Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Gaal: 'Malloten die met hun handen staan te wapperen, snap ik niet'

Laatste update:
/

Louis van Gaal pleit andermaal voor coaches met opleiding. "De meeste ex-spelers hebben al moeite om te praten voor een groep", oordeelt de ex-trainer van onder meer Ajax, AZ en Bayern München donderdag in De Telegraaf. "Het is een ervaringsvak. Je moet leren afstand te nemen en te analyseren en dat gaat niet zomaar."

"Zie je nu aan Frank de Boer: die heeft het goed opgebouwd en dat gaat zijn vruchten afwerpen, denk ik", vervolgt Van Gaal in het dagblad. "In de top van het voetbal krijg je niet zomaar de tijd om het te leren." Het ultieme doel van een coach is, om spelers totaal onafhankelijk te laten opereren, waardoor de coach zichzelf als het ware overbodig maakt. "Als spelers zelf de beslissing nemen en de verantwoordelijkheid dragen. Dan heb ik alleen nog invloed met mijn wissels."

"Ik zit eigenlijk altijd alleen maar rustig langs de kant, want kan toch niks uitrichten", stelt de coach. "Daarom snap ik al die malloten niet, die na vijf minuten al met hun handen staan te wapperen langs de lijn." Van Gaal vindt zich in de essentie compromisloos. "Je werkt binnen een bepaald raamwerk. Als spelers je daar niet meer in volgen, dan stop ik als coach. Is vaker gebeurd in mijn loopbaan. Ik begin nooit met regels, kijk eerst hoe spelers met elkaar omgaan. Dan pas ga je regels afstemmen op de groep."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

tja, louis, dit is jou manier van coachen en jouw mening. dat is het mooie van het trainersvak, iedereen heeft een apparte stijl en een apparte visie.

Iedereen heeft de stijl die bij hem past. Sommige trainers zitten als een zoutzak op de bank en gaan dan na de wedstrijd zeggen na een nederlaag dat zijn spelers zijn opdrachten niet goed uit hebben gevoerd, tactische fouten hebben gemaakt en er niet genoeg aan hebben gedaan. Dan denk ik dat dat met bv een Preudhomme of een de Boer niet zal gaan gebeuren want die laten zich gelijk wel zien langs de zijlijn. En zullen enkele spelers aanspreken waardoor de meesten toch weer bij de les zullen zijn. Als je natuurlijk teveel tekeer gaat langs de zijlijn zoals bv een Preudhomme zal dat ook een weerslag hebben op de ploeg die juist niet altijd positief is. Hiermee wil ik aangeven dat iedereen zijn eigen stijl heeft en niemand de perfecte stijl heeft. Ook kan het voor iedere ploeg verschillen wat voor een type trainer voor de ploeg moet staan. Van Gaal is natuurlijk een top trainer, maar ook zijn stijl is niet alleen zalig makend.

Ik zie opeens weer een karatetrap voorbijkomen van de o zo rustige Louis!

30 juni 2011 om 12:21

Heeft wel toen alles gewonnen wat er te winnen viel

30 juni 2011 om 13:05

Ja, dat klopt en daar ben ik hem ook nog steeds dankbaar voor!

Maar vond die karatetrap wel mooi aansluiten op het artikel. Louis van Gaal komt ook niet als de rustigste over dus verbaasd het me enigszins dat hij dit zegt.
Uiteindelijk tellen de resultaten en niet je gedrag. Hij heeft bewezen een topper te zijn, met een prachtige prijzenkast!

30 juni 2011 om 16:22

Die karatetrap was om de scheidsrechter iets duidelijk te maken, niet de spelers. In dit artikel heeft hij het over dat hij niet druk langs de lijn zijn spelers staat te coachen.

hoe zat dat ook alweer met die karatetrap?? en dat achterlijke gedoe op dat balkon?

30 juni 2011 om 08:36

Normaal zit van Gaal gewoon rustig op zijn plek. Als de scheidsrechter in zijn ogen een foute beslissing maakt reageert hij daarop, getuige de karatetrap. Voor de rest zal je Van Gaal niet als een of andere Adhd kleuter zien stuiteren langs de zijlijn. En dat balkon gedoe heeft niks met zijn capaciteiten als trainer te maken maar met de mens Van Gaal die emotioneel en op zijn eigen manier reageert na het behalen van een prijs. Als je als trainer je goed hebt voorbereid op de tegenstander hoef je dus niet na 5 minuten al schreeuwend langs de zijlijn te gaan staan omdat je je elftal verkeerd hebt staan. De volgende stap is dat je je spelers zo traint dat zij weten hoe de tegenstander speelt en als er prompt een mannetje op een andere plaats staat dat de spelers zelf intelligent genoeg zijn omdat zelf te corrigeren.

30 juni 2011 om 09:11

het gaat er mij om dat hij zich hier als een malloot gedracht, niet over zijn kwaliteiten

30 juni 2011 om 09:19

Ik denk dat je dan de essentie van het bericht mist en je de plank dan toch echt een beetje misslaat. Hij heeft het hier duidelijk over tijdens de wedstrijd. Niet na de wedstrijd laat staan bij het behalen van een kampioenschap of na domme vragen van een journalist. Daar heeft hij het in dit artikel niet over. Want dan kan je een heleboel trainers als malloot gaan kwalificeren. Elke gek heeft per slot van rekening zijn gebrek.

Dit illustreert van gaal : Van Gaal: 'malloten die met hun handen staan te wapperen, snap ik niet'

Ik heb de Boer ook vaak genoeg zien zwaaien of dat mourinho uit zijn slof schiet... iedereen heeft zijn eigen manier van coachen en dat moet van gaal accepteren.

Ik vind het een tikje hypocriet.

Het jaar dat Az 12 werd (dacht ik), stond er 1 coach iedere wedstrijd te wapperen met zijn handen.
Rara wie was dat?

Laten de opmerkingen van de laatste alinea nou net de aanbevelingen zijn voor een beginnende leraar. Werken met groepen mensen en voor een groep staan zijn dan ook precies hetzelfde. Het vak ''voetbal'' en geschiedenis, economie en wiskunde verschillen, maar de manier van werken is echt niet zo elitair exclusief als Van Gaal hier wil aangeven. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen stijl en ik vindt het arrogant van hem om anderen te veroordelen om hun andere stijl. De opmerking dat hij het goed doet, als hij niets hoeft te doen, is natuurlijk wel waar.,

Dat is toch gewoon meeleven met de spanning van de wedstrijd meneer van Gaal? Het publiek doet het, de spelers doen het, de commentators doen het en de terreinknechten doen het.

Passie voor het spelletje meneer van Gaal.

Ook al staat Louis van Gaal bekend als een eigenzinnig persoon, hij heeft natuurlijk wel het grootste gelijk van de wereld.
De invloed van een coach tijdens de wedstrijd is veel beperkter dan menigeen denkt.
Om dit te kunnen beseffen moet jezelf natuurlijk wel enige coachings ervaring hebben en dat hoeft niet perse op het hoogste niveau te zijn.
Echte invloed heeft een coach natuurlijk wel in de voorbereidingsperiode op een wedstrijd.

Al die opgewonden standjes die als opgefokte kippen langs de lijn staan te reageren doen dat Nadat een nadelige situatie heeft plaatsgevonden (mourinho bijvoorbeeld). Er valt dan niets meer te corrigeren, hooguit dat je je eigen spelersgroep irriteert door schreeuwerig gedrag met betrekking tot fouten die ze zelf (meestal) heel goed beseffen.
De meerwaarde van een coach in een wedstrijd zit hem in preventieve coaching waarvoor het toepassen van technische en vooral taktische wissels het middel is.
Ook het analytisch vermogen van een coach plus de eigenschap om daaraan de juiste taktische conclusies te verbinden maakt uit of zo iemand tot het rijtje van de top coaches behoort of niet.
Hiddink is er zo eentje, van Gaal ook en de Boer gaat de goede richting in. Coaches die dit soort eigenschappen in mindere mate hebben zijn bijvoorbeeld een Adriaanse (omdat hij de flexibiliteit mist om tijdens een wedstrijd wat bij te stellen aan zijn eigen filosofie), Rutten, Jol en een van Basten (omdat zij niet in staat zijn taktische wissels toe te passen die een wedstrijd kunnen kantelen) en zeer zeker ook een Mourinho die puur een profiteur is van de taktische volwassenheid van spelersgroepen waarvoor hij verantwoordelijk was en puur een show voor eigen zelfverheerlijkking staat op te voeren.

Passie langs de lijn is op zich niet verkeerd als het een positieve wisselwerking heeft met de spelersgroep.
De ''beruchte'' karatetrap van Louis is hier een mooi voorbeeld van omdat zijn opwinding niet fouten van de eigen spelersgroep betrof maar met name de opeenstapeling van overduidelijke foutieve scheidsrechterlijke beslissingen. De groep krijgt dan het idee dat hun coach vierkant achter hen staat.

Van Gaal heeft gewoon gelijk.

Natuurlijk heb je coaches die hiervan afwijken, en die hebben niet zoals sommige mensen hier aangeven een ''andere'' stijl, die hebben een foute stijl. Van Gaal is ook niet perfect, maar als je naar zijn fouten wijst dan mis je het punt 100% omdat die natuurlijk niet bewust onderdeel zijn van wat hij als coach wilt doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren