Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: ‘Werkelijk ongelooflijk’

Laatste update:

Hans Kraay junior heeft met stijgende verbazing gekeken naar de ongekende apotheose op de één na laatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC Kerkrade dacht ondanks een late gelijkmaker van FC Groningen tegen Telstar gepromoveerd te zijn, omdat de stadionspeaker van Limburgers aankondigde dat Telstar op 2-1 was gekomen. Dat zou genoeg zijn geweest voor Roda om te promoveren, maar van een 2-1 in Velsen-Zuid was nooit sprake.

Roda wist zich in de tweede helft te ontdoen van SC Cambuur, wat inhield dat áls Groningen zou verliezen van Telstar, directe promotie een feit was. Lang zag het daar ook naar uit. Groningen was geen schim van zichzelf en ontsnapte meermaals aan de 2-0.

Diep in blessuretijd maakte Thom van Bergen er alsnog 1-1 van, waardoor de Roda-supporters, die op dat moment al feest vierden op veld, gedesillusioneerd achterbleven. Van teleurstelling was echter maar heel even sprake, toen de stadionspeaker van Roda even later meldde dat Telstar op 2-1 was gekomen. Een volksfeest barstte los, terwijl heel Nederland wist dat het 'gewoon' nog 1-1 stond bij Groningen. De stadionspeaker meldde vervolgens dat er een treffer van Telstar afgekeurd zou zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Deze ontknoping is werkelijk ongelooflijk, de neutrale kijker hoopte natuurlijk op dé ontknoping FC Groningen - Roda JC volgende week", blikt Kraay junior terug. "Maar wat de Roda-supporters hebben gehoord is natuurlijk verschrikkelijk. Waar heeft de scheidsrechter ook zeven minuten blessuretijd vandaan gehaald?"

"Dit is werkelijk ongelooflijk. Het doet me een beetje denken aan Huub Stevens, die als trainer van Schalke 04 ook een keer dacht dat hij de titel had gepakt en op het laatste moment nog werd ingehaald. Hij werd alleen niet ingehaald door een speaker."

"Jaren en jaren hebben de supporters van Roda pijn geleden! Vorig jaar zijn ze vijftiende geworden. Als dan de speaker, die je toch wel vertrouwt, roept dat het 2-1 voor Telstar is geworden tegen Groningen."

"Je wordt dan zo de ellende in gepraat, gejaagd. Voor die mensen is het verschrikkelijk. Ik hoop dat iedereen nog een normale hartslag heeft, want ik kan me voorstellen dat je hier he-le-maal gek van wordt."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Chanpagnes gepopt alles, 2x gejuicht voor niks. Wat een schitterende beelden. En dan na volgende week met lege handen

3 mei 2024 om 22:49

Mentaal staan we 1-0 voor. Kan beide kanten op gaan, maar heb er wel vertrouwen in. Zeker in een kolkende groene kathedraal

Die Bas Sibum maakt op mij wel een zeer goede indruk!

4 mei 2024 om 12:47

Sibum was als speler bij NEC ook een absolute held. Zijn komst in de winterstop van 2007/2008 meen ik, was de missing link waardoor we van de 17e plek.opstoomden naar de 8e plek en vervolgens alle 6 de wedstrijden wonnen in de playoffs voor de Uefacup.

3 mei 2024 om 22:50

Waar haal je die laatste zin vandaan?

3 mei 2024 om 23:04

Blijf vooral denken dat jullie het wel eventjes gaan redden, dan komen jullie nog van een hele koude kermis thuis volgende week

3 mei 2024 om 23:35

Dat blijf ik zeker denken, vertrouwen heb je nodig om te promoveren

4 mei 2024 om 02:34

Kieftenbeld, ik stond op West vandaag. Ik heb gejuigd en gehuild! Ik heb mede-supporters tegengehouden om zo vroeg het veld op te lopen. Je wint pas als de fluit gaat, ook bij de tegenstander (jullie)! Typisch Roda ook weer..

Maar 1 ding wil ik je meegeven, en ik begrijp jullie mentaliteit in het 1e jaar KKD helemaal. Maar speel maar eens 6 jaar op dat niveau, met alle fucking zeik die er onvermijdelijk bij komt kijken. Dan begrijp je pas waarom al die trouwe supporters vroegtijdig het veld op rennen. We zijn zo dicht bij, maar ook zo ver weg nog.

We gaan het gevecht samen aan, laatste wedstrijd van het seizoen. Epischer kan niet!

Forza JC

4 mei 2024 om 10:58

Gun jullie het ook echt beide.
Hoop dat de verliezer volgende week via de po ook promoveert, maar vrees van niet ivm de mentale tik.

Telstar maakte toch ook nog de 2-1? Werd afgekeurd. Hij heeft niet helemaal uit het niks staan roepen, maakt het wat minder genant.

3 mei 2024 om 22:48

Nee ze kwamen niet meer over de middelijn

Werd er nou nog een treffer van Telstar afgekeurd, of is dat ook niet gebeurd?

3 mei 2024 om 22:50

Ja vraag ik me ook af. Ben van narigheid even weggelopen. Had het Roda erg gegund. Maar wat dom om al met de 1-0 het veld op te rennen.

Maar ze waren dus al het veld opgestormd toen het nog 1-0 stond. Doet een eventueel afgekeurde 2-1 niks aan af. Ik snap de vreugde die over enkele minuten zou kunnen volgen, maar je stormt het veld op terwijl er nog niks zeker is, en krijgt die als klap terug in je gezicht.

3 mei 2024 om 23:05

Dat vond ik inderdaad ook heel onnodig. Was in het stadion aanwezig maar je weet dat Groningen nog aan het voetballen is. Wacht dan gewoon nog die twee extra minuten voordat je het veld op sprint.

3 mei 2024 om 23:26

Wel echt jammer. Als je het ergens mee kunt vergelijken is het helaas Stevens' Schalke, hoewel het zover vooralsnog niet is. Heb echt op het puntje van m'n stoel gezeten. Groningen Eredivisieclub? Ja. Maar Roda ook, en nu al 6 jaar in de KKD. Had wat van de gezonde spanning weggenomen voor deze neutrale toeschouwer, voor zover ik mezelf nog zo mag noemen. Hoop dat jullie het volgende week alsnog over de streep trekken!

Als supporter van de rivaal kan ik hier natuurlijk wel smakelijk om lachen. Een derby komend jaar zou eindelijk wel weer eens leuk zijn, maar als dat nog 5 of 6 jaar duurt vind ik dat ook helemaal prima 😉.
We gaan komende week iig eens even goed zitten voor die allesbeslissende pot. Dat wordt er wel eentje hoor. Vechtvoetbal gaat dat worden en Groningen gaat het nog vreselijk lastig krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren