Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Gemeentes met voetbalclubs bundelen krachten tegen KNVB

Laatste update:

De Nederlandse gemeentes met een betaald voetbalorganisatie binnen de gemeentegrenzen bundelen de krachten in een platform tegen de KNVB. De gemeentes zijn het beu dat de clubs in financiële nood bij de gemeentes aankloppen en dat de bond buiten beeld blijft. Dat laat de Tilburgse wethouder Jan Hamming vrijdag weten aan het ANP.

Hamming is initiatiefnemer en voorzitter van het Platform Betaald Voetbal Gemeentes.
“De miljoenen die de KNVB aan het WK heeft verdiend gaan in een spaarpot voor grote evenementen. Terwijl de clubs gesteund worden met gemeenschapsgeld”, aldus Hamming. Volgens de wethouder wil het platform met de KNVB in gesprek over de bedrijfstak die in zijn ogen flink is verziekt.

“De KNVB stelt terecht allerlei eisen aan de financiële huishouding van de clubs, maar geeft vervolgens niet thuis als er problemen zijn. Misschien kunnen we samen de patiënt beter maken.” De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) steunt het platform, dat in november voor de eerste keer bij elkaar komt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, hier hebben de gemeenten wel een punt.
Als de knvb telkens zoveel geld binnenhaald dan mag er ook wel wat naar de clubs gaan.
Nu krijgt iedereen wel het idee dat de knvb al het geld in eigen zak steekt dus go gemeentes!

23 juli 2010 om 19:38

Hier hebben de gemeenten helemaal geen punt. Dus clubs die hun zaakjes prima op orde hebben krijgen geen cent van de Knvb en clubs die er een potje van maken wel? Wederom losse flodders dit m.i.
Laat naast de Knvb de gemeente zelf ook maar eens wat meer toezicht op de plaatselijke BVO houden, zodat tekorten voorkomen worden!

23 juli 2010 om 19:41

Nee, maar laat de knvb de geld problemen oplossen. jij mist het punt, de gemeentes moeten betalen als er wat fout gaan.
Hun willen dat de knvb dat oplost.. of dit nou met geld is of met een failissement/ puntenafrek dat maakt niet uit.
de verantwoordelijkheid hoort gewoon bij de knvb te liggen en ik ben het hier mee eens, het is toch te gek voor woorden dat de gemeentes telkens bij moeten schieten!

23 juli 2010 om 20:14

De gemeenten moeten gewoon afspreken dat ze met zijn allen niet meer dokken aan een club in nood. Is het soms de schuld van de knvb dat bijvoorbeeld Willem 2 geen mensen op de financiele afdeling heeft met meer verstand als een regenworm?

23 juli 2010 om 22:32

De gemeenten hoeven een BVO helemaal niet financieel te steunen. De Knvb hoeft dat m.i. ook niet. Clubs zijn zelf verantwoordelijk voor een goede financiële huishouding. Ik zie het liefst dat die verantwoordelijkheid bij clubs wordt neergelegd en dat de Knvb slechts toeziet. Dit doet de Knvb al met een indeling in categoriën.

Gemeenten willen wel de deugden van een BVO binnen de gemeentengrenzen ervaren maar willen geen lasten. De angst om een BVO ten onder te zien gaan zorgt dat de clubs met drogredenen richting de gemeentenraden en college van B&w's stappen om extra geld los te peuteren, dat vaak weer in de vorm van leningen en over het algemeen met een beperkte risico.

Interessant. Of gaat de nieuwe openheid van de Knvb inzichtelijk maken hoeveel steun de gemeentes verlenen aan de Bvo's en willen ze nu de zwarte piet bij de Knvb neerleggen. Geen enkele gemeente is tot nog toe in staat gebleken om goed beleid bij de clubs af te dwingen, ondanks leningen, schenkingen en alle mogelijkheden voor voorwaarden die ze daarbij kunnen afdwingen. De gemeentes falen en het gaat misschien wel duidelijk worden hoe ziek de clubs feitelijk zijn en wat de rol van de gemeentes daarin is.

23 juli 2010 om 19:00

in Enschede gaat het de laatste jaren goed hoor. De lening bij de gemeente wordt jaarlijks kleiner en er is een prima regeling met versneld aflossen. Lenen bij de gemeente hoeft dus geen probleem te zijn.

De Knvb zou misschien een voordelig leenstelsel op kunnen zetten, maar als er geld geschonken gaat worden, komt wel erg snel de onpartijdigheid in het geding.
Verder heeft een Gemeente ook voordelen bij een Bvo, en als ze die voordelen niet zien, dan maar gewoon de boel failliet laten gaan.

Goede ontwikkeling met een andere kant.

Clubs kloppen aan bij gemeenten en vragen om wat centen. Meestal in vorm van lening maar over het algemeen betaald door jij als lezer en ik. Dit treft echter ook de mensen die totaal geen fluit geven om voetbal.

De knvb krijgt op allerlei manieren geld binnen. Of het nu via een gele kaart is of via sponsorschap dat maakt niet uit. Er komt meer binnen dan jij en ik misschien wel weten. Indien de Knvb ook eens wat clubs tegemoet KAN komen zeg ik doen want laten we eerlijk wezen we hebben 37 bvo's die geld goed kunnen gebruiken. Misschien per jaar eerlijke winstverdeling onder de clubs of prijzengeld omhoog gooien?

23 juli 2010 om 19:05

prijzengeld is geen optie, de clubs die in aanmerking komen voor prijzengeld kunnen met goed beleid hun eigen broek wel ophalen. De clubs die geldproblemen hebben zullen niet meestrijden voor prijzengeld.
Dat geld afkomstig is van mensen die niets om voetbal geven dat klopt. Maar een betaald voetbalclub is ook een visitekaartje voor de club wat marketingtechnisch geld op kan leveren. Zonder voetbalclub zouden een aantal steden helemaal niet bekend zijn door heel nederland.

Hiermee praat ik overigens niet goed dat clubs bij de gemeente aankloppen voor geld. Schenkingen van gemeenten en van die grapjes als stadion opkopen en verhuren voor een symbolisch bedrag moet niet mogelijk zijn. Geld lenen bij een gemeente, tegen een gunstigere tarief dan normale banken, kan in mijn ogen geen kwaad, zolang de club de afspraken omtrent terugbetalen nakomt.

23 juli 2010 om 19:31

Ben het wel met je eens hoor maar buiten prijzengeld wat moet je anders? Je kan moeilijk een club subsidieren en een andere overslaan ervan. dan moet je alles en leke club iets geven. Laat het dan eingejaarsuitkering zijn. Al wat ik bedoelde is dat oplossing niet zo heel makkelijk is voor deze zaak.

24 juli 2010 om 07:54

Als een club bij de gemeente aanklopt voor geld betekent dit inderdaad dat er ook wordt meebetaald door mensen die niets om voetbal geven, maar dat geldt voor elke euro die een gemeente uitgeeft.
Dat is namelijk het kenmerk van gemeenschapsgeld: iedereen betaalt mee.
Er gaat ook subsidie naar musea, verenigingen, festivals, toneelvoorstellingen en concerten.

Bij het toekennen van subsidie moet gekeken worden naar de maatschappelijke waarde, of een activiteit op termijn in staat is om zichzelf te bedruipen en of er sprake is van mismanagement.
De laatste twee factoren kunnen een goede reden zijn om subsidie aan een voetbalclub af te wijzen.

De Knvb moet boven de partijen staan. Hun onafhankelijkheid komt in het geding als zij bepaalde clubs financieel zouden gaan steunen, terwijl andere clubs niets krijgen.
Er moet altijd sprake zijn van een verdeelsleutel.

De gemeenten met een voetbalclub in nood zouden beter eens gaan overleggen met buurgemeenten.
Bij mijn club (FC Utrecht) komen bijvoorbeeld heel veel mensen uit steden als Nieuwegein, Houten, Maarssen en Zeist.
Ik zou het dan ook terecht vinden als ook die gemeenten een bijdrage zouden leveren als de club in de positie zou komen dat zij bij de gemeente moet aankloppen.

Wordt een onmogelijk verhaal. Hoe moet dat dan met clubs die aandeelhouders hebben? En de stadions die door gemeentes betaald of gekocht zijn? Wie bepaalt hoeveel financiële steun welke club krijgt? En als de knvb goedkope leningen verstrekt aan clubs, bevoordeel je zo niet een club? en is het dan geen competitievervalsing?
Wat mij betreft blijft het zo, de voetbalbond moet zich niet bezighouden met het financieel steunen van clubs.

Oh god, Daar heb je het weer hoor. Voetbal kost geld en ja hoor ze beginnen weer te zeuren. Je hoort ze nou nooit over de opbrengsten van voetbal voor een gemeente, voor het rijk en samenleving.

De city marketing die daarvan uitgaat hoor je zo ook nooit over. Als De graafschap niet had bestaan had ik net zo weinig van doetinchem geweten dan van gorinchem. Al houwel een rel tussen bevolkingsgroepen je stad ook redelijk op de kaart zet...

En wat deden die gemeenten met de opbrengsten van het WK die door de horeca, supermarkten e.d. zijn opgehaald? Gaan ze dat dan ook teruggeven aan het voetbal?

Ongelooflijk dit kan het Nederlandser?

23 juli 2010 om 18:42

Wat zijn dan de opbrengsten van het voetbal door een gemeente? Opbrengsten tijdens het WK door horeca en winkeliers gaat naar de winkeliers lijkt me.. Daar ziet de gemeente geen cent van.. Wellicht dat de grote steden van verdiend hebben door het verlenen van een evenementenvergunning, maar dat is het dan ook wel lijkt me..

Voetbal kost geld inderdaad, het is gewoon een bedrijfstak.. Wat mij betreft steekt de overheid al meer dan voldoende geld in het voetbal door het betalen van de politie die nodig is om alles rondom wedstrijden rustig te houden.

Of nou de Knvb de aangewezen partij is om financiele steun te leveren vraag ik me wel af..

23 juli 2010 om 18:55

Ik dacht inderdaad aan evenementen belasting, maar ik heb het ook over de belasing die men vangt omdat spelers hun inkomen besteden aan huizen, boodschappen e.d.dit leidt tot inkomen een ander voorbeeld is de werkgelegenheid die clubs verschaffen.

Wat denk je dat er gebeurd als ik een broodje koop bij de bakker. Deze bakker gaat vervolgens naar de gamma, naar de kroeg, naar de slager. Dus inkomen van de een leidt tot inkomen van een ander. Dat is moeilijk te kwantificeren, maar dat is wel hoe eht werkt.

23 juli 2010 om 19:10

ajax6ecups,
als het echt goed was voor de citymarketing en het positief was, waarom zouden gemeenten dan een vuist maken tegen de knvb? dit doen ze alleen maar omdat het negatieve groter is dan het positieve

23 juli 2010 om 21:01

Villian, laten we het omdraaien. Als het de gemeente niks waard is, waarom blijven ze dan betalen?

Dat een gemeente geld in een club steekt doen ze toch echt zelf. Gewoon zelf je verantwoordelijkheid nemen en dan niet doen als je dat niet wilt. Niet naar een ander gaan wijzen.

De kosten-baten structuur van betaalde clubs is het grote probleem. De Knvb zou salaris-plafonds in moeten stellen, probleem opgelost. Talenten vertrekken naar het buitenland, nou en, kan de toegangsprijs ook wat omlaag, de bedragen die in de sport betaald worden gaan helemaal nergens meer over, het lijkt het bankwezen wel, bakken met geld verdienen door weinig inspanning.

23 juli 2010 om 19:36

Maccarone:

Als er nou niet zoveel mensen naar het voetbal zouden kijken, kregen de voetballers ook niet zoveel betaald! dat verklaart waarom ze zoveel zijn gaan verdienen.

Als gemeenten net zo vaak zouden bijspringen als de bond, was geen er geen betaald voetbal in Nederland mogelijk. De Knvb moet meer en meer de opzet hebben clubbestuurders verantwoord zaken te laten doen, zodat het meer op een normale bedrijfstak gaat lijken.
Dat de druk van gemeenten dit proces in de stroomversnelling zou brengen, door ook de Knvb aan te spreken, lijkt me alleen maar goed.

Dit zou voor een club als Agovv Apeldoorn heel erg goed nieuws wezen. Agovv is zowat de enige club die het ook zwaar heeft die geen steun krijgt van de lokale overheid. Dat is gemeente Apeldoorn zijn goed recht maar echt eerlijk vergeleken met andere clubs is het niet. Het wordt tijd dat alle gemeenten ophouden met investeren in de voetbalclubs. Laat ze allemaal zelf maar gezond beleid voeren.

Gemeenten moeten zich helemaal niet met het betaalde voetbal bezig houden dan enkel een stadion en goede infrastructuur rondom het stadion beschikbaar te stellen. Als clubs geld tekort komen, jammer dan, niet bijspringen, dan maar opdoeken. Blijf je wel met een stadion zitten. Die kun je altijd wel verbouwen tot een poptempel of evenementen hal. Bouw zo een stadion met de gedachte dat ze simpel te verbouwen is als het bestuur van de BVO er een zootje van maakt.

Als alle gemeenten consequent dat beleid voeren dan hoeven ze ook niet naar de Knvb om daar de hand op te houden. Clubs die hun hand overspeeld hebben en meer geld uitgeven dan er binnen komt hebben gegokt en verloren. Deze clubs hebben bovendien aan competitievervalsing gedaan door meer geld uit te geven aan spelers waar (mogelijk) ook andere clubs belangstelling voor hadden .

Niemand (behalve een groep gestoorde supporters) dwingt welke gemeente dan ook, geld te steken in een betaald voetbal organisatie. Wel is het zo dat de Knvb natuurlijk een enorme dubieuze rol speelt in dit alles. Veendam heeft vele malen meer de tijd gekregen dan Haarlem.

Hoe jammer het ook is, dat de club met de meest rijke historie in de eerste-divisie, afgelopen seizoen failliet moest gaan. Waar de Knvb overigens wel erg blij mee was.

Haarlem als voorbeeld. Het is zonde, maar terecht dat de gemeente, de gemeenschap er niet langer voor liet opdraaien! Dit gaat in meer gemeentes gebeuren. o.a. is er in Leeuwarden al een afspraak, dat er niet meer een cent naar Cambuur mag gaan. Het zal uiteindelijk wel weer gebeuren....

Zou Leeuwarden bij deze gemeentes horen, dan zou dat wel enorm hypocriet zijn van de gemeente. Maar in feite iedere gemeente die zich tot deze ''gebundelde krachten'' wil rekenen. Ze hebben zelf geld in die bodemloze put gegooid. En de Knvb weigert simpelweg die bodem de creëren of bepalen.

Niks Knvb of gemeente's! Als clubs ht niet redden met hun eigen middelen gewoon de stekker eruit.
Clubs moeten eens de tering naar de nering zetten; als er 5 miljoen binnen komt, kan jer geen 10 uitgeven.
Zo simpel is het hele verhaal.

Ik snap wel dat de gemeente er genoeg van heeft om er iedere keer geld in te moeten stoppen.
Toch zal een gemeente geen geld in een club steken als het ze zelf ook niks oplevert. Denk aan het promoten van je stad/gemeente.

Het ontzien van de Knvb in deze is ook te begrijpen. Ze halen miljoen/ miljarden binnen en de clubs betalen zich scheel aan de Knvb.

Maar het probleem zit het in de salarissen van die spelers. Ik begin er weer mee en ik kan het niet genoeg benadrukken.
Spelers krijgen veel te veel op hun rekening bijgeschreven. Ik zeg krijgen omdat het niet betiteld kan worden als verdienen. Het is een uit de hand gelopen hobby!!!
Als je weet dat de gemiddelde salaris rond de € 325.000,- is dan weet je al aardig waar het probleem zit.
Tuurlijk schroeven de Suarézjes van onze velden die salarissen omhoog maar de spelers bij excelcior trekken dat weer vlot. En die spelers spelen bij clubs als Ajax, PSV en niet bij excelcior dus die kunnen dat salaris van Suarez wel betalen.
Dus spelers van de middenmoot verdienen allemaal zo rond de € 325.000,-
Als dat gemiddelde drastisch naar beneden gehaald wordt dan is er al een groot deel van die problemen opgelost.
Het lijkt allemaal wel zo zwart-wit, maar dat komt omdat dat ook zo is.
Terug naar de basis is onvermijdelijk en dat zal snel moeten gebeuren voordat veel clubs omvallen door de hebzucht van spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren