Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil Dest behouden en klopt met ongebruikelijk verzoek aan bij FC Barcelona

Laatste update:

PSV staat voor een lastig dilemma inzake de definitieve overname van Sergiño Dest. De vleugelverdediger werd afgelopen week getroffen door pure pech en komt vermoedelijk pas volgend kalenderjaar weer in actie. Wat rest is de vraag of PSV de koopoptie in zijn contract licht. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV een 'ongebruikelijke' optie in gedachten: de prijs van de koopoptie drukken.

Er heerste geen enkele twijfel dat PSV de koopoptie in het contract - die zo'n tien miljoen euro bedraagt - van Dest wilde activeren. Alleen het salaris leek een potentieel struikelblok, daar Dest ook een buitenlands vertrek niet uitsloot.

Maar zaterdag, op de training, sloeg het noodlot toe voor de linksback. Hij maakte een rare beweging en scheurde zijn kruisband. Dit jaar komt hij waarschijnlijk niet meer in actie, waardoor PSV zich nu buigt over de te ondernemen actie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Er zijn verschillende scenario's denkbaar. Ten eerste kan PSV uit moreel oogpunt beslissen om Dest 'gewoon' over te nemen, zo schetst het regionale dagblad. "PSV heeft altijd aangegeven graag met Dest verder te willen en kan die woorden nu extra kracht geven door tijdens een dieptepunt in zijn carrière met een goed voorstel te komen."

Anderszijds kan PSV de stekker uit de samenwerking met Dest trekken, omdat medisch herstel lang duurt en er geen zekerheid is over hoe de speler terugkomt van de kwetsuur, en of dat gepaard gaat met tegenslagen.

"PSV loopt uiteraard een risico op het moment dat Dest langdurig wordt vastgelegd", schrijft Rik Elfrink. "Een geblesseerde speler kopen, is zeer ongebruikelijk. En zeker voor een bedrag van tien miljoen euro."

Daarom heeft PSV een derde optie in overweging: de koopoptie wel lichten, maar voor een lager bedrag. "Aannemelijk is dat Marcel Brands (algemeen directeur, red.) en technisch directeur Earnest Stewart gaan proberen om die prijs omlaag te krijgen."

Daarvoor is PSV uiteraard afhankelijk van FC Barcelona, de club waar Dest nog altijd onder contract staat. Zijn verbintenis daar loopt echter nog maar een jaar door. Nog een verhuurperiode is onlogisch gezien de contractduur én zijn blessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ongebruikelijk zeg. Een club die niet de hoofdprijs wil betalen en wat van het bedrag af probeert te onderhandelen. Ik had eigenlijk verwacht dat PSV 12 miljoen ging betalen ipv 10.

24 april 2024 om 10:02

Het is wel ongebruikelijk als er al een prijs contractueel is vastgelegd.

Barcelona moet blij zijn als Psv Dest overneeemt en zo kunnen besparen op salaris.

24 april 2024 om 09:40

Nee barca kan hem zelf het beste houden volgend jaar een nieuwe trainer en wellicht nieuwe kansen. Hij is aanvallender dan kounde en zo hebben ze 2 verschillende rechtsbacks.
Cancelo is beter op links dus die mag concurreren met Balde.

Mocht die niet op niveau terugkomen dan kan barca hem zelf nog verkopen

24 april 2024 om 09:47

Het grappige is dat ze natuurlijk in Catalonië een heel ander beeld hebben van Dest dan wij. Zij denken waarschijnlijk, die is mislukt bij ons en redde het wel in de mickey mouse league, daar waar wij bij PSV denken goed seizoen gedraaid en kan via omwegen nog weleens een topspeler worden.

Als PSV zich die warme club toont dan nemen ze Dest over van Barca ook voor 10 miljoen. Ik denk dat ze dan heus geen overmatig risico nemen want als hij niet top terug komt is hij als Amerikaans (voormalig) international goed te verkopen ook in Amerika. Als hij wel op kracht terug komt wat ik verwacht zal zo’n jongen alles doen om de club te belonen voor het vertrouwen win / win

24 april 2024 om 08:44

Waarom zouden ze dat doen? Het zal best een warme club zijn, maar het is ook gewoon een keiharde zakenwereld. Barcelona kan Dest nu alleen verkopen met een zware knieblessure, daarna loopt hij uit zijn contract. Logisch dat PSV hier dus over gaat onderhandelen.
Dat hij alles gaat doen geloof ik ook nog wel, maar hij zal niet de eerste zijn bij wie dit zo maar langer kan duren of een flinke invloed heeft op het niveau.

24 april 2024 om 09:04

Haha, wordt steeds gekker hier. Psv moet zich bewijzen als 'warme club' door niet te gaan onderhandelen en maar klakkeloos een bedrag betalen .

24 april 2024 om 09:24

Bizar dat een VZ account nog gewoon gratis is 😅

24 april 2024 om 09:04

In de afgelopen uitzending van zondag gaf Marcel Brands al aan dat ze hem hoe dan ook over wilde nemen, ongeacht de blessure. Het was voor de directie vermoedelijk al direct duidelijk dat het om een zware knieblessure ging aangezien het buiten een duel om gebeurde en hij direct klaar was. Toen Brands die uitspraak deed, was hij al goed op de hoogte van de ernst.

Wat Memphisdepay aangeeft ben ik het verder ook mee eens. Het zou dom zijn van PSV om het niet in de onderhandeling met Barca te gebruiken. Dat staat los van de aanbieding die ze Dest persoonlijk gaan doen.

24 april 2024 om 09:29

Het kan natuurlijk ook dat bijvoorbeeld Ajax gaat onderhandelen om Dest terug te halen. Ajax heeft goede banden met Barcelona dus is terug naar Ajax een zeer voor de hand liggende optie.

24 april 2024 om 09:41

Haha ja inderdaad, de vraag welk Europees toernooi je gaat spelen of met 100% zekerheid de CL in met een lekker draaiend team. Denk dat de keuze voor Dest snel gemaakt is...

24 april 2024 om 09:44

Dat lijkt me sterk. PSV is op dit moment ietwat sterker dan Ajax en heeft Amerikaanse invloeden wat Dest waarschijnlijk aantrekkelijk zal vinden.

Overigens vind ik het een goede zaak dat PSV Dest wil overnemen van Barca ondanks z'n blessure. Hij heeft veel betekend voor ons afgelopen seizoen is nog jong en je beste vrienden laat je gewoon niet vallen.

24 april 2024 om 10:33

@psvgek95

Dest is geblesseerd tot het einde jaar volgens de berichten. Dan speelt PSV ook geen CL meer. Dat speelt dus geen rol.

De keuze van Dest zal afhangen van het salaris dat hij kan verdienen. Niet voor niets schermt hij met het buitenland.

24 april 2024 om 10:43

Zowel in de oude als de nieuwe opzet zou PSV tot eind 2024 CL spelen. In de nieuwe opzet zelfs nog 2 gegarandeerde wedstrijden na de winterstop. Een kruisbandblessure/ herstel tot wedstrijdfit staat meen ik 9 maanden op. Ik deed er zelf 3 maanden over om weer rustig te kunnen hardlopen destijds met dezelfde begeleiding bij Topsupport die Psv'ers krijgen dus acht ik het best reëel dat hij begin 2025 weer inzetbaar is.

Ik denk dat de keuze/ strategie die Dest gekozen heeft voor zijn blessure anders is dan na zijn blessure. Een keuze die afhankelijk is van salaris, herstelmogelijkheden en perspectief. Lijkt me dat PSV daar goed in de wedstrijd zit gezien de financiële mogelijkheden en het herstellen in een vertrouwd team, met beleidsmakers die je kent.

24 april 2024 om 09:44

Jaaa laten we omdat we zo warm zijn maar even totaal onverantwoorde keuzes maken!

Barca is geen rijke club meer en daarom zal er denk ik niets van de prijs af gaan. Bovendien zal het herstel straks veel sneller zijn gegaan, zijn er genoeg clubs die Desr willen hebben; geblesseerd of niet.
Het enige dat zou kunnen als de termijn van herstel veel korter is dat de zaakwaarnemer af ziet van zijn fee.

Even een grapje
Heeft Smal hem al geappt?

24 april 2024 om 10:49

In de situatie die jij schetst zal hij hersteld zijn wanneer hij nog 6 maanden een contract heeft bij Barca en dus vrij staat om te onderhandelen met andere clubs. In de tussentijd betaald Barcelona zijn salaris van ~6mil. No way dat Barca én afziet van de transfersom en zijn salaris door wil betalen.

Mochten ze dat doen, zouden ze inderdaad aantonen of nu al geen rijke club meer te zijn of dat op korte termijn te worden haha.

24 april 2024 om 14:02

Aha, je geeft info die ik niet kende. Top

"psv klopt aan bij Barcelona" is dus eigenlijk "journalist denkt dat één van de drie mogelijkheden is, dat PSV gaat aankloppen bij Barcelona". Lekker stukje journalistiek weer dit Vz.

On: Ik zou, als ik PSV was, heel voorzichtig zijn met het langdurig vastleggen van een dure speler die het vooral moet hebben van zijn snelheid en atletisch vermogen, als deze er uit ligt met een zware blessure die juist die aspecten in gevaar brengt.

Tsja. Wellicht dat hij voor een miljoentje of 6 a 8 overgenomen kan worden, maar minder gok ik toch niet hoor.
Dest moet ook water bij de wijn doen. Dan zie ik het nog wel rondkomen.

24 april 2024 om 09:46

Voor 6 tot 8 miljoen staat ajax zelf op de stoep in Barca, water bij de wijn doen waarom? De beste man heeft laten zien de beste back van eindhoven te zijn en wellicht de Eredivisie. Psv is niet zijn jeugdclub en die is gekomen met de intentie zichzelf in de kijker te spelen. Ik geloof dat hij bij barca zeker mee kan komen zoals hij afgelopen jaar bij Psv heeft gespeeld.

Dest beslist zelf wat hij wilt doen nu lijkt het erop dat jij even beslist dat hij centjes moet gaan inleveren om bij jou clubbie te blijven maar waarom zou die dat doen.

Dit is een beetje een vrouw claimen je vriendin te zijn zonder het aan haar te vragen.

24 april 2024 om 09:55

Ten eerste: PSV is niet mijn clubbie.

Ten tweede: ik beslis helemaal nergens dat Dest dat moet doen. Maar als hij bij PSV wilt blijven, gaat hij niet komen voor zijn FC Barcelona salaris, simpel as that.

Ten derde: waarom zou hij salaris inleveren om bij PSV te kunnen spelen? Snap je dat niet? Hij is net kampioen geworden, mooie run in Europa gehad met die club en ze willen in hem investeren, terwijl hij zwaar geblesseerd is geraakt en er 8 a 9 maanden minimaal uitligt. Dat toont een bepaalde klasse ook van PSV, want je weet nooit of Dest ooit nog de speler van dit seizoen gaat worden.

En waarom zou Barca geen 2 miljoen van de vraagprijs afdoen? Ze hebben het geld nodig en met een niet fitte Dest hebben ze ook niks. Daar moeten ze alleen geld in investeren (salaris, revalidatiekosten etc). Dat levert ze niks op en het moet nog maar blijken of hij volgend jaar een soortgelijk bedrag oplevert en/of hij uberhaupt de oude Dest gaat worden? Lol.

Je laatste zin valt al teniet, doordat ik alleen al aangaf dat PSV en Dest niet mijn clubbie of speler zijn, lol.

En nee. Dest gaat echt niet in de (wereld)top meekomen als hij speelt zoals hij nu bij PSV speelt. Leuk, die paar potten Europees, maar een heel jaar constant spelen zie ik Dest op het hoogste niveau (nog) niet doen. Zeker niet bij Barcelona, waar spelers als Baldé, Koundé, Araujo (soms) en Cancelo spelen.

Denk dat Barcelona niet zoveel te willen heeft. Er zal geen enkele club buiten PSV zijn die zich melden voor een gebleseerde Dest tegen de tijd dat hij fit is, dan is hij vrij benaderbaar voor andere clubs. Dus mochten ze nog iets aan overhouden en wat ruimte in salaris inruimen dan moeten ze wel ingaan op het voorstel van PSV.

24 april 2024 om 10:02

Dat denk ik ook. Bovendien is dit ook niet zomaar een blessure. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die na zo'n blessure nooit meer het zelfde niveau hebben gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren