Mark González is zichzelf niet meer na het WK

Maandag, 1 november 2010 om 11:20 door Koni078

De voorronde van de Champions League is zo goed als een feit nadat CSKA Moskou punten verspeeld heeft tegen Saturn Moskou. Dat was een totaal onnodig gelijkspel als je zag hoeveel kansen CSKA verprutst heeft. Vooral de gemiste penalty van Mark Gonzalez deed enorm pijn. Speedy (zoals zijn bijnaam luidt) wordt met de dag steeds slechter en slechter. Hoe zou dat toch komen? Ik vermoed dat hij al zijn zelfvertrouwen verloren is na zijn zwakke WK-optreden.

Sommigen zullen zijn naam waarschijnlijk wel herkennen, anderen minder. Gonzalez heeft in zijn jonge jaren weinig gespeeld bij het grote Liverpool. Hij vertrok toen uiteindelijk weer naar Spanje waar hij voor Real Betis speelde. Hij ging hierna uiteindelijk voor 6,5 miljoen naar CSKA. Ik kende de speler in principe niet echt, dus ik was wel benieuwd wat hij in zijn mars had. Je moet wel heel goed zijn als je voor Liverpool gespeeld hebt.

Toen ik hem zag spelen vond ik hem niet echt denderend maar hij kon het wel. Hij is hartstikke snel, heeft een goeie voorzet en hij kan goed schieten. Maar 6,5 miljoen ervoor betalen vind ik overdreven. Dan had je beter een nieuwe Milos Krasic kunnen ontdekken en hem voor een klein bedragje hierheen lokken. González werd uiteindelijk opgeroepen voor het WK om de kleuren van Chili te gaan verdedigen. Natuurlijk ging ik er extra goed voor zitten wanneer de buitenlanders die bij CSKA spelen mogen uitkomen voor hun land. Zeker als je eigen land zich niet gekwalificeerd heeft.

Hij begon op de bank en als hij mocht invallen was het vaak leuk om te zien. Hij bracht wat meer aanvallende impuls op de vleugels wat vaak nog gevaarlijk was ook. Hij mocht uiteindelijk met Chili naar de achtste finale waar Spanje op hem zat te wachten. Hij mocht eindelijk in de basis gaan beginnen. Reuze nieuwsgierig dat ik was deed het pijn in mijn ogen om te zien hoe slecht González speelde. Niks lukte bij hem. Geen actie, geen voorzet, geen schot. Helemaal niks. Marcelo Bielsa greep in en wisselde hem nog voor het begin van de tweede helft.

Dat moment zit bij González vermoedelijk heel diep. Zelfs bij CSKA lukt helemaal niks meer. Hij speelt zonder zelfvertrouwen. Hij is bang dat hij het helemaal niet meer kan en op zulke spelers zit CSKA totaal niet te wachten. De gemiste strafschop gisteren tegen Saturn was een perfect voorbeeld hoe González na het WK in het leven staat. Dit had hij echt niet kunnen gebruiken. En dan geef je voor zulke spelers een contract voor vijf jaar. Onbegrijpelijk is dat. Tot die tijd hoop ik dat González zichzelf weer kan vinden maar weggaan mag hij sowieso van mij. Het is een zwakke vleugelspeler die even zijn moment had maar hem weer helemaal kwijt is.

Ik heb via verscheidene bronnen gehoord dat CSKA interesse heeft in PSV-speler Balasz Dzsudzsak, maar CSKA wilde het noch bevestigen noch ontkennen. Dzsudzsak zal dan de opvolger van González moeten zijn. Ik zie Dzsudzsak best wel zitten want in Rusland zal hij zijn vriend Danko Lazovic wat meer kunnen zien. Dat zal hem veel zelfvertrouwen geven om te presteren. Dzsudzsak is in mijn ogen dan wel hetzelfde type speler als González maar slechter kan hij het niet doen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 4 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door evie31)

Ik vind dit geen goede clubexpert. Ik vind de inleiding een beetje rommelig en je laat het overkomen alsof de wedstrijd verloren is door het optreden van Gonzaléz. Echter vond ik het wel een mooie sprong naar de vorm van hem, om de gemiste penalty te typeren.

Dan gebruik je twee alinea's om hem een beetje te introduceren en deze zijn naar mijn mening iets te algemeen om een goed beeld te krijgen van deze speler. Een clubexpert is voor mensen die zeer goed op de hoogte zijn van een bepaalde situatie of zich in ieder geval heel goed inlezen. Ik vind deze alinea's te mager.

Met de twee alinea's daarna probeer je het probleem te verklaren. Echter vind ik het een hele makkelijke verklaring als je uiteindelijk aangeeft na twee alinea's vol over zijn slechte vorm om dan het fenoneem angst de schuld te geven voor zijn tekortkomingen. Wellicht is deze speler wel helemaal niet goed genoeg geweest voor Cska? Hij verhuist niet voor niets van Liverpool naar Real Betis. Wellicht had hij tijdelijk een betere vorm vlak voordat Cska hem overnam.

Hierna probeer je met een gerucht dat niet onderbouwd is een nieuwe pion in het elftal van Cska aan te geven en zo te laten zien dat je de oplossing heb gevonden voor de slechte resultaten van dat team. Ik vind het een clubexpert die te oppertunistisch is geschreven en te makkelijk aan elkaar gebreid. Je probeert een aantal situaties aan elkaar te koppelen en je hoopt dat er wat uit komt.

Ik vind deze clubexpert van je niet goed. Je schrijfstijl is wel plesant om te lezen, maar het verhaal, de inhoud en de onderbouwing deze keer niet.

1 november 2010 om 12:37

Ik kan wel meerdere momenten op gaan noemen hoor waarin Gonzalez ongelukkig speelde maar dan ben ik nog niet klaar. Ik weet niet of hij bij Betis een betere vorm heeft gehad. Daarom heb ik er ook bijgezegd dat ik deze speler ook niet echt ken voordat ie kwam. Alles ging gewoon prima voordat het WK kwam. Hij was niet zo heel goed, maar ook niet slecht. Na het WK werd hij steeds slechter en slechter. Ik heb ook nergens gezegd dat het slecht gaat met het team. Ik heb het over de speler zelf, niet over het team. 3e staan met 3 punten achterstand op de nummer 2 is niet slecht. Ik denk dat je het verkeerd geïnterpreteerd hebt.

Maarja, toch bedankt voor je kritiek en je moeite om erop te reageren.

Je bent iig een actieve clubexpert!

Ik ben minder kritisch dan de anderen. Je stukjes zijn opzich niet slecht, je verkondigt je mening en vertelt over iets. Daarnaast ben je iets nieuws op een weinig gevarieerd aanbod van clubexperts.
Maar het zou helpen als je het bijvoorbeeld een weekje laat wachten en dan nog eens naleest.

'Ik kende de speler in principe niet echt, dus ik was wel benieuwd wat hij in zijn mars had'
Dit loopt niet lekker...

Je zou ervan kunnen maken:
'Ik had enkel vaag van hem gehoord en was nieuwsgierig naar zijn kunnen.' Ofzo.

Had hij trouwens niet voor Albacete gespeeld?
Voor nu:
4*

1 november 2010 om 17:14

Tja, als je een beetje bij wikipedia zit te gluren kun je onmogelijk spreken van vaag van hem horen he.

1 november 2010 om 17:17

Dan:
'Ik had hem enkel opgezocht op Wikipedia en ...'

ik vind het leuk stuk om te lezen maar had is waar deze jongen kan tegenwoordig niks meer. Ik heb die wedstrijd ook gezien hij raakte egt geen pepernoot, en dat voor 6,5 miljoen kun je nog beter wijnaldum halen voor 5mil. je krijgt van mij 4 sterren. Ik speel regelmatig fifa 11 maar daar is ook helemaal niks komt ook geen man voorbij ze hebben hem wel goed nagemaakt bij fifa

Ik weet niet wat sommige leden willen horen zoals een lid helemaal bovenaan zijn kritiek graag laat horen, maar dit is een mooie column om te lezen. Je vermeldt informatie van een speler die niet zo goed presteert na het wk.. verder vertel je het heel mooi hoe erg hij in een dipje zat door een gemiste strafschop. Mooi stukje..

De informatie is intresant maar veel te rommelig geschreven. Je laat zien wat je van hem vind voor en na het wk. Maar het lijkt teveel in elkaar gegooid, wat het verhaal mijns inziens minder intresant maakte, vandaar dat ik het slot niet meer gelezen heb,
probeer als je iets wilt vertellen wel iets minder rommelig te schrijven,'ik ben niet kapot van hoe je het geschreven hebt,

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

CSKA Moskou

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Krasnodar5416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Igor AkinfeevKeeper300
Ahmed MusaAanvaller3013
Alan DzagoevMiddenvelder296
Zoran TošicMiddenvelder284
Pontus WernbloomMiddenvelder274
Sergei IgnashevichVerdediger253
Voor de complete selectie: Clubpagina CSKA Moskou.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren