Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ wint van FC Twente, waardoor strijd om plek drie plots weer spannend is

Laatste update:

AZ heeft goede zaken gedaan in de strijd om plek drie in de Eredivisie. In het eigen AFAS Stadion boog de ploeg van trainer Maarten Martens een 0-1 achterstand om tot 1-2. Ruben van Bommel en Vangelis Pavlidis scoorden namens AZ. Sem Steijn maakte de treffer aan Twentse zijde.

Al in de vijfde minuut kwam FC Twente in Alkmaar op voorsprong. Ricky van Wolfswinkel legde de bal in de zestien breed op Naci Ünüvar, maar hij schoot recht op doelman Mathew Ryan af. In de rebound kon Steijn alsnog binnentikken: 0-1.

Na een half uur spelen liet AZ zich voor het eerst zien. Van Bommel dribbelde naar binnen en produceerde een zwak schot, dat gepakt kon worden door Lars Unnerstall.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Luttele minuten later kreeg Ünüvar weer een grote kans op een treffer. Hij kreeg de bal door de lucht aangespeeld door Youri Regeer, nam de bal in de zestien aan en schoot vervolgens uit een moeilijke hoek weer recht op Ryan af.

Ook Yukinari Sugawara was in het eerste bedrijf nog dicht bij een treffer. De Japanner kreeg een grote kans vanaf de rand van de zestien, maar schoot net naast.

In de tweede helft kwam AZ al heel snel langszij. Al na 52 seconden spelen tikte Van Bommel de bal in de rebound raak na een shot van Ibrahim Sadiq.

In de 66ste minuut kwam AZ zelfs op voorsprong. Invaller Alec Van Hoorenbeeck gleed weg, waardoor Pavlidis zo door kon lopen op Unnerstall en oog-in-oog met de Duitser niet faalde: 1-2.

In de slotfase was Van Hoorenbeeck met een kopbal nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar Ryan kon de poging vangen.

AZ staat nog twee punten achter op Twente en komt nog in actie tegen Go Ahead Eagles (uit) en FC Utrecht (thuis). Twente speelt nog thuis tegen FC Volendam en moet nog op bezoek bij PEC Zwolle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, laatste strohalmen zijn gegrepen. Nu is het aan Volendam en PEC om nog wat eer te behalen voor zichzelf én aan AZ om dat dan te maximaliseren. Wat mij betreft een prima pot van AZ, waarbij ze wel erg onhandig op 0-1 kwamen (wel een mooie goal, maar hoe Bazoer die bal niet eenvoudig verwerkt is me een raadsel). De 2-1 was dan ook een fout van de tegenstander, maar ik denk dat over de hele wedstrijd gezien een overwinning van AZ meer voor de hand ligt dan andersom.

Twente deed na de 1-0 vooral zijn best om heel erg te zuigen en te traineren. Wat natuurlijk mag, maar wel vervelend is om te kijken. Dat gezegd hebbende, dat heeft AZ ook best wel eens gedaan, het is dan ook geen verwijt of kritiek.

Blij dat we een spannend slot gaan krijgen en toch nog een (kleine) kans hebben op plek 3. Dat zag er lang niet zo uit.

5 mei 2024 om 18:48

Ik zie twente de 3e plek niet meer weggeven. Volendam en pec spelen nergens meer voor. Az moet nog naar Deventer en thuis tegen Utrecht.

5 mei 2024 om 18:49

Denk het ook niet hoor, maar je weet het nooit. Druk doet soms rare dingen...

5 mei 2024 om 19:07

Dat klopt. Twente wint thuis van Volendam en az speelt gelijk in Deventer denk ik. Go ahead wil het liefst nog wat hoger eindigen. Dan kunnen ze in de play offs thuis spelen. Dat is ook voor Utrecht denk ik

5 mei 2024 om 18:48

Ja jullie hebben dik verdiend gewonnen. Het is zwaar frusterend hoe wij het telkens voor elkaar krijgen om de 2de helft beroerd te beginnen... Heracles,Nec,Az,Ajax allemaal uit wedstrijden om zo maar een paar voorbeelden te noemen

5 mei 2024 om 18:50

Een gelijkspel was meer terecht m.i. Twente de eerste helft beter en probeert het vast te houden, AZ de 2e helft geholpen door de 'fout' van Van Hoorenbeeck. Gelijkspel deed het meest recht aan dit spelbeeld, maar zo werkt voetbal helaas niet.

Het Twents voetbal in een notendop:

Klieren met de bal, vertragen, afwachten, tegenstander het initiatief laten, dit nog eens x2 wanneer je voor komt te staan en gas geven als je achter staat. De laatste weken is dit het recept van Twente. Leuk die 3e plek maar het voetbal is er alleen maar minder van geworden, sorry. Gefeliciteerd AZ, terechte zege.

5 mei 2024 om 18:48

Doorgaans het gebruikelijke recept van Twente na de winterstop. Vreselijk irritant als supporter haha

5 mei 2024 om 19:37

En dat al zolang ik me kan herinneren (1973 ofzo 😀)

Ik gun Twente de derde plek enorm als beloning voor hun opmars, maar deze uitslag maakt het wel weer spannend in de competitie. De strijd om plek 5 en 3, we gaan er nog 2 speelrondes voor zitten!

Ongelofelijk zure glijpartij. Kan een duur grapje worden.

5 mei 2024 om 18:47

Een Gerrardje. Wel sneu voor die jongen.

Lijken de Twente vrouwen wel om zo'n riante voorsprong aardig te verkleinen... Pfff gelukkig hebben wij ook nog steeds alles in eigen hand

Uitvak complimenten! Jullie telkens gehoord.

Boadu had zijn Az Pyjama nog aan, wat speelde hij weer slecht

Az gefeliciteerd met deze belangrijke pot houd de spanning erin helaas

Prima tweede helft gezien van AZ. Leuk dat het nog spannend is bovenin, ook al verwacht ik dat Twente de derde plek niet meer gaat weggeven. Maar als die kans er is, moet je er vol voor gaan. Misschien dat ze toch wat zenuwachtig worden. Had vandaag ook meer van Twente verwacht.

Terechte en eigenlijk een relatief makkelijke overwinning. Even aanzetten en er overheen. Zie beide niet de Champions League halen, maar dat is afgezien van het financiële voordeel misschien maar gelukkig ook

5 mei 2024 om 18:50

Hahaha, die eerste 2 zinnen zijn toch om te lachen? Hoeveel grote kansen heeft AZ nou gecreëerd de 2e helft? Dit duel verdiende geen winnaar in mijn ogen. Als onze verdediger geen blunder maakt, dan had ik AZ geen 2e zien maken.

5 mei 2024 om 18:54

Niet eens met het wedstrijd beeld.
Maar voor de rest top. Inderdaad, voor Nederland waarschijnlijk beter als beide EL spelen. Voor de clubs is CL dan weer financieel aantrekkelijker.

5 mei 2024 om 19:27

Haha de hele eerste helft werd door Twente gecontroleerd. Van 45 tot 60 was AZ echt een stuk sterker, daarna wederom eenrichtingsverkeer. Ongelofelijk dat we hier de punten laten liggen.

5 mei 2024 om 19:33

Zelfs je medetukkers zijn een andere mening toegedaan beste vriend. Ik denk dat je alleen staat in je mening. Objectief is die iig niet.

5 mei 2024 om 19:40

Beste vriend, ken jij een mening die objectief is? Qua kansen was het aan beide kanten zeer gering, maar ik vond dit geen dikverdiende overwinning voor AZ. En zeker niet makkelijk, en dat zijn de spelers van az ook wel met me eens.

5 mei 2024 om 19:44

Oke...
Als er al een partij de bovenliggende was over de hele wedstrijd, dan was het wel Twente. Daarbij is gelijkspel nog steeds een punt dat je laat liggen.

Als ik zo de reacties lees is iedereen er wel mee eens dat winst AZ te veel is. Dat Twente het voor de zoveelste keer zelf laat liggen.

6 mei 2024 om 06:34

Als je met 2-1 wint is dat in de meeste gevallen toch verdiend. Je kunt echter niet stellen dat het vrij gemakkelijk ging. De wedstrijd en het aantal kansen was behoorlijk in evenwicht.

5 mei 2024 om 19:44

Terecht en relatief makkelijk... tja, die 2e goal was wel een makkelijk cadeautje. Verder was alles in evenwicht qua statistieken met Twente zelfs nog wat meer schoten. 1-1 was terecht geweest.

Als een stel vedetten kwamen de Twentespelers de kleedkamer uit, alsof de buit al binnen was. Slappe hap. Nu blijft het spannend tot het eind. Beide teams hebben met deze spelers overigens niets te zoeken in de CL.

5 mei 2024 om 22:37

Daarom is er gelukkig nog een transferperiode voor de CL weer begint. Feyenoord begon een paar jaar geleden ook de Europese campagne met een gelijkspel tegen Drita en dat is een verdomd mooie campagne geworden. Met een beetje geluk en een goeie coach (en die heeft Twente) zit er zomaar wat moois in.

Ziek van. Voor de zoveelste keer volstrekt onnodig. Haal je bij Ajax en AZ een punt heb je het gewoon binnen..

Hebben we in Nederland 1 echt goeie buitenspeler rondlopen? Vandaag kijk je weer naar spelers als Sadiq en Unuvar, bij Feyenoord zo'n Minteh, bij Psv Bakayoko en ook Lozano die tegenvalt, bij Ajax Forbs. Allemaal van die voetballers die eens in de 5 wedstrijden iets leuks doen en verder vooral veel balverlies lijden. Je speelt gewoon met een man minder het grootste deel van de wedstrijd met dat soort jongens. En dan opeens doen ze iets leuks.

5 mei 2024 om 19:41

Jij vindt Minteh en Bakayoko geen goede buitenspelers? Interessante mening zal ik maar zeggen...

5 mei 2024 om 19:59

Minteh vind ik nou ook niet zo heel geweldig hoor, maar wel nog jong uiteraard. Bakayoko is gewoon een uitstekende buitenspeler voor Nederlandse begrippen inderdaad.

5 mei 2024 om 22:38

Ik vind Minteh ook geen goede buitenspeler. Heeft een leuke actie en is razend snel maar heeft geen enkel overzicht en kan geen bal afmaken als z'n leven ervanaf hangt.

6 mei 2024 om 15:43

Ik vind Minteh en Bakayoko matig ja. Zoals ik zeg: eens in de zoveel tijd iets leuks maar veel te wisselvallig, niet in dienst van het team, geen pijl op te trekken. Zeker Minteh. Ze zijn allebei nog jong en kunnen groeien natuurlijk.

5 mei 2024 om 19:46

Vooral Bakayoko heeft toch wel een heel aardig seizoen?

6 mei 2024 om 15:45

Ja? Ik zie hier heel vaak PSV fans die niet zo tevreden over hem zijn, en die de interesse van topclubs in hem (nog) niet begrijpen, maar misschien mis ik te veel PSV voetbal dit seizoen en zit ik er compleet naast hoor.

Voor de wedstrijd dacht ik dat het gelijk spel zou worden.
Op basis van de eerste helft denk je "twente kan vandaag zomaar eens winnen"
Op basis van de tweede helft denk je "az kan vandaag zomaar eens winnen"

Spelbeeld verdiende echt een gelijkspel, maar daar was nog van Hoorenbeeck.
Lekker spannend die laatste 2 wedstrijden. Denk dat Twente alsnog derde wordt. Echter maakt het alleemaal vrij weinig uit. Zowel AZ als Twente zie ik meer punten pakken in de EL als in de Cl.

Financieel gezien is CL natuurlijk veel beter.

Oosting maakt vandaag te veel fouten. Van hoorenbeeck de grootste. Enorm typische nederlaag. Plekje 4 here we come.

5 mei 2024 om 18:55

Als dit aan Oosting ligt dan weet ik het ook niet meer, wat een onzin zeg. Je laatste zin zegt meteen wat voor type supporter je bent, glas half leeg he. Alles in eigen hand en 2 relatief simpele tegenstanders die al uitgevoetbalt zijn.

5 mei 2024 om 19:02

Van hoorenbeeck heeft 4 maanden of langer niet gespeeld. Daarvoor ook niet de rots in de branding.. een choker. Áls je dan al Pröpper niet vertrouwt met geel op zak dan je breng je Bruns. Daarnaast waren de ruimtes veel te groot en Oosting moet dat neerzetten.

En ja.. ik ben een 'glas is halfleeg-type'. Alles in eigen hand, maar daar heb ik weinig vertrouwen in.

5 mei 2024 om 19:06

volendam thuis geloof ik wel, maar pec zou wel eens een bananenschil kunnen zijn.

5 mei 2024 om 19:18

Ohja Burns, die een enorme fout maakte bij PSV uit. Ook geen zekerheidje achterin. Ik denk dat AZ tegen GAE meer moeite krijgt dan Twente tegen PEC. We zullen zien, maar als ze geen 3e worden ligt het zeker niet aan Oosting.

5 mei 2024 om 19:48

Best vermoeiend dat Oosting als een of andere heilige is bestempeld door de Twente aanhang. Er is nu toch gewoon terechte kritiek? Beste man denkt dat je met Van Hoorenbeeck meedoet om de derde plaats, nou nee. Tuurlijk is het een fout, kan iedereen overkomen, maar bij Van Hoorenbeeck is het geen incident als het gaat om slordigheidsfouten en ja, die kun je Oosting aanrekenen. Het is zijn beslissing geweest om deze speler er neer te zetten, dan mag hij daarop gewezen worden.

Daarnaast kan iedereen wel tetteren ''we staan wel mooi op de 3e plek'' ja, leuk. Maar als het voetbal er al weken niet uitziet, is dat een een voorborde voor komend seizoen. Daarnaast vind ik 2 punten verschil nou niet bepaald indrukwekkend . AZ heeft nog Eagles en Utrecht en Twente tegen Volendam en PEC. De derde plek is nog lang niet zeker en ook nog een 4e worden. (Nog steeds prima, maar 3 is uiteraard op veel fronten beter)

5 mei 2024 om 19:59

Ja wel eens Excellent. Vond het ook heel apart dat hij vertelde dat Vlap al het hele jaar met pijnstillers speelt en eigenlijk gewoon geblesseerd is dus. Stel hem dan niet op? Een fitte Vlap kunnen we goed gebruiken, aan deze Vlap hebben we weinig.

5 mei 2024 om 19:59

Voor wie is hij een heilige dan? Ik merk daar niets van. Hij doet het gewoon boven verwachting goed, dat is een feit. Dus omdat ze in een mindere periode zitten, verwacht je dit volgend seizoen ook? Het was uiterst ongelukkig van Van Hoorenbeeck. Maar ik vind voetballende fouten veel erger dan een glijpartij.

5 mei 2024 om 20:20

Red, het is wel een feit dat Oosting veel minder kritiek krijgt dat Jans, terwijl het voetbal dit jaar absoluut niet beter is dan vorig seizoen.

5 mei 2024 om 20:39

Ruiz, kanttekening is wel dat Oosting een slechtere selectie heeft. Verschil met de vervangers van Cerny, Misidjan, Zerrouki is enorm. Ook smal heeft een hoop gemist.

Volgend seizoen met een flitsende linksbuiten zie ik het wel wat rooskleuriger in.

5 mei 2024 om 20:41

Ik vind de selectie dit jaar minder dan die van vorig jaar. Daarnaast heb ik persoonlijk op beide geen kritiek gehad. Twente kan alleen maar blij zijn met zulke trainers.

5 mei 2024 om 20:57

De selectie is ook wel minder dan vorig jaar, dat klopt. Maar als ik zie dat Van Bergen zich weer klaar maakt om in te vallen geef ik direct alle hoop op, en ben ik toch lichtelijk geã¯rriteerd over deze keus van onze trainer. Dat maakt me ook direct wat pessimistischer over volgend seizoen. Geen enkele Bruggink-aankoop voldoet namelijk. Waarop gebaseerd kan hij volgend seizoen een Cl/el klaar team smeden?

5 mei 2024 om 22:13

Zo Ruiz, je krijgt een compliment. Ik wist niet eens dat die nog bestonden haha.

Verder met je eens, al moet ik zeggen dat het Bruggink-effect al ruimschoots besproken is in de verschillende artikelen. Daarbij werd er een mooie analyse gegeven, waaruit bleek dat de meeste aankopen/aanpassingen van de laatste jaren vaak een jaar nodig hadden om mee te komen in de intensiteit van het spel.

En Cl/el waardig elftal kun je vergeten met het geld en de schulden. Je moet kijken naar de lange termijn en ervoor zorgen dat je een basis hebt die prima meekan in de Conference League.

5 mei 2024 om 22:40

Eagles is sinds de winterstop echt niet meer heel fantastisch hoor. Die zijn tegenwoordig prima te kloppen, Utrecht is een heel ander verhaal.

5 mei 2024 om 18:57

Propper kan niet langer spelen, en oosting kiest voor een linkspotige cv. Wat een rare keuze ofniet ?😂

5 mei 2024 om 19:03

Propper kon gewoon door. Gaf hij zelf aan. Desalniettemin: van hoorenbeeck is een noodverband.

Het maakt mij niet veel uit of AZ of Twente derde wordt, maar voor de laatste wedstrijden wel leuk dat er nog iets is om voor te spelen.

Zul je zien dat Twente gaat verliezen van Volendam. Ik acht ze beide kansloos om door de voorrondes CL heen te komen. Dus voor het Nederlands voetbal maakt het niet uit wie er 3e gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren