Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Een favoriet in potentie: de Verenigde Staten.

Laatste update:

Volgens velen het machtigste land van de wereld, de Verenigde Staten. Er bestaat geen land waar sport groter is, er bestaat ook geen land waar sport intensiever gevolgd wordt. Gedurende het seizoen van basketbal, American Football, honkbal en ijshockey kijken de Amerikanen dagelijks met vele miljoenen naar de wedstrijden op televisie, die gespeeld worden in de grootste en modernste stadions ter wereld. Echter is één van de populairste sporten ter wereld nog steeds niet populair in de Verenigde Staten.

Hoe dit mogelijk is weet eigenlijk niemand echt. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met cultuur. Amerikanen kijken al van jongs af aan naar basketbal, honkbal, ijshockey en American Football. Deze vier sporten zijn immens populair. Als je dan weet dat ijshockey tien jaar geleden nog veel kleiner was in de Verenigde Staten (wel al groter dan voetbal), maar de laatste jaren (mede door regelwijzigingen) enorm in populariteit is gestegen. Dan ga je toch weer denken; waarom kan dat met voetbal niet. Mijn antwoord is in elk geval heel simpel. De Amerikanen gaan niet voor sport naar een stadion, maar ze gaan voor de entertainment, de sensatie, de spanning en ze willen veel punten zien. Ze willen niet alleen elke week topwedstrijden zien, het moet ook elke week spannend zijn. Dit is iets waar het voetbal in tekort schiet (Bekeken van uit de ogen van de meeste Amerikanen)

Het WK Voetbal van 1994 werd gehouden in de Verenigde Staten. Het was voetballen in American Football stadions, maar het heeft echter wel geholpen in de Verenigde Staten. De sport is wel degelijk in populariteit toegenomen. Met het investeren van meer geld en aantrekken van Europese topspelers lijkt de groei ook flink door te zetten, maar helaas wijst niets erop dat het voetbal in de buurt kan komen van de eerder genoemde grote sporten. Dit is erg jammer voor de voetballiefhebbers in de Verenigde Staten, waar de nationale voetbalbond toch al gauw drie miljoen voetballende leden tussen de vijf en negentien jaar telt.

De organisatie lijkt er echter steeds beter te worden. Het aantrekken van David Beckham bij Los Angeles Galaxy was één van de eerste stappen richting een sterkere competitie. Nu gaan er weer een hoop geruchten over een aantal grote Europese spelers die misschien naar de Verenigde Staten vertrekken. Onder andere Raúl en Thierry Henry worden genoemd.

De competitie is wel op een Amerikaanse manier in elkaar gezet met de play-offs aan het einde van het seizoen, een competitie in het oosten en in het westen. Ook wordt er gewerkt met de salary cap, die natuurlijk voortkomt uit de grote Amerikaanse sporten (de salary cap zou overigens een goed middel zijn om de buitengewoon hoge salarissen in Europa tegen te gaan). Dit zijn allemaal echte Amerikaanse regels die het voetbal niet bevorderen, maar echter het voetbal daar wel de eigen cultuur geeft. Je kunt er over discussiëren of dit wel of niet goed is voor het Amerikaanse voetbal.

Het is natuurlijk duidelijk dat de Verenigde Staten een groot bereik hebben. Sport is daar immens groot en dat moet ook met voetbal kunnen gebeuren. Voor mij blijven de Verenigde Staten een favoriet in potentie. Als de clubs in handen komen van professionals met veel voetbalverstand, er nog verder geïnvesteerd word en de Amerikanen in de komende jaren nog massaler gaan voetballen. Dan kunnen de Verenigde Staten misschien wel het nieuwe Brazilië worden. Een land met een redelijk sterke eigen competitie en veel topvoetballers in Europa.

Binnenkort zal ik meer vertellen over de Verenigde Staten. Dan wil ik het vooral hebben over kansen voor de Amerikanen op dit WK. Want er kan veel over de Verenigde Staten gezegd worden, maar we hebben het wel over de nummer veertien van de FIFA-Ranking. Ze spelen in een poule met Engeland, Algerije en Slovenië. Kansen zijn er dus wel degelijk om in elk geval een ronde verder te komen. Ook hebben ze in de Confederations cup al laten zien dat ze in staat zijn om voor een verrassing te zorgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

een goed artikel. het klopt precies wat je zegt. ik kijk uit naar het volgende artikel.

Was ik net bezig met een beetje gelijk stukje ! Maar je hebt het redelijk verwoord. Het gedeelte over dat Amerikanen sensatie willen klopt helemaal. Maar hier en daar mis ik wel wat dingen. Maar ik hoop dat je volgende stukje beter wordt.

17 mei 2010 om 09:57

Klopt niet helemaal. Ik ben één keer naar een honkbalwedstrijd geweest van de ''mooiste'' club in VS, the Chicago Cubs. Was op zich gezellig, gemoedelijk en leuk hoor. Maar van de drie uur wedstrijd staat men letterlijk 2,5 uur stil. Dus je kunt het daar gemoedelijk en gezellig vinden maar spanning, sensatie of intensieve beleving? Daar niet hoor... Maar bij American, Football en Basketball kun je daar misschien wel van spreken ja...
Wel goede topsportbeleving daar bij uncle Sam.
Overigens beste schrijver. Schrijf over het opleidingssysteem, sfeer, voetbalstijl of eventueel een mooie club, spelers in de VS mog eens een stukje. Ik ben wel geïnteresseerd.

Erg leuk stuk, kom je toch wat meer over het Amerikaanse voetbal te weten, want daar heb ik me nooit in verdiept. Het nationale team is een sterke ploeg, dat zag je op de Confederations Cup (finale na winst op Spanje).ik zie ze zeker door de poulefase komen.

Je schrijstyle is erg leuk, en ik kan bijna geen spelfouten vinden.. Ik verheug me op het volgende stukje.

5*

Al met al een redelijk stukje.
Je stijl is oké, maar daar kan en moet nog zeker aan gewerkt worden.
Fouten als stam t en punten op de verkeerde plekken zetten zijn mijns inziens cruciaal in een artikel. Het staat net wat netter wanneer een artikel gewoon foutloos geschreven is.

De inhoud las lekker weg, al vind ik het jammer dat je titel slechts op de laatste twee alinea's slaat. Deze titel had je beter kunnen gebruiken in je volgende stukje, die dus werkelijk over de kansen van de VS gaat. Een titel met betrekking tot de populariteit van voetbal in de VS was hier beter op z'n plaats geweest.

Ik ben benieuwd naar je volgende stuk.

Wat je zegt, Amerikanen houden van sporten waarbij veel punten worden gescoord. Ik vroeg het laatst aan mijn Amerikaanse stiefbroer en hij zei precies hetzelfde; "bij voetbal wordt er gemiddeld op zijn hoogst 3 x per wedstrijd gescoord, wij Amerikanen vinden dat saai, wij willen veel punten gescoord zien worden". Vandaar ook dat American Football en Basketball de populairste sporten in de VS zijn, punten aan de lopende band. Echter heb ik wel het gevoel dat de sport in populariteit toeneemt. Ik kom er nu al vele jaren achter elkaar minstens 2 x per jaar en overal stel ik mannen en jongens van mijn leeftijd dezelfde vraag "do you like soccer?". De meeste zullen antwoorden dat ze het wel leuk vinden maar liever naar de Basketball kijken bijvoorbeeld. Spelers als Ronaldo en Messi kennen ze daar vaak wel, zelfs Ajax kennen veel Amerikanen maar veel verder gaat hun voetbalkennis niet. Veel Amerikanen zijn namelijk ook fan van meerdere sporten. Ze hebben een favoriet team bij Basketball, American football en Baseball. Wij in Europa zijn vaak alleen voetbalgek en iedereen weet, specialisatie is het beste instrument om te groeien in een sector. Wanneer Amerika zich ooit echt zou gaan richten op voetbal twijfel ik er niet aan dat ze een wereldteam zouden krijgen, echter zie ik het nooit zover komen. Dat zit gewoon niet in hun aard.

Verder wel een aardig geschreven stuk. Leuk dat we ook iets over het Amerikaanse voetbal lezen

De poule moet ze inderdaad de kans geven om de volgende ronde te bereiken.
En misschien is voetbal inderdaad ook wel te weinig sensatie voor de gemiddelde Amerikaan, wedstrijden waar soms geen doelpunten en nauwelijks doelpogingen voorkomen draagt daar aan bij.

Zeer mooi artikel, klopt perfect. 5 sterren.

De schrijver vergeet een belangrijk aspect en dat is reclame. Het is in de VS bijna onmogelijk 45 min ononderbroken TV uit te zenden. Zeker op de grote kanalen tijdens prime time. Verder ben ik het niet helemaal eens met de sensatie van Amerikaanse sporten. Als je bijv honkbal neemt gaan mensen meer naar het stadion voor de hotdogs en bier dan voor de wedstrijd. Ze noemen het dan ook "a day at the park"

Het probleem van de Amerikanen is dat het meer show is dan sport. Basketball finales gaan over 5 wedstrijden. In mijn optiek is dat er 3 teveel.
Om de 10 minuten een reclameblok zou voetbal vermoorden. Daarnaast is voetbal een sport voor Europeanen. Amerikanen hebben liever hun eigen sport.

14 mei 2010 om 14:30

Basketbal finales kunnen wel oplopen tot 7 wedstrijden. Iets wat bij voetbal jammer genoeg nietmogelijk is, maar zeker leuk zou zijn. Zo voorkom je dat een team 'genaaid' kan worden. Daar wint ook echt de beste, en niet de beste na een momentopname. (moet ook wel als dit in 7 wedstrijden wordt uitgevochten.)

Je vergeet te zeggen dat voetbal in de jaren '70 populairder aan het worden was, dat kwam doordat spelers als Pelé en Beckenbauer naar Cosmos trokken. Helaas is dit WK- wat eerst in Amerika gehouden zou worden- met behulp van Havelange verplaatst naar Mexico(?)

Goed stuk , mooi geschreven. Prima uitgelegd.

****

Goed stuk, zeer interessant ook.
Het is raar,, maar ik heb de nationale ploeg van de VS altijd wel gedreven gevonden dat is ook weer mooi om te zien. En de Amerikanen die wel voetbal op de voet volgen doen dat ook met verve. Mooi om te zien.

Ik ga weer genieten van de Amerikanen, even kijken of ze kunnen stunten tegen de Engelsen.

ik heb bij dit onderwerp eigenlijk nooit veel nagedacht maar na dit stukje gelezen te hebben begrijp ik het voetbal in de verenigde staten wel beter het stukje is attractief geschreven en leest lekker weg

5 sterren
ps: kijk uit naar je volgende stukje.

Je zegt dat Amerikanen zijn opgegroeid met het kijken naar sporten zoals basketball, baseball en ijshockey, maar het voetbal wordt ook al ruim dertig jaar gespeeld in Amerika. Met grootheden als Cruyff, Neeskens, Van Hanegem, Pele en binnenkort misschien Thierry Henry en Raul.

Dus die theorie klopt niet echt.

Basketball, American Football en Ijshockey zijn echter contactsporten, en daar houden de Yankees wel van: contact, flitsende actie en vooral Show. Voetbal is in hun ogen toch wat te statisch (ondanks de evolutie van the beautiful game). De Amerikanen hebben in alle andere sporten wel supersterren geleverd, behalve in het voetbal. Een echte superstervoetballer zou het tij weleens kunnen keren voor Amerika en voetbal.

14 mei 2010 om 11:53

Opzich klopt je reactie wel. Op één ding na, bij basketball is lichamelijk contact verboden. Je mag niet tegen iemand op springen. Een aanvaller mag springen, als de verdediger blijft staan en ze komen tegen elkaar aan mag dat. Maar spring de verdediger tegen de aanvaller aan is het meteen een 'foul'. Basketbal is eigenlijk begonnen als sport waarbij lichamelijk contact helemaal niet mocht. Maar verder klopt het.

14 mei 2010 om 14:34

je heb ook weer voor een deel gelijk, Het klopt wel dat Voetbal al een hele tijd daar gespeeld word. Maar je moet niet vergeten dat Sport in Amerika begint op de Scholen. En vroeger werd op scholen nog bijna geen voetbal gespeeld. Ook dat komt nu steeds meer op. Maar toch kiezen de meeste kinderen op scholen voor de grote 4 amerikaanse sporten. Dus het is wel degelijk zo dat Amerikanen opgroeien met die grote 4 sporten. en niet met voetbal.

Ik heb tijdens de Confederations Cup vaak naar de wedstrijden van de VS gekeken en het voetbal die ze lieten zien, is van uitstekend niveau! Kwartfinale, waarom niet?

Leuk stukje hoor.
Ik wil ook een bescheiden bijdrage leven aan het dialoog over waarom Amerikanen voetbal niet omarmen. Misschien is het al gezegd, misschien niet. Ik denk dat het scoreverloop heel belangrijk is. Een wedstrijd die eindigt in 0-0 of gelijkspel is voor Amerikanen ondenkbaar. Louter winnaars zonder verliezers is een inbreuk op de Amerikaanse droom.

Vanuit een commercieel standpunt kan er maar één reclame ingelast worden per wedstrijd. Bij de andere sporten wordt in elke pauze en elke time-out een reclamebreak ingelast. Ik durf zelfs zo ver te gaan door te stellen dat de televisienetwerken de verschillende bonden hebben gevraagd om meer time-outs te verlenen aan de coaches.

Over je stelling dat een salary-cap bij ons ook zou moeten: ik denk dat het alleen kan in een besloten systeem als de Mls..elk team in de MLS komt uit een grote stad en hebben een gelijkwaardig budget. Alle televisie-inkomsten en sponsorinkomsten worden evenredig per team verdeeld (merchandising niet volgens mij). Ook heeft elk team een superstar rule waar ze een uitzondering krijgen om een superstar (alla beckham) te contracteren ongeacht de hoogte van het salaris. In Europa zijn er te veel clubs, te veel verschillende sponsordeals, te veel verschil tussen de grootte van een stad en de daarbij behorende aanhang (veendam - madrid) dat zoiets nooit verwezenlijkt kan worden.

Ik ga te ver door op dingen die er niet toe doen, 4 sterren Bro!

Leuk stukje hoor.
Ik wil ook een bescheiden bijdrage leven aan het dialoog over waarom Amerikanen voetbal niet omarmen. Misschien is het al gezegd, misschien niet. Ik denk dat het scoreverloop heel belangrijk is. Een wedstrijd die eindigt in 0-0 of gelijkspel is voor Amerikanen ondenkbaar. Louter winnaars zonder verliezers is een inbreuk op de Amerikaanse droom.

Vanuit een commercieel standpunt kan er maar één reclame ingelast worden per wedstrijd. Bij de andere sporten wordt in elke pauze en elke time-out een reclamebreak ingelast. Ik durf zelfs zo ver te gaan door te stellen dat de televisienetwerken de verschillende bonden hebben gevraagd om meer time-outs te verlenen aan de coaches.

Over je stelling dat een salary-cap bij ons ook zou moeten: ik denk dat het alleen kan in een besloten systeem als de Mls..elk team in de MLS komt uit een grote stad en hebben een gelijkwaardig budget. Alle televisie-inkomsten en sponsorinkomsten worden evenredig per team verdeeld (merchandising niet volgens mij). Ook heeft elk team een superstar rule waar ze een uitzondering krijgen om een superstar (alla beckham) te contracteren ongeacht de hoogte van het salaris. In Europa zijn er te veel clubs, te veel verschillende sponsordeals, te veel verschil tussen de grootte van een stad en de daarbij behorende aanhang (veendam - madrid) dat zoiets nooit verwezenlijkt kan worden.

Ik ga te ver door op dingen die er niet toe doen, 4 sterren Bro!

De reden die je aandraagt voor de impopulariteit van voetbal in de Verenigde Staten is de enige juiste. Amerikanen kwalificeren 'soccer' altijd en eeuwig als saai en langdradig. En geef ze eens ongelijk; hoe vaak kijken wij niet naar uiterst saaie wedstrijden. Wat voor Amerikanen al veel zou schelen, is de wedstrijd niet van minuut één tot negentig laten plaatsvinden, maar van minuut negentig tot één. Met andere woorden: terugwaarts. Dat is het geval al bij American football en basketbal en verhoogt het spanningselement. Het is nog niet eens zo'n gekke gedachte: zet de klok stil als de bal over de lijn is en niemand hoeft meer te schreeuwen als de scheids 'maar' twee of drie minuten tijd bijtrekt. Het zal hier alleen nooit doorgevoerd worden, tenzij Blatter zich weer iets geks in het hoofd haalt.

Met bekende Europese namen trekken de Amerikaanse clubs inderdaad al meer namen naar de stadions, maar de échte vooruitgang (zowel kwalitatief als in het aantal toeschouwers) kan daarmee niet geboekt worden. In de beleving van de Amerikaanse gezinnen moet voetbal gelijkwaardig worden aan de al bestaande sporten. Dan kiezen jongens en meisjes vanaf de high school wellicht eerder voor voetbal dan voor sporten als worstelen, atletiek en lacrosse. Spelers als Landon Donovan, Jeff Agoos, Eddie Pope, Michael Bradley en al die anderen zouden eigenlijk met de bond moeten overeenkomen om nu (of na hun actieve carrière) high schools te bezoeken en clinics te geven. Laat zien hoe leuk het is, en kijk dan welke sport de jongeren kiezen.

Niets nieuws. Redelijk geschreven.

Ik vind het een heel mooi stuk.alles wat je zegt is zeer logisch

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren