Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

EK haalbaar? Arteta bevestigt terugkeer Jurriën Timber in selectie Arsenal

Laatste update:

Jurriën Timber keert dit weekend terug in de wedstrijdselectie van Arsenal, zo bevestigt manager Mikel Arteta vrijdag. De Oranje-international is volledig hersteld van een zware knieblessure, maakte onlangs zijn rentree bij de beloften en is nu klaar voor minuten in het eerste van Arsenal.

“Iedereen is fit en beschikbaar, dus nu is het de hoofdpijn om de juiste selectie te vormen”, zei Arteta vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth. “Een goede hoofdpijn. De terugkeer van Timber verhoogt de kwaliteit van de trainingen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Je ziet hoe indrukwekkend hij is, zijn leiderschap, zijn kwaliteiten. Als groep moeten we naar een hoger niveau groeien. We beginnen meer van elkaar te eisen. De spelers kijken elkaar aan en zeggen: 'Ik moet leveren, want ik wil blijven spelen.’ En dat is heel positief voor de ploeg.”

Timber werd afgelopen zomer door Ajax verkocht aan Arsenal en begon uitstekend in Londen. De Oranje-international maakte op 7 augustus zijn basisdebuut in het duel om de Community Shield met Manchester City (1-1). Na strafschoppen trok Arsenal aan het langste eind, waardoor Timber direct de eerste Engelse prijs aan zijn palmares mocht toevoegen.

Zes dagen later sloeg het noodlot toe voor de vijftienvoudig international van het Nederlands elftal. Tijdens de openingswedstrijd van de Premier League tegen Nottingham Forest (2-1) scheurde Timber zijn kruisband. Het resultaat: meer dan acht maanden geen wedstrijd voor de verdediger.

Eind vorige maand maakte Timber zijn rentree bij het beloftenelftal van Arsenal. Tegen Blackburn Rovers Onder 21 maakte de centrumverdediger, die bij Arsenal ook al als rechtsback heeft gespeeld, op prachtige wijze de openingstreffer. De mandekker draaide open en schoot de bal in de winkelhaak.

Arsenal komt dit seizoen nog driemaal in actie in de Premier League. The Gunners zijn in een razend spannende titelstrijd verwikkeld met Manchester City, dat één punt minder heeft maar ook nog een wedstrijd tegoed heeft. Het is nog afwachten of Timber op korte termijn een serieuze optie voor bondscoach Ronald Koeman zal zijn. Het EK gaat medio juni van start.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In een 5-3-2 is hij toch wel erg stabiel als centrumverdediger. Tijdens het EK en het WK waar hij speelde is het nauwelijks over hem gegaan en voor een verdediger is dat een goed teken. Ik ben zelf wel fan van de verdediging Timber, Van Dijk en Ake. Hopelijk kan hij wat wedstrijdritme opdoen.

3 mei 2024 om 18:47

Lijkt mij ook de beste keuze rechts centraal. Zou een erg sterk centrum zijn. Hopelijk is hij een beetje goed uit zijn blessure gekomen. Belangrijkste is ook om rustig aan te doen. Want met zo'n lange stilstand heb je zo weer een blessure te pakken.

3 mei 2024 om 21:47

Bij Arsenal maakte hij vooral indruk als linksback. Weliswaar speelde hij er niet heel lang voor hij geblesseerd raakte, maar in zijn eerste wedstrijd (tegen City) deed hij het toch goed.

3 mei 2024 om 19:22

Dat zou echt top zijn inderdaad. Dan kan je ook met Maatsen en Frimpong als backs spelen. Die zijn in een 433 allebei verdedigend te mager, maar in een 532 echt een wapen.

Gewoon meenemen nu je toch 26 spelers mee mag nemen.

3 mei 2024 om 19:07

Hij is alleen helaas niet de enige, 26 man is leuk maar als je dan De Jong, Depay, Timber, Wieffer, Lang en Bijlow mee neemt neem je nog weer een groot risico.

3 mei 2024 om 21:53

Niet zo lastig als je er daar 3 van moet kiezen. Dan hou je de eredivisie spelers thuis.

Kan met Ake en vDijk een top verdediging vormen bij Oranje. Volledig PL met City, Liverpool en Arsenal. Ongekend dat je dan De Ligt en De Vrij op de bank kan zetten. En dan heb je nog vdVen etc. Oranje heeft bizar veel goede centrum verdedigers. Op de back positie heb je dan nog Maatsen, Dumfries en Frimpong. Hartman ook nog als hij weer fit is. En we blijven maar klagen dat we geen toppers hebben. Het probleem ligt voorin, maar daar hebben we met o.a. Zirkzee een hoopvol talent.

Dat wordt op de tribune zitten voor Vieira of Smith Rowe nu iedereen fit is. Nelson zat vorige week al op de tribune en zal niet meer opgenomen worden voor selectie denk ik komende wedstrijden en hij verdient 100k per week. Slecht gehandeld van Arsenal.

Zeer blij met Timber. Hopelijk een goede voorbereiding komende zomer. Met Timber kan White af en toe Saliba overnemen. Waardoor je misschien geen backup rcv hoeft te halen. Maar eerst zien of hij op niveau kan komen. Denk het wel. Hard gewerkt bij zijn revalidatie. En zag er goed uit bij de jeugdteam afgelopen weken.

3 mei 2024 om 19:36

Elneny kan ook he.

3 mei 2024 om 20:00

Elneny zit al een tijdje niet meer op de bank sinds spelers terug zijn. Het wordt voor Arteta kiezen uit Nketiah, Smith Rowe en Vieira. Zinchenko zet hij niet op de tribune en Kiwior.

3 mei 2024 om 20:11

Dat is waar inderdaad. Dacht dat hij laatst wel op de bank zat maar dus niet. Duidelijk dat er een aantal spelers moeten vertrekken.. Nketiah, Elneny en Nelson lijken me duidelijk. Ben benieuwd wat ze gaan doen met Partey, ESR etc

3 mei 2024 om 20:45

Mijn droom scenario is dat Nketiah verkocht wordt aan een Duitse of Italiaanse club. Verkoop hem het liefst voor 20 miljoen euro aan een subtop club van zo’n land dan 40 miljoen in de PL. En dan hebben we het over clubs zoals Crystal Palace die hem voor zo’n soort bedrag kopen. Ik wil dat die jongen tenminste een kans krijgt om ergens een carrière op te bouwen zoals Tabby Abraham. En het geeft een goede naam aan Arsenal jeugdopleiding.
Smith Rowe zou goed passen in Spanje. Misschien dat hij daar minder last heeft spierblessures. Technisch goed genoeg voor de subtop daar. En dan heb ik het liefste dat we hem verhuren. Ik wil hem een seizoen lang zien zonder pijntjes.
Vieira mag van mij blijven. Moet toegeven dat mijn vertrouwen in hem moeilijk te bewijzen is. Maar ik denk dat we volgend seizoen met hem als backup kunnen gebruiken voor Odegaard. Heeft goede oog voor een wereld pass. Dat valt niet te leren. Als hij in preseason wat gewicht krijgt, wie weet.

3 mei 2024 om 21:48

Elneny en Cedric vertrekken sowieso, beiden hebben een aflopend contract wat niet verlengd gaat worden, en dat is niet heel vreemd aangezien ze samen nog geen 180 minuten hebben gespeeld.

4 mei 2024 om 17:41

Ik denk dat Vieira altijd te licht zal blijven voor de PL Soma. Kan inderdaad een erg goede pass geven en heeft een goed schot, maar mist het loopvermogen en het fysiek om dat goed tot uiting te kunnen brengen. Hij is een soort Ozil light. Minder geniaal in de passing en fysiek nog minder sterk. Daar is geen plaats voor in de hedendaagse top.

En Nketiah zie ik ten alle tijden liever voor 40 miljoen gaan dan voor 20 miljoen. Het zou nergens op slaan om vanwege misplaatst sentiment even 20 miljoen aan transfer inkomsten mis te lopen.. Zeker aangezien we al nooit goed verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren