Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea profiteert optimaal van puntenverlies Newcastle United

Laatste update:

Chelsea heeft de voorlaatste speelronde in de Premier League woensdag winnend afgesloten. De ploeg van Mauricio Pochettino was op bezoek bij Brighton & Hove Albion met 1-2 te sterk door doelpunten van Cole Palmer en Christopher Nkunku. Reece James zag rood bij zijn eerste basisplaats sinds december. Chelsea bezet door de nederlaag van Newcastle United bij Manchester United (3-2) nu plek zes.

Bij Brighton stond Bart Verbruggen onder de lat, terwijl Joël Veltman en Jan Paul van Hecke ontbraken vanwege uiteenlopende blessures. Aan de kant van Chelsea was er onder meer een basisplaats voor voormalig PSV'er Noni Madueke.

Brighton is al lang en breed klaar dit seizoen en dient enkel nog de sportieve plicht te vervullen in het slot van de competitie. Chelsea daarentegen dingt nog mee om het laatste Europese ticket. Plek zes geeft recht op kwalificatie voor de Conference League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het waren dan ook the Blues die meteen vanaf het eerste fluitsignaal de duimschroeven aandraaiden. De ploeg van Pochettino maakte een volwassen indruk en gaf tot de rode kaart van James nagenoeg niets weg.

Na een kwartier spelen schreeuwden de Londenaren om een strafschop, toen Marc Cucurella naar de grond ging na een duel met Facundo Buonanotte. De arbiter wees ook naar de stip, maar draaide zijn beslissing terug na tussenkomst van de VAR.

Niet veel later moest Verbruggen handelend optreden na een van richting veranderd schot van Malo Gusto. Het bleek voor Brighton slechts uitstel, daar de openingstreffer na ruim een half uur spelen alsnog viel.

Na voorbereidend werk van Cucurella kopte Palmer op fraaie wijze raak in de verre hoek boven de compleet kansloze Verbruggen. Nicolas Jackson leek de score op slag van rust zelfs nog te verdubbelen voor Chelsea, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust veranderde het spelbeeld amper. Chelsea domineerde en kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Het was echter Jackson die de ene na de andere kansrijke aanval om zeep hielp. Eerst verzuimde hij Nkunku alleen op het doel af te sturen, om niet veel later opnieuw een waardeloze pass af te leveren bij zijn Franse collega.

Deed Brighton dan helemaal niks? Nou, niet veel. De grootste kans kwam op naam van Pascal Groß, die net tekort kwam om bij de eerste paal af te ronden. Even daarna gooide Nkunku het duel in het slot namens Chelsea. Op aangeven van Gusto kon de middenvelder annex buitenspeler afronden: 0-2.

Terwijl er voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht was in het restant van het duel, ging James in de slotfase totaal onnodig over de schreef. De aanvoerder, die voor het eerst sinds december weer eens in de basis stond, kreeg rood vanwege een natrappende beweging.

Brighton kwam in de tien minuten durende blessuretijd nog wel terug tot 1-2 via Danny Welbeck, die een voorzet van Joao Pedro tot doelpunt promoveerde, maar verder dan dat kwam het niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich een leuke wedstrijd, maar je houdt er toch weer een ontzettend zure smaak aan over hoe er vandaag gefloten is.. Elk voordeel wat Brighton’s kant opgegooid kon worden is door de scheids niet nagelaten.

Bij elke natte scheet lagen ze bij Brighton op de vloer te rollen, Lamptey kegelt Mudryk met een belachelijke elleboog uit de wedstrijd waar niet naar gekeken wordt en James krijgt wel rood. Is consequent fluiten nu echt teveel gevraagd? Blijkbaar wel, want het is keer op keer op keer raak..

Dat neemt niet weg dat 1 van de angsten die ik had voor een Chelsea onder Pochettino compleet is uitgekomen. Chelsea is een kaartenmachine geworden, wat dat betreft staan we wel bovenaan in de Premier League. Ik zie toch het een en ander terug van Pochettino’s Spurs waar ik kotsmisselijk van word. James laat zich weer compleet gaan nadat hem dat al eens eerder dit seizoen overkomen is..

15 mei 2024 om 23:02

Brighton had alleen wel een penalty kunnen krijgen bij Gusto op Adingra. Verder zat het Chelsea wel tegen inderdaad.

15 mei 2024 om 23:06

Ach zo hebben we drie momenten gehad waar Chelsea ‘m van een andere scheidsrechter en een andere VAR ook zou krijgen. Ik heb me scheel zitten ergeren vandaag. Aan het afmaken, aan de idiote beslissingen en aan de kaartenpakkerij van Chelsea..

15 mei 2024 om 23:09

Hoe bedoel je dat? Gusto schrok er zelf ook van namelijk. Chelsea heeft helemaal niet 3 van dezelfde momenten gehad.

15 mei 2024 om 23:15

Zoals ik het zeg, er gebeurt van alles in zo’n wedstrijd en met een andere scheids krijg je ‘m wel mee. Het meest duidelijke voorbeeld de penalty die Cucurella meekrijgt, Cucurella raakt de bal eerst en de verdediger die pakt hem. Een andere VAR laat die beslissing staan.

15 mei 2024 om 23:17

Rood voor Lamptey, Rood voor de keeper.. want was gewoon een doorgebroken speler. Was vandaag gewoon vooral veel in het voordeel van Brighton. Vooral kleine dingen zoals spelers die veel te snel gaan liggen en makkelijk de fout meekrijgen.

15 mei 2024 om 23:23

Oh dacht dat je specifiek die tackle van Gusto bedoelde. Die van Cucurella was natuurlijk nooit een pingel. Lamptey wel rood. Volgensmij raakte Verbruggen Jackson niet eens trouwens.

15 mei 2024 om 23:11

Ongelooflijk die rode kaart van James. Je kan hem geven maar zou hem niet moeten geven. Zeker gezien hoe er in de wedstrijd 2 rode kaarten niet gegeven waren voor Lamptey en Verbruggen.
Daarbij was die tackle van Pedro op James ook gewoon een smerige en geel waard.

15 mei 2024 om 23:17

Kansloos tot en met.. Je mag van geluk spreken dat je volhoudt en dat de scheids niet nog 3 minuten door laat spelen (hij was er toe in staat).. Brighton speelde een smerig spelletje en dat resulteerde bijna in een punt!

Op laatste toch weer bibberen.
James wat en domme actie, mis je de eerste 2 wedstrijden van het nieuwe seizoen.
Blij met de 3 punten hopelijk Europa L
Kunnen nog voor plek 5 gaan!

Vandaag waren de scheidsrechters weer zo inconsequent als ik weet niet wat. Ik begrijp die voorzitter van Wolves wel. Als je de VAR niet meer hebt dan verlaag je het aantal clowns met 50%. Het beste zou zijn als het niveau van de refs omhoog zou gaan maar de PGMOL doet al jaren niks.

15 mei 2024 om 23:20

Anders gewoon doen zoals in de NBA, daar heeft elk team 1 moment dat ze mogen gebruik maken van de camerabeelden als ik me niet vergis. Maar dan ook maar 1 moment.. dan kan je zelf kiezen wanneer er naar de var gekeken word en wanneer niet.

15 mei 2024 om 23:26

Dan zit je nogsteeds met dezelfde slechte scheidsrechters. Als Chelsea vandaag koos voor het moment met Lamptey dan stond hij er ook nog want de VAR heeft toen besloten dat het niks was als ik de commentator moet geloven.

Mooi dat Nkunku weer terug is hopelijk blijft die een keer fit. Een heerlijke elegante speler die eigenlijk alles bezit wat een aanvaller moet hebben. Hij met Palmer volgend jaar paar goede aankopen en top-4 is gewoon weer een optie.

Hoop dat Chelsea volgend seizoen weer wat kan terug aansluiten bij de top maar waarom wordt daar al seizoenen lang aangekloot met hele middelmatige keepers?
Waar is de tijd van keepers als Cech en Courtois bij Chelsea gebleven?

15 mei 2024 om 23:09

Petrovic doet het gewoon prima

15 mei 2024 om 23:14

Je snapt wel mijn punt toch denk ik wat ik bedoel? Bovengenoemde Cech en Courtois die Chelsea vroeger als absolute topkeepers had, City en Liverpool met Allison en Ederson dan mag je als Chelsea zijnde toch hoger inzetten dan Petrovic en Sanchez?

15 mei 2024 om 23:19

Chelsea wilt voor aankomend seizoen een centrale verdediger, een linksback en een spits halen daarnaast wordt er ook gekeken naar een keeper maar dat heeft niet de prio. Martinez van Aston Villa wordt bekeken en zou ik een super transfer vinden.

15 mei 2024 om 23:22

@Ajaxclub, het zou mooi zijn om weer zo’n keeper te hebben maar wellicht kan Petrovic wat meer naar dat niveau toegroeien als hij kan blijven staan volgend seizoen. Het was verkeerd om met Sanchez op goal aan het seizoen te beginnen, dat heeft ook veel punten gekost aan het begin van dit seizoen, maar de prioriteit ligt voor aankomende zomer gewoon elders. Er zijn nog zwakkere posities binnen het elftal waar je echt even moet versterken voor je prima opties als Petrovic gaat vervangen.

15 mei 2024 om 23:27

Osihmen en Davies zou wel lekker zijn als deze 2 komen. Een Rashford of Olise voor een schappelijke prijs zou ik ook wel aanmoedigen. Een CV mag ook altijd maar dan moeten ze weer gaan smijten met geld. Dat terwijl je gewoon Fofana/Colwill terug recupereert en Chalobah het eigenlijk meer dan goed doet.

15 mei 2024 om 23:31

@youricfc
Ben vast niet zo'n fanatiek fan als jullie hoor maar ( en ik weet dat die combinatie van clubs niet vaak verwacht wordt) maar heb naast Ajax altijd als buitenlandse club sympathie voor Chelsea gehad. Blijf Stamford Bridge een iconisch stadion vinden en mocht altijd al graag naar Chelsea kijken ook voor de tijd van het grote geld met iconische legendes zoals in de tijd van Zola.
Hopen dat Chelsea met laten we het hopen iets verstandiger beleid qua aankopen ook weer iets kan bijtrekken bij de echte top in Engeland.

Sterke reeks van Chelsea de laatste tijd. Opgeklommen naar de 6e plek en kunnen nog 5e worden mits Spurs verliest in de laatste speelronde. Toch knap van Pochettino en Chelsea als ze maandenlang hebben gebungeld rond de 10e plek. Zeker die Palmer heeft een goed seizoen achter de rug.

Heerlijk! Krijg nu toch wat meer zin in volgend jaar. De bezem en door en aub 2 directe versterkingen achterin en voorin halen. Sterling, Lukaku etc. mogen verder kijken. Voor volgend seizoen Europees maar... help me even als Man Utd de FA Cup wint speelt Chelsea Conference? Wint City de FA Cup en Chelsea blijft op 6 staan spelen ze Europa League, toch?

16 mei 2024 om 09:31

Ja, dat klopt. Als Utd de FA Cup wint, is het EL voor Chelsea. Als City FA Cup wint, is het Conference League voor Chelsea.

Chelsea moet voor Osimhen/Vlahovic als spits gaan, F. Mendy linksback en Martinez als keeper. Dan zie ik ze wel mee doen om titel

16 mei 2024 om 09:41

Als Man Utd wint is het toch Conference voor Chelsea? En als City wint is het Europa League voor Chelsea, toch?

16 mei 2024 om 10:25

Ja, zoals wel vaker is Zermatt een beetje in de war. FA Cup voor City betekent Europa League voor Chelsea. FA Cup voor United betekent Conference League voor Chelsea.

Wel jammer dat ze het zich zo moeilijk maken op het einde.
Chelsea herpakt zich in 2024 toch aardig, ondanks dat ik het vaak nog niet echt vind uitzien.

Denk wel dat je met Nkunku - Palmer - Madueke een goed trio hebt voor achter een topspits hoor. Zoeken allen de man op, goed in 1 vs 1, doelgericht en snel.

Jackson doet het qua rendement niet eens onaardig hoor voor een 1e jaar, maar hij is het gewoonweg niet in mijn ogen.
Als Jackson namelijk gewoon scherp was geweest, was Haaland misschien wel niet eens topscorer geweest. Maar Jackson maakt er tegenwoordig een wedstrijdje van wie de meeste open kansen kan missen met Darwin Nunez.

Verder mooi om Nkunku terug te zien. En de rode heb ik niet gezien van James helaas, maar is wel weer een aanvoerder die zijn ploeg (wederom) in de steek laat. Bijna hele jaar geblesseerd en in de minuten die hij speelt al 2 rode kaarten gepakt, waardoor hij 4 (!) wedstrijden geschorst is. Die mist dus de laatste pot en ook nog eens de eerste 3 van het nieuwe seizoen...

Gelukkig is Gusto ook weer terug, hoef je die Gilchrist tenminste niet op de back te zien ploeteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren