Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend

Laatste update:

Op 4 mei is het Nationale Dodenherdenking in Nederland, en is men vanaf 20:00 uur twee minuten stil. Daar hield ook Ziggo Sport zaterdagavond rekening mee. Tijdens de LaLiga-wedstrijd tussen Girona en FC Barcelona (4-2) werd er vlak voor 20:00 uur overgeschakeld naar de Dam in Amsterdam, waar op dat moment de Dodenherdenking bezig was.

De tweede helft van Girona - Barcelona was zo’n tien minuten bezig, toen onder in beeld de volgende tekst kwam te staan op Ziggo Sport: “Vandaag zijn we om acht uur twee minuten stil. We herdenken daarmee alle oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit het toenmalige Koninkrijk der Nederlanden, de slachtoffers die vielen tijdens de koloniale oorlog in Indonesië, en de slachtoffers die daarna vielen tijdens oorlogs- en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was. Wij zullen onze reguliere programmering hiervoor om 19:55u onderbreken.”

Barcelona stond op dat moment met 1-2 voor. Niet veel later werd er overgeschakeld naar de studio, waar presentator John van Vliet nogmaals aankondigde dat er tijdelijk overgeschakeld zou worden naar de Dam.

Een minuut of tien later werd de uitzending van Ziggo Sport weer hervat. “Dat was de Dodenherdenking vanaf de Dam in Amsterdam. Hier gaat het, en dat voelt een beetje raar, toch verder met live voetbal, en keren we terug naar het duel tussen Girona en Barcelona”, aldus Van Vliet.

Vervolgens werd eerst nog kort getoond wat er tijdens de onderbreking was gebeurd in Girona: twee doelpunten voor de thuisploeg, waardoor Girona plots met 3-2 aan de leiding ging. Daarna werd er weer live verbinding gemaakt met de wedstrijd en commentator Sierd de Vos.

Op X zijn er verschillende kijkers die klagen, omdat ze twee doelpunten hebben moeten missen vanwege de beelden van de Nationale Dodenherdenking die Ziggo Sport uitzond. “Ziggo, waar ben je mee bezig man, laat me m’n voetbal kijken”, schrijft iemand. “Dank je #Ziggo voor de dodenherdenking op alle sportkanalen. 2 doelpunten gemist”, zegt een ander.

Toch kan de zender ook op complimenten rekenen op hetzelfde sociale medium. Zo schrijft iemand: “Netjes dat ze op Ziggo Sport er even uitgaan voor de dodenherdenking.”

Girona won het duel uiteindelijk overigens met 4-2, waardoor het zeker is van Champions League-voetbal. Door het puntenverlies van Barcelona verzekerde Real Madrid zich bovendien van de 36ste landstitel.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet meer dan logisch, alle respect dat Ziggo dit doet!

5 mei 2024 om 00:11

Als iemand de dodenherdenking zou willen zien, hebben ze genoeg keuze op andere kanalen. Het is apart om dit op te dringen midden in een wedstrijd.

5 mei 2024 om 00:16

Niemand dringt je het op, wil je het niet zien dan zet je je tv maar even uit. Elke inwoner van Nederland zou even 2 minuten moeten stilstaan bij wat er is gebeurd

5 mei 2024 om 00:20

Dat is juist wat ik bedoel. Er zijn ook mensen die gewoon naar de wedstrijd willen kijken en die optie zou er ook moeten zijn. Net zoals mensen die de dodenherdenking willen zien, daar meer dan genoeg opties voor hebben. En iedereen moet lekker voor zichzelf bepalen of die wel of niet stil wil staan, zolang je het maar wel respecteert als je je in een publieke ruimte bevindt.

5 mei 2024 om 00:21

En dat moet van JeroenRoma vandaag om 20 uur. Als je hierbij stil staat op een andere manier of tijdstip telt het niet. En als je er niet aan mee wilt doen, dan mag je in ieder geval geen tv kijken.

5 mei 2024 om 00:26

@JeroenRoma, “Is gebeurd” Het gebeurt nu nog steeds helaas. Vrij hypocriet dan allemaal, vind ik.

5 mei 2024 om 00:35

Je hebt gelijk, had andere woorden moeten kiezen

5 mei 2024 om 00:37

Dan hebben die pech ziggo doet het niet voor anderen maar voor hen zelf. In dat geval een prima keuze

5 mei 2024 om 00:50

@fceindhoven030,

Hypocriet?

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, de koloniale oorlog in Indonesië en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

Even stil staan bij wat er gebeurd en wat er gebeurd is, één keer per jaar is helemaal niet zo verkeerd voor de mens. Dat het nog steeds gebeurd geeft al aan dat het van belang is om hier aandacht aan te besteden.

5 mei 2024 om 01:04

Oneens, 2 minuten in een heel jaar even stil staan dat wij in relatieve vrijheid kunnen leven. Dankbaar zijn voor eerdere generaties die hun leven hebben gelaten voor onze vrijheid....

5 mei 2024 om 01:13

@eazy-e, Ik vind het inderdaad hypocriet dat Nederland stil blijft staan tijdens dodenherdenking. Eerder dit jaar heeft het gerechtshof bepaald dat Nederland geen F35 onderdelen meer mag leveren, omdat er een duidelijk risico bestaat op ernstige schendingen van het humanitaire oorlogsrecht. Een maand later blijkt dat het Ministerie toch naar alternatieve manieren zoekt om deze onderdelen alsnog te leveren. Enerzijds stilstaan en respect tonen voor slachtoffers van oorlog en anderzijds (mogelijke) betrokkenheid bij situaties die bijdragen aan schendingen van internationale wetten.Gemiddelde Nederlander heeft hier vrij weinig mee te maken, maar als ik dan het bericht zie van Hanke Bruins Slot van vandaag, dan klopt er iets niet vind ik.

5 mei 2024 om 01:14

@marocberkane; Leuk dat er ook mensen zijn die gewoon naar de wedstrijd willen kijken. Juist deze mensen zouden iets langer stil moeten staan bij de vrijheid die we nu hebben. Zonder deze vrijheid hadden we (misschien) uberhaupt geen voetbal kunnen kijken.

5 mei 2024 om 01:28

@eazy-e laat jouw laatste zin nou net niet gebeuren. Sterker nog, de slachtoffers van toen zijn haast de daders van nu te noemen. Maar nee, daar mag nu juist geen aandacht aan besteed worden. Toen Rusland de agressor was/is struikelden men over elkaar heen om te benoemen en te walgen. Het met twee maten meten is waar een groeiende groep van walgt. Nogmaals de slachtoffers die herdacht worden, ben je niet verplicht om op 4 mei te doen he? Waarom kan een ieder dat niet voor zichzelf bepalen?

5 mei 2024 om 01:56

Niemand is verplicht om mee te doen. Als je dat niet wil dan doe je het niet. Ziggo doet het wel en daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Wat er herdacht wordt is veel belangrijker dan voetbal. Naast de miljoenen onschuldigen die vermoord zijn is het met name belangrijk om de geallieerde troepen die ervoor gezorgd hebben dat we nu in vrijheid kunnen leven te herdenken en dankbaar te zijn. Dan zie ik mensen met regenboogvlaggetjes hier lopen zeiken dat ze een paar minuten voetbal gemist hebben. Als we nu nog onder het Duitse regime hadden geleefd had je als lhbti-er gewoon in een kamp gezeten. Als er iets niet inclusief was dan was het Hitlers filosofie.

5 mei 2024 om 02:29

Het is ook niet bepalen wat iemand gaat doen, het is bepalen wat je uitzendt. Wat je daar vervolgens mee doet moet je zelf weten.

5 mei 2024 om 02:41

Dat mensen niet 2 minuten van een voetbalwedstrijd kunnen missen om landelijk stil te staan bij een herdenking, is toch ook vrij treurig?

5 mei 2024 om 02:46

Fceindhoven030, daarnaast sta je even stil bij de mensen die zijn overleden in de tweede wereldoorlog die ervoor vochten dat het land waar jij nu vrij in leeft ook vrij is. Is het zo lastig om daar 2 minuten per jaar dankbaar voor te zijn? Ze kijken die 2 goals maar terug, wat een gejank..

5 mei 2024 om 02:55

Dodenherdenking opdringen Marocberkane, dat is toch wel weer een dieptepunt van wat ik hier af en toe lees. Verder respect voor je mening en als jij er niet aan mee wil doen omdat je je niet met de Nederlandse doden en doden door Nederlands kolonialisme identificeert die in de geschiedenis zijn gevallen of omdat je er gewoon geen zin in hebt, whatever, prima. Maar als de tv zender waar je naar kijkt en de mensen die daar werken er wel aandacht aan willen besteden dan mag je toch wel proberen om het fatsoen, en ik haat fatsoen, op te brengen om hun keuze te respecteren in plaats van er als een sjonnie over te gaan klagen op X. (Dat gaat dus niet over jou, maar over dir tweets.) Precies wat je zelf al schrijft, je respecteert het als je je in een publieke ruimte bevindt. Een tv zender is zo'n ruimte. Die is van iedereen die kijkt en die de tv maakt. Als daar dan mensen tussen zijn die het willen herdenken, dan is dat dus wat er gebeurt en ja dan mis je 2 goals.

5 mei 2024 om 03:48

Als, als, als....als de Duitsers hadden gewonnen, dan was dat Derde Rijk waarschijnlijk twintig jaar later sowieso opgedoekt, dan had je nu alsnog vrijheden voor lhbti etc.
Zoals @marocberkane zegt, thuis moet je gewoon kunnen kiezen om er niet aan mee te doen. Misschien denken die mensen wel op een andere dag aan alle gruweldaden op de wereld. Laat gewoon die wedstrijd doorspelen voor betalende klanten, die geld uitgeven om de wedstrijd te zien. Als de commentator zelf stilte wil houden, dan doet hij dat..

5 mei 2024 om 04:00

“Als als als” zeggen om vervolgens met de meest bizarre “als” te komen, mooi.

5 mei 2024 om 08:23

Was het 20 jaar later opgedoekt?! Want in noord korea, de Sovjet Staten of communistisch China is/was het regime niet veel langer aan de macht? Is het nu zo goed gesteld met die rechten in die landen?

Je hoeft er thuis niet aan mee te doen, wat ik overigens extreem kortzichtig vind, maar dat een openbare zender er bij stil staat lijkt me normaal. Dodenherdenking opdringen te noemen, dan ben je echt verkeerd opgevoed.

Wat ze wel hadden kunnen doen is gewoon twee minuten reclame doorspoelen en even het beeld op pauze.

5 mei 2024 om 08:41

Zal er niet echt over klagen, gaat om 2 minuutjes. Maar met de slavernij herdenking laten we de mensen ook zelf bepalen hoe zij hierin staan. Dan wordt een wedstrijd ook niet onderbroken. Vind dat men het zelf het moet kunnen bepalen.

5 mei 2024 om 08:55

@leidsehood: Precies dit dus, ik had het niet beter kunnen verwoorden. WTF is er mis met mensen dat die 2 minuten stilte opeens ter discussie staat? Dat zou geen discussie moeten zijn, op geen enkele manier. Als je dan ook nog dit soort tweets de wereld in slingert dan ben je serieus ver heen.

5 mei 2024 om 10:01

Paul, de slavernij herdenking is eigenlijk pas sinds een paar jaar actueel voor heel Nederland en speelt zich nog drie generaties voor de tweede Wereldoorlog af, 161 jaar om precies te zijn van waar we nu zijn. Wat niet betekent dat het niet heel relevant is voor Nederlanders overigens. Dus lijkt mij helemaal prima om daar op 1 juli ieder jaar 1 minuut stilte voor te nemen en breder bij stil te staan. Alleen de kans dat iemands opa/oma nog actief daar herinneringen aan heeft is beperkt.

Lijkt me overigens dat er afgelopen jaren geen wedstrijden op 1 juli zijn geweest, dus het pauzeren was niet opgevallen.

5 mei 2024 om 10:22

Wat is de grens. Er zijn nog mensen die onder de trauma’s van hun oma en opa zijn opgegroeid wat betreft de slavernij. En wat de denken van alle nasleep die er nog steeds heel duidelijk is. Maar goed dat is iets wat we in Nederland nooit echt zullen erkennen. Dan hoor je altijd “het is al zo lang geleden blabla”.

5 mei 2024 om 10:23

Hoe kom je erbij dat we het slavernijverleden in Nederland niet erkennen? Nota bene de koning heeft zijn excuses ervoor aangeboden. Waar zijn de excuses van de staatshoofden van vrijwel alle andere landen ter wereld die zich ook allemaal schuldig hebben gemaakt aan slavernij? Het zou andere landen sieren zich er net als Nederland over uit te spreken en dan bedoel ik niet alleen Europese landen. Want je vergeet het tegenwoordig weleens, maar slavernij was geen lokaal probleem.

5 mei 2024 om 10:46

Hoe ik erbij kom, ik bedoel meer de publieke opinie. Ik lees veel reacties erover op social media. En er wordt in Nederland heel veel erkenning loos over gereageerd, zo voel ik dat. Ik wil niet discussiëren over de mate waarin Nederland erin heeft deel genomen. Waar het om gaat is dat men zelf moet kunnen bepalen om tijdens een wedstrijd 2 minuten in ach te nemen voor een herdenking.

5 mei 2024 om 10:47

Die trauma’s van hun opa en oma zijn niet de door henzelf beleefde trauma’s maar die van de grootouders daarvan… reken uit 160 jaar. Waarmee ik niet wil zeggen dat er geen trauma kan blijven bestaan, maar de afstand is nu eenmaal groter.

5 mei 2024 om 10:54

@david. Tegenwoordig heb je Marokkaanse André Hazes en een donkere Fries de staat voor de balangen van onder meer de Friese bevolking. Als je in een gehucht woont en niet in een multiculturele samen leven woont dan reageer je waarschijnlijk zo overdreven. Eén groot deel van onze samenleving leeft intussen heel gemoedelijk en goed met elkaar met respect voor de ander. Het heeft tijd nodig en positivisme maar er wordt hard aan gewerkt. Je zal het met elkaar moeten doen.

5 mei 2024 om 11:02

Zeg dat ook even tegen al die mensen met kinderen die elk jaar op de Dam staan zonder opa en oma. Maar bepaal jij even de grens hiervoor dan weten we dat ook.

5 mei 2024 om 11:08

Hoezo gebeurt het nog steeds? Ik heb al een tijd geen Duitse tanks gezien hier

5 mei 2024 om 11:22

Ja dat er gekken op social media zitten die trots zijn op ons koloniale verleden is evident (ahum fvders ahum), maar Nederland als land is zich zeer bovengemiddeld bewust van dit verleden. Daarom vond ik je opmerking wat misplaatst. Dat je niet mee hoeft te doen met de dodenherdenking is zeker zo, maar Ziggo wil dat graag wel. Misschien wilde de commentator of de regisseur ook meedoen. Wil je dat niet, zap je lekker ff verder.

5 mei 2024 om 11:23

@savano: de slachtoffers van toen zijn uiteraard niet de daders van nu. De slachtoffers van toen zijn namelijk afgemaakt dus die zijn al heel lang dood. Ik snap dat jij doelt op "joden",maar dan ben je echt oprecht nog achterlijker dan men op het eerste gezicht zou denken. Prima dat je het o zo sneu vind voor de mensen in de Palestijnse regio,maar dat heeft werkelijk helemaal niks te maken met de Joden,maar puur en alleen met bepaalde mensen die in het land Israël wonen.

5 mei 2024 om 12:17

@madmarcel idd die ongeëvenaarde domheid om dit op de joden in Nederland te gooien is echt heel treurig en dom en dat die desinformatie lijkt gewoon door bepaalde kanalen keer op keer herhaald en geloofd wordt, zou actiever bestreden moeten worden.

@paul ben blij dat je het met me eens bent.

5 mei 2024 om 21:41

@migi

Bovengemiddeld bewust weet ik niet. Vergeleken met andere Europese landen? Zeker, maar alsof je verschrikkelijk tegen zeer slecht afmeet.

Het feit dat Amerika dit velen en ik bedoel velen malen beter doet dan Europa, spreekt boekdelen, want van Amerika word en hoe zij dit verleden behandelen wordt je ook niet bijster gelukkig van.

Je hebt wel dan weer gelijk dat de meeste Nederlanders tenminste niet trots zijn op dat gedeelte(en ook soms daarom waarschijnlijk bepaalde invloeden op het nu lastig erkennen), dat mag duidelijk zijn.

Ik zou desondanks graag naar een boeklezing van Baudet gaan over het koloniale verleden. Ik denk dat het enorm grappig zou zijn.

6 mei 2024 om 01:41

@ajaxxxlove Dat was het punt, Ik snap niet waarom jij meer duimpjes kreeg dan ik, maar het punt met mijn ''bizarre'' scenario was dat het dom is om in hypotheses te denken als het hierom gaat. En daar heb ik gewoon gelijk in.

5 mei 2024 om 00:11

Viaplay ging 2 minuten op mute maar liet het beeld wel doorgaan. Werkte ook prima.

5 mei 2024 om 02:49

Dat is wat subtieler en misschien een betere keuze. Toch vind ik het enorm tokkie om hierover te klagen hoor. Ik lees hierboven ook alweer teksten als "opdringen". Dodenherdenking. Opdringen. Ja dan ben je wat mij betreft toch wel vrij ver van een plank aan het slaan, als je überhaupt nog ergens een plank hebt met zo'n statement. Redelijk onbeschoft. Je hoeft absoluut niet zelf mee te doen aan dodenherdenking, maar als een zender waar je naar kijkt dat wel graag wil doen dan hoor je respect te hebben. Dat mis ik hierboven ook wel weer in de reacties. Weinig inlevingsvermogen en respect voor wat dodenherdenking kan betekenen voor de mensen van die zender.

5 mei 2024 om 01:19

Hoezo 'niet meer dan logisch'? Misschien wilt een aantal personen niet herdenken omdat die daar persoonlijke redenen voor hebben. Men heeft op deze dagen zo de mond vol van vrijheid maar dwingt vervolgens van alles op. Zie deze actie van Ziggo, zie het tijdelijk verbieden van de vrijheid van meningsuiting op de Dam, zie de selectieve verontwaardiging in de vorm van Oekraïne WEL betrekken bij de 4 mei herdenking van 2022 maar nu Palestina genocide weigeren in uiting of zelfs benoemen door bestuurders ... en zelfs ook hier op VZ inmiddels ene JeroenRoma die dan maar roept dat de tv uit moet als je het niet wil zien. Maar nee, Poeh poeh wat zijn we toch zooooooo VRIJ in dit land, hahaha!

5 mei 2024 om 03:16

Oh je bent volledig vrij om ervan te vinden wat je wil. En vervolgens is iedereen vrij om je een totale tokkie en onopgevoede sjonnie te vinden als je daadwerkelijk gaat klagen over een zender die dodenherdenking uitzendt. Tuig zou ik zelf in al die vrijheid zeggen. Je moet vrijheid van meningsuiting niet verwarren met vrijheid van kritiek op domme shit die je roept. Net zoals mensen mij dan weer een eikel mogen vinden als ik ze tuig noem. Trouwens, je noemt Palestina en dat is verschrikkelijk wat daar wordt gedaan. Lijkt me dat je juist als je begaan bent met Palestina dingen als het herdenken van gruwelijkheden kan begrijpen.

5 mei 2024 om 06:31

Elke eerste zaterdag van september heb je in Oosterbeek de Airborne wandeltocht ter nagedachtenis van alle mensen die hun leven schonken om Arnhem e.o. te bevrijden. In de route kom je langs de begraafplaats en een andere begraafplaats. Wandelaars lopen straal voorbij de begraafplaatsen en kunnen ondanks verzoekborden hun bek niet dichthouden.

Zelfde met al onze linkse youtubers en influencers. Milieu dit, milieu dat. Om vervolgens lege pakjes kauwgom of blikjes lukraak weg te gooien. Maar owee als je er wat van zegt.

En voor alle Palestina aanhangers. Vraag jezelf eens af waarom geen enkel Arabische land Palestijnen wilt opvangen? In heel Europa worden Oekraïners opgevangen? Waarom doen Arabische landen niet hetzelfde voor hun mede Arabieren / Moslims? In het Israëlische leger zullen vast en zeker oorlogsmisdadigers zitten en ik hoop dat deze mensen gestraft zullen worden, maar denk je nou echt dat Israël niet meerdere keren waarschuwt en dat Hamas haar bevolking niet als levend schild gebruikt. Hoe naïef ben je dan 🤪.

5 mei 2024 om 06:45

Waarom de landen daar geen Palestijnen opvangen ? Wat ik er van begreep is dat ze dat niet doen , omdat dan Israël vrijspel zou hebben in de Gaza, immers alle / de meeste inwoners zijn dan weg. Mocht het ooit weer relatief rustig worden in de Gaza , dan heb je het volgende probleem dat de Palestijnen niet terug kunnen keren naar hun gebied. Althans dit is wat ik er van begreep.

5 mei 2024 om 08:32

Dat is precies de reden Bossie. Het is ook de reden dat Israel honger gebruikt als wapen. Het is een drukmiddel om er voor te zorgen dat mensen de Palestijnse gebieden gaan verlaten en de Arabische landen deze mensen opnemen. Israel wil namelijk geen twee-staten oplossing maar etnische zuivering. Het is namelijk ontzettend makkelijk voor een staat als Israel om genoeg vrachtwagens te controleren (dit deden ze voor de oorlog ook) dus het allemaal vrij doelbewust. Palenstijnen weten ook dat als ze het gebied verlaten, dat Israel ze nooit meer teruglaat.

5 mei 2024 om 09:04

@savano: hoezo zit je hier een slap betoog te houden over Oekraine en Palestina? Ik vind dat je totaal geen historisch besef en/of een greintje fatsoen hebt als je denkt dat dit HET uitgelezen moment is om te discussieren over de positie van de Palestijnen of de vrijheid in dit land. Er is gewoon geen enkele persoonlijke reden om niet te herdenken, want heel toevallig gaat het die 2 minuten niet om jou.

5 mei 2024 om 09:08

Ik denk anders dat er genoeg Palestijnen graag in de omringende landen willen wonen. Al hou je nog zoveel van je land, als je gezin hun hele leven in oorlog woont, dan leef je liever ergens anders in vrede.

5 mei 2024 om 09:57

Nou he, ik ga ook altijd schreeuwen in bibliotheken als protest dat ze mijn vrijheid van meningsuiting inperken met die stilte boordjes. Did oorlog was erg hoor, maar onze generatie weet echt wat onderdrukking is.

5 mei 2024 om 10:36

Tsja savano als je het verschil tussen in 2022 de eerste grootschalige oorlog op Europees grondgebied op minder dan afstand Amsterdam-Madrid tweeënhalve maand na het begin en grootste bedreiging voor wereldvrede tussen grootmachten sinds 1963 enerzijds en anderzijds nu de zoveelste spanning na weer een zoveelste terreuraanval van Hamas en de zoveelste overreactie van Israël niet wilt zien… het één waar met gerede kans kon worden verwacht dat er kernwapens en aanvallen verder westelijk doelen (en dus NL) getroffen konden worden en het ander de zoveelste oplaaiing van een conflict zonder einde…

Moeten we ook melding maken van de Arabische milities die Sudan onveilig maken en iedere Afrikaanse vrouw verkrachten en verminken? Of de oeigoeiren waar pas echt een genocide aan de gang is? Dat we nog uitgebreid bidden voor de gegijzelde Israëliërs?

Misschien wel, maar tijdens de Nederlandse Oorlogsherdenking lijkt me dat zijn doel voorbij gaan.

5 mei 2024 om 07:35

Vind het altijd een aangelegenheid die tegenstrijdigheden met zich meeneemt. Iedereen mag iets van vinden dat ziggo dit doet, dat is nou eenmaal de vrijheid van menings uitting en een democratisch recht. Tegenstrijdig wordt het voor mij dat mensen die vrijheid nu gebruiken om (ik noem het even) “schijt” te hebben aan alle offers die er zijn gebracht om die vrijheid en democratie te brengen.

Had ziggo dit misschien anders kunnen doen, jazeker. Voor de wedstrijden duidelijk aankondigen, 2 minuten eruit en de wedstrijd verder gaan waar gestopt was. Dan had iedereen zelf kunnen kiezen wat met die twee minuten te doen.

5 mei 2024 om 10:34

Niks logisch. Het heet Ziggo sport en geen Ziggo politiek.

Lekker interessant wat een paar X-ers er van vinden. Voetbal kijken kan iedere dag en ze hebben de goals gewoon gezien. Misschien wel handiger om een volgende keer alleen van 19.59 tot 20.03 over te schakelen.Edit: tijden aangepast, dank Robinde Bruyn Stuk scherper dan ik!

5 mei 2024 om 00:08

Lijkt mij niet handig, aangezien je dan twee uur te laat bent, maar ik begrijp je punt.

Die treurwilgen die niet aan dodenherdenking willen doen, moeten zich vooral schamen.

5 mei 2024 om 00:51

@Robinde Bruyn, Begrijp ik je goed, dat iedereen verplicht is om deel te nemen aan de dodenherdenking en als zij dit niet doen, zich dan moeten schamen? Of doel je alleen op deze trieste mensen op Twitter die geen 10 minuten kunnen missen zonder voetbal te kijken?

5 mei 2024 om 00:58

Laten we beginnen dat het niet verplicht is. Verder zou iedereen (naar mijn mening) wel het fatsoen moeten kunnen opbrengen om 2 minuten per jaar stil te staan bij wat er nodig was om voor onze vrijheid te vechten.

En meer ontopic: Niet meer dan normaal dat een Nederlandse zender gewoon 2 minuten stilte in acht neemt.

5 mei 2024 om 07:40

Allebei!
In Nederland herdenken we de doden. Als je hier niet aan mee wil doen, ben je daarin vrij, maar zul je naar een buitenlandse zender moeten kijken.
Die mafkezen die klagen dat ze wel twee doelpunten hebben gemist, hebben wel een heel zwaar leven…..

Schandalig dat iemand hier tegen kan zijn. De hele reden voor de dodenherdenking is om aan te geven dat mensen hun leven hebben gegeven zodat wij vrij kunnen zijn.

Kortzichtige mensen met zaagsel op de plek van hun hersenen. De reacties op twitter zijn naar mijn mening echt achterlijk. Twee minuten van een voetbalwedstrijd missen, waar hebben we t over.

5 mei 2024 om 00:19

alexiz801 iedereen die wil herdenken kan dat op verschillende zenders doen. En op hun eigen manier en zelfs op hun eigen tijd. Wat is de toegevoegde waarde van een 15e zender die dit doet?

5 mei 2024 om 00:37

Omdat heel NL om 20.00 herdenkt dus ook Ziggo. Als je dat niet wilt kijk dan naar een buitenlandse zender.

Schandalige reacties, topactie van Ziggo. Zo hoort het in NL.

5 mei 2024 om 00:39

@ironmanutd het zijn de eigen normen en waarden van ziggo die wat toevoegen, ongeacht wat jij er van vindt, laten zij zien dat zijn het belangrijk vinden. Ze doen het voor henzelf, prima keuze dus

5 mei 2024 om 00:50

Nee heel NL herdenkt helemaal niet om 20:00uur. Een deel of een groot deel maar niet heel NL. weet niet waar je dat vandaan haalt.

5 mei 2024 om 00:51

Pango heb ik inderdaad ook gedaan. Maar alsnog belachelijk dat het nodig is.

5 mei 2024 om 00:53

nederland79 heel naief dat je dit denkt. Bedrijven doen dit soort dingen vanuit commerciele overwegingen. Bang voor teveel blowback. Iemand zal er vanuit gaan dat de tegen's er minder zijn dan de voor's.

5 mei 2024 om 00:58

@ironmanutd
Blijkbaar voegt dat 15e kanaal nog heel veel toe.
Kleine moeite, 2 minuten stilte voor om mensen te herinneren die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van anderen. Als zo iets al te moeilijk is, kun je beter een buitenlandse zender zoeken.

5 mei 2024 om 01:03

@Soccer81:

Nederland kent 3 nationale herdenkingen. Dat zijn de Nationale dodenherdenking op 4 mei, de Nationale Herdenking 15 augustus 1945 en de Nationale Holocaust herdenking op de laatste zondag in januari.

Zoek het woord nationale maar eens op als je het niet begrijpt.

5 mei 2024 om 01:08

Laurens E natuurlijk voegt het niets toe. Hooguit dat iemand als ik, die tot nu toe zeker niets tegen herdenken had en ermee opgegroeid is, toch wel een erg onprettig gevoel krijg bij dit soort dwang.
Ik hou er niet van dat mensen voor mij gaan bepalen wat wel of niet teveel moeite is, en hoe en wanneer ik bepaalde dingen beleef. Daar hebben die mensen vast hun leven niet voor gegeven.

5 mei 2024 om 01:10

Pango Soccer81 zei alleen dat niet heel nederland herdenkt.

Zoek het woord heel maar eens op als je het niet begrijpt.

5 mei 2024 om 01:12

@pango: in je vorige reactie heb je helemaal niet het woord “nationale” gebruikt. Je zei dat “heel Nederland” om 20:00uur herdenkt en dat is niet zo.

Kun je geagiteerd en kinderachtig zeggen “zoek het woord nationale maar op als je het niet begrijpt”, maar misschien moet je jezelf adviseren op het gebied van taal in plaats van anderen.

5 mei 2024 om 01:18

Ironmanutd.. Dwang....
Respect en waardering. Wees boos op Barca die jouw dwingt de wedstrijd te kijken om 20uur.

5 mei 2024 om 01:23

Nee hoor nergens voor nodig, woordje 'in' had voor heel gekund, maargoed als je de strekking niet begrijpt dan houdt het op. Vind het erg vervelend voor jullie dat je de actie van Ziggo niet kan respecteren. En dat dit ten koste gaat van 2 min voetbal. Hoop echt dat ze dit voor jullie voortaan anders doen..

Zucht..

5 mei 2024 om 05:46

Bizar dat jij de mond vol hebt over dwang, maar dan wel Ziggo wilt dwingen om voetbal uit te zenden. Besef je niet hoe hypocriet je bent? Fijn dat jij het respect mist om mee te doen aan een nationale herdenking en traditie. Zolang van jouw familie niemand slachtoffer is geworden voor onze vrijheid, is het prima hé... Egocentrische figuren op de wereld, bah.

5 mei 2024 om 08:21

Iron: dwang zou het zijn als je wordt vastgebonden en verplicht wordt de herdenkingsceremonie te volgen. In ons geval hebben we de vrijheid!!(belangrijk dit woord) om de televisie uit te zetten, er doorheen te praten of een Buitenlandse zender aan te zetten die niet mee doet aan de herdenking. Een stream zou zelfs ook nog kunnen. Je hebt zelfs de vrijheid er hier 40 berichten over te plaatsen op een nietszeggend voetbalforum, hoe vind je die? Das potjandrie toch een boel vrijheid niet?

Dat Ziggo en vele andere Nederlande zenders ervoor kiezen deel te nemen aan de herdenking, ongeacht hun beweegredenen, is dan weer hun vrijheid. Prachtig toch allemaal?

5 mei 2024 om 08:49

Soccer81, slechts een deel? Kijk voor de gein even op de snel de snelweg, de provinciale wegen in dorpen of in de grote steden. 95% - 98% sowieso. Dat er een paar frusten niet meedoen en een paar zich permanent slachtoffer voelen en niet mee willen doen neem ik niet serieus.

5 mei 2024 om 09:10

@Iron Deze reactie staat wat mij betreft symbool voor alles wat er mis is met de argumenten van iedereen die hier een probleem mee heeft. Alles wat niet onder de noemer ‘precies doen wat ik wil doen, waar en wanneer dan ook’ valt, wordt afgeserveerd als ‘ik laat me niet vertellen wat ik moet doen’. Soms is het goed om aan jezelf te denken, maar als je ego dermate groot wordt dat iedereen rekening moet houden met jouw ego tijdens een nationale herdenking, is het wellicht tijd om je eens af te vragen of je het belang van jouw bestaan niet iets te groot hebt gemaakt in je hoofd.

5 mei 2024 om 09:59

Maar jij insinueert nu dus dat je door deze actie van ziggo soort van iets tegen het herdenken van de slachtoffers uit WO2 begint te krijgen? Dan ben je best wel raar man.

5 mei 2024 om 10:15

Misschien gewoon beter lezen Pango. Ligt echt bij jezelf deze.

En je hoeft het niet vervelend te vinden voor me. Ik heb geen 4 mei nodig om iets ergs te vinden.

5 mei 2024 om 10:17

Waar haal je deze cijfers vandaan? Onderzoek of gewoon uit duim gezogen? Het feit dat er maar 4000 mensen op de Dam zijn geweest zegt al veel.

5 mei 2024 om 10:26

In 2018 was het 80% (4 op de 5 Nederlanders). Geen idee hoe dat nu is. Die passen natuurlijk niet allemaal op de Dam, dan stort ie in.

5 mei 2024 om 14:42

@soccer81

Jou reactie zegt me genoeg. Zal echt bij mezelf liggen 'deze' haha
Fijne zondag.

5 mei 2024 om 00:19

Het waren tien hele minuten en niet alleen twee. Mensen betalen geld om die wedstrijd te mogen zien. Dan wil ik niet gedwongen worden om een ceremonie te aanschouwen waar ik niet om vroeg.

5 mei 2024 om 00:28

Mensen betalen geld.. Deze mensen betaalden met hun leven. Wat een egocentrische reacties lees ik hier. Schaam je, echt.

5 mei 2024 om 00:31

Prima, maar nog altijd staat het iedereen vrij om voor zichzelf te bepalen op welke manier, op welk moment en of ze hier überhaupt bij stil willen staan.

5 mei 2024 om 00:37

In Nederland is de dodenherdenking op 4 mei om 20.00 en dan staat alles 2 minuten stil bij de slachtoffers van alle oorlogen. Ziggo is gevestigd in Nederland en heeft zich daar ook netjes aan te houden. Niks hypocriet aan, we mogen nl nooit vrrgeten dat wij dankzij alle slachtoffers van alle oorlogen hier in Nederland in vrijheid mogen en kunnen leven

5 mei 2024 om 00:38

Klopt, en ziggo kiest voor deze manier, hun eigen keuze, dus dikke prima, zij vinden het belangrijk

5 mei 2024 om 00:40

En Ziggo staat vrij om zelf te bepalen wat ze doen. Dan schakel je maar naar een buitenlandse zender. In NL herdenken we om 20.00 uur.

5 mei 2024 om 00:53

Maroc, precies wat ik zeg, egocentrisch dus.

5 mei 2024 om 01:03

Iron, ieder heeft die vrijheid. Ook Ziggo heeft dus de vrijheid om de herdenking naar hun goeddunken in te vullen.

5 mei 2024 om 01:04

@samcro
Waarom zou ik me moeten schamen? Respect voor de doden en helden van toen toon ik wel op een andere manier. Want ik heb een hele andere kijk en mening over deze schijn ceremonie. Maar daar is deze forum niet voor. Voor de rest kan Ziggo lekker schijnheilig doen alsof ze normen en waarden hebben, maar uiteindelijk is het een zielloos bedrijf die allerlei clubs, toernooien en competities uitzend die direct of indirect voor doden of slavernij hebben gezorgd. En dan achteraf de dodenherdenking aan betalende klanten uitzenden. Schei toch uit!

5 mei 2024 om 01:11

Boyonline ja en mensen zouden de vrijheid moeten hebben daar zowel een positieve als een negatieve mening over te hebben. Daar gaat het hier over.

5 mei 2024 om 01:12

IronManUtd

Misschien moet je even wat meer historisch besef en respect in je kloten laten groeien. Je zit de hele commentsectie te bombarderen dat het belachelijk is dat alle zenders zich hieraan houden.

Ik ben altijd voor discussie en sta altijd open voor andere invalshoeken, maar als jij het verdomde lef hebt om Nederlandse zenders te bekritiseren op het feit dat ze zich hieraan houden kan je beter van internet af tot je wat kennis van zaken hebt. Deze 2 minuten zijn een minuscuul iets in vergelijking met wat vele duizenden mensen hebben betekend voor ons. Zonder hun hadden we geen vrij Nederland, geen duizenden vluchtelingen die veilig hierheen konden komen en hadden we misschien geen eens meer deze taal gesproken.

Overal maar wat achter zoeken en zelfs de huidige politiek en geopolitieke verhoudingen erbij betrekken. Zielig gedoe.

5 mei 2024 om 01:19

Iron Die meningen mogen we ook delen hier toch? Daar is het een discussieplatform voor.

Dat wij van mening verschillen betekent niet dat we die mening niet mogen hebben.

5 mei 2024 om 01:23

Geeninspiratie iedereen blijft maar praten over vrijheid, maar ik moet het wel met ze eens zijn.

5 mei 2024 om 01:24

Boyonline ja mag zeker. Al krijg ik de indruk dat mij juist verteld word dat ik mijn mening niet mag hebben. Ik moet zelfs gaan verhuizen hoor ik net.

5 mei 2024 om 01:38

Iron Dat heb ik iig niet zo gezegd. Ik gaf alleen aan dat ziggo als Nederlandse zender de herdenking invult zoals zij dat goed achten te doen.

Waarmee ik verder helemaal geen oordeel gaf over jouw mening hierover.

5 mei 2024 om 09:15

Iron: je mag een mening hebben, kritiek houdt een maatschappij scherp. Het getuigt echter van zowel respect als medemenselijkheid als intelligentie om je moment uit te kiezen om die mening te ventileren. De dodenherdenking is niet zo'n heel sterk moment, om het zachtjes uit te drukken.

5 mei 2024 om 09:41

Ik vind het wel bijzonder dat iemand met een regenboogvlag in zijn avatar deze invalshoek hanteert.

5 mei 2024 om 10:12

Prem zou zich inderdaad omdraaien in zijn digitale graf als hij dit zou zien van zijn laven.

5 mei 2024 om 10:55

Ja, en ziggo kiest ervoor om dit op deze manier te doen. Een groot deel van NL staat gewoon even stil rond dit tijdstip. Ook vrij veel diensten etc. Of word je ook boos als je op dit tijdstip uit eten bent en de ober wacht hierdoor even twee minuten met het brengen van je cassis?

5 mei 2024 om 21:53

@samcro

Ik ben twee minuten stil geweest, maar ik kan zeer goed begrijpen als een Indo kijkt hoe dezelfde soldaten die geëerd worden voor het verdedigen van Nederland, waarschijnlijl bij de troepen waren gezet om Indonesië aan te vallen.

Intengedeel, Nederland was nog niet eens opgebouwd en binnen anderhalf jaar werden de overlevende soldaten naar Indo gestuurd die gebruik van de chaos had gemaakt om zichzelf vrij te verklaren.

Je zou zeggen dat Nederland had geleerd wat het is om je land en geliefden kwijt te raken.

Als anno 2024 als men dit soort hypocrisie ook maar durft aan te geven is de wereld te klein, dus ik zou het 100% begrijpen als een Indo gewoon lekker voetbal had willen kijken.

Een onderdeel van waarvoor al die tijd geleden gevochten is natuurlijk ook dat mensen mogen vinden dat ze groot onrecht aangedaan wordt op het moment dat ze even een paar minuten niet naar een voetbalwedstrijd kunnen kijken. Ik vind het infantiel en kinderachtig, maar goed dat is maar mijn mening.

5 mei 2024 om 02:57

Niet alleen de jouwe hoor Yoeri 👏🏻

Ik vond het ook wel echt heel overdreven om dit op alle zenders te doen. Dat was vroeger toch niet zo?
Laat mensen lekker zelf bepalen wat ze willen herdenken of kijken.

5 mei 2024 om 00:21

Had persoonlijk gewoon 2/3 minuten geen commentaar gegeven of het geluid helemaal uit laten doen.
Maar dit is ook prima.

Dat mensen hier echt over durven te klagen 😂

5 mei 2024 om 00:26

Salerno1919 waarom zouden mensen niet mogen klagen? Omdat het voor jou prima is?

5 mei 2024 om 00:42

Omdat je met een beetje fatsoen, respect en normen en waarde dit accepteerd.

5 mei 2024 om 00:50

Pango ok dus als ik vind dat 1 of 2 zenders voldoende is ipv op alle 15, dan heb ik geen fatsoen, respect en normen?
Mensen kijken dit dus elk jaar, maar hebben nog altijd geen idee wat vrijheid eigenlijk zou moeten zijn.

5 mei 2024 om 01:07

Iron Het is een nationale herdenking. Dus alle Nederlandse zenders doen daaraan mee als ze dat willen, en ik vind dat niet meer dan normaal.

5 mei 2024 om 01:09

Punt 1:
Je mag 1 of 2 zenders voldoende vinden maar het betreft een nationaal herdenkingsmoment. Dus Ziggo doet als NL bedrijf mee, als je daar over klaagt vind ik dat niet van respect getuigen nee.

Buitenlandse zender opzetten tijdens dit moment wat al vantevoren was aangekondigd is de oplossing. Niet klagen.

Punt 2:
Dat is een heel andere dicussie en daar deel ik je mening.

5 mei 2024 om 01:13

Boyonline het gebeurde vroeger niet, dus zo normaal is het niet. Misschien omdat zowel ouders als scholen te lui zijn kids iets te leren, moet het nu maar onder indirecte dwang. Maar dat gaat dus niet werken.

5 mei 2024 om 08:19

Iron: dwang zou het zijn als je wordt vastgebonden en verplicht wordt de herdenkingsceremonie te volgen. In ons geval hebben we de vrijheid!!(belangrijk dit woord) om de televisie uit te zetten, er doorheen te praten of een Buitenlandse zender aan te zetten die niet mee doet aan de herdenking. Een stream zou zelfs ook nog kunnen. Je hebt zelfs de vrijheid er hier 40 berichten over te plaatsen op een nietszeggend voetbalforum, hoe vind je die? Das potjandrie toch een boel vrijheid niet?

Dat Ziggo en vele andere Nederlande zenders ervoor kiezen deel te nemen aan de herdenking, ongeacht hun beweegredenen, is dan weer hun vrijheid. Prachtig toch allemaal?

5 mei 2024 om 00:39

Is altijd al zo geweest en daar moet je respect voor hebben. Op 4 mei om 20.00 staan wij in Nederland 2 minuten stil bij alle slachtoffers van oorlogen.

5 mei 2024 om 00:42

Lucagio ik weet eigenlijk bijna zeker dat dit vroeger niet op alle zenders was. En al helemaal niet op de commerciele.

5 mei 2024 om 01:15

Klopt, want toen had 99% van de bevolking nog het respect en het besef hier zelf bij stil te staan en over te schakelen naar de andere kanalen.

Ziggo, in al hun vrijheid, zagen dat mensen slecht zijn opgevoed in deze multiculturele samenleving en schakelen zelf er ook naar over. Om precies mensen zoals jouw er ook op te wijzen.

Maar jij vind een gezamenlijke 2 minuten in een jaar is al te veel...

5 mei 2024 om 01:21

Laurens E oh ja het komt natuurlijk door andere culturen. Laten we die ook eens dwingen onze oorlogen te herdenken, want we zijn zoooo begaan met hun oorlogen.
Ik ben trouwens gewoon een blanke nederlander met familieleden die de oorlog meegemaakt hebben. En ik vind 2 minuten niet teveel. Hou op met conclusies te trekken uit niets.
Ik geef aan dat we mensen vrij moeten laten dit soort zaken op hun eigen manier te beleven. Of er niets mee te doen als ze dat graag willen. Dat is vrijheid!

5 mei 2024 om 01:24

Ik kan je garanderen dat er geen moment in de geschiedenis is geweest dat 99% van de bevolking zich bezig hield met de dodenherdenking. Dat een zender als Ziggo dit jaar opeens besluit om alle zenders over te schakelen naar de dodenherdenking is gewoon dat commerciële woke gedoe waar ze zich verplicht voelen om aan mee te doen.

5 mei 2024 om 09:18

Commercieel woke gedoe. Ik hoop dat je zelf begrijpt hoe onnozel dit klinkt.

5 mei 2024 om 09:18

Bijna zeker ......

5 mei 2024 om 10:38

Ook al woke gedoe: de dodenherdenking. Wat een geestelijke armoede. Ik vraag me toch altijd af waar het dan mis is gegaan.

5 mei 2024 om 09:47

Helemaal met je eens. Maar had het aangekondigd dat je ging overschakelen naar de Dam, dan had ik ook kunnen overschakelen naar een buitenlandse zender om verser te kijken met de wedstrijd.
Als men stil wil zijn schakelt men maar over naar NPO of RTL. Je kan de wedstrijd wel gewoon blijven uitzenden

5 mei 2024 om 10:16

Hmm een duikje in de geschiedenis gemixt met empathie zou je anders kunnen doen denken geloof ik.

Hiermee leer je wel of geen opvoeding te hebben gehad.
Hoe saai de beelden ook zijn, het gaat om het respect wat jij opbrengt. Het gaat niet alleen om de 2e ww maar om veel meer.
Mensen die moeten vluchten, kinderen waarbij ouders zijn vermoord, onze soldaten die met ptts kampen...

Wij hebben op de camping bewust de kinderen naar ons toegeroepen tijdens het spelen, om even 2 minuten aan een ander te denken..
2 minuten maar!!

Grow up mensen

5 mei 2024 om 00:59

'2 minuten maar'. Ik vind 2 minuten te weinig. Ik denk door het jaar door aan de vrijheid die wij hebben en de oorlogen die hiervoor zijn gevochten. 4 mei is een moment voor als mensen dit zijn vergeten, vind ik persoonlijk. 2 minuten en dan mag je alles weer vergeten want je heb je 'taak' volbracht. (Ben wel met je eens niet daarvan)

6 mei 2024 om 21:12

De 2 minuten zijn voor bezinning.
De vragen en verhalen komen daarna, in geval van onze kinderen.
Dan leggen wij hun uit wat mijn opa heeft moeten doorstaan en hoe mooi het is dat je kunt voetballen met wie je lief hebt.
Dat het niet uitmaakt wie je bent.

Wij wonen grenzend aan een AZC, ben voor onze voetbalvereniging de coordinator om deze mensen te helpen bij het aansluiten binnen onze voetbalmaatschappij

Onze kinderen / omgeving leren hier een hoop van.

Ook zeker wie wel en geen eerlijke hulp verdient

Schaam je voor dit nieuwsbericht. Paar anonieme mensen die iets vinden op X - als dat al nieuws is. En dan ook nog eens op deze manier de insteek van je bericht brengen. Kansloos.

Die mensen moeten zich schamen dat ze nog klagen op sociale media. Iedereen in Nederland zou 2 minuten stil moeten staan. Ze mogen blij zijn dat je nu vrijheid hebt doordat die helden hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Goed gedaan door Ziggo en dit mogen ze elke keer doen als 4 mei valt op een wedstrijddag.

5 mei 2024 om 00:29

ModricMagic waarom 2 en niet 3? Ik vind 2 wel heel karig hoor. Je moet je echt schamen dat jij er maar 2 minuten bij stil staat. Ik zat bijna aan 4, dus ik ben 2x zo goed.

5 mei 2024 om 03:32

Iron, gozer. Je mening is bekend, we zullen het noteren. Lees je reacties eens terug en pak even je rust…

5 mei 2024 om 11:16

Prima dat je jezelf als meest respectloze VZ gebruiker wilt neerzetten, maar kan je niet even ophouden?
Je zet je zelf voor lul, en in mijn ogen erger nog, je bent bewust een domme discussie aan het uitlokken.
Ga lekker met die Maroc vent mee naar landen waar je niet over vrijheid kan nadenken als je zo met disrespect over de nationale dodenherdenking praat.
Bij voorbaat sorry voor deze reactie, mensen als jij halen echt het bloed onder mijn nagels vandaan.

5 mei 2024 om 00:41

Die mensen staat helemaal in hun recht als je het voelt zoals jij het voelt. Niemand zal in Nederland worden gedwongen om mee te doen aan een herdenking. Ook al gaat het om de dodenherdenking. Weet jij hoeveel doden er op de wereld vallen in hun strijd tegen onderdrukking en bij hun strijd om eindelijk de vrijheid te krijgen zoals we die vrijheid in Nederland kunnen ervaren. Heel erg veel. En de onderdrukkers en moordenaars zijn niet alleen fascisten, maar ook linkse mensen, rechtse mensen, mensen van allerlei ras.

Heeft onze minister-president als één van de eerste krans op de Dam gelegd? En ook een toespraak gehouden? Zoja,dan is de hypocrisie compleet!

5 mei 2024 om 09:16

Dom gelul. We denken op dat momenten aan de slachtoffers van Nederland. Wat er verder gebeurt in de wereld is niet relevant om deze mensen te herdenken.

Als je twee goaltjes belangrijker vind dan 2 minuten herdenken dat er voor je vrijheid geknokt is en levens zijn gegeven, moet je terug naar de tekentafel wat mij betreft.

Zet wat mij betreft het geluid 2 minuten uit, helemaal prima. Maar om midden in zo'n wedstrijd plotseling over te schakelen naar de Dam terwijl mensen gewoon een potje voetbal willen kijken is belachelijk. Alsof die 2 minuten de enige 2 minuten zijn dat mensen aan de oorlogsslachtoffers kunnen denken, dat kunnen ze ook prima op een ander moment. Zoiets opdringen werkt nooit.

5 mei 2024 om 00:41

Ziggo doet het niet voor jullie, maar voor zichzelf. Zij vinden dit belangrijk, prima keuze dus. Ik heb er geen moeite mee als jij gewoon door gaat met muziek luisteren of voetballen of wat dan ook. Ziggo wil even geen voetbal uitzenden, terecht toch

5 mei 2024 om 00:47

Tsjaa en mensen nemen een (vaak peperduur) abonnement bij Ziggo om onder meer LaLiga wedstrijden te zien. Dan hebben zij ook de plicht om die volledig uit te zenden. Als de mensen die daar werken persoonlijk stil willen staan, is dat hun goed recht, maar dat bepalen voor honderdduizenden betalende kijkers gaat me wat ver.

5 mei 2024 om 01:23

Maroc Het is een Nederlandse zender en een nationale herdenking. Dus dat ziggo daar aan meedoet is niet meer dan normaal. Je zou ook 2 minuten op mute kunnen gaan, maar Ziggo koos hiervoor.

5 mei 2024 om 01:41

Het is een Nederlandse zender die betaald word door onder andere mij. Laat mij dan ook gewoon voetbal zien als ik dat wil en kies 1 van je andere zenders waar je dat op uit zend. En geef in een berichtje aan dat die kanaal dat uitzend zodat ik dat kan kiezen

5 mei 2024 om 03:00

Haha dat is wel het meest oerhollandse argument hoor Marocberkane, zeg ik als Hollander, die 3 cent die je voor die paar minuten betaalt. Holy moly ik ben ook wel eens zuinig maar zo zuinig. Dat vind ik bijna iets wat een vrouw zonder lippen zou zeggen.

5 mei 2024 om 03:05

RKC Als je geen respect kunt opbrengen voor de Nederlandse herdenking kun je ook op een buitenlandse zender kijken.

8 mei 2024 om 12:16

@marocberkane volgens mij mag ziggo nog steeds zelf weten welke wedstrijden ze wel en niet uitzendne. Als jij vindt dat je te weinig krijgt voor t abonnement, dan moet je idd wat anders zoeken.

EN weet je wat ons pas wordt opgedrongen....t suikerfeest. Er zijn maar 850.000 moslims in Nederland en toch gaat het op radio 1 bijna nergens anders. Prima dat ze suikerfeest vieren, maar daar hoef je toch geen items over te maken. Lekker boeiend, ik hoef ook geen items te horen over pasen, of t moet nieuwswaarde hebben. Er zijn nog steeds veel meer mensen hier die aan dodenherdenking doen dan aan suikerfeest.

5 mei 2024 om 00:45

Zoiets "opdringen" werkt al bijna 80 jaar..

5 mei 2024 om 00:48

Schwarz vroeger werd het minder opgedrongen. En wat heb je aan opgedrongen herdenking. Dat is schijnheilig.

Wat heb je toch veel domme mensen in Nederland. Dit is een voorbeeld van wat er allemaal mis gaat in deze wereld…..geen tolerantie, geen empathie, puur egoisme en narcisme. Bijzaken zijn tegenwoordig belangrijker dan hoofdzaken……..soms is het moeilijk om optimistisch naar de toekomst te kijken door dit soort mensen.

5 mei 2024 om 00:45

HCH1 dit is echt wat er mis is? Dat mensen niet per se, onder dwang zo langzamerhand, op 15 zenders willen herdenken?
Het feit dat leiders er na 80 jaar nog helemaal geen lering uit trekken is natuurlijk geen echt probleem.

5 mei 2024 om 01:04

Chapeau Iron👌🏼

5 mei 2024 om 01:08

En omdat leiders het niet doen, moeten wij er ook maar niet bij stil staan?
Hoepel toch op. Als je niet die 2 minuten stilte in het jaar kunt opbrengen, is het misschien beter dat je ergens heen gaat waar je niet die 2 minuten hoeft stil te zijn.

Dag.

5 mei 2024 om 01:16

Laurens E oh oh nog wat meer dwang. Ik heb de vrijheid exact hetzelfde te doen als jij en op exact hetzelfde moment. Anders moet ik ophoepelen.
Denk dat die mensen die jij vanavond zo eervol herdacht heb zich wel even omdraaien als jouw definitie van vrijheid juist is.

5 mei 2024 om 01:41

Haha we hebben het over een zender.. Weet wel zeker dat ze omdraaien als ze zien hoe dankbaar mensen voor die vrijheid zijn.

Kunnen wel een wedstrijd kijken maar niet 2 minuten stil zijn.

5 mei 2024 om 02:04

Laurens E ging vanzelfsprekend over je opmerking dat ik ergens anders heen moet gaan als ik een andere mening heb dan jij, en niet over de zender 💡

5 mei 2024 om 03:05

Onder dwang?? Jij zit vastgebonden in je stoel zonder afstandsbediening met een prop in je mond naar de tv te kijken? Ook wel cru om dat zo te omschrijven als het over dodenherdenking gaat, wanneer mensen worden herdacht die daadwerkelijk wel met dwang te maken hadden in tegenstelling tot jou. Ik kan er weinig mee met je mening maar you do you.

Als je dit belachelijk vindt, dan ben je gewoon een respectloze hond.
Wij moeten altijd stilstaan aan al het leed in 40/45 en de miljoenen doden.
Mijn moeder is 92 en krijgt nu nog steeds niet bepaalde dingen van haar netvlies af
Respect voor Ziggo dat ze dit hebben gedaan en had niet anders verwacht.

5 mei 2024 om 00:47

Heel erg voor je moeder. Maar inmiddels heeft iedereen een afstandbediening en kan iedereen gewoon naar de plechtigheid kijken op ned 1, 2, of 3. Zoals dat altijd ging. Dit slaat nergens op.

5 mei 2024 om 09:25

Maar het grappige is dat jij die afstandsbediening ook zelf kan gebruiken. Dus waarom doe je dat niet. Je hebt een mond vol dat je gedwongen wordt terwijl dat niet zo is. Dus gebruik gewoon je afstandsbediening en loop niet zo te zeiken.

5 mei 2024 om 09:04

Het land heeft nog nooit zover uit elkaar gestaan. Verwende mensen zonder enige vorm van empathie en respect die hierover gaan klagen en aan de andere kant mensen die weten wat de slachtoffers en nabestaanden hebben opgeofferd voor de vrijheid van Nederland. Als je dan de oorlogshelden van gister op tv in de ogen kijkt, dan schaam je je als Nederlander toch kapot wat er met ons land is gebeurt. We zijn alle trots verloren. Geen rechte rug, nee we bukken voor ieder wissewasje. Hopelijk komen we als land zijnde weer dichterbij elkaar, maar dan zal er echt een heleboel moeten veranderen. Want op deze manier gaat ons land alleen maar verder en verder de afgrond in.

Vind dit ook bijzonder. Genoeg zenders die de herdenking uitzenden of bij stilstaan. Laat mensen die dat niet willen gewoon hun wedstrijd kijken. Als ziggo echt per se mee wat wilde doen, liet de commentator twee minuten stil zijn of demp het geluid voor twee minuten. Ik noem ook maar wat

Prima actie als Ziggo zelf beslist dit te doen.
De reacties laten toch wel zien dat de geschiedenis zich gaat herhalen.
Of in elk geval dat er toch best een aantal mensen zijn die ondankbaar zijn. Twee minuten stilte om de mensen die hun leven op het spel hebben gezet te eren, er bij stil staan dat dit niet nog eens gebeurd.

5 mei 2024 om 01:18

Laurens E eerst moet ik ophoepelen als ik het niet met je eens ben. Nu blijkt dat er zelfs een 3e wereldoorlog komt doordat sommige mensen ietsje anders over herdenkingen denken. Gaat het wel een beetje met je?

Snap de ophef niet. 10 minuutjes missen overleef je wel. Dit gaat zeker al 5 jaar zo op Ziggo, op veel zenders al langer. En als je het zelf onzin vindt, dan mag Ziggo altijd nog zelf bepalen of hun personeel 2 minuten stilte neemt en zou ik gewoon 0,50 cent abonnementsgeld terugvragen ipv te janken op het internet.

Het blijft bijzonder hoe overal tegenwoordig een discussie van gemaakt moet worden.

De nationale herdenking houdt in dat in het hele land het openbare leven 2 minuten stilte in acht neemt, inclusief openbaar vervoer, horeca en nationale radio en tv zenders.

Laten we niet doen alsof de mening van enkele (meestal anonieme) roeptoeters op Twitter/X toonaangevend of relevant is, want dat is namelijk niet zo. Waarom krijgen zij een podium?

Mensen die zich moeten schamen omdat ze niet aan symboolpolitiek willen doen om even stil te zijn voor 2 minuten in hun eigen huis, reageren sommigen hier, nee daar hoef je je niet voor te schamen...ja, het is heel erg en 'dit nooit meer' maar laat mensen nu eens zelf invulling geven aan of en hoe ze willen gedenken...

Zoveel gutmenschen die belerend willen zijn: hou het bij jezelf wat je doet.

5 mei 2024 om 03:10

Ja laat dan ook Ziggo daar zelf invulling aan geven? Ipv daarover te klagen. Volgens jouw logica is dat ook iets wat zijzelf doen. Maar dodenherdenking is ook iets collectiefs. Als een groot deel van de bevolking daaraan meedoet, zal ook dat deel dat er niet aan meedoet er iets van merken. Mooi wel dat je het begrip gutmenschen erin gooit. Die taal staat je prima.

5 mei 2024 om 03:12

Iedereen moet lekker herdenken hoe ze dat zelf willen, of niet. Het gaat er hier om dat een Nederlandse zender de nationale herdenking respecteert en dat lijkt me niet meer dan normaal.

Mensen die hierover klagen zijn egocentrische mensen die denken dat de wereld om henzelf draaien. Bij de geringste ongemak al gelijk moord en brand roepen.

Hier over klagen is alsof je klaagt dat winkels dicht zijn met Kerst, Koningsdag of elke andere feestdag waar je niks mee hebt. Hier over klagen is alsof je klaagt dat wegen zijn afgesloten na een ongeluk. Hier over klagen is alsof je klaagt dat wegens een medisch noodgeval een wedstrijd gestaakt word.

En dan het hebben over opdringen? Er word je niks opgedrongen. Niemand bind je vast en zeg dat je mee moet doen. Dat je even niet iets kan doen wat je wil doen is iets totaal anders dan opdringen. Er zijn nog genoeg andere niet dodenherdenking gerelateerde dingen die je kan doen. Daarnaast vergeten mensen dat Ziggo niet hun bezit is. Het is een TV dienst. Ze kunnen doen en laten wat ze willen. En wat ze willen is stilstaan bij de dodenherdenking.

Hoe groter de weerstand hiertegen is, hoe duidelijker het wordt dat Ziggo de juiste keuze heeft gemaakt. Sterker nog, wat mij betreft gaan ze er volgend jaar een uur uit om ruimte te maken voor een geschiedenisles en een beetje algemene opvoeding. Zo te zien is dat hard nodig.

Respect voor Ziggo! Niet meer dan normaal. Als je dit besluit van Ziggo niet kunt begrijpen, spoort er iets niet helemaal in je bovenkamer!

Eergister in Polen geweest om Auschwitz te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe bruut en wreed het daar aan toe ging. 1.3 Miljoen doden in 2 jaar tijd en het betrof allerlei groepen en religies die daar systematisch uitgemoord zijn. Dat ik dan een dag later moet lezen hoe onbeschoft en respectloos mensen zijn als hun voetbalwedstrijdje onderbroken wordt voor een stilte om stil te staan bij alle vreselijke gebeurtenissen maakt mij toch wel triest en ook boos. Hoe haal je het in je hoofd om (in gebrekkig Nederlands zoals in de X berichten te zien) 0.0 respect te tonen en te gaan lopen zeuren en zijken? Leer eens begrijpen wat er gebeurt is, waarom dit gebeurt is en hoe dit gebeurt is en als je dan nog de respectloosheid hebt om je niet even 2 minuten stil te houden snap ik niet wat je hier doet. Nederlander of Buitenlander. Christelijk, Islamitisch of Joods. Je hebt dan geen respect in je flikker.

Zelfs een zender als TMF lag er vroeger even twee minuten uit. Dit gebeurt ieder jaar op dezelfde datum en hetzelfde tijdstip. Je hebt de vrijheid om dan iets anders te doen als je er niet aan wilt mee doen. ‘Dwang’ wordt er dan geroepen. Behoorlijk kansloze beredenering en een drogreden om een discussie proberen plat te slaan.

Wat is de volgende stap van zeikend Nederland? ‘Ik word op Ziggo gedwongen om Real te kijken, terwijl ik Barca wil zien…!!’

Jeetje mijn broek is weer afgezakt hoor. De doden uit WO2 moeten wel heel hard rondraaien in hun graf als ze deze jankreacties zouden lezen over"dwang". Echt, wat een drol ben je dan 🤣

Gewoon terecht natuurlijk. Respect voor Ziggo.

Vind het wel bijzonder dat een medium zoals VZ hier gewoon de links naar de tweetende personen plaatst. Je komt met 1 klik op het profiel uit en je ziet direct tientallen haatberichten eronder. Een medium als VZ mag zich toch wel realiseren dat dit het gevolg kan zijn als je zo’n tweet openlijk embed op je website en je dus bijdraagt aan het groeiende aantal haatcomments.

5 mei 2024 om 10:29

Tja Twitter is openbaar, dus als je domme dingen op Twitter zegt maak je kans op "haatberichten". Het beschavingsniveau van dat ene Twitteraccount is overigens ook dusdanig laag dat ik enig gevoel van "lekker voor je" ook niet kan onderdrukken.

En weer krijgt de zeurende minderheid aandacht.

Persoonlijk zou ik geopteerd hebben voor het uitzenden van de wedstrijd met een duidelijke melding dat er 2 minuten stilte is ivm dodenherdenking. De mensen die dan willen kunnen zelf overschakelen naar de zenders die dat uitzenden, zij die het willen kunnen dan in stilte de wedstrijd afkijken.

Ik heb gehoord dat Xavi de schuld gaf aan Ziggo voor de twee doelpunten. Als Ziggo niet dark ging had Girona nooit gescoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren