FC Groningen strooit met energie na rust en geeft ADO het nakijken

/

FC Groningen blijft voor eigen publiek sterk presteren. De ploeg van Pieter Huistra was woensdagavond te sterk voor ADO Den Haag, dat in de eerste helft juist de basis leek te hebben gelegd voor een driepunter: 3-1. Na de onderbreking zat er meer pit in het team van de Groningers en moest ADO het onderspit delven. Door de zege verstevigt de ploeg van Huistra haar uitstekende positie in de Eredivisie, terwijl de Hagenaren op een achtste stek gepositioneerd blijven.

Thomas Enevoldsen had de thuisploeg al vroeg op voorsprong kunnen zetten, maar hij kwam met zijn hoofd net niet bij een voorzet. Een soortgelijke situatie deed zich vijf minuten later voor aan de andere kant van het veld toen drie spelers van ADO er niet in slaagden om Luciano te bestoken. In de twaalfde minuut was het echter wel raak. Frantisek Kubik kreeg veel ruimte aan de linkerkant en uit diens voorzet kon Lex Immers simpel voor de openingstreffer zorgen: 0-1.

/

ADO kwam naar Groningen om aanvallend voetbal tentoon te spreiden, terwijl de noorderlingen aandrongen maar tegelijkertijd veel ruimte op het middenveld weggaven. De bezoekers profiteerden daarvan en dat zorgde voor enkele spannende momenten maar vooral onbenutte kansen. Na een half uur spelen kreeg de ploeg van Maurice Steijn opnieuw een grote kans, wederom via een voorzet van Kubik, maar Luciano kon zich net lang genoeg maken om de 0-2 te voorkomen.

Enkele minuten voor rust viel de gelijkmaker, maar de assistent van Ben Haverkort dacht Tim Matavz vlak daarvoor buitenspel te zien staan. Vlak na rust kwam de ploeg van Huistra op gelijke hoogte. Een corner van Dusan Tadic werd bij de eerste paal ingekopt door Jonas Ivens: 1-1. Groningen begon veel offensiever aan de tweede helft en profiteerde van de nonchalance bij ADO. Gino Coutinho kon een vrije trap van Tadic nog wel keren, maar moest zich even later toch gewonnen geven. Opnieuw een prima hoekschop van Tadic werd ingekopt door Andreas Granqvist: 2-1.

In het restant van de wedstrijd nam de spanning toe. Een vrije trap op een uitstekende plaats werd door Kubik goed ingeschoten, maar Luciano pakte de bal klemvast. Groningen liet zich terugdringen, maar grote kansen ontstonden niet voor de gasten. De ploeg van Huistra liet de linies dichter op elkaar spelen, ging de strijd niet uit de weg en daar wisten de bezoekers zich geen raad mee. Uit een voorzet van Enevoldsen maakte invaller Koen van de Laak in de slotfase de 3-1.

Eindigt FC Groningen bij de eerste vijf?

1
2

mooie wedstrijd...en verdient gewonnen.............ik ruik europees voetbal..

27 oktober 2010 om 21:02

Mooie wedstrijd van Groningen wou je zeggen?
Je moet blij zijn met 3 punten meer niet!

Er waren 2 helften 1ste voor ado war het 2-0 3-0 had kunnen of moeten staan daana 15min van groningen in de 2de helft daarna was het matig en had ado de betere kansen.

27 oktober 2010 om 21:11

Schei toch uit man, ADO was de 1e helft beter, dat is waar.
En had inderdaad ''mogelijkheden tot een paar kansen'' maar meer ook niet.
2e helft was Groningen veel beter dan ADO en hadden jullie misschien 1 of 2 kansen vanuit een counter tegenover een dominatie van spel en kansen van Groningen,
Gelukkig bestaat een wedstrijd uit 2 helfden en was dat in deze wedstrijd goed te zien.
Uiteindelijk verdiend gewonnen (gebaseerd op de 2e helft)

27 oktober 2010 om 22:16

ADO had de 1e helft de betere kansen maar puur door te counteren. Ze maken uitstekend gebruik van de door Groningen gegeven ruimte. In de 2e helft zag je ook dat ADO zelf weinig creeert wanneer ze zelf moeten aanvallen.
ADO heeft een goede ploeg waar vele andere ploegen het zwaar tegen zullen krijgen. Wel jammer van dat tijdrekken na de 0-1.

ADO wel weer met beide benen op de grond. Na deze twee moeilijke wedstrijden verloren te hebben volgen er nog een reeks die zomaar verloren kunnen worden. Voor je het weet sta je weer rond de streep.

wat een onzin. Ik vind het juist een bevestiging van de goede reeks. Uit tegen Twente zijn we gewoon keihard genaaid door de scheids en hadden we minstens een puntje verdiend. En ook nu hebben we een redelijke wedstrijd gespeeld. Uit tegen Groningen is voor niemand makkelijk. Als Den Haag op deze manier blijft voetballen ga ik echt uit van plek 10-12.

27 oktober 2010 om 21:14

Heb je natuurlijk wel gelijk in. Als Kubik beter was omgegaan met de kansen had je de wedstrijd misschien wel voor rust kunnen beslissen. Toch blijf ik erbij (ik hoop dat ik ongelijk krijg want ADO is toch wel mijn club in NL) dat nog nog een paar verliespartijen, ongeacht de tegenstander negatief zal gaan werken binnen de selectie.

Natuurlijk gaan wij niet in het linkerrijtje eindigen, er zijn maar weinig ado fans die daarvan uitgaan, ondanks de goede start
Maar wij gaan zeker niet degraderen. Wij hebben een beter team dan vvv,excelsior,de graafschap,willem 2 en heracles.
Wij hebben nu 2 uitwedstrijden verloren van betere teams, zonder zelf echt de mindere te zijn. In het resterende programma tot de winterstop kunnen wij zeker 6 punten halen (en dan ben ik voorzichtig) en dan heeft ADO 21 punten in de winterstop. En om eerlijk te zijn had ik dat niet verwacht aan het begin van het seizoen.

27 oktober 2010 om 22:17

ik ben het met je eens, ik denk wel dat ado in het rechter rijtje gaat eindigen.
want met het spel wat ado laat zien gaan nog veel ploegen het lastig mee krijgen.
een tegenvaller is dat bulykin geblesseerd is. maar zonder hem redden jullie het prima heb ik gezien vandaag. gun ado het beste!.

Zonde. Misschien had er meer ingezeten. Het blijft toch een nadeel met een kleine keeper als Gino Coutinho, want ik die eerste goal van FC Groningen gewoon een keepersfout. Maar ja, uit bij Groningen hoeft Den Haag de punten niet te pakken, was lekker geweest als het wel zo was maar we kunnen niet alles hebben. Thuis tegen Utrecht moeten we er weer écht staan.

Come On The Hague!!

27 oktober 2010 om 21:46

Kleine keeper als gino Couthinho? Dan heb je zeker onze keeper niet gezien? Luciano staat ook niet echt bekend om zijn lengte hoor?! meer om zijn katachtige reflexen.
Gelukkig zijn de 3 punten binnen, uiteindelijk is dat het belangrijkste!

Mooi om te zien dat de euroborg er vol achter ging staan op moment van achterstand. Goed gevochten, dat is ook een kwaliteit, Zeker tegen een karakterploeg als Ado..

Groningen heeft op basis van de tweede helft zeker verdiend om te winnen en dat hebben ze uiteindelijk ook gedaan. Er zat meer in voor Den Haag en we konden zeker 1 punt meenemen. Kubik had een grote kans die er zeker inmoest was vandaag jammer genoeg niet in vorm met de afronding verder ging alles goed. Ado moet zondag Utrecht pakken en ik weet zeker dat het gaat lukken. Ado heeft 2 uitwedstrijden gehad en fantastisch gespeeld maar we hadden in deze 2 wedstrijden zeker 4 punten kunnen pakken. Volgende wedstrijd meer inzet na de rust.

Jammer en zonde van de 3 verliespunten.
In de eerste helft moet Kubic het natuurlijk gewoon afmaken 2 opgelegde kansen.
Groningen wordt in het zadel geholpen door, hun eigen oppurtinisme en twijfelaar Coutinho bij hoge ballen.
Na de 2-1 was de wedstrijd gespeeld en zag je de kopjes hangen bij Den Haag. Nu nog twee verliespartijen en dan kunnen we weer punten gaan pakken.

Er zat zeker meer in vandaag, we hebben het zelf laten liggen in de eerste helft door te veel grote kansen te missen en dan komt Groningen in het eerste kwartier na rust geweldig uit de kleedkamers en sta je opeens 2-1 achter, maar daarna toch genoeg kansen op een gelijkspel

kwam de ploeg van Jans op gelijke hoogte????? wat een blunder zeg.

Vlak na rust kwam de ploeg van Jans op gelijke hoogte?!!?.

Weten bij VZ niet dat Huistra nu trainer is bij Fc Groningen en dat Jans nu Sc Heerenveen traint.

Denk zeker niet dat FC Groningen bij de eerste 5 eindigt. AZ gaat 4e worden en FC Utrecht 5e. Allebei, en dan met name AZ, gewoon veel beter dan dit FC Groningen dat trouwens verdiend gewonnen heeft van Ado.

Ook heeft FC Groningen dit seizoen het enige mazzel gehad tegen oa Ajax, AZ en PSV (2-2, 1-1. 1-1)

Als ik zo de onderste regel van jou lees doen wij het niet slecht hoor.... Als we Ajax, psv AZ en ook Twente al gehad hebben (utrecht ook) en we staan nog steeds rond de 5e plek, dan doe je mijns inziens gewoon mee om die plek hoor.

We hebben hier en daar geluk gehad, inderdaad. Maar zonder geluk kom je niet ver.

houw toch op man kijk wat voor selectie AZ heeft vele slechterdan die van fc groningen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

groningen eindigt gewoon bij de eerste 5 en plaats zich regstreeks voor EU voetbal az wordt 8e ofzo

27 oktober 2010 om 21:51

Pff, FC Groningen heeft volgens mij haar slechtste wedstrijd uit bij AZ gespeeld toen het 90 minuten lang overlopen werdt. Ja dan maak je een lucky goal, maar heb je geluk dat Falkenburg zijn goal onterecht afgekeurd wordt en Luciano zijn dag heeft.

En AZ een slechte selectie?

Betere doelman dan die van FC Groningen
Een van de beste verdediging van Nederland dat kun je niet ontkennen nu na 11 speelrondjes
Alle middenvelders die internationals zijn uit bijv; Zweden, Nederland, Australië enz enz enz. Alleen het aanval van FCG is beter dan die van Az.

Je hebt iets te veel je groen-witte brilletje op, maar ik met neutrale ogen zie zelf ook wel in wie beter is. Je kan nooit zeggen dat FC Groningen beter dan AZ is, en zoja moet je wel erg goede argumenten hebben. AZ heeft FC Groningen helemaal weggespeeld in Alkmaar eens of eens?

27 oktober 2010 om 22:02

Romero is dus echt geen betere keeper dan Luciano. Wat een onzekere vent is dat in de goal, en maakt veel te veel blunders. Onbegrijpelijk dat hij bij Argentinie onder de lat mag staan, dan is t wel erg gesteld met de Argentijnse keepers.
en Granqvist,ivens,stenman doen ook niks onder voor de verdediging van AZ. De middenvelders van AZ vind ik dan wel beter,
De aanval vind ik van Groningen ook iets sterker, al is Matavz en Enevoldsen wat uit vorm. Maar Jonathas en Holman zijn ook goeie aanvallers.
Het doet niet veel voor elkaar onder.

27 oktober 2010 om 23:35

Schei uit man en zet je Az-bril af. AZ heeft echt geen betere selectie dan FC Groningen. Misschien is de doelman van AZ en haar middenvelders beter, maar de verdediging en de aanval zijn veel beter dan die van AZ.

28 oktober 2010 om 11:28

aangezien groningen zelf ook in de top 10 van de eredivisie speelt kunnen ze maar 9 wedstrijden spelen per competitiehelft tegen andere clubs uit die top 10. daarvan hebben ze nu 8 gespeeld, alleen roda hebben ze nog niet gehad. Ik denk dat ze het zwaarste programma hebben gehad van de hele eredivisie, en staan desondanks 5.

Hebben jullie gezien hoe het publiek reageerde op peter anderson geweldig tog!!!!!!!!!!!!!!!!!
na 22 maanden zijn come back

27 oktober 2010 om 22:04

Was inderdaad prachtig, zn hernieuwde thuisdebuut na 2 seizoenen, geweldig voor hem.

Groningen blijft het gewoon goed doen ondanks de verloren uitwedstrijd tegen Nec. Eerst helft was drama; ballen die niet aankwamen, geen overzicht etc. Tweede helft herpakte de FC zich prima en kwam goed terug door 2 corners. Ado kwam er bijna niet meer aan te pas. Wedstrijd op slot gegooit in de slotfase.
Gewoon Prima!

eerste helft had ado de beste kansen, laten we zeggen dat de eerste h. van ado denhaag was. vollop gedomineerd spel, maar de kansen iets ongelukkig afgewerkt. toen ik de goal van ado zag, dacht ik even aan de wedstrijd tegen nec, en net zo zal eindigen. gelukkig was groningen in de 2 helft beter en het spel gedomineerd. 2 a 3 kansen voor ado, ben blij dat het niet goed was afgewerkt en groningen wel heeft gescoord, 3 keer. iniedergeval ben ik blij dat groningen de draad goed heeft opgepakt inverband met de nederlaag tegen nec, en niet is blijven hangen in een negatieve sfeer.
als groningse supporter zeg ik ,, 3 Points for us. ben er blij mee.
Proud TO BE A Farmer,,hup Groningen hup!!

En weer drie punten, geweldig! Huistra heeft een erg goede beslissing genomen door eindelijk Pedersen niet op te stellen. Ik hoop van ganser harte deze verschrikkelijke voetballer niet meer in het 1e te zien. Granqvist weer gescoord, wat is dit toch een geweldenaar. We hebben maar geluk dat hij nog steeds bij Groningen voetbalt. In de discussie over het kwaliteitsverschil tussen AZ en Groningen het volgende; er is niet zoveel kwaliteitsverschil ( al was AZ in de laatste onderlinge wedstrijd inderdaad veel sterker ) Vind Jonathas wel een erg groot talent. Verwacht dat hij veel beter wordt dan Matavz. Daareentegen mocht AZ willen dat Granqvist bij hun voetbalde.

Blij dat Groningen gewonnen heeft al was een gelijkspel ook een terechtere uitslag geweest.
ADO heeft goed de zwakke plek bloot gelegd van Groningen. Kieftenbelt is nog vaak aan het zwemmen.
Verder na rust sterk uit de kleedkamer gekomen en gelukkig snel gescoord.

27 oktober 2010 om 22:26

mee eens, ik vind dat kieftenbeld zich met de week beter op de rechtsback posititie groeit.
maar toch vind ik het te zwak, want als er kansen komen gaat het vaak via de rechterkant van de verdediging van groningen. ik hoop dat daley blind komt in de 'winterstop om op de rechtsback te gaan spelen. en dan kan je kieftenbeld laten groeien op het middenveld.
kijk maar een naar het 2 zeizoens helft van groningen van vorig zeizoen, daley blind speelde super en was zijn positie meestal altijd dicht voor de tegenstander dat ondanks hij meedeet in de aanval. hopen dat ie komt word groningen alleen maar beter op.

1e helft was Groningen vrij zwak, veel te laconiek. Het combineert wel aardig allemaal maar wanneer de agressie ontbreekt maakt je het weinig ploegen lastig. Dat heeft Groningen vorige week tegen NEC 3 punten gekost en wederom gaan ze dezelfde fout maken. Gelukkig werd dat de 2e helft rechtgezet.
Ik vond Garcia zeer goed voetballen, een meerwaarde tov Pedersen.
Holla vond ik onzichtbaar en liet met name de 1e helft vaak zn man gaan.
Sfeer was goed, wat een verschil met de wedstrijd tegen Heerenveen.

toch vind ik pedersen een goeie technishe speler, alleen hij moet net zoals garcia willen spelen. als er geen wil in zit heb je er niks aan.

de 1e helft was echt bagger toen was ado de bovenliggende partij.
de 2e helft vond ik een leukere pot maar de scheidsrechter was ook niet echt goed vond ik.
hij hield het wel redelijk in de hand, maar ik vond hem niet echt goed fluiten.