Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Routinier van Ajax hangt voetbalschoenen na dit seizoen aan de wilgen

Laatste update:

Remko Pasveer hangt zijn keepershandschoenen vermoedelijk na dit seizoen aan de wilgen, zo schrijft Voetbal International woensdagochtend. De veertigjarige routinier loopt in de zomer uit zijn contract bij Ajax en is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer.

Ajax staat komend seizoen voor een behoorlijke transformatie in de keepersgilde, zo beredeneert VI in een analyse. Alleen eerste doelman Diant Ramaj lijkt verzekerd van een plek in de Amsterdamse selectie in september.

Pasveer vertrekt sowieso in de zomer. Zijn aflopende verbintenis gaat niet verlengd te worden. "De doelman lijkt zijn handschoenen na een fraaie carrière aan de wilgen te hangen", weet het voetbalmedium.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Pasveer kende inderdaad een fraaie carrière. Het hoogtepunt van de carrière kende de sluitpost vermoedelijk in het seizoen 2021/22. Toen schitterde hij namens de recordkampioen in de Champions League en wist Ajax, zonder een punt te verspelen, de poulefase te winnen.

Er werd tweemaal afgerekend met Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas. Vooral tegen de Duitsers maakte Pasveer grote indruk. Met enkele fenomenale reddingen was hij Erling Haaland die avond de baas.

Naast het aanstaande vertrek van Pasveer is ook een transfer van Géronimo Rulli zeer aannemelijk. Binnen de club wordt de Argentijn zeer gewaardeerd, schrijft VI, en mede daarom gunnen de Amsterdammers de goalie een overstap.

"Ondanks zijn status heeft Rulli zich zonder morren geschikt in zijn rol als reservedoelman, met slechts minuten in oefenduels of bij Jong Ajax. Ook zonder te spelen bleef hij zo van waarde, als een van de leiders in de groep. Nog een jaar op de reservebank is namelijk voor beide partijen onlogisch. Rulli wordt in mei 32 en Ajax is bereid mee te denken over een vertrek, ook omdat hij anders wel een heel prijzige bankzitter wordt."

Een, al dan niet tijdelijk, vertrek van Jay Gorter valt bovendien niet uit te sluiten. De jonge goalie, die onder Maurice Steijn nog een basisplaats had, kampt al enkele weken met een handblessure en lijkt door het aanblijven van Ramaj volgend jaar niet hoger te kunnen mikken dan een rol als tweede doelman.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zijn er niet veel die zo'n topseizoen keepen op die leeftijd. Voor mij voor altijd een held.

Prima. Had een uitstekend debuutseizoen bij Ajax, maar daarna werd het al snel pijnlijk.

24 april 2024 om 12:53

Nouja pijnlijk? Raakte vooral geblesseerd en is natuurlijk niet de keeper waar je jaren mee vooruit kon, maar heeft het gewoon altijd naar behoren gedaan. 40 is ook geen schande om te stoppen, zelfs als keeper. Pijnlijk vind het echter allerminst.

Het is ontzettend knap wat die gepresteerd heeft bij ajax. Nooit gedacht dat hij een belangrijke schakel zou worden. Ben benieuwd wie er toegevoegd aan de keepersgilde gaat worden. Zal denk ik logisch zijn weer een ervaren keeper erbij te zetten. Verder zou ik lunin ook een goede optie vinden van real, is vorig jaar ook al over gesproken. Erg talentvol

24 april 2024 om 08:57

Lunin is totaal niet realistisch, die heeft het hele jaar gekeept bij Real. Heeft ze meerdere keren geholpen. Dan had je hem 5 jaar geleden moeten halen. Voordat die naar Real ging.

24 april 2024 om 09:57

Idd maar die is straks weer 2e keeper daar

24 april 2024 om 09:05

Lunin heeft een waarde van 16 (!) miljoen euro? Je hebt net 10 miljoen uitgegeven voor Ramaj en 8,5 miljoen voor Rulli.

Sommige Ajax-Supporters leven echt nog in 18/19. Behalve dat Ajax helemaal geen geld meer heeft om zoveel geld voor de zoveelste keeper neer te leggen, is er ook geen enkele reden voor die jongen om naar Amsterdam te komen. Genant om te lezen soms.

24 april 2024 om 09:16

Hoezo zou er geen geld zijn? Er is afgelopen zomer meer binnengekomen dan uitgegaan, en de salarissen zijn ook omlaag gegaan. Tuurlijk, er waren geen CL inkomsten, maar het is allemaal napraterij wat mensen doen, zonder dat ook maar iemand weet wat er mogelijk is en niet.

24 april 2024 om 09:36

Ajax moest afgelopen winter al eerst verkopen voor Rijkhof gekocht kon worden. Daarnaast zal Ajax echt nog wel geld hebben, maar niet dusdanig veel dat je een keeper van deze bedragen kan halen.

24 april 2024 om 09:59

Grappig dat iedereen over lunin valt.terwijl het een suggestie was jezus hahaha

24 april 2024 om 11:10

Het scheelt dat zijn transfersom slechts 5 miljoen was. Houden ze toch nog 5 miljoen over....

24 april 2024 om 12:54

Ajax heeft 4,5miljoen betaald voor Ramaj wat door bonussen op kan lopen tot 10miljoen. Ajax moet bedragen boven de 5miljoen openbaar maken als beursgenoteerd bedrijf. Is destijds niet gedaan. Dus boven de 5miljoen kan het sowieso niet zijn.

24 april 2024 om 09:14

Ja joh Lunin, heb je nog zo'n goeie? Die is veel te duur bovendien staat hij bijna hele jaar in de basis bij Real. Waarom 15 stappen terug doen?

delusional

24 april 2024 om 09:58

Omdat die gewoon daar 2e keeper is als iedereen fit is daar. En bij ajax je wel de kans heb 1e keeper te zijn

24 april 2024 om 16:37

Dan zit er nog wel een aardig gat qua kwaliteit tussen Real en Ajax, waar die terecht kan. Zeker het Ajax van nu, wat met wat geluk EL gaat halen. Als Lunin geen 2e keeper wil worden (zie hem echt wel de strijd aangaan), komt die ergens bij een andere Europese club terecht welke CL speelt en in een top-4 competitie. Juist dat heeft hij afgedwongen in dit jaar bij Real. Dromen mag en normaal gesproken zijn dit buitenkansjes waar je voor moet gaan, maar dan vóórdat hij een jaar basis gespeeld heeft (en nog geen routinier is).

Prachtige kerel en goede keeper! Ik hoop dat ie behouden blijft als trainer. Dit is wel de mentaliteit die je als topclub nodig hebt

Basisplaats in de laatste wedstrijd tegen Vitesse zou dan wel mooi zijn. Of in ieder geval speelminuten.

24 april 2024 om 09:53

Ik mag toch hopen op een hele wedstrijd als de wedstrijd er niet meer toe doet

24 april 2024 om 10:20

Kans is vrij klein dat die wedstrijd er niet toe zal doen, denk je niet?

24 april 2024 om 19:08

Hoezo denk je dat? Naar boven hoef je sowieso niet meer te kijken. Naar onder sta je 1 punt voor op de nummer 6 en 3 of de nummer 7 met nog een makkelijk programma te gaan. Op papier dan natuurlijk. Dat de laatste wedstrijd er misschien niet toe zal doen is zeker realistisch te noemen

24 april 2024 om 20:41

Je geeft zelf het antwoord al. Je staat 1 punt voor op de nummer 6

24 april 2024 om 21:09

Met 3 wedstrijden te gaan tot speelronde 34 kan daar toch verandering in komen?

25 april 2024 om 09:08

Klopt, dan sta je misschien wel een punt achter op de nummer 5

Vergeet niet meer zo snel hoe hij de ballen van Haaland eruit hield in de CL. Toch een mooi eind van een carriere van een toch wel oude keeper zo bij Ajax.

Prima back-up geweest met één topseizoen!

Als Ajax zijnde zou ik Rulli en Gorter lekker verkopen. Ramaj op 1, met daarachter een transfervrije back-up. Bijvoorbeeld Barkas of Vaessen. Derde keeper Setford of Tom de Graaff. Geld wat je overhoudt kan in de andere posities geïnvesteerd worden

Zo'n Michael Brouwer van Heracles zou ook prima 2de keeper kunnen zijn bij Ajax toch? Doet echt niet onder voor Vaessen.

Ik hoop dat Ajax hem in ieder geval de laatste wedstrijd gunt van het eredivisie seizoen tegen Vitesse. Daarnaast heeft hij natuurlijk een mooie carrière gehad, en er schuilt misschien wel een goede keeperstrainer in hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren