Een kwestie van geld of beleid?

Woensdag, 6 juli 2011 om 10:51 door

Kapitaal, financial fair play, eigen jeugd. Real Madrid, Manchester United, Chelsea, Manchester City zijn stuk voor stuk clubs die een aanzienlijk hoger bedrag te besteden hebben dan Ajax. Bijkomend feit is dat sommige clubs zijn over genomen door rijke individuen en sindsdien eigenlijk onbeperkt met geld gesmeten kan worden. Op korte termijn is dit leuk voor de clubs, de spelers en de supporters. Ik sluit zelfs niet uit dat dit op korte termijn bij een club nog wel eens zijn vruchten af gaat werpen. De termijn, dat is nou net het punt waar de schoen wringt. Is het allemaal wel zo gunstig op de lange termijn?

Trainers komen en trainers gaan. Iedere trainer wilt het liefst zo veel mogelijk geld ter beschikking hebben om de spelers te halen waarvan hij denkt dat ze zijn team beter zullen maken. Als dit dan gekoppeld moet worden aan een absurd salaris dan moet dit maar, de eigenaar betaalt immers. Wat dat betreft spant een club als Manchester City natuurlijk de kroon. De ene na de andere week duikt er wel een bericht op waar een absurd bedrag in wordt genoemd. Hoogtepunt is nog wel het jaarsalaris dat ze Zlatan Ibrahimovic hebben aangeboden; 25 miljoen euro! Dat deze bedragen op geen enkele manier in verhouding staan met de geleverde arbeid zien we maar even als onbelangrijke bijzaak. Het is aan de hand van dit voorbeeld wel duidelijk dat bij sommige clubs het geld centraal staat en dat ze denken dat ze daarmee ook prijzen kunnen kopen. Zolang er maar genoeg geld wordt uitgegeven aan spelers en het bijbehorende salaris dan komt het allemaal wel goed, is wat men denkt!

Dat dit in de toekomst nog gaat tegenvallen staan veel clubs niet bij stil. Toch zien we bij Barcelona al dat men maatregelen heeft genomen. Zo speelde Barcelona lange tijd met UNICEF op het shirt, hier moest Barcelona zelfs nog voor betalen ook. Vanaf het seizoen 2011/12 prijkt de naam ‘Qatar Foundation’ op het shirt, hiervoor ontvangt Barcelona tot en met het seizoen 2015/16 dertig miljoen euro per jaar! Acties zoals in 2009 (Barcelona verkocht toen een stuk grond wat vijftien miljoen euro opleverde) lijken steeds meer een gewoonte te gaan worden om de gigantische schuldenlast weg te poetsen, zowel bij Barcelona als bij andere kapitaalkrachtige clubs met een enorme schuldenlast.

De reden voor dit alles? Financial Fair play! Dit is een nieuwe regel waarbij clubs hun financiële huishouding op orde moeten hebben voor ze deel mogen nemen aan een Europees toernooi. Zo mogen clubs niet langer schulden hebben aan andere clubs of aan de fiscus. Daarnaast mogen de uitgaven aan transfers en salarissen niet hoger zijn dan de inkomsten uit kaartverkoop, merchandising en tv-rechten van een club en mag de maximale schuld over een periode van drie jaar niet meer bedragen dan vijf miljoen euro. Zogenaamde suikerooms mogen wel gaten in de begroting dichten, maar wel als ze dit voor het seizoen hebben aangegeven. Deze regel zal in het seizoen 2013/14 worden ingevoerd en de eerste straffen worden uitgesproken voor het seizoen erna. De straffen kunnen variëren van uitsluiting tot het toernooi tot het niet mogen opstellen van de speler die eigenlijk niet betaald had kunnen worden. Het spreekt voor zich dat er in het begin nog steeds clubs zullen zijn die er de eerste jaren doorheen glippen, dit kunnen ze echter niet jaren achter elkaar blijven volhouden! Of ze het nou willen of niet, de salarissen zullen in de toekomst aanzienlijk omlaag moeten, ook bij Barcelona, Manchester City en Real Madrid.

Omdat in Nederland al een dergelijke systeem van kracht is hoeven we ons wat betreft Ajax geen zorgen te maken. Hoe krijgen we nou de aansluiting met de Europese top? De oplossing moet gezocht worden in de eigen jeugd. Wanneer we kijken naar Ajax zien we een club die met grote regelmaat talenten aflevert aan de Europese topclubs. Dit gaat regelmatig gepaard met een geldbedrag van miljoenen euro’s. Sinds de aanstelling van Frank de Boer besteedt Ajax dit bedrag niet meer volledig aan aankopen maar gaat men er zorgvuldig mee om. Voordeel hiervan is dat de salarissen op termijn misschien weer een beetje omhoog kunnen zodat het voor spelers aantrekkelijker wordt om voor Ajax te komen spelen. Doordat er een constante doorstroom aan talenten is, wat door de visie van John Cruijff alleen nog maar beter zal worden, blijft er als het ware geld binnen komen wat Ajax weer voor diverse zaken kan gebruiken. In de toekomst zal dan ook het opleiden van talenten centraal komen te staan, verkoop hiervan zal leiden tot hogere inkomsten om op deze manier de salarissen van de spelers wat hoger te krijgen. Ik maak me dan ook geen enkele zorgen over de mogelijkheden die Ajax heeft om de aansluiting met de Europese top weer te maken.

Een zak met geld of een goed beleid? Wat zou u kiezen?!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 29 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2300+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door EXPERT4LIFE)

goed stuk had um al gelezen volgens mij op je personlijke pagina.
volle waardering

6 juli 2011 om 12:39

Goed gemaakt stuk gelukkig niet een gefrustreerd stuk zoals pijnlijke klappen voor topclub feyenoord en fc twente. Zins opbouw is goed en je hebt andere clubs niet geheel de grond in geboord of vernederd daarom krijg je de volle beoordeling.

-later bij gezet.

@1club1ajax ik ben overtuigd dat 80 van de mensen die het leesden jouw stuk gruwelijk vonden en moet ik niet nog meer uitleg waarom jij jouw stuk wel goed vindt, want jij hebt jouw reputatie goed verpest bij velen. Verder ga ik nergens meer met jouw over praten want jij bent zo hypocriet dat jij denkt dat jouw stuk nog steeds fantastisch is en mij kun je niet overtuigen. Dus ga maar uithuilen bij je moeder want volgens mij vindt niemand je nu een stoere vent.

6 juli 2011 om 12:57

Wie is hier nu aan het provoceren eigenlijk? Voor jou was mijn stuk frustrerend, voor andere juist niet. Het feit dat je er nog steeds mee zit en mee vergelijkt doet me al een groot plezier, blijkbaar heb ik je goed weten te raken.

On: Dit verhaal is toch al redelijk bekend en ik ben het niet volledig eens met de keuze tussen goed beleid of geld. Natuurlijk zouden clubs als Man U. en Barcelona hun exorbitante inkomsten makkelijk moeten combineren met goed beleid. Al denk ik dat in de strekking van het verhaal je meer doelt op korte termijn visie vs de lange termijn.

6 juli 2011 om 13:11

Als jouw doel is andere mensen frusteren weet ik niet wat dat zielige excuus voor een clubexpert van jou dan op deze site doet.

On:
Mooi stuk en je hebt natuurlijk helemaal gelijk, het is natuurlijk ook niet zo dat er jaarlijks een toptalent doorbreekt alleen wel regelmatig ja, maar deze talenten kunnen nooit het gat klein genoeg maken om weer aansluiting te vinden met de absolute top, want als deze clubs gewoon financial fair play gaan spelen dan zijn ze nog steeds tien keer zo rijk als de Nederlandse clubs, zie een club als Bayern of Arsenal. Er is dus geen enkele mogelijkheid om ooit nog aansluiting te krijgen (structureel dan, een uitschieter kan altijd)

Je hebt trouwens ergens John neergezet ipv Johan

Al met al goed stuk , 4 ster

Goede column, lekker informatief en leest zeer fijn weg.

Blij dat ze eindelijk jou toegestaan hebben als clubexpert, kan je bewijzen dat je je naam eer aan doet.

Nog wel even een vraag, als de grote clubs minder geld te besteden hebben aan transfers, is het ook aannemelijk dat Ajax minder inkomsten genereert uit transfers...toch?

6 juli 2011 om 12:21

Ja dat laatste viel mij ook al op. Plus het feit dat Frank de Boer nog maar een half jaartje bezig is, zit mij een beetje dwars.
De tekst vind ik erg goed geschreven en ook zeker informatief. Ik heb er weer wat dingen bijgeleerd en dan vind ik dat je een goede tekst hebt geschreven. Enige minpuntje vind ik dus de laatste alinea, maar dat vind ik niet zo heel erg.

6 juli 2011 om 18:07

Eigenlijk totaal niet. Je moet dan denken aan bedragen voor een Ronaldo, Kaka, Villa, dat soort spelers. Wat dat betreft stellen de 25 miljoen voor Suarez niet zo heel veel voor, maar je punt is duidelijk en zit wel iets in ja.

Mooi stuk met een duidelijk standpunt, waarover je een goed en duidelijk verhaal schrijft. Je hebt de finacial fair play regel op een begrijpelijke manier uitgelegd en het zeker niet te moeilijk gemaakt. Uiteindelijk kan iedereen hier zijn eigen mening over geven. Echter weet ik niet zeker of de financial fair play regel grote teams kan stoppen met hun salarishuishouding. Immers de tv-rechten, kaartverkoop en merchandising kunnen toch heel erg veel geld opleveren. Daarnaast merkte ik een ding op namelijk: In de tweede zin stonden de volgende teams: Real Madrid, Manchester United, Chelsea, Manchester City. Verderop in alinea vier staat Barcelona erbij en zijn United en Chelsea weggehaald. Is dit een bewuste keuze geweest, vraag ik me af?

6 juli 2011 om 18:06

Dat is uiteraard een bewuste keuze geweest. Barcelona staat toch te boek als een warme club die niet op geld belust is zeg maar, vandaar ook lange tijd Unicef. Het feit dat ze toch voor het geld van de Quatar Foundation hebben gekozen is illustratief voor het feit dat deze club toch is bezweken onder de enorme schulden.

Nou, daar is de eerste CE van meneer. Ik heb al veel gelezen op je profiel en dat was heel goed. Ook dit stuk vind ik heel goed geschreven. Je hebt een hele goede schrijfstijl en je verhaal klopt ook wel, je geeft er namelijk goede argumenten voor.

5 sterren.

6 juli 2011 om 15:04

Helemaal mee eens, ik heb ook al verschillende stukken gelezen, allemaal prima stukken.

5 sterren

sinds wanneer mag meneer ook als clubexpert schrijven!

verder vind ik het stuk erg goed! heel overzichtelijk en het is duidelijk wat je standpunt is en wat je argumenten hiervoor zijn!

wat Afca_recordkampioen ook al opviel was inderdaad dat als grote clubs minder geld mogen besteden aan transfers, Ajax ook minder krijgt. volgens mij is Geld wel goed voor het voetbal, maar de lat ligt veel te hoog: de bedragen zijn veel te groot!

maar verder zeer goed stuk! 5 sterren gegeven!

Leuk stuk, de roekeloze investeringen van miljardairs en investeringsmaatschappijen zullen de doodsteek worden voor het voetbal. Maar er zijn in mijn ogen best een paar dingen die er aan gedaan kunnen worden. Die FFP regel moet door de jaren heen steeds strenger worden tot voetbalclubs weer sluitende begrotingen kunnen overhandigen. Verder zouden pret belastingtarieven zoals in Spanje eens goed overwogen worden.

Zoals ik al zei, leuk stuk

- stemmen doet het bij mij nog steeds kut -

6 juli 2011 om 18:03

Dan kun je dus beter niet stemmen

Het is erg makkelijk weg te lezen en informatief én amusant. Ik heb al je stukken gelezen en ik vind ze erg leuk om te lezen.
Ik denk alleen dat Real de schulden niet hoeft te betalen omdat zij Koninklijk zijn.
★★★★★

Een schitterend stuk die weergeeft hoe veel Ajacieden erover denken je schrijfstijl is amusant en ook heb je geen spelfouten of dergelijke gemaakt dus gewoon 5 sterren.

Zeer goed stuk, had hem al gelezen op je persoonlijke pagina, waar je meer vermakelijke en informatieve stukken hebt. 1 Spelfoutje heb ik kunnen ontdekken, John Cruijff moet uiteraard Johan Cruijff zijn, maar het is je vergeven .

Hé, jij hebt eindelijk je geliefde stek! Goed stuk, leest lekker weg..

Financial Fairplay gaat er voorlopig nog niet komen, denk ik.. Wat gaan ze doen als de grote clubs hun financiële huishouding niet op orde hebben? Uit de Champions League bannen? Dat zal de CL een stuk minder interessant maken voor de Fifa.. En verdienen ze weer minder geld..

edit: 5 sterren!

Zeer goed stuk, je beschrijft alles goed en geeft een duidelijke mening.

Een goed lopend stuk, met een duidelijk standpunt. Je wist van tevoren al wat je neer wilde pennen en dat is er dan ook goed uitgekomen. Er zijn dan wel wat zinnen die niet precies lekker lopen, maar hinderlijk is het niet.

Alleen de titel vind ik niet lekker staan.. het is wel mooi de kern verwoord, maar ik kan niet precies goed uitleggen wat er nu niet lekker aan staat. goed beleid of geld, that's the question! of desnoods een woordje toevoegen of weglaten. Het liefst zou ik je het beter uitleggen, maar daar schiet ik jammer genoeg tekort in denk ik! Al met al een goed geschreven stuk!

****

een zeer goed stuk,voor mij een beetje onverwacht maar ik vindt het inhoudelijk erg goed.

toch een punt van kritiek als ik heel eerlijk ben. je doet het voor alsof het zo gaat worden in de toekomst maar ik acht de kans zeer klein dat de Fifa ook echt rijke teams gaat buitensluiten of spelers op non-actief zet.

prima stuk maar of het allemaal ook zo uitwerkt, we moeten het nog maar zien......

6 juli 2011 om 18:02

Dat weet je vooraf natuurlijk nooit. Ik schets dan ook de plannen zoals ze er liggen, de uitvoering komen we op termijn achter.

Mwua, je vertelt eigenlijk niks nieuws. Ik had gehoopt dat je wat dieper in zou gaan op de Ff-regeling omdat er nog een aantal dingen niet helemaal duidelijk zijn voor mij.

Zo vraag ik me af in welke mate zo'n suikeroom mag bijspringen. Als het ongelimiteerd is, dan is dit niet meer dan een symbolische regeling. Bovendien geef je hiermee ruimte voor clubs om constructies te bedenken die de Ff-regels omzeilen. Neem hierin mee dat de Uefa niet eens de moeite genomen heeft een juridisch team samen te stellen om deze regeling te vormen en er op toe te zien.

Er verandert wel het één en ander, maar is het zo rooskleurig als wij hopen dat het is? Je hoeft geen financieel expert te zijn om in te zien dat veruit de meeste grote clubs niet aan deze regeling kunnen voldoen, althans als je de regeling moet interpreteren zoals wij doen. De inkomsten van de Uefa zijn voor een groot deel afhankelijk van deze clubs, dus ik ben bang dat er een hoop gaten in deze regeling gelaten zijn (al dan niet bewust) waar clubs zeker de komende jaren nog gebruik van kunnen maken (en clubs hebben wel juridische teams).

Edit: Het stuk leest prettig, je schrijfstijl is goed, heb alleen wat op de inhoud aan te merken.

In tegenstelling tot menig ander reactie van jou, vind ik dit wel een uitstekend geschreven stuk. Hierin laat je je eigen mening in het midden waardoor het een zeer informatief en goed te lezen verhaal wordt.

Ik had niet gedacht jou een compliment te geven, maar wat mij betreft heb je er nu 1 verdiend!

Leuk stuk leest goed weg. Duidelijke inleiding, kern en slot. Jammer dat je niet wat dieper op de financial fair play in gaat. Hier had ik toch graag iets meer over gelezen. Nu maak je me met je stuk nieuwsschierig naar wat het is, maar wordt mijn nieuwschierigheid niet beantwoord. Desalniettemin een leuk stuk!

off:
Ik denk overigens dat met de FFP de salarissen en transfersommen wel zullen dalen. De clubs hebben straks minder uit te geven dus zullen ze wel op passen met te hoge transferssommen voor matige spelers. Hopelijk gaat dit gunstig uitpakken voor de Nederlandse clubs!

6 juli 2011 om 18:01

Je moet je er voor waken dat het niet te langdradig gaat worden, vandaar dat ik de kern eruit heb gelicht.

Een goed stuk, objectief, informatief en prettig leesbaar compliment wat dat betreft:

Een paar kritische noten, de inkomsten voor clubs als Barcelona, Real Madrid, Man. City etc. zullen altijd veel meer bedragen door enkel de TV rechten van die landen/clubs. financieel verschil zal er blijven.

Dat ajax bijna geen spelers koopt onder Frank de Boer heeft niet alleen te maken met zijn visie maar ook met de financiële positie van de club. Die heeft de laatste jaren aardig haar eigen vermogen moeten aanspreken. En er zijn nu een paar spelers die het waard zijn om naar het eerste door te sluizen dat was twee jaar geleden wel anders.

Dus de toekomst ligt bij de jeugd?
Maar goed dat PSV dan ook aan de jeugd is begonnen :-p

Alleen is het lastig om de aansluiting terug naar de top te vinden,
de topclubs kunnen nog altijd alle goede spelers halen, die bij hun, met alle respect, mindere club minder salaris verdienen.
De FFP regel komt te laat, het verschil is nou al te groot geworden,

Leuke stuk en lekker geschreven. Een enkele schoonheid foutje in de vorm van John Cruyff in plaats van Johan, maar verder goed gedaan!

wishfull thinking, ajax zal nooit maar dan ook nooit meer aan de wereldtop meekunnen. Ik snap dat je dit heel graag wil maar dit zit er nu 1keer niet in

6 juli 2011 om 18:00

Goeie argumentatie, bedankt, daar kan ik echt wat mee..........................

6 juli 2011 om 18:05

alle jeugd wordt weggekocht en tv gelden zijn in nederland om te janken. daarbij verkoopt de wereldtop shirts over heel de wereld en krijgen ze veel meer van hun sponsoren. ajax kan in nederland niet eens imponeren, laat staan in europa. Dit geldt natuurlijk ook voor andere nederlandse clubs, die gaan de wereldtop ook nooit halen

6 juli 2011 om 18:10

Je hebt het stuk geen eens gelezen he? Dat blijkt wel uit ''alle jeugd wordt weggekocht''.........................

Ik bespaar me verder de moeite te reageren op jou.

6 juli 2011 om 19:49

Ik ben het in een bepaald opzicht wel eens met roshi074 eigenlijk.

Je kunt altijd hopen op een seizoen dat alles een keer samenvalt maar zoiets is meer geluk dan wijsheid. Het feit dat er nu al aan Eriksen getrokken wordt is een teken dat het in Nederland moeilijker en moeilijker wordt om spelers die het verschil maken lang te behouden. Eriksen speelt al vòòr zijn 21e in een grote competitie ben ik bang.

De tijden zijn veranderd, in '95 kon Ajax nog goede spelers behouden totdat ze een jaar of 24/25 waren, nu is elk talent van 16 al een gewild object in heel Europa.

Ik hoop héél erg op nieuwe Europese glorie voor Ajax en ben het met je betoog in het artikel eens dat het opleiden, laten doorstromen en uiteindelijk verkopen van talenten Ajax core-business is (sinds de Boer aantrad) en ook moet blijven in de toekomst. Dat is de enige manier.

Dat je daarmee in de buurt komt van de Europese (sub)top is wat mij betreft niet erg aannemelijk. Zelfs in de winterstop kan Ajax zomaar worden ontdaan van haar angels door een zak Engelse ponden of Italiaanse euries, dus ook een goede poulefase geeft nog geen enkele garantie op een goed seizoen.

Een team dat écht hoge ogen gooit in Europa moet ingespeeld zijn en dat krijg je alleen voor elkaar als je sterkhouders minuten hebben gemaakt samen. Die kans wordt kleiner en kleiner.

Ik noem maar één naam: stel dat Vertonghen weggaat. Denk jij dan écht dat Ajax kwalitatief gelijkwaardige vervanging kan regelen voor DIT seizoen? Dat wordt héél lastig garandeer ik je. En tuurlijk, Boilesen komt eraan en zal uiteindelijk de man moeten worden die dat op zich gaat nemen. Maar met Boilesen ga je echt niet van de Engelse subtop winnen. Nu nog niet. En als hij zo goed wordt dat wél een optie is dan zitten er al tientallen scouts in de Arena om Boilesen te scouten.

Ik hoop met de hoofdletter H en schreeuw elke thuiswedstrijd mijn keel schor met dat doel maar ik zie het eerlijk gezegd gewoon niet meer gebeuren.

6 juli 2011 om 20:14

Kijk, daar kan ik het wel in vinden. Uiteraard hou ik hier ook rekening mee. Waar ik geen rekening mee hield was dat mensen het stuk hier gaan beoordelen omdat ze het er niet mee eens zijn.

Als een stuk niet goed is, prima, dat kan. Maar dit stuk steekt zowel qua opbouw, inhoud en grammatica gewoon prima in elkaar, 1 ster is dus onmogelijk.

6 juli 2011 om 21:52

Je hebt een prima stuk geschreven, dat sowieso. Je kan alleen de beoordeling niet helemaal loskoppelen van de inhoud. Ik ben het zoals gezegd in grote lijnen met je eens maar je conclusie over aansluiting met de Europese top deel ik niet omdat je dan toch een aantal aspecten in het hedendaagse voetbal buiten beschouwing laat: de verschillen in koopkracht tussen de Eredivisie en pak 'm beet Serie A, Premier League, Primera Division, Bundesliga en ook League 1 en ook de Portugese, Russische en Turkse competitie zijn schrijnend en worden elk jaar groter. Zelfs Belgische en Griekse clubs ontvangen inmiddels substantieel méér geld voor hun Tv-rechten dan clubs in Nederland. Ajax zal altijd het onderspit delven als het erop aankomt.

(En dan heb ik het niet over het handjevol clubs die zich (o.a. Real, Barcelona) voortdurend voor 100en miljoenen in de schulden kan steken maar over de 'gezonde' clubs in deze voetbalwereld.)

Maar nogmaals, een prima en prettig leesbaar stuk en, dat moet ik zeggen, gelukkig wat neutraler, bescheidener en meer down-to-earth dan sommige van je posts op de FP. Ik geef je een dikke 4 sterren.

Zeer goed geschreven, ik had hem al een keer eerder gelezen op je homepage van je. 5 sterren.

Normaal ben ik geen fan van je, maar dat ligt meer aan je 'provocerende' manier van posten over andere clubs.
Maar dit stuk was zowel informatief als leuk om te lezen.
Daarom 5 sterren.

Je weet zelf ook wel dat de Financial Fairplay regel er nooit gaat komen. De Uefa durft dat nooit aan en ze hebben dan zelf ook een zeer groot probleem aangezien 70% van de inkomsten verloren gaat.
Ik bewonder je optimisme, maar ik lees constant dat jij Ajax over enkele jaren bij de Europese top gaat aansluiten. Dat is gewoon onmogelijk en de eerste 10 jaar gaat dat sowieso niet lukken.

Dat je jezelf 5 sterren geeft vind ik egoistisch en bij elke persoon die dat doet geef ik automatisch een ster minder, dus bij jou dan ook maar.

6 juli 2011 om 22:09

Dat zegt dan meer over jou dan over het stuk. Ik zeg niet dat die er daadwerkelijk komt, alleen dat de plannen er liggen. En inderdaad, of ze die straffen gaan toepassen weten we pas tegen die tijd.

Mezelf 5 sterren geven is niet egoïstisch, dat is logica. Als ik me er 4 of minder gaf vond ik er dus iets niet goed aan, dan had ik dat wel vooraf veranderd

Maar goed, gezien 95 procent van de reacties positief en objectief is ga ik me verder niet druk maken om die 3 subjectieve reacties.

7 juli 2011 om 14:12

@expert

Er is bijna niemand van de clubexperts die zichzelf sterren geeft. Dat jejezelf sterren geeft hoort niet. Iedereen vind zijn eigen stuk goed dus moet iedereen zichzelf dan voortaan maar 5 sterren gaan geven?

Ik zie dat dit je eerste 2 stukken zijn dus dat is dan een tip voor de volgende keer.

9 juli 2011 om 18:14

Tja jezelf sterren geven getuigt niet van enige bescheidenheid , als ik jou was zou ik dat achterwege laten.
Maar je moet doen wat je niet laten kan natuurlijk.
Maar het is wel min of meer compensatie voor die ene ster waarbij het stemmen fout ging.

9 juli 2011 om 18:15

Het scheelt dan al dat ik toch nooit bekend heb gestaan om me bescheidenheid hahaha. Daarbij heb je altijd wel wat malloten die het sterrensysteem misbruiken dus die 5 wat ik mezelf geef zijn nog niet genoeg om dat allemaal te compenseren, vandaar.

6 juli 2011 om 23:02

Goed stuk en leest ook prima weg.

@vedettrutje

Ik vrees dat jij vooral leest wat je wilt lezen! Alleen de slotzin al, lees die eens goed en zie dat er staat over de mogelijkheden.

'' Ik maak me dan ook geen enkele zorgen over de mogelijkheden die Ajax heeft om de aansluiting met de Europese top weer te maken.''

Hij stelt nergens dat het een feit is dat Ajax ook daadwerkelijk die aansluiting gaat behalen!

In vind het juist positief dat hij itt soms in zijn comments nog wel eens wilt doen, hij hier gewoon heel nuchter een stuk neer zet en niet doorslaat in zijn (begrijpelijke) liefde voor Ajax.

Ik vond het een redelijk stukje, maar er was niks in het hele stukje dat ik heel belangrijk vond of dat er echt uitsprong. Het was wel goed geschreven, duidelijk, maar eigenlijk vond ik het een beetje saai. Misschien ligt dat aan mij, maar de Financial Fairplay regel is bij iedereen wel bekend dacht ik zo.

Ook vind ik eigenlijk dat je jezelf niet zou mogen beoordelen. Als je niet tevreden bent over je stukje dan plaats je het niet denk ik, dus vind ik het een beetje overbodig om het 5 sterren te geven. Vond je het echt fantastisch dan? Dacht je echt bij jezelf: Dit is het beste stuk dat ik ooit geschreven heb en ik geef mezelf 5 sterren want dan kan iedereen zien hoe tevreden ik met mezelf ben. Dat is dan een beetje jammer.

3 sterren wilde ik je geven, maar per ongeluk kreeg je er 4.

@expert

Allereerst : van harte gefeliciteerd met je benoeming tot clubexpert

Ten tweede: een prima debuut stuk , een leuk onderwerp en de essentie klopt. Toch zijn er nog wel wat puntjes waaraan gewerkt moeten worden , je inleiding leest niet helemaal lekker vind ik. Daarna leest het wel prima hoewel ik nog over een enkele zin struikel. De lengte is goed en je hebt de conectie met Ajax niet verloren , wat regelmatig gebeurd terwijl een column wel betrekking moet hebben op de club waar jij je in gespecialeert hebt.

Jezelf 5 sterren geven is een keuze , ik raad het zelf sterk af aangezien zoals jezelf zegt je achter je eigen stuk moet staan. Dus het spreekt voor zich en het gaat erom wat de rest ervan vind , dus ik zou het als ik jou was achter wegen laten. Aangezien je eigen beoordeling het algemeen toch beinvloed en ik vind dat je het beste beeld krijgt door dat achter wegen te laten.

Een debuut met een ruime voldoende , 4 sterren

Goed artikel, al op je persoonlijke pagina gelezen.
5 sterren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren