niets te maken met een groot ego gek.
Wat wil jij dan dat een flapdrol als Mounir zelf bepaalt of ie speelt?
Als Ajax supporter zou ik hem wel persoonlijk naar Eindhoven willen brengen en hem nooit weer terugzien in de Arena.

2 augustus 2011 om 08:56

Onder welke steen leef jij, met je nooit problemen gehad met de trainer??
Bij az had hij ook problemen met de trainer, deed niet wat trainer daar wou..
Toen hebben ze maar een team om hem heen gebouwd..

2 augustus 2011 om 09:06

De Boer doet het in mijn ogen juist prima. Hij wil het teamproces behouden en dat niet laten verstoren door wie dan ook. De Boer verwacht dat je 100% geeft voor Ajax. Dan laat hij je horen bij het teamproces. Doe je dit niet, dan is De Boer heel duidelijk. Ga dan maar ergens anders heen, want dan pas je hier niet. Toch vrij logisch dat De Boer dit doet en op dit moment heeft alleen El Ham problemen met hem gehad. Ik zie echt geen problemen met De Boer qua met spelers omgaan. Hij kiest een flink aantal jeugdspelers, geeft iedereen een kans. Ook mensen die onder Jol vrijwel niets speelden, kregen bij De Boer een kans. Ik ben ook voor PSV net als jij, maar dat je zo reageert over De Boer verbaast me wel.

2 augustus 2011 om 09:32

AUB haal hem dan!!psv wil hem gratis.ajax is momenteel in de positie dat het niet ala minuut een salaris hoeft te schrappen.daarbij zal Mounir de kont tegen de krib gooien, en eisen stellen aan het salaris.dan is hij voor psv niet te halen.of maken jullie voor hem een uitzondering?gaan jullie het ingestelde salarisplafond aanpassen. Psv betaald geen 5 miljoen en betaald niet zijn huidige salaris.en Ajax doet hem niet gratis weg.lekker laten verpieteren in jong Ajax.zet hem desnoods daar ook maar op de bank. Ik geloof de Boer als hij dit zegt.

2 augustus 2011 om 09:54

Als je Nederlander bent moet je wat meer opletten op school en wat minder met je ''matties'' in een winkelcentrum onrust gaan trappen want je zinnen kloppen van geen kant. De Boer is niet arrogant hoor, hij wil alleen dat de buitenwereld weet hoe alles er voor staat en dat niet alleen de positieve dingen naar buiten gebracht moeten worden maar ook zo nu en dan de negatieve dingen. Iedereen hier heeft inderdaad een mening over El Hamdaoui, maar dat dit een vooroordeel is slaat nergens op, iedereen hier oordeelt namelijk aan de hand van de informatie die ze hebben. Een vooroordeel zou zijn dat we iedere Marokkaanse voetballer vervelend vinden als hij op de bank moet zitten, maar ik denk dat iedereen hier een hele andere mening heeft over Aissati als over El Hamdaoui. El Hamdaoui heeft meerdere malen problemen gehad met trainers en vooral als hij op de bank terecht kwam. Daarnaast, je opmerking dat je omdat je geen Marokkaan bent je niks met El Hamdaoui hebt slaat natuurlijk nergens op, ik denk dat er hier namelijk genoeg mensen zijn die wel Marokkaan zijn maar niks met El Hamdaoui hebben(vooroordeel van jou kant af dus) maar jij hebt overduidelijk wel wat met El Hamdaoui, anders zou je hem niet zo verdedigen/ophemelen.

2 augustus 2011 om 14:29

El Hamdaoui heeft problemen gehad met Ronald Koeman, Frank de Boer en Dick Advocaat. Niet de minste namen!

Beetje triest dat de boer dit in de media gaat lopen zggn.. En als er over hem iets wordt gezegd dan tikt hij spelers op de vingers..
We kunnen zeggen wat we willen, maar in de media heeft hamdaoui keurig zijn mond gehouden..

2 augustus 2011 om 09:15

Wat is hier triest aan? De Boer handelt in belang van Ajax, Mounir handelt in belang van zijn eigen ego.

De Boer heeft genoeg ondernomen om hem aan het spelen te krijgen, maar Mounir wil zelf niet. Dan houdt het op. Een speler kan gewoonweg niet eisen dat hij speelt, ook al verdient hij 1.8 miljoen.

Wat denkt Mounir nou? Het is een sterke, technische spits met een fantastische rechter, maar een zeer zwakke linker. Als Mounir écht zo goed zou zijn, zou hij op elke manier kunnen spelen. Enige wat De Boer van hem verlangde is dat hij als aanspeelpunt zou fungeren en vanuit een kaats de diepte opzoekt. Precies zoals Kolbein nu speelt.

That's all. Maar Mounirtje heeft zo'n grote ego, dat hij zelf wel bepaalt hoe hij speelt en niet de trainer. Want Mounir is koning, verdient het meeste en is dus baas..... Wat een mentaliteit die gozer en het trieste is dat die zaakwaarnemers altijd meelopen en hun spelers nooit eens op de vingers tikken.

Toptrainers handelen dit, De Boer is geen toptrainer dus loopt het spaak. Jammer want hij heeft meer kwaliteit dan de hele huidige voorhoede bijelkaar.

2 augustus 2011 om 08:39

volgens mij handelt hij dit prima. Hij zegt toch dat hij voor niemand uitzonderingen maakt. Anders wil Pietje ook een uitzondering zijn en Klaasje ook. En laten we eerlijk zijn, MEH is geen Messi of Christiano Ronaldo.

2 augustus 2011 om 09:21

Bovendien, als Guardiola van Messi verlangt dat hij op een andere manier gaat spelen, dan gaat Messi niet lopen zeiken. Die is dankbaar dat hij mag voetballen en ook nog eens bij een van de mooiste clubs ter wereld.

Denk je nou echt dat Messi zal zeggen tegen Guardiola, jij gaat mij niet wisselen, want dan word ik een vervelend mannetje?

Je hebt profs en je hebt wanabee profs, zoals Mounir. Die gozer moet allang blij zijn dat hij het talent heeft gekregen waarmee hij profvoetballer heeft kunnen worden. Dat hij dergelijke salarissen opstrijkt en trots zijn dat hij het Ajaxshirt mag dragen.

Boeit hem allemaal niet joh. De Boer handelt in teambelang. Types als Mounir schaden de ploeg. Ik zei het een half jaar geleden al, volgens mij wilde Suarez weg vanwege Mounir en volgens mij heb ik nog gelijk gekregen ook. Die twee botsten gewoon met elkaar, net zoals De Boer met hem botst.

Mounir is géén winnaar....

2 augustus 2011 om 16:04

Ik weet waar je heen wilt gaan, maar niet helemaal correct

- Messi komt uit eigen jeugd van Fc Barcelona.
- Messi is sinds dag 1 al publiekslieveling.
- Messi kan op alle positie voorin spelen

''als Guardiola van Messi verlangt dat hij op een andere manier gaat spelen''. Plan B van Guardiola heb ik nog niet tegen gekomen, ook al staat Barca achter dan nog spelen ze de bal vrolijk rond. De grootse vijand van Barca is de tijd.

2 augustus 2011 om 10:55

Hahahaha dan ken jij Co nog niet.
Bij Co was het niet anders met hem afgelopen , Adriaanse heeft zelfs nog veel minder geduld met niet luisterende spelers.
Ooit verhalen gehoord over paaseieren zoeken of naar huis mogen lopen ipv met de bus?

Ennuh als jij hem zo geweldig vindt , stel ik een ruil voor.
Jullie Mounir en wij Luuk de Jong.

2 augustus 2011 om 12:27

Waar slaat je reactie op? Ashcroft heeft het helemaal niet over Adriaanse of twente.

On: Ik denk dat Boer goed gehandeld heeft, maar Ajax moet niet gaan denken dat ze nu nog 5 miljoen voor hem kunnen vangen. Ik denk dat ze gewoon het verlies moeten nemen en voor minder aan het buitenland verkopen.

2 augustus 2011 om 12:41

Net zo min als de reaktie van Ashcroft ergens op slaat.
Waar staat de onderbouwing van zijn bewering?
Kortom het is provocatie , wat je mij kan aanrekenen dat ik er op reageer.
Maar als het om het handelen gaat van conflikten was de vergelijking niet eens zo vreemd.

ik snap niet dat ELH niet de drang heeft ook gewoon zich makkelijk op te stellen en naar het buitenland te gaan. Naar psv gaat die niet aangezien ajax de concurrentie niet wil versterken met een goede spits en psv zijn salaris van een dik miljoen gaat betalen. In het buitenland rendeert hij beter denk ik, en kan hij meer verdienen. Jammer dat dit zo naar buiten komt, want op deze manier stoort het nog steeds.

2 augustus 2011 om 09:24

Ik denk dat het alleen maar goed is dat dit verhaal naar buiten is gekomen.

Nu kan iedereen zien dat El Hamdoui het echt zelf heeft gedaan en Ajax een grote fout heeft gemaakt door hem, of welke speler dan ook, zo'n groot salaris te geven. Mounir El Hamdoui leeft niet meer in deze wereld, hij is totaal in de war geraakt door het salaris dat hij heeft gekregen, als je het mij vraagt. Hij kon naar een leuke Italiaanse ploeg maar weigerde dit te doen voor een lager salaris. Het is een op geld belust mannetje die bij Ajax zijn zin heeft gekregen door veel te veel salaris te krijgen. Dom was Ajax om hem zoveel te geven, Mounir is blijkbaar iemand die liever niets doet met een flink salaris, dan voor een minder salaris te moeten spelen.

Ik hoop dat er een ploeg uit Qatar of Rusland komt en hem ophaalt voor een miljoen of 3. Dan zijn wij in ieder geval van zijn torenhoge salaris af, én van Mounir El Hamdoui...

Toptrainers handelen dit? Ook Hiddink heeft ooit problemen gehad toen hij Seedorf uit de basis haalde bij Oranje.

Hoe durft hij zoiets te zeggen tegen zijn coach? De Boer, met een behoorlijke staat van dienst, bepaalt de opstelling en niet Mounir. Tegenwoordig denken spelers alles maar te kunnen bepalen, wat een gekkenwerk zeg.

Wel vreemd dat de boer dit soort uitspraken niet binnen de club houdt. Niet erg professioneel van hem, zeker niet voor een coach van een grote club als ajax.

2 augustus 2011 om 09:26

Waarom zou hij? Denk je nou echt dat Mounir nog van gedachten verandert en zich wil bewijzen bij Ajax 1? Geld is belangrijker voor hem joh, dat zal je toch al tijdens de contractonderhandelingen? Meneer wilde de duurste Mercedes, het hoogste salaris en ook nog eens een financiele vergoeding voor de zaak van zijn broer in Rotterdam.

Meneer vindt het wel best bij Jong Ajax. Hij heeft totaal geen respect voor De Boer en als hij ook nog achterlijke eisen gaat stellen en gaat dreigen ''wissel me niet, anders word ik een vervelend mannetje'', dan houdt het op. De Boer wil hem gewoon niet eens meer bij Jong Ajax zien ook en hoopt dat hij voor een appel en ei verkocht wordt.

Wellicht wil hij de concurrentie verzwakken met deze uitspraak Want ook Rutte zal niet met deze jongen om kunnen gaan. Louis van Gaal had mot met hem, Koeman had mot met hem en ook De Boer heeft mot met hem. Maar dat ligt natuurlijk allemaal aan de trainers.....

2 augustus 2011 om 09:29

Normaliter ben ik het met je eens maar in dit geval vind ik het toch anders. Nu is het voor eens en altijd duidelijk dat El Hamdoui niet meer in Ajax 1 speelt omdat hij zich niet kon gedragen. Waarom het dan stil houden? De geruchten gingen ook dat het aan Frank de Boer lag, wat dus niet het geval blijkt te zijn. Ajax heeft een grote fout gemaakt door deze El Hamdoui zo'n groot salaris te geven en moet nu op de blaren zitten. Hopelijk wordt hij snel verkocht aan een rijke club en is het Nederlands voetbal van deze man verlost. Walgelijk dat iemand liever bij Ajax in het tweede speelt met een groot salaris, terwijl hij in Italië bij een leuke club op het hoogste niveau had kunnen spelen. Als hij tenminste iets minder hebberig was geweest..

Ik hoop dat Mounir snel weg gaat bij Ajax. Zowel voor Ajax als Mounir zelf.
Het staat buiten kijf dat hij een goede voetballer is.

Vorig jaar was ik ook super blij toen hij naar mijn cluppie kwam. In het begin speelde hij goed toen hij samen speelde met Suarez. Naarmate het seizoen vorderde vond ik hem steeds slechter spelen en egoïstischer. En vanuit Ajax optiek, en waarschijnlijk bij meerdere clubs, gezien kan ik begrijpen dat ze daar genoeg van hebben. Voetbal is een team sport en als Mounir aan de bal kwam leek het net als of het FC Mounir was. Wilde alles zelf doen en mooi doen. En daarnaast past hij idd niet in het Ajax systeem wat Frank de Boer hanteert.

Je hebt het risico met een nieuwe trainer dat er spelers buiten de boot vallen. Als je wint heb je vrienden en dus komt De Boer er nu mee weg. De Boer is dankzij Twente en PSV kampioen geworden. Laten we eerlijk zijn, Ajax is niet veel beter gaan spelen onder De Boer. Op een paar oplevingen na. MEH heeft na het vertrek van Jol niet meer echt de kans gegeven en is hier zelf erg onprofessioneel mee omgegaan.

Het probleem is, als de salariseisen kloppen, dat de clubs die dit salaris kunnen opbrengen hem blijkbaar (nog) niet willen hebben. Ook PSV gaat hem dit salaris niet betalen. Verder ben ik er wel van overtuigd dat Ajax hem wel voor drie miljoen laat gaan.

2 augustus 2011 om 09:00

Ehm ajax heeft onder de boer zo goed als niet verloren in de arena..dus dat heeft ook een grote rol gespeeld in het behalen van het kampioenschap

2 augustus 2011 om 09:35

Wat een onzin... Zowel Ajax, PSV als Twente hebben vorig seizoen punten verloren tegen vrijwel dezelfde tegenstanders.

Ajax
Psv
Twente (onderling)

ADO Den Haag (zowel PSV als Ajax uit en thuis)
Utrecht
Az
Roda Jc
etc.

Ajax verloor die punten in de eerste seizoenshelft. PSV en Twente in de tweede seizoenshelft. Ajax heeft in de tweede seizoenshelft bijna alles gepakt. Hier en daar met moeite, maar vergeet niet dat PSV en Twente ook vaak met moeite punten pakten. Twente thuis tegen Feyenoord en Roda (waarbij Twente aan de noodrem moest trekken toen Roda vrij richting doel kon lopen > rood Rosales). PSV dat met geluk een pingel krijgt uit bij Willem II en thuis door een overtreding van Toivonen nipt gelijkspeelt tegen Heerenveen.

Dus dat valt wel mee wat je zegt. Teams waren gewoon aan elkaar gewaagd en vergeet niet dat De Boer met een onsamenhangend geheel moest werken. Je kan duidelijk zien dat De Boer gehamerd heeft op het positiespel, de drank naar voren, het vastzetten van de tegenstander. Dus Ajax is wel degelijk veel beter gaan spelen onder De Boer.

2 augustus 2011 om 10:26

Als je ook met drank naar voor gaat spelen

On: Zeg ook niet dat Ajax slechter was of een onterechte kampioen. En had wanneer PSV of Twente kampioen geworden was hetzelfde gezegd. het is redelijk uniek dat drie in de top zoveel punten verspelen. Het zegt al wel genoeg als je ziet hoe lang clubs als ADO en Groningen in de buurt bleven. En vind het spel van Ajax nog steeds niet om aan te zien. En ik kan me niet voorstellen dat de Ajacieden onder ons dat wel vinden.

Tja.... Beide partijen willen het liefst afscheid van elkaar nemen, maar toch houden beiden vast aan absurd hoge bedragen....
Die 5 miljoen gaat Ajax er nooit meer voor krijgen.... 3 tot 4 lijkt me redelijk, want nog een jaar beloften maakt de transferwaarde ook niet beter..
El H. kan beter voor een sportieve stap gaan in plaats van aan 1,5 miljoen salaris vast te houden.....

2 augustus 2011 om 08:47

Ik vrees dat 0onze grote vriend Moenier nooit genoegen gaat nemen met een lager salaris. Bij welke club dan ook... Dan blijven er dus amper clubs over die hem over kunnen nemen. Geen Nederlandse club in ieder geval. Ajax moet de mazzel hebben dat er weer een exotische Russische club voorbij komt die zo gek is om het transferbedrag + salaris te betalen

2 augustus 2011 om 08:51

Denk dat je daar volkomen gelijk in hebt... Ajax zit dus eigenlijk, tenzij er een club met veel geld komt, aan deze man vast....
Ik vraag me ook stellig af of PSV voor deze jongen moet gaan... Als ik naar andere spitsen binnen NL kijk, dan is Dost of Matavz een betere optie.... Waarbij ook Dost wel wat trekjes heeft.....

2 augustus 2011 om 08:54

Denk dat de transfersom het probleem niet echt is bij Psv, maar wel het bijkomende salaris. Ik zou dan ook voor Dost of Matavz gaan. Beiden ook jonger en hebben dus een restwaarde. MEH is al 27

2 augustus 2011 om 09:39

Dat klopt, ook Dost heeft zijn trekjes, maar die heeft zich wel teruggeknokt. Dat zal Mounir niet doen. Want Mounir moet altijd spelen, dunkt hem.

Ik hoop dat hij naar PSV gaat, omdat hij de boel bij PSV ook gaat terroriseren, zodat mijn club er weer voordeel uit haalt..

Voor jou als PSV Supporter hoop ik het daarentegen niet, want hij roept ergernis op en zal zijn gedrag bij PSV gewoon doorzetten.

2 augustus 2011 om 15:24

Ga nou niet Dost vergelijken met Meh.
Ik ken die jongen een klein beetje en hij heeft 100x minder een groot ego dan Mounir.
Dost was gefrustreerd, omdat hij het gevoel kreeg dat het niet uitmaakte wat hij deed om wel een eerlijke kans te krijgen.
En daardoor ontstond het gevoel dat het iets persoonlijks was, waarom Jans hem steeds op de bank zette.
Ik kan je verzekeren dat de instelling van Dost 100000x beter is als die van Mounir.

Als Ajax kampioen wilt worden en iets wilt bereiken in Europa moeten ze zoizo een spits erbij kopen of el hamdoui terug winnen. Met Siem de Jong en Sigthorsson gaat het echt niet lukken. Met alle respect voor die twee spitsen, ze werken hard, maar je moet ook een beetje die aanvallers skills hebben. De verderdiding van Ajax scoort meer dan de aanval.

Het lijkt me dat Frank de Boer al een paar maanden zeer duidelijk is. Hij hoeft El Hamdoui niet. Dus Ajax moet hem zo snel mogelijk verkopen aan een buitenlandse club. Als PSV komt moeten ze gewoon de hoofdprijs betalen want PSV wordt niet zomaar versterkt door een Ajax speler.

De man heeft gewoon een plaat voor z'n kop en denkt dat regels niet voor hem gelden en hij overal bovenstaat. Ongelooflijk dat hij niet beseft in welke bevoorrechte positie hij als voetballer zit en hij zich maar als een arrogant persoon op blijft stellen. Natuurlijk is het van de Boer niet slim om dit in de media te gaan roepen als je een transfer probeert te bewerkstelligen maar het geeft wel aan wat een ongelooflijke kwal die EL Ham is, daar zit geen enkele club op te wachten.

Wat ik belangrijk vind is dat De Boer gewoon de waarheid zegt. Of dat de marktwaarde van el Ham nu wel of niet beinvloed maakt me niets uit.

Dat El Ham begon te dreigen 'je moet mij niet teveel te veel wissel zetten, want dan word ik een vervelend mannetje. Dat zeg ik maar eerlijk want dat is gewoon zo' dan heeft dat niets te maken met cultuur of afkomst maar met het feit dat hij een ontzettende lul is. Ajax onwaardig en een akelige man.

Weg met die vent. Niet naar PSV maar naar het buitenland. Ik zou hem liever voor een appel en ei naar het buitenland laten gaan dan voor 5 miljoen naar Psv. Alleen maar omdat ik zo over de zeik zou zijn als hij met PSV kampioen zou worden of als hij tegen Ajax zou scoren dat ik dat ten koste van alles wil voorkomen.

De Boer is net zo vervelend en koppig als Meh. Hij had het gewoon anders moeten aanpakken, en ik weet bijna zeker dat MEH eem belangerijke rol had gespeeld bij het eerste. En dat hoeft niet perse in de basis.

De Boer is een onervaren trainer, met nu al een groot ego. De benadering naar MEH is verkeerd geweest. En dat er niemand in de directie is geweest die De Boer terug heeft geroepen, is ook een kwalijke zaak. Je gooit nu minimaal 5 miljoen weg, en 5 jaar salaris als MEH lekker blijft zitten.

Bovenstaande staat helemaal los van het feit dat MEH schuldige nummer 1 is!

2 augustus 2011 om 09:01

Ik geloof niet dat De Boer koppig en vervelend is. Er is maar 1 rotte appel bij Ajax 1 en dat is El Ham. Gelukkig zit ie dan ook niet meer bij Ajax 1!

Ik maar 1 speler/ bestuurder zich negatief horen uitlaten over Frank de Boer en dat is El Ham, niemand anders. Vanaf het moment dat De Boer binnen kwam is El Ham dwars gaan liggen.

2 augustus 2011 om 09:16

Haha doe normaal man, de enige die de boel verpest heeft is Mounir. Iedere trainer waar die meegewerkt heeft geeft toe dat die lastig is, op Martin Jol na dan. Dit soort geintjes hoefde je vroeger ook niet te zeggen...dan kreeg je gelijk een draai om je oren en kon je gaan inpakken!

Waardeloze instelling heeft die jongen, enige reden waarom die zich nu zo ''vriendelijk'' opstelt bij Jong Ajax komt door zijn salaris.

2 augustus 2011 om 09:42

De Boer is niet koppig. De Boer heeft is vorig seizoen al een verzoeningsgesprek met hem aangegaan. Maar als Mounir koppig blijft doen, heeft het weinig zin. Frank heeft hem toch echt nog een paar keer opgesteld, maar als je dan wederom je afspraken niet nakomt en je dat in de rust duidelijk wordt gemaakt, dan heb je je als speler te gedragen.

Dat was voor Frank de druppel. Hij moet niet over zich heel laten lopen, want dan denkt de groep... ''die kunnen we hebben''. De Boer is juist een sterke persoonlijkheid. Het teambelang, Ajax, staat voorop. Géén speler die groter is dan de club.

Een goede technische aanvaller. Maar wel één met een gebruiksaanwijzing en misplaatste trots !

Het teambelang staat nu onder De Boer voorop. Daarom keihard 2 keuzes stellen:
*A) ga voor een buitenlandse transfer voor een goed salaris
*B) blijf bij jong-ajax voor een vorstelijk salaris. (duur voor Ajax, maar 1 seizoen is zeker te overbruggen)

Kortom een binnenlandse transfer is uitgesloten ! Hij wilde zelf ook graag naar het buitenland, dan is PSV ook geen optie meer. Dan moeten we zien of El Ham voor zijn carriere gaat of voor zijn bankrekening !

Het blijft natuurlijk maar 1 kant van het verhaal wat je hoort en er is altijd nog een andere kant aan het verhaal. Het probleem is echter dat El Ham gewoon de schijn tegen zich heeft, zijn acties in het verleden bij bv AZ spreken ook al niet in zijn voordeel waardoor menig persoon toch de neiging heeft om deze strekking voor waarheid aan te nemen.
Ik hoop dat hij snel vertrekt want dat is niet alleen beter voor El Ham maar ook voor Ajax.

Fantastische voetballer, naar mannetje. Voor Ajax geen gemis, hij past niet in het beoogde spel van Fdb. Overigens vind ik dat Ajax minimaal 7 miljoen moet vragen. Hij kwam van AZ voor 5 miljoen omdat zijn contract nog maar 1 jaar doorliep, dat is nu een ander verhaal. 7 miljoen voor iemand met zijn kwaliteiten is een prima bedrag.

Jammer van Frank de Boer dat hij dit open brengt naar de media!
Doet hij niemand mee goed, hem niet , MeH niet maar vooral Ajax niet!
Ik hoop op een transfer voor MeH doet iedereen goed!
Misschien is het een kwestie van tijd, dat MeH hier op reageert.
Of hij zit nu winning alvast van ze bankrekening genieten!

Waarom in hemelsnaam koopt Ajax die Stigornogwat? Ze hebben 1 van de beste spitsen die er in NL rondloopt, al dan niet de beste. Dan geeft die jongen eerlijk eerlijk aan dat ie er niet tegen kan als hij te vaak op bank word gezet en dan zou de Boer hem een uitzonderingspositie moeten geven....
Inderdaad ik ben geen topvoetballer zelf en ook geen toptrainer, maar iedereen die vaker voetbal kijkt weet gewoon dat El Hamdoui een basisplaats behoort te hebben bij ieder elftal in de ere-divisie.
Die de Boer wil gewoon koste wat kost serieus genomen worden door een selectie spelers, hij doet dit door dé spits bij uitstek op de bank te zetten onder het motto teambelang. Veel te groot ego die man, als speler was het zeker een grote speler, maar als trainer moet hij het nog bewijzen.
De Boer zou bijna op z'n kniën moet smeken aan Mounir om te blijven als eerste spits, anders kan de Boer beter gelijk zijn contract inleveren.

2 augustus 2011 om 09:55

Er zijn blijkbaar ook nog clubs mét ballen, die niet zwichten voor 'wereldspelers' als een Hamdaoui of die wereldselectie van feyenoord! Wat een belachelijke gedachte, Ajax is kampioen geworden zonder die etter en zal ook dit seizoen prima presteren zonder hem!

2 augustus 2011 om 12:16

Die etter heeft anders wel bijgedragen aan het kampioenschap. Hij heeft maar 1 seizoenshelft gespeeld en is toch topscorer geworden. Dit zegt genoeg over zijn kwaliteiten. De Boer heeft veel te snel geconcludeerd dat hij geen Ajax spits is.

2 augustus 2011 om 16:11

Helemaal mee eens!

Ik voorspel dat de boer het eind van het seizoen niet gaat halen. Mede doordat Mounir een hattrick scoort tijdens Psv-ajax in de eerste helft ALS Speler VAN PSV en een rode kaart krijgt omdat hij zijn broek laat zakken voor de Boer en over zijn schoenen heen pist.

Maar het was het waard.

BTW Psv gaat die westrijd afmaken naar 5-0

Ps de nieuwe ajaxtrainer zal aangeven dat ze ee nieuwe spit nodig hebben, sterker nog het moet een spits zijn van het type hamdaoui hehe, maar helaas die was al transfervrij naar PSV gegaan

2 augustus 2011 om 18:09

Wow, kun je er gelijk bij vermelden hoe MEH z'n doelpuntjes scoort ... ?
Belachelijk wat jij hier citeert. MEH heeft tot nu toe nog he-le-maal niks met Psv.
Hij zit er niet, hij heeft geen contract bij PSV & jij komt al conclusie's trekken.
Wellicht vertrekt hij wel naar Duitsland, Engeland of Belgie. Dat weet je niet.
PSV mag dan wel concrete belangstelling hebben, maar dat hebben meerdere clubs.
Maar met jou glazenbol weet jij al waar hij speelt & wanneer & hoe hij z'n goals zal maken / scoren. Ook enig idee of United kampioen wordt in het nieuwe seizoen ... ?

2 augustus 2011 om 18:19

Nee Arsenal wordt toch kampioen met van Persie als de nieuwe God van het voetbal met 48 doelpunten in de competitie 12 in de CL en nog veel meer. Eindelijk de erkenning die hij hoort te krijgen.

Psv verkoopt daarna Hamdaoui aan Arsenal voor 50 miljoen en koopt hun stadiongrond terug. Met de rest halen ze Aisatti eindelijk terug die PSV de CL bezorgd.

Wat wil je nog meer weten?

Tja, weinig kans dat clubs miljoenen gaan neerleggen voor iemand die niet meer welkom is bij Ajax 1.
En wie hem nog wel als versterking ziet kan/wil zijn salaris niet betalen.

Kortom; Zowel Ajax als Mounir moeten inleveren in hun eisen als ze van elkaar af willen.

Elh plus aisattie is 10 miljoen transfergeld en dat voor 15 duels per man in het eerste.
Nu staan ze dus bij de belofte :elh voor 1,5 miljoen en aisatti voor 1 miljoen.
Zoals het er nu naar uitziet gaan beide lekker hun zakken vullen in de snotneuzencompetitie en ontvangen tegelijkertijd de winstpremies van het eerste elftal.
Ajax mag blij zijn als er een club komt die ze verlost van deze twee want het probleem is groter als men doet voorkomen.
Dit is/wordt een schadepost tussen de 20-25 miljoen op deze manier.

@vz: ''teveel te veel wissel zetten''

On: belachelijk natuurlijk. Als je zo met je trainer een gesprek in gaat dan heb je een steekje los en last van enorme grootheidswaanzin. Als je nou Messi of Ronaldo heet, oké, maar het is ook maar een spits in de Nederlandse competitie.

Verdien het dan zelf door te doen wat de trainer van je verlangt, je kunt je plek in het elftal verdienen door te voetballen en je taken ui te voeren. Niet door dit soort kinderachtige onzin. Bewijst eens te meer het lage niveau van Mounir.

Vervelend ventje, maar we moeten er toch echt vanaf. Ik zeg transfervrije status voor clubs uit het buitenland, met een doorverkooppercentage van 50% ?

2 augustus 2011 om 09:29

Het lijkt zo makkelijk, maar als de salariseisen van El Hamdaoui kloppen kan alleen de top van Europa hem financieren, maar die zitten natuurlijk niet op hem te wachten.

2 augustus 2011 om 10:06

ALs jij als Europese subtopper 5 á 6 miljoen bespaart aan transferkosten kun je hem best een twee-jarig contract geven á 2 miljoen bruto.

2 augustus 2011 om 10:16

Naar verluid wou El Hamdaoui 1,5 miljoen netto, dat is volgens mij minimaal 3 miljoen bruto.

Je weet natuurlijk nooit wat van deze hele soap waar is, maar het meerendeel zal natuurlijk wel kloppen, Mounir ontkracht immers ook niets in de media.

Het valt me allemaal erg tegen van hem. Kende een vliegende start bij Ajax met technisch hoogstaand voetbal, mooie doelpunten en sterk spel in de Champions League. Maar het zit hem even tegen het heel Mounir stort in elkaar, niks kan hem meer schelen. Alle ambities in de prullenbak gegooid. Schaamachtig. Er zijn duizenden kinderen die alleen maar kunnen dromen van zijn talent en hij vergooid het. Meneer vindt het wel prima. Lekker cashen in het reserve team, in plaats van dinsdag- en woensdagavond Champions League. Want daar ligt zijn niveau, dat hebben vorig seizoen lunnen zien. Maar nee hoor, liever drie jaar voetballen in Jong Ajax en elk jaar 1,8 miljoen bruto opstrijken. Daar zullen ook duizenden kinderen van dromen, maar ik denk dat zij en de Mounir El Hamdaoui van 15 jaar geleden niet lang hadden hoeven nadenken over Champions League of 1,8 miljoen bruto.

Lekker professionele reactie van de Boer!! Ik dacht dat trainers zulke dingen nooit zeggen over hun spelers. Ook al kan je niet goed opschieten met iemand. Maar ik geloof er niks van wat de Boer hier duidelijk maakt. Elk probleem heeft twee kanten anders kan het nooit een probleem zijn.
En de Boer kan helemaal niet met verschillende types werken dat is nu wel duidelijk geworden.

Nog maals ik hoop dat Mounir zsm daar weggaat en dat zal ook wel gebeuren want niemand heeft er baat bij als hij nog bij Ajax blijft.

De Boer noemt terugkeer El Hamdaoui 'wel lastig'.......

Niet helemaal waar, Frank.
Met de argumentatie achter deze uitspraak heb je het nu zelf van 'wel lastig' naar 'onmogelijk' getild.......

2 augustus 2011 om 09:41

Bij elke club waar het teambelang voorop staat, zal El Hamdaoui lastig zijn, en het zou me niet verbazen dat dit ook de reden is dat er zo weinig belangstelling voor hem is.

2 augustus 2011 om 09:48

Aan elk verhaal zitten natuurlijk twee kanten.
Nu beschouw ik de Boer als een integere vent, dus ik heb geen enkele reden om aan zijn uitspraken te twijfelen.

Opvallend is wel dat Hamdaoui zijn mond dicht blijft houden (tot vandaag, althans).
Dat getuigt van behoorlijk wat zelfbeheersing voor een trotse Marokkaan.

Waarschijnlijk ligt deze controverse tussen coach en speler toch wat genuanceerder dan iedereen denkt.

2 augustus 2011 om 09:50

Behalve PSV is er ook niemand echt geintresseerd nee. Bij PSV is het geen probleem die maken lastige spelers zelfs aanvoerder.

Ach ik vind het allemaal wel meevallen met wat Frank de Boer zegt. Ik geef hem groot gelijk als een speler zegt dat die een lastig mannetje wordt als je hem te veel wissel zet, moet je hem juist op de bank gaan zetten.. Je oren laten hangen naar 1 individu is slecht voor het groepsproces.

2 augustus 2011 om 09:56

Je kunt van Rutten zeggen wat je wil, maar hij verstaat in ieder geval wel de kunst om met ''lastige spelers'' om te gaan.
Hij heeft niet voor niets de leerschool van Hiddink doorlopen.

Die kwaliteit heeft hij dus in ieder geval voor op de Boer.

Jouw tweede alinea is een kopie van wat de Boer zegt. Je hebt dus deze keer goed opgelet....

2 augustus 2011 om 21:16

@afca

We habben van dat rare clubje uit Amsterdam geleerd, dat het wel eens goed uit kan pakken

2 augustus 2011 om 22:52

Zo goede aanvoerder was Suarez anders niet, hij is het ook maar enkele wedstrijden geweest.

Ik heb de oplossing!

Ik denk dat meneer Hamdoui maar eens bezoek moet krijgen van de harde kern van Ajax en hem ff goed de waarheid vertellen. Kijken of hij nog van die praatjes heeft. Geen geweld maar een stevig gesprek en zorgen dat hij weer op aarde komt, want nu heeft hij het wel heel hoog in zn bol.

Wat een arrogantie je speelt bij een prachtige club waar elke speler in het teken staat in zichzelf verbeteren en het hoogst haalbare bereiken. Wat doet meneer el H alleen maar zijn zakken vullen, Wat een ondankbare gast. Als hij zn voetbalskills niet had was hij miss nu wel order aan het picken.

2 augustus 2011 om 09:45

Ik denk dat hij de deur niet open doet.

2 augustus 2011 om 12:05

Ajax heeft nog geen jaar geleden deze man met het volle verstand gekocht. Toen al was bekend dat hij geen makkelijke jongen was. Echter, Iedereen bij Ajax was lyrisch over hem. Samen met Suarez zou hij een gouden duo gaan vormen. Onder Jol heeft hij zijn werk gedaan en is hij zelfs topscorer geworden. Toen De Boer kwam ging het mis. In zijn eerste wedstrijd werd MEH meteen op de bank gezet. Dan moet je weten dat er dan een conflictsituatie ontstaat. Ik bedoel maar te zeggen dat het wel heel erg makkelijk is om de schuld volledig bij MEH neer te leggen. De Boer heeft de situatie niet goed gemanaged waardoor er nu een onwerkbare situatie is ontstaan.

AZ heeft keurige zaken gedaan door deze ''etter'' voor een groot bedrag te verkopen.
Tevens vangt AZ nog een percentage bij een eventuele doorverkoop.

OT: Schande dat dit soort jongens een trainer/club commanderen. Opzich zou hiervoor vanuit de bond een straf opgeleged moeten kunnen worden.

2 augustus 2011 om 10:18

Ja achteraf een goede deal voor AZ, maar vooraf werd er geroepen van een schande dat AZ maar 5 miljoen wilde.

Je kan wel zeggen blijf maar lekker een jaar in Jong Ajax.
Maar is toch bijna 2 miljoen wat je weggooid :S

Is die linksbuitenpositie dan geen optie meer? Het lijkt me toch wel dat hij Ebecilio uit de basis kan houden en dan hoeft hij geen wissel te zitten. En in het geval dat Sightorsson geblesseerd is kan ie gewoon in de spits.

2 augustus 2011 om 10:16

Hij kan waarschijnlijk een ieder daar uit de basis houden, als hij zich zou inzetten en gewoon zou vechten voor zijn zijn plek.
Maar met zo'n uitspraak komen bij je trainer , dat kan gewoon niet. en dus wordt het inderdaad onmogelijk tenzij El Hamdaoiu zijn houding 180% veranderd.
El Hamdaoiu zal dit wel weer ontkennen, maar gezien zijn eerdere gedragingen bij andere clubs... past dit gewoon in zijn gedrag's patroon.
Hebben jullie(ajaxieden) wel ''dankjewel'' tegen jol gezegt.?

Nu is het weer wachten op een reactie uit kamp El Hamdaoui: ''normaal gesproken hou ik er niet van om via de media dergelijke uitspraken te bagatalliseren, maar dit schaadt mij persoonlijk dus wou ik even zeggen dat Frank de Boer compleet uit zijn nek lult en ik eigenlijk een heel lief jongetje ben''...

Ik zie het als volgt..ajax blijft zoeken naar een tweede centrumspits, maar tot nog toe zijn er maar weinig kandidaten die geschikt zijn. Uiteindelijk zal het transferwindow sluiten en blijft Mounir bij de club. Dingen worden wat rustiger, Mounir traint aardig mee bij Jong Ajax en zal uiteindelijk in oktober/november aansluiten bij het eerste, geholpen door een blessure van Sightorsson. Hij doet weer een paar wedstrijdjes mee, scoort een paar doelpuntjes, en vertrekt in de winter alsnog.

Ach het zijn beide mannetjes met behoorlijke ego's, Zowel de Boer als Meh, er zal wel meer gebeurt zijn dan dat wij weten, En trouwens was de Boer in zijn jonge jaren ook niet uitgekotst door het Ajaxpubliek, toen hij op een zeer rottige manier weg wilde bij Ajax samen met zijn Broer?, en was het niet ene Suarez die zei tegen Meh, toen deze vroeg waar zijn plaats was, dat Suarez wees naar het toillet?, ik bedoel hier alleen maar mee te zeggen, waar twee vechten hebben twee schuld, dus ik begrijp de Ajaxsupporters dat ze MeH kwijt willen,(denk dat het vooral te maken heeft met zijn Salaris) maar ik vind ook dat je verder moet kijken dan je neus lang is, Zelfs Dhr. JC ligt nu al in de clinch met het Rvc, dus heren waar gaat dit over, tiss gewoon onrustig bij Ajax, en dat zal het voorlopig wel zo blijven.
Maar niet alleen de schuld geven aan 1 persoon, dat is zo makkelijk.....

2 augustus 2011 om 10:35

Ach, de Boer heeft vorig seizoen toen het ook onrustig was de boel prima uit de wind gehouden en volgens mij zijn we ondanks die onrust kampioen geworden meen ik me te herrineren, dus ik ben er niet zo bang voor dat de Boer dit seizoen het eerste ook wel uit de wind zal houden.

Verder, dat verhaal over de Boertjes die ook niet op fijne wijze bij Ajax vertrokken: was niet leuk nee, maar die hadden tenminste wat bereikt bij Ajax daar waar Hamdaoui nog nergens nooit niets nimmer heeft bereikt, behalve onrust veroorzaken waar hij gespeeld heeft.

Weg met die mafkees en anders op de bank bij jong ajax kijken hoe vervelend het mannetje word.

´'je moet mij niet teveel wissel zetten, want dan word ik een vervelend mannetje. Dat zeg ik maar eerlijk want dat is gewoon zo'´

Het mooie ervan is dat MeH nu ook vind dat het dus helemaal niet aan hem ligt,hij is toch eerlijk geweest...
Dat hij een vervelend mannetje word is niet zijn schuld,moeten ze hem maar geen wissel zetten...

Ajax hun eigen schuld,begon al bij de aanstelling,zijn winkel,die duurste mercedes en zijn salariseisen...
Toch zou ik hem liever in het 2e houden dan aan Psv verkopen,straks maakt hij ze nog kampioen ook...

Zo'n iemand zou dus ook niet naar PSV moeten gaan, wat ook ter sprake kwam.
Salariseisen wat geen enkele Nederlandse club zou moeten betalen. En een hele nare persoonlijkheid die in Eindhoven ook niet gewaardeerd zal worden.
Jammer want ik waardeer zijn kwaliteien .

Aan de ene kant vind ik het jammer dat hij weg moet. Hij is toch belangrijk geweest voor ons. Heb gisteren de dvd van ajax zitten kijken en hij kwam toch regelmatig naar voren met zijn goals. Jammer dat hij een negatief karakter heeft maar ik denk dat hij het bij een andere club uitstekend gaat doen.

Als die quote van El Hamdaoui waar is, is-ie nog gekker dan ik dacht. Ik was dan ook gelijk klaar met hem. En hij heeft toch nooit geweldig gespeeld voor ajax. Natuurlijk heeft hij fantastische goals gemaakt, maar voetballend bracht hij bijzonder weinig.
Schop onder zijn hol moet hij krijgen.

Het is omdat ze dat niet willen maar ik zou hem niet eens meer in Jong Ajax laten spelen.

Het is toch al niet meer te fiksen met die gast. Ajax heeft schijnbaar het verlies ook al geaccepteerd.

Laat hem maar mooi lekker thuis zitten, kan hij daar het vervelende mannetje uit gaan hangen.

Ik ben toch wel benieuwd wat er nou gaat gebeuren als straks de transfermarkt dicht is en inderdaad niemand hem heeft gekocht. Zou hij dan nog steeds zo'n grote mond hebben of zou hij dan toch wel graag zich weer in de kijker willen spelen in het eerste van Ajax?

Sowieso moet Ajax hem niet naar PSV laten gaan wat het is en blijft gewoon een geweldige voetballer die PSV zomaar kampioen zou kunnen maken.

2 augustus 2011 om 10:49

Denk dat ie gewoon zijn handje gaat ophouden en zegt. Tot volgende maand dan kom ik weer voor mijn salaris. :-)

2 augustus 2011 om 15:36

Inderdaad ja, die jongen heeft al aangetoond dat het geen echte liefhebber is.
Die jongen zou nooit genoegen nemen met een flinke achteruitgang qua salaris.

hoe gooi je eigen glazen in elkaar, vraagt het El Hamdaoui. Hij heeft het wel erg hoog in de bol zitten. Hij kan lekker afbouwen bij ajax. Goeie voetballer, verkeerde trekjes.

Wie zegt trouwens dat dit geen ongelukkige uitspraak was waar niet al teveel achterzat. ''dan wordt ik een vervelend mannetje. Dat zeg ik maar vast ...........''. Misschien heeft de Boer hier met zijn onervaren egootje te vel op gereageerd. Mounir houdt verder zijn mond maar de Boer moet dit naar buiten brengen, terwijl Mounir aan alle kanten al de schuld krijgt. Het is een domme uitspraak maar een goede trainer weet dit in goede banen te leiden en niet te laten komen waar het nu staat.

Geen slimme uitspraak van de Boer vooral op dit moment wanneer ze hem voor een transfersom kwijt willen, en vind persoonlijk wat Mounir zei helemaal niet zo erg eigenlijk, natuurlijk is El Ham geen makkelijke type maar een ervaren coach moet het juist als uitdaging zien, weet zeker dat de Boer over een aantal jaren ervaring heel anders zal omgaan met dit soort lastige types dan nu, voor een speler met 24... 25 goels per seizoen moet een trainer meer moeite doen dan gelijk roepen dat hij klaar mee is na zo n uitspraak.

Ajax leert dus totaal niet van zijn eigen fouten....

Waarom een spits kopen terwijl je er al een hebt lopen die 5 miljoen heeft gekost en ruim 1.5 miljoen per jaar aan salaris kost. Zet alles op alles om deze speler dan te laten renderen. Maar nee, Ajax wilt nog een spits erbij en dan maar hopen dat deze speler wel zal slagen. Mocht de nieuwe aankoop dan ook niet slagen dan heb je 2 spitsen in jong ajax lopen...

2 augustus 2011 om 11:48

Zucht....het probleem heet meh, die weigert zich terug te vechten en zijn best te doen en verstoord het groepsproces. Volgens mij heeft hij genoeg kansen gekregen en is er genoeg gepraat over wat de spits bij ajax wel / niet moet doen.

2 augustus 2011 om 12:20

Dus moet Ajax maar 5 miljoen afschrijven + nog 3 jaar salarissen wat ook nog ruim 5 miljoen is...

2 augustus 2011 om 15:43

In het uiterste geval hoop ik het wel. Als Ajax supporter hoop ik echt dat ie geen seconde meer voor Ajax speelt.
Niemand staat boven de club zelf en zeker niet zo'n flapdrol als Mounir die nog vrijwel niks heeft laten zien.
Als ie transfervrij aangetrokken was, dan was ie waarschijnlijk allang weggeweest.
Zo'n uitlating is een totale minachting naar medespelers, trainer, supporters en de club zelf.
Hij heeft al genoeg onrust veroorzaakt en kan niet wachten tot ie oprot.

Wat een ondankbare gast is dit toch ook. Arrogant, egoïstisch en narcistisch. Deze man vind zichzelf de beste voetballer ter wereld en iedereen moet maar doen wat hij wil.

Laat deze gast alsjeblieft naar een ver land gaan zodat we nooit meer iets van hem horen. Een schande voor het voetbal.

2 augustus 2011 om 12:07

Ik zeg, gewoon jaartje in fabriek werken voor 1500 euro per maand zoals sommige supporters moeten. misschien is hij dan blij dat hij mag voetballen.

Het boek El H is bij Ajax definitief dicht.

Optie 1
Het ligt al lang en breed bij de Slegte in de verkoop. De vraag is of iemand het nog wil hebben.
Ook al is het inmiddels tweedehands en sterk in waarde afgeprijsd.

Optie 2
Het boek wordt als waardevol beschouwd en is veilig weggelegd. Belangstellenden kunnen informeren maar moeten zich bewust zijn van het unieke karakter. Het is een zgn. 'eenmalige uitgave', er is dus maar één exemplaar van.
Wie kan/wil de verkoopprijs betalen ?
Er is twijfel over de inhoud. Ze hebben er veel over gehoord, maar hebben het zelf nooit echt kunnen lezen.

Optie 3
Het boek blijft in de kluis opgeborgen. De eigenaar kan de onderhoudskosten dragen.

Deze maand augustus, de winterstop of verdere toekomst zal helderheid brengen..........

2 augustus 2011 om 15:45

Aparte invalshoek, maar je hebt wel gelijk.

weet je El Ham hebt gewoon wat meet aandacht nodig dan andere spelers de ene plant krijgt 1x in de week water de andere plant 3x in de week is niet anders en als de Boer een beetje water bij de wijn doet komt El Ham ook wel over de brug samen uit samen thuis

@mc_rulez : Ajax heeft wel degelijk geprobeert het Mounir naar zijn zin te maken in Amsterdam.
Maar als een speler in je team zichzelf hoger prijst dan iedereen, inclusief de trainer houd het een keer op.
En als hij niet in het tweede wilt voetballen, waarom stelt hij dan zulke eisen aan Udinese waar hij mee heeft gebabbeld.
Hij moest en zou 2miljoen schoon gaan verdienen in Italië, terwijl sterspeler Di Natale iets meer dan 1miljoen netto verdiend.
Hij moet gewoon lekker naar Qatar gaan, alleen daar kun je zulke eisen stellen.
We hebben het maar over Mounir hoor, niet over Ibrahimiovic of iemand van dat kaliber

Wat is nou precies teambelang? Je hebt Aissati en El. H. in huis en ik zie iedere week Ebicilio stuntelen en falen. Tegen Twente was het opnieuw bedroevend en een Ajax-speler onwaardig. Is dat dan in het belang van een team????? Ik ben wel een fan van de Boer maar hij is communicatief niet de sterkste. Is hier misschien niet een rol weggelegd voor Cruijff, die zou zich toch ook schamen dat een prutser als Ebicilio in Ajax 1 speelt!

2 augustus 2011 om 12:09

Elham is gewoon een storende factor, klaar. Ik hoopte ook stiekem nog steeds dat hij weer minuten zou maken bij het eerste maar helaas. Aisatti daarentegen heeft een betere mentaliteit, die vecht voor zn kansen en als t niet lukt, jammer dan.

2 augustus 2011 om 13:24

Maar als spits van Ajax speel ik toch liever naast een lastig iemand die (geweldig) kan voetballen dan naast iemand die er helemaal niets van kan, maar wel zijn taken uitvoert. Die tekst alleen al, hoort helemaal niet bij Ajax! Ik als toeschouwer van n.b. Ajax voel me belazerd als ik keer op keer Ebicilio blind zie draven zonder enig rendement. Ajax speelt gewoon met 10 man, zie Twente!

2 augustus 2011 om 16:46

Ik heb jarenlang met een geweldige ''wel lastig'' speler in een team gevoetbalt...ik deel je mening

Ik vind Eriksen slecht spelen. Vaak de verkeerde keuzes. Gelukkig is die kleine Serero (zuid-afrikaan) een betere voetballer dan Eriksen. Ik mal het niet om wanneer Eriksen weg gaat.

2 augustus 2011 om 15:52

Doe mij maar 100x liever Ebecillio hoor, ook al is El.h. een veel betere voetballer.
Hij doet tenminste wel zijn best om er wat van te maken, ook al komt hij duidelijk kwaliteit tekort.
Ik zie het liefst een kwal als Mounir geen seconde meer in het Ajax shirt voetballen.
Doe mij maar spelers die zichzelf niet belangrijker dan de club zelf, en die zich wel in willen zetten voor het teambelang ook al komen ze kwaliteit tekort.

Hier wordt door de Boer een vervolg gegeven aan het grote spel wat door meneer Brands vorige week begonnen is. VI heeft hier gisteren aan meegewerkt, kom ik zo op terug.

Nu de Boer aangeeft dat het niet zo is dat meh onherroepelijk naar de beloften is gezet geeft hij aan dat ajax als werkgever hem nog best wil inzetten op de werkplek waar hij voor aangenomen is. Echter wel onder de voorwaarden die hier door ajax bepaald zijn, ook als wissel heb je je te gedragen. Dit om bij de komende arbitrage rond de transfer naar eindhoven de juridische positie van ajax sterker te maken.

Ook het bericht bij VI gisteravond rond de interesse van Udinese is hier onderdeel van. Doordat dit nieuws naar buiten komt zal de redenering van positie verbetering in de arbitrage rond de transfer naar psv zwakker worden, want hij had bij udinese notabene cl kunnen spelen.

Ik ben met een aantal van jullie eens, het lijkt allemaal niet chique. Nu is dat in voetbal vaker zo, maar het spel is door Marcel Brands vorige week op de wagen gezet!

Mijn mening is dat Mounir weer opgenomen gaat worden in de selectie al is het alleen al om kapitaal vernietiging tegen te gaan. Mounir kan nog van onschatbare waarde zijn voor dit Ajax wat moeizaam scoort. Beiden gaan water bij de wijn doen en aankomend seizoen wordt het laatste jaar van Mounir bij Ajax. Alleen erg jammer dat het publiek hem uitfluit. Maar dat doen ze bij iedereen als het hen uitkomt.

Wat ik me afvraag is waarom MEH in het verleden onder diverse trainers wel heeft kunnen functioneren en waarom dit bij De Boer niet kan. Natuurlijk is hij niet makkelijk maar als trainer moet je hiermee om weten te gaan. Dat kan of wil De Boer blijkbaar niet. Heeft dit te maken met zijn onervarenheid, zijn principes, zijn ego of wellicht een combinatie van deze 3. Feit is dat ajax met de hele situatie in zijn maag zit. Een terugkeer zou De Boer ongeloofwaardig maken. ik zie hem ook nog niet 123 vertrekken gezien zijn huidige en verlangde salaris. Zou wel eens een Wielaert 2 kunnen worden (tijd uitzitten bij de beloften en maandelijks een riant salaris opstrijken).

Tja, als El Hamdaoui zichzelf niet wil aanpassen dan houdt het op....

Dan maar gewoon meetrainen bij het tweede en geen wedstrijden meer spelen.

2 augustus 2011 om 12:29

en een lekkere salaris opstrijken bajax die je naar de goot heeft geholpen nou dan ze dan maar lekke zo een salaris betalen voor eH daar zou je trots op moeten zijn als ajax
je koopt een seizoencard voor de eerste maar je geld gaat naar een speler van de 2de

da's lekkuh

2 augustus 2011 om 12:43

@ rasgilly

El Hamdaoui wil zichzelf niet in zijn rol schikken in het eerste van Ajax. Dan zul je teruggezet worden. Het is niet Ajax dat de kont in de krib gooit. Het is El Hamdaoui. Dan maar verpieteren in het tweede. Ja, ook Ajax schiet daar niets mee op maar El Hamdaoui in ieder geval ook niet sportief gezien.

2 augustus 2011 om 13:12

@ hen_nie

hij is bij meerdere clubs clubtopscoorder geweest met zijn spel
wie verliest hier nu hij niet hij heeft gelijk hem te vaak als wissel zetten siert hem niet en dan wordt die vervelend en zit hij niet in zijn vel. als het waar is dat hij dat heeft gezegd wat zegt hij dan verkeerd ,hij is een spits en een spits wilt scoren( je wilt spelen tegen clubs zoals ac milan) zeker ook aan zich zelf te danken dat hij net voor de wedstrijd merkt (merkt hè) dat hij niet in de basis opstelling zit.wat voor respect toon je dan voor je topscoorder
op een gegeven moment voordat hij echt problemen kreeg ,kreeg hij zelf de passes niet zoals hij ze gaf en die waren dodelijk of wil je me daar ook ongelijk in geven .

en nogmaals ik zie niet dat hij hier het gevoel moet hebben dat hij er verliest dan maar naar mijn bankrekening kijken en met die bank wil ik me dan wel mee bezighouden

Ik heb het gevoel dat dit de Boer zal gaan achtervolgen het seizoen gezien Kolbeinn wellicht toch niet de spits is die ze er voor Ajax in gaat leggen. Bij AZ hebben ze dit probleem namelijk ook gehad veel kansen maar niet benutten, ook met Kolbeinn in de ploeg!
Mocht het nu onverhoopt niet lukken met de jonge Ijslander dan heb je de poppen aan het dansen, de wedstrijd tegen Twente is al een voorteken en Ajax zal tegen veel defensieve tegenstanders moeten spelen. Mounir is bewegelijk en technisch, kan een man uitspelen. Kolbeinn is wat houterig, niet technisch geweldig en heeft ruimte nodig voor zijn loopacties.
Waar Mounir speler van het jaar is geweest, AZ landskampioen heeft gemaakt heeft Kolbeinn opzien gebaard met name in een wedstrijd tegen VVV om er 5 te maken, de toekomst moet uitwijzen of deze speler echt een basisspeler voor Ajax kan zijn maar al je hoop leggen op een speler die slechts enkele maanden van zich heeft doen laten spreken blijft riskant.
Gaat Mounir naar de concurrent en zal daar veel scoren zou dat een ramp zijn, speelt Mounir bij het 2e en kan Ajax de kansen niet benutten is het voor de Boer ook eigenlijk niet mogelijk om deze spits nog terug te roepen.. ik zie dit niet goed aflopen voor de Boer!

Amsterdam - Mounir El Hamdaoui snapt niets van zijn uitsluiting door trainer Frank de Boer bij Ajax. De Rotterdamse aanvaller spreekt de woorden van zijn coach tegen dat hij zich ontoelaatbaar zou hebben gedragen tijdens de rust van het bekerduel met RKC (5-1).


© anp ,,dat is echt onzin. Ik zal precies vertellen wat er gebeurd is'', zegt El Hamdaoui tegen Nusport.

,,de trainer gaf mij tijdens de rust de schuld van de tegengoal. Volgens hem had ik de muur moeten vormen terwijl daar al iemand stond. Dat gaf ik aan. Maar de trainer zei dat ik die had moeten wegsturen.''

,,toen zei ik: 'Is goed trainer, u heeft gelijk'. Daar kon hij niet tegen. Hij zei dat ik dat op een rare manier zei. Ik vroeg me af hoe ik het anders had moeten zeggen. Toen zei hij: 'kom er maar uit'.''

,,na het duel gaf de trainer voor de camera aan dat hij me had gewisseld omdat de middenvelders te diep stonden. Ik snapte er niets meer van. Was dat ook al mijn schuld?'' vraagt El Hamdaoui zich openlijk af.

Ik heb echt geen idee waar jullie het over hebben!
Ik hoop gewoon dat hij terug komt bij ajax 1 want ik vond hem altijd zeer goed spelen!

Jullie overdrijven te veel vind ik.

2 augustus 2011 om 12:07

Ik denk ook dat je Mounir wellicht nog hard genoeg nodig hebt. Suarez zorgde destijds voor extra klasse en gevaar voorin dat zou Mounir ook kunnen met zijn techniek. Met alle respect Kolbeinn moet het hebben van het team en zou het niet draaien dan kan Kolbeinn ook niets forceren omdat hij geen echte actie in huis heeft.
Het zou toch sneu zijn als je zo'n voetballer eigenlijk wel in je selectie hebt.

2 augustus 2011 om 15:03

Ik hoop van ganse harte dat die jonge geen seconde meer speelt in het shirt van Ajax.
Hij heeft al genoeg minachting getoond naar medespelers, trainer en de club zelf.
Dan maken zijn voetballende kwaliteiten me weinig meer uit hoor als Ajax supporter.
Ik word kotsmisselijk van die gast, die zijn eigen belang altijd voorop stelt.
Mounir zou beter op zijn plaats zijn geweest in een individuele sport ipv een ''team''sport.

2 augustus 2011 om 12:21

En je mening is juist.

Maar de Ajacied moeten altijd een zonde bok hebben. De spelers staan niet op 1 maar hun ego.
Misschien ligt het aan de trainer en niet aan EH. Hij heeft zich al onder diverse trainers bewezen en deed het uitstekend. Waarom nu opeens niet.

Ik ben zelf Marokkaan, en ik kon altijd heel erg genieten van zijn spel/acties maar wat wordt ik toch schijtziek van zijn handelwijze bij Ajax. Ddat betekent gewoon dat hij echt laks heeft aan alles en iedereen, want alleen al tegenover je fans is het onacceptabel.

Ik hoopte stiekem nog dat hij naar psv zou verkassen en zichzelf daar kan bewijzen, maar na dit bericht en dat van Udinese gisteren interesseert het me echt niet meer. Zie hem zsm stoppen met voetbal. Laat hem dan maar verpieteren in het 2e, als hij het daar mee eens is geeft ie toch geen zak om voetbal, alleen maar om geld. Nu krijg ik ineens zoveel meer respect voor andere Marokkaanse voetballers die wél een goede handelwijze hebben zoals Bakkal etc.

2 augustus 2011 om 15:08

Helemaal mee eens, hij is een slecht voorbeeld voor andere Marokkanen vind ik.
Niet dat ik zelf Marokkaans ben, maar hij geeft jullie op deze manier geen goede naam.
Nu blijft er toch iets hangen van dat Marrokanen vaak lastig zijn, doordat ze uit een andere cultuur komen etc.
Terwijl de meeste Marrokanen zich wel gewoon normaal kunnen gedragen en niet zoals EH alleen maar aan zichzelf denken.
Kortom ik zou als Marokkaan allesbehalve blij zijn met een flapdrol als Mounir als uithangbord.

de Boer is communicatief ook zeer zeer zwak. Hij heeft ook een vrij groot ego lijkt het, kan niet omgaan met vedettes. Ik denk dat hij zelfs zlatan ibrahimovic naar het 2e zou verbannen als zlatan wat vervelend wordt.

Mounir snapt er uiteraard niets van...

Maar Frank de Boer ook niet!!

Als directie zou ik de boer hierop aanspreken. Je gaat dit in deze fase toch niet zeggen!! De boer wil hem kwijt, en dan helpen deze opmerkingen uiteraard niet erg!!

1,75 miljoen de komende 3 jaar...is bijna 5 miljoen euro en transfersom van 5 miljoen is 10 miljoen euro down the drain!! ik voel een 'bogardetje' aankomen....

Voorbeeld:

Hij verdient zoveel dat wanneer hij op de WC zit en grijpt naar een Wc-rol om zijn kont af te vegen hij net zoveel verdient als Jantje modaal in een hele week! Laat staan dat hij Diarree heeft want dan kan een heel gezin van onderhouden worden. Gaat nergens meer over die idiote salarissen in een sport waarbij 22 man tegen een bal aan trappen.

Ongeacht alle reacties hier op dit forum vertrouw ik nog steeds op de kwaliteiten van El Hamdaoui. Een speler die ongekend veel blessureleed heeft gekend en zich terug heeft weten te knokken verdient lof. Hij loodste AZ naar de titel, Johan Cruyf-schaal en Champions League deelname.

ik heb een vraag ?
toen ajax hem over nam hebben ze toch een contract opgesteld,en dat hebben ze allebij getekend.
jij werkt op een afdeling waar je zeg maar 3000,- zou verdienen en je doet je werk goed maar er komt een ander directeur en die vertelt je dat er verandeeringen komen zoals gekort in salaris en minder vakantiedagen. zeg mij eens wie dat zou pikken terwijl die gene een waterdicht contract heeft
hetzelfde heeft MeH ook ,werd terug gezet naar de 2de en het seizoen liep af en nog steeds was hij de clubtopscoorder. de plezier die hij had in het voetballen is hem ook afgenomen.hij heeft echt niet jaren getraind om een klootzak te zijn of te worden

en wat ik het ergste vind bij ajax dat die gozer elke keer wee word genoemd of de media wilt niets dan slecht horen over deze jongen en anders is het volk wel die niets anders dan slecht wilt zien

ja ik zou me dan ook ff zo op stellen lekker trainen met de 2de mijn contract uitdienen of voetballen bij een ander club die dan mijn contract overneem want het is niet dat hij niet kan voetballen dat heeft niemand beweerd.
men zegt hij pas niet in de formatie van De Boerin

gaan we weer. Komen alle Ajacieden weer met de zelfde reactie als in al die topic's over Eh.
Jammer, Met EH heb je een geweldige speler in huis. Maar dat willen jullie niet snappen. Laat hem lekker een dik salaris krijgen, dat krijgen jullie uitbetaald in goals en punten. Maar ja, ik gun hem Psv, wraak nemen op Ajax.

4 miljoen vragen voor een speler uit het tweede elftal, terwijl je de keeper van het eerste, die ook nog eens de eerste keeper van het nationale elftal is voor 6 miljoen laat vertrekken... Ajax mag al lang blij zijn voor elke som geld die ze voor Hamdaoui krijgt en niet zozeer vanwege zijn kwaliteiten, maar met name vanwege de manier hoe Ajax met hem om dacht te moeten gaan.

Dat is waar Iskandar.

2 augustus 2011 om 15:11

Ga eerst eens na hoe lang die spelers nog onder contract staan of stonden, voordat je domme uitspraken doet als deze.

Lastige situatie voor Ajax. Hem laten weglopen heeft je in een jaar 6-7 miljoen gekost. Laten blijven wordt ook niemand gelukkig van. Wel weer typisch dat hij zoveel loon vraagt terwijl hij nog maar weinig gepresteerd heeft. Ik hoop voor PSV dat ze niet aan dit spelletje mee willen/gaan doen. De Boer heeft namelijk gelijk dat dit soort figuren slecht zijn voor onder meer de mentaliteit van de rest van de wissels. Ik ben ook bang dat Rutten daar minder goed mee om kan gaan. Als Twente supporter kan ik uiteraard wel lachen om deze situatie. Maar het is wel triest dat er nog van dit soort figuren rondlopen in de Eredivisie.

Ik begrijp ajax niet. Waarom verhuren ze hem niet gewoon? Net zoals met cvitanich. Dan laat je bijv psv hamdaoui huren ben je gelijk van het gezeik af. Ajax voorlopig blij,psv blij.

2 augustus 2011 om 12:34

Dan gaat hij ergens anders trammelant schoppen als die een keertje een slechte wedstrijd speelt of op de bank beland. Komt hij ook zo weer in Amsterdam aanwaaien. Dit soort lui moet je verkopen en in dit geval je verlies nemen. Misschien dat ze in het Midden-oosten of Rusland nog wel plek voor hem hebben, past wel bij zijn mentaliteit.

2 augustus 2011 om 18:10

Dat is t probleem. Het is geen optie voor hamdaoui om in rusland of qatar te spelen. Hij wil in west europa blijven. En met verhuren los je meteen het probleem tijdelijk op

echt jammer dat ze hem geen trap onder z'n hol kunnen geven die Meh. wat een naar ventje is dat trap hem aub naar psv kan ie daar lekker de boel op stelten zetten en mislukken!. in het begin dat ajax hem haalde dacht ik van nee waarom hij. het tegendeel werd bewezen in het begin scoorde lekker en mooie doelpunten ook. tot dat de ommekeer kwam hij speelde als een zoutzak suarez totaal niet meer uit de verf kwam mede door hem. echt ben blij als ie oprot heel ver hier vandaan het liefst. en die lul de behanger van een brandts moet niet gaan denken dat ajax hem zomaar ff aan psv geeft en trouwens denk ook niet dat psv het salaris van 1,8 mil gaat betalen!! ik had tegen hem gezegd wil het je best betalen als je ernaar presteert zoals hij nu speelt mag ie nog geen ton opstrijken per jaar!

Ik vind dat Ajax geen transfersom mag vragen voor El Hamdaoui omdat hij zich volgens Ajax niet gedraagt als een goede prof. Een beetje hypocriet is het wel als El Hamdaoui niet mag spelen, maar wel een transfersom moet opleveren. Dan meet je met twee maten.

Aan de ene kant wel een speler in het tweede elftal zetten omdat hij niet meer te handhaven valt in het eerste. Vervolgens clubs afschrikken met een transfersom voor zo'n speler. Beetje raar. Wil Ajax El Hamdaoui kwijt of willen ze hem niet kwijt?! Ze zeggen zelf dat hij weg mag.
Als Ajax zelf zijnde heb je volgens mij ook niks aan een speler die in het tweede een beetje ontevreden zit te zijn en wel een dik salaris ontvangt.

2 augustus 2011 om 12:50

Dan heb je lekker pech want spelers die overbodig zijn kunnen nog steeds geld opleveren. Of hoe verklaar je dan dat Real Madrid geld vraagt voor spelers die niet meer voorkomen in de toekomstplannen? hij houdt alleen ze conditie op peil bij Jong Ajax om het groepsproces bij het eerste elftal niet te verstoren..

Dat die in Ajax 2 ze conditie op peil houdt betekend niet dat ze geen transfersom meer kunnen vragen. Sterker nog ze zouden nog meer dan 5.000.000 moeten vragen want hij heeft een 3 jarig contract en is veruit de beste spits in de eredivisie. Dat heeft die voor de winterstop nog laten zien met geweldige goals. En destijds betaalde Ajax al 5.000.000 terwijl die nog maar een 1 jarig contract had. In die tussentijd is alleen ze status in de selectie veranderd maar zijn kwaliteiten als voetballer niet.

2 augustus 2011 om 13:58

Rhw1991, Als jij een nieuwe auto koopt en je blijkt er na een jaar zodanig niet tevreden over te zijn dat je er aan toe om een andere nieuwe auto te kopen dan ga je die auto waar je niet tevreden over was toch ook niet gratis wegdoen? Dan wil je daar ook een aardige cent van terugzien.

Lijkt mij allemaal niet zo'n moeilijk verhaal hoor. Niks raars aan.

En dit is een kwestie van wie de langste adem heeft. Ajax heeft zn team allang op orde en heeft allang afscheid genomen van Hamdaoui. Dat het verlies oplevert dat accepteren ze schijnbaar.
Meneer Hamdaoui kan dan wel elke maand zn hand op gaan houden en denken dat hij het wel naar zn zin heeft in het tweede. We zullen wel zien hoe lang hij het zo naar zn zin zal hebben om voor een handjevol toeschouwers op koude maandagavonden op tochtige bijveldjes zijn wedstrijdjes te spelen, terwijl alle competities volop begonnen zullen zijn en hij totaal geen deel meer uitmaakt van welk aansprekend voetbalteam dan ook.

2 augustus 2011 om 14:10

Ja, maar toch vind ik het een beetje hypocriet omdat Ajax aangeeft er wel vanaf te willen en hem absoluut niet meer in het eerste te willen hebben. Dat geeft dus aan dat zij er niks meer aan hebben. Ze hebben dus eerder last van hem op dit moment.

Aan de andere kant belemmer je een vertrek wel omdat je een redelijk hoge transfersom vraagt ten opzichte van zijn gedrag. Ik denk niet dat veel clubs hem willen hebben voor die prijs en met dat salaris en het gedrag van die speler. (als dat niet verandert)

Dan moet Ajax niet zeuren over zijn hoge salaris. Dat is de consequentie van het terugzetten naar het tweede. Je hebt geen opbrengst meer uit El Hamdaoui aan geleverde arbeid in de vorm van het voetballen in het eerste. Je betaalt je wel scheel aan salaris. Zal wel tussen de 1 en 1,5 miljoen zijn zonder bonussen denk ik.

Tja toch een beetje veel geld voor een voor Ajax tweederangs speler is het niet?

2 augustus 2011 om 14:58

Zoals al gezegd, schijnbaar heeft Ajax zn verlies op Hamdaoui allang genomen.
En ik heb nergens gelezen dat Ajax zeurt over zijn salaris, waar heb je dat zien staan?

En Hamdaoui is geen tweederangs speler lijkt mij zo. Dus dat ze daar nog een redelijke transfersom voor vragen voor iemand die nog een 3-jarig contract heeft is ook allemaal niet zo gek.

En Hamdauoi had zichzelf ook maar achter de oren moeten krabben dat hij nu in deze positie terecht is gekomen.

Deze impasse telt alleen maar verliezers: Ajax verliest geld en Hamdaoui verliest aanzien, plus dat hij door zijn gedrag niet op niveau kan spelen en als hij zich zo blijft gedragen als een kind zonder enige zelfkritiek vraag ik me af op hij ooit nog wel op niveau zal gaan spelen, want welke club zit op zo'n speler te wachten?

Dit weekend begint de competitie. Ajax is er klaar voor. Hamdaoui is nergens zeker van, behalve dan dat ie zn potjes in het tweede mag meedraaien.

Ik ben blij dat Frank de Boer handelt zoals hij nu doet. Hij handelt namelijk in het algeheel belang van Ajax, daar waar Hamdaoui alleen maar in zijn eigen belang heeft gehandeld.

Ik citeer nog even het volgende uit Nusport:
'De kloof werd eind vorig seizoen vergroot toen we een gesprek hadden voor het duel met Heerenveen', vertelt De Boer in Nusport. 'daarin gaf ik aan dat hij niet zou spelen. Dat had hij wel verwacht.' Daarna maakte El Hamdaoui meteen duidelijk dat het een moeizame relatie zou worden. De Boer: 'toen zei hij: 'je begrijpt wel dat onze wegen zich zullen scheiden na dit seizoen'. Ik zei: 'misschien is dat ook wel beter voor beiden'.

Dan houdt het dus op.

ik zweer man hij is super goed maar een vervelend mannetje ik hoop dat hij niet weggaat en dat hij in ajax 1 blijft

2 augustus 2011 om 12:58

Hij zit nu al bij Jong Ajax, ,
Maar hij gaat wel weg hoor, ben ik zeker van.

2 augustus 2011 om 13:01

ik denk dat hij weer in het eerst komt
weet ik 60%procent zeker dat hij daarnaartoe gaat

Na alles wat er is gebeurd denk ik niet dat het nog iets zal worden tussen Ajax en El Hamdaoui. Met zo'n mentaliteit hoor je niet in het voetbal, en al helemaal niet bij een club als Ajax.

Nee, El Hamdaoui moet niet zeiken en gewoon voetballen. Als hij zich koest houdt en goed voetbalt dan komen die speelminuten wel, anders kan hij bij de beloften voetballen of gewoon oprotten.

Ik denk eerlijk gezegd dat dit een achterlijke uitspraak is van De Boer. Niet zozeer de content maar het feit dat dit naar buiten is gebracht. Als jij een speler wil verkopen ga je toch niet benadrukken hoe moeilijk hij wel niet is? daarmee schrik je geinteresseerden juist af en blijf jij met je lelijke eendje zitten dat het hoogste salaris heeft van de selectie maar toch bij de beloften speelt. Zeker als je van hem af wil ga je hem toch niet citeren op zijn foute uitspraken!? De Boer bewijst mij hiermee dat hij nog een zeer onervaren trainer is die ook duidelijk nog van zijn fouten moet leren. Als hij nou een bericht naar buiten had gebracht waarbij hij en El Hamdaoui beiden zouden zoeken naar een oplossing van de situatie en dat hij gesprekken aan het voeren was met El Hamdaoui zou dat andere clubs juist triggeren om snel gebruik te maken van de probleemsituatie die er nog is voordat El Hamdaoui een verlichtende ingeving krijgt om zichzelf toch maar aan te passen en weer goals gaat scoren voor Ajax. Hehe soms moet je effe vooruit denken De Boer. Ook al is het wellicht de waarheid, niemand wil eerlijk genoeg zijn om jou probleem van je over te nemen voor een hoog geldbedrag.

Als Mounir dat echt heeft gezegd, zou Ajax hem nooit of te nimmer de kans moeten geven om terug te keren bij het eerste.
Het is gewoon pure minachting van de club en medespelers om zoiets te zeggen.
Ben totaal niet verrast dat Mounir zoiets heeft gezegd, maar ik kan als Ajax supporter niet wachten tot ie eindelijk oprot.
Hij heeft vreselijk weinig laten zien, en dan zo'n bek opentrekken.
Ik wist al dat Mounir het groepsproces totaal niet belangrijk vond, maar dat het zo erg was had ik ook niet verwacht.
Als ik de Boer was zou ik hem meteen na zijn uitspraak naar huis sturen voor een paar week plus een flinke boete.
Niet dat dat iets zou helpen bij hem, maar hij moet eens niet alleen aan zichzelf denken.
Hoop echt dat ie nooit geen wedstrijd voor Ajax weer speelt.
En wat mij betreft mag ie gratis vertrekken, al zal Ajax dit niet toestaan.
Hoop toch voor hem dat ie zijn ongemeende excuses aangeboden heeft.
Mounir moet toch maar zijn eigen team oprichten, als ie verwacht dat ie zomaar opgestelt wordt zonder ook maar iets te laten zien.

De Boer is net zo kinderachtig en eigenwijs als El H. Ajax kan El H zeer goed gebruiken voorin, daar is het behoorlijk magertjes.

2 augustus 2011 om 15:15

Ajax kan Mounir prima gebruiken, maar op deze manier hoeft van mij niet als Ajax supporter.
Als een speler alleen maar aan zichzelf denkt en totaal niet aan het belang van het team, dan mag ie gwn liever vandaag dan morgen nog vertrekken wat mij betreft.
Ook al is ie misschien wel de beste speler van het team.

Frank de Boer moet even zijn eigen trots op zij zetten, 1 laatste goede gesprek houden en hem gewoon terug zetten op z'n plek waar hij hoort. Duidelijk de beste spits die je in huis hebt.

Lachwekkend hoe kinderachtig een topclub als Ajax kan zijn, gezeik om niks.

Hmm, ik verkoop 'm liever voor 1 miljoen aan Feyenoord(investeerders?) dan voor 4 aan Psv. Hij kan gewoon ontzettend goed voetballen en staat garant voor 20 goals als hij het koppie goed heeft hangen. Dan wil ik 'm niet bij PSV zien floreren, want dat is voor ons moeilijker in de strijd om de titel. Feyenoord zal geen gevaar zijn voor de titel, plus ik gun Feyenoord op dit moment wel een goede, scorende spits. Alleen zit je dan met Koeman die niet met typetjes om kan gaan(ibra, Mido, zelfde soort lui)

Ajax moet Schouderham nog 1 kans geven om met het 1ste te trainen. En ong. 3 tot 5 wedstrijden de laatste 5 minuten in de competitie laten invallen. Als hij dan weer te keer gaat, moet Ajax Schouderham een flinke boete geven en dan definitief terug naar het 2de zetten en daar alleen maar laten trainen. Bij het 2de moet Ajax hem dan ook 100% geen speelminuten meer geven.

Nou ja als hij echt heeft gedreigd zat hij echt goed fout! Proberen je trainer te overdonderen is niet zo'n goed idee, zeker niet een voormalig wereldspeler als Frank de Boer, die veel meer status heeft internationaal dan Meh. Dreigen met vervelend te worden als je je zin niet krijgt kan niet worden goedgepraat. Ik vind dat De Boer dit keurig heeft opgelost en goede uitleg geeft. Dit doet mijn bewondering voor De Boer stijgen. Voor El Hamdaoui gaat dat niet op, ik wist al dat het een hele goede en op zich wel sympathieke voetballer is, maar met een bijzondere bijsluiter.

Mounir heeft eindelijk zijn zin gekregen, want hij wordt een vervelend mannetje als hij te vaak wissel is? Nou hij zal dus nu een basisspeler worden, maar niet bij Ajax 1.

Wanneer je als trainer zoiets naar buiten brengt, dan ben je fout bezig. De Boer is zwaar overschat, en zonder MeH was Ajax beslist geen kampioen geworden! Dat ten eerste, Ten tweede, heeft de Boer al eens aangetoond, zelf een extreem lastige klant te zijn voor Ajax, tot rechtzaken aan toe, omdat hij zo graag naar Barcalona wilde vertrekken, omdat vriend van Gaal hem mee wilde hebben. Hij heeft Ajax destijds verketterd. En de Boer is in zijn tijd nogal een lastig mannetje geweest! Ik zou er dan ook totaal niet van opkijken als de Boer de lastpak is met zijn omhoog gevallen persoonlijkheid!

MeH valt weinig te verwijten, topscorer van afgelopen seizoen voor de club. Aan de kant gezet door een trainer die misschien moeite heeft met deze Marokkaan, want ik zie niet in wat hij verkeerd heeft gedaan, topscorer, excuus gemaakt in de media? Want MeH scoorde tenminste. Het hele verhaal riekt enorm, met een hoofdrol voor beide heren. Het wil helemaal niet bij Ajax, en men had er van moeten leren, niet in het openbaar ruzie te maken, en op dat gebied is MeH de winnnaar, want die uit zich niet op die manier in de media tot nog toe! Dank je wel Meh, voor Ajax kampioen te maken!

Trouwens valt het nog maar te betwijfelen of MeH dit daadwerkelijk gezegd heeft, want ik geloof er niets van. Als je zoiets naar buiten brengt, is dit enkel een ultieme poging je gelijk te halen, en als je van jezelf weet dat je gelijk hebt meneer de boer, is dat totaal overbodig. Het riekt enorm naar een leugentje om er zelf beter door te lijken!

2 augustus 2011 om 19:25

Gast Doe eens normaal man!.

De boer is nooit lastig geweest voor Ajax tot het moment dat hij na 17 jaar trouwe dienst en het winnen van alles wat er te winnen viel naar een grote club in het buitenland wilde. Niks mis mee en in deze tijd totaal begrijpelijk. Het toenmalige bestuur had de broers de Boer de transfer moeten gunnen en niet moeilijk doen. Maar nee het moest tot een arbitragezaak komen helaas en achteraf hebben Ronald en Frank aan alles en iedereen hun excuses aangeboden. Voor mensen die zoveel voor de club hebben betekend mag ook over het hart gestreken worden.

Compleet andere situatie met Meh, meneer die na 1 keer op de bank zich direct niet meer mentaal en fysiek in staat voelde voor Ajax te spelen, zijn grote bek in de kleedkamer en het weigeren De boer een hand te geven. Dat Mounir een moeilijke jongen is was bij AZ ook allang bekend. Check het youtube filmpje nog eens hoe hij te keer gaat tegen een journalist omdat de vragen hem niet aanstaan. Vraag verbeek nog even hoe mounir reageerde toen hem verteld werd dat ook mounir op tijd moest komen op de training (vond meneer niet normaal namelijk).

Dat De boer een hekel zou hebben aan marokkanen is natuurlijk volledig uit de lucht gegrepen. Als er iemand nou geen grote ego is en een nuchtere persoonlijkheid is dat is het de Boer wel die nog steeds op de camping staat met zijn familie ondanks het grote geld. Hoezo ego?? Juist doordat de Boer zo nuchter is kan hij dit soort gedrag niet aanzien.

2 augustus 2011 om 19:57

Jij hebt er bij gezeten wat er in kleedkamers besproken is? Heeft MEH zich in de media uitgelaten? Ik zeg niet dat de boer een hekel heeft aan Marokkanen, ik vraag me af of dat de reden is om je topscorer af te serveren! Hij was topscorer van de club, die Ajax mede kampioen heeft gemaakt. Er is niemand geweest die zijn rol heeft over genomen in de rest van het seizoen.

Als het allemaal zo mooi was toen de Boer in de clinch lag met Ajax, als jij voor doet, zou ik zeggen, lees of kijk dingen nog een terug. De Boer bracht destijds ook alles in de media met betrekking tot o.a. Olsen (schandalig overigens waar hij ook zijn excuus voor moest maken jaren later), en er was niets zo slecht als Ajax. En welnu, hij brengt nu weer alles in de media met Meh. Niet slim, want hij zou toch iets geleerd moeten hebben, van zijn op de camping verblijvende, omhooggevallen persoonlijkheid! De Boer was zelf meer dan lastig ook in het Nl elftal zijn er wel conflicten geweest, maar dat is destijds door o.a. Hiddink in de kiem gesmoord, en niet via de media op zo'n grote schaal gespeeld.

Stel dat MeH een grote mond (bek volgens) jou had, wat niemand kan aantonen, dan doet MeH dat in ieder geval nog binnen de muren van alles wat Ajax betreft! Dat kun je van de Boer toch (alweer) niet zeggen! Als je het naar buiten brengt (zoals de Boer wederom doet) schaad je buiten het persoon om, ook nog eens het club belang.

Als de Boer een goede trainer was geweest, had hij niet keer op keer de media opgezocht, dat doet hij wel, Dat maakt hem toch een bijzonder slechte trainer (en ook mens) want dat doe je niet in de strijd je gelijk te willen behalen voor de buitenwereld. MeH doet het vele malen beter door enkel te zeggen (al liegt hij) dat hij zich in zijn rol kan vinden.

Ik snap trouwens niet je opgefokte reactie, ik geef gewoon mijn mening, en zie liever ook MeH vertrekken, maar als het zo'n lastpak is, laat hem dan transfer vrij vertrekken, en ga niet jennen op de manier hoe hij nu behandeld wordt, want dat is iemand ook nog eens persoonlijk benadelen, en dat is waar het zeker de Boer om gaat!!!!

2 augustus 2011 om 21:10

Mijn opgefokte reactie komt uit het feit dat je racistische insinuaties maakt. Je kunt over de situatie van mening verschillen. Maar jij kunt niet ontkennen dat MEH de club geweldig in de steek heeft gelaten in december 2010 door zich ziek te melden en aan te geven mentaal niet in staat te zijn te spelen omdat je 1(!) keer op de bank zit. De boer heeft tijdens een bekerwedstrijd aangegeven wat er zo ongeveer gezegd is in de kleedkamer het kwam er op neer dat de Boer het maar zelf moest doen als hij het zo goed wist.

Daarnaast zoals ik al zei is er van meerdere trainers bekend dat ze grote moeite hadden met Meh. Dus nu doen alsof Mounir een engeltje is slaat nergens op. Daarnaast als de Boer aangeeft dat Mounir een grote bek heeft gehad dan neem ik dat gewoon aan, waarom zou hij daarover liegen?? slaat nergens op. Het feit dat MEH de Boer openlijk schoffeerde door zijn hand te weigeren zegt al genoeg over de houding van deze verwende blaag tegenover zijn baas.

De boer heeft in die tijd Morten Olsen zwaar beschadigd en heeft daar jaren later zijn excuses voor aangeboden, dat doe je namelijk als je een kerel bent die een fout heeft gemaakt. Ik heb van MEH nog geen enkele vorm van berouw gezien voor wat hij geflikt heeft.

Dat het niet slim is van de Boer om dit naar buiten te brengen ben ik volledig met je eens, zet de verhoudingen verder op scherp en versterkt je onderhandelingspositie niet.

Daarnaast heeft MEH in de 2e seizoenshelft kansen ten over gekregen en veel wedstrijden gespeelt waarin hij geen pepernoot heeft geraakt. MEH droeg in de 2e seizoenshelft helemaal niets bij aan het spel van Ajax dus logisch dat je hem er naast zet.

De conflicten in de jaren 90 waren vooral ingegeven door het feit dat de gebroeders de boer een machtige plek hadden binnen de Ajax selectie en dat leidden tot verschillende zakelijke conflicten. Dit is nog altijd wat anders als je als een klein kind gedragen en gaan huilen thuis op de bank omdat de ''grote'' MEH een keer op de bank moet starten.

Daarnaast zo kun je alle jeugdzonden van iedereen er wel bij halen zeg. Mag ik mijn kinderen straks niet zeggen dat ze niet mogen roken omdat ik zelf heb gerookt?? onzin!

2 augustus 2011 om 19:42

@daanc

Ik ben het dus totaal, maar ook totaal niet eens met je.
De Boer is niet of nauwelijks de afgelopen 7-8 maanden op de details in gegaan omtrent de breuk tussen hem en El Hamdaoui. Er waren alleen speculatie's over wat er nu allemaal gezegd en geroepen zou zijn. Dat hij nu aangeeft dat min of meer de breuk wel definitief is wat hem betreft, wil ie wel zijn standpunt over het voetlicht brengen en dus vertellen wat er volgens hem gebeurt is. Dat doet ie op een normale correcte manier en geeft tegelijk aan waar voor hem de grens ligt. En dat is dus dat hij voor geen enkele speler, dus ook El Hamdaoui, een uitzonderingspositie wil hebben. Uit de lezing van de Boer kan je ook opmaken, voor zover mogelijk, dat het nooit tot ruzie is gekomen of harde woorden.
Als een speler dingen zegt zoals hierboven beweerd wordt door De Boer, kan ik me heel goed voorstellen, dat een trainer zo reageert en dus ook geen beroep meer op je doet. Ik denk dat bijna alle trainers dit zouden hebben gedaan, daar het gewoon ruikt naar chantage van de speler naar de coach toe. Kort gezegd: Als jij me niet opstelt, dan wordt ik een vervelend mannetje voor je.....

Dat geleuter verder, dat het zou komen, doordat Mounier Marokkaan is.....dat is te lachwekkend voor woorden. Dan moet je maar eens vragen aan Ouasim Bouy, die onder De Boer heeft getrained of dit op waarheid berust. Eén ding weet ik zeker. Die lacht je hard in je gezicht uit. Ouasim liep met zijn trainer weg, net als de andere spelers in de A1........ is algemeen bekend binnen Ajax.
Dat Mounier verder niet reageert in de media heeft wellicht ook te maken met het feit, dat hij wel degelijk weet, dat hij fout zit met zijn uitspraken en ''eisen''.

Dat Mounier Ajax kampioen heeft gemaakt is volledige bullshit. Hij heeft er een aandeel in gehad ind e eerste seizoenshelft met zijn doelpunten. Dat klopt. Maar op het moment dat hij buiten de boot viel, stond Ajax al achter op Twente en PSV en heeft men de uiteindelijke inhaalslag gemaakt zonder El Hamdaoui.

Verder is deze uitleg van De Boer niet gericht om zijn gelijk te halen. Het is een uitleg van zijn kant op het ontstaan van een in zijn ogen onhoudbare situatie. Het gaat namelijk helemaal niet om wie gelijk heeft en al helemaal niet om wie wint of verliest. De situatie verandert er namelijk toch niet meer door.
Als er al sprake kan zijn van een goede beslissing of niet, dan spreekt het kampioenschap van afgelopen seizoen meer in het voordeel van De Boer dan in het voordeel van El Hamdaoui. Immers.... als Ajax het kampioenschap mis was gelopen had dan gezegd kunnen worden, dat De Boer wbt El Hamdaoui een verkeerde beslissing had genomen.

2 augustus 2011 om 20:05

Dat de boer ook zijn ellende gemaakt heeft met de club, is al lang geleden en weten de meeste mensen hier niet van denk ik. Dat het een moeilijk persoon is, dat zou kunnen, daar kan niemand hier op dit forum een uitspraak over doen, omdat er niemand hier is die hem persoonlijk kent.
Je hebt gelijk dat niemand kan weten welke uitspraken er gedaan zijn, want niemand is er bij aanwezig geweest. maar om te zeggen dat hij een hekel heeft aan marokkanen is wel zwaar onzinnig. Dat kan het niet zijn! Mounir is wel een van de betere voetballers en heeft zeker toekomst, maar ajax is te bang hem te verkopen aan een concurent, want als hij verkocht wordt aan Psv, dan weet je dat hij gaat scoren tegen ajax, daarom willen ze hem in Nederland niet verkopen.

zijn weinig rotterdammers die in amsterdam groot zijn geworden ik kan maar een opnemen Henk Groot maar ja de meeste van jullie zijn waren nog niet geboren,
hamdaoui of hoe hij ook heet zal nooit een ajacied worden daar heeft hij de ballenniet voor

kijk ik neemt niet weg dat hij een goede speler is maar ajax heeft altijd gedraaid op kopsterke spitsen een bosman een kieft een kluivert een van basten en allen 2 benig dat is het grootste probleem met die gozer hij kan niet koppen en is blind rechts

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren