Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord hoeft Excelsior zondag niet te helpen bij afscheid van Arne Slot

Laatste update:

Willem van Hanegem kent geen enkele twijfel. Volgens de trainer in ruste hoeft Feyenoord, dat sowieso als tweede eindigt in de Eredivisie, stadgenoot Excelsior zondag helemaal niet te helpen. De Kralingers hebben een goed resultaat nodig in De Kuip om de zestiende plaats te verlaten en de play-offs te ontlopen.

"Nee, natuurlijk niet", laat Van Hanegem aan duidelijkheid niets te wensen over in de Willem&Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Zo hebben zij een paar jaar geleden ook niet gedacht."

De Kromme doelt daarmee op het seizoen 2016/17. Feyenoord kon destijds in de 33e speelronde kampioen worden, maar faalde jammerlijk in die missie. De ploeg van toenmalig coach Giovanni van Bronckhorst ging met 3-0 onderuit tegen Excelsior. Een week later werd met 3-1 gewonnen van Heracles Almelo en was Feyenoord alsnog kampioen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van Hanegem vindt dus niet dat Feyenoord Excelsior een handje hoeft te helpen. De nummer zestien verzamelde tot dusver 29 punten, evenveel als nummer 15 RKC Waalwijk. De Brabanders hebben echter een iets beter doelsaldo. RKC gaat zondag op bezoek bij kampioen PSV.

"Dan denk ik: Aju, dan had je maar beter moeten spelen. Ze hebben laten zien dat ze aardig kunnen voetballen, dat had je dan maar eerder moeten laten zien", geeft Van Hanegem mee aan de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen.

Feyenoord


Van Hanegem is over het algemeen tevreden over het seizoen dat Feyenoord heeft gedraaid. "Ik geef ze een 7,5. Er zijn wedstrijden geweest van een 8,5, maar je hebt ook punten verspeeld tegen ploegen waarvan je normaal met twee vingers in je neus moet kunnen winnen."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk moeten en gaan we ze niet helpen. We gaan ze gewoon van het veld blazen als mooi afscheid voor Slot.

17 mei 2024 om 20:01

Ik denk dat heel Rotterdam heel graag wil dat Excelsior word geholpen maar je kan dat natuurlijk niet doen . Kom op Excelsior volgendjaar gewoon weer 3 rotterdamse clubs op het hoogste niveau

17 mei 2024 om 20:09

Buiten Rotterdam wil niemand 3 Rotterdamse clubs in de Eredivisie toch? Ik zie liever een NAC, ADO of Roda terug ipv die kleine lege tribunes bij Excelsior.

17 mei 2024 om 20:20

Geen idee hoe het buiten Rotterdam is, maar ik vind 3 Rotterdamse clubs in de Eredivisie prachtig. Wat mij betreft mag Dordt er ook nog wel bij komen.

17 mei 2024 om 20:55

Ik weet niet hoe er buiten Rotterdam gedacht word maar het is altijd wel leuk 3 clubs in de eredivisie. Ik wil ook dat clubs als nac en ADO in de eredivisie zien spelen altijd wel een leuke sfeer daar

18 mei 2024 om 00:22

Ik kan me de ADO-fans nog herinneren toen ze een 3-0 voorsprong weggaven tegen Excelsior. Waarom zou ik dat in de Eredivisie willen?

18 mei 2024 om 11:14

Altijd leuk ADO in de eredivisie

Dit moet toch een monsterscore worden als afscheid voor Slot. Hou toch op. Dan maar de nacompetitie in voor Excelsior. Geen genade.

Lijkt me meer waarschijnlijk dat Feyenoord met 8-0 wint dan dat ze Excelsior helpen. Slot kennende zullen ze een mooi afscheid willen nemen. Voorspel een mooie middag in de Kuip voor Feyenoord.

17 mei 2024 om 19:34

Misschien wint PSV wel met 12-0 van RKC en wordt Excelsior alsnog 15e

17 mei 2024 om 20:07

Het sneue aan dit verhaal is dat het erbarmelijke RKC gewoon een kans op handhaving heeft.

17 mei 2024 om 20:03

Als je de lijst van afwezigen ziet kan dat nog best wel eens tegenvallen. Basisspelers Timber, Wieffer, Beelen, Hartman en Gimenez ontbreken en op de bank missen we Milambo, Nieuwkoop en Zechiel.

Als Feyenoord en Excelsior nog steeds een soort samenwerkingsverband hebben, dan lijkt het me logisch dat ze elkaar wat helpen.

17 mei 2024 om 19:47

Ging in 2017 ook prima 😉

17 mei 2024 om 21:25

Als het resultaat mee zit voor Excelsior dan zullen er wel twijfels komen.

Haha, zo dom gaat Feyenoord niet zijn.
Als ze expres gaan verliezen, dat zou de KNVB zomaar eens Feyenoord laten degraderen voor vervalsing.

17 mei 2024 om 21:21

Haha gaat wel heel ver

Excelsior gaat dik verliezen dat doen ze normaal gesproken tegen topclubs alleen tegen Ajax waren ze dichtbij een overwinning. Zie RKC wel handhaven.

Een 7,5 voor dit seizoen is wel echt te hoog vind ik. Door een slechte start hebben we eigenlijk vanaf het begin niet meegedaan om de titel, en uitschakeling in de Champions League was in onze poule ook echt geen goed resultaat. Het is ook zeker geen onvoldoende, maar een 7,5 voelt voor mij alsof het een prima seizoen is geweest, en dat was het m.i. niet.

17 mei 2024 om 22:00

We zijn eigenlijk in vrijwel elk opzicht beter dan vorig seizoen. Met 84 punten ben je vaak gewoon kampioen. We hebben ook meer gescoord en er minder tegen. Psv heeft gewoon een bizarre uitschieter.

18 mei 2024 om 08:42

Statistisch klopt het allemaal misschien maar qua beleving totaal niet. Vorig seizoen deden we in april nog mee in Europa en hadden we een spannende titelrace, dat is er dit seizoen totaal niet geweest.

Eigenlijk speelt Feyenoord sinds januari al nergens meer voor behalve de beker, en die bracht bij lange na niet dezelfde opwinding als een Europese campagne - in ieder geval voor mij.

Nee, ons seizoen was in januari al voorbij en hoewel statistisch beter zegt mij dat weinig. We spelen al maanden zonder druk waar vorig seizoen elke wedstrijd de druk er vol op stond. Dus meer of minder punten, vorig seizoen was op alle facetten 10x beter: qua beleving, qua prijzen en qua verloop van het gehele seizoen.

18 mei 2024 om 08:44

Ja dat is zeker zo, ik vond het na de uitschakeling in Europa geen hol meer aan. De 2e plek is nooit in gevaar geweest en de 1e plek van PSV ook niet, maar qua voetbal is dit natuurlijk wel een goed seizoen.

We zijn in ieder geval verwend door de laatste jaren, dat is duidelijk. De beker interesseert me bijvoorbeeld eigenlijk geen fluit.

Ik ben een neutrale ED fan, maar iets zegt mij dat Excelsior gaat stunten in de Kuip.
En zo gek klinkt dat niet want is wel in meerdere competities gebeurd dat topploegen het laten afweten op zulke momenten.

Ik ben er 100% zeker van dat Excelsior punten gaat pakken.
Als psv voorstaat op rkc dan gaan ze sowieso een puntje krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren