Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Graham Potter wordt de nieuwe trainer van Ajax als Alex Kroes terugkeert’

Laatste update:

Mocht Alex Kroes terugkeren als algemeen directeur van Ajax, dan wordt Graham Potter de nieuwe trainer bij de Amsterdammers. Dat beweert althans de Engelse journalist Sam Cohen.

Cohen, werkzaam bij That's Football en The United Stand, het grootste fankanaal van Manchester United, schrijft op X dat een terugkeer van Kroes 'een hele grote mogelijkheid' is.

"Als Kroes terugkeert zal Potter onmiddellijk tekenen bij Ajax, is wat mensen binnen de club geloven", weet Cohen. "De onderhandelingen waren al zo vergevorderd dat een contract praktisch al op tafel lag voor hem."

Het is bij Ajax een hot topic de laatste weken. Kroes wordt verdacht van het handelen met voorkennis, daar hij voor de officiële communicatie van zijn aanstelling als algemeen directeur 17.500 aandelen kocht.

De Raad van Commissarissen (RvC), onder leiding van Michael van Praag, schorste Kroes en wil absoluut niets meer met hem te maken hebben. Van Praag reist donderdagavond zelfs af naar de ingelaste ledenvergadering om de Ajax-leden te overtuigen van diens ontslag, zo bericht De Telegraaf woensdagochtend.

Daar zal Van Praag op felle weerstand stuiten. De bestuursraad van Ajax, die 73 procent van de aandelen van Ajax in handen heeft, wil dat Kroes weer in dienst treedt bij de Amsterdammers. Of Cohen inderdaad gelijk heeft over een terugkeer van Kroes, en of de naam van Potter dan inderdaad weer valt in Amsterdam valt nog te bezien.

Begin april wist Voetbal International te melden dat de Engelsman bedankte voor de job. Dat kon niet los worden gezien van de bestuurlijke chaos bij de recordkampioen. Maar als Kroes terugkeert en de rust enigszins gescheept, is zijn komst niet onbespreekbaar.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben je mooi mee. Een oliedomme directeur en een veel te dure trainer met een veel te duur wensenlijstje.

24 april 2024 om 07:50

Wel een uitstekende trainer

24 april 2024 om 08:03

ThulaniSerero bij chelsea in ieder geval niet. Daarvoor wel hoorde ik.

24 april 2024 om 08:18

Na Potter is het idd een stuk beter gegaan met Chelsea.

24 april 2024 om 08:25

Dabor dat de volgende trainer het slecht doet wil niet zeggen dat de eerste ineens goed is. Als we die lijn volgen kan steijn gewoon weer terugkomen.

24 april 2024 om 08:49

Kijk even naar hetgeen Potter heeft neergezet bij teams waar niet elke coach in de afgelopen jaren sneuvelt. Ook een coach als Pochettino staat negende met Chelsea. Er is daar echt genoeg aan de hand. Dat ligt niet per se aan de trainer.

Zelfde met United. Ten Hag doet het daar momenteel echt niet best. Zal deels aan hem liggen, maar ook daar is er zoveel meer aan de hand dat de volgende trainer het ook maar beter moet zien te doen.

24 april 2024 om 08:59

Tinus88 ja zal ook zeker niet alleen aan hem liggen. Maar wel een erg dure gok, met een hoop werk te verrichten na een paar waarschijnlijk ietsje minder dikke financiële jaren dan voorheen.

24 april 2024 om 09:20

Ik heb oprecht liever deze gok, ik zie het wel als tactisch zekerheidje, dan Steijn, Heitinga en Schreuder. Dat kost je alleen maar geld. Met Potter komt er duidelijkheid, zekerheid en in ieder geval een duidelijk tactisch plan. Je ziet aan PSV en Feyenoord wat een goede coach voor verschil maakt. Dan heb ik liever dat de club daar dan voor betaald dan een goedkopere gok die weer verkeerd uitpakt.

24 april 2024 om 09:46

Tinus88 zou ik snappen als het om alleen een hoog salaris gaat. Maar hij zal toch ook stevige eisen hebben als het om de transfermarkt gaat. Dit wordt echt alles of niets. En zekerheid heb je nooit. Zeker met de chaos bij de club.
Maar we gaan het zien. Zelf verwacht ik eigenlijk niet dat hij gaat komen.

24 april 2024 om 09:55

Ik moet het ook maar zien of hij komt hoor, maar puur en alleen qua naam zou ik wel blij zijn van Potter.

Bij Ajax moet eerst worden verkocht voor er weer wordt aangekocht. Ik neem aan dat dat in de gesprekken met hem eerlijk is verteld en hij weet waar hij aan begint. Dit Ajax heeft nog steeds geld, maar is niet meer het Ajax van jaren geleden.

24 april 2024 om 09:11

In dit geval moet je je vooral afvragen waarom een fanaccount van United inside exclusive news heeft over een mogelijke trainer gekoppeld aan een TD bij Ajax. Of het is complete luchtfietserij, of iemand heeft zich door een netwerkje laten misbruiken om de handjes in de lucht te krijgen voor steun aan Kroes in de hoop op een trainer als Potter.

24 april 2024 om 10:04

@ironmanutd,

"oliedomme directeur"? Misschien heeft hij niet eens iets strafbaars gedaan...

"veel te dure trainer met een veel te duur wensenlijstje"...
Als je zulke uitspraken graag doet, laat me hieronder even weten hoe duur hij precies gaat zijn, en welke spelers precies op zijn wensenlijstje staan.

Dank.

24 april 2024 om 10:33

j3ro3ntj33__ als hij iets heeft gedaan wat niet bestraft wordt blijft het alsnog heel dom.

Waarom moet ik daar een exact lijstje voor hebben? Vind je het niet een redelijk veilige aanname dat een trainer als potter vanuit de pl naar een club in de eredivisie en in chaos komt, zonder aanzienlijke eisen op transfergebied?

24 april 2024 om 11:09

@ironmanutd,

Als je iets hebt gedaan dat je zelf wil doen, dat niet strafbaar is, dan is dat toch niet dom ?!

Je doet alleen maar aannames. Hij is gefaald bij Chelsea, dus hij heeft zichzelf weer te bewijzen. er zit nogal een verschil in aanzienlijke eisen en veel te dure eisen.

24 april 2024 om 11:30

j3ro3ntj33__ aandelen van een bedrijf kopen vlak voordat je zelf als directeur aangesteld gaat worden, wat jij al weet en het publiek niet, is hoe dan ook dom. Want je zou moeten weten dat het op zijn allerminst de schijn tegen heeft. Bovendien is iets doen waar uberhaupt onderzoek naar plaats moet vinden vrij dom, een paar dagen voor je begint.
Verder zei ik "wat niet bestraft wordt". Dat is iets anders als niet strafbaar.

Mij lijkt het dat ajax er gebaat bij is geleidelijk de weg terug naar boven te vinden, zowel sportief als financieel. Een trainer als potter lijkt me dan niet een voor de handliggende naam. Maar fijn dat jij er blij mee bent.

In dat geval ben ik overtuigd en hoop ik op een terugkeer van Kroes.

Potter laat altijd verzorgd, aanvallend voetbal zien. Heeft een herkenbare speelstijl maar zijn teams switchen ook moeiteloos naar een ander systeem/tactiek binnen een wedstrijd als plan a niet lukt. Dat laatste lijkt me heel belangrijk voor Ajax omdat ik denk dat ze de komende twee seizoenen in ieder geval nog niet de sterkste selectie hebben. Daarnaast heeft hij dezelfde filosofie als Slot dat het systeem en de tactiek niet het belangrijkste is maar het geloof van de spelers in de trainer en dus het systeem/tactiek.

Hoe meer ik terug heb gekeken en in heb gelezen hoe meer ik er van overtuigd ben dat Potter de juiste man voor de functie van hoofdtrainer is.

24 april 2024 om 07:57

"Daarnaast heeft hij dezelfde filosofie als Slot dat het systeem en de tactiek niet het belangrijkste is maar het goof van de spelers in de trainer en dus het systeem/tactiek."

Heb dit 3x gelezen en kan niet anders dan concluderen dat je je zelf tegenspreekt.

Verder een goede coach met herkenbare speelstijl, maar niet 1 die al succesvol is geweest bij een topclub. Geeft de ED wel wat meer internationale allure.

24 april 2024 om 08:09

Dan zou ik het nog een keer lezen want dat doet ie niet

24 april 2024 om 08:16

Ik schrijf het wellicht wat onhandig op maar heb niet het idee dat ik mezelf tegenspreek. Hij heeft een aantal keren aangegeven dat je met veel systemen/tactieken kunt winnen. Belangrijk is dat je ergens voor kiest en daarmee automatismes inslijpt. Daarnaast denkt hij dat je iets alleen perfect kan uitvoeren als de speler vertrouwen in zichzelf heeft maar ook in de tactiek en het plan van de trainer. Iedereen moet geloven dat het tot succes kan leiden. Dat zie je bij Slot ook terug, spelers die zeggen Slot heeft aan alles gedacht dus wij hoeven het alleen maar uit te voeren.

24 april 2024 om 08:34

Waarom zou je miljoenen per jaar aan een trainer verspelen, terwijl je genoeg goedkope trainers hebt lopen die hetzelfde kunnen en waar dezelfde risico's aan vastzitten? Ook Potter is volledig afhankelijk van de TD. Dat heeft hij bij Chelsea wel laten zien. Die maakt van stront ook geen goud.

24 april 2024 om 08:35

Ah dus als ik je goed begrijp is het voor spelers belangrijk als zij zelf nergens aan hoeven te denken op tactisch gebied omdat ze daarin de volledige vertrouwen hebben in de trainer? Correct me if I'm wrong, tis nog vroeg😜.

Dan heb ik je tekst inderdaad verkeerd begrepen. Dat gezegd hebbende: is bovenstaande niet van elke topcoach de succesformule. Ik heb namelijk bij Klopp, Guardiola, Mourinho etc. exact hetzelfde idee: dat ze alle vertrouwen hebben en krijgen van hun spelers.

Dus om dit nu specifiek een kwaliteit van Arne of Potter te noemen vind ik een beetje vreemd wel eerlijk gezegd.

@Inke: bedankt voor je reactie, goed onderbouwd ook👍.

24 april 2024 om 08:43

Een bekende trainer heeft aantrekkingskracht en een goede trainer verdient zichzelf gemakkelijk terug. Een goede speler natuurlijk ook maar een trainer heeft op vrijwel de gehele selectie een meerwaarde terwijl een goede voetballer dat maar op een beperkt aantal (2-3) spelers heeft. Kortom, een goede trainer die ook nog eens een goed uithangbord is, heeft echt veel waarde.

24 april 2024 om 11:31

Daarom zijn het ook allemaal succesvolle trainers .

Er zijn ook veel trainers die hun plan door blijven duwen zonder dat de groep erachter staat. Of zoals Schreuder en Steijn die binnen enkele maanden de helft van de groep al kwijt zijn.
Natuurlijk moeten Potter en Slot het iedere keer weer bewijzen maar ik heb het idee dat daar wel een kwaliteit van hun ligt.

24 april 2024 om 08:04

Ik ben het wel eens met jouw verhaal.
Ajax mag van mij nu wel eens een trainer aanstellen die de zaakjes wel voor elkaar heeft en inderdaad een plan B en misschien wel C klaar heeft in een wedstrijd.

Als je nu kijkt naar hoe Ajax zielloos speelt de afgelopen 2 seizoenen, dan is het vooral belangrijk dat er wordt gekeken naar een trainer die zich kan aanpassen aan verschillende situaties en dat ook kan overbrengen op de spelers.

Overigens wat mij ook wel eens fijn lijkt is dat de selectie niet alleen van kwaliteit wordt voorzien, maar ook van een trainer die hamert op fitheid... Het aantal blessures en spelers die met kramp kampen tijdens wedstrijden de afgelopen 2 a 3 jaar is beschamend. Feyenoord en vooral PSV troeven de '' kleinere'' clubs vaak af op fysiek en fitheid en niet altijd kwaliteit. Ik ben dan ook van mening dat dit een ongelooflijke belangrijke taak is van de technische staf om ervoor te zorgen dat iedereen fit en conditioneel in orde is. Net wel die 3 punten over de streep kunnen trekken is key om weer mee te doen om de titel. Je wordt kampioen tegen de kleintjes, en die moet je allemaal winnend afsluiten.

24 april 2024 om 08:37

Mee eens Lyndorr, Ik heb gisteren al gevraagd wie nu eigenlijk de conditietrainer van Ajax is omdat je ziet dat Ajax geen pressing kan spelen en laat staan gedurende 90 minuten. Met name de snelheid van spelers bij het terug verdedigen is bedroevend slecht. Daar zou veel meer aandacht aan besteed moeten worden. Indien Potter de trainer zou gaan worden, dan pleit ik wel voor 2 assistenten met een Ajax achtergrond en een draagvlak bij de achterban. Wat dat betreft zou dan een Davids of Seedorf of Kluivert prima daarbij passen. We gaan het de komende tijd wel horen, maar hopelijk wordt daar nu eens vaart mee gemaakt.

24 april 2024 om 09:14

‘In dat geval ben ik overtuigd en hoop ik op een terugkeer van Kroes.’

En laat dat nu exact de bedoeling geweest zijn van dit hele ‘nieuwsbericht’. Dit is natuurlijk vanuit een of ander kamp gepusht om Kroes terug in het zadel te krijgen. Dat ruik je aan alles.

24 april 2024 om 09:22

inderdaad. Wij weten niet het hele verhaal . Maar Kroes heeft niks foutje gedaan en van Praag is de boeman. Kroes als algemeen directeur is denk ik ook niet meer slim denk ik. De beste man heeft een beste smet over zich, wat hij compleet aan zichzelf te danken heeft.

24 april 2024 om 09:58

Ik weet serieus niet waar al dit optimisme over Potter vandaan komt. Heeft het bij stuntploeg Östersund inderdaad geweldig gedaan, ook in Europa, en was redelijk bij Swansea City en Brighton. Maar dat was het dan ook wel weer. Brighton is onder De Zerbi veel beter dan ze onder Potter waren en bij Chelsea is hij compleet door de mand gevallen. Het is ook niet voor niks dat hij in de Premier League momenteel nergens genoemd wordt.

24 april 2024 om 10:15

Onder Ten Hag was het bij Ajax beter dan onder Bosz, maar dat zegt toch niet direct iets over de kwaliteiten van beide heren?

Potter heeft in het buitenland gekeken en een kleine club duidelijk naar voren geholpen. En dat meerdere keren, onder verschillende omstandigheden waardoor je kan concluderen dat hij er ook een (grote) rol in heeft gespeeld. Ajax zit nu ook in een pakket dat het weer naar voren moet worden geholpen en Potter heeft daar ervaring mee.
Ik ben ook optimistisch over Potter. Natuurlijk heeft alles een grens en het moet allemaal in het salarishuis passen, maar ik zie meer in Potter dan in de haalbare Nederlandse alternatieven.

Achter de schermen is in ieder geval al een hoop duidelijk. Dat was ook aan te lezen aan het interview van Vos. Die leek er al van op de hoogte te zijn van wie hij assistent wordt komende seizoen. In ieder geval wel een pluspunt dat er een voetbalfreak als Vos op de bank gaat zitten.

"Is wat mensen binnen de club geloven".
Hier kan je toch geen nieuwsartikel van maken mensen?....of.....ja natuurlijk wel, gewoon weer wat populaire steekwoorden uit andere artikelen knippen en we hebben weer wat pagina vulling.

Tsja. Potter had ook een mooie basis voor De Zerbi gelegd, die nu wel het nog iets ''geperfectioneerd'' heeft. Al draait de Zerbi wel weer een beetje door met het doorwisselen bij een selectie die Brighton heeft... Daar spelen alleen Dunk en Groß zo goed als alles en de rest is allemaal ''wisselbaar''....

Denk dat Graham een goede coach is voor Ajax, zo lang hij maar een jarenplan heeft en ook de tijd krijgt...

Dit Ajax moet nog heel wat aan gebeuren, wil je hier weer iets normaals en goeds van maken hoor...

Alleen al als je ziet hoe ze voorin struggelen, buiten Brobbey, om vervolgens een Mikautadze en Conceicao gewoon zien ''uitblinken'' bij hun huurclubs...

Afwachten maar als het aan van Praag ligt komt Kroes niet terug.

Iemand die strafrechtelijk vervolgd kan worden als directeur van een beursgenoteerd bedrijf kan dat vraag ik me af . Blijft toch een risico

24 april 2024 om 23:58

Zolang het onderzoek loopt en hij dus niet schuldig is bevonden lijkt het me van wel?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren