Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Xavi draait 180 graden en wil tóch aanblijven als coach van FC Barcelona’

Laatste update:

Xavi is van gedachten veranderd en wil tóch aanblijven als hoofdtrainer van FC Barcelona, zo beweert Xavi Torres van TV3, de belangrijkste televisiezender in Catalonië. Mogelijk hoeft de clubleiding van de Spaanse topclub dus niet op zoek naar een nieuwe trainer voor na de zomer.

Xavi leek eerder vastbesloten over zijn toekomst. Tijdens een persmoment maakte de oefenmeester bekend na het seizoen te stoppen als oefenmeester van los Azulgrana.

"Ik zal Barcelona in juni verlaten", zo was hij na afloop van de nederlaag tegen Villarreal (3-5) stellig. "Er is geen weg terug. Het is tijd voor verandering. Als Culé denk ik dat het tijd is om te vertrekken."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Ik heb vandaag met het bestuur en de club gesproken. Ik vertrek op 30 juni, dat is beter voor de club. Mijn besluit verandert uiteraard niets aan mijn inzet, want ik zal alles blijven geven in de komende vier maanden."

Nu lijkt Xavi toch te twijfelen aan die uitspraken en wenst hij toch te blijven bij de club. Of dat ook gaat gebeuren, lijkt vooral de beslissing van Joan Laporta, de president van de club. Laporta sprak eerder publiekelijk al eens zijn steun uit aan clublegende Xavi.

De president zou echter toch enkele twijfels hebben over de kwaliteiten van Xavi als trainer, zo weet Diario AS te melden. De oud-middenvelder is bezig aan zijn derde seizoen als trainer en lijkt deze af te sluiten zonder een prijs te winnen.

Bovendien vermoedt de president dat de sfeer in de kleedkamer geleden heeft onder zijn 'emotionele' en vroegtijdige afscheid. Zodoende zal Laporta steun moeten vinden voor het aanblijven van Xavi, wiens contract nog doorloopt tot medio 2025.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De 180 graden draai was dan ook Xavi’s specialiteit in het veld

Nee maar waarom dan zo’n grote show maken van zijn vertrek? Zeg dan gewoon “ik weet het niet, de club en ik denken er nog over”.

Na die aankondiging heeft Barca wel beter spel laten zien, jeugdspelers meer kansen gegeven en ook meer punten gepakt toch? Tenminste, dat las ik ergens.

Zou wel grappig zijn als Xavi nog een jaar blijft. Toch een legende! En doet het lang niet zo slecht als iedereen zegt. De selectie van Real is gewoonweg veel meer in balans, uitgebreider en met meer kwaliteit(en).

Enige wat jammer is, is dat er amper geinvesteerd kan worden door Barca.

Lewa is toch een aardig oude man aan het worden en voorin vind ik het nou niet top qua kwaliteit.

Yamal is exceptioneel. Roque is voor veel geld gehaald, maar ik heb daar nog niet veel van gezien.
Raphinha ook voor enorm veel maar vind hem erg wisselvallig.

Ferran speelt amper en vind ik het geld ook niet waard. Felix speelt ook niet alles en is gehuurd...

24 april 2024 om 11:03

Hij doet het zeker niet slecht, maar zijn gedrag begint wel stuitend te worden.

24 april 2024 om 11:28

Het grootste probleem is het gedrag dat hij vertoond buitenom het voetballen. Het lijkt alsof Barcelona niet wil inzien dat ze niet meer bij de beste clubs hoort en even een stapje terug moet doen.
Xavi schopt tegen alles aan en het ligt aan alles en iedereen behalve Barcelona zelf.

Aankomende jaren zal de selectie ook zeker niet sterker worden gezien ze een paar oud gediende hebben rondlopen en weer te veel is uitgegeven en opnieuw bezuinigid moet worden.
De vraag is dan of je dat met Xavi wilt doen of met een trainer die in ziet dat de club even niet mee kan doen om de grootste prijzen en niet net als de directeur overal tegenaan schopt.

Hij is verder zeker wel een goede trainer, daar zal het niet aan liggen.

24 april 2024 om 11:54

Ah ja. Ik volg het Spaanse voetbal niet zo, maar zag alleen paar keer voorbij komen dat sinds hij aangegeven heeft te vertrekken, het een stuk beter ging.

Daarnaast krijgen spelers als Cubarsi en Yamal veel minuten o.a. en zit ook zo'n Fort en een Guiu er meer tegen aan geloof ik. Leuk om te zien.

De basis ligt er wel, maar sommige spelers zijn te min en/of te oud aan het worden zoals o.a. een Gundogan & Lewa bijvoorbeeld.

Buiten het veld om krijg ik weinig mee van Xavi, daar volg ik hen te weinig voor.

Als ik xavi zo naast het veld tekeer zie gaan als tegen psg, heeft die erg veel stress. Ik snap dat je je geliefde barca wilt helpen, maar denk aan je gezondheid. Gaat per 5.44 duels op de bon als trainer

Alsof niemand dit zag aankomen. Eerst groot praten en nu met de staart tussen de benen terugkomen.

Wat mij betreft mag hij zeker aanblijven, vooral als er geen betere haalbare kandidaat beschikbaar is. Marquez voor de groep gooien is voor mij achteruitgang tegenover Xavi.

Echter dient er wel een serieuze kritische oefening gemaakt te worden in het tussenseizoen. Xavi en Deco moeten aan de tafel om wat veranderingen teweeg te brengen. Ook in het technische staf moet het één en ander veranderd worden, het zou goed zijn om een tweede assistent naast Xavi's broer te brengen en liefst iemand van buitenaf.

Daarnaast dient Xavi echt de klik te maken tussen op en top Culer zijn en coach van dit FC Barcelona. Je kan je echt niet gedragen als een ultra langs de lijn, die heeft dit seizoen veel te veel rode kaarten gekregen.

Wat versterkingen betreft, 1 pivot van wereldklasse als het mogelijk lijkt (financiëel zou Barcelona terug naar 1/1 regel mogen) en een linksbuiten wat mij betreft is dat Nico Williams. Nike zou een premie van 100 miljoen uitbetalen bij het verlengen van het contract , ze zijn daar over de laatste details aan het onderhandelen.

24 april 2024 om 11:06

Xavi heeft gewoon betere assistenten nodig. Zelf zit ik te denken aan types als Puyol of Marquez. Legendes die de achterhoede scherp weten te houden, want dat valt mij dit seizoen toch wel echt heel negatief op. Ook zouden dergelijke assistenten grinta mee moeten brengen want ook daar ontbreekt het er gewoon naar. Zo'n tegenvallende rode kaart is iets wat kan gebeuren, maar dan moet je als team die voorsprong tot in het extreme zien te verdedigen. En dat gaat echt niet lukken als je coach meteen een oerstomme rode kaart pakt en zijn broer het team verder laat coachen.

24 april 2024 om 11:25

Volledig mee eens, alleen lijkt Puyol zich echt niet te richten op een job als coach. Die reist de wereld rond met zijn model en gaat links en rechts wat padellen en golfen :D.

24 april 2024 om 11:49

@FCBInsider1899

Volledig mee eens Nico Williams is echt heel hard nodig hoop echt dat die voor Barca tekent, heeft ook een afkoopclausule van 50 miljoen Barca moet hem goed overtuigen om voor ons te spelen.

Heb net ook gelezen dat Bernardo Silva deze zomer City wilt verlaten voor Barca. Lijkt mij ook een uitstekende aankoop dan hoeven we niet steeds met onze 16 jarige jongeling Lamine steeds te spelen.

24 april 2024 om 11:55

Bernardo lijkt mij dan meer voor het middenveld te komen toch?

Raphinha en Yamal zijn de rechtsbuitens wat mij betreft toch? Ook al speelt Raphinha vaker van links, is hij toch minder goed.

Verder: waar wil Barca Bernardo & Nico van betalen?

24 april 2024 om 12:04

@glennn

Dit jaar is 859 miljoen euro omzet gedraaid , ondanks een seizoen in Montjuïc en zonder economische hefbomen te gebruiken.

Daarnaast is er elk jaar een transferbudget begroot waardoor ze dit kunnen gebruiken + de verkoop van spelers + onverwachtse inkomsten zoals de 100 miljoen die Nike aan Barcelona beloofd heeft.

La Liga gaat blijkbaar volgens de Spaanse media het licht op groen zetten voor Barcelona om de 1/4 regel af te schaffen (voor elke euro die binnenkomt, mochten ze maar 25 cent uitgeven).

24 april 2024 om 12:07

@GLENNN

Bernardo kan idd prima op het middenveld maar wordt toch echt gehaald als vleugelaanvaller, Daarnaast is Lamine nog altijd 16 he daar willen we geen risico meenemen kijk wat er met Ansu Fati is gebeurd bijvoorbeeld.

Ik denk dat Barca gewoon weer een deel van hun tv-rechten gaat verkopen om zo weer geld binnen te halen. En hun sponsor Nike gaat Barca veel meer uitbetalen.

24 april 2024 om 12:20

Wat? Je denkt dat Barcelona tv rechten gaat verkopen? Hoe kom je daar nou weer bij? Nadat je gister zei dat Bartomeu “sowieso het bod van 200 miljoen op Yamal had geaccepteerd” kom je nu alweer met iets wat nergens op gebasseerd is.

24 april 2024 om 12:26

@pedri16

Hoezo dat dan?

24 april 2024 om 12:31

Waaruit blijkt dat Barcelona Tv rechten gaat verkopen? Als ze iets niet moeten doen is het dat, en dat gaan ze ook echt niet weer doen. Dat was een absolute noodgreep door corona.

Verder zou Bartomeu het bod op Lamine eerder niet accepteren. Geen idee waar je dat vandaan haalt. Als Bartomeu iets graag wilde, was het een nieuwe superster onder zijn bewind zien groeien naar de top. Hierom haalde hij ook “galacticos” als Coutinho, Dembele en Griezmann. Hierdoor verhoogde hij elk jaar Messi’s salaris. Omdat hij doodsbang was dat Messi weg zou gaan onder zijn bewind.

24 april 2024 om 15:19

Wilt Nico wel naar Barca? het lijkt er ook wel op dat die heel trots is om samen met zijn broer te kunnen spelen. Barca heeft wel echt dringend een nieuwe linksbuiten nodig en eigenlijk ook een nieuwe spits als die Roque niet goed genoeg blijkt te zijn.

Het zou beter zijn voor het voetbal als Xavi bij Barca vertrekt. Of ja, dan hoeven we iig minder vaak te lezen dat iets beter is voor het voetbal..

Niet gemeen bedoeld, oprecht. Maar er is hier maar een winnaar als dit waar is en dat zijn wij, Real Madrid. Ik ben in ieder geval enorm blij met dit nieuws, mocht het waar zijn (ik hoop het!).

Laporta en Xavi lijden allebei aan wanen en hebben allebei een enorm gebrek aan zelfinzicht en de een is allergischer voor kritiek dan de ander. Dat zijn allemaal aspecten die een club als Barca niet goed doen. Moet je je eens voorstellen dat onze Perez niet veeleisend zou zijn en bij het minste en geringste Altijd naar externe factoren wijst... tja dan had het er niet al te best voor ons uitgezien. Ook al win je een CL back-to-back... als je niet presteert is het bij Perez even goede vrienden maar clubbelang staat boven alles.

Ondanks onze rivaliteit gun ik Barca fatsoenlijk bestuur en een trainer die de harde waarheid onder ogen durft te zien en zijn jongens op gebreken en fouten durft te wijzen, want alleen dan wordt je beter.

24 april 2024 om 11:24

@unbeliebeble

Dat weet je niet hé, ik denk dat er sowiso wel een kritische oefening gaat gemaakt worden naar dit jaar want dit hadden ze allebei niet verwacht. CL-kwartfinale was de enige doelstelling die wel behaald werd , echter zat er ook hier zoveel meer in en dat is ook weer niet gebeurd.

Mochten ze zich herbronnen en alle neuzen aan de juiste kant opkrijgen, wat kleine wijzigingen doen zowel in de technische staf als in het spelersmateriaal, dan kunnen we best wel concurreren met Real hoor. Dat hebben we afgelopen zondag in ieder geval ook gezien.

Real zal Mbappé binnenhalen, Endrick komt erbij en links en rechts zullen misschien nog talenten bijkomen. Daar is het stabiel en rustig, daar ontbreekt het momenteel bij ons wel aan.

24 april 2024 om 11:37

Hoe ga je je elftal versterken zonder geld? Er moet zelfs, zover ik begreep 100 miljoen binnen komen aan transfergeld om rond te komen voor het nieuwe seizoen. Dan lijkt mij dat je geen geld hebt om transfers binnen te halen.

Je neemt, denk ik de geleende spelers ook niet over gezien ze weinig toevoegen, maar die moet je dus ook weer vervangen voor andere spelers om nog enigszins een brede selectie te houden.
Het is te hopen dat je Frenkie zijn salaris kwijt raakt, dan kan je wellicht 2 spelers transfervrij halen met het salaris van Frenkie alleen. Wellicht ook Lewandowski, die verdiend ook enorm veel maar ook daarvoor geldt, je moet hem nog wel vervangen voor iemand anders met exceptionele kwaliteiten. Een spits transfervrij halen met dezelfde kwaliteiten is moeilijk. En de vraag blijft, willen die 2 spelers wel vertrekken? Ze zitten qua salaris goed.

Real gaat zoals je aangeeft dik versterker en de mindere posities sterk(er) bezetten. Die gaan met Davies, Endrick en Mbappe en eventueel een CV als versterkingen er goed op vooruit.

24 april 2024 om 12:01

De situatie is idd heel complex. Een verkoop van een sleutelspeler lijkt me onvermijdelijk. Het liefst hoop ik dat Frenkie en Raphinha voor de hoofdprijs worden verkocht. Verder zou je ook nog wat geld kunnen ophalen met de verkoop van Riad, Garcia, Dest (al is hij momenteel zwaar geblesseerd), Romeu en Ferran Torres. De vraag is echter hoeveel interesse er in deze spelers zal zijn.

Laten we hopen dat hij voorgoed stopt anders zitten we weer met dat constante gejammer van hem. Als voetballer een hele grote maar als trainer een heel klein, naar mannetje.

Sinds hij had aangekondigd dat hij zou stoppen viel was de druk op hem een stuk lager. De media zat niet meer zo strak op hem, en dat zag je aan het spel en de resultaten. Dat hij nu wilt blijven snap ik dan ook, alleen moet hij wel snappen dat de media weer erg veel over hem gaat schrijven dan.

Goed nieuws voor Real Madrid dus. Laporta en Xavi een duo die alleen maar andere factoren de schuld geven in plaats van hun eigen ploeg. Zegt genoeg dat ze in 5 dagen twee identieke goals tegenkrijgen met Dembele en Vazquez. Dan hebben ze dus helemaal niets geleerd. Daarnaast pakt hij zoveel rode en gele kaarten. Een opgefokte trainer is die elke keer langs de zijlijn. Ook speelde Barcelona pas aardig voetbal omdat Xavi zijn vertrek aankondigde en zo de druk van de media wou ontwijken. Tja dat gaat volgend seizoen natuurlijk niet gebeuren. Mag hopen dat die dan niet weer een persconferentie gaat geven over dat hij gaat vertrekken.

Xavi was een fantastische voetballer één van spanje beste ooit. Als trainer is het maar een zielige trainer die zich als een respectloze idioot gedraagt en meer gele en rode kaarten heeft dan in zijn hele voetbal loopbaan.
Toen hij het zinkend schip zag in januari was hij de eerste die er uit wilde stappen , het was dus veel aandacht vragen bij spelers , supporters en bestuur.
Barcelona kan geen nieuwe trainer vinden voor het nieuwe seizoen alle trainers die ze op het oog hebben zijn niet beschikbaar en ze vinden marquez er nog niet klaar voor.
Dus hij zal wel bijtekenen.
Maar wilde hij überhaupt wel weg ?

Als Madrid fan ben ik superblij met dit nieuws!

Met deze selectie en financiële situatie gaat Barca ook niet voor prijzen spelen.
Dat is gewoon de realiteit.

De aankomende jaren zal Laliga maar ook Europese competities gedomineerd gaan worden door Real Madrid die een hele sterke en jonge selectie heeft.

24 april 2024 om 12:07

Ik moet het nog maar zien of Real in eigen competitie echt gaat en kan domineren. Misschien met Alonso als coach, maar zeker niet met Ancelotti. Er is ook een reden dat Real veel meer succes in de CL heeft. Dat komt namelijk door de ietwat opportunistische speelwijze. In de nationale competitie heb je daar toch wat meer last van.

24 april 2024 om 12:26

Dat Real gaat domineren lijkt me duidelijk. Real Madrid is dit seizoen “gewoon” op weg naar 90 punten. Waarom zou een Mbappe erbij ineens zorgen dat je significant minder punten gaat behalen? Lijkt me eerder dat je wedstrijden alleen maar makkelijker gaat winnen.

Stel Laliga was in de breedte heel sterk, dan kon je nog zeggen dat je met Davies en Mbappe spelers haalt die defensief minder toevoegen. Dus dat je het lastig krijgt in sommige wedstrijden door het gebrek aan meeverdedigen. Echter zijn teams als Valencia, Sevilla, Betis, Atletico, Villareal en ook wijzelf allemaal in niveau weggezakt.

24 april 2024 om 12:45

Omdat dat in het verleden ook niet het geval was. In theorie zou Real idd moeten kunnen domineren, maar als ik naar de gegevens uit het verleden kijk vind ik dat niet meteen iets wat zo vanzelfsprekend is. We hebben het hier over 38 competitiewedstrijden. De door jou genoemde subtoppers zijn idd qua niveau wat gezakt, maar in een onderlinge wedstrijd zijn de drie punten echt nooit gegarandeerd. Wedstrijden in Mestalla, Benito Villamarin, Sanchez Pizjuan zijn allemaal wedstrijden waar van alles kan gebeuren. Daar moet je als titelkandidaat echt met 100 procent concentratie naartoe. En juist dit zie ik toch wel vaak als valkuil voor ploegen die overlopen van de kwaliteit. Daarnaat heeft Atletico toch ook al tot twee keer toe bewezen dat ze met veel minder materiaal kampioen kunnen worden. En dan hebben we het over een ploeg die eigenlijk de bal niet eens wil hebben.

24 april 2024 om 13:09

Ik heb het overigens over de korte termijn. Ik denk dat we volgend seizoen niet meekunnen met het niveau van Madrid. De enige reden dat een team als die van hen niet presteert, is gemakzucht en ego’s die botsen. Echter heeft Real Madrid met Bellingham, Camavinga, Valverde spelers die echt nog nooit in hun leven een teken van gemakzucht hebben laten zien. Spelers die altijd 100% geven. Een Mbappe, maar ook een Vinicius wil nog wel eens een snipperdag nemen, maar de kern daarachter? Dat vind ik allemaal behoorlijke “machines” in de zin van: ze zijn altijd stabiel. Zowel in niveau als in concentratie.

Over twee seizoenen kan het zomaar anders liggen, stel je haalt ineens een Wirtz binnen in 2025. Je haalt een topspits (Roque is geen top dan vermoed ik) en een Rodri is ineens klaar bij City en wilt terug naar Spanje. Dan sta je er ineens compleet anders voor.

Maar voor nu, komend seizoen, verwacht ik dat Real vrij eenvoudig de titel prolongeert. Natuurlijk laat ik me graag verassen en hoop ik dat Barcelona kampioen wordt, maar ik vind het niet realistisch om die verwachting te hebben.

24 april 2024 om 13:24

idd, voor Real Madrid heeft de Champions League prioriteit, in eigen land is top 4 eindigen voldoende. Natuurlijk is kampioen worden mooi, maar dat is niet het belangrijkste. En dus maken Atletico en Barcelona gewoon kans. Hetzelfde zie je met Bayern en PSG, minder scherpte in eigen land.

Geweldig nieuws voor Madridistas!

Het lijkt erop dat Xavi gewoon een act heeft opgezet om de jongens weer scherp te krijgen. Lukte ook wel deels, maar daarna zakte de boel weer in elkaar.

Mooi dat Xavi blijft en goed nieuws voor Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren