Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-speler spreekt zich uit: Sven Mislintat kwam keiharde belofte niet na

Laatste update:

Silvano Vos komt vrijdag met een opvallende onthulling in de podcast Kale & Kokkie. Volgens de middenvelder van Ajax beloofde toenmalig technisch directeur Sven Mislintat hem vorig jaar dat er geen nieuwe aanwinsten voor het middenveld zouden komen. Desondanks haalde Mislintat korte tijd later doodleuk Sivert Mannsverk naar Amsterdam.

"Er werd door Mislintat in een gesprek wel gewoon gezegd dat er geen middenvelder zou komen", brengt Vos in herinnering in gesprek met de twee fanatieke Ajax-supporters. "Maar uiteindelijk werd er nog één middenvelder gehaald. Dus dat eigenlijk."

"Hij (Mislintat, red.) zei dat er geen middenvelder meer zou komen, maar uiteindelijk kwam die er toch. Dat was wel schrikken, natuurlijk. Maar ook al komen er vijf middenvelders, ik moet laten zien dat ik er sta. Ik moet bovendrijven", aldus de strijdvaardige Vos.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"We kunnen wel in bed gaan huilen dat er nog een middenvelder komt, maar uiteindelijk is het aan mij", benadrukt Vos, die dolgraag wil slagen bij Ajax. "In het begin moest ik wel bij Jong Ajax spelen. En toen mocht ik tegen Olympique Marselle spelen." De middenvelder kreeg in blessuretijd van het spectaculaire Europa League-duel (3-3) in september overigens een rode kaart.

"Dat was mijn eerste wedstrijd in het eerste. En daarna heb ik nog drie of vier keer in de basis gestaan", aldus Vos, die inmiddels zeventien wedstrijden in Ajax 1 achter zijn naam heeft staan. De negentienjarige middenvelder viel onlangs nog in tijdens de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Van Kooperen


Met de interesse in Mannsverk zette Ajax vorig jaar augustus kwaad bloed bij Nathan van Kooperen, de zaakwaarnemer van Vos. Door de belangstelling, en vervolgens de komst van de Noorse middenvelder, had Vos in de ogen van zijn belangenbehartiger weinig uitzicht op speeltijd bij Ajax.

Van Kooperen ventileerde vervolgens zijn mening via X. “Ajax opleidingsclub -> koopclub", begeleid door een groen vinkje. De zaakwaarnemer poseerde enkele maanden later met Jordan Henderson op een presentatiefoto. Van Kooperen was toen de gebeten hond op met name sociale media. "Zal Vos leuk vinden! Heb je je zakcentje weer ontvangen van je koopcluppie? Ongelooflijke hypocriet!"

Van Kooperen verklaarde in december in gesprek met Het Parool zijn eerdere frustraties. Het emotionele bericht kwam volgens hem niet uit de lucht vallen. “Wij begeleiden Vos, die uit de eigen jeugd komt. Die ochtend kwam het bericht dat voor zijn positie een nieuwe buitenlandse speler was gekocht, Sivert Mannsverk.”

Van Kooperen had met toenmalig directeur voetbalzaken Mislintat afspraken gemaakt over de positie van Vos. “Je handelt weleens uit emotie”, doelde de zaakwaarnemer van Vos op zijn bericht op X. “Met Sven Mislintat hadden we de afspraak dat er een plan was met Silvano en dat op zijn plek geen nieuwe spelers van buiten zouden komen. We waren onaangenaam verrast dat dit toch gebeurde.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vervelend voor Vos, maar simpelweg (nog) niet goed genoeg dus er moest gewoon wat bij. Mannsverk deed het e erg goed in Noorwegen en daar heb ik ook meer vertrouwen in dan in Vos.

Wel zou ik als Vos zijnde eens nadenken over mijn eigen zaakwaarnemer..

17 mei 2024 om 19:49

Als dat met hem is afgesproken is dit alsnog gewoon absoluut niet chique gedaan door Mislintat / Ajax

17 mei 2024 om 20:00

@EredivisieAjax

Misschien niet chique, dat helemaal eens. Alleen moet het ook zakelijk bekeken worden als club zijnde. Bij Madrid zit een Perez die simpelweg afscheid neemt van grote iconen. Zowel Casillas, Ronaldo, Ramos etc waren allemaal verontwaardigd. Toch staat Perez met Real weer in de finale..

Is het netjes? Zeker niet.
Is het zakelijk? Dat wel

17 mei 2024 om 21:07

Zakelijk zijn betekend ook eerlijk zijn. Hij had ook kunnen zeggen dat hij nog niet goed genoeg is voor het eerste elftal, dat hij het met invalbeurten moet doen en zo moet groeien

17 mei 2024 om 21:23

Hoe je het ook wendt of keert is het ook een teken dat Mislintat Vos dan verkeerd had ingeschat. Een beetje TD spreekt na het inzien van die fout de speler aan dat de situatie veranderd is.

17 mei 2024 om 19:54

Dat is niet zozeer zijn punt. Het gaat erom dat beloftes niet nagekomen zijn. Als Mislintat Vos niet goed genoeg vond, kon hij dat natuurlijk ook tegen hem zeggen of hem uitlenen aan een andere club

17 mei 2024 om 20:02

@Andres13,

Tja, ik hoor Vos ook niet over de beloftes van zijn eigen zaakwaarnemer die vrolijk nog een concurrent brengt..

Alles bij elkaar is het gewoon zakelijk, en dat is hard en soms niet netjes.

17 mei 2024 om 20:04

De zaakwaarnemer doet zijn werk. Van Kooperen kan de slechterik zijn zodat Vos zelf gewoon met iedereen bij de club door één deur kan. Daar heeft Raiola ook jarenlang zijn boterham mee verdiend.

17 mei 2024 om 20:10

@Misseva88

Zeker, hij word eerst boos op Ajax (terecht) om zijn cliënt (Vos) te beschermen. Goed gedaan!

Om een half jaar later een concurrent voor zijn eigen cliënt te halen en doen alsof ze neus bloed…

Is zo een man dan de geschikte zaakwaarnemer voor Vos?

“Je handelt weleens uit emotie”, doelde de zaakwaarnemer van Vos op zijn bericht op X.

Ik kan het begrijpen als je een keer vloekt of zelfs fysiek agressief wordt. Maar bewust een bericht plaatsen op X lijkt me juist heel doordacht, zeker in een tijd waarvan je weet dat iedere scheet altijd opgeslagen blijft op het internet. Zitten toch wat handelingen tussen voordat het bericht echt online staat.
Maar goed, zal wel aan mij liggen.

Als je houten klaas Mannsverk niet uit de basis kan spelen dan moet je je toch afvragen of je nog toekomst hebt bij Ajax.

17 mei 2024 om 21:49

Of hij krijgt gewoon nauwelijks kansen?

17 mei 2024 om 23:15

Laten we het hopen. Dat Mannsverk een Ajax-shirt draagt en doorgaans in de basis staat vind ik echt een schande.

Ik krijg een deja vu bij dit bericht. Oude wijn in nieuwe zakken. Nog even en dan herinneren de mensen alleen maar wat Sven fout heeft gedaan.

17 mei 2024 om 21:29

Heeft hij iets goed gedaan dan? 😂 De transfer van Ramaj wellicht.

Het bleek op dat moment dat er kwaliteit bij moest op het middenveld dus dat de belofte gebroken werd vind ik niet heel raar.
Wat ik wel raar vind is dat er door Mislintat gekozen is om er nóg iemand bij te halen die nog alles te bewijzen heeft. Er waren alleen maar jonkies plus VD Boomen die nog alles op het Ajax niveau te bewijzen had. Ik snap niet dat je dan op de laatste dag weer gaat voor iemand die ook moet wennen aan een ander niveau en alles te bewijzen heeft.

17 mei 2024 om 21:25

Het was zeker niet raar om er kwaliteit bij te halen, wel (als dat echt zo gegaan is) om die belofte te doen. Voor mijn gevoel is dat niet specifiek iets van Ajax of Mislintat maar eerder regel dan uitzondering in het voetbal dat zo'n belofte heel snel weer verbroken kan worden, maar netjes is het niet.

Doe die belofte dan niet, of zeg dat iemand een kans gaat krijgen maar dat er nog iemand voor de concurentie in de groep bij gaat komen en dat de beste zal spelen.

Uiteindelijk gewoon een logische beslissing ondanks de belofte, Vos op 6 is het gewoon niet, zou wel een goede 8 kunnen worden.

Je moet een speler ook niet zo'n belofte doen. Je bent bezig met topsport, niet met een hobbyclubje. Als je een speler kunt halen die beter is dan de speler die je al hebt voor die positie, dan moet je dat natuurlijk altijd doen.

Ach, dat is diezelfde Mislintat die aan Steijn de belofte deed dat ze samen en met de hoofd scouting nieuwe spelers zouden zoeken, om vervolgens zelf met een hoop troep uit zijn eigen stal aan te komen.

'Dat was wel even schrikken'. Nou stuur Silvano Vos maar meteen naar de KKD, want die is absoluut niet gemaakt voor een topclub haha.

Wat ik toxh vooral het idee heb bij de Ajax jeugd, is dat er daar totaal geen zin van realiteit is.
Misehouy die verwacht betaald te worden als een fullprof
Deze uitspraken
Hato die op handen wordt gedragen, maar een heel jaar heeft lopen schutteren..

Er wordt nergens een spiegel voorgehouden, wat je gewoon nodig hebt als topclub. In de top moet de wereld hard zijn en de mensen die er moeten presteren ook.

Het hangt er een beetje vanaf hoeveel tijd er zit tussen die 'belofte' en het aantrekken van Mannsverk. Als inmiddels duidelijk was geworden dat er toch iemand bij moest omdat het aanwezige potentieel tegenviel, dan is het gewoon een kwestie van nood breekt wetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren