Wenger: 'In voetbal gaat het niet om je successen uit het verleden'

Vrijdag, 19 maart 2010 om 14:36

Arsène Wenger dicht zijn ploeg een kans toe om topfavoriet Barcelona uit te schakelen in de Champions League. De prestaties van de Catalanen uit het recente verleden mogen dan groots zijn, toch denkt de Franse coach van Arsenal dat zij aan die wetenschap weinig zullen hebben in het onderlinge duel.

/

“We hebben respect voor de prestaties van Barcelona, maar bij voetbal gaat het erom wat je morgen doet”, aldus Wenger. “Ik denk dat het belangrijk is dat iedereen op de dag van de wedstrijd goed is. Dan kunnen we winnen. We focussen ons op onszelf, niet op de tegenstander. In de kwartfinale weet je dat je een goede tegenstander loot, en met Barcelona is dat het geval.”

De ontmoeting tussen beide ploegen die het meeste bijstaat is de finale van de Champions League van het seizoen 2005/06. Arsenal leidde destijds lange tijd met 1-0, maar ging in de slotfase alsnog onderuit door doelpunten van Samuel Eto’o en Juliano Belletti.Gerelateerd

86 reacties (laatste reactie door Hellymonder)

Als fan van Barca hoop ik toch dat Van Persie er dan bij zal zijn..en hopen op veel doelpunten natuurlijk

Ik denk dat Arsenal een minieme kans maken.
Natuurlijk in voetbal kan alles, maar ik zie Arsenal in 2 wedstrijden echt niet winnen van Barcelona!

In de finale van 2006 was er een hoofdrol voor de scheidsrechter en Henke Larsson weggelegd!!

Ik wil het nog wel eens zien, volgens mij was Arsenal echt de betere ploeg tot Lehmann rood kreeg toen in die finale.
Misschien kan Arsenal wel eens de kwaliteiten hebben om Barcelona wat niet zo goed is als vorig jaar opzij te zetten.
Ik denk dat dit nog best wel eens een verrassing kan worden.
Btw mooie uitspraak van Wenger, niet provocerend bedoeld, maar je zou bijna kunnen denken dat hij een sneer uitdeelt naar Liverpool.
Het zou heel mooi zijn als Arsenal Barcelona uit kan schakelen

19 maart 2010 om 14:46

Niet provocerend bedoeld, maar je zou bijna kunnen denken dat hij een sneer uitdeelt naar Ajax.

19 maart 2010 om 15:17

Wat heeft dit nou weer met Ajax te maken....sommige mensen kunnen het niet laten he?

Ik denk dat Wenger eerder bedoelt op Liverpool, AC Milan en Real die allemaal uit zijn geschakeld voor de CL. Maar dit gaat natuurlijk over Barça...

Kijk Real, die haalt niet eens een kwartfinale de afgelopen 6 jaar. Terwijl ze die cup het meest gepakt hebben.

19 maart 2010 om 15:36

misschien een gekke gedachte... maar heeft Wenger het niet gewoon over Barca? gek he! Barca is de titelhouder en Wenger laat weten dat Arsenal niet onder doet voor hun kunnen. met het verleden bedoeld hij gewoon vorig Champions League seizoen, toen Barca zo sterk was dat ze de titel pakte. men moet eens minder CSI kijken met al die achterlijke verborgen analyses. er staat toch echt duidelijk wat hij zegt...

19 maart 2010 om 16:03

Reactie Thomas_az: Lekker provocerend bedoeld en helemaal geen toegevoegde waarde.

On: Laat het dan een keer zien Wenger. Ik gun het Arsenal van harte, maar toch vind ik dat ze vaak de uitstraling van een doorgewinterde topploeg missen. Toch denk ik dat de successen van Barcelona uit het verleden invloed hebben.

19 maart 2010 om 16:58

Misschien een gekke gedachte... Maar heeft Wenger het niet gewoon over de verloren Champions League finale van 2006?

Is dat nou zo moeilijk te begrijpen? xD

19 maart 2010 om 15:13

Ehmm volgens mij kreeg jens lehmann in de 6e minuut rood in die finale, dus dan kan je nog niet echt spreken van beter zijn.

Ja mijnheer Wenger, die zin komt voor jou niet echt verkeerd uit he?!

19 maart 2010 om 14:49

Of juist niet. Aangezien Wenger de afgelopen jaren vrij weinig gewonnen heeft, of eigenlijk helemaal niks, en in de historie heeft Arsenal toch flink wat prijzen gepakt!

Barca - Arsenal gaat om meerdere factoren, namelijk ook wat geluk, maar ook welke spelers er ontbreken en hoe de vorm is. Arsenal is in goede doen, Barca in de competitie iets minder maar speelde tegen Stuttgart toch weer groots.. Dus ik ben benieuwd.

Natuurlijk kan alles, maar ik denk dat zonder te overdrijven Barca op iedere positie sterker is dan Arsenal. Uit gewoon een mooie gelijkspelletje eruit slepen en het thuis in Camp Nou afmaken!

19 maart 2010 om 14:48

nou nou nou zeg. We gaan effe kijken van persie arshavin en walcott doen niet veel onder dan messi bojan en ibra ( die hopeloos speelt bij jullie ) Middenveld hebben jullie betere technisce voetballers maar arsena heeft een fysiekere middenveld. Verdediging is ook wel gelijkwaardig vind ik. Enisgte positie waarj ullie sterker op zijn is de doelman. Ik denk dat arsena een goede kans maakt als ze barca op de 0 houden zoiezo in emirates en proberen te scoren. Veel mensen denken dat barca dit wel effe klaar nou nee dus come on arsenal :D

19 maart 2010 om 14:57

Van Persie is er waarschijnlijk niet bij en Messi is echt wel beter dan Arshavin en al helemaal beter dan Walcott. Ibra en Henry lijken mij ook niet minder dan Bendtner met alle respect. Op het middenveld zijn Cesc en Xavi bij beiden belangrijke spelers en ik schat Xavi hoger in, maar dat verschilt per persoon. Nasri en Iniesta zijn beiden ook hele goede spelers, maar ik vind Iniesta toch wat constanter. Dat fysieke dat jullie met een Song hebben wordt natuurlijk uitstekend gecompenseerd door een beest genaamd Yaya Touré.

De verdediging van Barca is veel beter dan iedereen denkt. Abidal is een monster die dit seizoen zelfs aanvallend heel sterk is. Puyol en Piqué vormen samen een ijzersterk blok, terwijl ik Arsenal veels te veel fouten zie maken achterin. En over Alves hoeven we denk ik niet te praten. Zoals je zelf al aangeeft is Valdés beter dan Almunia.

Ik vind Arsenal een hele mooie ploeg en ik gun ze het kampioenschap in Engeland heel erg, maar ze zijn het toch vaak net niet waardoor ze vaak naast de prijzen grijpen...

19 maart 2010 om 15:42

messi beter dan shava ? Shava heeft andere kwaliteiten dan messi. Tuurlijk op de meeste gebieden is messi beter maar shava moet je niet zo onderschatten en het zijn 2 verschillende types spelers. Diaby en song hebben we op he middenveld daar krijgt yaya het lastig genoeg mee trst me. aanval van barca is top maar arsenal doet daar echt niet zoveel onder dan jij het bescrijft. Ik weet niet of je arsenal volgt maar er worden echt vrij weinig fouten achterin gemaakt. ( behalve als silvestere speelt ) Sterker nog het gaat laatste maanden uitstekend achterin wordt er minder geblunderd sagna en clichy bijna op hun oude niveau dus daarm aa ik me geen zorgen om. Bendter gaat het wel puyol en pique lastig maken let maar op . Laatste jaren is he idd de net niet factor

19 maart 2010 om 15:42

Xavi zat tegen Frankrijk op de bank...cesc niet

19 maart 2010 om 15:45

Leuk voor jou, maar als je er een beetje verstand van had dan zou je weten dat Xavi vaste waarde is bij het Spaanse elftal en dat Cesc meestal op de bank zit.

19 maart 2010 om 15:46

als je arshavin van hetzelfde niveau vindt dan messi kun je niet objectief kijken.

19 maart 2010 om 15:49

En je kunt ook weten dat dat geen drol uitmaakt aangezien het hier om clubvoetbal gaat. Cesc draait tot nu toe een geweldig seizoen, we zullen zien.

Overigens denk ik niet dat Gallas - Vermaelen onder doen voor het duo bij Barcelona.

19 maart 2010 om 15:53

[email protected] vraagje volg je arsenal ? Ik zeg ook niet dat shava het zelfde nivea is ik ze alleen onderschat shava niet. Die man heeft echt goede kwaliteiten maja. Maar maakt niet uit we zien wel wie wint ik denk eerlijk gezegd dat arsenal gewoon zoiezo een goede kans maakt thuis zijn ze echt zeer sterk za barca ook merken

19 maart 2010 om 17:22

Ik wil eerst even zeggen dat ik heel erg uitkijk naar de wedstrijd. 2 ploegen die graag willen voetballen en de tegenstander ook laten voetballen. En als ze de kans krijgen om te voetballen verliezen beide ploegen eigenlijk nooit.

Barca zie ik toch wel als favoriet maar Arsenal is zeker niet kansloos. Clintje heeft wel een beetje gelijk(ben het lang overal niet mee eens). Arsenal heeft wel degelijk meer kracht op het middenveld. Nasri staat alleen op het middenveld als Cesc daar niet speelt(hij staat daar dus niet, zoals Ayoze suggereert). Normaal bestaat het middenveld uit Song, Diaby en Cesc. Zowel de middenvelders van Barca als die van Arsenal zijn erg balvast en hebben een goede actie. Hopen dat de kracht die Arsenal meer heeft de doorslag kan geven.

Barca heeft meer aanvallende kwaliteiten, Arsenal daarin tegen vind ik defensief wat sterker. De centrale duo's achterin maken elkaar niet veel. Vooral de backs van Arsenal en dan met name Sagna is defensief sterker dan zijn collega aan de andere kant. En ook de vleugelspelers en dan met name Nasri helpt meer verdedigen dan Messi en Pedro. Maar dat compenseert Barca natuurlijk wel met zijn aanvallende kwaliteiten. Messi is in vorm en Alves voegt aanvallend ook veel toe.

Zoals ik al zij vind ik Barca favoriet maar Arsenal is zeker niet kansloos. Als Arsenal dit seizoen de CL wint kun je iig niet zeggen dat het niet verdiend is. Maar ik had gehoopt dat ze elkaar een ronde later of in de finale zouden treffen. Dan is RVP er weer, die is toch beter dan Bendtner. Al is Bendtner wel een type spits die ze in Spanje niet gewent zijn. Bendtner is iemand die de fysieke duels niet vermijd en ze vaak ook wint. Het word spannend, heb er wel zin in.

19 maart 2010 om 17:37

Hoe durf jij arshavin Arshavin te vergelijken met Lionel Andres Messi. Ben je wel ok? De beste voetballer op aarde op het moment. En gaat dit jaar als een speer, Valencia hat-trick, Stuttgart was gewoon geen fc Barcelona maar FC Messi. Damn.

Word mooie wedstrijd. Arsenal zeker een kans maar schat Barca hoger in als ze gewoon geconcentreerd en messi in topvorm spelen. IIG mooie wedstrijd!!

Ma vergelijk geeen eeeen speler van Arsenal met Messi egt noooitt.. ( Dan heb ik het geen eens over Xavi gehad en Dani Alves)

19 maart 2010 om 17:47

@ Jonagold

Ik maakte die opmerking omdat die meneer hierboven net doet alsof Cesc beter is omdat Xavi toen op de bank zat.

En dit is clubvoetbal ja, maar het zegt wel iets dat Xavi vaste kracht is bij Spanje en Cesc niet...

19 maart 2010 om 17:48

Arshavin is misschien minder goed, maar hij is zeker een factor om rekening mee te houden. Hij is net als Messi een matchwinnaar. Hij is misschien minder goed, maar kan in een wedstrijd zeker wel even doorslaggevend zijn als Messi.

Overigens is de defensie van Barcelona veel minder, maar is de cohesie met het middenveld beter. Barcelona is vooral tactisch en zonder bal beter dan Arsenal. Met de bal zijn de verschillen klein.
Arsenal daar tegenover is beter in de duels. De vraag is wat de doorslag geeft.

19 maart 2010 om 18:36

Je hebt gelijk dat de cohesie met het middenveld beter is, maar individueel zijn de verdedigers van Arsenal niet beter dan die van Barcelona. Clichy vond ik de voorbijgaande seizoenen echt top, maar ik vind dat dit seizoen veel minder en ik zie hem te veel beslissende fouten maken. Abidal is verdedigend/fysiek ijzersterk en is dit seizoen ook voetballend van toegevoegde waarde. Het centrum van Arsenal staat goed met Vermaelen en Gallas, maar Puyol en Piqué zijn echt niet minder.

Alves is verdedigend ook niet zo zwak als mensen denken. Hij valt wel constant aan, maar wanneer hij terug moet doet hij dat ook goed met zijn snelheid en kracht. En vergeet niet dat het keepersprobleem bij Arsenal ook kan gaan meespelen.

Het is trouwens voor beiden defensies moeilijker spelen dan bij de meeste andere clubs. Arsenal en Barcelona denken altijd vooruit en willen altijd in balbezit zijn, maar als er balverlies wordt geleden komen er heel veel ruimtes achterin wat moeilijker te verdedigen is dan als een team compacter speelt met minder ruimtes.

Dit wordt een mooie wedstrijd ik denk toch dat Barca door gaat, Arsenal is niet kansloos ik kan niet wachten Wordt een speciale wedstrijd voor Zowel Henry en Fabregas

Prima uitspraak het gaat niet om succes in het verleden.
Hier kun je misschien wel op teren, maar geen prijzen mee winnen.
Daar zouden ze in Nederland ook eens een voorbeeld aan moeten nemen.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, Arsene!!!

ik zal het helenmaal geen verrassing vinden als arsenal barca uitschakelt

als je de statiestieken de laatste jaren volgt zijn de clubs toch aardig gelijkwaardig het enige verschil is dat barca hem twee won en dat arsenal steeds wordt uitgeschakeld in de halve of kwartfinale.

arsenal

2009/2008 halve finale
2008/2007 kwartfinale
2006/2007 achtste finales
2005/2006 finale

barca

2009/2008 winnaar
2008/2007 halve finale
2006/2007 achtste finales
2005/2006 winnaar

19 maart 2010 om 17:04

Haha ja van de afgelopen 4 jaar won Barcelona hem 2x en Arsenal kwam 1x in de finale. Miniem verschil inderdaad.

Er is niemand die zegt dat Barca zomaar ff de klus klaart..het word een mooie en lastige wedstijd voor beide ploegen..dat Barca iets verder is dan Arsenal (op voetballend gebied) is geen schande..neemt niet weg dat als Arsenal op zn best is ze iedereen kunnen verslaan.. en ja ook Barca dus..

19 maart 2010 om 15:08

Blij dat er mensen zijn met genuanceerde meningen Vchre. Ik denk idd ook dat Barca de beste kans maakt door hun ervaring en ze hebben nu eenmaal Messi, waarmee Barca niet eens goed hoeft te spelen om te scoren. Het zijn twee ploegen die makkelijk scoren dus kan een leuke wedstrijd zijn.
Als Arsenal Barca van het scoren kan houden in Londen hebben ze best kans denk ik. RVP zal ontzettend balen dat ie deze mist, dat is ook een verschil, dat hij er niet is. Ik denk dat veel mensen deze ploegen zien als de leukste van Europa, ik hoop daarom op een sportieve wedstrijd en mooi spel!

Ben benieuwd wat dit voor wedstrijd wordt. 2 voetballende ploegen die allebei vol op de aanval gaat.
Hoop dat van Persie er bij kan zijn dan maakt Arsenal meer kans dan dat Bendter in de spits gaat, vind dat hij nog veel kansen mist en tegen Barca krijg je maar een paar kansen en die moet je dan benutten.
En Barcelona met Messi de man in vorm heel het seizoen eigenlijk.
Verder hoe speelt Fabregas tegen misschien zijn toekomstige ploeg

Dit is de grootste test voor Arsenal, mochten ze Barca verslaan(wat ik ook voorspel),dan zie ik ze de Champions-league pakken.

Leuke wedstrijd!

Maar ik denk dat Arsenal weinig in te brengen zal hebben. Dit word een mooie bevestiging voor Fabregas om snel JA te zeggen tegen het grote Barcelona!

19 maart 2010 om 15:10

Ik zeg NEE tegen jouw opmerking, het gaat over de wedstrijd niet over Cesc en die geruchten.

19 maart 2010 om 18:49

Ja want Arsenal is zo'n klein clubje toch?

Ik denk dat het echt een schitterende wedstrijd gaat worden, met 2 ploegen die het positiespelletje als beste van Europa beheersen. Bij Arsenal ontbreekt het dan vaak alleen aan de afwerking, en aan het langdradige 'doorgetik' in de 16. Wat Barcelona dus wel goed doet.. Ik denk echt dat het een spektakel gaat worden, met mooi verzorgt voetbal, en veel doelpunten.

het interesseert me niet echt wie er doorgaat, als k maar een mooie pot voetbal te zien krijg.
ik zeg alvast;

Cheers.

Als Arsenal tijdens de wedstrijd inderdaad de hele tijd alleen maar aan 'morgen' denkt, geef ik ze weinig kans..

Maar zonder gekheid, natuurlijk heeft Arsenal kans om te winnen. Sterker nog, in heel Europa zijn zij één van de ploegen met de grootste kans om te winnen van Barça wat mij betreft. Maar ook dat wil niets zeggen. Ik denk dat wij als Barcelona iets meer kans hebben, en als ik eerlijk ben denk ik ook wel dat we doorgaan.

Ik vind het wel onbegrijpelijk dat er zoveel mensen voor Arsenal gestemd hebben.. Hier de reacties boven te lezen geeft iedereen ze wel een kans maar verwacht men het niet, ben benieuwd na alle onderbouwingen want Barcelona heeft compleet gezien een elftal dat verder is, veel zal al afhangen het meespelen van van Persie en Fabregas, al vrees ik dat zelfs dat niet goed genoeg zal zijn, Xavi en Iniesta en Touré vind ik toch sterker dan Fabreges Song en Nasri.. Aardige voetballers maar nog net niet goed genoeg om het beste middenveld het moeilijk te gaan maken.. Daarnaast wie gaat een Dani Alves stoppen en het ijzersterke blok in de verdediging lijkt me vooral voor een Bendtner teveel gevraagd.. Word in ieder geval een aanvallende wedstrijd maar ik verwacht wel dat Barcelona wint

@robertoss

wat lul jij nou weer. song is denk ik net zo goed als toure zijn twee afrikaanse spelers di weinig van elkaar onderdoen. xavi en iniesta zijn natuurlijk top maar dat is fabregas ook. en nasri ook. Bendtner gaat heus wel een plaag worden voor puyol en pique. is een goeie spits en zeker een van de beste aanvallers van de wereld. De enige vraag is mishein wie gaat messi afstoppen?

19 maart 2010 om 15:22

Sorry hoor, maar Bendtner één van de beste aanvallers van de wereld?

19 maart 2010 om 15:30

Doe is weer even gezond man? Bendtner één van de beste aanvallers ter wereld? Er is geen één Arsenal fan die je daar in gaat ondersteunen dus waarom jij het denkt weet ik niet. Hij zit niet eens in de top 2, scoort de laatste wat 4-5 wedstrijden best vaak maar dat maakt je nog geen topspits. Arsenal speelt zulk heerlijk aanvallend voetbal dat elke lange ietwat sterkere Sjonnie voorin wel zou kunnen scoren.

19 maart 2010 om 16:25

@raulvilla

Volg je de wedstrijden van Arsenal wel, kijk je elke week? Want dan zou je weten dat die acties merendeels ontstaan door de aanwezigheid van Bendtner in de spits, dus nee niet elke Sjonnie zou kunnen scoren want we hebben het gezien toen Bendtner en Van Persie uitwaren, hoe moeilijk het voor ons was om te scoren.

Verder is hij natuurlijk in vorm en als hij dit weekend weer weet te scoren, gaat die zelfvertrouwen natuurlijk vanzelf groeien t.v.v Arsenal.

Verder, een van de beste aanvallers ter wereld, wie hoort er nu bij? Iemand die wekelijks weet te scoren of iemand die constant genoeg is over de jaren heen want als het de eerste is, dan is Villa, Rooney, Higuan, Drogba, ... een van de beste aanvallers ter wereld en behoren Zlatan en Henry er nog niet eens bij.
Bendtner heeft de laatste 5 wedstrijden 6 doelpunten gemaakt en dit na een lange blessure. Ik wil enkel en alleen zeggen, onderschat die kerel niet.

19 maart 2010 om 16:38

Ik zeg elke lange en ietwat sterkere Sjonnie. En ik blijf bij mijn standpunt.

19 maart 2010 om 16:49

Oke geef me dan een voorbeeld, wie !!!!

19 maart 2010 om 17:12

Voorbeeld van wat? Betere spitsen? Villa, Higuain, Torres, Rooney. Dat zijn er 4 die ongeveer 1800 keer beter zijn. Drogba, Dzeko, Anelka(3 lange die uitstekend koppen) ongeveer 1600 keer beter. Ibrahimovic(misschien nu even niet ligt ook aan het elftal), Milito en Luis Fabiano zijn alle ook beter.

En ik kan natuurlijk geen voorbeeld geven van een sjonnie dus niet te bijdehand doen.

19 maart 2010 om 18:21

Torres, Villa, Dzeko, totaal andere soorten spitsen dan Bendtner, dat is toch niet te vergelijken. Hij speelt in de basis bij een van de betere clubs in de wereld. Als je het dan bekijkt op basis van het feit dat er in de wereld vele duizenden profvoetballers zijn, ja, dan kun je met recht stellen dat Bendtner toch echt tot de beste aanvallers hoort. En dan moet je erbij bedenken dat hij ook nogal jong is.

19 maart 2010 om 18:28

Ik zit ook niet type spitsen te vergelijken of wel? Gewoon spitsen. En je zegt wel dat hij bij een van de betere clubs speelt, maar zou hij daar ook spelen als V.persie niet geblesseerd was geraakt of Eduardo zijn vorm van weleer had?

19 maart 2010 om 18:34

Bendtner draait goed op moment maar om hem nu meteen 1 van de beste spitsen te noemen is overdreven. Feit is wel dat hij een heel ander type spits is dan ze in Spanje gewent zijn. Sterk in de duels en in de lucht. Ik denk dat hij voor de gezonde variatie zorgt in het team van Arsenal. Hij kon nog wel eens belangrijk zijn.

20 maart 2010 om 18:13

Bendtner speelde al voor Van Persie en Eduardo bij Arsenal, dus ja.

haha daar moet ik jully wel gelijk in geven ( raulvilla, ayoze )
bendtner was wel belangerijk tegen hull en porto
maar we hebben geen andere spits ja eduardo maar die doet het niet beter ..
zal lastig worde voor bendtner tegen pique en puyol
zolang hy maar balvast is en em weer terug legt doet hy het goed.

@raul villa, ayoze

hoezo ik heb dat niet eens gezegd. maar goed het is wel een goeie spits.

on: ik hoop dat arsenal kan stunten.

19 maart 2010 om 15:55

'' is een goeie spits en zeker een van de beste aanvallers van de wereld. ''

Dat heb jij gezegd.

On: Wat een prachtige tweelijk kan dit worden. Twee aanvallende ploegen die van snel combinatie voetbal houden. Ik durf geen voorspellingen te doen.

Wat een prachtige wedstrijd tussen de twee best voetballende teams, met prachtig positiespel en combinatievoetbal, wat bijna iedereen het zo te zien met mij eens is. Waarom barsten dan de discussies hier los over welke van de twee ploegen de beste is op basis van individuele kwaliteiten van de spelers?
Beetje tegenstrijdig, nietwaar?

@raulvilla

oke als dat zo is bedoel ik het niet zo. bentder is in mijn ogen een aanvaller die kan uitgroeien tot een van de beste spitsen van de wereld kijk maar eens hoe snel het bij higuin ging.

Dit word duidelijk een winst voor Arsenal, ik zie Pique, Puyol, Abidal (of wie daar op die positie speelt), ... echt geen Arshavin, Nasri, Walcott, bijhouden.

Ik kijk echt verbaasd op hoe iedereen Arsenal onderschat :S Ze doen niks onder Barca, integendeel we zijn meer in vorm. Als je Messi uit de wedstrijd kunt houden, dan heeft Barca niemand meer vanvoor die het verschil kan maken en luister goed wat ik ga zeggen:

”messi gaat de hele wedstrijd niks kunnen inbrengen tegen Vermaelen en Clichy, hij gaat de 2 wedstrijden onzichtbaar zijn, vooral in Emirates.”

Verder is dit een gunstige loting, ik ben eigenlijk wel blij om Manchester tot de finale te ontlopen. Zij zijn de enige ploeg die ons het erg moeilijk kunnen maken. Inter en Barca voor de komende rondes zijn zeker te doen. Hup die beker binnen dit jaar !!!

Edit:
Trouwens, op dit moment scoort Bendtner meer dan Ibrahimovic of Henry en nee ik zeg niet dat Bendtner beter is, maar Bendtner is meer in vorm en dat in ons voordeel natuurlijk !!!

ik hoop dat je gelyk hebt mudi !

@mudi

ik het met je eens. maar ik denk dat inter niet lukt om van te winnen.

barca word hier namelijk nog wel eens overschat op voetbalzone.

dit seizoen speelt barca erg matig voetbal op die thuis wedstrijd tegen stuttgart na dan. Barca is absoluut niet overslaanbaar ze verloren zelfs van roebin kazan in eigen huis. en ook bijna bij almeria en malaga. Plus dat arsenal een voordeel heeft ze zijn namelijk erg goed tegen clubs die zelf ook proberen te voetballen. En stel als arsenal doorgaat en moeten ze zeer waarschijnlijk tegen inter denk ik dat ze er uit vliegen. Dat komt denk ik doordat inter zeer verdedind speelt en (bijna) altijd op de counter loert. En dan zie je tegen chelsea hoe het afloopt.

19 maart 2010 om 16:37

Inter schat ik toch makkelijker, Mourinho kende Chelsea van binnen tot buiten, maar Arsenal is een andere verhaal, verder zijn wij een ploeg die voetballen en niet zoals Chelsea de lange bal gaan spelen. Met Lucio, Samuel en Zanetti gaat het echt gemakkelijk worden voor Arsenal om die gaatjes te vinden en dan maakt kracht niet veel uit.

Maar goed, dat is pas voor de volgende ronde, maar het stoort me echt hoe men hier Barca overschat. Ze hebben vorig jaar alles gewonnen, maar tegen Chelsea waren ze niks. Ze mochten de scheidsrechter bedanken dat ze die finale wisten te winnen en ik was zelf blij dat zij die hadden gewonnen alleen om Henry zo blij te zien, maar sorry dit jaar gaat het toch anders worden

19 maart 2010 om 17:05

Jij hemelt een clubje wel een beetje op he? Moeilijk he objectief blijven? Of is het nou overschatting?

Ik zit nu allemaal verhalen van je hier te lezen waar je zo veel speler ophemelt. Neem is een voorbeeld aan PG, Martstolze etc.

Wat bedoel je nou met: ''met Lucio, Samuel en Zanetti gaat het echt gemakkelijk worden voor Arsenal om die gaatjes te vinden?'' Lucio speelt geweldig, ik denk dat van Gaal daar erg spijt van heeft. Wat een beest is dat zeg je komt er amper voorbij en hij kan je nog inhalen ook. Samuel kan een man helemaal uitschakelen, zijn concentratie is niet top net als zijn draaicirkel maar slecht is hij zeker niet. Zanetti is met zijn 36 jaar( of zo) nog steeds fenomenaal, maakt zo veel meter per wedstrijd niet te geloven. En verdedigend staat hij zeker zijn mannetje. Walcott of wie er op rechts zou beginnen zou hem zeker niet voorbij gaan. En over Maicon(die je niet noemt) hoef ik zeker niet te beginnen. Vind Inter geen mooie club of zo maar ze hebben een uitstekende verdediging met de beste keeper van het seizoen achter hun.

19 maart 2010 om 17:56

@ Mudi

Jij zegt dat Barca wordt overschat, maar dat doe jij wel heel erg overdreven met je eigen club, met je dit wordt een duidelijke winst voor Arsenal. Grappig dat jij denkt dat Messi niet tegen Vermaelen op zou kunnen maar Walcott wel tegen Puyol

Je hebt teveel praatjes, laat Arsenal eerst maar eens die CL eindelijk pakken en dan zien we wel verder. Maar goed wat dat betreft neem ik jou ook niet serieus, want er zijn gelukkig nog genoeg andere realistische Arsenal fans op deze site.

@mudi

ik zeg net hetzelfde als jouw. kijk ik ben zowel voor arsenal als voor inter. maar je moet tcoh echt wel toegeven dat inter een zeer sterke defesnie heeft zo niet de beste van europa. arsenal is natuurlijk een genot om naar te kijken maar is verdedigend toch echt wel wat minder en de keeper sowieso dan inter. op het middenveld en in de voorhoede heeft arsenal wat meer creativiteit. dus als dat de halve finale word ben ik beniwued wei er zal winnen.

word het een verdedingde ploeg
of een aanvallende ploeg

barce wilt cesc hebben en chelsea xavi barce is beter dan chelsea dus dan zal xavi een stap terug doen en cesc omhoog ik vind cesc beter..

ik ben er anders wel positief over

stutgart -barca werd 1-1 en ik vind arsenal toch wel 10 keer beter dan stuttgart ik wil daar mee zeggen thuis is arsenal heeel sterk

2de punt is dat als bij barca messi geen goede dag heeft hele barca de prullenbak in kan
want ik heb paar wedstrijden dit seizoen gezien van barca en ze waren niet allemaal zo fijntjes
dat komt barca moet het toch hebben van paar enkele spelers zo is bij arsenal toch wel het hele elftal scherp : arshavin,nasri,fabregas,eboue,diaby en bentdner misschien ook

en van persie zal er niet bij zijn maar tegen inter of cska wel

19 maart 2010 om 23:17

Dus als Stuttgart - Barca 1-1 is geworden en Arsenal 10 keer beter is dan Stuttgart wint Arsenal dus gewoon met 10-1 van Barca of wat? Beetje krom denk jij, want ik kan dan ook zeggen dat Barca van Inter won en Inter van Chelsea won en Chelsea dik van Arsenal won dus gaat Barca zwaar winnen. Het gaat er niet om wat je tegen anderen hebt gedaan, ieder duel is opzich.

En ik vind het allemaal leuk dat jij denkt dat Messi de enige goede speler is bij Barca en vervolgens een hele lijst met Arsenal spelers opnoemt, maar Xavi, Iniesta, Puyol, Alves, Ibra en Yaya Touré zijn stuk voor stuk ook wereldtoppers en minstens gelijkwaardig of anders beter dan die van Arsenal.

ik zal alle Barcelona fans ff gerust stellen want arsenal wint nooit van top clubs ze spele alleen goed voetbal tege minder clubs kijk maar de compititie tegen een manchester of chelsea gaan ze gewoon hard onderuit ze hebbe te weinig volwasse mensen in de ploeg

pfff rot loting, ik had liever een cska of bordeaux, nu moet ik kiezen tussen
een training missen of een rotgevoel krijgen als arsenal verliest
voor mij blijft het 50-50
in duels is arsenal waarschijnlijk beter
maar barcelona is tactisch slimmer
pfff dit vind ik een finale waard,
beide teams zijn het symbool voor voetbal op zijn best/mooist

wat bedoel je met een training missen of een rotgevoel krijgen @ gunner_4

19 maart 2010 om 19:47

Of ik kijk de wedstrijd op woensdag (training op woensdag van 9u tot 11u) en mis de wedstrijd
(ik krijg dan minder een rotgevoel en dit is veiliger voor mijn hart als het echt spannend gaat zijn), of ik kijk de wedstrijd en krijg echt een ongelovelijk rotgevoel zoals vorig jaar, en het jaar ervoor tegen Man Utd, en Liverpool.

Gonna be a fun game to watch! toch zie ik arsenal gewoon winnen van barcelona.. Beide ploegen vind ik even sterk, alleen arsenal heeft wat minder aanvals kracht en Barca defensief. But like i said, Ik zie Arsenal gwn winnen. Eenig van wie ik bang ben is Messi, maar Vermealen pakt die wel
Barca won in 2006 gwn omdat lehmann rood kreeg, en moest wenger Pires uithalen en dat scheelt heel veel in de aanval, deze jaar hebben we een betere ploeg imo. een ploeg als barca moet je hard aanpakken, hard in duels gaan! en dat kan arsenal wel tegen een spaanse ploeg. Ze moeten op z'n engels spelen, Hard!

ps: ik ben toch gedeeltelijks blij dat het barca is, want de eenige ploegen die arsenal gemakkelijk kunne uitschakelen zijn Manu en Inter. beide coaches van deze ploegen hebben heel veel ervaring ( vergeleken met die noob coach van barca) en weten hoe ze arsenal moeten aanpakken.

Anyway, cant wait to watch the game xD

19 maart 2010 om 19:50

Nou noob coach...
Ikzelf vind dat als PG de trainer van Barca zou zijn, dat ze ook vorig jaar de nummer 1 zouden zijn. Vorig jaar was de cohesiekracht van Barca zo ongelovelijk sterk dat je gewoon een coach moest hebben die ook aanvallend voetbal zou willen spelen, en dat je alle prijzen zou winnen.

19 maart 2010 om 22:15

Oké, jij kijkt dus nooit voetbal..
Arsenal een beter elftal? Barcelona is bijna op alle posities sterker dan Arsenal. En ik zie Barcelona gewoon winnen in het Emirates Stadium, aangezien Arsenal geen traditionele Engelse ploeg is en juist houd van aanvallen. Zo komen er ruimtes en wordt het tik-tak spel van Barcelona alleen maar makkelijker. Oftewel over 2 wedstrijden gezien zie ik Barcelona als sterkste eruit komen!

19 maart 2010 om 22:36

Stuttgart hield Barça thuis ook op een gelijkspel, dan moet Arsenal toch op z'n minst dat ook kunnen lijkt me. En natuurlijk gaat Arsenal niet suf aanvallen en Barça alle ruimte geven om te voetballen, ze hebben wel geleerd van de fouten tegen Chelsea en Man U.

19 maart 2010 om 23:03

Maar heb jij Arsenal ooit dat zeer defensieve voetbal zien spelen, als Chelsea vorig jaar deed tegen Barca in Camp Nou? Nee, en aangezien ze thuisspelen zullen ze wel degelijk aanvallen, en ontstaan er wel degelijk ruimtes voor Barcelona. En zoals iedereen weet, moet je Barca geen ruimte geven, dat straffen ze dodelijk af .

19 maart 2010 om 23:45

Alleen in 2006 tegen Villareal en dit jaar in het DSB stadion heb ik Arsenal verdedigend/afwachtend zien spelen, dus ja ik heb ze wel zo zien spelen. En ik denk niet dat Barça verdedigend gaat spelen, dus er is ook ruimte voor Arsenal, en daar weten Arshavin en Walcott wel raad mee.

Jongens toch..mijn god volgens mij moeten jullie nog uit jullie winterslaap komen ofzo..zeggen dat Arsenal gaat winnen van Barca..aub laat me niet lachen man..arsenal is een goed team en ze kunnen fantastisch voetballen maar het grote Arsenal van 6/7 jaar geleden bestaat niet meer hoor toen ze kampioen werden zonder ook maar een wedsrijd te verliezen..ik weet ook wel dat de bal rond is en dat alles mogelijk is maar als we ff realistisch kijken naar die 2 dan moet toch de conclusie zijn dat Barca dit zal moeten winnen..dat Barca nu in een mindere fase terecht is gekomen is logisch..iedereen wil van Barca winnen en nu al helemaal na het vorige (top)seizoen.. zelfs de kleintjes in de Liga proberen er alles aan te doen om dat te kunnen realiseren..vergeet niet dat het nog steeds dezelfde spelers zijn van dat vorige seizoen..

Klopt het verleden moet je vergeten we leven nu in de heden en er kan van alles gebeuren. Maar denk toch dat Barca doorgaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren