Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip heeft geen plek voor Van den Boomen in basis Ajax

Laatste update:

De opstelling van Ajax voor het duel met Excelsior is bekend. Branco van den Boomen is zijn basisplaats kwijt. Trainer John van ‘t Schip kiest voor een 4-3-3-formatie, wat Anton Gaaei zijn basisplaats kost. Jordan Henderson leek op tijd fit, maar is er niet bij. Hij zit ook niet op de bank. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 21:00 uur en is te zien op ESPN 1.

Gerónimo Rulli staat onder de lat bij Ajax. De Argentijn is de vervanger van de nog altijd geblesseerde Diant Ramaj. De backposities worden bekleed door Devyne Rensch (rechts) en Jorrel Hato (links), terwijl het centrum bestaat uit Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan.

Centraal op het middenveld starten Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirovic. Henderson, die fit genoeg leek voor het duel met de Kralingers, is er nog niet bij. Kenneth Taylor is de nummer 10 van dienst, terwijl Mika Godts, Brian Brobbey en Steven Bergwijn de voorhoede vormen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ajax heeft, zeker gezien het relatief gunstige programma, goede papieren om plek vijf te veroveren. De vierde plaats is ook nog mogelijk, maar is gezien de zeven punten achterstand op AZ tevens onwaarschijnlijk. Voor Van 't Schip is de opdracht duidelijk. "Ik verwacht woensdagavond een wedstrijd die we gaan winnen", blikte de oefenmeester vooruit op de clubkanalen.

"We moeten daarin wel oog houden voor een Excelsior met goede spelers. We moeten zorgen dat we goed staan, durven aan de bal en spelen zoals in de tweede helft tegen FC Twente." Ajax boog in de tweede helft een 0-1 achterstand om (2-1).

"Elke tegenstander speelt in deze fase voor iets. Tegen degradatie, Europees voetbal of play-offs en dat zal tot het einde zo blijven. Voor ons maakt het niet uit: we spelen voor onszelf." Voor Ajax is de recente bekerwinst van Feyenoord gunstig. Bij een vijfde plaats stromen de Amsterdammers de tweede voorronde van de Europa League in en ontlopen ze de Conference League-play-offs. "Het is alleen gunstig als je vijfde eindigt. We moeten gewoon zorgen dat we niet in de play-offs hoeven te spelen", weet Van 't Schip.

Excelsior


Bij Excelsior heeft men te maken met een ander soort druk. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat nu nog op de veilige vijftiende plaats, maar met slechts één punt voorsprong op RKC Waalwijk en vier wedstrijden te gaan is handhaving allerminst zeker. Wel boekten de Kralingers in de vorige speelronde een cruciale en uiterst overtuigende zege op mede-degradatiekandidaat FC Volendam (4-0).

Verdediger Redouan El Yaakoubi blikte tegenover Excelsior TV vooruit op de krachtmeting met Ajax, dat volgens hem, ondanks het slechte seizoen, over genoeg kwaliteiten beschikt. "Kijk maar naar jongens als Bergwijn en Brobbey, dus daar moeten we ons tegen wapenen. We moeten starten met de wil om te winnen en het samen te doen. Dat gaan we proberen op de mat te leggen en dan hopen we er in ieder geval een leuke pot van te maken."

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Mannsverk, Tahirovic, Taylor; Godts, Brobbey, Bergwijn.

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Benita, Horemans, El Yaakoubi, Zagré; Baas, Sandra, Goudmijn; Sanches Fernandes, Duijvestijn, Lamprou.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bekijk Ajax - Excelsior live op ESPN via Ziggo!

Ajax - Excelsior:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ziet iedereen toch in Taylor? Ik vind hem echt zo niet goed, hij moet altijd spelen lijkt het.

24 april 2024 om 19:55

Niet goed, maar alsnog beter dan de rest. Vorige week de beste man op het veld, dus niet raar dat hij vandaag weer mag starten.

24 april 2024 om 20:47

@spursfan96 hij was inderdaad de beste vorige week. Maar als die logica hanteerd, dan had hij al lang op de bank gemoeten... Hoevaak is hij een van de mindere.

24 april 2024 om 19:55

De rest van de keuzes is ook niet beter dus dan speelt Taylor, het is ook niet mijn favoriet maar van Branco wordt je ook niet warm

24 april 2024 om 19:57

Taylor was tegen Twente nog de beste man op het veld

24 april 2024 om 19:58

Hij is gewoon de beste optie op 10 momenteel. Speelt overigens de laatste paar wedstrijden (op 10, niet geheel ontoevallig) gewoon uitstekend.

24 april 2024 om 20:45

@sanderr

Hij speelt 1 helft tegen Twente goed, en nu heeft hij de afgelopen paar wedstrijden uitstekend gespeeld? May I remind you dat de 2 wedstrijden die Ajax voor Twente speelde het 6-0 verlies tegen Feyenoord en de 1-1 thuis tegen GAE waren?
Ik heb daarin alles behalve een uitstekende Taylor gezien. Dus doe nou niet dat overdrijven.

Sowieso speelde hij die wedstrijden als wingback. Niet als 10.

24 april 2024 om 21:02

Feyenoord uitgesloten inderdaad. Die had ik even uit mn geheugen gewist haha (enige pot dit jaar die ik niet live heb gezien ook omdat ik in het buitenland zat). Tegen GAE en PEC speelde Taylor ook prima vond ik, al was dat beide vanaf links inderdaad. Tegen Twente man of the match, niet slechts een goede helft. En nee, Taylor is absoluut geen geweldenaar ofzo en normaliter zou hij geen basisspeler moeten zijn met zijn kwaliteiten, maar we hebben momenteel nou eenmaal niks beters.

24 april 2024 om 20:07

Ik ben blij dat hij vanaf 10 mag spelen, zijn beste positie. Hopelijk laat hij het vanavond ook echt zien. Overigens vind ik de keuze om van van den Boomen te passeren niet eens zo gek

24 april 2024 om 20:08

Speelt overigens wel goed de laatste 2 wedstrijden

24 april 2024 om 20:46

Ohja? Tegen Feyenoord was hij goed? Moet ik even gemist hebben dan, of bedoel je soms de 1-1 thuis tegen Gae?

24 april 2024 om 20:58

Je hebt gelijk hoor. Taylor heeft veel vaker echt slecht gespeeld dan goed.
Overall heeft Taylor gewoon matig gespeeld.

24 april 2024 om 21:08

Tegen GAE speelde hij inderdaad goed ja. Dat je in de blessuretijd de 1-1 tegenkrijgt en daardoor punten verliest heeft daar verder niets mee te maken.

24 april 2024 om 20:20

Ik ben ook niet kapot van Taylor, maar die is toch echt beter dan Boomen, die vind ik echt erbarmelijk slecht

24 april 2024 om 20:34

@David
Aankopen van die duitser allemaal rotzooi en jij vraagt je af waarom Taylor speelt.
Daarbij doet hij het naar behoren en is de enige middenvelder die volgend jaar een plek in de selectie verdiend.

Tegen Excelsior thuis mag je toch wel gewoon met van Boomen starten wat mij betreft. Nee lekker 2 verdedigende middenvelders opstellen.. Wat is het ook een schijterd die John.

24 april 2024 om 20:08

Tahirovic is geen verdedigende middenvelder. Niemand weet wat voor type hij wel is, maar verdedigend is hij niet.

24 april 2024 om 20:28

Meer een fysieke box to box speler toch?

24 april 2024 om 20:50

Harry Spotter?

Dit worden gewoon drie punten, let maar op.

Overigens, wat is het toch met die kleding van ajax dit seizoen? Is dat een verwijzing naar Shawshank redemption? En zit ajax dan nu nog in de gevangenis, of zijn ze op dit moment al in het riool? Vragen, vragen...

24 april 2024 om 20:05

Ja dat zijn nu echt onze problemen dit seizoen hoor, de kleding.

24 april 2024 om 20:29

Er staat gelukkig geen 1 op de das 😉

24 april 2024 om 20:34

Baard is volop aan het genieten het is hem gegund. Straks komen de 17 magere jaren weer.

24 april 2024 om 20:48

Toen ik dit typte stond het er echt niet hoor. Stond het alleen bij de wedstrijden van vandaag.

Belachelijk dat dit ten koste gaat van Gaaei.... ik had persoonlijk altijd gekozen voor Gaaei i.p.v. Rensch. Hopelijk trekt Taylor zijn vorm door en gaan we genieten van deze voorhoede die er prima uitziet overigens! Ben benieuwd

Geen idee waarom vd Boomen specifiek wordt genoemd in de titel, echt een speler van niets qua handelingssnelheid/fysiek die gaat Ajax gewoon weer verlaten komende zomer.

Op zich niet heel gek, toch? Een Nederlandse speler van 28 die nog nooit serieus in beeld is geweest bij Oranje kan eigenlijk ook geen basismateriaal zijn voor de traditionele Nederlandse top drie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren