Amper tweehonderd fans willen seizoensslot PSV in Euroborg bijwonen

Woensdag, 11 mei 2011 om 19:50

Naar informatie van Omroep Brabant loopt het bepaald niet storm met de kaartverkoop voor FC Groningen - PSV. De Eindhovense club heeft pas 175 wedstrijdttickets verkocht. Bij winst maakt PSV nog kans om tweede te worden in de Eredivisie en zodoende de voorronde van de Champions League te bereiken. De animo bij de supporters is echter ver te zoeken.

Zondagmiddag staat de strijd tegen de nummer vijf van Nederland op het programma. Hoewel ook de afstand, ruim 250 kilometer, mee zou kunnen spelen lijkt het er ook op dat een deel van de achterban weinig behoefte heeft om überhaupt aanwezig te zijn bij de afsluitende wedstrijd. Het bereiken van de Champions League is van groot belang, zowel sportief als financieel, maar PSV zal door weinigen gesupporterd worden.

“Je merkt onder de PSV-fans een vorm van gelatenheid. het kampioenschap is niet gelukt en nu staat dit nog maar op het spel”, laat Etienne van Herp namens de PSV-supportersvereniging weten. Eén van de supporters zegt dat PSV hen in de steek gelaten heeft. “Ik denk niet dat wij het af laten weten. De spelers hebben het hele seizoen het af laten weten.”


Poll

Ik ben teleurgesteld in de prestaties van PSV, dit seizoen


Gerelateerd

286 reacties (laatste reactie door Schlaaange)
11 mei 2011 om 20:19

Hahahahaha hier kan ik me dood om lachen, als je een echte trouwe fan bent, moet je ook naar dit soort wedstrijden hier wordt mischien nog wel uitgemaakt of ze CL of EL spelen, leuke fans hoor.. 1 jaartje gaat het wat minder en dan komen er nog geen 200 man.

11 mei 2011 om 20:32

Tja ik zou graag willen maar komende maandag heb ik m'n eindexamen Nederlands dus lijkt het me verstandiger om maar niet te gaan. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je een nepsupporter bent als je niet gaat. Soms ben je verhinderd of heb je gewoon geen zin om dat pokke eind naar Groningen af te leggen. Kan ik me best iets in voorstellen.

Ook speelt het geld een grote rol, met een seizoenskaart van ruim 250 euro betaal je al heel wat voor voetbalwedstrijden, veel mensen hebben simpelweg het geld niet om naar veel uitwedstrijden te gaan. Mensen over een kam scheren is sowieso al makkelijk scoren.

11 mei 2011 om 20:43

Dit soort excuzen heeft het gros niet hoor. Jij hebt examen, voor een deel is het het geld (maar die mensen zitten sws al nooit bij uitwedstrijden)

Het gros heeft gewoon geen zin meer omdat PSV geen kampioen is en is dus een gloryhunter. Ik had wel verwacht dat er zo'n 1000 zouden zijn die wel kunnen en zin hebben, maar ja.

11 mei 2011 om 20:53

Volgens mij hebben wij dit jaar nog steeds het maximale aantal verkochte seizoenskaarten bereikt en staat er nog een redelijk grote wachtlijst. En nou werd er vorig jaar niet echt het spectaculairste voetbal gespeeld. En je scheert alles wel over één kam . Net alsof er altijd maar 200 man gaan. Meestal is het zelfs uitverkocht of bijna uitverkocht.

Ik kan het me heel goed voorstellen dat al die fans er niet echt veel zin hebben om 500 Km te gaan rijden, en dan een wedstrijdje te gaan kijken naar een zwak ingesteld Psv dat niet echt aantrekkelijk voetbal speelt, een week nadat je te horen hebt gekregen dat je geen kampioen meer kan worden.

Andere clubs zoals ajax hebben makkelijk praat. Als je 3.7 miljoen supporters hebt zijn er altijd wel een paar die naar de wedstrijd gaan. Wij zijn slechts een provincie club met een niet al te grote maar wel trouwe aanhang. Voetbalzone kan ook beter berichten plaaatsen met de keren dat het wel uitverkocht is en niet alleen wanneer je de supporters in een kwaad daglicht kan stellen.

11 mei 2011 om 20:53

Er zullen er ook zeker zijn die er de pest in hebben. Het is sinds de midden jaren 90 dat PSV al 3 jaar op rij geen kampioen is, dat zijn we niet gewend hier in Eindhoven. Ik kan best begrijpen dat mensen er totaal genoeg van hebben dat de spelers zich zo matig inzetten voor sommige wedstrijden (neem als voorbeeld maar Feyenoord uit). Ik als Psv-er schaam me ook kapot als ik het team zo zwak zie spelen.

We moeten ondanks de beperkte financiële middelen toch wat spelers aan gaan trekken die het kampioenschap weer mogelijk moeten maken. Naar mijn inziens zijn dit dan goeie kandidaten: Mathijsen, Schaars, van Bommel (maar de hoop dat ie komt is bij mij al weg), van Nistelrooy (idem). Als je deze spelers weet binnen te halen heeft PSV het beste team van de Eredivisie zonder twijfel. (zie mijn opstelling, Toivonen met de punt naar voren.)

Isaksson
Manolev
Matthijsen
Bouma
Pieters
Hutchinson
Toivonen
Stijn/Mark
Lens
v.Nistelrooy
Dzsudzsák
11 mei 2011 om 21:32

Het zou me zeer verbazen als niet een deel van de selectie met hetzelfde gevoel het veld op gaat als de supporters, oftewel met een grote mate van gelatenheid. Zondag gaan we het karakter van de ploeg PSV zien. Ik zou het knap vinden als ze zich genoeg kunnen opladen om Groningen te verslaan, maar ik verwacht voor hun een desillusie en een nederlaag met minstens 2 goals verschil. Ik heb het idee dat tenminste een deel van de aanhang van PSV dezelfde gedachten heeft en dat ze het preferen om zondag van 14:30 tm 16:30 onder een deken te kruipen en te balen van een seizoen waarin ze met bovengemiddeld spel makkelijk kampioen waren geworden.

11 mei 2011 om 21:40

Idd, ik was ook graag heen gegaan, ik woon zelfs in Groningen, dus geld hoeft geen rol te spelen.
Maar ik heb volgende week ook 5 van mijn 7 examens, dus lijkt me het verstandiger om me daar nog op voor te bereiden.
En voor de rest van de fans die grotendeels uit het zuiden van het land komen is het natuurlijk een behoorlijk eind. Met daarbij de nodige kosten.

11 mei 2011 om 21:41

Pure onzin.
PSV had ook met dit elftal kampioen kunnen worden.
Ook al hadden ze geluk en hebben diverse wedstrijden groot deels tegen 10 man mogen ballen.
daarnaast zag ik in diverse wedstrijden dat PVS redelijk hard werd uitgefloten door eigen publiek.
mag als je slecht speelt , maar toen speelde PSV nog als een kampioens kandidaat

11 mei 2011 om 22:06

Zo daar ben je even flink aan het bagatelliseren zeg.

''we zijn slechts een provincie club''

Ik dacht dat PSV een Nederlandse topclub was die altijd meestreed voor de titel?

11 mei 2011 om 22:09

Mike049

die dream team opstelling dat zou nooit werkelijkheid kunnen
worden omdat, de financiële eisen van die spelers gewoon puur
te hoog zijn. Dan kom je met een basiself waarbij de gemiddelde
salaris boven de 1 miljoen is. Ook hebben die spelers een transfer
clausule die som zou je dan ook nog moeten betalen. Gezien de
financiële status van Psv op het moment zou dat niet lukken

11 mei 2011 om 22:22

PSV heeft nooit bekend gestaan om zijn meereisende uitsupporters. In de Arena zitten er ook vaak maar rond de 1000 terwijl er veel meer kaarten beschikbaar zijn en een ieder herinnerd zich nog wel de smeekbedes van Koeman richting de supporters van PSV om ze alsjeblieft te komen steunen in uitwedstrijden.

11 mei 2011 om 22:40

@mike040
De keeper: Isaaksson is een (zeer) matige keeper. Wellicht kan Psv een poging wagen om Homez (moet waarschijnlijk weg) of Veldhuisen (schijnt goedkoop weg te mogen bij degradatie) te halen.
De verdediging: Manolev is een (zeer) matige links-back. Wellicht loopt er in de A1 nog een leuke lnks-back rond die ze op kunnen stellen.
Bouma is op zijn retour en over the top.
Het middenveld: Weinig op aan te merken, al heb ik mijn twijfels over Hutchinson. Denk wel dat Schaars een reele versterking zou zijn.
Aanval: Van Nistelrooy is op zijn retour maar zou er in de eredivisie nog zo 20 inprikken mits hij het hele seizoen fit blijft. Iets dat ik betwijfel

11 mei 2011 om 23:05

Als je je bronnen hebt gechecked praten we verder... Wie is Homez? Manolev is een rechtsback... Je zit wel met schaars en VN maar PSV heeft al een schuld van hoeveel miljoen en bivakeren bijna in cato. 1 onder curatele dus.

11 mei 2011 om 23:28

@ Joeltje

Doe nou niet alsof je niet wist dat PSV zo'n ontzettend fanatieke aanhang heeft...
Persoonlijk vind ik dat PSV samen met Vvv-venlo, AZ, NEC en NAC ook om het kampioenschap meest aantrekkelijke voetbal mag meestrijden.
Kunnen ze misschien twee prijzen winnen dit seizoen: 1 voor beste aanhang en 1 voor meest aantrekkelijke voetbal...

Nee, alle gekheid (en sarcasme) op een één stokje, het is toch walgelijk mensen wat PSV dit seizoen laat zien? Of ligt het nou echt aan mij dat ik elke wedstrijd in slaap val van dat publiek en dat anti-voetbal? En ik meen het ook serieus als ik zeg dat ik nog nooit zo'n saai publiek heb gezien als bij AZ en Psv...

ON: dit is echt werkelijk waar ongelovelijk. Je club kan *@#^!% voorrondes Champions League halen en dan kom je met 175 man aanzetten?! En dan die reactie van die Etienne van Herp, nounounounou! Wat een slappe reactie is dat zeg! Er zijn clubs die heel wat slechter gedaan hebben maar waar het publiek toch massaal hun club blijft steunen zoals Feyenoord en Heerenveen. Ik dacht dat het bereiken van de Champions League zo belangrijk was voor de financiën bij jullie club?

12 mei 2011 om 01:25

@jozefzoon
Als je ook nog mijn stuk tekst leest in plaats van alleen de opstelling te bekijken zie je dat ik de kans dat dit team er komt te staan ook niet echt hoog acht.

@ajacied777
Nou lul je gewoon uit je nek want Ajax uit is bijna altijd uitverkocht. Ik kan het weten want ben er 1x geweest en dit seizoen wou ik ook maar dan krijg je op die ochtend nog te horen dat het uiteindelijk niet doorgaat. Meestal is die wedstrijd binnen 2 dagen uitverkocht.

@kevinfoppe
Dat Gomes terugkomt hoop ik ook, maar die kans is nog kleiner dan dat RvN EN van Bommel terugkomen. Manolev vind ik ook matig alleen we moeten roeien met de riemen die we hebben en je kan geen 10 nieuwe spelers halen. En ook schandalig hoe jij hier Ruud van Nistelrooy zit af te kraken, die kerel kan er makkelijk 30 inprikken per seizoen. Zeker met flankspelers als Lens en Dzsudzsák.

@jvanv
Hoezo is het anti-voetbal? PSV scoort het meest van de hele Eredivsie (als je die 10 tegen feyenoord erafhaalt zijn het er nog steeds even veel als ajax) En de sfeer komt op TV misschien niet aardig over, maar ik sta elke wedstrijd op Oost en ik vind het een verdomd goeie sfeer hebben. Maar ook merk ik dit seizoen dat er meer gezeik komt van de tribunes (overigens vaak terecht, maar ook heel vaak onterecht). Dat jij als Tv-kijker in slaap valt boeit ons verder niet veel, zolang wij het maar gezellig hebben.

12 mei 2011 om 07:49

Ja dat snap ik best van je maar nog geen 200 man....
Dat betekent toch echt dat er heel veel gewoon geen zin hebben, snap ik ook best hoor, maar ik vind het een best slecht excuus want echte trouwe fans die geven er juist veel geld aan uit en het maakt ze niet uit hoe ver ze moeten rijden en dat jij je examens hebt snap ik dat je niet gaat, maar de gemiddelde supporter is denk ik net iets ouder.

12 mei 2011 om 07:50

@mike040
Ja dat snap ik best van je maar nog geen 200 man....
Dat betekent toch echt dat er heel veel gewoon geen zin hebben, snap ik ook best hoor, maar ik vind het een best slecht excuus want echte trouwe fans die geven er juist veel geld aan uit en het maakt ze niet uit hoe ver ze moeten rijden en dat jij je examens hebt snap ik dat je niet gaat, maar de gemiddelde supporter is denk ik net iets ouder.

12 mei 2011 om 12:29

Dat zou min of meer wel het dreamteam van de Eredvisie zijn dan, ik verwacht eerlijk gezegd niet dat Ruudje al terugkomt naar Eindhoven, misschien nog een subtopper in Europa die het geld er voor over heeft maar ik hoop het natuurlijk wel

12 mei 2011 om 16:16

@ Jonathanreis

Niet om het een of ander hoor, maar nu zijn jullie opeens een provincie club ? Ik dacht dat jullie daar altijd een bloedhekel aan hadden als jullie die titel werd toebedeeld ? Dat woord staat ( stond ) volgens mij gelijk aan blasphemy ( godslastering ) in Eindhoven.

12 mei 2011 om 18:37

De 3/4 namen die jij in je opstelling heeft kun je denk ik op je buik schrijven.

Je zegt het zelf al dat PSV geen geld heeft, dus dank denk ik niet dat ze deze spelers kunnen aantrekken, ookal zijn ze transfervrij.

topic: Jammer dat er bij de laatste wedstrijd van het seizoen, misschien, op dit moment, de belangrijkste voor PSV voor de aankomende x jaar. Zo weinig mensen meegaan.

12 mei 2011 om 19:14

@ Gerritsen23

Nou Schaars moet toch zeker wel te doen zijn. Die kans schat ik het hoogst in. Maar matthijsen, van Bommel en Ruudje wordt wel een moeilijk verhaal ja, maar dat PSV helemaal niks heeft is ook weer niet zo.

Hahahah !

Wat een trouwe, trouwe supporters. Moet je Feyenoord nou eens zien! (groot compliment als Ajacied;p) Maar komop zeg, laf...

Sorry jongens, typfoutje! Of was het nou tiepfoutje?

11 mei 2011 om 19:56

Net zo trouw als jou, trouwe Ajacied. Neem aan dat je een aanhanger van Ajax wel foutloos zou kunnen spellen als jij wel zo trouw bent.

11 mei 2011 om 19:57

Wat ben jij een echte Ajaxied zeg..... Ajacied.

Dit is een typisch geval van succes supporters (=toeschouwers). Het hele jaar hebben ze geroepen 'wij staan bovenaan' en 'psv verdiend het we worden kampioen'. Nu is het niet meer mogelijk en weg zijn de toeschouwers. Jammer.

11 mei 2011 om 20:18

Dat komt door het feit dat PSV zoals jij zegt bovenaan stond en ze opeens heel slecht beginne te voetballen en nu zelfs moeten strijden om tweede te worden terwijl ze allang kampioen konden zijn. Dat getuigt van geen inzet bij de spelers en niet weten waar ze om spelen eigenlijk. Want als je laatste paar wastijden neemt dan zie je geen strijd en geen passie bij PSV en dat is een reden voor een supporter om de club niet meer te steunen.

Bij Feyenoord en Ajax zie je soms nog strijd en dat ze dan voor iets gaan maar bij PSV was er totaal gen sprake laatste paar wedstrijden.

11 mei 2011 om 20:20

Ik heb niemand dit jaar goed voetbal zien spelen, ook PSV niet. Het is allemaal verdedigend ingesteld, maar dat kan ook niet anders met Sliske de rat, beter bekend als Fred Rutte.

11 mei 2011 om 21:21

Technisch gezien is Ajaxied juist, vroeger noemden de Ajax supporters zichzelf ook Ajaxieden totdat iemand in de jaren 70 het verbasterde tot Ajacied...

11 mei 2011 om 23:37

Jij bent nou precies die typische Psv-supporter, zoals mensen een typische Ajax-supporter arrogant noemen. Ik zag het hele seizoen amper passie en strijd bij Psv, ik zag wel een Toivonen die smerige en geniepige overtredingen maakte en een Dszudszak die constant bij de scheids stond te mekkeren als het voordeel niet aan zijn kant viel. Maar dat mag toch niet uitmaken om je club als supporter niet meer te steunen?! Dan ben je namelijk het typische voorbeeld van een succes supporter! Een echte supporter (één van die 175 die wel komen) steunt namelijk zijn ploeg ook in moeilijke tijden. En ben ik nou de enige die ziet dat PSV zonder Reis en Afellay gewoon enorm veel creativiteit heeft verloren? Nu moet je het doen met Dszudszak en Lens, waar je eerst ook nog extra aanvoer had in Jonathan en Ibrahim.

11 mei 2011 om 21:24

@jespro. In de Kuip zaten niet veel meer supporters van PSV en toen ging het nog om het kampioenschap. Ik hoorde om me heen dat alles buiten Brabant eng is.
Één half leeg uitvak, meestal zijn er bij een beetje club 2 vakken vol, meer was er niet. Het viel me toen al erg op.

11 mei 2011 om 22:17

Is in mijn ogen geen vergelijkbare situatie. Ik bezoek zelf regelmatig uitwedstrijden en wilde ook naar de Kuip. Ook ben ik best bereid om wat geld te betalen voor een kaartje, maar de prijs voor een kaartje van deze wedstrijd was mij gewoon te gortig. Het scheelde slecht € 5,- met Twente uit, maar dat wilde ik gewoon niet meer betalen. En ga er maar van uit dat deze gedachte bij veel PSV supporters leefde.

Wel of geen supporter,wil nog niet zeggen dat je jezelf op moet laten lichten.

11 mei 2011 om 22:27

Tegen Feyenoord was het gewoon bijna of helemaal uitverkocht, het was eerst fout bericht vriend Ik was er zelf ook bij

11 mei 2011 om 22:15

Neem aan dat je een groen randje hebt gekregen voor je typefout, want zo'n trieste reactie verdiend eigenlijk niet eens een groen randje

Is er misschien een mogelijkheid dat VZ iets tegen Ajacieden kan doen die andere Ajacieden (zelfs ik als Psv'er schrijf het in een keer goed!) ten onrechte een groen randje geven? Deze mensen vinden het een genot als een andere club belachelijk wordt gemaakt, maar wanneer iemand hun club ook maar aanraakt, dan is de wereld alweer te klein!

Ik snap wel dat je als PSV supporter daar niet zo'n zin in hebt

11 mei 2011 om 20:06

Ja nu misschien wel, maar ik neem ook aan dat deze wedstrijd niet afgelopen week pas in de verkoop ging. Nee, dat zal wel geneurd zijn vóór de wedstrijd tegen Feyenoord toen ze nog bovenaan stonden. Of in ieder geval minimaal 2 weken geleden. De wedstrijd Ajax - Twente is al anderhalve maand lang uitverkocht, terwijl toen het zicht op de titel nog nihil was.

Nee, ik betwijfel zelfs of het uitvak wél vol kwam te zitten mocht PSV nog wel kans hebben op de titel. Want het is niet vaak dat het uitvak uitverkocht is als PSV op bezoek komt. Dat is alleen maar in de Arena zo en in de Kuip. Triest van een club dat zich als topclub wil profileren, zowel in Nederland als in het buitenland.

11 mei 2011 om 20:14

Nee, ik betwijfel zelfs of het uitvak wél vol kwam te zitten mocht PSV nog wel kans hebben op de titel.

Doe normaal joh , denk je nou echt dat er geen 1.000 man van al die mensen met 25.000 uitkaarten meegaan ?
Doe normaal volgens mij praat je gewoon onzin zonder feiten !

11 mei 2011 om 20:16

Toevallig is de kaartverkoop wel pas vorige week van start gegaan, namelijk op 5 mei

Ik denk dat het uitvak wel vol geweest zou zijn als PSV kampioen kon worden hoor. Lijkt me vreemd als dat niet zo zou zijn

Heel vreemd en ook heel erg sneu voor een club als Psv. In Eindhoven zullen ze toch ook inzien dat die 2de plaats zo belangrijk is? Dit geeft echt zo een demotiverend signaal af aan de spelers... Komt ons in Amsterdam prima uit maar toch gun ik PSV dit leed niet.

11 mei 2011 om 21:47

Ja, tuurlijk is de 2e plaats belangrijk, maar als PSV 2e wordt zondag is dat geen reden tot feest, aangezien PSV al lang de kans had gehad om het kampioenschap te beslissen en de inzet van de spelers is minimaal, zo minimaal zelfs dat ze zelf ook toegeven dat ze zo het kampioenschap niet verdienen. En als je spelers dat zeggen motiveert dat de supporters ook niet echt om zo'n lang eind te gaan rijden en zo veel geld uit te geven om daar te komen.
De Psv-supporters balen er gewoon grotendeels van dat er zo bijzonder matig gespeeld is op de momenten dat het er echt toe deed. De goeie wedstrijden waren in het begin van het seizoen, maarja als je zo goed tegen Feyenoord speelt de 1e seizoenshelft en 10-0 wint, dan is dat bijzonder vervelend, aangezien heel Feyenoord revanche wilde.

Laten we nou niet doen alsof de uitvakken normaal wel vol zitten als PSV op bezoek komt.
Topclub onwaardig vind ik dit, vooral als je club nog voor Champions League voetbal kan spelen.

11 mei 2011 om 20:21

Dit is gewoon een signaal naar de spelers en de directie van PSV toe. De supporters zijn de laffe spelwijze van Rutten en Rutten zelf helemaal beu dus

11 mei 2011 om 20:26

En jullie hebben geen zin om 200 km af te reizen naar het koude noorden. Goed te begrijpen, zou ik ook niet doen. Je weet bij voorbaat al dat het geen voetbalspektakel wordt.

11 mei 2011 om 20:33

@andreg: En die speelstijl was wel goed als ze nu om de eerste plek streden zeker? Ik heb niemand gehoord toen ze nog bovenaan meedraaide.....

Maar als je een signaal wil afgeven naar de spelers en staf maak dan een spandoek ofzo en hang dat de hele wedstrijd op maar om masaal niet te gaan lijkt me een beetje te ver gaan. Ik denk persoonlijk dat het gewoon komt omdat Psv niet meer om de eerste plek strijd en dus al heel veel supporters teleurgesteld zijn en er even geen zin meer in hebben want horen we al niet zowat vanaf de winterstop het leuke deuntje van de supporters van ''wij verdienen het we worden kampioen'' maar achteraf toch met lege handen staan...

Al denk ik dat Groningen - Psv toch nog een leuke pot kan gaan worden dus ook wel weer de moeite waard om naar toe te gaan.

11 mei 2011 om 20:54

het is hier in Groningen vandaag 22 graden geweest, niet bepaald koud. En ik hoop wel op een spektakel, maar dan van Groningen-kant, dus winst, en hopen op puntverlies van AZ bij Utrecht, dat zou een waar spektakel zijn..

11 mei 2011 om 21:57

Ach kom op zelfs 100 km verderop, zijn jullie ook niet massaal te vinden. Alle respect voor de ajax en feyenoord supporters die zorgen dat het uitvak vol zit, maar als PSV komt weet je ook dat het niet meer dan 200 man zullen zijn en dat bleek dit jaar ook wel weer.

11 mei 2011 om 22:01

Niemand gehoord toen we nog bovenaan stonden? Dat is dat slappe excuus wat iedereen tegen Psv'ers gebruikt...

Volgensmij heeft driekwart van de PSV supporters ook toen al altijd aangegeven dat de speelstijl gewoon troep is, niks waard. Ikzelf heb me ook nooit rijk gerekend met een kampioenschap, ik heb nu zelfs een weddenschap gewonnen omdat ik zei dat PSV toch geen kampioen ging worden, dit was voor de 1e wedstrijd nog. Met Rutten worden we geen kampioen, die motivatie is diep en diep triest en ik schaam me kapot voor die waardeloze k*t- instelling!

11 mei 2011 om 22:29

Feyenoord en Ajax zijn gelukkig ook even groot als Psv

11 mei 2011 om 23:56

Nou ook al stonden we eerste nu zou ik ook niet blij zijn.want de manier waarop dat vind ik gewoon slecht.plus ik vind gewoon dat Rutten weg moet ook al zouden ze kampioen worden dat heb ik eerder ook al geschreven hier dus.

12 mei 2011 om 11:16

Ook topclub onwaardig afgelopen zondag na het laatste fluitsignaal direct weer richting Amsterdam

12 mei 2011 om 12:37

Verliezende partij blijft zelden in grote aantallen zitten, dus wat een slap excuus. Neem het je niet kwalijk met je clubvoorkeur, kan jij ook niet weten hé.

als psv een fatsoenlijke spits had gehad inplaats van berg waren we ze nu al lang kampioen geweest!
ik snap de supporters best 250km reizen en dan 90 minuten kijken hoe ze opgedroogd worden.

11 mei 2011 om 19:55

Als als als.....vermoeiend!

11 mei 2011 om 19:58

geef berg maar de schuld.
bij groningen scoorde die jongen aan de lopende band.
dus zo domme zet was het niet om hem te halen.

11 mei 2011 om 20:05

Ja, met Jansen op het middenveld bij Ajax was Ajax allang kampioen. Zo kunnen we wel bezig blijven he... Iedereen krijgt tegenslagen te verwerken, bij PSV is Affelay weg en raakt Reis geblesseerd, bij Ajax zijn Suarez en Emanuelson weg, en speelt Hammetje 3 kwart seizoen niet. Als we ons daar achter gaan verschuilen is het einde zoek.

11 mei 2011 om 20:09

Mike-i,

250km reizen? Dat is toch niet voor de eerste keer? Waarom kon PSV voorheen wel veel supporters optrommelen en waarom nu niet. Het is volgens mij tegen Groningen, dat lijkt mij wel een heel belangrijk en moeilijk wedstrijd.

11 mei 2011 om 20:16

Met een busrit zal je toch in Eindhoven moeten opstappen denk ik zo....... Dus das al helemaal niet zo aantrekkelijk tegenwoordig.

11 mei 2011 om 20:24

Dat bedoel ik toch? Het zal niet voor de eerste keer zijn en ook niet de eerste club die dat meemaakt.

11 mei 2011 om 22:05

Maar bij een normale wedstrijd heb je er zin in, je verheugt je op het spel van je eigen team en bent benieuwd hoe ze deze wedstrijd weer gaan presteren. Als je 250 kilometer heen moet rijden, ook weer 250 kilometer terug en de volgende dag weer naar school/werk moet, dan snap ik dat je er geen zin in hebt. Want PSV zal toch niets laten zien behalve een ongeïnspireerd zootje dat tot de 20 meter van de goal rond kan tikken, en vanaf dan is de creativiteit op, dan weet ik het ook niet meer.... Ik hoop natuurlijk nog steeds dat ze 2e worden, al is het dan nog maar zeer de vraag of we die voorronde doorkomen. Iedereen praat hier wel van, hele belangrijke wedstrijd etc, dat is het ook, maar als ze zo blijven spelen, worden die play-offs voor CL helemaal niets...

12 mei 2011 om 14:29

Mike-1 , als Psv een echte trainer had gehad hadden ze ook bovenaan kunnen staan ? ALs ze een betere middenvelder hadden ipv. die slungel Engelaar ook, of als ze fatsoenlijke goalie hadden gehad ? enz enz enz , ga toch weg man alsof het allemaal aan Berg ligt ? Wat dacht van jullie held Toivonen die de club punten heeft gekost met zijn walgelijk gedrag en de daarop volgende schorsing ?
Wel mooi overigens dat de trouwe psv-ers die altijd vooraan staan om het Ajax publiek showvolk te noemen het nu fijntjes af laten weten !
Groningen succes zondag ik hoop op een mooie beloning voor een seizoen voetbal spelen !

12 mei 2011 om 16:32

tuurlijk ligt het allemaal aan berg. als hij er 3 per wedstrijd inschiet hoor je mij niet klagen hoor! als ruiz bij twente niet geblesseerd was waren ze ook al lang kampioen en als jeroen verhoeven niet zo dik was had ajax misschien ook nog wel kans om bij de eerste 2 te eindigen!

12 mei 2011 om 16:57

''''als jeroen verhoeven niet zo dik was had ajax misschien ook nog wel kans om bij de eerste 2 te eindigen! '''

Hahahaha die kans hebben we nog steeds hoor vriend ! Zelfs nog kans op de titel in een vervelende voetbaljaargang ! Nogmaals ik hoop dat Groningen wint die gun ik het succes ook wel met hun instelling ! Verder vieren wij hopelijk de titel zondagavond ! Wat ga jij doen ?

Met alle respect maar je bent supporter in voor en tegenspoed. Ajax moet bijvoorbeeld al 7 jaar wachten op een kampioenschap, toch wordt de sfeer beter en beter en blijven veel supporters Ajax loyaal. Een nog mooier voorbeeld is het Feyenoord-publiek. Zoveel tegenslag gehad en thuis vrijwel altijd een vol huis.

11 mei 2011 om 19:57

het verschil met PSV is dat zij een heel ander soort voetbal spelen...de spelers worden niet voor niets door de eigen supporters uitgefloten in eigen stadion. Trouwe supporters kun je het dan ook niet echt noemen.

11 mei 2011 om 20:02

Ja en de uitslagen werden ook beter en beter. Onder Jol speelden ze iets van 3 slechte wedstrijden en de kwart Arena was leeg..
De enige club die kan praten over echte loyale supporters is Feyenoord. Als het even slechter gaat met Ajax en Twente zijn die stadions ook leeg, alleen is dat van Twente nog niet bewezen, aangezien die pas een aantal jaar meedoen.

11 mei 2011 om 20:05

Jouw constatering dat de kwart Arena leeg was is absoluut niet waar. De bezoekersaantallen zijn ook het afgelopen seizoen bij Ajax weer toegenomen. Dat Feyenoord een club met loyale supporters is staat buiten kijf.

11 mei 2011 om 20:08

vvvdion,

Fc Twente speelt al in een uitverkocht stadion vanaf het moment het er staat, dus sinds 1998 toen het toenmalige Arkestadion is gebouwd.

11 mei 2011 om 20:09

Stadion van Twente is anders al 13 jaar uitverkocht. Wie kan dat nog meer zeggen? Over Feyenoord verder geen woord gelogen.

11 mei 2011 om 20:16

Sorry, had het niet gecheckt van Twente.

Maar van Ajax:
4-12-2010 ajax-nec 22.000 bezoekers.
uitslagen daarvoor: Ajax - Ado : 0-1, AZ - Ajax : 2-0, Ajax - Psv : 0-0, VVV - Ajax: 0-2..

11 mei 2011 om 20:25

Sorry vriend, maar je moet toch echt alle feiten kennen.

4 December lag het hele treinverkeer plat, was ernstig winterweer de oorzaak daarvan + vierden veel mensen pakjesavond + aanvangstijdstip was 18.45 uur wat veel mensen niet kunnen halen.

On: Ik vind dit nieuws niks nieuws, psv staat al jaren voor Famous for not travelling, jammer voor zo'n club maja

11 mei 2011 om 22:07

ja met meer dan de helft van de 13 jaren de helft van de capaciteiten van de top stadions.

11 mei 2011 om 23:28

Wat denkte van Willem II. Spelen al 6 jaar bagger en onderin de eredivisie. Supporters blijven gaan en steunen. Wil ik bij veel andere clubs nog wel zien hoor.

van Herp heeft helemaal gelijk. Wij laten het nu niet afweten, nee onze spelers hebben het af laten weten. Veel mensen geloven met dit spel ook niet in een overwinning tegen een sterk FC Groningen. Veel Ajacieden etc. zullen nu weer roepen 'succes supporters' maar wij voelen ons gewoon genaaid door de spelers die verdomme elke week niet willen presteren, alleen tegen Benfica thuis en Lille thuis (alleen eerste helft).

Volgend seizoen een grote bezem door de selectie heen steken, dan komt het wel goed denk ik. Een overwinning is noodzakelijk, hopelijk willen onze spelers voor één keer nog vechten.

11 mei 2011 om 20:09

Ik denk dat PSV met de sterkste selectie aan het seizoen begon en bovendien wil elke voetballer presteren. Dat is geen kwestie van niet willen maar niet lukken. Als je kijkt naar de financiële resultaten lijkt het me geen goed idee dat PSV als een gek de bezem door de selectie haalt en nieuwe spelers aankoopt, dus misschien is de enige oplossing wel Rutten eruit? De man heeft niet goed gepresteerd (qua puntenaantal, spel en plek op de ranglijst), en is absoluut geen gezicht voor de club.

11 mei 2011 om 20:10

Das wel heel makkelijk praten he
Kijk bij Feyenoord wij werden ook in de steek gelaten door de spelers in aardig wat wedstrijden, dat ze het niet eens verdienden dat wij daar voor hun zatten.

En toch gingen we omdat je van de Club houdt met slechte prestaties of goede dat mag geen verschil maken als je echt van de club houd.

11 mei 2011 om 20:14

Alsof ze niet willen presteren? Dat het niet lukt is een ander verhaal. En dat zo'n defensief voetbal spelen komt door Rutten.

Maar het woord ''successuppporters'' klopt gewoon. Als het even niet gaat worden de spelers uitgefloten en komen ze ineens niet meer opdagen. Je zou je club juist moeten steunen op jacht naar die Cl-plaats!

Feyenoord-supporters voelen zich waarschijnlijk al jaren genaaid, maar toch blijven ze komen.

11 mei 2011 om 20:13

Danielpsv13,

Het ligt niet alleen aan het presteren van de spelers. Afellay is weg en de coach is de enige wezen hier op deze aardbol die blijkbaar nog vertrouwen heeft in Berg. Met een andere aanvaller en een andere tactiek had PSV zeker vaker gescoord. PSV moet met het volgend seizoen af van dat slaapverwekkend tactiek.

11 mei 2011 om 20:48

Het komt denk ik mede door de supporters bij PSV dat er ruis op de lijn kwam. Bij Ajax had iedereen zich een paar weken geleden neergelegd bij het feit dat ze geen kampioen meer zouden worden. Men is daarna de ploeg niet slechter gaan steunen. Bij PSV floten ze zelfs bij een overwinning. Dat gaat in de koppies werken. Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen maar dit seizoen waren de PSV supporters slechter dan die van Ajax.

11 mei 2011 om 21:32

De spelers laten het afweten, dus jullie ook? Zo gaan ze nooit beter voetballen... (Al was met de instelling van Rutte al direct duidelijk dat ze niks zouden winnen. Helaas voor jullie komt dat pas op het eind naar voren.).

En je steunt toch niet alleen 11 spelers met een bal, maar een hele club, een verleden en een toekomst. Het gaat om zo veel meer. Maar dat heeft psv nooit uitgestraald, net als de supporters.

Geef dan gewoon toe dat het sportieve succes daar is geweest, maar dat de club in al haar facetten nooit groots zal zijn.

12 mei 2011 om 10:12

@iedereen

Natuurlijk ben ik ook bij mijn ploeg in slechte tijden. Als we over een paar jaar door weinig mogelijkheden ons bijvoorbeeld moeten handhaven zoals Feyenoord op het begin of we moeten strijden om EL play-offs: Het maakt me niet uit. Ik ben er in zowel goede tijden als slechte tijden, een Psver ben je en dat blijf je. Ik had graag meegewild naar Groningen, maar helaas heb ik niet de beschikking over een uitkaart. Echter snap ik de mensen die wel mee konden dat ze niet mee gaan, omdat de spelers het hebben laten liggen. Wij als PSV supporters zijn resultaten gewend en dan nog goed voetbal er bij ook, dat kregen we de laatste 3 à 4 jaar niet te zien. Rutten zal onder ogen moeten zien dat hij PSV niet op de rails kan krijgen met het voetbal dat hij wilt spelen, hij moet gewoon een stap terug doen.

En ik heb er scheit aan of mensen ons succes supporters noemen, sterker nog ik vind het lachwekkend. Als wij met dit materiaal nog niet eens mee kunnen doen om het kampioenschap is dat een wanprestatie. Bovendien is elke week het stadion bijna of helemaal uitverkocht in thuiswedstrijden, dus daar ligt het absoluut niet aan. Zelfs toen we vorig seizoen 3e eindigden en dat jaar ervoor zelfs 4e. Vreselijk voor ons om dat mee te maken, maar we kwamen wel altijd.

Nogmaals, ik ben en blijf voor altijd Psver, dat gaat niet uit mijn hart. Proud to be a PSV fan!

11 mei 2011 om 21:46

@daniel Psv

Supporter ben je toch ook in mindere tijden? Jij blijkbaar niet. Je zegt er zelfs nog bij dat jij of andere niet komen omdat ze niet presteren. Hiermee kwalificeer je jezelf als een succesupporter bij uitstek!

Als je de selectie van PSV aflegt tegen die van Ajax en Twente is het heus geen drama als je op de laatste speeldag de 2e plek nog in eigen hand hebt.

Voor mij wordt nu bevestigd hoe ik altijd al over PSV heb gedacht....

12 mei 2011 om 08:53

Ben ik blij dat wij Feyenoord supporters niet zoals jou zijn, dan had het stadion elke week leeg gezeten.

11 mei 2011 om 20:17

Als ik een PSV fan zou zijn, zou ik er heen gaan. Er staat nog een tweede plek op het spel, wat betekent dat ze nog in de CL kunnen uitkomen. Ik had het wel geweten, EL of CL. Zou ze zo veel als mogelijk supporten om die tweede plek in handen te krijgen en dan is winnen prioriteit nummer 1.
''psv fans'', schaam je.

11 mei 2011 om 20:19

Zonde. Ik vind het toch een vorm van je club in de steek laten.

ik zou ook niet komen kijken als we dat spel van rutten moeten zien...

Erg begrijpelijk, aangezien PSV laf voetbal speelt. Tikkie breed, balletje terug voetbal en dan met 1-0 winnen door een counter of een doodspel moment. Ten 2e zou ik er ook niet voor kiezen om 250 kilometer te reizen om je ploeg als 3e te zien eindigen.

11 mei 2011 om 19:58

en als je nou 2de wordt? omdat twente bij ajax wint? dan word jouw ploeg 2de en heb jij een feestje daar geloof me nou maar.... kan het aan de andere kant ook wel weer begrijpen maar neem een voorbeeld aan de Feyenoord supporters slecht voetbal en toch blijven komen dat verdiend pas echt een compliment als psv nou een uitvak helemaal vol zat zou iedereen het fantastisch vinden

11 mei 2011 om 20:00

Zoals ik al eerder heb gepost; feyenoord en ajax spelen een ander soort spelletje. Dat is nog om aan te zien. Je ziet dat die boys strijden voor de punten. Dan is het als supporter ook mooier om te zien natuurlijk en zullen er meer supporters naar uitwedstrijden gaan.

11 mei 2011 om 20:06

wel grappig want bij Feyenoord is het pas de laatste maanden weer iets meer strijd maar de Feyenoord supporters hebben heel veel slechten wedstrijden gezien, jullie winnen tenminste nog en strijden boven in mee

11 mei 2011 om 22:09

Als ajax van twente wint wordt PSV ook 2e als ze winnen Ze hebben de 2e plek in eigen hand, maar daar is PSV niet goed in is gebleken. Kampioenschap hadden ze ook in eigen hand en we weten hoe dat is afgelopen... Triest maar waar.

11 mei 2011 om 20:09

Onzin, ze hebben maar 1x met 1-0 gewonnen (utrecht thuis) in iets van 50 wedstrijden dit seizoen. Maar 250 kilometer reizen, weinig vertrouwen in een goede afloop, geen kampioenskansen meer... Klinkt niet heel aantrekkelijk nee. Hoewel iedereen nu uitsluit bijna dat PSV wint, dat gaat mij veel te ver. PSV heeft over het hele seizoen, zowel voor als na de winterstop, duidelijk meer punten gehaald dan Groningen.

11 mei 2011 om 20:22

Je snapt wat ik bedoeld toch met 1-0... ik wil er mee zeggen dat PSV Vaak met 1 puntje verschil wint door en counter, doodspel moment of in de laatste 5 minuten, waarbij de vorige 85 minuten oerssaai voetbal is geweest.

Er valt voor beide kanten wat te zeggen. Nu krijg je het verhaal van supporters moeten juist nu steunen blabla voor CL voetbal blablabla maar ik snap ook wel dat de klap heel hard is aangekomen bij de Psvers waaronder ook bij mij. Ik ben een supporter die 2 wedstrijdjes per jaar bezoekt en dat is nou niet echt Groningen uit zomaar voor de lol ff rijden. Het is mooi als PSV wint bij Groningen als ze daar punten verspillen is het helemaal een k*tseizoen.

Jemig wat een supporters zeg.. Weten ze uberhaupt wel dat bij winst ze verzekerd zijn van CL? Belachelijk

Zooooo pijnlijk!

200 trouwe supporters... god oh god over gefrustreerde succes supporters gesproken zeg.
Ik hoop voor die 200 dat Psv nog een puntje haalt (niet meer uiteraard ).
Deze mensen verdienen het!

Kampioenschap is verpest. Om dan helemaal naar Groningen te reizen voor die wedstrijd. Natuurlijk, het gaat nog om de 2de plaats en een echte supporter gaat altijd, maar ik begrijp best dat veel mensen niet meer gaan.

Is het nou zo vreemd dat supporters van PSV geen zin hebben om in totaal 500 km (dus ruim 5 uur!) te moeten reizen om een wedstrijdje te bezoeken waarin we niet eens ons doel van het begin van het seizoen kunnen bereiken (kampioen worden) en waarin we waarschijnlijk wéér op de counter gaan spelen?!

In het stadion (dat iedere wedstrijd uitverkocht is!!) zitten héél veel ouders met kinderen. Verder zijn bij PSV de uitwedstrijden regelmatig uitverkocht, en als ze het niet zijn zijn ze het bijna! Dit bercht van VZ raakt dus weer kant noch wal, misschien kunnen ze toch beter verder gaan met het promoten van de naam 'ajax' in plaats van het proberen zwart te maken van PSV en zijn supporters!

Gegroet,
een na het lezen van dit bericht gefrustreerde Psv-supporter

11 mei 2011 om 20:06

Joh, je bent zeker gefrustreerd. Wat maakt het nou uit hoe ver het is? Kun je dr gelijk een dagje groningen van maken. Waarom ben je fan van je club als je het spel niet mooi vindt en er het nut niet van ziet ? En dit is toch een feitelijke constatering? dus niets zwartmaken.

11 mei 2011 om 22:24

Ik ben gefrustreerd ja, dat heb je goed gelezen..

Kan je even uitleggen wat je bedoeld met 'nut'?

11 mei 2011 om 20:20

Je slaat de spijker op z'n kop. Alleen moet je je afvragen waarom bijv. Feyenoord supporters die 500 km wel maken zonder dat er ook maar iets op het spel staat en PSV niet terwijl ze nog voor de 2e plaats kunnen gaan?

11 mei 2011 om 20:33

Daarom moet je ook veel respect hebben voor de supporters van Feyenoord. Die staan er voor hun club, in goede en slechte tijden, maar dat is dan ook de enige club die zulke supporters heeft. Helaas heeft PSV die niet en helaas kan ik me prima vinden in de Psv-supporters die nu geen zin meer hebben om te gaan.

11 mei 2011 om 21:49

Inderdaad, je hebt helemaal gelijk Peerk!

Bovendien, om even door te gaan over Feyenoord, ligt die club perfect in Nederland: lekker centraal in Nederland (dus kortere afstanden), overal supporters. Het is voor een club als Feyenoord dus makkelijker om, ondanks de wisselvallige prestaties, het uitvak vol te krijgen! Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat Feyenoord supporters zijn die alleen maar gaan als het hun uitkomt, dwv alleen wedstrijdjes in de buurt bezoeken!

11 mei 2011 om 22:36

Voor Groningen ligt Feyenoord niet centraal. De afstand rotterdam-groningen en eindhoven-groningen is haast hetzelfde!

Desalniettemin blijf ik de reislust van Feyenoord supporters bewonderenswaardig vinden, zelfs in slechte tijden! daar kan een 'top' club als PSV nog wel wat van leren.

12 mei 2011 om 17:19

Utrecht ligt centraal.

11 mei 2011 om 20:47

zwakkelingen! Ik reisde dit seizoen elke wedstrijd naar de kuip uit Overijssel (5uur totaal)... vakkie W1, sta je lekker, je ziet niet alles maar wel aanmoedigen!

12 mei 2011 om 00:00

@niekosgriekos: Hulde! Driewerf hulde!! Ik heb zondag op W gezeten met de bekerfinale. Je ziet de helft van de wedstrijd niet! Als jij vanuit Overijssel op W komt zitten, elke twee weken, om je cluppie te supporten, ben je voor mij een fan! Respect!

11 mei 2011 om 21:20

Sorry hoor, maar PSV blijft toch vooral 'famous for not travelling'. Je kan je verdorie kwalificeren voor Champions League voetbal. Wij als Willem II hadden ruim 300 man mee, terwijl we stijf onderaan stonden (staan) en bepaald geen reden hadden om te hopen op een gunstige uitslag.

Dat heeft niets te maken met het zwart maken van Psv. Het is schokkend als er op zo'n belangrijke wedstrijd zo weinig mensen gaan.

11 mei 2011 om 21:47

Je hebt je groene randje zeker verdient.
Ten eerste snap ik echt niet waarom VZ dit bericht op haar site plaatst,
normaal zie ik toch ook geen nieuws over uitvakken uitverkocht of niet uitverkocht, beetje nutteloos nieuws die alleen maar provocaties uitlokt.

De uitwedstrijden van PSV zijn inderdaad regelmatig uitverkocht of goed gevuld, er hangt ook altijd een redelijke sfeer in het uitvak.
Ik heb er zelf ook over na lopen denken om naar dit duel te gaan, maar aangezien ik maandag examen heb leek mij het niet verstandig om de reis naar Groningen af te leggen

11 mei 2011 om 22:01

Aha doel niet bereikt dus ga je maar niet. Zou wat worden met alle clubs als het overal zo zou gaan.

11 mei 2011 om 22:10

Dus jij zou niet teleurgesteld zijn als je club steeds bovenaan zou staan maar door laf voetbal de eerste plek zou verspelen? Luister, er mogen dan misschien wel maar 175 man in het stadion zitten, maar geloof me dat de rest zeker de wedstrijd zal volgen hoor!

11 mei 2011 om 22:34

Daar wil ik dan aan toevoegen dat de Psv-supporters al heel vaak hebben aangegeven dat het fout gaat op deze manier, maar de spelers en staf bleven maar zeggen: Ze moeten niet zeuren, we staan bovenaan. Maar nu blijkt dat de supporters toch gelijk hebben en dat brengt nog extra frustratie mee over de tweede plaats, want de supporters hebben het vaak genoeg gezegd, maar als ze niet willen luisteren, tja..

12 mei 2011 om 10:16

Ik ben het helemaal met je eens.

Ik vind het overigens ook lachwekkend hoe Ajax supporters ons bestempelen als 'nep supporters', omdat we snel spelers uitfluiten. Kunnen jullie even een paar weken terugkijken, de laatste thuiswedstrijden werd de Heer Mounir El Hamdaoui namelijk bij elk balcontact uitgefloten. En dan vinden zij ons nep met Engelaar?

Hahahahahha

Famous for not traveling.. En dat maakt niets uit. PSV heeft veel sportieve successen geboekt in het verleden, maar nooit een echt landelijke fanbase gehad; zoals Ajax en Feyenoord dat hebben. En die pretentie heeft PSV ook helemaal niet. PSV is een club die voor het overgrote deel supporters in Brabant heeft wonen. En die zijn doorgaans niet gek op combiregelingen.

Dit vind ik toch wel heel jammer. PSV speelt nog gewoon om de tweede plek en de kans daarop is aardig groot. Als PSV weet te winnen dan zijn ze zeker weten verzekerd van voorronde Champions League. Ik snap dat PSV elk jaar kampioen wil worden, maar dit jaar gaat dat helaas niet lukken, maar de tweede plek die moeten ze makkelijk kunnen halen. Als ze winnen van Groningen dan staan ze tweede en dan hebben ze dat ticket. Dan maar geen kampioen, maar de tweede plek is toch ook goed? Er zijn drie clubs die jaarlijks meedoen om de titel, daarvan kan er maar één winnen. Als Supporters moet je ook leren leven dat het niet elk jaar kan. Als PSV fan zal ik gewoon blij zijn met de tweede plek, volgend jaar beter. Overigens snap ik wel dat de supporters zeer ontevreden zijn met het spel van Psv, want dat is niet om aan te zien. Maar dit geldt eigenlijk ook voor Ajax en Twente.

Succes supporters dus in Eindhoven. Als ze winnen staan ze er wel, maar gaat het niet zoals gewenst, dan gaan ze fluiten en laten ze de ploeg in de steek. Ajax en Feyenoord krijgen altijd het uitvak vol, terwijl die de laatste jaren toch ook niet succesvol waren. PSV komt zelden met een vol uitvak.

11 mei 2011 om 20:02

geef je gelijk met dat Psv al sowieso al geen echte uit supporters heeft maar vind dat je alleen Feyenoord mag noemen met altijd uitvak vol want bij Az-ajax zat het uitvak echt niet vol de enige die het daar vol kregen dit seizoen was Twente en Feyenoord. ik weet het niet natuurlijk bij andere wedstrijden maar het viel me wel op toen.

11 mei 2011 om 22:21

Heb je het uitvak bij de wedstrijd Heereveen gezien? Het uitvak van Ajax zit bij iedere wedstrijd vol tegenwoordig, omdat Ajax het bij iedere uitwedstrijd tegenwoordig moeilijk heeft ;-)

11 mei 2011 om 20:15

Psv-supporters floten ook al toen ze nog wel wonnen, want ze zagen dit allang aankomen en dan gaat het mis, natuurlijk pikken de supporters het niet. Nou, dan maar lekker geen 500km reizen. Nog altijd beter dan de bus midden op de weg opwachten omdat je zo nodig een verklaring van je trainer nodig hebt.

Tsja, je bent de meest succesvolle club van Nederland of niet, daar horen verwende supporters gewoon bij.

Heel opvallend. Er staat daar veel op het spel. Als PSV wint heeft het voorronde CL + beschermde status. Goede kans dat je het hoofdtoernooi haalt. En die miljoenen lijken mij daar de komende jaar heeeeel welkom.

Een echte supporter steunt zijn club ook als het slecht gaat. Ik vind dit zeer laf van de supporters van Psv. Ze lijken mij een beetje verwend, je wordt in 10 jaar ('00-'10) 7 keer kampioen en daarna gaat het ietsjes minder, dat is toch logisch? Het kan niet altijd goed blijven gaan.
Kijk naar Feyenoord & Ajax (vooral Feyenoord), die supporters blijven maar komen en bij uitduels zitten de vakken gewoon vol, zo hoort het eigenlijk.

11 mei 2011 om 20:04

Ik kan niet voor de fans spreken die normaal naar uitwedstrijden gaan maar ik denk dat het grootste deel van de fans gewoon achter de ploeg blijft staan. Naar het stadion gaan is daar geen voorwaarde voor in mijn optiek. Ik steun ze elke week maar ga bijna nooit naar het stadion (zelf voetballen + financiën).

11 mei 2011 om 20:08

Ik neem aan dat er niet altijd maar 200 Psv-supporters naar Groningen of welke andere club dan ook gaan. Dit is gewoon teleurstelling, de vaste supporters gaan dus niet...

11 mei 2011 om 20:11

Inderdaad die gaan niet. Ik zeg al, voor hen kan ik niet spreken. Maar jij trekt meteen weer de conclusie dat we verwend zijn. Ik steun mijn club bij elke wedstrijd voor de TV, goed of slechte resultaten.
Je generaliseert.

11 mei 2011 om 20:39

ik begrijp jou, en alle ajax supporters die hier reageren, eigenlijk niet. jullie zeggen allemaal wel dat wij successupporters zijn en dat we onze club in de steek laten, maar jij hebt vast de wedstijd twente ajax in de beker wel gezien, alle, maar werkelijk waar ook alle ajax supporters waren weg vlak na het fluitsignaal, ajax speelde best een goede wedstrijd dus ik vond dat de ajax supporters hun spelers ook wel even mochten applaudisseren, op een enkeling na, was het hele vak van ajax supporters leeg en verlaten, en dat noem je dan geen clubveraders, successuporter, supporters die hun club in de steek laten etc

12 mei 2011 om 14:50

Kijk vanaf 8.15 als dat er enkelingen zijn dan moet je misschien en naar de oor en oogarts. Je moet geen onzin hier lopen verkopen. Het zijn er in ieder geval meer dan 175! Zelfs VVV neemt meer supporters uit. Wat een hypocriete gast ben jij zeg. Veel succes in de El... Houdoe!

http://www.afca.nl/index_3.htm?x=0eny=0

http://www.youtube.com/watch?v=ay4456qi1qsenfeatur...

Haha wat een successupporters zeg!! Kunnen nog wat leren van het Feyenoordlegioen. Ik moet wel toegeven dat 250 km een 'pleurisend' weg is, maar PSV knokt nog voor Champions League voetbal!! Dan moet je daar als supporter gewoon alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. De Psv-spelers hebben het inderdaad verziekt, maar je hoort niet voor de spelers te komen maar voor de club!!

11 mei 2011 om 20:25

nou niks mee toch succes supporters. De succes supporters bij onze club leveren dit seizoen toch een hoop extra centen op ! toen ik voor het eerst bij ado/fc den haag kwam dorst je tegen je vriendjes niet te zeggen waar je geweest was nu zit ik naast mensen die niet eens weten in welk tenue den haag speelt maar ze betalen wel dus lekker belangrijk !

11 mei 2011 om 21:04

nee op zich niet, als ze maar wel blijven als het ook minder gaat. En dat doen ze niet!! En heb jij ook niet zoiets bij al die mensen, dat je denkt bij je 'eigen': waar waren jullie toen het slecht ging?! Waarom kunnen jullie nu opeens wel komen!! Vooral bij volwassenen heb ik dat heel erg. Ik probeer me daar echt over heen te zetten, maar dat lukt me niet heel erg. Als we 5 jaar geleden niet goed genoeg waren voor die mensen die we zo waardeloos presteerden in de Jupiler League hoef je wat mij betreft nu ook niet te komen. Liever in een stadion met 10.000 mensen met passie voor je club dan in een stadion van 30.000 met voor de helft gloryhunters.

11 mei 2011 om 21:50

dat ben ik wel enigzins met je eens maar als dat echt opging dan zaten er bij ons hooguit 2000 man op de tribune.
Succes trekt nou eenmaal mensen aan gelukkig maar die mensen zorgen er voor dat wij structureel omhoog kunnen en dat willen we toch eigenlijk allemaal het is toch kicke dat ze nu in heel nederland weer over den haag praten en niet omdat er weer ergens een stadion verbouwd is.
Dus ja hoe lullig ook maar we hebben ze toch nodig ondanks dat ik ook wel is denk waar waren jullie in eerste divisie toen we met 25 man uit naar veendam gingen en ik geen kaartje meer kan krijgen voor utrecht uit

Ik snap het niet. Ze hebben nog Champions League te winnen. Dat is belangrijker dan het kampioenschap. Wat een waardeloze supporters. Je gaat als fan een verband aan voor het leven. Dus ook als de spelers en wie dan ook het af laten weten, je gaat toch! Slap hoor.. pfoe

Ik begrijp de Psv'ers wel. Sommige mensen kunnen wel makkelijk zeggen dat je je club trouw moet blijven maar het is toch een eindje weg.. helemaal aan de andere kant van Nederland..
Ze kunnen alleen nog voor op de 2e plek komen bij een gunstige uitslag voor de Psv'ers en anders ben je ook voor niks gekomen.

11 mei 2011 om 20:25

ja maar joehoe, die 2e plaats is wel verdomd belangrijk!
psv is 2e als ze winnen, nou dat levert gewoon miljoenen op en psv kan dan misschien weer investeren.
daarbij komt dat 175 wel erg weinig is he als topclub in nederland...

11 mei 2011 om 20:33

''psv is 2e als ze winnen''
Dan zijn ze afhankelijk van wat Ajax doet, en de kans dat Ajax Twente thuis verslaat is groot. 175 is inderdaad wel weinig als topclub, dat ben ik met je eens maar ik snap de gedachte van enkele fans wel degelijk.

11 mei 2011 om 20:46

kom op, je weet toch wel dat psv helemaal niet afhankelijk is van dat resultaat???
(blijkbaar niet, naja foutje kan...)
psv heeft een veel beter doelsaldo!
als psv wint komen ze op 71 punten.

als ajax wint is ajax kampioen en blijft twente steken op 71 punten maar omdat psv een beter doelsaldo heeft...
bij een gelijkspel komt ajax op 71 punten maar omdat psv een beter doelsaldo heeft...
bij een overwinning van twente lijkt het me wel duidelijk...

psv is gewoon 2e als ze zelf winnen!

11 mei 2011 om 21:31

Excuses daarvoor, dat had ik inderdaad even beter moeten checken.
De kans is er dus wel degelijk maar we moeten niet vergeten dat PSV ook zomaar kan verliezen. Het is niet zo dat PSV zomaar even van Groningen wint en in dat geval is het helemaal zuur.

12 mei 2011 om 00:20

nee maar ze spelen dus gewoon om miljoenen!
ja het wordt erg moeilijk voor ze maar die 175 man helpen al helemaal niet natuurlijk en maken het misschien nog wel moeilijker dan het al was...

aan de ene kant snap ik het wel hoor dat er een paar zeggen dat ze niet gaan maar er gaan maar 175 man?
nee dat is echt te laag...

En daar gaan we weer, ineens zijn alle Psv-supporters nepsupporters. Ik ga vrijwel nooit naar het stadion maar zie elke wedstrijd van mijn clubje. Maakt mij dat minder supporter dan wie dan ook? Lijkt me dus niet he. Ook zondag zal ik ze weer steunen van achter mijn TV en ik ga er vanuit dat we gaan winnen in de Euroborg.
CL halen is van levensbelang voor de club dus er staat nog veel op het spel. Ik hoop op de volgende opstelling.
Geen Pieters voor mij; die jongen maakt zo'n uitgebluste indruk en speelt al een maand waard-e-loos. Tamata heeft het goed gedaan op links dus die mag van mij blijven staan.
Kom op Psv!

Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Tamata
Hutchinson
Toivonen
Engelaar (c)
Lens
Berg
Labyad
11 mei 2011 om 20:27

Supporter maar niet te hard van achter je TV. Straks horen ze je nog!

11 mei 2011 om 20:46

Wat een trieste reactie. Natuurlijk horen ze hem niet en hebben ze op die manier niets aan zijn steun (alhoewel ze wel tv-geld krijgen van Eredivisie Live). Maar niet iedereen heeft de kans, het geld, de toestemming, of weet ik veel wat om naar de wedstrijden te gaan. Ik vind niet dat dat je minder supporter maakt.

Iedereen bij Live Meepraten is dus ook allemaal nep omdat ze niet in het stadion zitten?

11 mei 2011 om 21:06

Ja idd, vind ik wel. Voor uitwedstrijden geldt zeker een ander verhaal, maar als supporter(!) hoor je bij thuiswedstrijden gewoon in het stadion te zitten, en niet achter tv of internet. Er zijn natuurlijk altijd situaties waarin dat niet mogelijk is, maar iemand die zegt dat hij of zij bijnan nooit naar het stadion gaat, maar wel achter de tv zit, verdient naar mijn idee per definitie niet de titel ''supporter''. Dan lijkt mij de term ''sympathisant''beter op zijn plaats!

12 mei 2011 om 17:27

Dus een club heeft net zoveel echte supporters als de capaciteit van het stadion?

13 mei 2011 om 10:51

Nee, de meeste clubs krijgen het stadion namelijk helemaal niet uitverkocht!

al eerder gezegd : psv succes suporters :D bij achterstand is het rutten rot op, bij voorsprong is het kampioenen kampioenen en als er niets meer te behalen is is het wegblijven van wedstrijden!

11 mei 2011 om 20:08

Heb jij PSV wel gevolgd de eerste seizoenshelft? Blijkbaar niet. Ik kan me zat wedstrijden herinneren waar de steun van het publiek positief was toen PSV in eigen huis op achterstand kwam. ''rutten rot op'' kwam later in het seizoen, omdat het voetbal nog steeds niet om aan te zien was. Wat moeten wij dan doen? Braaf achter Rutten aanlopen en hem blijven steunen? Die man heeft vorig jaar al de tijd gehad om PSV op te bouwen, en dit jaar laat hij wederom niks zien.

11 mei 2011 om 22:11

Wij lopen in ieder geval niet weg als we 0-4 achter komen te staan in een thuiswedstrijd tegen een concurent

11 mei 2011 om 23:26

oke nu moet ik toch echt reageren op die mensen die hier meteen alle psv supporters succes supporters noemen en de feiten niet eens kennen
zoals ik laast had vernomen zijn er bij psv weinig supporters met een uitkaart(ik dacht rond 2000 dat ik hoorde maar dat hoeft niet te kloppen)
natuurlijk zijn er supporters die na elke uitwedstijd gaan, maar niet iedereen kan dat inverband met weinig tijd of geen financien. zoals ik. maar als ik na uitwedstijden ga zon 9 per jaar dan zit het uitvak toch altijd bijna vol of helemaal vol.
en als je dan vaak uitvakken van 900/1200 supporters hebt en er maar 2000 supporters met een uitkaart is het nog niet zo gek dat het niet altijd vol zitten, dit alleen al om de simpele reden dat veel supporters niet altijd kunnen en het geld er niet altijd voor hebben.
dus eigenlijk is het nog best knap dat we vaak het uitvak bijna vol of helemaal vol krijgen. ik had ook wel gewild dat er meer supporters zijn met een uitkaart maar dat is nu eenmaal niet zo.

En terecht. De spelers hebben ons het hele seizoen al in de steek getalen, ook toen de support er wél was vanaf de tribunes.

En wat lach ik toch om een paar personen hier. Succes supporters? Sorry hoor, maar ons stadion is dit seizoen in de eredivisie elke wedstrijd uitverkocht geweest hoor. Ook vorig seizoen toen we als 3e eindigde, en het seizoen ervoor toen PSV zelfs 4e werdt. Hoezo succes supporters?

11 mei 2011 om 20:06

Maar ik vind dat een deel van de supporters ook de spelersgroep in de steek heeft gelaten. Zeker Engelaar is (naar mijn mening) volledig onterecht hard afgeserveerd door een gedeelte van het publiek. Ik heb me daar enorm aan geërgerd in ieder geval.

Ach denk dat die psv-supporters/toeschouwers/sympathisanten liever na jax-twente kijken dan na Groningen-psv. Ook is de reisafstand behoorlijk ver vanaf eindhoven. Aan de ene kant kan ik ze wel begrijpen.

PSV spelers en trainer laten inderdaad de supporters in de steek met hun ongeinspireerde voetbal. ik kijk wel via eredivisie live...

Ik had het ook wel geweten als psv supporter....

250km reizen, 3-0 verliezen en dan realiserende dat je ook nog 250km terug moet dan was ik ook thuis gebleven

FC Groningen heeft een zogenaamd flexibel uitvaak, als er weinig belangstelling is van de uitclub word het vak opgedeelt en de rest word verkocht aan FC suporters. zo zitten ze wel gescheiden en gaan er weinig stoelen verloren aan een leeg uitvak

het zou me niet verbazen als de stemming onder de psv spelers het zelfde is. tuurlijk 2de plek is heel waarde vol ma het lijkt me vreselijk om er nu voor moeten te spelen nadat je net de titel bent misgelopen

ik heb er alle vertrouwen in! de FC is terug in vorm
ik denk 3-0, puur op inzet

11 mei 2011 om 20:10

Ja dat zal me niks verbazen, onze spelers hebben het hele seizoen al geen inzet getoond.

hahaha succes supporters daarzo in Eindhoven. 10-0 achter en nog hoorde je Feyenoord supporters ken je van PSV niet zeggen. Niet slecht bedoelt maar je blijft altijd achter je club staan in goede en slechte tijden.

Maarja zo te zien is niet voor veel clubs weggelegd.

11 mei 2011 om 20:15

Wat kom jij hier nu eigenlijk doen? Laten zien hoe goed je zelf bent? Jij en jouw hondstrouwe supporters blablabla. Sorry hoor maar dit topic heeft geen enkele betrekking tot de supporters van feyenoord en meneer komt hier iedereen vertellen hoe trouw de feyenoorders wel niet zijn....

11 mei 2011 om 21:54

Nee ik kom zeggen dat je als supporter achter je club staat. PSV is een slechte reeks bezig dan juist moeten ze naar Groningen gaan en de longen uit hun lijf schreeuwen en winnend afsluiten, DAT doen echte supporters anders ben je een gloryhunter en daar hebben we al genoeg van.
En kom nou niet zo bijdehand doen want ik zeg toch niet slecht bedoelt???
Echte supporters blijven achter hun club staan in voor en tegenspoed dat is mijn punt dus kom nou niet popiejopie doen jongetje...

En geen betrekking tot Feyenoord supporters?? wat doet een Groningen supporter hier dan die heeft hier ook dan niet zoveel te zoeken toch?? of kunnen we niet eens meer normaal op een topic reageren...

11 mei 2011 om 22:18

Je hebt een goed punt, daar hoor je mij niet over. Maar je zegt: Bij 10-0 achter zongen wij nog wel blabla. En dan dat slotzinnetje, alsof jullie de voorbeeld supporters zijn ofzo.

En misschien is het je ontgaan maar dit topic gaat over Groningen - Psv, dus tja.

11 mei 2011 om 20:23

Werken voor je k**k** geld? Dat hoorde we zeker ja! Voor de rest is het feyenoord legioen prachtig, ik heb meer genoten van de zingende supporters toen dan van het spel van psv tegen feyenoord!

Voor straf, lijkt me. Het was allemaal nergens voor nodig geweest dat PSV al uit de race ligt.

Psv-supporters zijn trouw genoeg. Verre reizen naar Europese uitwedstrijden maken ze immers ook. Maar met de huidige prijzen voor een kaartje kan ik dit begrijpen, zeker wanneer je beste speler geschorst is.

Apart dat het Ajaxfans zijn met het eerste commentaar. Ik heb afgelopen zondag bijna alleen maar die van Twente gehoord. Het hoho-deuntje (heeft dat eigenlijk een naam?) dat ik dit seizoen als eerste en meeste uit Ajaxvakken hoorde, heb ik welgeteld één keer in de hele wedstrijd gehoord. Voor de rest klonk alles van de tribune zo landinwaarts als het maar kan. Tsja, wat heet steun. Slim van de Psv-supporter om niet in Groningen te gaan zitten mopperen. Misschien geeft dát dan de doorslag

Je kunt wel weer als makke schapen achter de ploeg aan rennen, maar het kan geen kwaad om ook eens een keer een signaal af te geven. Thuis zit het bij PSV altijd vol, ook dit seizoen. De directie moet wel keuzes maken, en dit is een gelegenheid om te laten zien dat het menens is. Beter nu wegblijven, dat men en masse de seizoenskaart inlevert. Dat zou ik veel erger vinden. En daarin is het Psv-publiek hondstrouw.

Achja ik kan het ergens wel begrijpen, het is natuurlijk niet zomaar een reis en de kans dat Psv gaat winnen acht ik nou niet bijzonder hoog, helemaal zonder Dzsudzsak.

Ik keur het gedrag van supporters die mijn club en team in de steek laten nooit en te nimmer goed. Maar is het ook niet een beetje te begrijpen. De afstand + de enorme teleurstelling van het mislopen van het kampioenschap zijn natuurlijk dodelijk voor sommige supporters. Honderd meer of minder supporters in Groningen gaan het verschil ook niet maken.
Ik ga in ieder geval weer gewoon kijken via EL en mijn clubje aanmoedigen. We hebben die 2e plek nodig!

En laat je club maar in de steek, en laat je club maar in de steeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!

11 mei 2011 om 20:11

Hoe doe je dat, je club in de steek laten? Oja, door in de 70e minuut naar huis lopen, zoals ik me bij Ajax kan herinneren paar seizoenen terug.

11 mei 2011 om 20:17

naar huis lopen?? toch niet vanaf Groningen he das best een eindje hoor naar Eindhoven

Ik ben zelf nog nooit bij een wedstrijd voor het einde weggegaan trouwens

11 mei 2011 om 20:20

Ik heb het ook niet over jou.

11 mei 2011 om 20:21

over welke wedstrijd had je het?
maar uuhm, beter de 70e minuut weglopen dan helemaal niet komen...
ook gaat het over psv en niet over ajax maar je mag tegenwoordig niet meer eens kritisch zijn zonder dat je zulke nutteloze reacties krijgt...

11 mei 2011 om 20:28

Mensen die dat doen heb ik nooit begrepen. We weten toch allemaal hoe het bij voetbal kan gaan? Of zijn er nog steeds van die onnozelaren die denken dat er in de laatste 20 minuten geen goals kunnen vallen?

Misschien ben ik er zelf wat te snel voor beloond toen mijn broertje en ik onze vader uit zijn hoofd praatten dat hij snel voor de drukte van de parkeerplaats wilde. In zeven minuten boog Fortuna Sittard een 0-2 achterstand tegen RKC Waalwijk om in een 3-2 overwinning (de statistieken voor wie zich afvraagt waarover ik het heb: http://www.beijen.net/frank/wedst/1998/981203fr.ht...
Maar laat dit nu niet de enige keer zijn dat zoiets gebeurt. Sterker nog, als de ploeg die je aanmoedigt in de allerlaatste seconde die bevrijdende goal maakt, dan reageer je toch veel blijer dan wanneer in de rust al op slot lijkt te zitten?

11 mei 2011 om 20:33

@zwabberbal

wat zullen de supporters van Newcastle balen die al in de rust tegen Arsenal naar huis gingen bij een 0-4 achterstand

12 mei 2011 om 11:24

Dat was dit jaar ook bij Utrecht - Feyenoord (0-4), ik zat in het uitvak en de eerste groepen mensen vertrokken al in de 56e (!) minuut

En dit noemen ze nou gloryhunters Had het niet verwacht van de PSV - supporters.
Dit keer kunnen ze niet onderuit, aanschouw de feiten.

4 uur in een bus zitten voor een wedstrijd die er niet meer toe doet?dit seizoen heeft PSV de eerste plaats 4 of 5 keer uit handen gegeven.daar zou ik ook moedeloos van worden.dat kun je niet vergelijken met bijv. Feyenoord die al jaren niet meer meedoen om een prijs en gewoon staan waar ze horen te staan dit seizoen.

11 mei 2011 om 20:15

Wedstrijd die er niet meer toe doet? Champions League halen is van levensbelang voor de club. Dat kan alleen nog wanneer men wint van Groningen en via de voorronden in het hoofdtoernooi terecht komt. Deze wedstrijd is dus enorm belangrijk voor Psv.

Dat het een grote afstand is had niet uitgemaakt als de wedstrijd ergens om ging. Vind het echt BS argument!
En dan gaat deze plek nog om voorronde Cl.
Man, ik zou echt blij zijn als wij weer eens de kans (laat staan het niveau) hebben om voorronde CL te spelen.

175 man...

Kan het voor een deel begrijpen, maar dan zijn er andere manieren om ervoor te zorgen dat je tegen de lafheid en slechte prestaties van het elftal bent. Blijf een helft op de gang staan, ga een tijd met je rug naar het veld staan, maar zorg wel dat je er bent!

Alles voor de club.....

ach ja , eigen aanhang he. als je wint heb je vrienden. als je verliest heb je niks. zo simpel is dat.

Maar dit is best wel jammer, ze kunnen best wel wat support gebruiken. Mocht ajax verliezen staat PSV in de voorronde CL (mits PSV wint natuurlijk)

Typisch wat voor Psv!

Als PSV nu nog kans had om kampioen te worden, waren dat ipv 175 wel bijv 500 geweest. Omdat ik vind dat de meeste PSV supporters hun club in de steek laten, wil ik dat ze derde eindigen en volgend seizoen nog lager! Een club hoort veel trouwe supporters te hebben en bij PSV is de sfeer altijd minder wanneer men slechter presteert.

Schaam je diep! En een dikke duim voor die 175 supporters

Leuk als je al deze reacties leest, de gemiddelde ajax supporter moet meteen even weer nep supporter er op slingeren en de ander kan het begrijpen. Je bent altijd supporter van 1 club als je der eenmaal supporter van bent geweest. Zo kan ik er ook nog wel een paar.. Hoor soms wel eens van die amsterdammers zeiken dat het bestuur op moet rotten en heel nieuw bestuur.... wat je bestuur is ook deel van de club je bent tog supporter, laat het bestuur doen wat ze doen dan..

Deze post van VZ is echt gewoon klink-klare onzin post om het ajax VS Psv debat weer aan te bakken, wat een stelletje amateurs hier, en als een Psver succes supporter zou zijn geweest dan waren we allemaal al voor Barca geweest want die boekt 9/10 x succes, dus kom niet praten met die onzin daar in amsterdam, pak maar lekker een zwarte stift en kleur da derde sterretje maar op je ajax shirtje want da liedje '' Helemaal niets in amsterdam '' Dat zal binnekort te horen zijn op veel plaatsen in nederland geloof me, zowiezo in Roffa en EHV en Twente

pffff, dit is toch wel triest hoor, ze kunnen nota bene nog 2e worden! cl halen! geld krijgen! de club uit de financiële penarie helpen!
maar nee, dat boeit ze niet...
175 man voor een nederlandse topclub is niet goed te praten...

nou, nu zie ik psv dus al helemaal niet winnen in groningen daar, ach, ze hebben alleen hun eigen clubje ermee hoor

ze kunnen allemaal veel leren van de feyenoord supporters...

Ik ben er ook bij. Dus 175 + 1

11 mei 2011 om 20:23

ben je dan niet gewoon 1 van de 175?
(en het is natuurlijk maar de vraag of ze allemaal komen he :P)

De wedstrijd tegen Vitesse hing er ook al een gelaten sfeer. De eerste 20 minuten werd er bijna niet gereageerd op de wedstrijd en ook niks gezongen. Er werd alleen een aantal keer gefloten bij verkeerde ballen en verder niet.

Als PSV wint is het sowieso 2e ongeacht het resultaat van Ajax-twente.

Hoe wordt het nu met de onverkochte kaarten geregeld t.o.v. Groningen? Groningen geeft een x aantal kaarten aan Psv, terwijl PSV niet meer dan 300 kan verkopen. Zondag zien we dus maar voor de helft gevulde stadion, terwijl Groningen met die onverkochte kaarten wellicht beter raad mee wisten.

11 mei 2011 om 20:25

@ Hootch30

PSV zou ervoor kunnen kiezen om ze weer terug te geven aan Groningen en die zouden ze dan alsnog in de verkoop kunnen doen. Al moet daarvoor wel weer het uitvak aangepast worden en dat zal nu dus allemaal wel te kort dag zijn.

11 mei 2011 om 21:17

Een half gevuld stadion is wel een beetje overdreven, of er moet bij Groningen ook niet zoveel animo voor deze wedstrijd zijn.

Het gebeurd ook vaak zat dat het uitvak niet vol zit. Daarom is er bij PSV ook een flexibel uitvak gemaakt zodat ongeveer de helft van het vak eventueel door PSV supporters gevuld kan worden.

Hahaha.

Hier moet ik even om lachen. Waarom? Omdat uitgerekend meestal de Psv-fans kritiek hebben op Ajax-fans. We weten echter allemaal dat iedere club een percentage 'fans' heeft die het laten afweten bij dit soort momenten, echter spant PSV toch echt de kroon. Daar is deze berichtgeving weer het zoveelste bewijs van....

11 mei 2011 om 20:37

Laat PSV het hier vaker afweten dan Ajax? Heb je daar concrete cijfers van? Er is maar één publiek hier hondstrouw, dat is van Feyenoord. Na het 10-0 verlies tegen Psv dit seizoen was de Kuip stijf uitverkocht. En dat zeg ik als Psv supporter.

11 mei 2011 om 21:00

@ Tice20

PSV spant inderdaad de kroon. Zij hebben de laatste 10 jaar ongekend veel successen tegelijk gehad en bij het minste of geringste werden eigen spelers uitgefloten. Daarbij is dit ook alweer een voorbeeld hiervan. Ik zeg overigens niet dat ze bij Ajax allemaal hondstrouw zijn, maar veel Psv'ers moeten eerst eens naar hun eigen club kijken ipv. altijd maar af te geven op de grotere broer.

11 mei 2011 om 21:32

De frustratie van het voor de derde keer op rij mislopen van het kampioenschap is inderdaad groot. Ik herinner me nog dat een Ajaxsupporter, en nu wil ik niet generaliseren, Marco van Basten een pannenkoek noemde na de zoveelste keer ''net niet''. Zeker na het behalen van vier kampioenschappen op rij zijn wij misschien een beetje verwend geworden.

Niet alleen Feyenoordsupporters, maar ook haar spelers zijn hondstrouw en vol met trots. Een kleine kans op Europees voetbal en revanche op het team dat hen met 10-0 versloeg en ze wonnen van een club die nog kampioen kon worden(!). Als de tegenpartij beter is, so be it, maar het ontbrak aan inzet(geld voor de uitwedstrijd) en passie(de moeite om naar het stadion af te reizen) bij Psv.

Of Psv de kroon spant, ik denk niet dat het meetbaar is. De teleurstelling van de supporters is groot. Als Ajax met zo weinig inzet en met pap in de schoenen zondag van Twente verliest, dan zou jij ook teleurgesteld zijn in je club i guess.

11 mei 2011 om 21:02

Tot speelronde 31 zat de Arena gemiddeld voor 90.6% vol(48.680 plaatsen 52.960), en het Philips Stadion voor 95.6% vol(33.605 plaatsen van de 35.150 ). Ajax heeft dan ook wel een groter stadion, maar dat mag ook wel als je een gemeente hebt die ruim 5x zo groot is als Eindhoven, dat betekent dus ook meer supporters. Over het algemeen zijn psv supporters trouwer als ajacieden.

Bron: Voetbal International weekblad 20 april 2011

11 mei 2011 om 21:13

@ deeerste5

Dit is natuurlijk weer een feitje van niks (percentages op zulke grote aantallen, daarbij vergeet je overigens het uitvak dat bij Ajax een stuk groter is en daardoor nooit vol zit. Ook niet als PSV op bezoek komt).kijk eerst eens naar wat PSV meeneemt naar uit-wedstrijden. Hoe de kritiek op PSV door eigen supporters gegeven wordt. Spelers worden om de haverklap uitgefloten (nog erger dan bij Ajax) en voor een cruciale wedstrijd houdt een aanzienlijk deel het voor gezien. Onbegrijpelijk.

11 mei 2011 om 21:27

Dat klopt ook wel, dat ze veel kritiek gegeven wordt, maar de supporters blijven toch wel komen blijkt hieruit.( ik dacht ik zal de ajacieden er even op wijzen dat psv een beter percentage heeft qua supporters en de ajacieden psv'ers niet uit hoeven te lachen). Ja het is inderdaad sneu, maar er zijn ook een paar factoren die een belangrijke rol spelen, afstand, geld enzovoorts.de bussen vertrekken om 09.45 uur op een parkeer terrein van het Philips Stadion. Ik zou ook nog eerst een half uur onderweg moeten zijn om in ehv te komen. Dus voor de zekerheid 9 uur vertrekken en terwijl de wedstrijd pas om 14:30 begint, en zo ook wat terug, dus heel je dag weg voor 90 minuten.

Dus elk bericht geloof jij? Dus als er morgen in een of ander shitty krantje staat: Obama knalt 20 f-16s neer geloof jij dat ook.

11 mei 2011 om 20:31

nee want ik lees geen kranten maar als het morgen op voetbalzone staat dan geloof ik het

Ja raar hé dat de Pscv supporters daar geen zin in hebben? ? ? Ik snap er niks van ! ! !

En iedereen die niet naar alle wedstrijden van zijn club gaat gauw ff stil houden

en ik loop hier alleen op een leeg stadhuisplein..
hier had eigenlijk het kampioensschap van psv kunnen zijn.
maar de lampjes verloren
in rotterdam zuid..
nu zijn er bijna geen supporters, zelfs niet meer uit

guus meeuwis kan zijn tekst zo aanpassen voor zijn concertreeks..
steun je ploeg gewoon, zelfs als je geen kampioen kan worden.
het spel van mijn ajax is soms ook niet om aan te zien maar ik zit er wel

11 mei 2011 om 20:40

inderdaad...kijk eens naar een club als Willem II! Dat zijn pas trouwe supporters!

11 mei 2011 om 20:46

indd, willem 2, nac en nec zijn mooie voorbeelden waar het wel kan

11 mei 2011 om 20:50

Klopt, alhoewel het stadion tot speelronde 31 maar gemiddeld voor 77.8 % vol zat, blijven het toch onzettend trouwe supporters.

11 mei 2011 om 21:19

Wacht jij nog maar even met je liedjes tot zondagmiddag half 5.

Verder slaat die laatste regel eigenlijk nergens op want thuis zit het stadion bijna altijd zo goed als vol(in de competitie tenminste).

11 mei 2011 om 21:42

ow die komen er zeker wel :D 19.00 uur museumplein samen met 100.000 andere zullen we onze longen uit het lijf schreeuwen. wel benieuwd hoe we vanuit de arena naar de binnenstad komen want met de auto gaat niet lukken omdat er veel bruggen afgezet gaan worden...

11 mei 2011 om 21:45

Nou jij hebt er tenminste vertrouwen in.
Waarom zetten ze die bruggen af dan?
Anders wordt het zwemmen denk ik

11 mei 2011 om 22:22

geen idee staat op ajax.nl en een officieel persbericht van de gemeente amsterdam. er zullen ook geen schermen zijn met de wedstrijd erop

11 mei 2011 om 22:06

En ik zit hier alleen in een leeg stadion
Voor de vijfde keer vraag ik af, hoe dit nou kon
Een vroege goal, mooie sfeer, ja echt alles zat mee
Maar de schaal is niet hier maar in Enschede!

11 mei 2011 om 22:24

verschil met vorig jaar is dat het nu in een duel beslist gaat worden... ajax wint en zeker als die stresskip van een douglas direct rood gaat krijgen omdat hij de spanning niet aan kan

11 mei 2011 om 22:32

De selectie van Twente is gewoon beter dan die van Ajax. In de verdediging is Ajax inderdaad beter ja, op Douglas - Alderweireld na, maar voor de rest is Twente op íédere plek beter. En waarop basseer je dat Douglas rood gaat krijgen? Hij heef twee keer aan de noodrem moeten trekken, waarbij hij twee keer rood kreeg (en een keer flipte), maar dit heeft niks met druk te maken. Bovendien hebben de spelers van Twente meer ervaring in het spelen van kampioensduels dan Ajax, dus waarom kan Twente niet winnen? Maar mijn reactie was eigenlijk bedoeld op jou trieste liedje, als je dat niet doorhad

Toch wel begrijpelijk als je t hele seizoen al teleurgesteld wordt. Zou bij de meeste clubs gebeuren als de resultaten en t voetbal tegenvallen (feijenoord uitgezonderd). Daar helpt n eventuele tweede plaats niet meer bij. Twente heeft n trouw legioen maar als t gewoon n subtopper was gebleven zouden ze nu ook niet steeds voor n vol stadion spelen laat staan n uitbreiding overwegen. Ajax heeft ondanks t grote achterland de laatste jaren de grootste moeite om t stadion vol te krijgen.
PSV supporters zijn misschien kritisch en behoren niet tot de luidruchtigste van t land maar ze mogen toch zeker trouw genoemd worden. Elk jaar spelen ze in de competitie voor n vol stadion. Toch niet slecht voor n club die als achterland Brabant en Noord-limburg heeft,
Belangstelling hangt toch samen met prestaties.
Al die voetbalfans hier die dit niet begrijpen gaan die elke keer naar hun favoriete cluble kijken?

11 mei 2011 om 21:46

ligt niet aan het feit dat ajax geen aanhang of animo heeft maar meer aan dhr van der boog die die kaartprijzen achterlijk hoog maakt. wedstrijdjes tegen excelsior en de graafschap zijn al 42,50 euro, 60 euro voor tegen psv en ga zo maar door. met een seizoenkaart is het nog te doen maar 38.000 seizoenskaarten worden er verkocht en er moet een percentage losse verkoop overblijven en juist de dagjes supporters blijven weg omdat je met een gezien van 4 geen 200 euro neerlegt voor een dagje ajax met perkeergeld en arena kaarten erbij!

11 mei 2011 om 22:34

Sorry hoor, maar dit heeft PSV ook gewoon en ons stadion zit relatief gezien voller dan dat van jullie...

Mooi dat voetbalzone dit bericht plaatst. Heel het jaar wordt PSV jaar door dik en dun gesteund en nu is er een enorme reis van 500 km naar Groningen, dan is het toch niet raar dat er zo weinig mensen komen. En al die mensen die hier zitten te zeiken, hoevaak gaan jullie nou eigenlijk naar je eigen club. Dit is gewoon stemmingmakerij van voetbalzone, een schrijver met een ajax voorkeur om zo op deze manier te schijten op de club Psv. Een van de club waar elke speler van zegt dat het een warme club is, de spelers weten zelf hoe belangrijk het is om daar te winnen, ze doen het ook voor zichzelf dus ze zullen echt niet minder gemotiveerd zijn.

Had ook niet anders verwacht, het countervoetbal wat wordt gespeeld is ook niet om aan te zien.
Rutten moet ''oprutte'' en Cocu moet hoofdtrainer worden. De hele achterhoeden moet verkocht worden en doe Dzsudszak er ook maar bij: totaal overschat hopen dat andere clubs dat niet zien en er 20 miljoen voor neer willen leggen.

Als dit gebeurd ga ik volgend seizoen naar alle wedstrijden.

11 mei 2011 om 20:43

Ik vind het vreemd dat je het countervoetbal ter sprake brengt.

Dat voetbal speelt PSV namelijk al heel erg lang, ook toen ze wel verschillende keren kampioen werden. Toen werd er nooit geklaagd over de speelwijze.

11 mei 2011 om 21:20

Ja, maar ik zie geen inzet, het is inspiratieloos, niet om aan te zien gewoon.

Beetje apart dat hier een extra bericht voor geplaatst moet worden... clubs als Excelsior, Roda, Heracles e.d nemen geen enkele keer in een seizoen 200 man mee naar een uitwedstrijd. Ik zou trouwens ook geen bericht over de 3 supporters van Volendam in Maastricht gister? Beetje zielig hoor.

Psvsupporters houden sowieso niet van zo van uitwedstrijden.3 weken geleden monden ze gewoon nog kampioen worden en kwamen ze ook maar 1 vak naar de kuip...maakt verder niet uit, maar doe dan nu niet net als of het een actie tegen de spelers en Rutte is

11 mei 2011 om 21:21

Mochten er wel meer supporters komen dan?
Want dat middelste vak zat vol, maar ik dacht dat het altijd om dat vak helemaal leeg is bij dit soort wedstrijden.

ik begrijp alle ajax supporters die hier reageren, eigenlijk niet. jullie zeggen allemaal wel dat wij successupporters zijn en dat we onze club in de steek laten, maar jij hebt vast de wedstijd twente ajax in de beker wel gezien, alle, maar werkelijk waar ook alle ajax supporters waren weg vlak na het fluitsignaal, ajax speelde best een goede wedstrijd dus ik vond dat de ajax supporters hun spelers ook wel even mochten applaudisseren, op een enkeling na, was het hele vak van ajax supporters leeg en verlaten, en dat noemen jullie dan geen clubveraders, successuporter, supporters die hun club in de steek laten etc

11 mei 2011 om 20:58

Dan moet je de regels van de bekerfinale beter weten. Het verliezende team moet na de wedstrijd het stadion direct verlaten en het winnende team moet dan nog een 30 minuten blijven zitten (dit vanwege de zo omstreden combi-regeling, het grootscheepse vervoer). Normaal is dat bij competitiewedstrijden andersom, dat het uitpubliek dus moet wachten, maar omdat je bij een bekerfinale altijd een winnaar hebt is dit dus een logische regel.

Graag dus even je huiswerk doen en kijk de beelden op afca.nl zou ik zeggen want daar zie je duidelijk de fans klappen voor de spelers.

On: zonde voor zo'n club, maar dit is eigenlijk al langer bekend

11 mei 2011 om 21:24

Tja, wij gingen niet gelijk weg en stonden vervolgens een uur op het station. Ik weet nu waarom ze allemaal zo snel weg gingen!

Daarbij heeft het een niet zo veel met het ander te maken. Ajax is een van de weinige clubs waarvan het uitvak altijd is uitverkocht!

famous for not traveling....
Qua club een grote naam, maar achterban is en blijft een provincieclub.

11 mei 2011 om 20:52

PSV is idd n provincieclub en zal dit gelukkig altijd blijven. Toch knap dat n provincie zo veel kan presteren en een grote naam kan verwerven

Triest vind ik. Zelfs Fortuna nam nog meer dan het dubbele supporters mee naar Almere.

11 mei 2011 om 21:23

Dat was waarschijnlijk ook alleen maar omdat dit de wedstrijd van de waarheid was want verder zitten er meestal maar 3 en een halve kip in de uitvakken bij de Jupiler leaque.

11 mei 2011 om 21:25

Op zich is dit dat ook voor Psv, want als ze geen CL halen, kan PSV wel eens heel erg in de problemen raken.

11 mei 2011 om 21:30

Daar zit wat in inderdaad. Het wordt ook nog een lastige wedstrijd denk ik want Groningen doet het de laatste tijd weer beter en spelen nog voor de 4e plaats. Bovendien is Dzsudzsák geschorst en start Berg waarschijnlijk in de spits wat het nog extra moeilijk maakt.

11 mei 2011 om 21:53

Nouja CL of geen CL vind ik ook behoorlijk een wedstrijd van de waarheid. Fortuna heeft trouwens relatief gezien best een goeie uitsupport.

Sjonge wat sneu zeg, had dit al aan zien komen! Mijn kameraad en ik hebben wel een kaart.

Maar kom op, het aantal beschikbare kaarten was al gehalveerd (normaal kunnen er zo'n 1100 mee in het uitvak in Groningen), maar 175 van de 525 is wel heel erg triest. Beetje verwend allemaal!

Al heb ik het geluk dat ik 45 minuten onder Groningen woon en er een busstop in de buurt van Hoogeveen ligt, maargoed ben laatst ook naar Feyenoord geweest dus niet zo zeuren over de afstand aub. Wil je soms gespannen Ajax-twente kijken? Doe mij maar afleiding Wel appart dat ik dagelijks 2x voor mijn stage langs de euroborg trein

Kom op zeg! Bah, als ik naar Dortmund ga dan rij ik ook 3.5 uur erover, en weer terug. Dat is gewoon een leuk dagje, en dan ga ik alleen nog met mn pa. Maar als je naar uitwedstrijden gaat van je club, dan ken je in dat uitvak sws veel mensen en dan kan je toch ook gewoon voor de gezelligheid?

En dit moet een topclub voorstellen? Met zulke steun wordt PSV ook volgend jaar geen kampioen.

Ook Ajax was een paar weken geleden 'uitgeschakeld' in de titelstrijd. Die mensen zijn nog wel gegaan. De uitsupporters die met Ajax meereizen zijn dus trouwer dan een heel groot deel van de uitsupporters van Psv, opvallend!

ik denk eigenlijk dat dit de psv supporters expres doen. als teken dat ze het niet goed vinden hoe de gang van zaken nu gaat, dus als protest. misschien dat Rutten dan opeens bedenkt dat de fans hem niet meer erg steunen met dat laffe voetbal(zeg ik als psv supporter). misschien dat hij dan wakker word en weggaat, want met Rutten winnen we volgend jaar opnieuw niet de titel.....

Dat afstandsgezeur is gewoon onzin. Roda en Groningensupporters komen beide uit de iets verdere streken, en moeten dus altijd flinke afstanden afleggen voor een uitpotje. Ik hoor ze nooit zeuren. Daarbij...naar groningen ben je soms sneller op de plek dan in de randstad met de huidige fileproblematiek daar.

12 mei 2011 om 00:05

Helemaal waar.
Jullie hebben vrij weinig regionale wedstrijden. Dus hulde voor jullie uit-support !

Ik kijk week in week uit wedstrijden van psv zelfs de oefenwedstrijden! Ben geen succes supporter want ben letterlijk met psv opgegroeit! Want zou een succes supporter zitten met tranen toen ze waren uitgeschakelt in de halve finale van de CL tegen ac milan? Ik investeer al me vrije tijd aan psv, ben ik dan een succes supporter? Het antwoord is Nee!!

Psv was dit seizoen gewoon vaak niet om aan te zien met als hoogtepunt de late treffer tegen de club die nu gedegradeert is.
Ik ga psv steunen,de wedstrijd is op eredivisie live 3 dus, vind het jammer dat er maar circa 250 mensen gaan. Ik blijf vol volhouden dat we de wedstrijd gaan winnen.

Kunnen de Psv-supporters weer gaan zingen: Helemaal niet in Amsterdam.
Net zoals ze dat deden bij Glasgow Rangers in het uitvak.
Terwijl het wederom helemaal niets in Eindhoven is.
Ze kunnen hun energie beter steken in liedjes om hun eigen ploeg te steunen.
Je kan me overigens niet wijsmaken dat er maar 175 fans de moeite willen nemen om 5uurtjes te reizen.

11 mei 2011 om 22:02

Misschien moet je je eens een beetje verdiepen in wat er speelt bij de Psv-supporters, aangezien er zo'n zielige nepsupporter van jouw club speciaal naar Glasgow was afgereist om de Rangers aan te moedigen, in zijn Ajax-shirtje! Deze werd opgemerkt en dáár werd dat liedje tegen gezongen!
Hier is de link, het stukje van 'helemaal niets in Amsterdam' is helaas niet te zien http://www.youtube.com/watch?v=ebhsr-s0hlu

Het is een feit dat PSV de meeste liedjes heeft om hun ploeg te steunen. Tik eens op Youtube in en je zal echt versteld staan!

Ik denk dat het overal rustig is in de stadions. Denk dat veel mensen ervoor kiezen om naar Ajax- Twente te kijken. Dat is toch wel de wedstrijd van dit weekend. Wij als ajacieden hopen natuurlijk op Ajax, maar heel veel supporters willen ook graag zien hoe Twente kampioen wordt, omdat de haat naar ons zo groot is. Overal waar ik kom wordt gezegd dat Twente kampioen wordt. Ik hoop dat we zondag iedereen de mond kunnen snoeren en dat we kampioen zijn.

Was een beetje te verwachten.. Hoeveel mensen passen er in dat uitvak?

Bij Heracles hadden ze ook maar 250 man, niet voor niets ''famous for non-traveling''. Zou wat zijn als het een keer écht slecht gaat.

niet om als excuus te gebruiken maar ik denk dat veel ook psv supporters ajax - twente willen kijken omdat die gewoon heel erg spannend word. Dat mensen nep supporters gaan roepen kan ik niet echt tegen.

11 mei 2011 om 21:59

Dus andere clubs gaan boven je eigen club, terwijl ook die nog een belangrijke wedstrijd speelt. Dan ben je toch simpelweg een nepsupporter en is het logisch dat dit geroepen wordt. Liever Ajax - Twente kijken en PSV via telekekst volgen.

11 mei 2011 om 22:07

Ze gebruiken het dan toch wel als excuus. Sjonge jonge jonge. Wat voor supporter ben je dan....

11 mei 2011 om 22:21

Ik kan er ook niet heen, maar ik kijk zeker wel liever PSV dan Ajax-twente. Het lijkt mij toch dat de meeste supporters liever PSV kijken dan naar Ajax, misschien af en toe even naar kanaal 1 voor de tussenstand bij een blessure ofzo, maar verder wordt het toch Groningen-psv.

Gloryhunters stay home! Bij PSV nemen ze het wel erg letterlijk..

Als PSV supporter schaam ik me hier een beetje voor. We staan toch een beetje bekend als succes supporters en door dit soort acties wordt dat alleen maar erger.. Van de andere kant snap ik het ook wel en is het ook iets wat bij elke club gebeurd, zelfs bij de trouwe Ajax fans. Ik kan me wedstrijden van Ajax herinneren waarbij de supporters met de rug naar het veld gingen staan omdat ze niet tevreden waren over de prestaties. Supporters zijn toch de eerste die een signaal kunnen en mogen afgeven! De manier hoe het nu gebeurd vind ik alleen een beetje jammer.. Er staat veel op het spel!

11 mei 2011 om 22:09

Kijk aan een realistische PSV supporter, ze bestaan nog.

11 mei 2011 om 22:45

@frankie88

Ik zou me niet schamen voor de andere PSV supporters, maar zou me eerder schamen voor de wanprestaties van zowel het bestuur als de spelersgroep van Psv.

Heb dit seizoen weer een vermogen uit gegeven aan kaartjes. En heb geen best, maar nog veel erger, een zeer ongemotiveerd PSV gezien. De lamlendigheid straalde er gewoon van af. Na het laatste fluitsignaal is het nog te veel moeite voor de spelersgroep om de meegereiste supporters te bedanken.

Heb zelf aankomende zondag andere afspraken staan, maar was anders zeker wel gegaan. Maar kan me best voorstellen dat er supporters zijn die het even niet meer zien zitten. Dit gaat niet enkel om het missen van de titel, de mannier waarop dit gegaan is veel erger. En waarschijnlijk blijft Rutten zitten, dus de pijn zal nog wel even voortduren.

11 mei 2011 om 22:54

Ik snap het ook wel, zoals ik al zei maar ik vind het jammer dat ze ons hierdoor succes supporters kunnen blijven noemen, voel mezelf dan ook een beetje aangevallen terwijl ik (en vele met mij) helemaal geen succes supporter ben.

Daarnaast vind ik het moment erg ongeschikt als we beter voetbal willen zien. De tweede plaats die op het spel staat kan erg veel geld opleveren en dat is toch een beetje mijn hoop om er weer bovenop te komen, want zonder geld en met Fred Rutten zie ik het de komende jaren helemaal somber in... Hopen dan maar dat ook met minder aanhang een goed resultaat wordt behaald!

Leuk, dat wij in de JL meer supporters op de been weten te krijgen (muv Cambuur) dan een gerenomeerde club als Psv. Wij zijn geen gloryhunters. Na 15 wedstrijden wisten wij al dat we niet voor de titel gingen. Maar hebben de club niet in de steek gelaten. Ik spreek dan over FC Den Bosch! En natuurlijk, er zullen wel weer azijn z**kers zijn die het beter weten maar in de JL zijn er genoeg clubs die een grote volgersschare hebben. Daar kan menig Eredivisieclub (met de nadruk op menig) een puntje aan zuigen. Een club volg je in goede EN slechte tijden.

Dat PSV topclub onwaardige supporters heeft is toch nooit een geheim geweest. Sta hier zeker niet van te kijken.

11 mei 2011 om 23:53

En daarom blijft het vooral een regionale club.

Verder eens kijken of ze de status van topclub kunnen handhaven. Want financieel zit het moeilijk, er moet bezuinigd worden. En de selectie herbergt ook geen gigantisch kapitaal (alleen Dzsudzsak en Lens uitgezonderd).

Dit is dus de reden dat Psv altijd in de schaduw van Ajax en Feyenoord zal blijven staan. Bij die 2 clubs zal zoiets als dit niet snel voorkomen. De psv-ers kunnen nog altijd 2e worden en dat lukt makkelijker met een vol uitvak. Het is voor Psv op dit moment van levensbelang om voorronde champions league te halen. Het zegt genoeg over de band die de fans met hun club voelen. Na het lezen van dit bericht hoop ik dat Psv derde wordt want met zulke supporters verdien je geen champions league te spelen.

Wat een belachelijke reacties van veel feyenoorders en Ajacieden.
Ik ben dit jaar d ehelft van de uitwedstrijden geweest en heb lang getwijfeld mbt Grunn uit maar ik ga ook niet. Vanuit mijn kant bezien is het puur omdat ik die lamme flikkers niet achterna ga reizen omdat ik nu al kan voorspellen dat ze met 0,0 inzet het veld ingaan en Groningen er vol op klapt.
Na Twente, Nac, Roda JC, Feyenoord, Utrecht, AZ, Graafschap en Heracles ben ik er ff klaarmee. En ga dan niet lopen roepen successupporter want ik ga naast alle thuiswedstrijdne en bovengenoemde uitwedstrijden ook 3 of 4 trainingen per week bezoeken. Samengevat: Het punt voor mij is: Ik hou van Psv, maar ik baal van dit team!!

PS. voor alle Ajacieden en Feyenoorders: de enoge club die in Eindhoven Beide uitvakken vol had was Fc Twente en jullie als topclubs Niet! Dus kijk eerst naar jezelf voordat je over anderen praat!

Tsja, ajaxs heeft de meeste supporters uit de provincie, er kan dus altijd lokale aanhang komen ( indien vrij vervoer) ik ben benieuwd als alleen de amsterdammers (en directe omstreken) geteld worden.

@sittardrulez
Pertinet onwaar. De fans hebben wel een hele goeie band met de club, maar kunnen zich niet identificeren met deze selectiespelers!!!

Daarnaast is het zo dat deze wedstrijd door veel vaste uitwedstrijdsupporters een Statement gemaakt wordt dat men er klaar mee is dat je als supporters een paar duizend euro uitgeeft om je club aan te moedigen en dan totaal geen inzet ziet bij de spelers! Dus wie laat wie nou in de steek?

11 mei 2011 om 22:51

@stuupke

Ben het met je eens. Een groot deel van de supporters die nu uit protest of om een andere reden niet mee afreizen naar Groningen geven een vermogen per seizoen uit om PSV te steunen.

Vraag me af wat de gemmiddelde Voetbalzone bezoeker, die hier alle PSV supporters uitmaken voor nepsupporter, uitgeven per seizoen om hun favoriete club in het stadion te steunen.

12 mei 2011 om 00:01

Maar waarom ga je dan wel 16 wedstrijden op pad en toevallig de laatste niet ??

Het is toch niet zo, dat PSV pas de laatste 2 wedstrijden als een krant speelt ? Volgens mij vallen de meeste Psv-wedstrijden in 2011 al tegen ....

ik begrijp de fans wel psv heeft de beste selectie van nederland en nog worden we geen kampioen .psv speelt vaak zonder passie geen inzet geen door zettingsvermogen dat neem ik fredje kwalijk .er straalt er helemaal niets van uit geen uitstraling wat ze wel een paar jaar geleden wel hadden .de neiwe alex waar marcel brands over heeft maakt week in week uit veel blunder marcelo snel terug sturen naar polen want kan het psv niveau niet .en om maar over de back te zwijgen pieters manolev snel de prullenbak in doen .we roepen al weken dat niet loopt maar fredje doet er niets aan

11 mei 2011 om 23:20

Raar dat je eerst zegt dat PSV de beste selectie van Nederland heeft en daarna 3 van de 4 verdedigers uit de basis PSV onwaardig acht..

@minken

Gelukkig denken veel studio sport supporters zo. Internationaal staat PSV overigens heel anders bekend.

Ik denk dat het voor een topclub uit de provincie beter moet, maar dat de verhoudingen gezien de totale achterban niet veel verschilt met de cijfers die andere clubs kunnen overleggen!

En nogmaals de enigste club die het volledige uitvak in Eindhoven kon vullen was Twente!
Verder niemand, dus de supporters van alle andere clubs zijn om in jouw bewoordingen te spreken ook Famous For Not Travelling?

Aan al diegene die in deze topic zonodig hun gal moeten spuien over een bepaald publiek door ze als ' nepsupporter ' weg te zetten. Hier zijn zomaar een paar voorbeelden van hoe de betekenis van een ' nepsupporter ' ook geïnterpreteerd kan worden.

Je bent pas een nepsupporter, als je overbetaalde lamlendige pseudo-vedetten blijft aanmoedigen.
Je bent pas een nepsupporter, als je een trainer blijft steunen die niet capabel genoeg is om een topclub te leiden.
Je bent pas een nepsupporter, als je niet inziet dat profclubs tegenwoordig miljoenenbedrijven zijn waarin dan automatisch gepresteerd dient te worden.
Je bent tevens pas een nepsupporter, als je dan niet in kan zien dat voetbalclubs zich hiermee ook enigzins buiten de realiteit hebben geplaatst.
Je bent pas een nepsupporter, als je geen statement wil, durft of kan maken inzake verkwisting van vele miljoenen d.m.v. wanbeleid binnen de club.
Je bent pas een nepsupporter, als je ten alle tijde, alleen maar braaf betaald, in de handjes klapt en bemoedigende liedjes vanaf de tribuhne zingt.
Je bent pas een nepsupporter, als je dan tevens geen begrip op kan brengen voor anderen betalenden supporters die waar voor hun geld willen, en daarom prestaties willen zien van de club die hun aan het hart gaat.
Je bent een nepsupporter als je niet kan inzien dat geld het voetbal langzaamaan kapot maakt.
Je bent een nepsupporter als je dan ook nog durft te denken dat voorronde Championsleague een prijs is... want het draait alleen maar om geld dat uiteindelijk door wanbeleid toch weer verkwanseld word !
Je bent een nepsupporter, als je denkt dat jezelf beter bent dan een andersdenkende supporter.

Het doet mij in ieder geval pijn dit alles te moeten constateren...in mijn voetbalhart welteverstaan!

Zie je maar weer wat voor succes-supporters het zijn, missie niet behaald dan maar thuis blijven.
Triest, triest, triest....

Leuk die discussies hier op VZ. Zoals bekend hebben Ajax en Feyenoord altijd een vol uitvak, zelfs Ajax uit ( voor psv ) heeft psv geen gevuld uitvak terwijl er zal supporters zijn. Ze zijn thuis soms sfeer vol in een mooi stadion, maar voor de rest laten de psv supporters het af weten terwijl de supporters van Ajax en fnoord niet alleen bij de wedstrijden zijn maar ook er buiten. Ik ben Ajax supporters maar ik vond het afscheid van Moulijn prachtig, ook dat van Bobby Haarms was mooi. Maar ik denk dat zulke dingen niet bij PSV kunnen gebeuren!

Net nu ze de steun zo hard nodig hebben, geven de supporters niet thuis.

Het is bekend, dat PSV vaak het uitvak niet 100% gevuld krijgt. Maar in deze fase mag je de club niet laten zakken. Supporter zijn ben je niet even, maar heel je leven > in goede en slechte tijden !

Hey Ajacieden, het lijkt mij slimmer om niet op zulk soort artikelen te reageren. Daar hebben wij het recht niet eens voor. Als het bij ons niet loopt verzaken er ook genoeg supporters, dus please reageer hier nou niet op op een verkeerde manier, zo zuiver je onze naam misschien nog een klein beetje.

Je kunt veel zeggen over PSV maar ik vind niet dat ze het heel slecht hebben gedaan afgelopen seizoen. Met deze selectie voorronde champignons league halen is een redelijke prestatie van Fred Rutten. De verdediging is waardeloos, alleen de aanval en het middenveld waren ( zeker de eerste seizoenshelft met Ibi en Reis ) van een voor eredivisie begrippen hoog niveau.

De kritiek dat PSV laf voetbal speelt is op het eerste gezicht overigens terecht. Want als ze het hele seizoen op de aanval hadden gespeeld, hadden ze waarschijnlijk meer punten behaald dan nu. Máár, dat is ook maar een voorspelling achteraf. Misschien had Fred wel gewoon gelijk en kon PSV enkel door dit laffe countervoetbal nog een respectabel aantal punten halen.

Al die excuses om niet te gaan, ik word er een beetje ziek van!

Ik ben zelf op 4 wedstrijden na(metalist,benfica,ajax en willem2) alle uitduels wezen kijken. Of ik nu in geldproblemen zat, of ik naar school moest ja of nee!

Als echte supporter ga je ook naar zo'n wedstrijd toe, helaas zijn er die bij ons maar een stuk of 200. Als je dan kijkt naar Feyenoord, wat die ooit voor prestaties leven en als je dan kijkt in het uitvak: Altijd Uitverkocht!

Dit is voor Psv DE belangrijkste wedstrijd die we de afgelopen jaren gespeeld hebben, Als je geen CL haalt, kan je de titel de komende 5 jaar op je buik schrijven! en dan gaan er nog geen 300 supporters mee, Schandalig

Was dit de kampioenswedstrijd geweest, was het wel uitverkocht geraakt. Waarom dan wel? Het spel is dan nogsteeds hetzelfde, de inzet is nogsteeds hetzelfde, de trainer en spelers zijn nog steeds hetzelfde

Eén van de supporters zegt dat PSV hen in de steek gelaten heeft. “Ik denk niet dat wij het af laten weten. De spelers hebben het hele seizoen het af laten weten.”

Een vreemde uitspraak van de geciteerde psv-supporter. Heb vaak kritiek toch gehoord vanuit Eindhovense richting, maar nooit op deze manier.

En hoe kan een team het het hele jaar ineens laten afweten als het ongeveer drie-kwart van de gehele competitie op de eerste plaats heeft gebivakkeerd met af en toe afwisselen met Twente?. Dan was het spel wel niet optimaal en mooi om te zien, maar de resultaten waren, zeker in vergelijk met de concurrentie niet slecht.... dat PSV het kampioenchap heeft vergooid is iets van de laatste 5 speelrondes.

Weten we het nog?. Na 28 speelrondes stonden jullie bovenaan, gevolgd op 1 punt door Twente en maar liefst 6 punten voor op Ajax.

Is al jaren een bekend feit. Psv: Famous for not travelling.

Nu zal ik waarschijnlijk een berg kritiek over me heen krijgen, maar dit is toch niet iets nieuws ? PSV heeft nog nooit bekend gestaan om het meenemen van veel uitsupporters. Tijdens de laatste wedstrijden onder Koeman of Vergoosens's ( het was 1 van de 2 ), wou PSV er zelfs geld op toe leggen om meer supporters mee te krijgen om PSV toen in die laatste cruciale wedstrijden te steunen. PSV wou toen de combi prijs betalen voor haar supporters, zodat zij enkel het wedstrijdkaartje zelf moesten betalen. Daar werd toen amper gehoor aan gegeven. Tijdens de beker finale van 2006 lukte het PSV niet eens om de tweede ring vol te krijgen, terwijl dat toch een serieuze prijs is. Vandaar dat ik sommigen verbaasde reacties niet begrijp.

Er is altijd wel een excuus, de combi regeling, de prijs, de afstand etc etc etc.
Nu zullen er gerust wel supporters zijn die niet kunnen voor wat voor reden dan ook, maar Ajax en Feyenoord krijgen het wel ( bijna ) altijd voor elkaar om een vol uitvak te krijgen zowel nationaal als internationaal. PSV famous for not travelling is altijd al zo geweest, ongeacht of men nou presteert of niet.

En maar klagen over de Succes-supporters van Ajax ? Nou nou nou....
Schijnen er toch meer dan genoeg van in Eindhoven te zitten !

Dit zegt natuurlijk wel wat over de achterban van Psv. Tuurlijk zullen ze teleurgesteld zijn, maar komop, die tweede plek is nog haalbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren