Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV gaat financieel risico flink opvoeren: ‘We vinden dat het nu verantwoord is’

Laatste update:

PSV barst van de ambities. De Eindhovenaren stevenen af op de 25ste landstitel uit de clubhistorie en bekijken op de achtergrond de mogelijkheden om door te groeien. Onderdeel daarvan is een nieuwe manier van begroten, waarbij PSV de beoogde Champions League-miljoenen voor het eerst sinds 2011 weer deels gaat meenemen.

In het verleden begrootte PSV op eens in de twee jaar deelname aan de Champions League, maar de Eindhovenaren raakten rond 2010 in grote financiële problemen nadat sportieve successen een tijdlang uitbleven. De club verkocht de grond onder het Philips Stadion aan de gemeente Eindhoven om uit de problemen te komen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

PSV besloot in 2011 om conservatiever te gaan begroten en de Champions League-inkomsten niet meer mee te nemen, maar daar komt nu deels verandering in. "We gaan werken met een begroting voor drie jaar en hoeven iets minder naar de korte termijn te kijken", zegt algemeen directeur Marcel Brands tegenover het Eindhovens Dagblad.

"Vorig jaar hadden we een lastig seizoen omdat we met verkopen van spelers wat moesten inlopen." PSV moest toen in de winterstop Cody Gakpo verkopen aan Liverpool om het financiële gat te dichten. "Dat probleem willen we beter gaan ondervangen."

"Door over drie jaar te begroten, kun je alle inkomsten en uitgaven wat beter spreiden en het is ook mogelijk om weer Champions League te begroten. Alleen niet elk seizoen. We kunnen de begroting straks jaarlijks wel nog aanpassen."

PSV zet hoog in: de club wil in vier van de vijf seizoenen meedoen aan het miljardenbal. "Door de tweede vaste Champions League-plek voor de Eredivisie denken we dat het nu verantwoord kan om die inkomsten weer deels te begroten", zegt Brands.

Nederland heeft plek zes op de UEFA-ranglijst, die recht geeft op twee zekere Champions League-tickets, stevig in handen, maar kan niet op zijn lauweren rusten. Portugal en België, de nummers zeven en acht, kenden een beter Europees seizoen dan Nederland en lopen dus in.

"We moeten keihard werken om de zesde plek op de UEFA-ranglijst te continueren, die ervoor zorgt dat we hierheen kunnen", benadrukt Brands. "Als we met de Eredivisie terugzakken naar positie zeven of acht, dan kunnen we niet meer roepen dat we ons vier van de vijf keer voor de groepsfase van de Champions League denken te kwalificeren. Dat is niet realistisch. We moeten dan onze ambities weer bijstellen. Dat is heel belangrijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met de financiële problemen in 2011 nog vers in het achterhoofd, vind ik dit toch wel spannend om te lezen. Maar ik zie gelukkig wel realisme dat de begroting bijgesteld wordt als Nederland de twee CL-plekken verliest. Dat is IMO namelijk een behoorlijk realistisch scenario.

24 april 2024 om 19:13

Niets geleerd vanuit het verleden. Ze voelen de hete adem van Feyenoord in de nek en willen sneller afstand nemen en dichter op Ajax kruipen. Zelfs afgelopen seizoen kon men de kosten dekken met de verkoop van Gakpo. Alles bij elkaar nemen ze dus weer het risico in de problemen te komen zodra er financieel iets tegenzit.

24 april 2024 om 22:42

Dat van gakpo was vooral voor het gat te dichten van corona?

24 april 2024 om 20:11

Over 3 jaar gezien is het risico best beperkt. Vind het wel getuigen van ambitie

Ambitieus of gewaagd. Ik zou eerder op basis van het verleden 3 op 5 of 2 op3 begroten.

24 april 2024 om 18:54

Niet helemaal mee eens, nu we als Nederland 2,5 plek in de cl hebben kan je als psv daar best op inzetten toch.

Al moet het uiteraard niet zo zijn als je het 2x in 5 jaar niet haalt alles ineens op de schop moet.

24 april 2024 om 19:18

Die 2,5 plek kan na dit seizoen al weg zijn als ik het goed heb begrepen. NL heeft dit seizoen Europees gezien dramatisch gepresteerd dus de concurrentie is hard ingelopen. En zoals het er nu uitziet (bij Feyenoord bouwen aan een nieuw elftal met een nieuwe trainer en bij Ajax is het lek voorlopig nog niet boven) gaan daar dit seizoen geen dikke punten bij komen. Daarbij vallen clubs ook niet meer terug naar een europa league of conference league dus ook daar verdien je geen punten meer.

24 april 2024 om 19:33

Je kan ‘m ook andersom zien, met de chaos bij Ajax en het vertrek van Slot bij Feyenoord kan je makkelijker kampioen worden als je doorgaat waar je mee bezig was

24 april 2024 om 20:53

Momenteel wel. Maar Ajax had ook 4 jaar hegemonie.

En met de koop van Bergwijn, terughalen Brobbey, Bassey die een hele goede indruk achterliet in de EL, Wijndal (oranje international en aanvoerder van AZ) en tig breedteaankopen als Ocampos, Kaplan, Grillitsch, Sanchez, Conceição had toch iedereen met een beetje normaal voetbalverstand Ajax als torenhoog favoriet voor de titel genoteerd ondanks het vertrek van een aantal sterkhouders.

En nu halen ze het 2e jaar oprij geen CL, ondanks dat plek 3 zelfs kans op CL oplevert. Sterker nog, het is maar de vraag of ze uberhaupt wel Europees voetbal gaan halen. Volgend seizoen kan alles weer anders zijn, maar bij voetbal is maar 1 ding zeker: "op het einde winnen de Duitsers".

.

PSV nieuwe Bayern van Nederland?

24 april 2024 om 18:57

Het zal altijd met periodes gaan, nu hebben ze een goede selectie met veel aankopen die lukken. Straks verdwijnen ze weer hebben ze veel geld en zullen er verkeerde aankopen komen of een hele andere trainer en kan het zo keren. Ze zeiden dit ook over Ajax en zie waar die nu staan. Wel goed om het nu te begroten en mocht je die plek verliezen weer terug te gaan enige probleem zal zijn dat je nu dan meer salaris zal uitkeren aan langdurige contracten wat je natuurlijk op termijn wel in de problemen kan brengen. Maar goed je zal dit wel haast moeten doen nu om door te groeien en te zorgen voor succes om extra inkomsten te genereren.

Zolang Nederland plek 6 op de UEFA ranking kan behouden is het inderdaad niet zo gek om weer op CL voetbal te begroten. Erg blij met de uitgesproken ambities door Brands want ik hem veel vertrouwen in hem en Ernie. Als ze het goede beleid continueren kan PSV de komende jaren flink groeien, zowel sportief, financieel als op andere gebieden zoals een uitbreiding van het Philips Stadion en de ontwikkeling van de Herdgang.

Zal op de korte termijn nog wel werken, maar verwacht dat we binnen 3 jaar die extra CL plek wel weer kwijt zijn. Dan is het opeens weer erg risicovol.

24 april 2024 om 18:57

Ja inderdaad, lijkt mij toch ook wel dat de beleidsbepalers beseffen dat we (groten) deels zo hoog staan in de ranking omdat we goed hebben gepresteerd in de mindere Europese competities.

24 april 2024 om 19:35

Er staat gewoon in de tekst dat ze dan de begroting weer aanpassen.

Gewaagd, zeker met meerjarige stevige miljoenensalarissen (als je een Dest b.v. vastlegt). De precieze verdeelsleutel van de nieuwe CL is mij niet bekend, maar hoe ver kan NL zakken voordat die 2e vaste deelnemer weer kwijt is? Iemand?

24 april 2024 om 19:05

Dat is 1 plek. Maar Portugal en België staan nu nog op een redelijke achterstand. Kan natuurlijk wel snel veranderen in een paar jaar tijd omdat ze straks meer teams in de Conference League hebben dan Nederland. Al zijn er wel extra punten te verdienen in de Champions League

24 april 2024 om 19:05

Mogen we nog 1 plek zakken of niet?

24 april 2024 om 19:11

Nee volgens mij niet, dan is de nr 2 voorronde cl

24 april 2024 om 19:11

Nee. 1 plek zakken betekent 1 CL deelnemer minder

Best realistisch in mijn ogen.. van de laatste 10 jaar (dit jaar meegerekend🥳), is psv 4 keer kampioen geworden, 4 keer 2e geëindigd en 1 keer 3e en 4e… wil je succesvol zijn moet je risico’s nemen. En zo groot is dit risico niet.

De punten voor de UEFA ranking zijn grotendeels gehaald door de topjaren van Ajax en de vele punten die Feyenoord en AZ eerder in de Conference League bijeen schraapten. Nu Nederland 2 vaste plekken in de Champions League heeft en uitschakeling daarin vanaf 2025 niet meer leidt tot deelname aan de Europa League wordt het veel moeilijker om quasi goedkoop punten te sprokkelen. Bovendien acht ik de top in Portugal met Benfica, Porto en Sporting internationaal toch wat sterker dan de Nederlandse inbreng, met name als PSV en Feyenoord leeggekocht worden. Eerlijk gezegd denk ik niet dat Nederland die zesde plek lang weet te handhaven. PSV zou op maximaal 3 uit 5 CL deelnames moeten begroten en dat flink verlagen zodra NL plek 6 verliest, de grond onder het stadion kan immers maar eenmaal verkocht worden.

24 april 2024 om 19:13

Dat is niet helemaal waar. Ajax en Feyenoord hebben individueel wel meer punten op de clubranking, maar PSV heeft weer voor Nederland de meeste punten opgebracht doordat Europese voorrondes wel meetellen in de landenranking maar niet voor de clubranking

24 april 2024 om 19:42

U heeft gelijk waar het dit jaar betreft maar ik kijk 5-10 jaar terug. Overigens bedoelde ik met UEFA ranking niet de clubranking maar natuurlijk de landenranking op basis van de clubresultaten in Europa waarin NL dus zesde staat.

Risico's zijn er altijd maar die moet je ook nemen als je succes wilt hebben, zolang we 2 tickets voor de CL houden denk ik dat deze manier van werken best realistisch is.

Grappig dat VZ het Eindhovens Dagblad hiervoor als bron gebruikt. Maar waar het ED in de titel zet dat PSV "iets meer" risico gaat nemen, maakt VZ daar "flink opvoeren" van. Zo doorzichtig dit

24 april 2024 om 20:32

Het ED staat er dan ook niet echt om bekend om het beestje bij de naam te noemen, het risico wordt wel degelijk behoorlijk opgevoerd want als PSV bijvoorbeeld Dest aankoopt en vast legt voor 5 jaar tegen een torenhoog salaris, en daarnaast nog meerdere topspelers, dan kun je na 2 of 3 jaar niet zomaar de begroting naar beneden bijstellen, want die hoge salarissen lopen door.

Dus beter kunnen ze leren van de fouten die Ajax gemaakt heeft de afgelopen jaren, maar het lijkt dat Feyenoord en PSV het zelfde pad bewandelen en in dezelfde valkuilen gaan vallen

24 april 2024 om 20:35

Dat hoef je mij niet te vertellen. Maar het ED neemt in ieder geval nog de moeite om het nieuws uit eerste hand te ontvangen. VZ gebruikt dat vervolgens om er een eigen draai aan te geven. Dat is journalistiek gewoon bedenkelijk

25 april 2024 om 09:36

Als…. Je kunt in contracten ook constructies vast laten leggen als er geen CL gehaald word het salaris naar beneden gaat of geen bonus uitkeren oid

Op zich is het nu tijd om echt afstand te nemen. Volgend jaar zijn de CL gelden al weer gegarandeerd. Belangrijk om nu opnieuw een goede transferzomer te maken. En daarbij ook niet vergeten een paar echte talenten voor jong PSV te kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren