Een voorbeeld voor de jeugdige sporter

Zondag, 24 juli 2011 om 18:58 door

Ik ben zelf opgegroeid met keepers als Fabian Barthez, David Seaman en Peter Schmeichel. Bij de een waren het de kwaliteiten in het veld, de ander viel weer op door zijn gedrag buiten het veld. Eigenlijk hadden ze allemaal wel iets waardoor het toch keepers zijn die je bijblijven. Hetzelfde zal ik hebben met Edwin van der Sar, een van de beste keepers die Nederland ooit heeft gekend. Of hij dé beste is, laten we op dit moment even in het midden, omdat het verder niet relevant is voor het stuk. Van der Sar was een speler die niet alleen opviel door zijn uitstekende keeperswerk, hij viel ook op door zijn gedrag in en buiten het veld. Nooit de aanstichter van vechtpartijtjes of enige vorm van negatief gedrag in het veld. Van der Sar was echt zo’n keeper waarbij je jezelf de vraag stelt: is er eigenlijk wel iets wat nog beter kan?

Ik weet nog goed het moment dat bij Ajax een vrij lange keeper binnenkomt. Hij oogt, mede door zijn lengte, wat slungelachtig. Op het moment dat hij bij Ajax arriveert is niemand echt overtuigd van zijn kwaliteiten en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij begint bij het tweede elftal. Nadat Stanley Menzo een desastreuze fout heeft gemaakt tegen Auxerre besluit Louis van Gaal hem een kans als eerste keeper te geven. Eerlijk is eerlijk, ook ik had (net als vele anderen) in het begin zo mijn twijfels bij deze keeper. Hij oogde nooit echt snel, straalde in die tijd niet zoveel uit en ik vroeg me dan ook af of het niet beter was om toch maar Menzo in het doel te zetten, ook al had hij die gruwelijke fout tegen Auxerre gemaakt. Wat ik toen natuurlijk nog niet wist, is dat Van der Sar zou uitgroeien tot een keeperlegende.

Na een twijfelachtige start weet Van der Sar zijn basisplaats bij Ajax te behouden en beleeft hij samen met Van Gaal de gloriejaren waarin ze alles winnen wat er te winnen valt. Van der Sar weet tijdens de wereldbekerwedstrijd een penalty te stoppen en heeft hierdoor een wezenlijk aandeel in de winst van de wereldbeker. Wat men vreest, is waarheid geworden. De hele lichting is uitgezworven over Europa en in 1999 besluit ook Van der Sar om, als laatste der Mohikanen, zijn uitdaging te zoeken in het buitenland. Hier komt hij uit bij Juventus. In Nederland is iedereen het er wel over eens dat Van der Sar een hele grote gaat worden. Hij keept goed, stuur zijn verdediging en is een speler die prima in de groep ligt. In Italië gaat het echter minder met hem, ze houden hem verantwoordelijk voor de slechte resultaten en besluiten om Gianluigi Buffon te halen. Zijn tijd bij Juventus is dan ook niet geworden wat hij ervan had gehoopt. Juventus verkoopt hem aan Fulham. Ik persoonlijk ben nog steeds van mening dat, hoe goed Buffon ook is, dit een verkeerde keuze is geweest en ze Van der Sar gewoon op basis van zijn kwaliteiten hadden moeten laten staan. Achter gezien zou hij dan nooit de carrière gehad hebben die hij nou wel heeft gehad, wat dat betreft heeft het niet ongunstig uitgepakt. .

Bij Fulham leeft Van der Sar weer helemaal op en groeit hij uit tot een van de topkeepers in Europa. Het Engelse voetbal is hem, mede gezien zijn lengte, dan ook op het lijf geschreven. Nadat hij bij Fulham enkele mooie jaren heeft gehad, besluit Sir Alex Ferguson om Van der Sar naar Manchester United te halen. Van der Sar presteert in zijn jaren bij United constant en is dan ook zeer geliefd bij de supporters. Het spreekwoord ‘Save the best for last’ is wel van toepassing hierbij, want ook al heeft hij een prachtige tijd bij Ajax gehad, de jaren bij Manchester mogen we toch wel bestempelen als de beste jaren uit zijn carrière. Hij weet hier namelijk alles te winnen wat er te winnen valt. Het zegt dan ook genoeg wanneer Ferguson aangeeft dat die hem graag een paar jaar eerder gehad zou willen hebben. Naast zijn keeperskwaliteiten laat Van der Sar ook bij Manchester United zien een geboren leider te zijn en hij weet zijn defensie dan ook altijd prima neer te zetten. Het moet toch een genot zijn om als verdediger zo’n doelman achter je te hebben staan.

Dat Van der Sar in clubverband al het mogelijke heeft gewonnen is na bovenstaande wel duidelijk. Enig ‘smetje’ op zijn carrière is misschien wel het feit dat hij met het Nederlands elftal nooit een prijs heeft gewonnen. Het is diverse keren op penalty’s mis gegaan en Van der Sar trekt zich dit dan ook erg aan. Ik neem hem in ieder geval niks kwalijk gezien zijn talloze reddingen. Daarbij kunnen we ook wel stellen dat de penalty's van Nederland gewoon slecht worden ingeschoten. Zijn emotie komt misschien nog wel het meest tot uiting na de gewonnen strafschoppenserie tegen de Zweden op het EK van 2004, waarin hij een beslissende penalty stopt. Eigenlijk is het toch te gek voor woorden dat iemand die zoveel voor het Nederlandse voetbal heeft betekend zich bezig blijft houden met het feit dat hij nooit een prijs met het Nederlands elftal heeft gepakt. Het tekent de sportman Van der Sar, altijd streven naar het hoogst haalbare. Van der Sar zegt het voetbal op woensdag 3 augustus middels een afscheidswedstrijd gedag. Hij keert dan voor een keer terug naar de plaats waar het voor hem allemaal is begonnen.

Gezien de aanwezigheid van diverse sterren bij die wedstrijd zal het een waardig afscheid worden. Waar ik echter nog meer op hoop is dat deze wedstrijd veel (vooral jeugdige) kijkers trekt zodat ze allemaal nog een keer kunnen genieten van zijn kwaliteiten én dat we allemaal kunnen zien hoe een sporter zich op een sportveld hoort te gedragen; streven naar succes maar nooit het sportieve aspect uit het oog verliezen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 23 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door Jocharo-T)

Het stuk komt bij mij over als een samenvatting van van der Sar zijn carrière zonder dat je echt een mening probeert over te brengen. Iedereen het wel over eens dat van der Sar een geweldige keeper is. Deze informatie had ik ook op Wikipedia kunnen vinden. Sorry, ik vind het weinig toevoegen.

24 juli 2011 om 19:47

Ben ik het helemaal mee eens! Het enige dat niet alleen maar een samenvatting van zijn carrière is, is de mening dat hij qua kwaliteiten boven Buffon verkozen had moeten worden. Het is absoluut niet verkeerd geschreven, maar ook niet echt meeslepend.

24 juli 2011 om 23:44

ben ik het helemaal mee eens!

een bijzonder slecht stuk wat inderdaad weinig toevoegd!

25 juli 2011 om 00:07

Wie is deze fake ? Broertje van Expert4life ?

On: samenvatting en iedereen hier kent VDS toch al ?

25 juli 2011 om 00:22

niks speciaals hoor. gewoon iemand die een mening heeft over voetbal op een voetbal forum.

tussen ons is dat precies de tegenovergestelde mening van expert4life maar dat terzijde. ik vind het inderdaad weinig nieuws en zou zomaar van wikepedia overgenomen kunnen zijn. qua spelling zit het prima in orde hoor,alleen is het een redelijk saai stuk.

25 juli 2011 om 11:44

Wat ben jij zielig zeg, Expert heeft wel veel indruk op je gemaakt blijkbaar. Dat je daar zelfs een nieuw account voor aanmaakt en al deze moeite doet.

On: Leuke samenvatting, eigenlijk wisten we natuurlijk alles al wel een beetje. Neemt niet weg dat het goed geschreven is.

25 juli 2011 om 13:54

Jongens zien jullie nu echt niet dat beide Flexprets dezelfde figuur zijn? Lees het taalgebruik en de ignorece in de reacties. Precies zelfde persoon.. zit een spelletje te spelen om naar complimentjes te gissen.

ik ben het eens met Alexjef.

Niet dat ik je nu al wil branden, Expert4life, maar in je reacties op de topics kom je op mij veel kundiger en geleerder over. En de manier waarop je reageert spreekt mij persoonlijk erg aan. Toch ben ik nog niet overtuigd van je Ce's. Ik heb er eerder vandaag ook een paar gelezen en ben van mening dat het beter kan. Zoals er ook in de reacties op je CE over, ik geloof, de media staat; misschien schrijf je ze te snel. Neem wat meer tijd tussen je Ce's door. Ook als je terug bent van je Turkse vakantie

Ik geef je voor deze CE 3 sterren.

Prachtig stuk, valt niks op aan te merken en leest prettig weg. Precies de eer die Van der Sar toekomt geef je hem op deze manier.

* * * * *

And your point being? Je gebruikt ongeveer 1000 woorden en het enige dat je bijbrengt is dat je Van der Sar had laten staan als jij bij Juventus had gewerkt. Het is niet informatief(niets nieuws), niet amuserend en nauwelijks opiniërend.

25 juli 2011 om 16:03

Mee eens,alleen is het stuk voor de rest wel in orde.

Dus 1 ster voor het idee en 4 sterren voor hoe het geschreven is,wat we natuurlijk afronden naar 3 sterren.

Misschien is het handiger om meer tijd te nemen voor je stukken. Schrijven kan je wel alleen het lijkt wel alsof je gedwongen zoveel stukken per week schrijft. Misschien is het handiger om meer tijd ervoor te nemen en echt een goed idee uit te werken.

mvg

Tja, eigenlijk is het vrijwel allemaal bekent wat je schrijft. Je beschrijft zijn imposante carriere in een kleine samenvatting. Echter komt er vrij weinig nieuws bij kijken en het is ook normaal geschreven. Heel zakelijk en niet echt amuserend. Toch is je inhoud gewoon vrij goed en beschrijf je zo'n legende nog even snel. Kortom niet veel nieuwe informatie, maar wel aardig geschreven. Een voldoende.

Een ode aan misschien wel de beste doelman die we ooit hebben gehad.

Ik mis echter wel die andere kwaliteits keepers en de argumentatie waarom v/d Sar beter was.
Ook vind ik je verhaal soms erg hakkelig en weinig vloeiend, afzonderlijke zinnen maken nog geen mooi verhaal.
Lees je verhaal eens hardop , laat iemand anders desnoods je verhaal voorlezen , dan begrijp je misschien beter wat ik bedoel.

Ik snap je punt niet echt in dit stukje. Het is dan ook vooral een informatief stuk en die zijn er zat over van de Sar. Je schrijf style is echter wel fijn. Daardoor krijg je er toch een ster bij.

offtopic; Ik zag op je profiel dat je 27 jaar was, van de Sar debuteerde in 2000 toen jij super jong was? Correct me if I'm wrong, maar ik citeer; ''eerlijk is eerlijk, ook ik had (net als vele anderen) in het begin zo mijn twijfels bij deze keeper.'' Op zo'n jonge leeftijd al verstand er van?

24 juli 2011 om 22:38

Van der Sar debuteerde in 1992, geen idee hoe jij aan 2000 komt? Ik volg Ajax al van kleins af aan inderdaad. Spreekt voor zich dat je dan nog niet alle sites af gaat, bladen leest en de club bezoekt. Toch kan ik nog genoeg dingen uit de jaren 90 vrij helder voor de geest halen, maar goed, daar ben ik dan ook CE voor he.

24 juli 2011 om 23:11

Ik bedoelde 1992, foutje. Oke, dus je was echt zo jong? Nou, dan is je geloofwaardigheid echt weg en kan ik dit stuk niet serieus nemen. CE bij voetbalzone zegt natuurlijk ook super veel. Gefeliciteerd dat jij dat al hebt mogen bereiken in je leven.

Je zegt aan het eind dat je hoopt dat de jeugdige kijker gaat zien aan Van der Sar hoe een sporter zich op het sportveld hoort te gedragen. We moeten letten op zijn streven naar succes en dat hij hier nooit het sportieve aspect bij uit het oog verliest. Dit heb je overigens alleen onderbouwd door te zeggen dat het Van der Sar dwars zit dat hij nooit een prijs met het Nederlands elftal heeft gepakt. Maar dit zit toch iedereen dwars? Het zit mij zelfs dwars. Daarom vind ik die laatste alinea een te algemeen verhaal dat betrekking kan hebben op iedereen.
De rest van je verhaal is een (leuk) geschreven samenvatting van zijn carrière. Er had van mij iets meer pit in gemogen. Dit had je kunnen doen door meer je eigen mening erin te verwerken bijvoorbeeld.

Aardig geschreven, maar eerlijk gezegd vind ik het niet veel meer dan een opgefleurd Wikipedia-stukje. Je blijft maar publiceren, maar het is gewoon onmogelijk om iedere twee dagen een goed stuk te schrijven, zeker als je ook nog wat anders te doen hebt. Nogmaals: schrijf pas als je geïnspireerd bent. In ieder geval is dit wel wat beter geschreven dan sommige van je eerdere stukken en is het ook leuker om te lezen dan het Wikipedia-artikel, daarom wel gewoon 3 sterren. Ik ben er ook wel iets wijzer van geworden, dat kon ik niet van ieder stuk van je zeggen.

Ik vind het apart dat dit stuk er door heen komt, want eigenlijk moet je geen ellenlang verhaal ophangen over een speler zijn geschiedenis. Dit is precies wat je wel doet, alleen dan met het einde een actueel onderwerpje. Tevens vind ik dit echt totaal niks nieuws, niks qua mening of iets dergelijks. Ja, je laat zien dat je van der Sar zou opstellen bij Juventus en dat is dan ook meteen je enige mening die erin verwerkt is. Je schrijft goed, maar je schrijft teveel. Neem pauzes tussen je Ce's en denk er goed over na. Nu blijf je publiceren en veel mensen worden daar moe van. Ook de kwaliteit komt het absoluut niet ten goede. Edwin van der Sar had in mijn ogen een mooiere CE verdiend, en niet een 'afgeraffeld stuk' wat ik op Wikipedia ook had kunnen lezen.

Ik vind het om heel eerlijk te zijn geen goed stuk, maar ik ga het niet beoordelen. Verder wil ik zeggen: Neem wat meer tijd voor je Ce's dan worden ze hoger beoordeeld. In 2 dagen kan je geen topstuk schrijven.

off: Volgens mij heb jij vakantie of zo? Iedere dag verschijnt er weer een nieuwe ce.

on: De Alinea's kloppen echt niet. Je gaat van de hak op de tak en er zit eigenlijk geen lijn in. Daardoor leest het heel warrig en onprettig.

De inhoud is verder totaal niet vernieuwend. Je haalt dingen aan die iedere voetballiefhebber al lang weet. Wellicht was dit leuk geweest over een keeper uit lang vervlogen tijden, maar niet voor een keeper die net pas gestopt is.

Even een losse opmerking:
Het wisselen van verleden en tegenwoordige tijd in je eerste twee alinea's maken het niet echt lekker leesbaar.

Dat je stuk weinig nieuws kent, is logisch als je over iemand schrijft waar we alles al van weten. Daarbij probeer je, denk ik, toch ook wat aandacht te vestigen op de afscheidswedstrijd van een nationale held, op 3 Augustus aanstaande. Ik vind het een prima stuk, 4 sterren..

25 juli 2011 om 08:54

Thnx. Jij snapt het. Dit is gewoon even een kleine samenvatting van de carrière van de beste man. Nooit in opspraak gekomen door slecht gedrag in of buiten het veld, een aanwinst voor iedere verdediging en bovenal een fantastisch mens. De keuze van Juventus toentertijd vind ik nog steeds onbegrijpelijk, eens te meer bevestigd door de uitspraak van Ferguson.

En de hele kern uit het verhaal, maar die heb jij gezien je reactie vast wel eruit gehaald, is natuurlijk dat deze man een prachtige carriére heeft gehad en een voorbeeld is voor de jongetjes die nou nog buiten over het veld rennen. Niet alleen qua voetbal, zeker ook voor de andere sporten.

25 juli 2011 om 10:45

Hij snapt het dan misschien en heeft dus ook meteen een groen randje van meneer Expert te pakken, maar als de meeste lezers het nut van je stukje niet inzien, ligt dat toch echt aan de schrijver.

Je weet inmiddels wel dat ik aan compensatie deed toen je jezelf beoordeelde met 5 sterren dus ik ga nu ook maar compenseren aangezien jou fake broer jou 1 ster heeft gegeven

Ik vind het ook een goed stuk dus je kreeg zowieso al 5 sterren

Ben het met je eens dat hij een topsporter is. Zou ook leuk zijn als je wat karakter eigenschappen had vermeldt.zoals dat hij pietje precies was, als hij met zijn team ging stappen en dat iedereen in pak moest, dat hij nooit een drankje etc. Dat zou het stuk ook grappiger zijn en meer vertellen over de persoon zelf. Verder ben ik het met je eens dat hij een legende is, in en rondom het veld. Alleen had je ondanks je koos voor een samenvatting wat nieuws kunnen vertellen, dat mis ik wel een beetje. Daarom krijg je vier sterren.

PS: Ik dacht dat je op vakantie was en voorlopig geen stuk meer ging plaatsen? Of loop ik nou achter?

Leuke samenvatting van zijn carrière met een verwijzing naar zijn afscheidswedstrijd. Nadat bekend was dat hij ging stoppen verschenen er echter allerlei verhalen en samenvattingen over en van Van der Sar. Deze bijdrage voegt daar helaas niet veel aan toe.

Het is niet bijster bijzonder nee...heb me zelf ook weleens 'schuldig' gemaakt aan een wkipedia- CE op het moment dat Litmanen een standbeeld kreeg. Probeer liever een persoonlijke anekdote omtrend van der Sar te schrijven. Het boeit veel meer, en hoewel de nieuwswaarde daarvan tevens 0 is, vermaakt het in elk geval beter (mits goed geschreven). Ik geef dan ook geen waardering, omdat ik ooit dezelfde ''fout'' heb gemaakt.

Ik vind dit bijna een stukje van kopieren en plakken. Je noemt een aantal informatieve dingen over zijn carriere die overal op internet te vinden en te lezen zijn en dan vul je het aan met alle loftuitingen en cliches die al taloze keren door kenners, supporters en analitici genoemd zijn.

Ik denk dat 9 van de 10 nederlanders vinden dat Juventus destijds Buffon niet had moeten halen, ook dat is al zo vaak gezegd en geschreven. Sommige leden vinden dat je stuk makkelijk weg leest. Dat komt niet alleen doordat je het redelijk begrijpelijk schrijft, maar vooral omdat het voor iedereen allemaal bekend is.

Voor een CE erg zwak.

Het heeft geen aantrekkelijk begin en verder geen toegevoegde waarde. Alles wat je hebt verteld had iedereen al gelezen toen in elke krant een pagina werd gewijd aan de laatste wedstrijd van Van der Sar. Ik vind dat je stukken echt achteruitgaan. Je hebt het heel vaak over ''ik'' en op een gegeven moment is dat storend. Ik vind dit stuk CE onwaardig.

Ook kan je alles niet heel bewust hebben meegemaakt, anders had je wel wat in een verhaal geschreven over een wedstrijd van Van der Sar, die je meegemaakt hebt.

Een wikipedia verhaal en een goede samenvatting van de carriere van VD Sar.

Snap niet dat jij vind dat Van der Sar had laten staan om zijn kwaliteiten. Als hij niet brengt wat van hem verwacht word dan is het toch logisch dat je gaat denken aan een nieuwe doelman en dat werd dus Buffon. Je zou op zijn minst met argumentatie hiervoor kunnen komen, want qua keepersniveau verschillen Buffon echt niet met Van der Sar.

Ook vind je weer wat slordigheidjes, maar die vind je in elk stuk.

Toen ik zag dat je weer! een nieuw stuk had geposted, werd ik nieuwsgierig of je ten opzichte van je vorige stukken was verbeterd. Ik ging dan ook met 0 het stuk in, maar helaas werd het me na de eerste alinea's duidelijk dat het weer zover was. Zoals ik altijd zeg, heb ik respect voor mensen die de tijd en moeite nemen om een stuk te schrijven en dit publiceren. In jouw geval raad ik je aan om selectief te zijn in de keuze van je onderwerp en niet met cliché-verhalen aan te komen. Daarnaast moet je echt gaan werken aan je schrijfstijl, want dit is beneden de maat. Succes en ik hoop in de toekomst op een goed stuk!

Wat een slechte CE is dit. Ten eerste dacht ik dat een van de regeltjes van een CE was dat je geen lange samenvattingen mocht insturen. Nou snap ik hier niet de uitzondering, want het is geen uitzonderlijk stuk. Of denken jij en voetbalzone dat de mensen hier te lui zijn om naar wikipedia te gaan, of even van der Sar te googelen? Dat lijkt me niet. Ten tweede, wat natuurlijk voor zich spreekt als je een lange samenvatting hebt, komt er helemaal geen mening voor. Ja, misschien dat van der Sar had moeten blijven staan bij Juventus, maar verder is geen mening te bekennen. Nogmaals, daar is een CE niet voor. Ten derde is je schrijfstijl ook niet goed. Je inleiding is nog redelijk, maar vervolgens loopt de eerst volgende zin niet goed qua tijden. Ik heb ook je andere stukken gelezen, en waar bij andere CE verbetering optreed, blijf jij constant op het zelfde niveau qua schrijfniveau. Dat kan ook liggen aan dat je heel veel stukken achter elkaar plaatst, neem de tijd voor je stukken. We hoeven echt niet elke dag een CE van jou te lezen, hoor.
Als laatste puntje vind ik het een beetje ongeloofwaardig dat je nog zoveel dingen uit 1992 voor de geest kan halen, terwijl je toen pas 7 was. Je zal dan wel wat kunnen herinneren maar het lijkt me niet dat je nog precies weet wat je van hem vond. Ik kom uit 1996 en weet geen eens meer wat van het EK in 2004, laat staan het WK in 2002, en geloof me, ik heb een redelijk geheugen.
Kort samengevat van wat ik hierboven heb gezegd: Slechte samenvatting, geen mening, geen verbetering qua schrijfstijl, ongeloofwaardigheid. Daarom geef ik je 1 ster.

''enige vorm van negatief gedrag in het veld. Van der Sar was echt zo’n keeper waarbij je jezelf de vraag stelt: is er eigenlijk wel iets wat nog beter kan?''

Ik denk dat ze in Argentinie er hier heel anders over denken na zijn fopduik/doodslag in de halve finale van 1998.

27 juli 2011 om 03:04

@slotti

Hebt gelijk slotti. Het was een behoorlijke schwalbe als je de vermeende ''kopstoot'' van Ariel Ortega bedoeld.

@''expert''4life

Met plezier veel van je vorige ce´s gelezen en was negatief verrast door deze. Denk dat je wellicht teveel wilt publiceren en dat hierdoor het niveau daalt. Sluit me aan bij het commentaar van fraayax #7.

Ik vind het wat geknutseld allemaal. Ik zal een voorbeeld geven. Je zegt:

[quote]eerlijk is eerlijk, ook ik had (net als vele anderen) in het begin zo mijn twijfels bij deze keeper.[quote]

Van der Sar debuteerde in 1992. Jij Expert4life komt uit 1984. Wat dus inhoud dat je 7/8 jaar oud was ongeveer. Deze hele alinea waar die betreffende zin instaat is gewoon bedacht voor het verhaal. Het is niet geloofwaardig dat je dit allemaal als 7/8 jarige zo ervoer en besefte.

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik als Ajacied me altijd behoorlijk stoor aan jou stukjes en dat het in mijn ogen altijd een in elkaar geknutselde brei is, om zo intelligent mogelijk en op de hoogte over te komen. Daarnaast zeg je hier bij de Ce's, maar ook gewoon op het forum eigenlijk alleen maar dingen die de meeste trouwe Ajacieden allang weten. Echt een Expert zoals je jezelf noemt vind ik je niet. Maar goed, dat is mijn mening maar.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren