'Vertonghen kan salaris gaan verdrievoudigen bij Man City'

Dinsdag, 10 mei 2011 om 07:09

De kans is aannemelijk dat Jan Vertonghen na de zomer in het shirt van Manchester City speelt. Ajax-trainer Frank de Boer laat in De Telegraaf weten, dat hij vernomen heeft dat Roberto Mancini aanwezig was tijdens de bekerfinale tegen FC Twente. “Ik ken de geruchten uit Engeland dat City hem wil. Eén en één is twee”, aldus De Boer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Kan Ajax een verlies van Jan Vertonghen opvangen?


Gerelateerd

155 reacties (laatste reactie door Peskens-PSV)

Ik zeg doen en zeker wanneer Ajax kampioen wordt, dan kan je met een prima gevoel vertrekken. Lekker naar City gaan, heerlijk verdienen, spelen met topspelers in een topcompetitie. Wat wil je nog meer.

10 mei 2011 om 08:13

Ajax heeft altijd geroepen 15 miljoen voor Vertonghen en als City komt je daar gewoon aan houden en nog 5 erbovenop doen want die betalen toch elk bedrag (hoe belachelijk dan ook haha) dus gewoon 20 miljoen en dan haal je er misschien 17 uit. Hoop dat hij blijft en als hij gaat hij niet vertrekt naar een club als City waar ze elk seizoen 4 nieuwe verdedigers kopen.

10 mei 2011 om 09:04

@ Ajacied777

Ja inderdaad.. je moet gewoon lekker hoog gaan zitten. Je kan bij City heel makkelijk grof onderhandelen.. Ik hoop alleen dat rik vd boog er dan niet meer bij zal zijn.. Phff wat is die man een slechte onderhandelaar.. Voorgaande jaren werden er bedragen in de media genoemd van 30-40 miljoen voor Suarez (en terecht als je hem vergelijkt met een huntelaar ofzo, en terecht als je ziet met hoeveel lof ze over hem praten in engeland).. Uiteindelijk verkoopt vd Boog hem voor een kleine 20 miljoen ofzo wat bij een 'als als als' 26 miljoen max kan worden.. En toch het een hele mooie deal noemen.. gladjakkerd is het die vd Boog.

10 mei 2011 om 09:35

vd Boog is niet heel erg slecht hoor. Suarez had gewoon een zeer matige periode achter de rug en als dat door zou trekken willen de clubs nog minder betalen voor hem. dus kan je hem maar beter verkopen voor rond de 25mil dan wanneer je er aan het einde van het seizoen maar 18 krijgt. Als ik kijk naar Emanuelson die is toch voor een kleine 2 mil vertrokken terwijl die aan het einde van het seizoen gratis de deur uit zou lopen prima deal in mijn ogen. En voor een verdediger uit onze competitie kan je gewoon niet meer vragen dan max 18miljoen. Denk ik dan.

10 mei 2011 om 09:52

Suarez had zeker een minder periode, maar toch vind ik het jammer dat hij niet lang met de Boer heeft samengewerkt. Want in de wedstrijden dat de Boer aan het roer stond en Suarez deed mee, deed hij het wel verschikkelijk goed. Maar Suarez wilde op dat moment graag weg en had een minder periode achter de rug, kortom ajax heeft op dat moment het maximale eruit weten te halen. Dus vind vd Boog geen slechte onderhandelaar.

10 mei 2011 om 09:52

Suarez een mindere periode??.. Hij scoorde in een half seizoen 7 goals in de competitie.. maaar hij speelde ook veel wedstrijden niet EN hij 'raakte zo'n 12-13 keer de paal of lat.. dat is gewoon hartstikke pech. Als hij daar de helft van raakt loopt hij gewoon zowat 1 op 1.. Daarnaast was er helemaal niks veranderd met hoe gevaarlijk suarez is enzovoort... En zoveel mensen beredeneren zo raar.. Zo veel mensen zeggen en zeiden 'straks is hij over een half jaar nog veel minder waard'.. Dat is echt belachelijk! Hoe langer je hem houd hoe meer hij kan doen en meer hij leert en meer betekent voor Ajax.. en dus hoe meer waad hij word.. Hij had geen aflopend contract ofzo. Hij werd geen 34.. een speler van zijn kaliber, met zijn mentaliteit, met zijn talent.. die word echt niet minder waard in een half jaar tijd.. Daarbij komt dat we met hem nu al kampioen waren.. Als je ziet dat je niemand voor hem terug hebt gekregen en je nu alsnog 1 punt achter staat op twente.. Dan is hij ok veel meer waard omdat mede dankzij hem Ajax weer kampioen was geworden in dat geval.

10 mei 2011 om 08:59

Ik geloof niet dat vertonghen valt voor het geld.. Ik geloof dat hij het liefst naar een club gaat die hij heel mooi vind.. En dan heb ik hem vaker horen praten over Milan, arsenal.. dat soort clubs.. Daar verdiend hij misschien 1,5-2 keer zo veel als nu, maar ik geloof dat hij dat ook prima vind.
Maarja.. misschien vind hij City ook wel een mooie club, dan moet hij het natuurlijk doen... Voor Ajax is het goed omdat je makkelijk hoog kan gaan zitten bij de biedingen.

10 mei 2011 om 13:30

Ajax moet zijn contract lekker verlengen en zijn salaris verdubbelen ipv geld aan Mathijssen besteden die nog twee jaar mee kan. Het is een van de best opbouwende verdedigers ter wereld, en Ajax vraag 'maar' 15 miljoen. Vermaelen ging weg voor 12 naar Arsenal en was een koopje volgens Wenger, terwijl Vermaelen in vergelijking met Verthongen een koekenbakker is. Ik snap hier niets van als dit waar is.

Benfica weet ook David Luiz voor 25 miljoen naar Chelsea te brengen en er zijn maar twee clubs die nog gekker zijn dan Chelsea met het uitgeven aan gestoorde transfersommen, namelijk Real en op nummer 1 komt City. Dan verpats je dus als goed bestuur niet Vertonghen voor slechts 15 miljoen aan City.

10 mei 2011 om 14:11

Ik snap niet helemaal waarom je deze reactie geef op mijn bericht.. want ik ben het helemaal met je eens hoor ..

Alleen kan je wel vergeten dat vertonghen een nieuw contract neemt hoor.. Die is duidelijk genoeg geweest.. die wil naar de europese Top. En terecht.. dat verdiend hij en daar is hij zeker goed genoeg voor.

Voor 20 miljoen laten gaan naar city.
En niet voor minder.
Ze betalen toch wel als hem echt willen hebben.
Bij manchester city kijken ze niet naar een paar miljoen meer of minder.

10 mei 2011 om 08:24

Dan maar hopen dat Ajax niet bij meneer Gudde aanklopt voor advies want dan kunnen ze fluiten naar hun geld

10 mei 2011 om 09:00

@ markdragie

Jij doelt op het gerucht met de Guzman? Er is nooit een officieel bod gedaan door City, dus je opmerking raakt kant noch wal.

10 mei 2011 om 09:20

Was ook maar een grapje. Ook omdat ik die 20 Miljoen wel een beetje erg veel vindt maarja wie weet.

10 mei 2011 om 08:49

Ja ze zijn gek bij City! :S 15 miljoen is meer dan genoeg, en voor 20 miljoen halen ze wel een betere centrale verdediger hoor! Maar zou wel mooi zijn met Company, maar waar blijven de Nederlandse centrale verdedigers?? Die Belgen hebben me een bekki egoeie verdedigers!

10 mei 2011 om 10:55

Ik begrijp er niks van.

10 mei 2011 om 15:03

Zal ik ook direct doen, maar wat hebben ze eraan:
Boateng
K. Toure
Kolarov
Kompany
Lescot
Richards
Zableta
Denk niet dat hij daar in de basis komt??
Maar ja, dat dacht ik van Vermalen ook niet, afwachten dus: de tijd zal het leren

Ik zeg doen Verthongen en Ajax. Manchester City is een mooie club over een paar spelen ze echt mee voor het kampioenschap. Het mooie is dat Manchester City nog veel gaat bieden voor Verthongen ook. Ze stikken daar toch van het geld en het geld kunnen wij wel gebruiken.

Sowieso 5-10m bovenop de vraagprijs gooien als Manc komt.

Vd Wiel en Vertongen voor 40 miljoen zou ik zeggen. (voor de reacties komen, tuurlijk is dit niet marktconform, maar de andere transferbedragen van city zijn dat ook niet)

10 mei 2011 om 08:00

Van der Wiel halen ze nu toch niet, die heeft dit seizoen nog niks laten zien.

10 mei 2011 om 18:45

Waarom denk ej dat ik zeg dat hij weg mag? haha

gewoon doen en dan bij groningen aankloppen of granqvist op gehaalt kan worden . maar ik hoop eigenlijk dat een andere club komt voor hem. ik denk niet dat hij voor het geld gaat. dan kan een man u of arsenal hem ophalen.

10 mei 2011 om 08:35

Ja en dan typisch ajax, vertonghen proberen te verkopen voor de hoogste prijs en dan vervolgens Granqvist voor max 3 miljoen kopen want ja spelers uit de Nederlandse competitie zjin niet veel meer waard .

Groningen is ook niet gek en ik denk dat Granqvist niet gek krijgt door een arbitrage zaak alsnog naar ajax te verkassen.

Ik kan me niet voorstellen dat Man City zit te wachtten op een speler uit de Nederlandse competitie, die halen wel direct een topper die allang heeft kunnen laten zien de hoogste niveau aan te kunnen.

10 mei 2011 om 08:55

Wie heeft het over een arbitragezaak voor Granqvist? Volgens mij zou De Boer graag Mathijssen hebben als Vertonghen zou vertrekken.

10 mei 2011 om 08:58

Was jij ook niet zo'n figuur die dit bij Suarez zei. Een van de revelaties van de PL die inmiddels al weer het dubbele waard is.

Als je een beetje voetbalverstand hebt zie je dat Verthongen dat niveau goed aan kan en dat een zeer grote kans van slagen is bij City.

Hoe lang is het contract nog van Granqvist?

10 mei 2011 om 09:58

Ik had ook vernomen dat de Boer mathijssen wilde hebben als vervanger van Vertonghen, maar als het contract van Granqvist niet lang meer doorloopt, dan zou ik toch voor Granqvist gaan.

10 mei 2011 om 10:08

Ook Mathijssen mag voor een erg bescheiden bedrag vertrekken. HSV schijnt te willen verjongen en veel spelers mogen deze zomer vertrekken. Ik dacht dat onze Joris ook bij die groep hoort.

10 mei 2011 om 16:48

ik denk dat als man city naar Arsenal kijkt waar Vermaelen staat die het geweldig deed voor zijn blessure dan weten ze dat vertonghen ook goed is dus weet niet wat jij praat

wie zegt dat granqvist voor 3 miljoen gaat halen of een arbitragezaak ik zeg gewoon dat ze moeten proberen granqvist te halen

Denk niet dat Mancini er alleen voor Verthongen was. Volgens mij gaat het tussen Douglas en Verthongen.

10 mei 2011 om 07:57

De Douglas waar Man. City in is geintresseerd is niet Douglas' van Twente, maar Douglas Costa van zenit.
Daarnaast heeft Douglas (nog) geen Nederlands paspoort en geen international. Daarom is hij nu nog niet interessant voor de Engelse voetbalmarkt.

10 mei 2011 om 08:15

En waarom denk je dat? Gisteren geluncht met Mancini? Douglas zou in Engeland nieteens een werkvergunning krijgen aangezien hij niet voldoende interlands heeft gespeeld en nog geen europees paspoort dus lijkt me sterk dat hij voor Douglas op de tribune zat.

10 mei 2011 om 09:02

Toch zou men kunnen besluiten hem een werkvergunning te geven als men vindt dat hij een meerwaarde kan zijn in de competitie.

Gewoon doen zeggen ze. Die jongen heeft Kompany, Kolo Toure & Lescott voor zich? No way dat hij die gaat winnen. Dit gaat de zoveelste miskoop van City worden. Elke dag met 60 man trainen en op wedstrijddagen op de tribune.

10 mei 2011 om 08:37

Kompany en Touré zijn rechtsbenig dus die zullen het samen uitvechten voor de rechter centrale verdediging. Daarbij is Touré al 30 jaar. Alleen de linksbenige Lescott zal een goede concurrent zijn.

10 mei 2011 om 09:04

Touré is idd pas 30 jaar, kan dus nog minimaal 3 jaar mee op het hoogste niveau en ik denk niet dat Vertonghen drie jaar wil wachten op een basisplaats.

10 mei 2011 om 09:47

Kompany zal zijn basisplaats de komend seizoen niet verliezen. Zou wel mooi zijn voor België, Vertonghen en Kompany naast elkaar bij City. (En anders kan hij nog altijd naar Arsenal he).
Jan heeft toch altijd gezegd dat hij wil vertrekken als hij kampioen wordt. Awel, het is de moment! Denk niet dat iemand in Amsterdam het hem dan kwalijk zou nemen.

10 mei 2011 om 18:36

Kompany speelt zowel L-als R-cb. Als Touré speelt, staat Kompany links, speelt Lescott dan staat Kompany rechts. Kompany speelt altijd.
maar met Touré is het afwachten met zijn dopingverhaal.
Boateng kan ook nog als CB spelen.

10 mei 2011 om 08:48

wie hij daadwerkelijk voor zich heeft mag Mancini bepalen. Mancini gaat echt niet iets halen om als 6de man te laten fungeren, dan zal iemand anders dat dus moeten doen. Verder is Vertonghen links en zowel op de vleugel als centraal bruikbaar.
Maargoed, ik zou me zo voor kunnen stellen dat Vertonghen warmer wordt van geruchten over Arsenal of Barca. het salaris zal voor de nuchtere belg de doorslag niet geven hoop ik.

10 mei 2011 om 08:53

Dat is dus juist het probleem bij City die doen dat wel! wat Drogabaa zegt is waar, kijk even wat eens pelers ze op de tribune hebben zitten/zaten.

Santa Cruz, Jo, Adabayor alleen al spitsen

10 mei 2011 om 09:04

ben ik met je eens, maar dat probleem bestaat vooral voorin en onder de eerste trainer. toen hadden ze snelle versterkingen nodig en hebben ze dus maar lukraak aangekocht. Kolarov, Silva, Y Toure, Balotelli en Boateng maken allemaal wel hun minuten hoor, zolang dezelfde trainer er zit moet je er vanuit gaan dat hij een zeker plan heeft.
op het moment dat ze die naar buiten gooien als snoepgoed is het een ander verhaal en natuurlijk is Mancity een groter risico als Arsenal, maar om te stellen dat de aanwinsten achteraan beginnen in de selectie vind ik ver af staan van de realiteit. Ze noemen het niet voor niks 'aanwinsten'.

10 mei 2011 om 09:07

Niet alleen voorin hoor, ook op het middenveld hebben ze behoorlijk wat keuze en zoals Drogbaa al aangeeft ook achterin. Er is gewoon super veel concurrentie de kans op een vaste basisplaats is dus erg klein. Zeker omdat Vertonghen zich internationaal nog nooit heeft kunnen bewijzen is het wellicht verstandig om een tussenstap te maken. Al zou ik hem wel begrijpen hoor, in één klap financieel onafhankelijk.

10 mei 2011 om 09:49

zo krijgen ze wel het stadion vol

10 mei 2011 om 11:45

Voor de toekomst is Kompany/vertonghen toch een mooi duo, aangezien Touré en Lescott al wat ouder zijn. Ook zijn beide belgen, misschien heeft Kompany dit wel aangeraden.

Moet Ajax doen, lekker 20 miljoen cashen en dan chivu (contract 2012, mag weg, en zij dat hij terug wou keren bij Ajax) of heitinga proberen te halen.

10 mei 2011 om 08:49

ja heitinga nu halen. weet je wat die verdiend per week? is volgens mij echt niet haalbaar.

10 mei 2011 om 08:54

En Chivu is al helemaal niet gek!

Die gaat lekker naar een spaanse of Italiaanse subtopper (napoli wilde hem ook geloof ik).

10 mei 2011 om 08:56

Een terugkeer van Chivu zou geweldig zijn voor Ajax. Maar is hij, ondanks dat hij weg mag, haalbaar voor Ajax?

10 mei 2011 om 09:21

Hij heeft een paar keer aangegeven na zijn huidige contract (2012) terug te keren bij Ajax, maar de laatste keer dat hij dit zei was 2009.

10 mei 2011 om 10:34

Misschien dat ze hem dan nog een keertje moeten polsen. Mathijssen zou natuurlijk een goede vervanger zijn, maar Chivu zou zo mogelijk nog beter zijn.

Zou natuurlijk een enorme aderlating zijn voor ajax, maar een miljoen of 15 verzacht wel de pijn :P

@hanguh, vd Wiel??????????? heb je zondag de wedstrijd niet gezien.!

Wie zegt dat ze voor vertongen op de tribune zaten? Kan net zo goed voor ruiz, jansen of douglas zijn.

10 mei 2011 om 08:51

wel, dat staat dus hierboven. F de Boer kent de geruchten uit Engeland dat City Jan wil hebben, en aangezien hij aanwezig was en er geen geruchten zijn dat hij iemand van Twente over wil nemen, kan je je evengoed afvragen of hij misschien de materiaalman over wil nemen als je Vertongen niet als gegadigde wil zien.

10 mei 2011 om 10:34

Ik ken alleen de geruchten dat Mancini voor Janssen en Ruiz op de tribune zat, ik ken ook de geruchten dat Douglas hoog op de scoutinglijstjes van Barcelona staat dus nu jij weer?

10 mei 2011 om 11:20

Daar hebben we weer een tukker die altijd denken alles beter te weten.
Geef mij eens je bron dan dat ze City voor Janssen en Ruiz zou komen kijken?
Onee die heb je niet behalve die stemmetjes in je hoofd die je dat altijd vertellen.

10 mei 2011 om 12:20

Riche probeert alleen maar duidelijk te maken dat de meeste geruchten ook alleen maar verzonnen verhalen zijn. Het kan dus zomaar zijn dat Mancini voor andere spelers naar het stadion kwam, of het zo is weet Riche en ik natuurlijk niet. Daarvoor zou je toch echt langs Mancini moeten gaan en vragen.

10 mei 2011 om 20:26

hahaha alsof de telegraaf zo een goede bron is.

Hahahahaha lachwekkend. Bij Ajax komt ie al tekort in de stevige luchtduels, zie de pot tegen Twente. En nu zou hij zich kunnen handhaven in deze hele mooie zware competitie??? No way, een brug te ver, dat nivo kan deze jongen totaal niet aan, gaat voor dat mooie salaris heel vaak de bank warmhouden. Maar goed, het geld vergoed veel, ik zou nog twee jaar proberen te groeien en dan een mooie transfer maken. Als het echt die topper is wat zovelen zeggen, dan zal het er ooit hopelijk nog eens uitkomen.

10 mei 2011 om 08:16

Ja ja ja ja dit soort uitspraken kennen we nu wel. Vermaelen kwam ook veel te kort toch om naar Arsenal te gaan en is daar de sterkhouder sinds zijn komst in de verdediging. Suarez was ook veel te licht voor Liverpool toch en is nu de sensatie in de premier leage. Ook Vertonghen kan het niveau van de Premier leage makkelijk aan want hij is al stappen verder als toen Vermaelen vertrok naar Engeland.

10 mei 2011 om 08:59

Jij als Ajax support meent serieus dat je hem stappen verder vind dan Vermaelen toen?

Dat is echt maar dan ook echt oznin Vermaelen was koppend en si koppend 10x beter, en opbouwend ook! En meer een leider in het veld, Saurez was de beste speler van de competitie, als die dan nog te slecht zou zijn zou vreemd zijn!

10 mei 2011 om 10:56

@eerlijk010:

In luchtduels was Vermaelen ongenaakbaar dat klopt, Vertonghen iets minder maar wint ze ook meestal. Vertonghen is echter opbouwend toch zeker wel iets beter dan Vermaelen, vooral zijn crosspass en het opstomen met bal aan de voet. Hij kiest daarin elke keer het goede moment, dat kon je in de bekerfinale heel goed zien. Klasse verdediger!

Als Psv'er zeg ik natuurlijk doen.
Maar of dit nou echt waar is??
En heeft dan Ajax dan alleen maar jeugdigen in de basis (behalve VD Wiel)?

10 mei 2011 om 08:40

Ik weet het niet hoor, maar volgens mij kunnen we dan ook een aankoop verwachten, want wie uit de jeugd zal dan op die positie moeten spelen?

10 mei 2011 om 12:40

dat kan wel waar zijn ja.

Ik zou nooit naar Man City gaan. Die kopen maar raak. Hij kan beter naar een club als Arsenal gaan die veel gerichter in koopt.

10 mei 2011 om 09:34

Als Arsenal komt moeten ze gewoon al 20 milj vragen, die club wil altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, net zoals bij Vermaelen, moeilijk doen over de prijs om vervolgens na een tijdje in de Engelse media te gaan praten over een cheap deal, dus aankoopprijs van Vertonghen plus nog een deel wat we tegoed hebben voor Verrmaelen
Maar sportief gezien, dus speeltijd, kan ie beter voor Arsenal kiezen idd

Als Ajax zijnde zou ik het doen, City de beste ploeg om je spelers heen te verkopen. Vertonghen kan het beter niet doen, veel zal ie niet spelen gok ik. Ik weet niet of t city of manchester stadium elke week vol zit, maar het lijkt mij dat ze wel aan uitbreiding mogen gaan denken met 200 reservespelers....

Verdiend vertongen nu bijna 1 miljoen per jaar bij Ajax??

10 mei 2011 om 09:09

rekenwonder dat je bent. Weet je wat Sulejmani verdiend?

10 mei 2011 om 15:00

Nee,

10 mei 2011 om 15:06

ik dacht iets van 1,8 m p/jr. vrij veel in elk geval haha

Ik begrijp niet waarom hij maar 12-15 miljoen moet opleveren, ik vind Verthonghen vrijwel de beste verdediger van ajax van de afgelopen jaren, stukken beter dan Vermaelen, en dan levert hij ongeveer net zo veel op.. En dan te bedenken dat die chygrynsky 40 miljoen kostte...

10 mei 2011 om 08:19

Chygrynsky was 25 miljoen, niet 40.

10 mei 2011 om 08:27

De markt is nu toch een beetje anders. Er wordt minder uitgegeven en de prijzen zijn op een enkeling na, een stukje lager.

10 mei 2011 om 09:03

Waarom vinden jullie Ajax supporters (vast niet iedereen) hem beter als Vermealen!

Ik vond Vermealen een zoon veel betere speler! opbouwend en in de lucht!

10 mei 2011 om 15:11

@ eerlijk10
ik vond Vermaelen in de lucht wel beter, opbouwend niet. Iets sterker, ietsje minder voetballende kwaliteiten vond ik Vermaelen. Vertonghen kan daarintegen weer een streep trekken van 30 meter. dat heb ik Vermaelen minder vaak zien doen.

Voor mijn gevoel zou Vertonghen nog 1 jaar kunnen blijven om constanter te worden, Dit jaar was hij gewoon goed, zou mooi zijn als hij 2 jaar echt top was voordat hij vertrok. Feit is wel dat Vermaelen direct zag groeien na zijn vertrek. in die zin begrijp ik het van hem zelf goed (evenals van het vertrek van Vermaelen destijds)

wat de prijs betreft: niemand gaat nu 30 miljoen neerleggen voor een verdediger, dus het is onhandig om dat dan wel te vragen (@ Oscar), aangezien de speler in kwestie dan waarschijnlijk boos wordt

Hoewel ik Vertonghen liever niet zie gaan, is het natuurlijk duidelijk dat hij zeker een stap omhoog verdient en ook aan kan. Maar bij City is een basisplaats absoluut geen garantie, dat weet hij zelf vast ook wel...

Aan de ene kant wel mooi dat City aanklopt, die betalen de volle mik wel. Aan de andere kant ben ik benieuwd of hij wel aan spelen toe komt, met Kompany en Toure centraal achterin. Op het middenveld is er ook geen plek voor hem.

Vertonghen 25 miljoen, onze spelers worden ver ondergewaadeerd kijk eens hoe goed ze zijn geworden Van der vaart Ibrahimovic, Snijder, Huntelaar, Suarez, Vermaelen. Het zijn echte toppers. Terwijl vergelijke spelers in het buitenland moeiteloos bijna keer zo veel opbrengen.

10 mei 2011 om 15:14

Huntelaar is op dit moment moeilijk als topper te bestempelen (ook al ben ik het daar wel mee eens), evenals Vermaeen, die er het hele seizoen uit heeft gelegen.
Als je 25 krijgt voor een verdediger, is dat een knappe prestatie. Ik weet niet wat die David Luiz van Chelsea heeft gekocht, maar daar kan je geen standaard van maken in elk geval. Als Jan weg wilt, moet Ajax gewoon in gaan op een redelijk tot goed bod.

Ik begrijp al die enorm lovende reacties hierboven niet... ik vind het een zeer overschatte verdediger! Hij heeft een zeer sterk duo gevormd de afgelopen jaren, dat is waar, maar op eigen kracht vind ik hem vaak tekort komen. Tekort komen voor de Engelse competitie, bedoel ik hiermee! In NL komt hij er wel mee weg, in het buitenland denk ik niet dat dat het geval zal zijn...

10 mei 2011 om 08:34

Als Ajacied vind ik Vertonghen een overschatte verdediger (ook Alderweireld), maar als Manchester City echt serieus is dan mogen ze ook 20 miljoen voor de Belg betalen. Aangezien Ajax (of elke andere Nederlandse club) geen rol van betekenis in de Champions League kan spelen moet je gewoon dit soort clubs 'chanteren'. Heeft Arsenal geen interesse? Dus Ajax, sla je slag en gebruik de situatie om een overschatte speler voor lekker veel geld te verkopen...

mooi voor hem, slecht voor Ajax, is de beste speler die ze hebben, zie maar eens een goede vervanger te vinden.
Hij is de leider van Ajax.

10 mei 2011 om 08:39

Kijk naar de wedstrijden van de laatste weken. Is Vertonghen echt zo goed? De Ajax verdediging is zo lek als een mandje!?! Vertonghen blijft in mijn mening al jaren hangen op een bepaald niveau, voor Ajax is dat niet goed genoeg aangezien we al 7 jaar geen kampioen zijn geworden. Leider van Ajax? Is hij ook niet. Volgens mij heeft Ajax op dit moment geen leider, de enige die dat misschien is is Stekelenburg, maar die gaat weg. Misschien kan iemand als de Zeeuw de leider worden, maar die worstelde al het hele seizoen met zichzelf.

10 mei 2011 om 08:55

Idd. Vertonghen is niet een geweldenaar achterin. Ik vind hem maar een middelmatige verdediger. Net als Alderweireld. Wordt tijd dat Ajax eens echte verdedigers haalt. En niet die net niet spelers die elke wedstrijd weer zo klungelig de fout in gaan zoals onze 2 belgische vrienden. Vorig seizoen was het Stekelenburg die de boel opruimde achterin en de 2 verdedigers kregen de credits.

10 mei 2011 om 09:07

Gelukkig is er nog een Ajacied die het met mijn eens is. Stekelenburg heeft de laatste 2 enorme grote stappen voorwaards gemaakt, maar onze twee Belgische vrienden niet. Alderweireld speelt nog iets minder lang bij Ajax, maar Vertonghen? Hij speelt wel met zijn hart, toont veel inzet, maar komt gewoon kwaliteiten tekort. Ik snap echt niet waarom de City hem zou willen. Als je al in Nederland een verdediger wilt kopen ga je toch eerst kijken of Douglas wil komen...? De naam van Ajax is nog steeds groot, we staan nog steeds bekend als een club met een van de beste jeugdopleidingen. Dit moet toch de reden zijn waarom men in Manchester Vertonghen wil en niet bijvoorbeeld Douglas?

10 mei 2011 om 18:40

@ Ajaxdude

Wanneer verander je je naam nu eens gewoon in Feyenoorddude of welke club je ook aanhangt want heb jou nooit maar dan ook nog nooit iets positiefs over Ajax horen zeggen dus je maakt mij niet wijs dat jij ook maar iets van een Ajacied bent.

Vind het wel grappig om te zien dat Ajacieden hier roepen dat er 5 of 10 miljoen op de vraagprijs gegooid moet worden omdat het Manchester City betreft. Straks in de zomer weer lekker zeuren dat clubs hun vraagprijs verhogen als Ajax aanklopt, maar andersom is het allemaal prima hoor!

10 mei 2011 om 08:59

Dus als Ajax merkt dat wanneer zij aankloppen voor een speler de vraagprijs omhoog schiet, mogen zij dat vervolgens zelf niet ook doen als een geldverslindende club als City interesse in Vertonghen heeft? Ze zijn gek als ze het niet doen..

10 mei 2011 om 09:22

@ Eagle

Je draait het om. Ik zeg dat het grappig is dat ze nu roepen het wel te doen terwijl ze er niet tegen kunnen als het andersom gebeurt. Dat is een wezenlijk verschil met jouw voorbeeld.

10 mei 2011 om 10:43

Ik draai het om, aangezien het ook in die volgorde gebeurt in dit geval. Ajax heeft de afgelopen jaren ervaren dat de vraagprijs van een speler omhoog gaat wanneer zij zich melden. Toen dit afgelopen winter ook gebeurde bij Mertens en Dost heeft Ajax hierover lopen zeuren.
Nu komt City langs voor Vertonghen. Zulke clubs zien de Nederlandse competitie als ideale plek om goedkoop spelers te halen met de potentie om een topper te worden. Gezien het geld dat City te besteden heeft, is het niet gek dat Ajax dan ook de absolute hoofdprijs wil hebben.
Het was anders geweest wanneer Ajax Vertonghen vandaag voor een megabedrag zou verkopen en vervolgens bij bijvoorbeeld AZ zou aankloppen voor Moisander en dan zou gaan zeuren om de hoge vraagprijs. Dan zou ik het omdraaien. Maar daar is in dit geval (nog) geen sprake van.

10 mei 2011 om 09:00

Nee Ajax moet al zijn spelers voor een appel en een ei verkopen aan de top en vervolgens de hoofdprijs willen betalen voor het 2de garnituur in Nederland?
Dat zou pas een goed beleid zijn.
Of niet?
Vertonghen is een prima speler , maar of hij een basisspeler wordt van Manc vraag ik me af.
Maar gunnen doe ik het wel , symphatieke vent en belangrijk voor Ajax.

10 mei 2011 om 09:23

@ Fraayax

Je moet het leven niet zo zwart wit zien. Ik zeg helemaal nergens dat Ajax haar spelers voor een appel en een ei moet verkopen. Ik meld uitsluitend dat het opmerkelijk is dat Ajacieden nu roepen om een prijsverhoging omdat het City betreft terwijl ze zelf altijd zo verontwaardigd zijn als Nederlandse clubs dat bij hun doen. Uitdelen en incasseren heet dat!

10 mei 2011 om 09:16

Ik heb er geen probleem mee dat Nederlandse clubs hogere bedragen van Ajax willen. Ik zou dat ook doen. Ik zie geen probleem waarom 6 miljoen euro voor Mertens te veel is. Aangezien het contract van Dost vond ik ook Heerenveen's eis reeël.

Het is gewoon de tijd dat Ajax een 'mertens' of een 'dost' eerder koopt om te voorkomen dat kleinere clubs daarna hun slag (terecht) willen slaan. Ajax mag Manchester City 'uitmelken', dat doet waarschijnlijk ook Porto en Benfica met hun spelers. Ajax moet dan niet piepen als Nederlandse subtoppers het zelfde trucje doen als Ajax een speler van hun wilt.

10 mei 2011 om 09:23

@ 007

Dan doel ik dus duidelijk niet op jou. Echter, de overgrote meerderheid van de Ajax supporters die ik hier op dit forum langs zie komen hebben er altijd wel problemen mee.

10 mei 2011 om 12:23

Het probleem ligt ook niet bij Utrecht dat zij 6 miljoen vragen voor Mertens. Het probleem ligt meer bij Heerenveen, die de prijs van Dost met meer dan 100 % hebben laten stijgen op het moment dat Ajax zich meldde. Dan let je namelijk niet op de waarde van de speler, maar op de koper.
Bij Ajax hebben ze gewoon een prijs in hun hoofd, ongeacht of Zenit of Man city, of FC Twente zich zou melden, zouden ze dezelfe prijs blijven hanteren. Het is namelijk niet zo dat als Man city zich daadwerkelijk in A'dam meldt, dat ze leuk en kinderachtig gaan zeggen: 'oh Man city? Dat wordt dan 30 miljoen. Wilt u dat ik hem in een tasje stop, of gaat ie zo mee?'.

Wat de stelling betreft: natuurlijk is een vertrek van Vertonghen op te vangen. Helemaal als er een leuke zak geld voor hem naar Amsterdam gebracht wordt. Ik vind Vertonghen een prima verdediger, maar soms mag het wat robuuster. In Nederland komt hij daar wel mee weg, maar in Engeland zal hij wel moeten. Pikt hij dat op, dan is hij m.i. echt een topper.

Ik vind het zo grappig dat veel mensen het hier hebben over een overschatte verdediger. Deze mensen moeten dan maar gaan solliciteren als voetbalscout, want blijkbaar weten zij beter dan die scouts van Manchester City. Maar zulke verhalen hoorden we natuurlijk ook over Vermaelen en Suarez. Nou gelukkig heeft Manchester City maar 2 linksbenige centrale verdedigers, waarvan 1 ook op het middenveld speelt.

10 mei 2011 om 08:51

Nou wij zien hem toch elke week spelen of niet soms
Vertonghen is geen top. Staat elke wedstrijd wel een een paar momentjes te slapen. Zo ook weer in de bekerfinale.

10 mei 2011 om 18:18

Vertonghen is absoluut wel top! Die gozer is echt veruit de beste schakel bij ons in de verdediging. Ook als VD Wiel wel in goede doen is.
Ja, hij maakt af en toe ook een foutje, maar noem jij eens een verdediger die nooit een fout maakt. Een Pique bijvoorbeeld heeft ook wel eens een slaapmomentje.
Daar komt bij dat een speler vaak beter gaat spelen zodra hij wordt omringd door andere betere spelers. Dit zag je bij Vermaelen ook. En als ik eerlijk ben vind ik Vertonghen op dit moment verder dan dat Vermaelen was toen hij Ajax verliet.
Nogmaals, imo kan Vertonghen de top aan!

wat een calimero reacties hier weer op de website.

Ik zal het nog een keer uitleggen: ajax is dé topclub van Nederland met psv en feyenoord daar kort achter. Als je bij ajax vaste waarde bent, je goed presteert, dan laat je zien dat je internationaal het niveau aankan. Dat rechtvaardigd de transferprijzen.

Clubs uit de subtop: twente, AZ kunnen veel minder vragen voor hun spelers omdat het daar niet zo moet, maar mag. Daar worden geen hoge transfersommen betaald omdat de spelers het nog niet bewezen hebben.

Daarom zie je ook dat de som van de transfervergoedingen die ajax heeft ontvangen de aflopen 10 jaar (zeker € 100 miljoen plus) meer is dan de som van alle transfervergoedingen naar het buitenland van alle andere nederlandse eredivisieclubs tezamen.

Het wil dus niet zeggen dat wanneer ajax bij een subtopper aanklopt je de prijs van die speler af moet meten aan de prijs die ajax heeft gekregen voor een speler.

On: Ik hoop dat jan blijft, mocht hij toch verkassen, minimaal € 15M want het is natuurlijk samen met Maarten wel de topper van ajax (en de NL eredivisie - beste verdediger in Nederland).

10 mei 2011 om 09:59

Groen randje, a.u.b. Niets aan toe te voegen.

10 mei 2011 om 10:11

''als je bij ajax vaste waarde bent, je goed presteert, dan laat je zien dat je internationaal het niveau aankan. Dat rechtvaardigd de transferprijzen.''
En dan vooral ''dan laat je zien dat je internationaal het niveau aankan''???
Sorry Zoefzoef, maar moet om dat te laten zien niet eerst de club internationaal presteren?? Want sorry hoor Ajax en nederlandse clubs presteren al lang niks meer en doen internationaal al lang niet meer mee - dat zag je dit seizoen wel weer, zou gauw ze tegen een ''echte'' tegenstander kwamen te staan vlogen ze er ook gelijk uit... Ajax is dan in nederland wel een top club maar internationaal stellen ze weinig meer voor en teren ze qua naam nog op het verleden... Face it!

Het zou verschrikkelijk stom van Vertonghen zijn naar mijn idee. Het is juist een sterkhouder in het elftal van de Boer en zal hard nodig zijn, ook het komende seizoen!
Vertonghen is qua opbouw sterker dan de rest van de verdedigers van Ajax, dus ben erg benieuwd hoe de Boer dit zou oplossen mocht hij daadwerkelijk vertrekken naar Manchester City.

Daarnaast lijkt het me voor Vertonghen zelf geen goede club, je hoeft namelijk geen helderziende te zijn om te zien dat hij toch niet aan spelen zal toekomen bij Manchester City, alhoewel de verdediging wel de meest dunne bezetting kent van de complete selectie van City.

Ik denk persoonlijk dat Arsenal een betere club zou zijn voor hem, indien hij daadwerkelijk daarheen gaat zal hij zich weer tot een blok kunnen vormen samen met Vermaelen.

Als City aanklopt moet Ajax hem proberen te verkopen. Ik denk namelijk dat hij, kampioenschap of niet, niet meer te behouden is voor Ajax. En bij een transfer naar City kan Ajax waarschijnlijk een flinke zak geld incasseren. Die kan De Boer dan gebruiken voor een opvolger en wellicht nog een gerichte aankoop die past in het plaatje dat hij voor ogen heeft met Ajax.

Vertonghen is iemand die heel erg van zichzelf overtuigd is. Hij zou eigenlijk niet naar City moeten gaan omdat de kans op basisplaats daar veel minder groot is dan bijvoorbeeld bij Arsenal. City koopt gewoon een ander als je 2 blunders maakt.
Voor Ajax is het gewoon jackpot, als city komt kan de vraagprijs naar boven.

als Ajax weer een dikke 15 miljoen voor een verdediger kan krijgen..das nooit slecht.
Joris Mathijsen gelijk halen als vervanging

Vertonghen is duidelijk toe aan een stap hogerop.
Of Manchester City de juiste stap is op sportief gebied weet ik echter niet.

Een aantal spelers zoals Vertonghen, Stekelenburg en iets mindere mate van der Wiel zijn gewoon toe aan een stap hogerop. Natuurlijk speelt van der Wiel de laatse weken dramatisch maar dit heeft er denk ik ook mee te maken dat hij vermoeid is van het WK. Maar met name met zijn hoofd al bij een andere club zit. Ik denk dat ze alle drie makkelijk mee kunnen draaien in de subtop van Engeland, en Spanje.

Ook Vertonghen. Soms moet je stappen maken om zelf ook te groeien.
Als Vertonghen bij Ajax blijf zie ik hem niet groeien. Kijk naar Vermaelen bij Arsenal, of Afellay bij Barcelona. Die spelers worden vanzelf beter en zeker Vermaelen heeft zich bij Arsenal knap in de basis weten te spelen.

Vertonghen doet er beter aan te wachten tot andere clubs zich ook melden, of nog een jaar bij te tekenen bij Ajax. Ik geloof best dat hij een hoger niveau aankan, maar hij moet niet gaan spelen voor Manchester City, dat is een club die totaal niet bij zijn karakter past en die in mijn ogen weinig oog heeft voor de ontwikkeling van spelers.

Zelf zie ik Vertonghen liever bij een club als Arsenal, in de Duitse competitie, een mooie subtop, waarna hij door kan groeien en wie weet grotere clubs tegen komt.

Financieel aantrekkelijk voor Ajax, maar Vertonghen verdient beter.

Als Verthongen werkelijk vertrekt dan lijkt me Mathijsen een logische opvolger. Ik vind Mathijsen echte en geweldige verdediger met een enorme dosis ervaring! Bovendien heeft hij altijd erg goed gepresteerd in het Nederlands Elftal en niet tegen de minste tegenstanders! Ondergewaardeerd, enorme ervaring en niet blessuregevoelig. Speelt nagenoeg altijd!

Toch denk ik dat Vertonghen deze kans laat lopen. Hij kan beter wachten op een club als arsenal. Voor je het weet haalt city deze transfersperiode weer 4/5 verdedigers, en ik zie hem niet snel op de reservebank gaan zitten.

City is perfect, want daar kan je het meeste geld halen. Gewoon 15 miljoen plus vragen. Zij betalen toch alles

Word meer iets als Bogarde bij Chelsea ,
Verthongen word overlopen in de Engelse competite,dat is voor hem echt een maatje te groot
Hij word hier al vaker overlopen ,dat hij corrigerend moet optreden ook al vaker met een overtreding ,
de scout zal wel onder de indruk zijn geweest van die lange bal die hij op sulymanie gaf
Ajax mag blij zijn als ze de centjes er voor krijgen ,om zelf een stabielere C V te halen.

Gewoon 18 miljoen verkopen, mathijssen lijkt me trouwens een prima opvolger die we kunnen halen voor max 3 miljoen.

Grappig om te lezen dat veel Ajax supporters roepen dat wanneer Manchester city komt er 5 tot 10 miljoen extra gevraagd moet worden, maar toen Heerenveen dezelfde tactiek bij de verkoop van dost toepaste dit schandalig en respectloos naar dost toe was...

10 mei 2011 om 09:58

Hoe kan je dat nu met elkaar vergelijken?
- Ajax heeft Heerenveen al genoeg gegeven voor Sulejmani.
- Dost wilde zelf weg.
- Man City barst van het geld en Ajax niet.

Als jij nu eerst even nadenkt voor je typt zou fijn zijn.

10 mei 2011 om 10:16

Dat kan je prima vergelijken.

Verthongen heeft al meerdere keren aangegeven dat hij graag naar het buitenland wil.

Heernveen heeft Ajax al genoeg gegeven? Goede argumententatie, dus omdat Ajax slecht onderhandeld hoeven ze volgende keer minder te betalen.

Ajax heeft in Nederland net zoals Manchester city in Engeland het meeste geld op de rekening.

Dus denk maar even na voordat je weer zon arrogante opmerking maakt, nergens voor nodig

10 mei 2011 om 10:21

Afca137 zou ook fijn zijn geweest al jij ff na had gedacht...

- Ajax heeft Heerenveen al genoeg gegeven voor Sulejmani.
Ja en? Dat was toch Ajax schuld en niet die van Heerenveen, zo waarom zou heerenveen dan Dost voor een appel & een ei aan Ajax moeten verkopen.
- Dost wilde zelf weg
Vertonghen heeft toch ook aangegeven verder te willen of is dat in jou ogen weer anders dan weg willen.
- Man City barst van het geld en Ajax niet.
En zo denken de Subtoppers in Nederland dus ook over/bij Ajax, want die hebben over het algemeen ook meer te besteden dan andere nederlandse clubs! Dus jij zegt dat Ajax mag vragen wat ze willen maar andere clubs bij wanneer ajax aanklopt niet..

10 mei 2011 om 10:28

even serieus (dus zonder je anti-ajax bril...) vond jij 6 miljoen voor Dost een appel en een ei bedrag?

10 mei 2011 om 10:38

Maar dan nog kan je de financiën van Man City en Ajax niet vergelijken.
Ajax gaat niet even 6 miljoen voor een Dost geven en dat is begrijpelijk.

En ik bedoelde gewoon te zeggen dat Heerenveen en Ajax normaal een goede relatie hebben maarja tegenwoordig betaal je voor iedere speler erg veel geld.

En natuurlijk als Man City komt dat je dan 5 tot 10 miljoen extra vraagt, daar vragen de geldschieters zelf om

10 mei 2011 om 11:17

Manchester city is zeker wel met Ajax te vergelijken in relatieve zin, absoluut inderdaad niet.

Ajax heeft de grootste begroting van Nederland, het meeste geld op de bank en in het verleden enkele dure spelers gekocht.

Natuurlijk vraagt Ajax de hoofdprijs aan City, logisch. Neemt niet weg dat het toen ook het goed recht van Heerenveen was om 6 miljoen voor Dost te vragen.

Vind het overigens wel verstandig dat Ajax een statement heeft gemaakt door hem niet te kopen. Om zo te laten zien, dat ze niet altijd de volle mep willen betalen.

10 mei 2011 om 10:26

volgens mij zit er tussen de financiele mogelijkheden van Ajax en City nog wel een aardig groot verschil. Denk ook dat Ajax absoluut niet meer teveel geld gaat betalen voor spelers van de clubs die jij noemt! Dat hebben ze deze winter niet gedaan en als ik het goed begrepen heb houden ze ook aan deze lijn vast. Dat is ook precies wat ze moeten doen. Dan moeten deze clubs hun spelers maar behouden of ze te zien verkopen aan een andere club!

Hij is een mooi voorbeeld voor de aanstormende talenten. Komt uit jeugd opleiding, gaat eerst bij RKC flink wat ervaring opdoen, keert weer terug en nu (vice)-aanvooerder. Als hij deze stap kan maken, petje af!

Voor Ajax betekend dit goed nieuws, kunnen we lekker een zakcentje vangen.
Maar weet niet of Vertonghen daar veel aan spelen toe zal komen want hun zullen wel erg veel spelers gaan kopen, Jan moet lekker naar Tottenham gaan!

Lekker laten gaan deze jongen. Want een negatieve uitstraling heeft deze jongen. Moet je hem zien na de verloren bekerfinale. Net doen of het niet erg is en zeggen a/s zondag gaat het er om. En ik ben ook nog steeds niet zijn uitspraken vergeten na de beker winst op Feyenoord.

Stekelenburg, V/d Wiel, Vertonghen, El Hamdaoui.......

Er gaat nogal wat weg komende zomer. Het zou daarom nu wel heel erg welkom zijn dat Ajax kampioen wordt, aangezien je dan verzekerd bent van Champions League-inkomsten en dat zou betekenen dat je van het binnengekomen geld meteen vervangers kunt aantrekken.

Voor Vertonghen wil Ajax Mathijsen hebben, dat begint duidelijk te worden. Vraag is of Mathijsen al terug wil naar Nederland. Ikzelf zou Granqvist ook een prima opvolger vinden. Beiden weliswaar minder dan Vertonghen, maar capabel genoeg.
Stekelenburg wordt vervangen door Vermeer. Ajax hoeft in principe dus alleen uit te kijken naar een tweede doelman.
Wie de vervanger van V/d Wiel gaat worden is voor mij een raadsel. Er lopen niet zo heel veel goede backs rond in Nederland...
Daarbij lijkt het me duidelijk dat Ajax op zoek gaat naar een spits. Sigthorsson wordt veelal genoemd, maar of dat de ideale Ajax-spits is weet ik nog niet.

Dit verdiend Jan wel, goeie gozer. Voetballend is hij dit jaar erg sterk geworden, fysiek staat hij ook al zijn mannetje. Je ziet dat hij de Eredivisie is ontgroeit. Hij verdient deze stap. Maar ik hoop eerlijk gezegd dat hij toch voor een andere topploeg kiest. Hij lijkt me wel iets voor Arsenal.

Vertonghen was dit seizoen Ajax zen beste verdediger als je het overall bekijkt. En als ik dan hoor dat je 20 miljoen voor een verdediger zou moeten vragen is wel veel geld. Al word er natuurlijk altijd onderhandeld over een transfersom, dus denk ik dat je rond de 17/18 miljoen uit zult komen. En dat is een mooi bedrag. Maar als ik dan hoor dat vd wiel 20 miljoen zou moeten opleveren, ammenooit niet.. Volgens mij had Bayern een bod van 14 miljoen voorbereid (corrigeer me als ik het mis heb). Dan zou ik zeggen, strik eromheen en wegdoen. Zeker na dit slechte seizoen en mocht hij blijven bij Ajax (wat niet aannemelijk is) dan zou hij per jaar alleen maar minder waard worden!

City komt om in het geld, dus Ajax moet hier gewoon de hoofdprijs+5 miljoen vragen. Over het feit of Vertonghen 20 miljoen waard is valt te discussieren maar ik heb mindere spelers voor veel grotere bedragen verhandeld zien worden door die maffe bij elkaar gekochte clubs. Liverpool heeft met Suarez een superdeal gemaakt en kijken naar hun aankoop als een koopje, misschien dat het City op ideeen heeft gebracht. Al met al is Vertonghen gewoon een fantastische verdediger; zeer compleet, (kop)sterk, kan meevoetballen, een genadeloos linkerbeen en moeilijk te passeren. Ik weet alleen niet of Ajax al een eventuele vervanger op het oog heeft, anders kunnen ze misschien een speler van City in de deal betrekken.

Je hebt tijdelijk altijd nog een Ooijer en Oleguer. Al gaat daar niet mijn voorkeur naar uit maar Ajax heeft de mogelijkheden en tijd om naar een CV te zoeken. Misschien een speler uit eigen jeugd zoals Frank de Boer dat graag heeft. Maar ik zou eerder kiezen voor een verdediger met meer leiderschap en ervaring. En laten we eerlijk zijn, Ooijer heeft het niet slecht gedaan in de wedstrijden die hij speelde.

Zou voor ajax een aderlating zijn,maar ik hoop dat die kaarten aannaaier (toneelspeler) snel vertrekt naar het buitenland,bah wat een vervelend ventje.(kost weer een punt).

Ik vond de bedragen bij Ajax-verkopen altijd onrealistisch en veel te hoog, maar Verthongen vind ik sowieso wel tegen de 18 miljoen waard.

Misschien wel een beetje het hoofd van een ''balletje'', maar ik als Psv'er ben opzich wel een beetje gecharmeerd van hem. Veel sterker dan hij eruitziet en kan ook nog eens goed voetballen en heeft goed overzicht.

Als Ajax zijnde zou ik hem sowieso gewoon verkopen voor de bedragen die hier worden genoemd. Goede verdediger voor de eredivisie hoor, maar echte wereldtop zie ik hem niet worden. Niet eens bij in de buurt komen eerlijk gezegd. Als Manchester City kampioen wil worden moeten ze toch echt met wat beters voor de dag komen.

Vertonghen is voor Eredivisie-begrippen een uitstekende verdediger, maar ik vraag me echt af of hij bij Man City veel speeltijd gaat krijgen.

Ik ga Vertonghen's gebluf trouwens wel missen als hij straks vertrekt. Wat moet die man vorig jaar hebben gebaald toen Twente kampioen werd nadat hij vrijwel elke dag met een nieuw verhaaltje op de proppen kwam over het feit dat Twente zou gaan bezwijken onder de druk. Hopelijk vertrekt deze man zonder landstitel richting Manchester. Kan hij daar mooi gaan vertellen dat Man Utd en Chelsea de druk niet aankunnen en dat Man City altijd het beste voetbal speelt.

On Topic:

Financieel een goede move, voetballend altijd maar even afwachten.. Ik had dit seizoen al betere resultaten verwacht van Mancity.

Iets anders: hoeveel centrale verdedigers / Dmf's wil Mancity halen?? Of gaan er weer spelers op ondankbare wijze weg (lees: inefficient....)

Vertonghen is opbouwend een van de beste centrale verdedigers in Europa. In de top vind je vaak meestal de Vidic en Ferdinands van de wereld, die de lucht duels winnen en de bal vervolgens weg peren in de tribune. Vertongen is met verdedigen niet zo goed als hun, maar slecht is hij zeker niet. Ik vind hem nadat de bakkel tegen Amauri hem veel beter verdedigen. Maar opbouwend vind ik vertonghen nog beter als Pique. Denk dat Jan technisch ook veel en veel beter is dat de normale centrale verdediger, als je ziet hoe makkelijk hij het middenveld in kan dribbelen en man kan passeren. Ook heeft Jan zijn trap mee, soms legt hij de ballen precies mij sujemani of ebecilio terecht. Je ziet ook hoeveel intresse er is in Jan, Barca Milan, Arsenal en City dat zijn niet de minste. Daardoor denk dat Ajax voor vertonghen zeker 20-25 moet vragen. Dat vind markt conform omdat er weinig centrale verdedigers zijn die zo goed als hem aan de bal zijn.

EN HIJ KAN EEN Doelputen Maken!

Ik denk dat je dan beter naar Arsenal kunt gaan, ik denk een betere kans om te spelen en verdient ook wel goed denk ik.

Vertonghen is zeker toe aan een stap hogerop, en dat verdiend hij ook zeker.
Maar ik hoop meer dat hij Vermealen achterna gaat, en niet voor die fabriek in Manchester.
Arsenal is echt een perfecte stap naar de Engelse competitie denk ik.
Mocht Arsenal concreet worden, is Vertonghen ook wel zo verstandig om daarvoor te kiezen.

10 mei 2011 om 11:22

Arsenal moet hij niet doen, in Engeland staat alles bekend als zwak verdedigend. Er daar geen leijder ook is niemand die hem wat kan bijbrengen alle verdigers zijn jong en zeer onervaren, dan ga je in dat niveau mee. Hoe moet juist wat routine om zich heen hebben zodat je het nodige kun bijbrengen. Als arsenal weer een paar doelpunten tegen krijgt gaan ze meteen de nieuwe man de schuld geven net als ze nu doen bij koscielny, terwijl hij echt super wedstrijden heeft gespeeld maar het beeld bij hem is dat hij slecht is. Dat moet Jan echt voorkomen. Als hij naar Liverpool of City kan gaan moet hij dat zeker doen. Daar is de verdediging veel beter georganiseerd waardoor aanpassen veel snelle en beter zal gaan. Dat zie bijvoorbeeld aan Kompany die werd steeds beter dat kwam vooral door Toure, en zo'n veteraan hebben ze niet bij Arsenal.

Puur voor het geld (voor zowel Ajax als Vertonghen) zou ik het doen, sportief echter niet. Vertonghen is opbouwens goed maar heel er kwetsbaar gebleken in verdedigend opzicht de laatste maanden. Elke hoge bal in de 16 van Ajax is gevaarlijk en dat is toch opmerkelijk gezien de lengte van Vertonghen en ook Alderweireld.

Wanneer Ajax een behoorlijk hoog bedrag voor Vertonghen wil hebben dan is Manchester City inderdaad een team dat dat kan betalen. Vertonghen zelf is ook wel toe aan een stop hogerop. Maar als hij naar Manchester City trekt dan denk ik toch wel dat dat het einde zal zijn van een andere verdediger bij City, waarschijnlijk een Lescott ofzo. Maar het probleem is dat veel spelers daar veel te veel verdienen gezien hun kwaliteiten en prestaties. En die spelers verkiezen nog liever de bank dan lager te spelen voor minder geld, eigenlijk wel logisch. Alleen de kwaliteitsspelers zijn bereid om te vertrekken omdat ze bij een andere grote club niet bepaald veel moeten inleveren. Bij City gaven ze veel geld omdat ze niets voorstelde, nu stellen ze al wat meer voor dus eigenlijk zouden ze nu al minder mogen geven aan spelers. Als je ziet dat ze alleen al aan lonen 148 miljoen uitgeven, belachlijk veel en dat voor een ploeg die nooit iets gewonnen heeft de laatste paar jaar.. Ik denk dat ze zelfs in de top tien staan van best betalende ploegen terwijl ze meer uitgeven dan binnekomt, niet goed dus.

Zowel Vertonghen als Alderwereld hebben ook de lengte, alleen ze doen er helemaal geen ruk mee!! Vooral de laatste weken op deze twee gelet plus die goochem op rechtsachter. Het is echt drama hoor. Ze springen niet mee in luchtduels en als ze een keer meespringen laten ze zich kinderlijk eenvoudig het kaas van de brood eten. Tis toch heel triest dat zoveel clubs zoveel vrije kopkansen kunnen krijgen in het Amsterdamse centrum. Tis niet om die gasten af te zeiken, maar als je echt kijkt, moet je toch gewoon hardop zeggen dat ze goed zijn voor de Nederlandse competitie, maar dat ze het in Engeland echt niet redden hoor. Die duels in Engeland zijn toch altijd al veel steviger dan hier, tegen Excelsior was het al bagger (doelpunt), tis het allemaal net niet. Maar goed als Ajax een mooie prijs kan vangen altijd doen. Mochten ie slagen in Engeland (als ie derheen gaat) ben ik de eerste om toe te geven dat ik ongelijk had. Laat hem eerst nu eens zondag wat kopduels van Janko, de Jong etc. winnen en de schaal binnenhalen. Das nu toch echt ff veel belangrijker.

@dikkiedik: ''tis niet om die gasten af te zeiken''
Volgens mij zeik je Ajax alleen maar af, wat ik van jou terug kan vinden
Over van der Wiel heb je zeker gelijk, die speelt één van zijn mindere seizoenen en laat vrij snel het kaas van zijn brood eten.

Ik zou het jammer vinden als Vertonghen naar Man City gaat en daar niet snel genoeg doorbreekt. Het probleem van zoveel geld is dat wanneer een speler tegenvalt, er makkelijk een betere gehaald kan worden. Op de bank van City zit een aantal spelers die bij veel clubs een belangrijke speler hadden kunnen zijn.

Maar goed, zo'n enorme zak geld is ook zeer moeilijk te weerstaan. Je kunt het hem moeilijk kwalijk nemen als hij toch voor City kiest. Ik zou het zelf ook niet zo makkelijk kunnen afwijzen.

Jaweltog, klopt en dat terwijl ik toch al jaren Ajax-supporter ben. Maar ze zijn er zo dichtbij en dan zie je zoveel fout gaan. Al weken kruip je door het oog van de naald, mis ik de killermentaliteit om nu eindelijk echt eens die derde ster te pakken. Als je als ploeg toch zo zo dichtbij ben, dan ga je toch alle duels keihard in, dan deel je toch eens een beuk uit. Ik doe het ze niet na hoor wat ze laten zien, maar als je alle dagen samen traint, alle weken samen speelt en je ziet zulke grote dekkingsblunders worden begaan ja dan zakt de moed je voor het zoveelste jaar in de schoenen. Er is een hoop gebeurd dit seizoen, er zijn heel veel jonge nieuwe spelers ingepast en tuurlijk kun je dan niet meteen top draaien. Maar de grootste fouten worden gemaakt door de mensen die er al langer spelen, die in principe op elkaar ingespeeld zouden moeten zijn. Ik hoop, ik bid echt van harte dat het gaat lukken hoor zondag, maar ben er echt van overtuigd als je zo slappe hap al die duels ingaat dan ga je het weer niet redden.

Iedereen roept maar dat het ze het moeten doen, zowel Ajax als Vertonghen.

Maar, hij zal daar wel veel verdienen en Ajax zal er wat centjes voor krijgen, maar ik geloof nooit als hij naar Manchester City gaat, dat ie veel aan spelen toekomt.

Lijkt me toch niet dat Vertongen tegen spelers als Kompany, Zabaleta, Toure, Lescott, Kolarov, Richards en Boateng echt van vaste waarde kan worden daar achterin.

Zou doodzonde zijn als Vertonghen zijn sportieve carrière gaat verkwanselen bij Man City. Bij Man City komt hij echt niet aan veel speelminuten toe. De selectie barst al van de ervaren en kwalitatief sterke centrale verdedigers. Die speelt Vertonghen niet uit de basis. Verder koopt Man City elk jaar vrolijk door. Er is geen enkel beleid ten aanzien van het inpassen van jonge spelers. Vertonghen kan beter bij Ajax blijven en wachten op een club waar ze wel jonge spelers de kans geven om zich te ontwikkelen. Een club als Man U. of Arsenal zou een veel betere keuze zijn. Aan de andere kant begrijp ik dat het heel verleidelijk is om in een paar jaar tijd compleet financieel onafhankelijk te zijn, maar als topsporter lijkt het me toch dat je het optimale sportieve(!) rendement uit je carrière wilt halen.

Ajax zal er alles aan moeten doen om nog een beetje een redelijke selectie te hebben staan voor komend seizoen.

Uit: Stekelenburg, vd Wiel, Vertonghen, Hamdaoui, Suarez, Emanuelson
In: Serero, Boilesen......

Lijkt me nou niet geheel gelijk die verhoudingen. Als vertonghen vertrekt verliezen ze ook weer een sterkhouder in de verdediging die ook nog regelmatig zijn doelpuntjes meepakt. Ik zie niet zo 1 2 3 een speler die hem zou moeten vervangen, binnen eigen middelen. Wordt weer investeren en hopen.

Als Ajax slim is gewoon doen als city een bod maakt verdienen ze ook aardig wat , voor Verthongen weet ik het niet hij zal denk ik geen basis krijgen denk ik met de concurrentie .

Weer een ervaren kracht weg, zo wordt Ajax zwakker volgens seizoen in de verdediging, Kan het trouwens wel maken bij City, al denk ik dat hij eerder Reserver is , van der wiel zou er ook wel heen mogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren