Abidal tekent graag bij: ‘Hij wil zijn carrière afsluiten bij Barcelona’

Vrijdag, 24 juni 2011 om 16:58

Éric Abidal heeft ongetwijfeld het meest bizarre seizoen uit zijn loopbaan als profvoetballer achter de rug. De verdediger begon het seizoen bij Barcelona als basisspeler, was vervolgens een tijd uit de running toen een levertumor werd geconstateerd, maar sloot af als Champions League-winnaar.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Éric Abidal sluit zijn carrière af bij Barcelona


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door jdvheracles)

Ik ben er van overtuigd dat hij dat ook gaat doen.
Barcelona heeft zo veel voor hem gedaan, ik denk echt dat hij van die club is gaan houden. Hij heeft zelfs zijn vakantie op geofferd om weer volledig fit te zijn en veel te kunnen spelen volgend seizoen.

Hij zelf is ook één van de beste links back er wereld. Hij is dit jaar echt beter geworden. Eerder vond ik hem aanvallend altijd wat minder. Maar dit jaar is hij echt veel beter erin geworden!

24 juni 2011 om 17:28

Sportieve reactie van je!
Je hebt wel gelijk. Hij is op de linksbackpositie ook gewoon één van de besten van de wereld. Maar toen Puyol geblesseerd was bleek wel waar Abidal eigenlijk op zijn best is: in het centrum van de verdediging. Hij is gewoon een beest in de duels en opbouwend is hij ook gewoon goed. Gewoon een topspeler!

24 juni 2011 om 17:33

Ik vond Abidal ook wel als centrale verdediger ongeloofelijk sterk spelen. Hij blijft altijd op zijn benen om de bal af te pakken van de tegenstander en is ook gegroeid in zijn uitvoetballen. Hij was ook vreselijk snel vond ik en oogde zeer fit , hij was precies aan zijn tweede jeugd bezig voor zijn operatie. Ik had ook de indruk dat Barcelona hem als speler ook wel miste zeker na de blessure van Puyol.

Nu moet hij natuurlijk het oude niveau zijn op te pikken maar hij is een echte pro en ik denk dat het zal lukken!

24 juni 2011 om 18:11

Hij is een veelzijdige voetballer, zowel centraal als links in het verdediging is hij een baas!!

Zou mooi zijn als Abidal zijn loopbaan afsluit bij Barça. Vreselijk goede verdediger. En respect dat je na een lever tumor gewoon zo terugkomt en effe op het aller hoogste niveau laat zien dat je één van de beste bent. Je kan het echt een seizoen van uitersten noemen, het een moment ben je gewoon de linksback van Barça en geniet je van het leven en de andere moment krijg je te horen dat je een levertumor hebt. Mentaal is deze man dus niet kapot te krijgen, evenmin fysiek.

Respect Eric.

24 juni 2011 om 17:21

Laten we de Abidal euforie maar weer even temperen, waarom zoveel respect voor het feit dat hij er weer bovenop is gekomen?

Tuurlijk is het klote voor hem geweest, maar al die voorgaande respectbetuigingen naar hem toe vind ik zwaar overdreven. Hij is geopereerd.. het is godzijdank goed gegaan... het zat mee en hij kon weer sneller dan verwacht gaan trainen en heeft zelfs nog de finale van zijn club mogen meedoen, allemaal prachtig hoor, maar ik denk dat iedereen die voetbalt en een (tumor)-operatie moet ondergaan de intentie heeft om weer terug te keren op het niveau wat je eerst had en als dat dan meezit is dat prima en meegenomen.

24 juni 2011 om 17:32

Ik heb gewoon respect voor zijn veerkracht en zijn mentale en fysieke kracht. En ook heb ik respect voor een van de beste verdedigers ter wereld. Want dat is hij, kan zowel links als centraal. Is snel, kopbalsterk, heeft inzicht, kracht. Kortom alles wat je maar kan wensen van een verdediger. Ook sta ik privé gezien vrij dicht bij een aantal mensen die een tumor hebben of hadden. Maar dat lijkt me jou affaire niet ( met alle respect )

Vandaar de euforie over Eric Abidal zijn kwaliteiten als voetballer en als mens.

24 juni 2011 om 17:41

Ik denk dat je niet beseft hoe moeilijk het terugkomen werkelijk is totdat je zelf of iemand in de onmiddellijke omgeving hebt die zoiets ergs meemaakt. Je vraagt je elke dag af hoelang je te leven hebt en je blijft in de ongewisheid want de wetenschap kan niet uitsluiten dat een tumor zich zomaar terug uitzaait. Dit is een zware mentale strijd die je moet voeren en sommigen winnen deze niet. Abidal heeft deze overwonnen en is heel hard aan het werken om topfit te worden en ik vind dat hij daarvoor wel respect verdient maar ja dit is mijn mening.

25 juni 2011 om 00:09

Zeker niet iedereen lukt het hoor. De echte wil om terug te komen helpt heel veel in je herstel. Als jij denkt dat je nooit meer op dit niveau mee kan doen dan zul je ook lang niet zo terug komen als Abidal deed. Daarom heb ik ook zeer veel respect voor Eric!!! Intentie alleen is niet voldoende he.

Ben wel bang voor hem dat hij naar verloop van tijd dan zijn basisplaats gaat verliezen. niet alleen om zijn leeftijd en het feit dat Barcelona vast ook gaat uitkijken naar talentvolle linksbacks.
Ook is hij wel 'de zwakke schakel van het elftal' als je er een moet aanwijzen ondanks dat het een uitstekende speler is.
En met zwakke schakel zeg ik zeker niet dat hij slecht is maar toch is hij nét wat minder dan de rest maar die zijn dan ook echt ge-wel-dig.
En hij gaat er op achteruit natuurlijk zoals iedereen.

24 juni 2011 om 17:12

Om hem de zwakste schakel te noemen vind ik erg ver gaan. De wedstrijden die Abidal heeft gespeeld zijn goed te noemen en als je het over zwakste schakel hebt moet je eerst eens tussen de palen gaan kijken want er lopen wel betere keepers rond.
Dat hij bij Barca wil blijven is leuk maar Barca moet zijn prive gebeuren scheiden van de realiteit!

25 juni 2011 om 12:30

Ja kijk jongens uiteraard vind ook ik hem geen slechte speler alleen als hij echt zijn carrière er echt wil afsluiten denk ik dat hij zeker in de loop van tijd en misschien wel snel zijn plaats zal verliezen.

Ik denk ook dat Braça wellicht liever een talentvolle jongen ziet op de plaats van Abidal maar zeker na wat er is gebeurd is dat natuurlijk wat vervelend.

@gummibear kan ik ook mee leven, ben ook geen fan van Valdès en eigenlijk ook niet van Casillas (omdat die 2 vaak als goede keepers genoemd worden noem ik hem er ook even bij)

24 juni 2011 om 17:12

@afca/mcr

Als je er één moet uitkiezen zou denk ik niemand Abidal als zwakke schakel aanduiden. Als je kijkt naar het afgelopen jaar en dan met stip voor zijn tumor werd vastgesteld speelde ie echt als een keizer op zijn kant. Maar dat kan natuurlijk je mening zijn over Abidal, iedereen mag zijn mening ( uiteraard ) geven. Ik begrijp je punt echter wel.

24 juni 2011 om 17:12

''zwakke schakel van het elftal'' Ben ik niet met je eens. HIj was dit seizoen ijzersterk. Ik denk dat Busquets, Pedro, Villa, Mascherano en zelfs Puyol (ervaring, maar laat steekjes vallen) ''zwakkere'' schakels zijn dan Abidal.

Al zijn het natuurlijk allemaal toppers en spelen ze allen geweldige wedstrijden. Abidal was dit seizoen gewoon constant goed.

24 juni 2011 om 17:17

Zeker geen Barça kijker? Voor de tumor was hij de beste op het veld met Messi. Grapjas

24 juni 2011 om 17:19

Vind jij Abidal de zwakste van Barca? Nou dat kan. Maar naar mijn mening is hij beter dan zelfs Puyol(mijn favoriete verdediger aller tijden). Hij is ontzettend snel, erg sterk en hij lost alles voetballend op.

Velen dachten dat hij het niet goed zou doen toen hij Puyol moest vervangen, maar hij heeft het tegendeel bewezen.

on:
Het zou fantastisch zijn voor hem, maar ik geloof niet dat hij over 2 a 3 jaar nog even top blijft. Ik hoop daarom dat Barça Bale of André Santos gaat kopen. Ik weet dat Bale niet op de linksback positie speelt bij Spurs, maar dat kan hij uitstekend.

respect voor deze man, weinig spelers uit het buitenland die op leeftijd raken krijgen nog zelden kans bij een van de beste clubs ter wereld om in de basis te staan, maar deze man heeft voor iedereen respect, en hem maakt het ook niet uit of hij in de basis zit of op de bank , milito is ook geen vaste waarde bijvoorbeeld. Hij is het soort type Puyol, xavi, die raken allemaal op leeftijd, maar voetballen nog als de beste, maar abidal krijgt ook de meeste kansen boven adriano omdat die op meerdere posities uitkan en barcelona een kleine groep heeft, met vooral de jeugd die ook af en toe hun kansen grijpen.

Zwaar onderschatte speler. Een van de beste linksbacks ter wereld en staat centraal ook heel goed zijn mannetje. Kan niet alleen goed verdedigen maar is technisch ook gewoon sterk en doorziet het spelletje erg goed. Hele grote fan van deze man.

Is in de loop der jaren toch wel een icoon geworden binnen de club. Hij is een harde werker en zet zich altijd in voor de ploeg. Sinds Pep er is vind ik hem vooral aanvallend beter geworden, verdedigend was hij altijd al zeer goed. Centraal is het ook een beest: snelheid, kopkracht en ook het vermogen om steeds in te schuiven. Hij was afgelopen seizoen zeker weten de beste verdediger aan barca' kant en ik vond hem ook de beste linksback.

Wat een held. Dit is echt 1 van de beste verdedigers op het moment. Echt een geweldige verdediger. Hij heeft echt alles wat een verdediger nodig heeft. Snelheid, kracht, opbouwend vermogen, aanvallend erg goed, verdedigend gruwelijk sterk. Deze man is in mijn inziens zelfs de beste linksback ter wereld. Dat is mijn mening . Dit seizoen was hij verreweg de beste verdediger bij Barcelona en als hij die vervelende ziekte niet had, dan had hij nog beter gepresteerd. Natuurlijk wel geweldig dat hij er bij de Champions League finale er wel bij was. Toen hij de beker optilde, kreeg ik zoveel kippenvel.. Prachtig moment wat ik nooit meer zal vergeten. Die hele avond zal ik overigens nooit meer vergeten .

Abiii held

Respect voor Eric Abidal,
toen hij de beker omhoog hielt kreeg ik toch wel kippenvel.
hij had erzomaar niet eens in het veld kunnen staan. het had zelfs zo kunnen zijn dat hij ergens op de grond lag met houten planken om zich heen..

toch wel geweldig. en dan een mooie waardering van barca om hem een contract aan te bieden.
ik vind het een geweldige speler. het is net wat Xaviola zegt, beste linksback is ie zeker.

Voor zijn tumor speelde hij werkelijk fantastisch. Ongenaakbaar in de duels, sterke passing, en aanvallend zeer sterk. Voor mij samen met Messi en Xavi de beste speler van het afgelopen seizoen, bij Barcelona.

Respect voor Abidal, ondanks zijn Tumor die inmiddels is verwijdert blijven doorgaan, die man weet niet van ophouden,

Dat moment in de CL toen ie Inviel en het hele stadion minuten lang stond te klappen voor Abidal, dat was een prachtig moment om te zien maar met name voor hem zelf dat gaf hem zeker meer zelf vertrouwen dat hij word gewaardeerd bij Barca

Ik hoop dan ook zo dat ie Bijtekent, want hij is een ijzersterke verdediger die Barca goed kan gebruiken

Ik weet wel zeker dat hij op de aanbieding ingaat. Vorig seizoen liep zijn contract ook al af en was hij zijn basisplaats een tijdje verloren aan Maxwell. Toen zei hij het volgende: Als Barcelona niet mijn contract verlengt beëindig ik mijn carrière ( http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=119155 ). Ik vindt het gewoon een fantastische speler. Een beest, weergaloos in duels en opbouwend goed. Ik zou hem wel eens een heel seizoen centraal achterin willen zien. Ja Puyol is aanvoerder maar je moet eerlijk zijn tegenover de rest: Als iemand op die positie beter is dan zou Puyol helaas plaats moeten maken. Want je ziet ook dat Puyol het niet meer kan belopen en heel vaak geblesseerd is. Dit terwijl Puyol met F. de Boer mijn favoriete verdediger is.

Elke keer als ik aan het moment denk dat Abidal de Champions League beker omhoog mocht houden krijg ik kippenvel. Wat een fantastische back en mens.

Echt een geweldige speler technisch en verdedigend is hij zeer goed en het is natuurlijk ook knap dat hij zijn tumor overleeft heeft en als cv kan ook heel goed uit de voeten.
Toen hij de Champions League beker omhoog mocht houden kreeg ik echt kippenvel(dat zegt echt iedereen)

24 juni 2011 om 20:16

Tuurlijk zegt iedereen dat, ik bedoel dat was het hoogtepunt van de avond. De wedstrijd was niet veel aan erg eenzijdig

Deze man heeft nog altijd de beste verdedigende actie van het afgelopen jaar achter zijn naam

http://www.youtube.com/watch?v=l9xzvppvjyi

In mijn ogen nog steeds de beste linksback ter wereld. In tegenstelling tot Evra straalt Abi zoveel rust uit aan de bal, heeft een uitstekend overzicht en voetballend vermogen. Geweldige speler.
Ik hoop dan ook dat ie voorlopig bij Barca blijft.

Held, goeie verdediger en geweldig mens! Prachtig gebaar van Barcelona en van Abidals medespelers dat Abidal de beker met de grote oren op mocht tillen. Prachtig!!!

Ik vond Abidal ook wel als centrale verdediger ongeloofelijk sterk spelen. Hij blijft altijd op zijn benen om de bal af te pakken van de tegenstander en is ook gegroeid in zijn uitvoetballen. Hij was ook vreselijk snel vond ik en oogde zeer fit , hij was precies aan zijn tweede jeugd bezig voor zijn operatie. Ik had ook de indruk dat Barcelona hem als speler ook wel miste zeker na de blessure van Puyol. Links en rechtsbak zou ook heel goed kunnen.

Ik vond Abidal ook wel als centrale verdediger ongeloofelijk sterk spelen. Hij blijft altijd op zijn benen om de bal af te pakken van de tegenstander en is ook gegroeid in zijn uitvoetballen. Hij was ook vreselijk snel vond ik en oogde zeer fit , hij was precies aan zijn tweede jeugd bezig voor zijn operatie. Ik had ook de indruk dat Barcelona hem als speler ook wel miste zeker na de blessure van Puyol. Links en rechtsbak zou ook heel goed kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9069
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3534
Ivan RakiticMiddenvelder341
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger322
Luis SuárezAanvaller3225
Sergio BusquetsMiddenvelder301
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren