Update: McNaughton hoeft niet te boeten na tuimelpartij vrouwelijke grens

Woensdag, 4 mei 2011 om 20:08

Sian Massey staat voor de tweede keer in de schijnwerpers in Engeland. De 25-jarige lerares uit Coventry was in januari al doelwit van commentatoren Andy Gray en Richard Keys, die haar kunde in twijfel trokken en seksistische opmerkingen over haar maakten. Maandagavond kwam Massey letterlijk ten val, toen zij assisteerde in de Championship-wedstrijd tussen Cardiff City en Middlesbrough.

Na dik een uur spelen, toen de 0-3 eindstand al was bereikt, ging Massey naar de grond door toedoen van Cardiff-verdediger Kyle McNaughton. Hij onderschepte aan de zijlijn een bal en was niet meer af te stoppen in de meters daarna. Hij vloog vol in op de rug van Massey, die hem niet meer wist te ontwijken en ten val kwam.

McNaughton liep zonder excuses te maken terug het veld in; Massey fatsoeneerde zichzelf, raapte haar vlag op en stak die naar voren om de inworp te geven. Vervolgens liep ze, glimlachend alsof zich niets had voorgedaan, weer de andere kant op om de wedstrijd te hervatten.

Update 20:08 uur - McNaughton hoeft niet te boeten na tuimelpartij vrouwelijke grens
De Engelse voetbalbond FA zal geen actie ondernemen tegen Kevin McNaughton van Cardiff City. De bond laat weten dat de verdediger niet met opzet tegen assistent-scheidsrechter Sian Massey is aangebotst. De vrouwelijke grensrechter tuimelde op de grond na de botsing. “Hij is niet zo iemand”, countert zaakwaarnemer John Viola de beschuldigingen dat de speler het expres deed. “Hij is de liefste speler die je ooit zal tegenkomen, dus denken dat hij het met opzet deed is gestoord.”

Bekijk hier de beelden:58 reacties (laatste reactie door ultrAsIan)

Jammer van zo'n gefrustreerde actie. Is trouwens een fantastische grensrechter, die Massey.

3 mei 2011 om 13:25

Ik geloof zelf totaal niet in vrouwelijke scheidsrechters, nergens voor nodig die onzin. Lijkt op zo'n eeuwig ''man en vrouw moeten hetzelfde zijn'' geval.een vrouw die technisch is laat je geen bouwvakker worden en een vriendelijke man geen kinderjufvrouw, soms moet je mannenwereld en vrouwenwereld scheiden. Laat haar lekker vrouwen voetbal doen. Ik zal wel hopeloos ouderwets denken misschien. Maar om als een lompe boer dat vrouwtje overhoop te lopen is weer t andere uiterste, wat een jojo die gozer...

3 mei 2011 om 13:48

Het zou eigenlijk niks mogen uitmaken welk geslacht welk beroep uitvoert. In een restaurant zie je toch ook vaak mannen als chefkok en naar mijn weten is eten maken geen mannenberoep. Wie het beroep het beste kan uitvoeren, verdient het gewoon om het ook uit te voeren. Als deze vrouw geschikt is naar haar kwaliteiten, dan mag er in principe geen enkel probleem zijn.

Maar man, wat voor hypocrieten lopen hier rond. Als dit bij een mannelijk scheidsrechter zou gebeuren, dan zou iedereen wel gelachen hebben. Maar omdat het bij een vrouwelijke scheidsrechter gebeurt, dan is het ineens erg en is de speler onmenselijk.
En hoe weten jullie dat de speler dit express zou willen doen? Als ik het filmpje over en over herbekijk, dan kan ik enkel concluderen dat hij voor de botsing een verkeerde beweging maakt waardoor hij van richting verandert. En ik geloof niet dat er sprake moet zijn van 'express handelen' aangezien je onmogelijk binnen een seconde zoiets kunt beslissen!

En over het excuseren, niemand ziet wat de speler doet nadat de scheidsrechter op de grond is. Mss heeft hij wel een gebaar gemaakt om zich te verontschuldigen. Maar de speler,ik neem aan een rechtsback, moet zo snel mogelijk zijn positie innemen en dat is ook wat hij doet.
Iedereen neemt dingen aan zonder enig bewijs. Jammer dat er zo wordt gedenkt.

4 mei 2011 om 20:24

Wat toontje hier heel leuk vergeet, is dat sekse-gerelateerde beroepen door de tijden heen, zoals wel meer dingen, veranderen.

5 mei 2011 om 00:23

een man word geen kinderjuffrouw maar een kindermeester denk an man. Als die vrouw het goed doet kan het toch gwn snap het probleem niet.

5 mei 2011 om 01:13

Ik ben het echt totaal met jou eens. Er zijn gewoon dingen voor mannen en vrouwen. Zoals voetbal! Dat is wat mij betreft gewoon een mannensport en zal gelukkig ook nooit echt veranderen.(hoop ik!!)

arme meid. misschien niet de knapste, maar ze ziet er wel lief uit. en die speler mag zich diep schamen, zo ga je niet met vrouwen om.

3 mei 2011 om 12:27

Uiterlijk doet er hier totaal niet toe lijkt mij.

On: Wat een kneus die gozer zeg. Even informeren of alles ok is, nee hoor, gewoon achteloos weglopen..

3 mei 2011 om 12:29

Inderdaad. Dit is behoorlijk triest van die speler. Het is maar dat ze er om kan lachen. Maar als scheids had ik 'm gewoon gedwongen om zijn excuses aan te bieden of wat dan ook. Overbetaalde holbewoner.

3 mei 2011 om 12:55

nou ja, lachen... het is meer lachen als een boer met kiespijn. arm meisje, ik heb wel met haar te doen hoor. in een veel mannelijkere wereld kan je niet belanden. je bent automatisch als vrouw zijnde daar al een makkelijk mikpunt. ik heb echt respect voor dit meisje!

5 mei 2011 om 01:20

Wat een reactie zeg! Wat maakt het uit of die vrouw mooi is of niet, toen ze besloot scheidsrechter te worden wist ze heus wel dat ze met dit soort gevallen te maken kon krijgen. Nu het opeens over een vrouw gaat denkt iedereen anders. Ongelofelijk! Waar gaat het heen met de voetbal van tegenwoordig?!?
Wanneer dit bij een mannelijke scheidsrechter zou gebeuren zou er niet eens een aanklacht komen. Dit gaat gewoon geheel per ongeluk.
En zijn zaakwaarnemer zegt het al,het is een hele lieve jongen. Misschien is hij verlegen ofzo, of hij moet snel zijn positie innemen. Maar om je nou te moeten schamen voor dit?!?

Voetbal van tegenwoordig...pff

Pfff, en niet eens ff sorry! Best wel erg dit. Ze kan er gelukkig zelf om lachen.

Zo wat achtelijk niet eens even je excuus aanbieden. Niet alleen omdat het vrouw is bij mannen net zo,vind ik.

Haha dat is echt stijl van die vrouw,
ik had denk ik eventjes een praatje gemaakt met haar, en anders wel na de wedstrijd..

haha echt een filmpje om niet te missen.
Goede zet van VZ om deze op hun site te posten.
Het lijkt trouwens wel of hij haar express vloert.
Wel jammer dat er geen excuusje vanaf kan...

3 mei 2011 om 13:55

het is niet expres. als je goed kijkt zie je dat hij de bal langs de lijn tikt, en om die bal nog te kunnen houden kon hij niet door de middlesbrough speler heen dus ontweek hij hem. Maar toen stond de grens ineens voor zijn neus.

Ik moet wel zeggen dat ik in eerste instantie ook dacht dat het expres was. En idd, een excuusje was op zijn plaats geweest.

3 mei 2011 om 14:05

Ja precies nu je het zegt zie je dat het niet expres is, hij heeft natuurlijk geen handrem.
Maar ik zou me als speler zijnde al schamen als ik zoiets deed en vooral zonder excuusje want die vrouw krijgt me toch een beste knal.

4 mei 2011 om 20:40

Als ik op youtube kijk ziet het er toch behoorlijk express uit! Hij draait om de tegenstander heen en knalt hard tegen haar aan. Wel goed van die vrouw dat ze gelijk weer opstaat, want als ze dat niet deed komen er weer 100 reacties dat vrouwen niet in deze sport horen.

Helemaal lomp dat hij direct wegloopt.

4 mei 2011 om 21:12

Haha je bent echt een clown! Dat moet wel expres zijn geweest want zijn baan verandert opeens en geeft opeens nog een beetje gas en Bam! Als hij zou vallen dan zou hij naast de grensrechter vallen.

Kijk die speler, hij maakt wel een bocht en zet aan voor een body check whahaha, nee man dit is opzet. Trouwens zo te zien vlagt ze niet voor een ingooi maar voor buitenspel.

3 mei 2011 om 12:27

Ja, hij gaat inderdaad voorlangs bij z'n direct tegenstander en moet richting bijzetten om haar te raken. Beetje lage actie, leuk dat zij het zo sportief opvat!

3 mei 2011 om 12:34

Idd, zit hier ook met verbazing te kijken, dit is met opzet. Hij ontwijkt die speler en rent vervolgens vol in de rug van die vrouwelijke grens. Belachelijk!

Gelukkig kon ze er zelf om lachen maar ik zet toch m'n vraagtekens hierbij.

3 mei 2011 om 12:41

Ze vlagt voor een doeltrap, niet voor buitenspel.

Of hij nu een vrouwelijke of mannelijke grensrechter omver glijd...het is een gebrek aan beschaving als je niet even bekijkt hoe het met de persoon is die je net omver kegelt.

Schijnbaar was meneertje gefrustreerd bij een 0-3 achterstand en dan vergeet hij dus hoe je als mensen met elkaar dient om te gaan.

Erg jammer, gelukkig gaat de grensrechter er op de enige juiste manier mee om, jezelf niet laten kennen!

Lijkt er inderdaad op of hij weinig moeite doet om de vrouw te ontwijken.
Vindt het ook echt niet kunnen dat hij geen excuses aanbood aan Massey, maar dat zegt meer over de voetballer dan over de grensrechter.

pfff hij voelt zich wel wat te goed voor haar. niet eens zijn excuses aanbieden. ook al ging het misschien per ongeluk. is normaalste zaak van de wereld om haar even overeind te helpen of om op zijn minst sorry te zeggen.
wel Respect voor Massey, niet klagen gewoon doorgaan. (daar kunnen de meeste profvoetballers nog wat van leren, die blijven al liggen nadat je ze perongeluk aantikt...)

van Cardiff-verdediger Kyle Mcnaughton. Hij onderschepte aan de zijlijn een bal en was niet meer af te stoppen in de meters daarna. Hij vloog vol in op de rug van Massey, die hem niet meer wist te ontwijken en ten val kwam.

..niets ontwijken....hij moet bijsturen om haar te raken...als hij gewoon rechtdoor was gelopen had hij haar gewoon gemist...zo speler gewoon straffen...

Dit had natuurlijk ook anders gekund. Is toch vrij normaal dat wanneer je tegen iemand aan knalt je even vraagt of alles ok is, of het nou man/vrouw is maakt niet uit. Maar helaas, dat zat er niet in. Wel prima reactie van die grensrechter. Gewoon opstaan en vrolijk verder gaan.

Klasse van de grensrechter, gewoon doorgaan. Kijk voetballers, zo kan het ook, gewoon weer opstaan en doorwerken.

3 mei 2011 om 12:45

Beetje jammer dat je een discussie wilt laten oplaaien wat hier niks mee te maken heeft.

Wat een patjepeeër die Mcnaughton. Het minste wat je kunt doen is even informeren hoe het er mee is of excuses aanbieden.

Ik dacht altijd dat je zacht en teder met een vrouw moet omgaan, deze Mcnaughton moet nog veel leren, maar Excuses was toch wel op zijn plaats geweest, een beetje respect mag toch ook wel, maar Tof hoe massey gewoon doorgaat, en doet of er niks aan de hand was.

Dit is wel een misselijke actie, want als je goed kijkt, zie je dat ie bijstuurt om haar te raken, als ie niks had gedaan, was ie rustig tegen de reclame gelopen, maar dit is meer een bijstuur Rugby actie.

3 mei 2011 om 12:48

wat denk je zelf? haha dat hij opzettelijk tegen haar oploopt? doe even normaal! verscheinlijk zag hhij haar helemaal niet je ziet eerst dat hij bezig is met de bal en dan moet hij in een fractie van seconde beslissen waar die naar toe loopt..,.

3 mei 2011 om 14:51

Ik denk dat hij opzettelijk tegen haar aanloopt, Ja ik zal veel kritiek hierop krijgen, maar dat is mijn mening en blijf daar bij, de bal kan ie nooit meer halen, en je ziet dat hij bijstuurt, hij had gewoon rechtdoor kunnen lopen,dan was er niks gebeurd

JA, we weten het allemaal wel dat het een vrouw is enzo, maar als die speler gestrekt zou liggen zou zij ook niets doen. Grensrechters buigen zich ook nooit over gevloerde spelers. Waarom verwacht je dan wel dan een speler dat zou doen?

Iedereeen heeft het ook over excuces, maar hij moet toch ook snel naar zn positie? ( al doet hij dat niet in dit geval) Ik denk niet dat de tegenstander zou wachten..

3 mei 2011 om 12:54

bij 3-0 stand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... tuurlijk help je dat vrouwtje overeind en vraag je of het gaat!
of het nu met opzet is of niet.. wel zo netjes!!!!!

3 mei 2011 om 12:54

ik ik denk dat als een scheids met deze snelheid een speler omver beukt hij echt wel even sorry zegt en hem overeind helpt!

3 mei 2011 om 13:19

rits, ok dan heb je gelijk, ik wist niet dat ze voor stonden.

Bijsturen om haar bewust te raken? Nee. Hij denkt tikt de bal aan en hoopt/denkt dat hij de bal nog kan halen en rent dus weer terug het veld in. Door de snelheid draai je niet direct om, maar ga je met een bochtje, net op de plek waar de grensrechter staat. De bal is dusdanig hard, dat ie over de achterlijn gaat en later wordt er dan ook terecht een doeltrap gegeven. Doelbewust? Absoluut niet.

Had wel even mogen informeren hoe het ging.

Trieste voetballer die Mcnaughton...
Eerst expres tegen haar aanlopen en dan vervolgens ook wegwandelen net alsof het de normaalste zaak van de wereld is..

Beetje zwak, als je zo tegen iemand aanloopt is je excuses aanbieden nog wel het minste wat je kunt doen.

Poeh, stoere chick hoor. Blikken noch blozen en doen alsof er niets aan de hand is. Naar die speler mogen ze wel eens een vooronderzoekje starten. Had op zn minst zn excuses aan kunnen bieden, maar het leek ook niet helemaal per ongeluk te zijn...

Biedt je excuses gewoon aan, als scheids moet je hem gewoon dwingen om dat te doen. Het is nog een goede grensrechtster ook.

het ergste is nog dat hij het expres deed ook. Je ziet hem zijn tegenstander ontwijken en vol op haar inbeuken. En dan achteloos weglopen ook nog.. ik hoop dat hij 5 wedstrijden geschorst wordt voor deze belachelijke actie.

Wat een lomperik. Je beukt iemand ondersteboven en loopt daarna weg alsof er niets gebeurd is. Gelukkig mankeert de grensrechter niets en vat ze het sportief op. Maar het blijft een bezopen actie. Gozer mag van mij ook inderdaad een schorsing krijgen en een lesje in fatsoen.

Dit is juist een voorbeeld dat vrouwen niet kunnen vlaggen! Je ziet door dit filmpje duidelijk dat ze spelinzicht mist. De speler die haar namelijk ''expres een beuk geeft'' tikt namelijk de bal richting de achterlijn en wil er achteraan rennen. Daarom maakt hij ook ''expres'' dat bochtje, hij wilde die bal nog halen! Dit had dit vrouwtje aan kunnen zien komen, maar omdat ze geen spelinzicht heeft blijft ze in de weg staan.

Enne, voetbalzone, ze vlagt dus voor een achterbal, niet voor een ingooi. (dat heeft ze dan wel weer goed gezien)

De scheidsrechter had die speler even bij zich moeten roepen en een berisping moeten geven. Het was waarschijnlijk maar een ongelukje, maar dat zomaar weglopen slaat nergens op. Als scheidsrechter mag je best wat meer respect eisen voor je assistent.

Na nog een paar keer te hebben gekeken ben ik er trouwens zeker van dat het een opzettelijke actie was. De beweging die hij naar haar toe maakt is volkomen onnatuurlijk. Hoeveel wedstrijden zouden daar op staan, een grensrechter opzettelijk een beuk geven?

hij ontwijkt hem omdat de bal nog binnenblijft. en dus nog achter de bal aan wil gaan maar toen stond er een grensrechtster of hoe je haar ook noemt.

maar. ff handje of klap op de kont kon natuuurlijk geen kwaad

Dit is een beetje de reden dat ik niet echt vind kunnen dat er een vrouw moet vlaggen ik accepteer het wel heb er geen problemen mee maar toch vind ik het een beetje jammer hierboven las ik zo gha je niet met een vrouw om bijvoorbeeld. Hu.... het is niet zo dat eerst die vrouw er was een daarna de 22 mannen in het veld maar andersom moet je je nu anders gedragen richting de grens??.daar kun je niet 1.2.3 op afrennen om verhaal te halen. Nogmaals ik heb er geen problemen mee maar het lijkt me voor de 22 man in het veld net iets fijner als er een mannelijke grens staat

Dat hij haar omver gooit en niet terug gaat om zijn excuses aan te bieden dat vind ik laag van hem. Maar ik lees hier sommige reactie van arme vrouw? Sorry maar heeft zij niet voor dit beroep gekozen? Gelijke behandelingen toch?

Het leek wel expres dat die speler nog effen een beuk gaf.
Maar je kan je excuses toch wel effen aanbieden of niet dan.
Beetje raar maarja.

Ligt het aan mij of ben ik de enige die ziet dat voordat hij haar raakt hij duidelijk een duwende beweging richting haar maakt? Ik zie hem duidelijk net voordat die haar raakt ineens naar haar toe bewegen. Als dit echt zo is mogen ze deze speler van mij gelijk een wedstrijd of 10 geven, smeerlap.

Hier is natuurlijk nooit sprake geweest van een straf, zo erg is het nou ook weer niet. Het had gewoon netjes gestaan als hij even geïnformeerd zou hebben of alles ok is met de dame in kwestie, dan was die ophef er ook nooit geweest.

Nou als Lens geel krijgt als hij met een handje aan de scheids zit dan is dit toch gewoon rood. Hij kan haar sowieso ontwijken dus het moet wel expres gegaan zijn. Echt gewoon onzin om dit zonder straf weg te laten komen. Op het eerste gezicht voor de scheidsrechter kun je het anders zien maar ik heb het net even gezien vanuit een andere hoek en er zit gewoon opzet in. Gewoon schorsen. Anders zou hij er wel naast gevallen zijn.

Nee hoor, echt geen opzet in het spel. Je ziet toch overduidelijk dat hij op het laatste moment zich naar haar toe beweegt ??!!

Ook even leuk dat die sorry zei.

Hmmm heel raar dat hij niet geschorst wordt... het was toch duidelijk zijn bedoeling. Als het niet zijn bedoeling was, had hij namelijk direct zijn excuses aangeboden of haar tenminste even overeind geholpen of iets wat daar ook maar op lijkt. Doet er niet eens toe of het een man of vrouw is.

Dergelijk respectloos gedrag jegens de arbitrage verdient gewoon een schorsing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 23 april
Ernesto Valverde overweegt te vertrekken bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren