Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen wil één Ajax-speler niet meer zien: ‘Wegwezen met die kerel!’

Laatste update:

Valentijn Driessen vindt dat Ajax er alles aan moet doen om Jordan Henderson deze zomer te verkopen. De Engelsman heeft vooralsnog geen indruk weten te maken in Amsterdam en ook Mike Verweij ziet dat Henderson gigantisch drukt op de begroting bij Ajax. Driessen ziet maar één oplossing: “Wegwezen met die kerel!".

Henderson kwam in de winter transfervrij naar Ajax na een mislukt avontuur in Saudi-Arabië. In Amsterdam behoort de 33-jarige Engelsman tot de absolute grootverdieners. Daardoor is een langer verblijf van Henderson in de Johan Cruijff ArenA plots onzeker geworden, daar Ajax komend seizoen minder sportieve inkomsten zal genereren dan verwacht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ook Henderson zelf is ontevreden over de situatie bij Ajax. De routinier ondervindt een gebrek aan kwaliteit op het veld, maar ook de mentaliteit van medespelers en het gebrek aan een topsportcultuur in Amsterdam zit hem niet lekker. Ook de prestaties van Henderson zijn vooralsnog teleurstellend, waardoor de samenwerking vooralsnog wordt beschreven als ‘ongelukkig’.

“Henderson is gekomen bij Ajax, maar heeft niet geleverd wat iedereen van hem hoopte of verlangde”, zo stelt Verweij. “En zijn salaris drukt natuurlijk wel gigantisch op de begroting, dus als Ajax hem kan verkopen en er komt een interessante club, dan is het misschien voor beide partijen wel het beste om hem te verkopen.”

“Ik denk dat als hij voor een goed bedrag naar Engeland kan, dat Alex Kroes hem direct aflevert bij Hoek van Holland”, gaat Driessen vervolgens verder. “Die heeft al zo ontzettend veel geld gekost.”

“Hij heeft natuurlijk totaal niet geleverd en hij is ook een tijd geblesseerd geweest”, vervolgt Driessen. “Omdat hij zo nodig mee moest met het nationale elftal. Nee, wegwezen met die kerel”, zo luidt het bikkelharde oordeel.

“Het gaat natuurlijk ook over de selectie voor volgend seizoen”, gaat Verweij verder. “Ajax gaat kijken welke strategie ze erop loslaten, maar waarschijnlijk gaan er ook spelers met verlies verkocht worden.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien zijn salaris volledig mee eens. Hij moest zorgen voor ervaring en balans op het middenveld en de rest meetrekken in zijn mentaliteit. Heb ik totaal niet gezien. Voetalballend brengt ie sowieso niet per se heel erg veel, want zo'n speler is ie niet, dus waarom betaal je hem dan dat godsvermogen.

Haha eens met Driessen, doei.

17 mei 2024 om 20:26

Klopt en dat probleem heb ik ook met Lozano en Bijlow. Als je grootverdiener bent dan moet je ook een van de 3 a 4 belangrijkste spelers zijn.

17 mei 2024 om 20:26

Klopt niet wat je zegt, we hebben letterlijk gezien hoe Henderson afgelopen week meerdere keren boos werd op Brobbey omdat hij niet honderd procent inzet toonde. Je ziet dat Henderson de boel bij elkaar probeert te rapen, maar het lukt simpelweg gewoon niet.

17 mei 2024 om 20:41

Voor de helft van zijn salaris wil ik ook wel boos worden op Aajx-spelers. Sterker nog, er zijn Ajacieden die er voor betalen.

17 mei 2024 om 20:44

@migi, dan heb je wel wat gemist denk ik. Hij is non-stop aan coachen, spelers op hun nummer aan het zetten, bijsturen, etc. Dat hij alleen niet alles op kan lossen, klopt. Dat hij in een belangrijke fase geblesseerd was, klopt. Dat er meer van verwacht werd, ook eens. Maar dit is absoluut wel een waardevolle speler die rust en sturing brengt in het veld, prima passing ook, zorgt dat er ingehouden als het moet, creert ook kansen en speelt goed naar voren waar het kan. Het ziet er niet flitsend of opzienbarend uit, maar in zijn eenvoud creeert hij stiekem best veel. Eigenlijk hebben ze er nog eentje nodig om de puberklas te leiden. Als Ajacied ben ik erg blij met hem, ik hoop dat hij blijft.

17 mei 2024 om 20:56

Hij coacht zich idd een ongeluk en praat 90 minuten met de scheids, maar het heeft geen enkel effect gehad. Als ie nou 8 ton per jaar zou krijgen, prima, maar voor dit geld?

17 mei 2024 om 23:50

Jammer genoeg ben ik het helemaal met je eens. Ik hoopte dat het aan de coaching op het veld lag, maar je ziet wat het team mist: kwaliteit. Als je al zo veel aan een speler wil betalen, doe het dan tenminste voor eentje die met z'n voeten spreekt.

21 mei 2024 om 09:33

@migi, dat ben ik wel met je eens. Maar tekengeld is betaald, 60-70% van de uitgaven zijn al gedaan. Hem nu eruit zetten maakt het afgelopen half enkel maar duurder omdat je dan geen rendement meer hebt richting volgend jaar van het betaalde tekengeld.

17 mei 2024 om 21:39

Je kan niet in je uppie de rest meetrekken, daar heb je een aantal spelers voor nodig. Beetje raar dat men hier denkt dat 1 speler dat kan. Tadic deed dat in het begin ook niet alleen, op het laatst wel en we hebben ook gezien dat dat niet lukte.1 goeie speler zorgt er ook niet voor dat het team gaat draaien. Als de rest van het team ruk is, dan kan je niet verwachten dat een Henderson top is, zeker niet als je kijkt naar het type speler. Een Henderson ben je wel qua mindset en mentaliteit nodig, daarvan moeten er nog 3 komen die de selectie op scherp zetten.

18 mei 2024 om 08:13

Qua salaris misschien wel, maar voor al het andere niet. Je hebt Henderson keihard nodig komend seizoen met een goede coach erbij. Hij is onopvallend zo belangrijk tijdens de wedstrijden. Echte analisten valt dat wel op, maar Driessen als pseudo kenner natuurlijk niet.

Ik vind het vooral verhelderend dat na Tadic opnieuw en op en top prof zijn zorgen uit over de staat binnen Ajax. De club is meer en meer topclub af aan het raken. Dat er niemand met een beetje karakter meer in staat is de ploeg te leiden dan Bergwijn spreekt boekdelen. De aankopen zijn vooral jonge jongens geweest die opgevangen moesten worden, eigen jeugd bestaat sowieso voornamelijk uit gepamperde slapjanussen en iedereen met een beetje karakter is de afgelopen 2 jaar de deur gewezen of verkocht.

17 mei 2024 om 20:21

dat is mij inderdaad ook opgevallen, alle grote talenten hebben amper een kans gehad in de eerste, of waren al na een half seizoen weg. zoals die kudus. die moest nu gewoon bij Ajax zitten. of die misehouy, je had die jongen echt wel een paar ton extra kunnen geven of wat die ook wou ipv die henderson 4 or 5 mil in een jaar te geven.

17 mei 2024 om 21:43

Misehouy heeft een prima aanbod gehad anders. Meer bieden aan hem brengt alles in onbalans qua contracten aan jeugdspelers. Ook had meneer onrealistische eisen qua speelminuten in het eerste. Ajax heeft juist gehandeld. Als jeugdspeler die prof wil worden moet je alles willen geven en laten zien dat je het eerste wilt halen, daarna komt het geld.

17 mei 2024 om 23:16

@psvhoudoe, ja bij misehouy gaat het zo makkelijk dat zijn eisen zelfs te gortig zijn voor city volgens de laatste berichtgeving. Dat hij nog niet is opgepikt door een andere club spreekt echt boekdelen over hie makkelijk het allemaal is.

Zelfde met dat geneuzel over topsport mentaliteit. Tadic blehrde het, Pasveer en nu Henderson. Regel het dan. Ga in gesprek net de coach, geef aan wat je mist en zet je schouders eronder. Ik mis vooral het verschil maken. Ook van Tadic in zijn laatste seizoen. Als dergelijke grootverdiener moet je het verschil maken en dat doen alle grootverdieners bij Ajax veel te weinig de afgelopen 2 seizoenen.

17 mei 2024 om 23:53

Je mist het verschil maken van Tadic? Die was gewoon in zn laatste seizoen van Ajax mvp van de competitie. Die maakte juist als een van de weinigen nog het verschil.

17 mei 2024 om 23:58

Bij 34 goals direct betrokken geweest in 47 wedstrijden. Man.. als dat geen verschil maken betekent, dan hebben sommigen het wel echt te hoog in de boom zitten.

ik denk dat het van twee (of meer) kanten komt, dat henderson niet helemaal is wat er van werd verwacht.
we wisten al dat het geen geweldenaar qua voetballer is, gewoon degelijk en vaak rustig aan bal, En verder coachend sterk en fysiek in orde.
Maar als de rest van het elftal brandhout is, zich niet optrekt aan zijn "mentaliteit"... ja dan is het inderdaad jammer en kansloos om hem te behouden.

Henderson kon vooral meeliften bij een uitstekend Liverpool, maar voetballend is hij niks bijzonders. Je hebt niks aan hem bij een Ajax dat niet draait. Weggegooid geld.

18 mei 2024 om 10:37

Daarmee doe je hem wil iets te kort. Was idd geen dragende speler, maar toen het team geweldig draaide liet ook Hendo geweldige dingen zien. Geniale buitenkantje steekpasses etc. Was vooral een goede Captain, hoe gek het ook klinkt. Was zeer zeker niet de beste speler, maar wèl de beste aanvoerder. Toonde ongelooflijk veel inzet en was oprecht begaan met Liverpool.

Ik zie het niet in hem in een goed team misschien een prima waterdrager maar niet echt een speler dat een team echt beter laat voetballen. Maar hij schijnt het salaris van een superster te krijgen.

Leuk die reacties hier over Henderson. Hij is juist druk bezig mensen te coachen en te prikkelen, maar 1 speler met die mentaliteit is gewoon niet genoeg. Men roept hier heel snel dat de speler dan niet goed genoeg is bij Ajax. Men zei dit vorig jaar en het jaar ervoor ook over Tadic en Blind, die presteren anders uitstekend bij hun club nu! Die clubs doen het veel beter als Ajax.

Ajax is juist spelers als Henderson nodig, spelers met ervaring en mentaliteit die dat over brengen, 1 is niet genoeg, minstens drie. Het is altijd makkelijk zeggen dat zo'n speler niks voor Ajax is. Als de rest brandhout is, dan zal zo'n speler nooit niet renderen. Ajax is geen team.

17 mei 2024 om 23:55

Ajax heeft inderdaad spelers als Henderson nodig, maar niet voor het geld dat ervoor betaald wordt. Voor dat geld moet je ten eerste kwaliteit kopen. Iemand die je team daadwerkelijk op het veld beter maakt.

De topsportmentaliteit zou eigenlijk voor een prof voetballer een gegeven moeten zijn. Daar moet je als organisatie op sturen en juist degene eruit gooien die het niet laten zien.

18 mei 2024 om 00:47

Je kunt wel coachen en je medespelers verrot schelden. Maar als jezelf niet presteert dan verlies je heel snel het respect van je medespelers. En Henderson presteert zelf niet. Dus dat verrot schelden gaat straks tegen hem werken.

18 mei 2024 om 08:16

Dan heb je te weinig wedstrijden van hem gezien, want hij is in z’n spel juist ook voetbaltechnisch een enorme aanwinst gebleken.

Tsja, dit was van tevoren te verwachten toch? Hij werd binnengehaald als de messias, de speler die het allemaal wel even om zou keren.

Maar bij Liverpool was hij toch gewoon een speler die het vuile werk oploste, zodat de 3 voorop hun ding konden doen?

En dan hier verwachten dat Henderson wel even de spelbepaler gaat worden, wat hij nimmer nooit niet is geweest.

18 mei 2024 om 10:40

Geloof niet dat jij Liverpool vaak heb zien spelen dan, aangezien ook de 3 voorin erom bekend stonden helemaal terug te komen om het vuile werk op te knappen. Hendo was een CM dus héél mischien, kan aan mij liggen natuurlijk, was het ook zijn taak om op het middenveld het vuile werk te doen? Eens dat hij geen spelbepaler is geweest, maar hij was sommige periodes wel degelijk cruciaal voor Liverpool.

Jij moet helemaal wegwezen Driessen. Van mij mag Sutalo wel echt weg. Die heeft kansen zat gehad heb Henderson er nog wel graag bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren