wk2018

Kies de Speler van het Jaar uit de Eredivisie

Het einde van een nieuw kalenderjaar nadert. 2010 kende weer prachtige momenten om op terug te kijken en vloog om: het eerste landskampioenschap van FC Twente, de verloren WK-finale van het Nederlands elftal en de keuze van de FIFA om het WK van 2018 aan Rusland te geven: alle momenten liggen nog vers in ons geheugen. In de aankomende dagen blikken we middels de gebruikelijke VZ-awards terug op een schitterend voetbaljaar. In deze poll: Speler van het Jaar 2010 in de Eredivisie.

/
Ibrahim Afellay: Of Ibrahim Afellay mee zal kunnen draaien bij Barcelona, daar bestaat nog wel eens twijfels over bij onze bezoekers. Waar iedereen het echter wel mee eens zal zijn, is dat Afellay het niveau van de Eredivisie ontgroeid was. De middenvelder kende weer een prima jaar in het shirt van PSV en kreeg ook steeds meer speelminuten in Oranje. Inmiddels staat de teller op 31 interlands.
/
Balász Dzsudzsák: Theo Janssen heeft natuurlijk een prachtige pass in zijn benen, maar Balász Dzsudzsák kan er ook wat van. De linksbuiten van PSV hoeft niet perse een man te passeren om de bal voor te krijgen en groeide daardoor uit tot de koning van de assists in de Eredivisie. Voor PSV wordt het spannend in januari: kan zij de 24-jarige Dzsudzsák voor de club behouden?.
/
Theo Janssen: Een luxe uitvoering van een cafévoetballer, zo wordt Theo Janssen wel eens beschreven. De middenvelder van FC Twente rookt als een ketter, maar beschikt desondanks over een bereconditie en zet de lijnen uit op het middenveld van de landskampioen. Bewees in de Champions League ook met de Europese top mee te kunnen en is inmiddels een gewaardeerde international.
/
Mads Junker: De supporters van Vitesse zullen zich nog wel eens afvragen waarom Mads Junker in Arnhem maar niet kon scoren. Na zeventien doelpunten in 86 competitieduels vertrok de Deen vorig jaar zomer naar Roda JC en daar is hij helemaal opgebloeid. In het eerste seizoen stopte de teller op 23 goals en ook dit seizoen is Junker met acht doelpunten weer goed op dreef.
/
Dries Mertens: FC Utrecht nam Dries Mertens in de zomer van 2009 over van eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn en de Belgische spelmaker had weinig tijd nodig om zich aan te passen aan het hogere niveau. In de zomer was er zelfs al even sprake van een transfer, maar Mertens bleef in Utrecht om haast wekelijks uit te blinken. Het leverde de technicus onder meer zijn eerste oproep voor het Belgische elftal op.
/
Bryan Ruiz: Bryan Ruiz is in onze optiek dé man aan wie FC Twente het eerste landskampioenschap uit haar historie te danken heeft. De Costa Ricaan maakte er in de tweede seizoenshelft een specialiteit van om belangrijke doelpunten te maken en leek daardoor al in de zomer te vertrekken, maar tot de vreugde van de Twente-fans bleef Ruiz in Enschede. Daar was hij na de zomer minder beslissend, maar nog altijd erg belangrijk.
/
Maarten Stekelenburg: Door de eeuwige vergelijking met Edwin van der Sar moest Maarten Stekelenburg lang vechten tegen de twijfel, maar inmiddels heeft hij dat gevecht glansrijk gewonnen. De keeper van Ajax groeide uit tot de beste doelman van Nederland en blonk ook op het WK uit, met een uiteindelijke tweede plaats in Zuid-Afrika tot gevolg. Vermoedelijk is hij bezig aan zijn laatste maanden in Amsterdam.
/
Luis Suárez: Geen speler in Nederland die zoveel besproken is als Luis Suárez. De aanvaller van Ajax scoorde er ook in 2010 weer lustig op los en maakte in totaal 24 doelpunten voor de Amsterdammers; evenveel als Mounir El Hamdaoui. Het leverde Ajax uiteindelijk de KNVB-beker op, waarna Suárez ook nog van zich liet spreken op het WK. Met een beet in de hals van Otman Bakkal werd het jaar van Suárez wel slecht afgesloten.
/
Björn Vleminckx: Eerlijk is eerlijk: Björn Vleminckx verdient zijn plaats in deze lijst vooral vanwege zijn prestaties in de eerste seizoenshelft van het huidige voetbaljaar. De recordaankoop van NEC wist in zijn eerste seizoen in Nijmegen nog geen potten te breken, maar is nu topscorer van de Eredivisie, met dertien doelpunten in achttien wedstrijden. Daarbij zaten hattricks tegen Willem II, FC Groningen en De Graafschap.
/
Peter Wisgerhof: Peter Wisgerhof is van de tien kandidaten misschien niet de meest aansprekende voetballer, maar de verdediger heeft zijn nominatie dubbel en dwars verdiend. Samen met Douglas vormt hij een sterk duo bij FC Twente, waarmee Wisgerhof onder meer de landstitel pakte en Champions League-voetbal mee speelde. Bovendien debuteerde de opvolger van Rob Wielaert in Oranje. 2010 was een mooi jaar.
255 reacties (laatste reactie door _Superboer)

Ik vind Suárez hij is toch erg belangrijk geweest en maakte veruit de meeste doelpunten en gaf ook nog een flink aantal assists. anders zou het Steek,ruiz of Janssen worden.

27 december 2010 om 17:25

ja idd okal ben ik voor psv suarez heeft prachtige dingen laten zien en als hij wint zou dat dik verdient zijn

27 december 2010 om 17:27

Op basis van zijn laatste vorm, en ook omdat hij de laatste tijd niet gespeeld heeft vind ik dat Suarez niet de award verdient.

27 december 2010 om 17:52

hmm wie dan ?

27 december 2010 om 17:55

Ik vind dat Stekelenburg, Ruiz, Janssen, Dzsudzsák of Afellay em verdient, en dan vooral Stekelenburg die een geweldig WK heeft gekeept en eigenlijk te goed is voor Ajax met al zijn reddingen, vooral tegen Dynamo Kiev.

27 december 2010 om 17:56

iemand die constant presteerd, niet echt hoeft uit te blinken maar er wel gewoon staat en zn ding doet waar die goed in is. Dzsudzsak

27 december 2010 om 18:04

oke goed argumente erbij ook

27 december 2010 om 22:27

precies, echt een goed argument van 22nasri_bas

stekelenburg verdient hem overduidelijk, als je kijkt dat suarez in mindere vorm is geweest laatste tijd
toch vind ik het ook dikverdiend als suarez hem krijgt.
verder is janssen gewoon niet goed genoeg maar komt zeker in aanmerking.
en afellay is wel goed genoeg maar presteert alleen goed in het nederlands elftal.
en dan ruiz, zeker een hele goede speler, maar heeft te weinig goals gemaakt voor een spits met zoveel kwaliteiten.
junker scoorde teveel voor zijn kwaliteiten lijkt wel, maar toch een goede afmaker
dan vlemincks, komt niet eens in aanmerking, staat er alleen bij omdat hij de huidige topscorer is
wisgerhof, daar kan ik niets over zeggen
ik let niet zoveel op hem in het veld als andere
mertens is duidelijk een van de beste van fc utrecht, goede speler, veel techniek, snel maar fysiek schiet hij te kort.

27 december 2010 om 22:29

@22nasri_bas: iemand die constant goed presteert en elke wedstrijd weer uitblinkt. Stekelenburg

Maarten is het niveau van de Eredivisie ontgroeit en is toe aan een stap hogerop, als iemand deze prijs verdient is het in mijn ogen Stekelenburg

27 december 2010 om 22:40

verwijderen

28 december 2010 om 01:08

Ruiz is geen spits. Hij is een vleugelaanvaller. Hij bereidde veel goals voor, maakte er weliswaar niet zo heel veel, maar ik vond hem het best spelen. Ik vind dus dat hij 'm verdiend. Hij is ook niet zo'n rotzak als al die andere, ik vind dat dat ook meespeelt. Je persoonlijkheid betekent ook wat.

5 sterren op Maartenstekelenburg: al jaren toe aan de echte top en blijft dit seizoen contstant goed presteren. Het is jammer van de beet van Suarez wat zijn imago heeft aangetast.. Verder zijn Janssen Affelay en Ruiz ook hele goede spelers, die van mij 4 sterren krijgen

Dus speler van 2010... 2e helft vorig seizoen en het huidige seizoen tot nu..

Affelay 2
Hij had wedstrijden ertussen zitten, waarvan je zei: JA Dat is het!! maar meestal was het niet wat het moest zijn, kijkend naar zijn kwaliteiten.

Dzsudzsák 3
Constant seizoen vind ik zelf. Altijd wel doelpuntje en asisst meegepikt. Een geweldig 2010 had hij nou ook weer niet.

Janssen 4
De man met de gouden voet. In de Eredivisie en Europees heeft hij van zich laten spreken, was niet de beste, maar toch 4 sterren voor hem.

Junker 3
Geweldig doelpuntenproductie afgelopen seizoen, dit seizoen kwakt het allemaal wat in, mede door blessures.

Mertens 3
Hele goede speler, maar blonk niet genoeg uit en had vaak schandalige acties wat hem tot schorsingen kwamen te staan.

Ruiz 5
Een van de 2 van 2010. Zelfs als speelt hij een mindere wedstrijd, dan haalt hij nog een ruime voldoende. Triest einde, dat hij geblesseerd raakte, maar mij heeft hij helemaal overtuigd.

Stekelenburg 5
De man achter het succes van Ajax. Zonder deze kerel waren ze nu al kansloos geweest in dit seizoen, maar dankzij hem, hebben ze toch genoeg punten weten te bemachtigen. Verder een geweldig WK, de man met van Bommel aan Nederlandse kant. Verder CL goed gepresteerd en een geweldige inhaalrace van afgelopen seizoen.

Suarez 4
Met hem voorop, was er een geweldige inhaalrace, maar na het WK is hij ver terug gevallen. Alles leunde op zijn schouders en ook hij kan een dip hebben. Toch voor het geweldige seizoen 4 sterren.

Vleminckx 2
Vraag me af waarom hij er tussen staat. Omdat hij nu 10 doelpunten heeft gemaakt?
Eerste deel van 2010 nauwelijks wat gepresteerd en nu vind ik hem ook niet denderend. Hij scoort wel veel, maar ach.. daar staat hij ook voor.

Wisgerhof 3
Degelijk seizoen gespeeld, niet meer, niet minder.

27 december 2010 om 15:54

Hoezo geef jij Suarez 4 sterren? Deze jongen heeft in het tweede deel van 2010 hélémaal niets laten zien, alleen zijn tanden aan Bakkal. Alleen op basis hiervan zou hij al niet meer dan 3 sterren kunnen halen!

27 december 2010 om 16:03

Ten eerste: het is mijn mening, dus ik geef de sterren

Ten tweede: Ik kijk niet alleen maar naar een incident, maar ook naar zijn huidige prestaties. Ondanks zijn mindere vorm heeft hij toch 8 doelpunten in 12 wedstrijden gemaakt. Assists buiten beschouwing gelaten.

Ten derde: Waarom vind je het zo erg dat ik Suarez 4 sterren geef? Omdat ik ook niemand van PSV 4 sterren geef? Kom op, kijk ernaar als een voetballiefhebber en niet als een supporter die jaloers is op de tegenstander. Hij heeft mindere dingen gedaan, maar dat maakt hem geen slechtere voetballer, wel een slechter persoon.

Kortom: ik vind dat Suarez 4 sterren verdient.

27 december 2010 om 16:11

De tweede seizoenshelft heeft hij gewoon niks gepresteerd, daar moet je het gewoon mee eens zijn (dit is geen 'eis'). Hij loopt alleen maar te zeiken tegen alles en iedereen, en tot overmaat van ramp benadeeld hij zijn club ook nog eens gigantisch. Hij is het tweede deel evenveel geschorst geweest als dat hij heeft gespeeld, dus daarom vind ik dat hij geen vier sterren verdiend

27 december 2010 om 16:53

@ geldrop

daar ben ik het helemaal niet mee eens want hij heeft 8 doelpunten in 12 wedstrijden zonder in vorm te zijn. wat kan hij presteren als hij wel is vorm is! en dat hij loopt te zeiken tegen iedereen heet karakter. en je noemt feiten op die helemaal niks met zijn spel te maken hebben het gaat erom wat hij heeft gepresteerd en niet wat hij of wie hij gebeten heeft. en het is toch zijn mening dus daar heb jij niks mee te maken, je kan er op reageren maar je kan niet voor hem beslissen!

27 december 2010 om 18:37

Ik beslis niet voor hem hoor. Als hij hem vier sterren waard vindt, dan mag hij dat best vinden. Maar ik mag toch ook zeggen dat ik het daar niet mee eens ben?

Doelpunten Suarez (bron: ajax.nl, CL en beker niet meegerekend):
AJ Auxerre-thuis, de 2-0
Nac-thuis, de 3-0
Willem Ii-thuis, de 1-0 (penalty)
Willem Ii-thuis. de 2-0 (penalty)
De Graafschap-uit, de 1-0
De Graafschap-uit, de 2-0 (vrije trap)
Roda Jc-thuis, de 2-0
Nummer 8 kon ik niet vinden

Ik moet je wel nageven, Suarez is 'beslissender' geworden

27 december 2010 om 22:11

zeker te veel voetbal international gekeken?
en dat zeg ik dan als grote psv supporter

27 december 2010 om 22:53

@geldrop

Suarez verdient al 6 sterren met zijn prestaties van de 2e seizoenshelft vorig seizoen. Dat hij al 8 goals heeft gemaakt dit seizoen in 12 wedstrijden is gewoon goed. Dit heeft Ruiz ook niet.
En suarez heeft ook 12x de paal/lat geraakt dus geluk zat hem ook niet bepaald mee.

28 december 2010 om 11:30

Dit klopt, maar als je echt goed bent, dan ben je ook in vorm. En wil je zeggen dat Suarez sinds de zomerstop in vorm is? Hij heeft inderdaad vaak de lat en de paal geraakt, maar het gros daarvan was een vrije trap

@rik112: nee, ajax.nl

28 december 2010 om 11:38

@ Geldrop

Als je echt goed bent, dan ben je ook in vorm?
Dus wil je zeggen dat Gerrard slecht is? Hij is nu totaal niet in vorm, maar Gerrard is een van de beste middenvelders ter wereld. Dus dat argument slaat kant noch wal. Het moet eerder zijn: Goede voetballers herken je eraan, dat als ze niet in vorm zijn, toch nog redelijk presteren, dus minimaal een 6 halen. Dat zie je heel goed bij Ruiz en in mindere mate bij Suarez. Oké hij heeft belachelijke dingen gedaan, die nadelig voor Ajax waren, maar oké.

Nou, dan moet hij wel heel veel vrije trappen gehad hebben. Tegen Feyenoord raakte hij al 3x binnen 10 min de lat / paal en dat waren geen vrije trappen...

We weten nu dat je het Suarez niet gunt, maar waarom eigenlijk niet? Kun je niet ondanks dat je Psv'er bent dan als voetballiefhebber naar de voetbalkwaliteiten van Suarez kijken?

28 december 2010 om 16:19

Oke, wat ik zei klopt idd niet, met Gerrard bv, maar ik ben nog steeds van mening dat wanneer je een half jaar niet in vorm bent, dat je dan genomineerd kan worden voor speler van het jaar, maar goed. ik ben psv'er, dus ik zal wel weer ongelijk krijgen van 90% hiero

Stekelenburg heb ik als enige de 5 sterren gegund.
Hij keept zo goed in 2010.

27 december 2010 om 14:05

Klopt, ben het helemaal met je eens.
Hij pakt zo veel punten voor Ajax, hij heeft samen met el Hamdaoui in Oktober de mindere vorm verbloemd.
Heeft een heerlijk WK gespeeld.
En ja, hij heeft nota bene vorig seizoen in de Arena maar 4 tegendoelpunten gekregen, denk niet dat het veel beter kan.

Een fenomeen!!

Ik vind het opmerkelijk dat Max Junker en Peter Wisgerhof in het lijstje staan. Dit lijstje zou misschien wel een stuk kleiner gemaakt moeten worden. Het is nu al zo moeilijk om te kiezen. Manolev is ook vaak besproken, die hadden ik en Rene wel in het lijstje willen zien. Als Ajacied zeg ik Luis Suarez met het WK en zijn goede en slechte dingen die hij gedaan heeft in de competitie. Als neutrale toeschouwer zeg ik Brian Ruiz. Hij heeft door zijn individuele klasse FC Twente in z'n eentje de landstitel geschonken.

27 december 2010 om 10:29

ik vind dat Rene van der Gijp het er nu echt om gaat doen.. Het is gewoon super commercieel om gewoon Manolev elke keer weer belachelijk te maken. Hij zou zich eens bezig moeten houden met gewoon voetbal kijken en niet of hij weer een moment heeft waar hij een voorzet 30 meter achter de goal geeft...

Kies je Suarez ook vanwege zijn slechte dingen die hij gedaan heeft? Verdient hij daarom de beste speler van 2010?

27 december 2010 om 10:38

Rene van der Gijp heeft zelfs zijn vogeltje Manolevje genoemd.

Het bijtincident zal de voetbalvolger nog jarenlang blijven herinneren. Het is helaas niet anders. Hij is niet alleen een van de beste, maar zeker wel de meest besproken speler van het jaar in Nederland.

27 december 2010 om 10:43

True, daar heb je gelijk in.

Ik vond het wel een mooi jaar voor Suarez, je zag zijn ups en zijn downs. In het begin presteert hij super, komt wereldlijk in het nieuws vanwege de handsbal tegen Ghana, daarna gaat Ajax minder, hij ligt in conflict met El Hamdaoui op voetbaltechnisch gezien en als afsluiter een lange schorsing vanwege een bijtincident.

Kortom: Suarez heeft wat meegemaakt

Tsja over Rene die zijn vogel Manolev noemt, het is commercieel.. Komende tijd blijft hij doorgaan en het wordt steeds minder grappig en meer irritanter... Naar mijn mening tenminste.

27 december 2010 om 11:15

Nou ik vind het in ieder geval nog altijd leuk.

Als je er goed naar kijkt is het meestal Genee die er over begint. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je het brengt he. Rene kan het brengen zodat ik het in ieder geval leuk blijf vinden.

27 december 2010 om 13:15

Ik blijf het ook schitterende televisie vinden.

27 december 2010 om 13:10

bryan ruiz in zijn eentje?!

uhm janssen gaf de assist achter hielden douglas en wisgerhof alles dicht en voorin had hij ook nog hulp van stoch hea en dit jaar van janko. nee echt niet in zijn eentje. het hele team helpt daar mee!

27 december 2010 om 16:29

Zo kunnen we ook over Suarez praten ..
Vertonghen en Alderweireld hielden alles dicht, het middenveld was vaak overmachtig en voorderest moest Suarez het maar even afmaken.

Ik vind ook niet dat Ruiz het in zijn eentje gedaan heeft, maar Ruiz stond er wel en maakte vele belangrijke doelpunten, iemand als Parker had het niet geflikt.

28 december 2010 om 00:50

of je zo over suarez wilt praten maakt me echt niet uit.. dat is een goede voetballer maar daar is wat mij betreft ook alles meegezegd. mij zul je Nooit horen zeggen dat ajax alleen suarez is. dan zou het wel heel slecht met ze gesteld zijn!^^ weet ook niet waarom je op mij reageerd met dat?! zie nergens de naam suarez in mijn stukje gebruikt worden?! iemand als parker niet nee. maar er zijn wel meerdere spelers die gewoon op een plekje kunnen staan om ballen binnen te tikken... als het zo makkelijk ging kon nec dit jaar kampioen worden met die vleminckx. ik zeg alleen dat twente meer is dan alleen ruiz. zeker vorig jaar toen heeft het hele team meegeholpen en was het niet alleen ruiz. niet voor niets was janssen iedere keer de grote uitblinker in de europa league. zonder janssen geen kampioen. denk dat ze voor ruiz nog wel een ander hadden kunnen vinden. maar in nederland loopt er geen een zoals janssen rond!

Vlemickx? Junker? Wisgerhof? Waarom staan die in godsnaam in het rijtje?
Voor mij is Ruiz de speler van het eerste half jaar, dat telt alleen niet mee, dus dan blijft Dzsudzsak en Stekelenburg over, met Suarez als nummer drie.

27 december 2010 om 11:31

Precies die drie vroeg ik me ook af. Van de rest zie ik in waarom ze er bij staan (al verschillende jaren goed spel etc.) maar Vleminckx, Junker en Wisgerhof spelen misschien dit seizoen goed, vooral Vleminckx en Junker hebben een opleving, maar over het hele jaar gezien vond ik ze maar erg matig. Ze komen zeker niet in aanmerking voor speler van het jaar. Iemand die ik daar wel voor in aanmerking zie komen is bijv. Verhoek (heel goed jaar, niet alleen dit seizoen) of natuurlijk Douglas. Ik denk trouwens dat Ibi, Suarez of Theo Janssen het moet worden. Talentvolst is by far Dries Mertens, die jongen heeft een gouden toekomst voor zich!

27 december 2010 om 13:00

junker was vorig jaar en dit jaar de man van roda. laten we dat niet vergeten. veel gescoord en altijd belangrijk

Ruiz en Stekelenburg beide 5 sterren, echt waar wat een genot is Ruiz om naar te kijken!

Hij zeurt (bijna) nooit(!) bij de scheids als hij het nergens mee eens is en hij richt zich gewoon lekker op het voetbal en scoort zelf héél veel en zijn assists zijn ook gewoon heel goed. Ruiz was beslissender voor Twente als Suarez voor Ajax, omdat Ruiz scoorde als het 0-0 was en meestal in blessuretijd. Suarez die prikt er wel veel in maar dat is meestal als Ajax toch al voor staat of gewoon vroeg in de wedstrijd dat Suarez scoort! Suarez is natuurlijk een heel erg goede speler voor Ajax, maar Ruiz vindt ik gewoon op meerdere vlakken beter, als het gaat om beslissend zijn voor je club.

En ja Stekelenburg, een fantastische keeper die een transfer naar een topclub verdient, geen steek, geen wk-finale.

1. Maarten Stekelenburg(verreweg de meeste constante factor bij Ajax, en 1 van de beste spelers op het WK, heeft ons toen echt in het WK gehouden)
2. Bryan Ruiz(beste speler van FC Twente en heeft inderdaad hele belangrijke doelpunten gemaakt)
3. Balasz Dzsudszak(speelde een beter seizoen dan Ibrahim Afellay, belangrijkste speler van PSV dit seizoen door zijn doelpunten en zijn vele assists)
4. Luis Suarez(minder goed als vorig seizoen begonnen, maar dit zal komen door het drukke programma, mocht hij blijven dan zal hij ijzersterk terugkomen in de 2de helft van de competitie)
5. Ibrahim Afellay(aanvoerder Psv, toch vind ik hem dit seizoen minder sterk als vorig seizoen, zal ook door het drukke programma komen en dingen buiten PSV om, zijn transfer naar Barcelona is een mooie beloning voor al zijn sterke seizoenen in de Eredivisie.
6. Theo Janssen(belangrijk voor FC Twente, maakt veel goals uit spelhervattingen en is de absolute leider bij FC Twente)
7. Dries Mertens (beste speler FC Utrecht en revelatie van het jaar 2010)
8. Peter Wisgerhof(sterk centraal duo met Douglas, al vind ik zelf Douglas meer passen in dit rijtje)
9. Mads Junker (maakt veel goals, verder niet opvallend)
10. Bjorn Vleminckx(zie Mads Junker)

27 december 2010 om 12:25

Met jouw rijtje ben ik het voor de volle 100% eens!

Hoe kan Wisgerhof hier inderdaad instaan, onbegrijpelijk. Hij is zeker een degelijke verdediger en was altijd fan van hem bij Nec, ik snapte nooit waarom Feyenoord hem niet haalde, maar hij is zeker niet beslissend en komt gewoon goed mee met Twente. Douglas is dan 10x logischer.
Ook Junker en Vleminckx horen hier natuurlijk niet.

Ik weet niet, aan de ene kant Ruiz, op basis van de eerste helft van 2010, maar dit seizoen is Ruiz een stuk minder en ik zeg daarom toch Stekelenburg.

27 december 2010 om 13:14

simpel waarom wisgerhof --> douglas heeft nog te veel foute passen en gaat vaak de fout in met opbouwen. dat heeft wisgerhof niet. kan ook zijn omdat wisgerhof al stukken meer ervaring heeft. maar ik denk dat deze man er wel tussen kan! hij is zeker ook wel beslissend geweest voor twente. speelde toch elke wedstrijd weer erg sterk!

28 december 2010 om 01:11

Sorry, maar vind jij Wisgerhof opbouwend goed? Die gast is zo houterig als wat, en levert de bal zo snel mogelijk in bij Brama.

in mijn ogen is dat Bryan Ruiz, de nummer 1. De nummer twee is dat Wisgerhof. Er zijn veel nummer 3 oa Douglas, Janssen, Stekelenburg en Vertonghen.

27 december 2010 om 12:15

Nummer 2 Wisgerhof? Leg dat eens uit, zo beslissend als bijvoorbeeld Ruiz, Suàrez en Janssen is hij niet geweest.

27 december 2010 om 14:31

Maar Wisgerhof is een verdediger en dan is het toch een beetje anders...
Als verdediger moet je vaak juist níet opvallen, maar dat kan ook beslissend zijn omdat die verdediging dan weken lang uitstekend speelt dus het ligt er maar aan...

27 december 2010 om 12:23

Ben je misschien een Twente-fan? Ik kan toch echt wel betere spelers uit 2010 opnoemen dan Douglas en Wisgerhof. Mertens hebben het individueel gezien veel beter gedaan.

27 december 2010 om 12:48

Overduidelijk een Twente bril op.. Ik en menig andere snappen niet eens wat hij bij deze top 10 te zoeken heeft! Ruiz is een goede tweede maar stekelenburg heeft het hele jaar door prestaties geleverd en stond er telkens weer voor Ajax

Ik vindt dat Stekelenburg hem moet krijgen, keepte zijn beste jaar in zijn carriere.. En het gebeurt niet vaak dat een keeper speler v/h jaar wordt, daar moet verandering in komen!
Steek: 5 *

Gevaarlijke Outsiders:
Balasz Dzudzsak: Heeft zoveel assists en goals gemaakt, een zeer belangrijke schakel voor Psv
Bryan Ruiz: Goede speler, door al zijn goals in de 75e minuut is twente kampioen geworden..
Luis Suarez: Ik twijfelde aan 4 of 5 sterren, top speler, heeft zijn vorm van voor de WK niet herkunnen pakken bij Ajax, wat te begrijpen is met zo weinig weken vakantie! Top mentaliteit.. Voor zulke spelers kom je naar het stadion Dieptepunt was ie beet...

Onbegrijpelijk:
Wat doet Mads Junker en Wisgerhof derbij? Voor Wisgerhof ken je beter Douglas plaatsen, stond zelf op de keuze lijst voor Elftal v/h jaar van de fifa...

Junker?? Zet er dan een Ola Toivonen neer? of een Siem de Jong vergeet niet wat voor een 2e seizoenshelft hij speelde

Mijn 5 sterren gaan naar Stekelenburg & Janssen.
Beide absolute toppers.

Twijfel tussen twee namen voor de speler van het jaar in Nederland:

Ik vind Maarten Stekelenburg echt een superdoelman. Waar hij een aantal jaren terug nog wel een een twijhfelachtige indruk maakte heeft hij een heel goed vorig seizoen gedraaid, Nederland na de wk-finale gelootst en bovendien was hij de enige reden dat Ajax nu Champions League heeft gespeeld. Wat was hij goed in de vier voorronde Champions-league wedstrijden. Echt een topkeeper en de gedoodverfde opvolger voor van der Sar in het doel bij Manchester

En Bryan Ruiz heeft ook een weergaloos jaar achter de rug. Meer dan eens sleepte hij Twente er in het vorig seizoen doorheen met weer eens een laat doelpunt. Natuurlijk werd hij goed in positie gebracht en was het kampioenschap een teamprestatie maar dat hij hierin een sleutelrol gespeeld heeft was duidelijk. Ook dit jaar weer is hij belangrijk, niet zozeer vanwege zijn doelpunten maar wel vanwege zijn geslepenheid en werklust. Qua veldpeler vind ik Ruiz in Nederland de beste en kiezen tussen een doelman en veldspeler is heel lastig.

Overigens vind ik Janssen dan weer de speler die de meest opzienbarende ontwikkeling heeft doorgemaakt de laatste anderhalf jaar. Was toch altijd maar een doorsnee middenvelder met altijd wel een goede traptechniek maar kwam altijd te kort voor de top. Dat hij hier nu tussen staat en zo geroemt word is terecht en verdiend enorm veel respect. Overigens heeft Steve Mcclaren hier ook een belangrijke rol in. Was altijd heel veel met hem bezig op trainingen.

Als beste speler hoort ook je gedrag en dan vind ik het vreemd dat suares zo hoog scoort bij de mensen .En nee ben niet anti ajax want ik geeft stekelenburg 5 steren mertens jansen en ruiz 4 sterren vooral mertens wat die heeft laten zien in een soms moeilijk draaiend team vind ik erg knap ..afellay en wisgerhof geef ik 3 sterren goed maar niet uitstekend ook dzsudszak krijgt 3 sterren omdat hij zo vaak belangrijk was voor psv. suares twee sterren omdat ik hem een stuk minder vind dan vorig jaar niet echt aanwezig ook het bijten kost hem een ster bij mij. De rest hoort niet in het lijstje. Verder wenst ik iedereen een goed gezond en sportief 2011 toe en dat jullie club mooi en leuk voetbal laat zien.

Stekelenburg en Ruiz op vijf. Stekelenburg een heel jaar geweldig (neem zijn prestaties buiten de Eredivisie ook even mee). Ruiz de tweede helft van 2010 iets minder in een beter team, maar nog steeds van goed niveau.

Zie verder weinig mensen die een heel jaar goed gepresteerd hebben, want ook Afellay en Suarez waren niet altijd even goed, dus dat wordt lastig.

Suarez en Junker dan toch maar 4 sterren. Suarez tot eind oktober geweldig (ook internationaal), laten we dat vooral onthouden. Junker scoort belachelijk veel voor iemand bij Roda JC, vind het geweldig hoe hij zich revancheert voor 3-4 verprutste jaren in Arnhem.

Mertens, Afellay en Janssen. Mertens vooral in 2009 was hij super. 2010 was gewoon goed. Afellay niet heel constant en niet zo belangrijk als voorgaande jaren. Janssen pas in dit seizoen echt goed.

Twee sterren. Balasz en Vleminckx. Balasz scoort veel maar hij ook wedstrijden waarin hij niks klaarspeelt. Daarnaast is zijn gedrag soms fataal geweest voor PSV dit jaar. Vleminckx zie Janssen; nu pas on fire.

Een ster Wisgerhof. Dit moet toch Douglas zijn???

hoezo die wigerhof wat een stijve hark hoor niet te geloven

Stekelenburg, als je de roep om de beste keeper van het afgelopen decenium kan doen verstommen (van der Sar) dan heb je het perfect gedaan.

Zekers raar dat douglas er niet bij staat hij is gewoon beste stopper in nl

27 december 2010 om 11:36

Vind ik niet, presteert heel wisselvallig de laatste tijd vind jij niet?

28 december 2010 om 12:15

Had er wel ingemogen voor Vleminckx vind ik. Heeft tot oktober/november een geweldig jaar gedraaid. Dat hij nu de laatste vier wedstrijden wisselvallig presteert vind ik geen reden om hem buiten dit rijtje te laten.

1. Stekelenburg
2. Ruiz en Suarez
3. Dzsudzak en Afellay

Denk dat de steek toch het beste en het meest constant heeft gepresteerd van de gehele ere divisie.. en ruiz en suarez op 2 qua belangrijkheid en aantal doelpunten.. ruiz die vaak scoorde als het echt nodig was en suarez die het hele team op sleeptouw nam en veel doelpunten en assists gaf (helaas de laatste maanden wat minder)

en het eindhovense duo op 3 omdat beide gewoon uitstekend gespeeld hebben en heel belangrijk zijn geweest voor psv. En zeker Afellay mag 2010 een goed jaar noemen omdat hij naar Barcelona is verkast. Laat ze een (spreekwoordelijk) poepie ruiken daar en laat Messi in het niet verdwijnen ;-)

Vleminx is de giller van dit rijtje, dat is echt een pannekoek alleen heeft hij er dit jaar veel ingeschoten, misschien moet Van Wolfswinkel er dan ook maar in? xd

27 december 2010 om 11:58

en Ruudje Boymans. Denk overigens dat deze speler serieus best een stapje hoger kan. Heeft in verhouding enorm veel gescoord voor een ploeg die amper scoort.

Affelay:we moeten niet vergeten dat ij vorig seizoen wel tegenviel.dit seizoen deed ij het wat beter maar dat is absoluut niet genoeg om speler van het jaar te worden,dus nee.

Balász Dzsudzsákhh erg leuke speler met een goede voorzet en heeft beter gepresteerd dan Affelay.

Theo Janssen:heeft natuurlijk een aandeel gehad in het kampioenschap maar toch waren er betere spelers bij FC Twente.dus nee

Mads Junker:hij wordt er gebagatalliseerd omdat hij ''slechts'' bij Roda voetbalt maar was vorig seizoen toc onhoudbaar en ook dit seizoen lekker bezig.

Dries Mertens:nee,want hij is alleen sinds 2 maanden goed bezig daarvoor was het matig.

Luis Suarez:natuurlijk de winnaar dat moet je gewoon toegeven ookal ben je Ajax-fan.

Vlemincx:vorig seizoen erg matig,dit seizoen degelijk.

Wisgerof:slectste van eel het rijtje ik vond het vorig seizoen erg traag oogsten en de slectste van FC Twente samen met Boscker.

Dit was mijn analise

Ik hoop dat Ruiz wint
Ik vind hem echt een geweldige speler en kan zeker nu meegaan draaien met de wereldtop
Maar ik snap niet dat Wisgerhof erin zit. Douglass heeft het sowieso 10x beter gedaan!
Dan ook 1 ster voor hem

Ik geef Suarez der maar 1 ster hij een een vampier geen voetballer !!!

27 december 2010 om 11:00

Of je zegt gewoon dat je Suarez 1 ster geeft omdat je Ajax haat en het geen Ajacied gunt om speler van het jaar te worden..

27 december 2010 om 11:45

als ik de reacties hier zo lees word suarez dat toch al niet..
Maar ieder zijn mening toch? vind je ook niet als hij zijn reden heeft om hem 1 ster te geven dan moet je dat gewoon accepteren.
Word toch stekelenburg! wie heeft die man nou geen 5 sterren gegeven. ik wel iig :D

27 december 2010 om 15:07

ja want iemand die 35 keer scoort en 20 assists geeft is geen voetballer en verdient sowieso 1 ster....

ik snap dat je andere hoger beoordeelt want suarez draait een slechte eerste seizoenshelft maar 1 ster is gewoon... hmm.. laten we zeggen niet helemaal objectief...

stekelenburg verdient het omdat hij bij ajax en bij Nederland zulke goede reddingen verricht en zijn team in de race gehouden.
maar op nummer 1 vind ik toch dat ruiz hem verdient hij was belangrijk vooral door zijn doelpunten.
suarez heeft het jaar jammer afgesloten met het incident van Bakkal.
en affelay heeft gewoon een droomtransfer want hij heeft dat wel verdient.
mijn top 6
1. Bryan Ruiz
2. Maarten Stekelenburg
3. Ibrahim Affelay
4. Theo Janssen
5. Luis Suarez
6. Dries Mertens

Stekelenburg en Ruiz verdienen allebei vijf sterren. Ruiz maakte Twente bijna eigenhandig kampioen en Stekelenburg heeft met Ajax ook een geweldig seizoen gedraaid en was bijna elke wedstrijd wel belangrijk.

27 december 2010 om 18:05

Dzsudzsak vind ik nogal overschat, buiten een goede trap heeft hij niet veel in huis. Suarez was in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen (1ste helft dit kalenderjaar) fenomenaal, maar heeft het laatste half jaar te weinig laten zien voor de prijs. Andersom geldt het voor Affelay en Janssen. Conclusie: het gaat tussen fenomenale constante factoren Ruiz en Steekelenburg.

Ik zou dan gaan voor Steekelenburg, omdat hij ook op het WK fwnomenaal was tot in de finale, en Ruiz daar helemaal niet was. Daar kon Ruiz natuurlijk niets aan doen, maar Steekelenburg heeft in meer wedstrijden zijn kwaliteiten bewezen.

Duidelijk dat Ruiz speler van het jaar moet zijn. God wat is dat een klasbak, daarbij is hij kampioen geworden met twente. Hij was topscorer van twente terwijl men het jaar daarvoor nauwelijks van ruiz gehoord had. Hij was dus echt een revelatie en daarmee speler van het jaar. Van Stekelenburg en Suarez wisten wel al dat ze goed konden ballen. Hoewel ik dan liever Stekelenburg dan Suarez zie winnen aangezien Suarez een paar stoutigheden heeft uitgehaald.

ik denk dat er maar 2 spelers echt boven uit steken.

dat is stekelenburg en dzsudzsak.

stekelenburg omdat hij al een aantal seizoenen de beste keeper van de eredivisie is en eigenlijk allang klaar is voor een stap omhoog..

en dzsudzsak omdat hij gewoonweg een geweldige voorzet heeft, een geweldig schot heeft en een geweldig overzicht heeft. eigenlijk is dzsudzsak ook al een tijdje klaar voor een stap(je) omhoog maar ik hoop dat PSV hem nog lang kan behouden.

dzsudszsak draait dit seizoen bijvoorbeeld bijzonder goed, veruit de beste speler tot nu toe in de competitie.. 10 goals 12 assists hij is in topvorm.

toch vind ik stekelenburg de beste speler van 2010 want dzsudzsak had vorgi seizoen niet zijn beste seizoen...

27 december 2010 om 17:57

Ik vind stekelenburg en ruiz , die doen het duidelijk beter dan dsudszak want die 2 hadden een veel belangrijkere waarde dan dsudszak, maar ik snap jouw keuze wel hoor

27 december 2010 om 18:42

ja ik kan natuurlijk niet ontkennen dat ik met mijn dzsudzsák shirt voor de buis zit met eredivisie live op meer van dzsudzsak kan genieten dan een ajax ziet die steeds denken, nee he weer een goal/ weer een assist van hem

maarja ruiz die was ik even vergeten, ja ik denk teveel aan het seizoen waar we nu mee bezig zijn.. en daar kan ruiz zijn stempel ( nog ) niet echt op drukken maar het vorige seizoen was hij magistraal..... jammer genoeg

27 december 2010 om 18:45

ooh haha, zo bedoelde ik het eigenlijk niet, ik bedoelde dat ik jouw keuze ook wel kan begrijpen omdat hij toch gewoon een buitengewoon goede voetballer is, maar niet belangrijker als steek en ruiz.

stekelenburg nog steeds op een lichte voorsprong!

Stekelenburg, Ruiz en Suarez krijgen van mij 5 sterren.
Ruiz was vorig seizoen bijna elke week beslissend (of met een goal of met een assist) Suarez speelde ook fantastisch en was topscorer met 35 doelpunten.
En Stekelenburg heeft vorig seizoen fantastisch gekeept en dit seizoen doet hij het ook erg goed,

Waarom kiezen we altijd een aanvaller als speler van het jaar? De speler van dit jaar is Theo Janssen. Een echte voetballer met een geweldige trap en inzet. Een van de weinige hollanders in dit lijstje

Janssen:5

Stekelenburg:4, de keeper van Nederland. Hij is constant met soms geweldige reddingen. Hij krijgt de laatste ster niet omdat bijna elk team in de Eredivisie een goede keeper heeft: Tyton, Mihaylov, Ten Rouwelaar, Romero, Cilissen, Room, Coutinho, Luciano, van Dijk.

Ruiz:4 Hij heeft een geweldige techniek en verbaast ons keer op keer, maar soms drijft hij zijn acties te ver door. Het is geen echte spits maar ook geen echte buitenspeler, door zijn zwakke voorzet.

Dzsudzsak:4 Hij speelt constant zijn tegenstander uit, heeft een geweldige voorzet en een goede trap.

Vlemminckx:3 Vele vinden hem niet in het rijtje thuis horen, maar noem één spits in de eredivisie die beter in de 16 is....... Oké hij is lomp, en dik, maar afmaken kan hij als de beste. Hij is niet voor niets topscorer.

Mertens:3, ook een geweldige actie, maar o zo ego, het lijkt wel of hij met oogkleppen voetbalt.

Junker:3, 1 tegen 1 scoort hij altijd.

Affelay:3,beste voetballer van de eredivisie, komt er alleen niet uit. Psv draaide beter toen hij wissel stond.

Wisgerhof:3, Hij speelt degelijk, is de leider van het best voetballende team uit de eredivisie, vormt een blok met Douglas. Nog één jaar vlammen, dan een stapje lager.

Suarez:2, Hij was de man van vorig seizoen, hij had de meeste assists, maar speelt de bal bijna nooit af, dit komt alleen omdat ajax alle ballen op hem speelt. Zijn winnaarsmentaliteit brengt hem in de problemen. Ajax had hem van de zomer moeten verkopen. Het is wel een spits van de toekomst, aangezien hij nog maar 23 is.

27 december 2010 om 14:22

Vleminckx: 'vele vinden hem niet in het rijtje thuis horen, maar noem één spits in de eredivisie die beter in de 16 is'

Oke, met gemak een paar meer, hier komen ze: El Hamdaoui, Suarez, Matavz, Berg, Reis en Ruiz. Snap dan ook niet waarom hij er in staat.

27 december 2010 om 15:15

Vleminckx hoort niet thuis in deze lijst, omdat hij gewoon tekort komt als spits in de Eredivisie. Dit seizoen speelt hij goed, maar vorig seizoen (tweede helft) liet hij bijna niks zien.

Daarnaast horen Berg, Reis, Matavz en El Hamdaoui ook niet thuis in deze uitverkiezing als je één van boven Vleminckx verkiezen.

27 december 2010 om 17:51

Ik vind Vlemminckx beter in de zestien dan al die namen. In het algemeen als spits, kan hhij niet aan het niveau van die namen tippen, maar in de zestien zeker wel. Het is toch niet vreemd dat de voorlopige topscorer in het lijstje staat?
Het is wel vreemd dat Junker erin staat aangezien de bovenstaande namen allen beter hebben gedraaid.

27 december 2010 om 17:56

Ben ik het niet mee eens. Berg speelt een aantal maanden bij Psv, waarvan een groot deel op de bank. Reis idem dito in verband met blessure en 'het incident'. Verder heb je Matavz die dit seizoen eindelijk opleeft en vorig jaar niet meer was dan een middelmatige spits en El Hamdaoui is ook niet de speler (spits) van het jaar.

Ik vind het wel degelijk vreemd dat een speler van een plaatselijke streekclub die een seizoen goed draait met één aardige spits die er twaalf in knalt. Vorig jaar was hij minder dan nu. Waarom zou hij gebaseerd op dit jaar hiervoor geselecteerd moeten worden. Daarnaast waarom zou het een argument zijn de huidige topscoorder te nomineren, dit is zo ontzettend subjectief omdat het 1 doelpunt scheelt met vier achtervolgers in de race om de topscoorderstitel. Het zijn allemaal momentopnames.

27 december 2010 om 20:24

Ik zeg alleen dat ik het niet vreemd vind dat ze de topscorer selecteren.
Hij hoort zowiezo niet tot de 10 beste van het jaar, maar ik vind hem wel de koning van de 16.

Buiten de zestien..... laten we het daar maar niet over hebben.

In het algemeen is Matavz zeker een betere spits, maar als je er 4 inknalt kan je wel wat.

28 december 2010 om 13:17

toen NEC vleminckx van KV Mechelen kocht, waarschuwden mechelen dat
vleminckx 1 seizoen nodig had om weerop zijn niveau terug te komen. Nu zijn we
een seizoen verder en is hij weer op zijn niveau.

dus dit seizoen blijft hij zo spelen

28 december 2010 om 15:18

@dutchmen.
Ik zeg ook niet dat alle spitsen die ik noemde wel in deze lijst moesten komen, maar ze zijn wel beter dan Vleminckx, ook in de 16. En Matavz scoorde de eerste helft van dit jaar ook een stuk of 9 keer, dus dat hij pas dit seizoen op stoom is gekomen klopt niet helemaal

27 december 2010 om 18:08

dat jij van dijk noemt bij goede keepers snap ik niks van zal wel omdat je voor feyenoor ben.

27 december 2010 om 20:29

Ik heb bijna alle wedstrijden van Feyenoord live gezien. Ik ergerde me aan iedereen, behalve van Dijk die op zijn 40ste nog steeds geweldige reddingen verricht.

P.s. Feyenoord eindigt op een d

Stekelnburg, Suarez en Ruiz 5 sterren. Vind Dzsudzsak een uitstekende speler, maar ook niet heel bepalend. Stekelnburg vind ik echt bij de beste 10 keepers van de wereld horen. Ruiz deed het fantastisch, net als Suarez, beide waren beslissend voor de club.

IK vind dat sommige mensen hier Stekelenburg nogal overschatten. Ja het is een vrij aardige keep , maar niet bij de beste 10 van de wereld mijns inziens. IK ga voor Ruiz en Janssen , echte spelers waarvoor je naar het stadion komt.

27 december 2010 om 12:29

Dus omdat hij niet bij de beste 10 van de wereld zit is hij 'slechts' een vrij aardige keeper die wordt overschat? Zijn Ruiz en Janssen die 'echte spelers waarvoor je naar het stadion komt' zijn dan ook aardige spelers die worden overschat omdat ze niet bij de beste spelers van de wereld horen? Als je onder andere je land op weg naar een WK finale meerdere malen op de been hebt gehouden tegen onder andere favoriet Brazilië, een paar onmogelijke ballen eruit haalt waardoor je ploeg de CL haalt en tegen Milan een punt pakt en Ajax van een 10-0 afslachting in Bernabéu redt ben je wel meer dan slechts 'een aardige keeper'. Het kan immers onmogelijk toeval zijn dat hij het keer op keer bewijst in grote wedstrijden.

27 december 2010 om 15:34

je moet hem niet zo serieus nemen op het internet noemen we zulke mensen trolls(mensen die belachelijke dingen zeggen om de reactie van andere mensen te zien)

ont: stekelenburg 5 sterren samen met ruiz daar achter vond ik het erg lastig als suarez niet zo'n drama had geweest dit seizoen had hij ook 5 sterren gekregen nu maar 3. dzudzak 4 sterren ik denk dat hij de meest belangerijke speler is van psv. affelay 3 sterren vorig seizoen erg matig werd ook vaak misbruikt door rutten en had als diepte punt die drie dubbele elleboog tegen enoh.

27 december 2010 om 18:05

mag ik dan van jou die top 10 aan keepers eventjes dan? ik denk dat je die niet op kunt noemen

@dutchmen

Het klopt dat Stekelenburg de beste keeper van de eredivisie is. Het klopt ook dat hij op het wk heeft laten zien dat hij tot de beste keepers van de wereld behoort. Maar, ik vind dat hij in de Eredivisie, het gaat over de beste spelers in de eredivisie, in alle wedstrijden niet meer heeft laten zien dan bijvoorbeeld Tyton.

Verder breng jij als argument bij sommige namen dat ze pas voor het eerst in de basis staan. Wat maakt dat uit? Het gaat over de beste speler van het jaar, niet over de beste speler in het algemeen. Als de vraag was geweest: Wie is de beste speler van de Eredivisie of Wie heeft de meeste kwaliteiten?, natuurlijk had ik dan Stekelenburg gezegd. Maar hij heeft dit seizoen in de Eredivisie geen betere indruk achtergelaten dan sommige anderen,bij mij.

En als je na een beoordeling van een speler over één seizoen, het er totaal niet mee eens bent, ook al had ik gezegd dat Stekelenburg de slechtste keeper was, hoef je niet meteen te zeggen dat ik er geen verstand van heb, dat is wel erg kort door de bocht.

Als laatste over van Dijk: Hij is al 40+ maar heeft vele keren Feyenoord nog in de wedstrijd gehouden met geweldige reddingen. Hij kan niet tippen aan het niveau van Stekelenburg, dat kan niemand in de eredivisie. Maar hij kan zeker wel keepen.

27 december 2010 om 18:10

van Dijk lijkt goed omdat feyenoord zwakjes is en daardoor lijkt hij zo goed en hij is gewoon een van de betere bij feyenoord maar dat wil nog niet zeggen dat je een betere keeper hebt..

27 december 2010 om 20:20

Ik heb nooit gezegd dat van Dijk beter is dan Stekelenburg, want daar is niks van waar.
Ik zeg alleen dat van Dijk één van de vele goede keepers in de Eredivisie is en dat Stekelenburg niet veel meer indruk heeft gemaakt op mij in de Eredivisie afgelopen jaar dan de keepers in mijn vorige lijstje. Iets wat wel te zien was op het wk en in de Champions League.

27 december 2010 om 20:59

dat heb ik ook nooit gezegd dat van Dijk in de buurt komt van Steek, maar ik bedoel alleen dat van Dijk niet in dat rijtje van keepers thuis hoort.

Affelay 3
Affelay heeft natuurlijk met z'n transfer naar Barcelona de kroon op 2010 gezet. Desondanks vond ik Affelay veel te wisselvallend dit seizoen. Sommige wedstrijden speelde hij fantastisch, maar er zaten ook wedstrijden tussen dat hij zijn niveau lang niet haalde en hierdoor ontzettend geïrriteerd werd.

Dzsudzsák 2
2 sterren voor Dzsudzsak, heeft dit seizoen uitstekend gespeeld, maar is geen speler die vaak het verschil maakt.

Janssen 4
Janssen heeft toch wel een erg lekker seizoen achter de rug. Vooral in het laatste deel van 2010 heeft hij laten zien dat hij misschien wel aan een stap hogerop toe is. Heeft Twente toch naar uitstekende presataties geleid.

Junker 3
Junker is een man die de meeste mensen niet in dit rijtje zouden verwachten maar hij heeft er vorig seizoen toch, bij een minder draaiende club, 21 gemaakt. Vrijwel door zijn doelpunten alleen is Roda de degradatie ontlopen.

Mertens 3
Ook Mertens heeft een goed seizoen achter de rug. De technische Belg met een geweldig schot heeft zich in 2010 toch wel bewezen in de Eredivisie. De ideale speler voor Utrecht, maar of hij toe is aan een stap hogerop...

Ruiz 5
Ruiz is samen met Suarez wat mij betreft toch wel de smaakmaker van de Eredivisie geweest in 2010. Met zijn geweldige rushes en geniale passes is hij enorm belangrijk geweest voor de Tukkers. Deze man heeft in tegenstelling tot Suarez wèl de juiste mentalitieit en is daarom wèl toe aan de absolute top!

Stekelenburg 5
Heeft in 2010 laten zien dat Nederland er een absolute topkeeper bij heeft na het vertrek van Edwin van der Sar. In de competitie, de CL en op het WK heeft Stekelenburg laten zien dat hij een enorm goede en rustige keeper is. 2010, hèt jaar van zijn doorbraak!

Suarez 5
Ook voor Suarez was 2010 een geweldig jaar. Over alle competities genomen was hij de meest productieve speler van Europa. In Nederland schoot hij zich ook alle topscorerslijsten binnen en heeft daarbuiten ook voor enorm vermaak gezorgd (niet altijd in positieve zin). Dit laatste is dan ook waarom Suarez -nog- niet toe is aan de absolute top, Suarez is een tè irritant mannetje.

Vleminckx 2
Vleminckx kan, om het maar op z'n Johan Derksen te zeggen, eigenlijk niet zo bar goed voetballen. Eigenlijk is het maar een middelmatige spits, die zich dit jaar lang niet altijd heeft bewezen. Ondanks dat ik geen fan van hem ben, kan ik er niet omheen dat hij dit jaar aan de lopende band scoort en heb ik hem dus toch maar 2 sterren gegeven.

Wisgerhof 2
Wisgerhof is dit jaar erg belangrijk geweest voor Twente met al zijn ervaring. Toch was het voetballend gezien lang niet altijd goed, 2 sterren.

27 december 2010 om 17:42

Dzsudzsák maakt geen verschil? Je weet toch wel hoeveel goals en vooral assists hij heeft gemaakt? Maargoed volgens jou is dat niet belangrijk... 2 sterren, haha...

5 Sterren:
Maarten Stekelenburg. Duidelijk het beste wat de eredivisie op dit moment te bieden heeft.

4 Sterren:
Dzsudzsák omdat hij heel erg beslissend is, begin van dit seizoen helemaal, volgens mij is hij al bij 20+ doelpunten direct betrokken!
Ruiz, 5 sterren voor eind vorig seizoen, 3 voor begin dit. Vorig seizoen DE uitblinker van FC Twente, schoot ze persoonlijk naar de titel. Jammer dat hij eind dit seizoen geblesseerd raakte.

De rest 3 sterren behalve Wisgerhof, Junker en Vleminckx. Deze 3 horen niet bij de nominaties thuis. Natuurlijk is het heel knap wat Vleminckx na de zomerstop presteert, maar zo'n Lasse Schöne vind ik net zo belangrijk voor Nec, verder heeft hij niets voor de zomer klaar gespeeld. Wisgerhof is minder dan Douglas en van de ballen die Junker schoort zou ik er ook 75% van maken, voor de rest voegt hij niet veel toe en al helemaal voetballend niet.

Waarom mogen wij dit bepalen... We weten langzamerhand toch wel dat het grootste deel die op vz zitten Ajacieden zijn. Dus zal Suarez of Stekelenburg winnen.

27 december 2010 om 12:38

Ten eerste zijn er misschien nog wel Ajacieden die gewoon stemmen op de voetballer die zij het beste vinden, en is dit geen Ajax speler.

Ten tweede zijn er ook veel Ajax haters op deze website, die Suarez en Stekelenburg misschien wel 1 ster geven om te voorkomen dat ze winnen.

Deze twee groepen compenseren elkaar prima.

27 december 2010 om 16:04

Nou, dat denk ik niet hoor: ik denk toch echt wel dat het grootste deel van de Ajax-fans op een Ajacied stemt, het grootste deel van de Psv-fans op een Psv'er etcetc. Hoe wil je anders verklaren dat de koploper Suarez is? Want hij is overduidelijk níét de beste speler van 2010. Van het eerste deel misschien, maar absoluut niet van de tweede. Eerlijk gezegd denk ik dat hij een van de slechtere is over alle spelers gezien,. en over het tweede deel natuurlijk!

27 december 2010 om 16:23

Suarez koploper ? Dat weet je helemaal niet.

Ik ken tal van Ajacieden hier op Voetbalzone die gewoon eerlijk zijn, er zijn ook genoeg Feyenoorders die eerlijk zijn en ik denk ook genoeg Psv'ers. Misschien stemmen ze wel allemaal op hun eigen club, maar ze geven misschien een Ajacied of PSV ook wel vier sterren omdat ze het een goede speler vinden. Ik denk dat het elkaar wel compenseert. Maar als Suarez inderdaad de winnaar wordt klopt het niet, daar heb je gelijk in.

5 Sterren : Ruiz en Stekelenburg. Ruiz is een geweldige voetballer, ik vind hem nog onderschat in Nederland. Geweldige techniek, uitstekend inzicht. De beste voetballer in de Eredivisie. Verder Maarten, ook Stekelenburg is zwaar onderschat, hij doet echt niet onder voor keepers als Akineef en Adler, ik vind dat onzin. Puur omdat die keepers in een grotere competitie spelen worden ze als beter beschouwd. Maarten is wereldtop, uittrap kan misschien nog wel iets beter maar verder helemaal top. Het is belachelijk dat clubs als Arsenal en Bayern Munchen niet vechten voor zijn handtekening.

4 sterren : Suarez, Dzsudzsák, en Janssen. Suarez lijkt me duidelijk, Dzsudzsák vind ik een geweldige linksbuiten, ook de beste speler van Psv. Hij verdient een subtopper in het buitenland, prima linksbuiten. Janssen is ontzettend belangrijk voor zijn ploeg, is een bikkel, daar houd ik wel van. Na die aanslag van Feher in de kampioenswedstrijd lag hij niet te schreeuwen om de grond maar stond meteen op, geen gezeik.

3 Sterren : Mertens en Afellay. Beide voetballers die soms geweldig spelen, maar ook soms wedstrijden waarin ze niets laten zien. Daarbij ook beide voetballers die te snel gaan liggen en graag andere spelers een kaart aansmeren. Als Afellay dat tegen een Xabi Alonso doet dadelijk krijgt hij problemen, in de eredivisie kan het nog, maar bij topvoetbal wordt dat niet gewaardeerd.

2 Sterren : Junker. Had hem graag bij Feyenoord gezien, goed jaar gehad. Prima spits voor de eredivisie.

1 Ster : Wisgerhof en Vleminckx. Wisgerhof vind ik maar een zeer beperkte voetballer, ook geen top verdediger. Nee ik vind Wisgerhof maar overschat. De belg van NEC is daarbij lekker bezig dit seizoen maar blijft ook een vrij beperkte speler.

Ik mis assaidi en wisgerhof of junker? niet overdrijven zeg... stekelenburg krijgt als enige 5 sterren van me omdat hij het hele jaar goed was en de andere waren wisselvallig

27 december 2010 om 13:40

assaidi? voor die ene wedstrijd ?daar voor kom ik hem nog geen eens als ik eerlik moet zijn ....

29 december 2010 om 15:01

Ik ken hem al jaren en de echte kenner had hem al veel vaker opgemerkt

1. Maarten Stekelenburg
Deze man steekt ver boven iedereen uit qua prestaties. Dit is de man die Nederland onder andere in het WK heeft gehouden maar ook de afstand tussen Ajax en PSV nihil heeft gehouden in de Eredivisie. Hij hoort bij de beste keepers van de wereld momenteel en gaat het ongetwijfeld ook bij een andere club helemaal maken. Petje af.
2. Bryan Ruiz
Samen met Theo Janssen van groot belang bij FC Twente, alleen heeft Ruiz nog wat extra's. De balcontrole en het inzicht wat deze man bezit is een kers op de taart voor de Eredivisie.
3. Balasz Dzsudszak
Voor mij valt hij niet zo heel veel op in het veld, maar dat kan mede komen doordat ik niet zo op hem let. Toch staat hij garant voor vele assists en geweldige passes die PSV zeker in de tweede seizoenshelft van 2010/2011 niet kwijt mag raken.
4. Luis Suarez
Begin van 2010 had hij op de nummer 1 of 2 mogen staan, omdat hij de spelmaker in de Eredivisie zat. Je ging Studio Sport kijken, omdat hij weer fenominaal zou gaan spelen en de verdedigers gek zou maken. Helaas in het seizoen 2010/2011 is hij zijn vorm kwijt geraakt die hij had en maakt hij een lelijke actie op Bakkal, wat ik overigens wel in kan denken maar nooit daadwerkelijk uit zal kunnen voeren. Als je Fifa speelt en je verliest keer op keer en je schiet alles op de paal, scheld ik er ook flink op los en kan ik me Xbox wel uit het raam gooien.
Maar ben heel erg benieuwd hoe hij het in het nieuwe systeem van Ajax gaat doen, misschien speelt hij de sterren van de hemel weer.
5. Ibrahim Afellay
De man die een droom transfer heeft gemaakt waar iedereen jaloers op is, maar waar vele vraagtekens bij staan. Het is een speler met veel kwaliteiten maar heeft niet consequent gepresteerd. Wens hem veel succes bij Barca, maar vraag me af hoevaak hij aan de bak zal komen.
6. Theo Janssen
Vele malen de beslissende factor bij Twente geweest door zijn fenominale spelhervattingen. Prachtige trap, maar meer is het ook niet. Hij heeft inzicht maar dat komt er te weinig uit. Wel een prachtige speler.
7. Dries Mertens
Belangrijkste man voor Utrecht, maar laat naar mijn idee minder zien dan hij daadwerkelijk kan. Hij zal een stapje hoger moeten gaan om nog beter te worden en dan ben ik benieuwd naar zijn ontwikkelingen.
8. Peter Wisgerhof
Vind het jammer dat Wisgerhof erbij staat en niet Douglas. Hij vormt een geweldig duo met hem maar verder is het geen sterspeler.
9. Mads Junker
Leuke speler en staat garant voor veel doelpunten, maar veel beter zal hij denk ik niet worden. Er zijn genoeg andere spelers die in zijn plaats hier konden staan.
10. Bjorn Vleminckx
Kan weinig over hem kwijt, snap ook niet waarom hij hier bij staat. Topscoorder oke, maar ik wil voetbal zien dat mooi is en kunnen genieten van het spel en niet van intikkertjes.

27 december 2010 om 16:07

4. Maar als het even niet loopt op de X-box, dan ga je toch niet je broertje, zusje of wie dan ook bijten?

27 december 2010 om 16:29

Haha zeg ik toch ook niet.

''wat ik overigens wel!!! in kan denken!!! maar nooit daadwerkelijk uit zal kunnen voeren. Als je Fifa speelt en je verliest keer op keer en je schiet alles op de paal, scheld ik er ook flink op los en !!!kan!!! ik me Xbox wel uit het raam gooien''

Lijkt me dus niet dat ik het doe maar het in kan denken

5 sterren absoluut naar Maarten Stekelenburg. Heeft ajax vaak geredt. Zonder hem zouden we een stuk slechter staan. Geweldige keeper!

Stekelenburg, Ruiz, Janssen en Wisgerhof hebben het hele jaar een constant niveau gehad. Ze speelden allen op de toppen van hun kunnen en waren erg sterk en belangrijk voor hun team. Dit geeft ze mijn voorkeur boven affelay, doedelzak, suarez en mertens, spelers die blij vlagen erg goed zijn, maar ook wedstrijden onzichtbaar of niet bepalend waren. Dit levert ze minder sterren op.
De overige 2 spelers spelen leuk mee, maar nog wisselvalliger dan de 2e categorie die ik noemde

Niet iedereen heeft genoeg laten zien om deze titel te mogen krijgen vind ik. Vleminckx heeft vorig seizoen niet zoveel gescoord als nu bijvoorbeeld en ook Wisgerhof heeft daarvoor te veel matige wedstrijden gespeeld in mijn ogen. De beiden Psv'ers, Ruiz en Suarez hebben zich het meest laten gelden, maar er is er in 2010 maar 1 het meest constant geweest en dat is in mijn ogen Stekelenburg. Heeft zich ook in de CL duidelijk laten gelden en heeft elke wedstrijd goed gekeept!

Vleminckx? Deze verkiezing kan je nu toch bijna niet serieus nemen? Ook snap ik totaal niet waarom Wisgerhof, Junker en Mertens er tussen zitten. Kan iemand mij dit uitleggen?

Om toch maar even een gokje te wagen, Ruiz.

Alleen 'steek' kreeg van mij de volle vijf sterren. Niet alleen Affelay, maar ook Stekelenburg is het niveau in Nederland al ontgroeid. Hij verdient beter, hij kan een grotere club aan. Daarom alleen voor deze geweldige keeper de volle vijf sterren!

mensen die steek geen 5 sterren geven kijken denk ik nooit voetbal of zijn gewoon te ajax haterig om dit toe te geven. Nederland mag blij zijn met een keeper als deze.

ruiz met stip...
deze jongen kende een prachtig jaar waar twente voor het eerst kampioen werd met name door zijn inbreng!!!
dus in mijn ogen verdiend hij het

vind zeker dat Ruiz moet winnen want hij heeft ontzettend belangrijke goals gemaakt voor Twente en mede daardoor werden ze ook kampioen.

Suarez krijgt van mij 1ster. Hij zou normaal 4krijgen maar voor het aanstellen min 1 handjes in de lucht en slechte aanvoerder zijn min 1 en ook het bijten kost hem 1ster. Als je kijkt na vorig seizoen had hij nog bij mij op 1gestaan samen met ruiz. Dit seizoen echt niet. Dudszak krijgt van mij er 4 en steek met ruiz 5.

27 december 2010 om 18:02

slechte aanvoerder, daardoor leefde hij juist op en begon steeds beter te voetballen..

Ruiz voor mij duidelijk de #1.
Groot aandeel gehad in het kampioenschap.

Enige die er in de buurt kom is Steek..

27 december 2010 om 15:57

Ben je heel toevallig Twente supporter?
Stekelenburg die in de buurt komt van Ruiz? Zou eerder andersom moeten zijn. Stekelenburg verdient eerder 5 sterren dan Ruiz.

27 december 2010 om 16:40

Ben jij heel toevallig ajax fan?

Ruiz die in de buurt komt van stekelenburg? Zou eerder andersom moeten zijn.
Ruiz verdient eerder 5 sterren dan Stekelenburg. Dat is mijn mening. Ruiz blinkte elke week uit. Daardoor vind ik hem belangrijker. Als Keeper is het misschien moeilijker om uit te blinken maar toch blijf ik bij mijn standpunt.

27 december 2010 om 16:47

Och dit moet een grapje zijn.
Ruiz die elke week uitblinkt? Ruiz zie ik als middenvelder niet elke week scoren of assists geven maar wel andere belangrijke passes. Ik vind het een geweldige speler om naar te kijken maar hij blinkt niet elke week uit. Stekelenburg daarentegen heeft elke week fenominale reddingen en is voor de huidige stand van Ajax verantwoordelijk. Als Stekelenburg er niet was, stonden we nu geen 4e.

Jij komt als onderbouwing met '' Als Keeper is het misschien moeilijker om uit te blinken maar toch blijf ik bij mijn standpunt.''
Hieruit laat je al genoeg merken dat je geen onderbouwing hebt. Je bent anti-ajax, want anders was je wel zo sportief geweest te erkennen dat dit het jaar van Stekelenburg was.

En jah, ik ben een Ajax supporter. Maar zou iemand die door een Ajax bril heen kijkt Suarez op 4 zetten en Ruiz op 2? Nee, dat heet een reeël beeld geven van de situtatie wat voor sommige heel moeilijk is.

27 december 2010 om 16:51

Ruiz als spits? Fenomenale reddingen?

27 december 2010 om 17:20

Waarom gelijk zo heftig? Omdat ik een andere mening heb ben je hier tegenwoordig direct anti ajax en heb je geen onderbouwing. Zulke opmerkingen hoeft toch niet direct?

Ik vind dat Ruiz elke week uitblinkte, vorig seizoen in doelpunten, dit jaar als aangever en in zijn acties. Hij heeft altijd rust, overzicht, weinig balverlies en een geniale passeer beweging, ook in de cl liet hij dit zien. Daarvoor hoef je niet veel te scoren.tevens heeft hij de titel gewonnen. Daarom vind ik hem de nummer 1. Ik ga verder niets van Stekelenburg zijn kwaliteiten afdoen, want hij had ook een geweldig seizoen.

Tja, ik ben Roda-fan, maar toch vind ik het raar dat Tyton er niet bijstaat. Die jongen heeft een fanstastisch 2010 gehad. Zowel de eerste als de tweede seizoenshelft van grote waarde geweest, dus raar dat hij er niet bijstaat, maarja. Ruiz en Stekelenburg krijgen van mij 5 sterren, omdat Stekelenburg gewoon een fantastisch 2010 heeft gehad met als hoogtepunt het WK en Ruiz van grote waarde is geweest bij het kampioenschap van Twente. Junker krijgt samen Dzudzak en Janssen 4 sterren, omdat die natuurlijk ook een goed jaar hebben gehad, Junker met veel doelpunten en Janssen met veel passjes, maar omdat ik 1 iemand bij de club beter vond dan hun krijgen ze 4 sterren. Verder krijgen Suarez en Mertens er 3. Ik vond hem redelijk in 2010, jammer dat hij Bakkal heeft gebeten en zich toch in de luren heeft laten leggen. Mertens is natuurlijk de sensatie bij Utrecht en het was een genot om naar hem te kijken, 3 sterren. Affelay heeft natuurlijk ook een goed 2010 gehad, alleen vond ik hem niet zo beslissend in de tweede helft van 2010 als Dzudzak, dus 2 sterren. De rest krijgt er van mij een.

Ik zal even een top 3 doen, ik ga niet alle spelers helemaal behandelen.

Over het hele jaar gezien vind ik dat Stekelenburg de winnaar zal zijn, bij uitstek de beste speler van Ajax, met Suarez erachter. Was ontzettend belangrijk voor Ajax en Oranje dit jaar en heeft zich geweldig ontwikkeld. -- 5 sterren

Mijn nummer 2 zal dan Theo Janssen zijn, samen met Perez blonk hij in het eerste gedeelte van dit jaar al uit, en was toen ook al erg belangrijk voor Twente, nu zónder Perez erbij is Theo nóg belangrijker en is de absolute regisseur. -- 4 sterren (4,5 kan niet helaas)

Mijn nummer is 3 is dan gewoon Suarez, net als Stekelenburg was hij erg belangrijk voor Ajax, en liet bij Uruguay ook zien over de nodige kwaliteit te beschikken. Tweede helft van dit jaar hebben we gezien dat Suarez geweldig speelt als hij kan zwerven om een échte 9 á la targetman. Maar dat doet niks af van zijn kwaliteiten en zijn topjaar. -- 4 sterren.

27 december 2010 om 17:39

Volgens mij heb jij Twente niet helemaal goed gevolgd. Als Theo Janssen niet speelde, speelde Tiote, wat ook een fantastische speler was. Wanneer Theo niet mee deed was dat nergens aan te merken. Ik weet dat het dit jaar wel anders is, maar omdat deze prijs over heel 2010 gaat...

Verder kan ik best leven met de spelers in jouw rijtje, al zou ik Ruiz op 1 zetten. Die jongen heeft in zijn eentje Twente kampioen gemaakt. Hoe vaak heeft hij vorig jaar in de laatste minuten wel niet het verschil gemaakt waardoor ze echt wedstrjden wonnen. Dit seizoen lijkt hij minder opvallend omdat hij minder scoort, maar hij is juist veel betrokken bij het spel van Twente en dat komt het hele spel ten goede.

Stekelenburg komt dan op #2 omdat hij zo'n constant seizoen heeft gedraaid, en Suarez op #3 om zijn vele goals.

27 december 2010 om 18:15

je zou dan eigenlijk ook suárez op 1 kunnen zetten en ruiz op 2 of 3 want ajax hoefde het vorig seizoen helemaal niet te hebben van winnende goals want toen won ajax bijna alles ruim(misschien wat arrogant maar het is zo) en twente moest het hebben van 2-1,1-0 en enkele keren een wat grotere winst waardoor het lijkt dat suárez minder opvalt.

27 december 2010 om 18:55

Ja, maar uiteindelijk haalde Ruiz toch het hoogste rendement uit zijn goals. Twente werd kampioen en Ajax werd tweede. Ruiz heeft vrijwel het gehele seizoen constant gepresteerd met weinig uitschieters naar boven of naar onderen.
Maar goed, ik kan er goed mee leven als jij Suarez of Stekelenburg als #1 en 2 hebt, alleen dan moet Ruiz daar wel net onder zitten, anders is die lijst ongeloofwaardig.

27 december 2010 om 21:01

oke, maar ik bedoel alleen dat suárez eigenlijk net zo belangrijk was, maar ik heb op 1. stekelenburg 2. ruiz en op 3. suárez. en dat is vanwege zijn misselijkmakende acties, en zeiken op de scheids, wat ruiz totaal niet doet, maar anders had suárez bij mij op 2 gekomen.

27 december 2010 om 21:23

@ Ruiz_fct, toen ik je naam zag verwachtte ik al een deel van je reactie ..

Daarnaast, het viel vaak minder op dat Janssen meedeed, omdat Perez er naast stond, maar zelfs in de minder opvallende rol deed Janssen uitstekend werk en speelde gewoon goed. En Tiote was ook een hele goeie die zijn transfer dubbel en dwars verdiende. Ik vond dat Ruiz ook erg belangrijk was ja, maar ik vind dat Stekelenburg een topjaar had en nóg belangrijker voor Ajax was dan Ruiz voor Twente, daarnaast, Ruiz scoorde vaak in de laatste minuut, maar toen Ajax de inhaalslag ging maken was Suarez ook een grote man. Ruiz zou btw gewoon net achter Suarez komen bij mij, daar niet van, maar toch. Ik maakte even een top 3

27 december 2010 om 23:29

Ruiz_fct: uiteindelijk scheelt het maar 1 goal tegen Sparta. Rendement is maar een honderdste procent hoger, het is niet dat Ruiz heel veel beter was..

wedden dat een ajacied wint? -.-
ik ga voor stekelenburg of afellay, allebei hele jaar constant goed gepresteerd

Wat mij betreft horen Suarez (bijtincident, zeer slechte periode), Janssen (dronken achter het stuur en daarmee keeper verlamd), Wisgerhof, Junker en Vlemminxk (niet de kwaliteiten voor de titel) er niet bij.

Stekelenburg, Ruiz en Affelay zijn wat mij betreft de grootste kansmakers en ook de enige 3 terechte winnaars die zouden kunnen voortvloeien uit deze poll... Ben benieuwd.

27 december 2010 om 17:23

Ben je weleens naar een wedstrijd van Ajax geweest? Moet je voor de gein eens een uitwedstrijd bezoeken: Suarez is elke welke 'de sigaar' bij de supporters van de andere partij. Hij heeft inderdaad een opvallend karakter, maar dit is ook zijn klasse! Zijn voetbalkunsten zijn zo goed dat elke tegenstander/club hem op een andere manier uit het spel wil halen. Wie dit voor elkaar krijgt is een grote winnaar! Dus terecht dat Suarez bij de genomineerde zit!

Janssen is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een ster in de Eredivisie! Ook Europees heeft hij laten zien dat hij meer kan, dan hij in de jaren hiervoor heeft laten zien! Ook zeer terecht dat hij genomineerd is!

Het respect voor Psv, en dus ook voor Affelay, zit momenteel op een dieptepunt. Waarschijnlijk komt dit door het 'saaie' voetbal dat de Eindhovense club de laatste jaren laat zien. Toch is een transfer naar Barcelona erg knap! Toch verwacht ik dat hij, door bovenstaande redenen, het niet zal winnen...

Ook Stekelenburg en Ruiz zijn eigelijk te goed voor een Nederlanse club. Beide spelers hebben dat aan hun huidige werkgever te danken, maar een transfer lijkt aanstaande. Allebei klaar voor een Europese topclub en dus ook terecht als 1 van de 2 zal winnen!

27 december 2010 om 18:28

Ik weet dat Suarez af en toe geniaal is. De afgelopen wedstrijden die hij heeft gespeeld was hij echter gewoon een modale voetballer. Door zo' zwakke periode kan ik in principe wel heen kijken (al vind ik dan niet dat je speler van het jaar moet worden). Het bijtincident heeft het voor mij persoonlijk helemaal verpest, Suarez mag in mijn ogen absoluut geen speler van het jaar worden.

Janssen vind ik nog steeds een ongelooflijke kneus door dat ongeluk. Ik zal nooit echt veel respect voor die jongen kunnen hebben. Wat mij betreft mag hij nooit meer speler va het jaar worden (al was het ongeluk in 2009, zoals Villian hieronder zegt).

Voor mij blijft het het rijtje Stekelenburg, Affelay, Ruiz (in willekeurige volgorde).

28 december 2010 om 23:16

Ja jouw reactie is goed onderbouwd. Ik kan me jouw mening over Suarez en Janssen wel voorstellen. Drinken achter het stuur vind ik ook heel erg en moet nog harder worden aangepakt. Aan de andere kant, een bankier verdiend ook zijn bonussen en promoties, ook als hij heeft gedronken en toch achter het stuur gaat zitten.
Suarez is te goed voor de eredivisie, ik denk zelfs dat hij er een jaar te lang heeft gespeeld. In zo'n geval kan hij hem wel winnen, ook al heeft hij het nu allemaal tegen. Het bijtincident zie ik hetzelfde als de kopstoot van Zidane, die daarna ook speler van het toernooi werd. Ik vind het een belachelijke beslissing, maar Suarez heeft wel een goede kans.

27 december 2010 om 17:54

ongeluk van janssen was in 2009

Theo janssen is voor mij de favoriet.. Speelt het hele jaar al goed en lekker! Suarez, Ruiz zijn toch dit seizoen nog niet veel.

Alleen Ruiz of Stekelenburg horen te winnen. Anders is deze poll ongeloofwaardig. Dan is Ruiz in mijn ogen nog eens de grote favoriet. De rest is slechts opvulling.

Mijn absolute #1 is natuurlijk Ruiz! Die jongen heeft in zijn eentje Twente kampioen gemaakt. Hoe vaak heeft hij vorig jaar in de laatste minuten wel niet het verschil gemaakt waardoor ze echt wedstrjden wonnen. Dit seizoen lijkt hij minder opvallend omdat hij minder scoort, maar hij is juist veel betrokken bij het spel van Twente en dat komt het hele spel ten goede. Janssen is dit jaar goed bezig, maar was vorig jaar een stuk onopvallender, wanneer hij niet mee speelde was dat niet te merken (is dit jaar wel anders, maar omdat het over heel 2010 gaat...).
Suarez en Stekelenburg hebben het ook goed gedaan, maarja, ze zijn er niet ingeslaagd kampioen te worden dus het rendement was lager, zelfde geldt voor Afellay en Dzudszak.. En Mertens is natuurlijk uitgegroeid tot de vedette van Utrecht, maar heeft er verder ook niks mee bereikt.
Voor Wisgerhof had ik liever Douglas gezien (onze rots in de branding)
Weet verder iemand wat Junker en Vleminx in dit rijtje doen?

27 december 2010 om 21:30

Omdat Ruiz Twente kampioen maakt is hij de absolute nummer 1 van die seizoen? Sorry hoor, maar zonder zo'n verdedigingsduo Douglas - Wisgerhof en een prima Boschker redde hij het ook niet.
Ajax daarentegen had het nodige tegen in de eerste seizoenshelft, waarna een enorme inhaalslag werd gemaakt. Ze halen vaak de wedstrijd tegen Sparta erbij, en soms terecht, want dat heeft ze het kampioenschap gekost. Dan kan er wel een simpel tegenargument komen, 'ja dan moesten ze die maar winnen.' Dat is echt laag namelijk.

Voor Wisgerhof had ik juist géén Douglas willen zien, ik vind dat Wisgerhof belangrijker is/was dan Douglas. Staat vaak beter gepositioneerd, bouwt beter op, hoeveel dat niet vaak gebeurt omdat ballen worden opgehaald en is verdedigend ook gewoon iets beter, en daarnaast, ik denk dat niemand had verwacht dat Wisgerhof tot zover zou schoppen.

Maar het is natuurlijk mijn mening tegen de jouwe.

Wat Junker in dit rijtje doet? Hij is namelijk één van de belangrijke spelers die Roda weer omhoog helpt en een kleine revolutie in gang gezet om net zo belangrijk te zijn als Ruiz voor Twente is. Vleminckx is wel apart, doet het alleen nu pas goed.

Ik denk dat Stekelenburg dé speler uit de Eredivisie is die het niveau van een Europese topper makkelijk aan kan en ook daar af en toe uit zal blinken.
Suarez is een geweldige speler maar door zijn vorm van dit seizoen en zijn rare bijtactie vind ik dat hij af valt voor deze 'prijs'.

Stekelenburg heeft van mij 5 sterren gekregen, als enige. Ruiz, Afellay en Suarez allen 4 sterren.

Snap deze uitverkiezing niet.vooraf gezegd wil ik geen ajaxieden voor het hoofd stoten want ik heb goede contacten hier met ajax supporters.maar de meerderheid hier is ajax supporter en dat is dus ook niet erg maar dan kun je er wel vanuit gaan dat de voetballer van het jaar volgend VZ een ajaxied gaat worden.als men puur gaat letten op de kwaliteiten van spelers en van spelers die er echt bovenuit steken in de eredivisie moeten ruiz,suarez en stekelenburg het gaan uitmaken wie het word.
Mijn lijstje zou zijn en dan kijk ik niet door een rode bril maar geef ik gewoon mijn mening.

1 Ruiz: zeer belangrijk geweest voor het kampioenschap van twente .zonder zijn erg belangrijke doelpunten en zeer goede spel was twente denk ik geen kampioen geworden.

2suarez: ondanks een vormdip nu toch een genot om naar te kijken en ook heel belangrijk
geweest voor ajax vooral de 2de seizoens helft.

3 stekelenburg:gewoon een keeper van wereldklasse en die niet zou misstaan bij een club als manchester united.

outsiders affelay en janssen

27 december 2010 om 18:18

jij noemt toch 2 ajax-spelers op die het verdienen dan is het toch ook niet raar dat die het worden?
en idd ajax heeft de meeste supporters, maar ook de meeste ajax-haters op vz.

In mijn ogen, maar dan met name op basis van de tweede seizoenshelft 2009 - 2010 zijn volgens mij Stekelenburg en Ruiz de twee die de meeste aanspraak mogen maken hierop.
Beide zijn voorbeeeldige sportmensen die voor hun club een puike prestatie hebben geleverd. Ruiz bezorgt Twente een kampioenschap en Stekelenburg zorgt ervoor dat Ajax nog enigzins bovenin blijft meedraaien. Twee topspelers die waarschijnlijk Nederland snel verlaten voor de Europese top.

Het is gwn ongelovlijk dat de revelatie in mijn ogen van deze 2 jaar Willie Overtoom er niet bijstaat deze jongen heeft 2 ongelovelijke , vorig seizoen een van de beste nr 10's v.d eredivisie en dit seizoen misschien wel de beste . Hij is iemand die geweldig kan dribbelen, snelheid, prachtig schot, mooie techniek heeft en hij scoort het meeste van alle nr 10's als het goed is al 8 , het gehele aantal van vorig seizoen waarin hij ook al 8 of 9 assists gaf dit seizoen geeft hij minder assists (3) maar dit is gwn een speler die Nu maar dan ook nu voordat het te laat is naar een team van de eredivisie moet gaan van plaats 1 tm 6, want iedereen denkt volgens mij dat hij zijn hoogste niveau al heeft bereikt maar als je het bij heracles kan , denk ik ook dat je het bij een Az kan, en daar nog beter aangezien je daar betere voetballers hebt lopen, dus ik hoop dat Willie een goede club kan uitzoeken en kan uitgroeien tot de beste nr 10 van nederland , een schande dat hij er niet instaat!!!

Afellay was toch de beste speler van de eredivisie en als kijk naar de lijstes van de mensen hier, denk ik toch dat hij niet nummer 1 word.

27 december 2010 om 18:20

wie zegt dat hij de beste is van de eredivisie dat zeg jij. maar dat is geen heel voetbalzone, en tevens is het een mening van jouw en geen feit.

Voor mij is Stekelenburg de enige die echt 5 sterren verdiend. 2010 is voor hem een topjaar geweest. Bij Ajax ontzettend belangrijk geweest. Heeft veel belangrijke reddingen verricht, maar blijft ook gewoon scherp wanneer de etegenstander in de 90e minuut ineens voor het doel verschijnt. Ajax is mede dankzij hem door de voorronde van de CL gekomen. Daarnaast natuurlijk een ontzttend sterk WK gekeept wat hem voor mij de onbetwiste nummer 1 maakt. Is de afgelopen jaren enorm gegroeid en er is niemand meer die om de terugkeer van Van der Sar roept. Is klaar voor een buitenlandse topclub

Op de tweede plek heb ik Ruiz en Suarez. Zijn in de eerste helft van 2010 allebei van onschatbare waarde geweest voor hun club. Ruiz maakte twente kampioen en mede dankzij suarez kwam ajax net tekort. De laatste heeft nog een goed WK gespeeld en er voor gezorgd dat Uruguay een ronde extra verder kwam. Na het WK nog steeds van grote waarde wanneer hij meedoet. Smetje is natuurlijk zijn schorsingen. Ruiz speelde geen Wk, maar liet in de eerste seizoenshelft weer wat van zijn klasse zien. Is minder belangrijk geweest dan in de eerste helft. Smetje op zijn jaar is natuurijk zijn blessure.

De bovenste drie zijn eigenlijk de enige drie die in mijn ogen in aanmerking komen voor voetballer van het jaar.

Daarna zouden Jansen en Dzudszak komen vind ik. Allebei erg belangrijk geweest voor hun team, maar nog niet zo als bovenstaande 3. De rest heeft misschien een goed seizoen gehad, maar mag eigenlijk niet in aanmerking komen voor deze prijs.

Zonder twijfel Maarten Stekelenburg, met afstand de beste keeper en speler. Als Ajax bijv. Vermeer in de goal had staan hadden ze aan het eind van de rit toch al zeker 10 a 15 punten minder dan met Stekelenburg in de goal.

Affelay 3 ster:
Is erg belangrijk geweest voor psv, maar kon alleen iets echt extra´s tegen de mindere ploegen
Off: ik wens hem veel succes bij Barça
Dszudzak 3 ster:
Erg contante speler waar altijd veel dreiging van uit gaat. erg gevaarlijk voor elke Nederlandse verdeding in combinatie met kopsterke Toivonen.
Jansen: 4 Ster: Bijna hetzelfde als Dszudzak maar opereert vanuit het middenveld. Maar hij heeft meer dreiging omdat het hij vaker iets onverwachts doet.
Junker 3 ster: scoort en daar staat hij ook voor. Weinig doelpunten die ik me nog weet te herrineren!
Mertens 3 ster: Belangrijk voor Utrecht, goed seizoen maar niet de beste.
Ruiz 5 Ster: Geweldig, waar komt deze jongen plotseling vandaan. Zonde dat hij gebleseerd is want hij voegt wat toe bij het Nederlandse voetbal!!!
steek 5 Ster: Het beste seizoen. Heeft Ajax naar de CL Gekeept, 19 Doelpunten maar tegen in 36 Wedstrijden. En was naar mijn mening de keeper van het Wk
Suarez 4 Ster: Geweldig gevoetbalt maar waar was hij tegen Real Auxerre! komt het erop aan, iedereen verwacht wat van Luis en dan lukt het maar niet. Als deze jongen simpel gaat voetballen dan heeft hij aan het eind van 2011 5 ster!
Vlemincx 2 ster: Zie Junker
Wisgerhof 2 Ster: Moesten ze nog een 10e voor de lijst??

Ik ga voor Bryan Ruiz, hij heeft Twente de eerste titel in de geschiedenis bezorgt.
Daarvoor geef ik hem 5 punten.

Ik ga voor Stekelenburg, hij keepte vorig jaar al goed, en dit seizoen is zijn definitieve doorbraak en hij heeft natuurlijk een heel goed WK gekeept.

allen stekelenburg en ruiz heb ik 5 sterren gegeven.zij hielden ajax en twente vaak op de been.en hadden persoonljk ook een uitstekend jaar!

hoe kun je nou ruiz boven suarez verkiezen?

suarez was de koning van de assist en de doelpunten en won de beker met ajax.

lijkt me toch vrij duidelijk wie er speler van het jaar moet worden!

1.suarez
2.stekelenburg
3. ruiz

en ohjaa voor de mensen die denken dat ik voor ajax ben, dat ben ik ook maar daarom ben ik nog wel objectief.

27 december 2010 om 20:36

Ja, en Ruiz werd landskampioen. Wat wil je daarmee zeggen?

Suarez is een geweldige voetballer en vooral het eerste deel van 2010 was hij fenomenaal. Alleen de 2e helft, bah. Hij zeurde meer dan ooit, ging meer liggen dan ooit en het bijtincident heeft het wel verpest voor mij.

1 . Stekelenburg
2. Ruiz
3. Suarez

28 december 2010 om 11:43

Omdat Ruiz zelfs als hij geen geweldige wedstrijden speelt toch nuttig is voor het team. Hij laat niet alleen zichzelf voetballen, maar maakt spelers om hem heen beter. Als Suarez niet in vorm is, dan is het meer een plaag voor de eigen ploeg. Daarnaast is de speelwijze van Ajax afgelopen jaar volledig op Suarez afgestemd en die van Twente niet op die van Ruiz. Het verklaart ook wel t wat grotere verschil in assists en doelpunten.

Voor mij is dit de top 3
1. Suarez
2. Stekelburg
3. Ruiz

Je mag er van vinden wat je vindt, maar als er iemand elke wedstirjd er weer vol voor ging was het Suarez. Werklust en techniek stel ik persoonlijk erg op prijs. Ik vind dat hij deze prijs heeft verdient, hij heeft Ajax de Cl in geholpen goed Wk gespeeld en was afgelopen seizoen met 35 doelpunten enorm belangrijk.

Vroeg me al af, als ik dit artikel ging lezen hoeveel verdedigers erin zouden staan, het was er 1tje toch meer dan verwacht.

M'n mening is dat de verdediger altijd zwaar onderschat wordt, Suarez mag dan wel veel scoren, maar hij mist ook weleens grote kans, tast je als verdediger mis dan wordt je meteen met de grond gelijk gemaakt en krijg je dat nog lang te horen.

Daarom is m'n enigste held van deze 10 : Petertje Wisgerhof, want verdedigen is lang niet alles en daarvoor moet je beloond worden, om het vuile werk op te knappen ipv een mooie truc te doen of een knappe goal maken vanaf de 16..

Afellay
5 sterren
+ Sterspeler van Psv. Architect op het middenveld. Geweldige crosspasses. Transfer naar Barcelona.
- Soms te ego.

Dzsudzsák
5 sterren
+ Beste linksbuiten van de Eredivisie. Veel assists. Redelijk wat doelpunten voor een linksbuiten.
- Licht ontvlambaar.

Janssen
4 sterren
+ Geweldige trap in de benen. Enkele prachtige doelpunten. Landskampioen.
- Drank / auto incident.

Junker
4 sterren
+ Veel doelpunten voor een spits van Roda.

Mertens
4 sterren
+ Technisch zeer goed. Zeer belangrijk voor Utrecht
- Misschien te licht om de echte top te halen.

Ruiz
4 sterren
+ Zeer belangrijk voor FC Twente. Landskampioen. Veel doelpunten.
- Minder in dit seizoen.

Stekelenburg
5 sterren
+ Groot aandeel in de tweede plek van zowel Ajax als het Nederland Elftal. Briljante reddingen. Beste keeper van de Eredivisie. Beste speler van Ajax.
- Verwachte transfer is uitgebleven.

Suárez
1 ster
+ Is met zijn inzet en zijn soort van voetbal zeer succesvol bij Ajax. Topscorer vorig seizoen. Prestatie met Uruguay.
- Mentaliteit. Beet op Bakkal. Dit seizoen in een diep gat gevallen. Vuile, gemene overtredingen. Transfer naar Barcelona lijkt er nooit te komen.

Vleminckx
4 sterren
+ Zijn inworp. Huidige topscorer van de Eredivisie terwijl hij spits bij NEC is.

Wisgerhof
4 sterren
+ Landskampioen. Ijzersterk duo met Douglas. Goede mentaliteit.

27 december 2010 om 22:31

Psv-supporter?
Affelay en die hongaar 5 sterren en Suarez om 1 actie meteen 1 ster geven?
Hoe serieus neem jij jezelf nog man

Affelay verdient er in mijn opzicht ook 5, dzudzak zeker niet...
Bij stekelenburg toevallig verkeerd geklikt?

28 december 2010 om 19:42

Dan ben ik benieuwd naar jouw lijstje.
Meningen verschillen en dat ik Suarez anti-voetbal vind is mijn mening. Daarom geef ik hem 1 ster, want zo'n gast verdiend het niet om Voetballer van het jaar te worden.

27 december 2010 om 23:08

In heel 2010, 46 wedstrijden, 31 doelpunten en 19 assists geef jij dus maar 1 ster. Nou die sterren van jou moeten we dus niet zo serieus nemen.

28 december 2010 om 19:43

Dan ben ik benieuwd naar jouw lijstje.
Meningen verschillen en dat ik Suarez anti-voetbal vind is mijn mening. Daarom geef ik hem 1 ster, want zo'n gast verdiend het niet om Voetballer van het jaar te worden.

28 december 2010 om 20:40

1. Stekelenburg - Gewoon de beste keeper van Nederland, medeoorzaak van weinig tegendoelpunten van Ajax en Oranje en het lijkt wel of hij nog lang niet zijn top heeft bereikt, want je ziet hem nu nog steeds beter worden.
2. Suarez - doelpunten en assists zeggen al heel veel. Terechte aanvoerder van Ajax, want als het even niet draait dan laat Suarez dat heel duidelijk merken. Zijn inzet voor het team is vanaf het begin tot aan het eind van het fluitsignaal zeer goed te bemerken. Maakt niet uit waar Suarez de bal krijgt, hij weet altijd waar de keeper van de tegenpartij staat en ook zijn medespelers. het maakt niet uit wie hij voor zich heeft, Suarez durft gewoon elke duel aan te gaan.
3. Ruiz - zeer gevaarlijk op de flanken en altijd gericht naar het doel, wint veel duels. Soms te betrappen op geniale acties.
4. Janssen - vrije trappen, voorzetten en passes zien we andere spelers niet beter doen dan Janssen. Gaat soms stevig een duel in waar het nodig is.
5. Afellay - dicteert het spel van Psv. Weet precies waar de bal heen moet. Zeer goed schot.
6. Dzsudzsák - een plaag voor vele backs. Als hij op snelheid naar binnen trekt staan menig keepers al te rillen van angst.
7. Wisgerhof - ijzersterk. Houdt de verdediging van Twente goed op de been en is daardoor samen met Ruiz mede veroorzaker van de titel.
8. Mertens - nog geen andere speler gezien die zo snel ontwikkeld dan Mertens.
9. Junker - we zeggen altijd: ''wil het niet slagen bij je club, durf dan een stap terug te doen''. Junker heeft dat gedaan en is medeoorzaker van de goede prestaties van Roda.
10. Vleminckx - sinds dat Kluivert de spitsentrainer is schiet Vleminckx de ballen goed in het net. Is niet snel, maar door zijn sterke lichaam is het moeilijk hom hem van de bal af te houden.

29 december 2010 om 00:53

En de sterren? Of heb je ze allemaal 5 sterren gegeven?

28 december 2010 om 16:26

Suarez: - speler van het jaar 2010, gouden schoen, topscorer van Europa, goed WK gespeeld.
- Bakkal gebeten, 7 wedstrijden schorsing

Janssen: - Landskampioen
- Iemand in coma gereden, 4 wedstrijden schorsing + maximale boete + een maatschappelijke 'straf'.

Ik snap niet waarom je het een wel meerekent voor de ene speler en het niet meerekent voor de ander. Leg een van je twee maten weg, dat meet veel makkelijker.

28 december 2010 om 16:39

Suarez is gewoon een misselijkmakende speler. Constant zeuren, kaarten aannaaien, schwalbes en uiterst gemene overtredingen, met de beet op Bakkal als dieptepunt.

De vier dingen die je aankaart bij Janssen gaan allemaal over hetzelfde incident. Daarbij is dat vorig jaar gebeurd. Eigenlijk zo ik het misschien helemaal niet mee moeten tellen voor dit jaar, maar zulke dingen werken tegen je.

28 december 2010 om 16:51

Dat Suarez een misselijkmakende speler is dat is jouw mening. Ik ben het met je eens dat als je zo'n speler bij de tegenstander ziet dat je hem dan 'misselijkmakend' kan vinden. Echter als hij in jouw team zit vind je het mooi dat hij zo'n ontzettende winnaarsmentaliteit heeft. Hij zet zich daarnaast buiten het voetbal in voor elk goed doel, voelt zich niet groter of beter dan anderen en is altijd bereid, ook nadat hij fout is geweest dit toe te geven en door het stof te gaan. Zo misselijkmakend is hij dus ook weer niet. Ook dat maakt je een goede speler. Ik persoonlijk erger mij dan weer meer aan spelers als Theo Jansen of Afellay die ook spelers kaarten aannaaien en zeuren. (afellay en Enoh vorig jaar, Jansen en Schaars dit jaar, om maar een voorbeeld te noemen). Maar dat soort dingen komen overal voor en ook dat hoort bij voetbal. Maar wat ik al zei, het is maar net van welke kant je het bekijkt, de ajax, psv of fc twente kant.

Maar hoe jij beoordeelt, zoals je hier ookal aangeeft, is puur op emotie en niet op kwaliteiten. Daarmee vind ik dat je een speler als Suarez heel erg tekort doet.

28 december 2010 om 17:32

Dat is dan jouw mening tegen mijn mening. Suarez vind ik het toppunt van onsportiviteit. Geen enkele andere speler komt bij hem wat dat betreft in de buurt.
Daarom 1 ster.

We zullen hier niet uitkomen en daarbij, opnieuw stemmen lukt toch niet.

28 december 2010 om 20:52

Toppunt is wel zwaar overdreven als je eens naar andere competities bekijkt, maar Afellay kan het ook heel goed. Alleen het verschil tussen Suarez en Afellay is dat Suarez altijd de scheidsrechter erop aanspreekt of heel irritant met z'n armen zwaait en Afellay gaat altijd als een klein kindje op de grond huilen (nadat hij eerst min. 3 keer gerold heeft), alsof hij nog geen pleisterje heeft gekregen.

Stekelenburg als enige de 5 sterren. Pakte zoveel punten voor Ajax en bezorgde Ajax de Champions League. Die kerel verdient echt een standbeeld. Snap niet dat Afellay hier bij moet. Ik vind nog steeds niet dat hij nou zoveel toegevoegd heeft aan psv? hij scoort bijna nooit, en dat hij nou zoveel assists aflevert? hij wisselt uitzichtloze rushes af met onnodige rare bewegingen op eigen helft. Het is een leuke voetballer hoor, maar hij wordt zwaar overschat.

Ruiz is de enig speler die 5 sterren verdiend.

Maarten Stekelenburg is de man die 4 sterren verdiend.

De overige mannen verdienen drie sterren behalve Suarez, hij krijgt slechts 2 sterren.

27 december 2010 om 22:17

Hahahahaha.
Dus Vleminckx ( kan alleen ver ingooien) en Wisgerhoff krijgen meer sterren als de gene die 35 goals maakte in de eredivisie een handje vol in europa en het meeste assist had van de eredivisie, en daarbuiten ook een goed WK speelde? Hij heeft er ook dit seizoen 7 inliggen, ja ik weet dat het minder is als vorig seizoen en hij niet goed speelt maar slechter als Vleminckx is een prestatie.

27 december 2010 om 22:18

dat komt omdat jij voor twente bent, anders ook niet hoor.

Waar is Arjen Swinkels???

hij is met een van zijn beste jaren dit seizoen bezig en speelt fantastisch!!

27 december 2010 om 22:18

Ik hou van sarcasme ( hoop ik)

zegt toch genoeg dat er 3 van twente bij zitten?!
maar theo blijft toch echt wel de numer 1 vind ik, die kerel is zo belangrijk voor twente.. in goede en slechte tijden, en in belangstelling van vele clubs en er wordt veel over hem gepraat...
kan dus niet anders zijn dan de nummer 1 top speler van Nl.. respect voor die anderen!!!

Sorry maar wat doet iemand als Vleminckx in deze lijst? Wisgerhof?

Naja ze zullen toch wel niet winnen ;-).

Geef mij maar Ruiz. Is het hele jaar door constant gebleven in de wedstrijden die hij speelde. Omdat ik een Ajacied ben neig ik natuurlijk naar Suarez, maar als ik zo objectief mogelijk kijk kies ik met de volle 100% voor Ruiz. Niet alleen als persoon heeft hij een voorsprong op Suarez (rustiger, professioneler), maar ook qua spel is hij veel en veel rustiger en het ziet er allemaal zo fluweel uit bij hem.

ls enigste dus vijf sterren voor hem. Suarez, Stekelenburg en Janssen vier. Afellay, Dzsudzsak en Mertens drie. Junker en Wisgerhof twee. Vleminckx één.

28 december 2010 om 11:46

Hoezo neig je als Ajacied niet naar Stekelenburg en wel naar Suarez?
Ik denk dat Stekelenburg heel veel punten voor jullie gepakt heeft. Suarez ook, maar alles is op hem afgestemd.

28 december 2010 om 12:18

Tja, je ziet dat ik Stekelenburg en Suarez beide 4 sterren heb gegeven, puur omdat de enige 5 sterren voor Ruiz zijn. En de meningen hier rond een topic zoals deze gaan meestal over Ruiz of Suarez, wie van die twee zal het worden. Vandaar dat ik deze twee ook vergeleek, en dat mijn Ajaciedeninstinct voor Suarez (van die twee ) wilde kiezen.

28 december 2010 om 12:23

Oei, daar heb ik fout gelezen... ik dacht dat je zei: dus vijf sterren voor hem: Suarez.

Stekelenburg en Janssen 4.

Sorry mijn fout!

ik vind chadli ook een van de betere op dit moment maar dat is niet over heel 2010

Ik vind persoonlijk dat het Ruiz moet zijn want dat is de beste voetballer uit de eredivisie. Die heeft gewoon echt verdiend.

Als ik een nummer 1 moest kiezen zal ik toch voor Maarten Stekelenburg gaan

wat hij allemaal heeft tegen gehouden en o zo belangerijk kan me niet indenken dat hij nog lang voor Ajax zal keepen

tweede Ruiz zet ik Wisgerhof op de 3e plaats

WTF moet die Wisgerhof hiertussen of vlemincx...
Tussen de rest wordt t lastig kiezen.

Vergeet theo helemaal

Wisgerhof naar 4e

theo jansen 2/3

ik snap niet waarom vlemincks en wisgerhof erinstaan.dan denk ik eerder aan vertongen/douglas/granqvist en toivonen/willem janssen

ik vind dat maarten hem verdiend, gewoon omdat ie een topseizoen heeft gekeept en een geweldig wk.

Hoezo suarez slechte 2ehelft van 2010?

hij speelt niet heel dit seizoen slecht hoor, als je ziet dat hij ajax helpt aan de overwinning op dynamo kiev dat mooie goal uit een raare hoek,

en een pracht van een WK gespeelt.
hij heeft ajax geholpen naar de 2e plek.
hij maakt in zijn slechte vorm, 7 of 8 goals in 12 wedstrijden,
iemand uit een middenmoter moet een in wereldtopvorm zijn om 8 goals te maken, in 12 wedstrijden, zelf vlemincxk is dat niet gelukt, na 18 wedstrijden op 11 of 12 goals.

Maar stekelenburg presteerde constant, ik vind stekelenburg,
gewoon hij heeft zoveel punten gepakt voor ajax,

en ik zit dan tetwijfelen tussen ruiz affelay of dszudzsak,
denk toch eerder ruiz en affelay, affelay met mooie transfer, en buiten gewoon een goede motor op het middenveld van psv.

''door de eeuwige vergelijking met Edwin van der Sar moest Maarten Stekelenburg lang vechten tegen de twijfel, maar inmiddels heeft hij dat gevecht glansrijk gewonnen. De keeper van Ajax groeide uit tot de beste doelman van Nederland.''

1. Vergelijking is niet eerlijk voor Stekelenburg en al vooral niet voor vd Sar.
2. Glansrijk gewonnen? In welk sprookje?
3. Beste doelman? Haha

Ik vind het zo belachelijk die reacties hier, hou toch op met die belachelijke vergelijkingen alsof Stekelenburg ook maar in het rijtje past van Cassilas, Buffon, Cesar, Cech en vd Sar.

De enige die deze prijs kunnen winnen zijn Ruiz en Janssen.

27 december 2010 om 23:54

@1manutd

1. Waarom is vergelijken niet eerlijk?
2. Het gevecht tegen ''de twijfel'' heeft stekelenburg overwonnen.
3.je kan nu wel stellen dat Stekelenburg is uitgegroeid tot de beste doelman van Nederland.

Hij zegt hier alleen maar realistische dingen

Waarschijnlijk wint stekelenburg of suarez dit tog want er zitte hier meer ajaxsupporters dan de rest dusja..
maar ik gun het stekelenburg wel.
maar tog gaat mijn voorkeur uit naar Ruiz,
die heeft twente vorig seizoen naar het kampioenschap gevoetbald dus Moet hij hier normaal gemakkelijk de bovenhand halen.

en waarom zegt hier iedereen 'en suarez speelde een goed wk'?
ik dacht dat het hier ging om speler van het jaar uit DE Eredivisie?

@keuleman

jij moet wel ajax supporter zijn die zien alleen wat ze willen zien. Had iets meer naar mn plaatje gekeken. of profiel had je het geweten.

Anyway Ruiz is voor mij het model voorbeeld qua persoonlijkheid.

stekelenburg!!!!!!!!!!

hij is een fantastiesche keeper voor ajax en voor Nl,
een echte ware opvolger voor Van der Sar

Stekelenburg verdient hem.
Maar aangezien iedereen altijd naar doelpunten en assists kijkt zal het wel weer Ruiz worden.
Stekelenburg heeft NL toch in de strijd gehouden met fantastische reddingen, zoals bijv. bij dat schot van Kaka die hij oude de kruising redde.
Daarnaast doet hij 't ook erg goed bij Ajax.
Stekelenburg moet sowiezo in de top 3.

Door de eeuwige vergelijking met Edwin van der Sar moest Maarten Stekelenburg lang vechten tegen de twijfel, maar inmiddels heeft hij dat gevecht glansrijk gewonnen.
Om eerlijk te zijn vind ik dit een beetje een minachting naar Van der Sar toe.
Deze man heeft al zoveel bereikt in zijn cariere, waarvan Stekeleburg nog moet gaan laten zien of hij dat ook kan.

En hoe graag men ook wil dat Steek een topper wordt in Nederland, in het buitenland is men lang niet zo lovend over hem dan men in Nederland is. Ik heb ook het idee dat Manu hem niet gaat halen. De kans dat ze Adler halen acht ik groter, gezien de recente berichten.

Hoe dan ook, Stekeleburg krijgt van mij als enige 5 sterren, omdat keepers vaak ondergewaardeerd worden.

Hoop zelf voor Affelay, maar zoals velen hier op VZ ben ik ook eens dat Maarten Stekelenburg het moet winnen. Schitterend WK achter de rug, en erg belangrijk bij Ajax. Bewezen dat hij de perfecte opvolger is van Edwin. Topper Edwin.!!!
4 jaar terug had ik nog het gevoel dat het niets meer wat wordt met Maarten, maar hij heeft zichzelf erg goed bewezen.

Puur kijkend naar het rendement zou Suarez moeten winnen. Niet alleen gezien het aantal goals dat hij heeft gemaakt, maar ook als je kijkt naar het hoge aantal assists. Verder heeft hij op het WK bewezen niet alleen in de Eredivisie te kunnen scoren.

Ik vind echter dat het bijtincident en nog een paar kleine voorvallen dit seizoen, een (te) groot stempel op zijn imago heeft gedrukt. Dit kost hem dan ook één ster, daarom dus 4 sterren voor hem.

Stekelenburg en Ruiz verdienen wel 5 sterren. Stekelenburg heeft zich bewezen als een zeer betrouwbare keeper die zowel zijn club, als zijn land door een wedstrijd heen kan slepen. Dat vind ik net dat beetje extra wat een topkeeper moet hebben.
Ruiz is een fantastische speler, echt een lust voor het oog. Heeft voor een buitenspeler een hoog rendement en is daarbij nooit vervelend in het veld en altijd zeer gemotiveerd. Erg jammer van zijn blessure, maar ik verwacht dat hij sterk terugkomt.

Verder heb ik Janssen en Dzsudzsak op 3 sterren. Hebben beiden een goed jaar gedraaid, maar ik vind ze toch net iets minder beslissend dan een Ruiz of Suarez. Mertens en Afellay 2 sterren. Mertens is een veelbelovend talent en Afellay vind ik een erg goede speler, maar heeft naar mijn mening niet een topjaar gehad. Hij kan beter.

Wisgerhof, Junker en Vleminckx vind ik duidelijk de zwaksten in dit rijtje. Wisgerhof is verdedigend betrouwbaar, maar opbouwend zwak. Junker speelt in een goed draaiend elftal waardoor hij goed speelt, bij Vitesse kon hij echter totaal niet imponeren. Vleminckx zit aan zijn top en is belangrijk voor Nec, maar zal denk ik nooit hogerop kunnen.

Als je deze vraag aan 100 neutrale mensen zou vragen dan zou 90% terecht Ruiz zeggen. Deze man heeft een enorm aandeel gehad in het eerste kampioenschap van Fctwente. Nam geen 11 meter ballen zoals Suarez en Vww. Sierlijke speler stelt zich nooit aan en gaat niet als een baby naar de grond. Heeft altijd ongeacht wie respect voor alle 25! mensen op het veld. Nee er KAN maar 1 winnaar zijn en dat is Ruiz maar aangezien Voetbalzone van de geregistreerde gebruikers meer dan de helft voor Ajax is zal het wel geheel onterecht ( 2010 gaat het over en niet het seizoen 2009-2010) het bijtincidenten en compleet uit vorm Suarez worden.

28 december 2010 om 12:24

Nou het wordt niet suárez en als je deze vraag zou stellen aan 100 neutrale mensen dan wordt het voor 50% steek, 30% ruiz en 20% suarez, want wat jij zegt klopt niets maar dan ook niets van.

Ruiz nam toch ook de penalty's bij Twente?
Ben het verder met je eens, Ruiz heeft een geweldig jaar gedraaid.
Suarez is inderdaad uit vorm maar je moet niet vergeten dat hij daarbij nog steeds een goed rendement haalt, ook dat is een kwaliteit.

5 sterren voor Maarten, Luis, en Bryan zij verdienden het echt Maarten is zo superieur gaan keepen dit jaar dat hij voor mij bij de beste doelmannen ter wereld hoort. Suarez was het meeste van 2010 super, super, super belangrijk en als je zo veel scoort dan verdien je wel 5. Ruiz speelde ehct met een geweldige flair eentje die je bij Messi ziet komen het lekkere slungleige gevoel en hij maakt het er zo makkelijk uitzien.

Top 5:

1. Ruiz
2. Stekelenburg
3. Suarez
4. Affelay
5. Dzudzak

Ongelooflijk hoe Vleminckx onderschat wordt hier. Hij speelt maar bij Nec. Geen ploeg waar je de ene na de andere kans krijgt, en toch heeft hij er al 13 in liggen. Hij moet het niet van zijn techniek hebben, maar hij blijft wel 90 minuten lang keihard werken en dat waardeer ik enorm.

Vorig seizoen was hij inderdaad minder. Maar toen stond Vleminckx ook vaak op een eiland voorin. Sinds Schöne weer terug is draait het veel beter.

1.stekelenburg ( Heeft het hele jaar door goed gepresteerd.)
2.ruiz ( Heeft bijna in zijn eentje twente aan het kampioenschap geholpen)
3.dzsudzsák ( beste buitenspeler van de eredivisie)
4.affelay ( beste voetballer van psv, nu ook transfer naar barca verdiend)
5.suarez(vorig seizoen briljant, maar zakt nu wat af )

Ik heb op Theo Janssen gestemd. Hij speelde fantastisch in de Champions Leugue, in de Eredivisie speelt hij ook altijd goed, door hem en Ruiz staat Twente nu 2de. Hij kan goede vrije trappen nemen en is ook echt een doorzetter.

Suarez is voor mij nog steeds nummer 1 hij heeft in 2010 goed gepresteerd ook al zakt het nu wat af.
Ik vind het mooi dat Theo zo goed speeld daarom krigjt hij van mij de 2e plaats.

Ik snap eigenlijk niet waarom Wisgerhof hierin staat en niet Douglas? Douglas is degene die al het 'vuile' werk opknapt, tegelijkertijd erg kopsterk en snel is. Wisgerhof daarentegen is langzaam en heeft de wentbaardheid van een vrachtwagen. Als je hem zag tegen bijv. Tottenham of Heerenveen dan maakte hij veel fouten en liet hij zich wel heel erg makkelijk uitspelen en maakte hij aardig wat fouten. Door Wisgerhof hier te nomineren doe je heel veel verdedigers, en met name Douglas, heel erg tekort.

Ik heb voor stekelenburg gekozen. Belangrijke reddingen, maar 21 tegengoals in de tweede seizoenshelft. Ook nu alweer de minste tegengoals van de competitie en heeft een fantastisch WK gespeeld.

1. Maarten Stekelenburg: heeft geen uitleg nodig, 6 sterren!
2.balász Dzsudzsák: magistrale speler met een fantastische voorzet. Bijna alles komt aan. 4 sterren
3. Theo Janssen: niet de beste speler, maar wel de speler met de meeste vooruitgang in dit jaar. Goed seizoen / 2 halve seizoenen gedraaid, dus 4 sterren
4. Bryan Ruiz: geweldige eerste helft, goede tweede helft. Niet buitensporig goed (het tweede deel dan), 3 sterren
5. Ibrahim Afellay: zie Ruiz, 3 sterren
6. Dries Mertens: zie Ruiz en Afellay, 3 sterren
7. Luis Suárez: geweldige eerste helft, (héle) slechte tweede helft, 3 sterren, omdat hij 2 simpelweg niet verdiend..
8. Mads Junker: scoort veel, maar doet voor de rest weinig goeds. Maar goed, spits staat er om te scoren... 2 sterrem
9. Björn Vleminckx: zelfde als Junker, maar doet voor de rest nóg minder goed
10. Peter Wisgerhof: waarom staan Wielaert, Manolev of Oleguer er dan niet in? 1 ster

Ruiz krijgt van mij de volle 5 sterren. Hij was belangrijker voor Twente dan Suarez voor Ajax, en heeft geweldig gespeeld. Van Suarez wisten we al dat hij het kon, bij Ruiz niet.

Ik heb 5 sterren gegeven aan Theo Janssen, Bryan Ruiz, Maarten Stekelenburg, Luis Suarez en Ibrahim Affelay omdat ik vind dat zij allemaal iets fantastisch hebben gepresteerd dit seizoen en absoluut tot de top van de eredivisie behoren en ik vind dat de rest daar net te kort voor komt.

Ik heb 5 sterren gegeven aan Bryan Ruiz, Luis Suarez, Ibrahim Afellay en Balasz Dzsudzsak, Maarten Stekelenburg
Omdat ze heel belangrijk zijn voor hun clubs en ze behoren tot de top van de eredivisie

Ik vind het wel raar dat Jonathan Reis er niet bij staat
Hij is ook een supertallentvolle voetballer

Ik stem vleminckx, aangezien hij het hele vorige jaar door Johan Derksen de grond in is geboord en nu blijkt dat hij wel degelijk een aanwinst is voor Nec. Daarnaast denk ik dat hij nog wel hogerop kan, hij krijgt niet veel kansen, maar de kansen die hij krijgt maakt hij af!
Dus Vleminckx vind ik de beste speler van het jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren