Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona sluit megadeal en gaat komende zomer vol voor man van 58 miljoen euro

Laatste update:

FC Barcelona heeft goede hoop om Benardo Silva dit jaar over te nemen van Manchester City. De Portugese dribbelkoning staat al een tijdje in het vizier van de Catalanen en Barça lijkt de transfer te kunnen realiseren door de nieuwe sponsordeal met Nike.

Barcelona kende de afgelopen jaren financiële tekorten op de transfermarkt en werd zodoende beperkt in de uitgaven. Na nieuwe gesprekken met La Liga over het budget voor komend seizoen, is de clubleiding hoopvol dat deze beperkingen worden opgeheven.

Dat heeft alles te maken met de gloednieuwe deal die de Catalanen met Nike hebben gesloten. De samenwerking gaat de huidige kampioen van Spanje een bedrag van maximaal 1,2 miljard euro opleveren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daarnaast ontvangt de Catalaanse ploeg naar verluidt een tekenbonus van 100 miljoen euro van het Amerikaanse kledingmerk. Met deze enorme geldinjectie lijkt Barcelona de gaten in de begroting te dichten en creëren ze slagkracht voor de transferperiode van komende zomer.

Zo zou de afkoopsom in het contract van Silva, die naar verluidt 58 miljoen bedraagt, geen probleem vormen voor de Catalaanse club, die de kleine middenvelder graag toevoegt aan het spelersbestand.

Afgelopen zomer staken er al geruchten de kop op dat de Portugese linkspoot een overstap naar Barcelona zou maken. Silva vernieuwde echter zijn contract bij City, ondanks het feit dat hij het niet langer naar zijn zin had in Engeland.

Zijn komst was destijds niet realistisch, maar dankzij de nieuwe megadeal wel. Door de toenemende financiële mogelijkheden op de transfermarkt komende zomer, is zijn komst mogelijk haalbaar.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Geweldige speler, maar is hij echt nodig bij Barca? Juist op het middenveld hebben ze genoeg opties. Barca moet een linksbuiten halen, daar missen ze met name kwaliteit.

24 april 2024 om 13:47

@psv18

Als Raphinha zich op links gaat focussen, wat mij ook zijn beste positie lijkt gezien de afgelopen wedstrijden, dan hebben we enkel Lamine Yamal op rechts en dan is Bernardo Silva wel welkom. Die zal zijn wedstrijden afwisselend op het middenveld en rechtsvoorin wss spelen.

Alleen als Bernardo Silva toch zo graag wil komen, werk dan eerst aan een pivot. Die is wat mij betreft topprio nummer 1. Die 58 miljoen steek je beter in de afkoopsom van Zubimendi en dan kan je weer verder.

24 april 2024 om 13:51

Denk dat Barca er beter aan doet om Raphinha te verkopen. Dan kan je een toplinksbuiten halen en nog een concurrent voor Yamal. Dan zet je in de breedte stappen.

24 april 2024 om 14:01

Is fati niet verhuurd? Dan komt die toch terug? Weet niet hoe die het nu doet bij brighton maar begin best goed daar meende ik.

24 april 2024 om 14:04

@cuco10

Ansu Fati is niet zolang geleden weer hersteld van een lange blessure. En is gewoon bankzitter bij Brighton en laat niks zien daar.

Barca moet hem zsm van de hand doen voor 10-15 miljoen had ik dat direct gedaan.

24 april 2024 om 14:22

Geweldige speler, maar op zijn positie speelt Yamal, dus totaal niet nodig.

24 april 2024 om 14:39

@Goat10

Dus jij wilt vanaf volgend seizoen een heel seizoen zien dat Lamine basisspeelt? Je beseft toch wel dat die jonge nog superjong is en nog maar 16 is?

We willen geen Ansu Fati scenario krijgen met Lamine. En Bernardo is een toevoeging voor Barca dus zijn transfer is zeker begrijpelijk. En kan voorin spelen en op het middenveld.

24 april 2024 om 15:29

Bernardo Silva is niet enkel een toevoeging hij is een absolute versterking voor Barca. Yamal zal wel meer moeten gaan scoren want Bernardo is gewoon nummer 1 op rechtsvoor. Raphina is op links ook beter dan dat hij op rechts is alleen je moet dan wel een vervanger hebben voor hem.

Felix moet je terugsturen naar Atletico daar heb je niks aan, wel moet er een nieuwe spits komen ben benieuwd wie barca daarvoor gaat halen.

24 april 2024 om 15:40

@protheus

Volledig met je eens man en Bernardo Silva past ook perfect met zijn speelstijl bij Barca.

Felix voor nog een seizoen huren vind ik prima.

24 april 2024 om 16:08

Leuk dat hij met zijn speelstijl past, maar Barcelona heeft al zat kleine dribbelaars zonder snelheid. Je koopt dus een betere speler dan je al hebt, in plaats van een speler die je totaal niet hebt. Nogmaals: wat biedt Bernardo Silva dat je nog niet hebt?

Gaat Bernardo het gat op de 6 positie opvullen? Nee. Totaal niet. Gaat Bernardo de aanval van broodnodige diepgang voorzien? Nee zeker niet.

24 april 2024 om 16:14

Pedri16,

Mee eens. Ik zou Bernardo wel op het middenveld willen zien. Flink cashen voor Frenkie en dan inderdaad een pivot en winger met diepgang en snelheid (nico? Leao?).

24 april 2024 om 16:41

Bernardo zou fantastisch zijn in die rol aanvallend op het middenveld aan de binnenkant op rechts. De rol die Gündogan nu veelal vervult aanvallend gezien. Yamal die het veld breed houdt, Bernardo aan de binnenkant.

24 april 2024 om 17:30

Lamine moet niet alles spelen, maar dan moet je geen Silva halen die ook niet wil banken.
Je moet spelers halen voor de posities die minder goed zijn ingevuld.
Lamine gaat ook niet zomaar banken, is nu al de gevaarlijkste speler van dit Barca, en zal alleen maar beter worden.
Links hebben ze een topper nodig, niet rechts.
Dit is het probleem bij Barca nu, ze zien teveel naar namen, als ze een grote naam kunnen halen dan willen ze dat direkt doen, maar je moet naar namen zien, wel naar de posities was je spelers nodig hebt.
Silva kan ook op het middenveld, maar daar heb je Gavi en Pedri, die veel jonger zijn en de toekomst zijn, je kunt niet zo’n spelers gaan banken voor Silva of Gundogan.

24 april 2024 om 17:52

Yamal is een kind, je kan hem nooit alle wedstrijden laten spelen. 1 foute sliding en zn carriere is al voorbij voordat het begon.

Een typische Barca speler, die is zeker van toegevoegde waarde.

Dit lijkt op een eis van Xavi, of flink versterken en anders ga ik aan de palma liggen.

24 april 2024 om 14:01

Xavi gaat al zeker weg. Die gaat dus al aan de palma liggen, met of zonder Bernardo Silva.

24 april 2024 om 14:08

@Formus

Xavi blijft gewoon melden vele bronnen. en VZ heeft daar straks al een artikel over geschreven.

24 april 2024 om 15:40

Typisch Barca speler in de zin van: kost uiteindelijk veel geld waardoor je zittende spelers moeten vertrekken/ salaris moeten inleveren, gaat het niet meer opbrengen om op lange termijn iets te laten zien. Speler raakt in verval en moet salaris inleveren 'omdat hij niks kan'? In die zin van het woord een typische Barca speler.

Dit is toch veel te veel geld voor iemand die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Echt dat geeft geld uit alsof de boel niet al diep in het rood staat.

Nou weet ik dat op het gebied van transfer Barcelona al niet al te sterk is, maar als je wellicht eindelijk weer een keer wat geld hebt om uit te geven en je eerste prioriteit is Bernardo Silva, dan is het echt mismanagement van de allerhoogste orde. Heel het seizoen ziet iedereen dat een Dm/pivot de allerhoogste prio is, zorg dus dat daar het meeste geld heen gaat. Hierna een LW die het spel breed kan houden en kijk dan pas naar ''luxe'' opties. Ongelooflijk weer.

24 april 2024 om 14:22

Typisch Barcelona. Of beter gezegd, typisch Laporta. Met Bernardo Silva geef je een “signaal” af. Dat Barcelona een topspeler kan kopen.

Dit is inderdaad een luxeaankoop. Je hebt een snelle linksbuiten nodig, een nummer 6, een nieuwe back, en eigenlijk een back up buitenspeler met snelheid. Verder kan een middenvelder met fysieke kwaliteiten ook zeker geen kwaad.
Een speler als Onana/Palhinha om tegen goede tegenstanders meer zekerheid te hebben heb ik liever dan kleine dribbelaar nummer zoveel. Of een speler als Kephren Thuram als je meer een fysieke kilometervreter wilt die box-to-box kan spelen.

Tsja. Bernardo zou niet prio zijn toch?

Ze willen ook beide Joao's overnemen, kosten ook niet niks geloof ik zo.

Felix, Silva, Cancelo en dan nog een type Zubimendi?

60 Miljoen neertellen en waarschijnlijk een enorm salaris voor meerdere seizoenen voor een speler die 30 wordt in augustus dit jaar. Doe zo lekker verder Laporta zou ik denken.

En dan nog waar ga je hem zetten? Op het middenveld waar Pedri toch iets dergelijks zou moeten kunnen leveren? Rechtsbuiten waar Yamal het best rendeert?

24 april 2024 om 16:18

Het lijkt er inderdaad meer op dat Laporta spierballen wil laten zien. Verder vind ik het ook wel komisch dat er nu plots gaten in de begroting zouden zijn. Als je de eerdere berichten mocht geloven, zouden ze winst gaan maken.

Heerlijke speler die Bernardo Silva en Barca heeft hem ook nodig. Hij is ook al sinds hij kind was al een Culer dus dat is ook mooi meegenomen.

Hopelijk gaat Barca ook vol voor Nico Williams.

24 april 2024 om 13:59

Wat brengt hij Barcelona dan extra eigenlijk?

24 april 2024 om 14:46

Waarvoor heeft Barcelona Silva direct nodig dan? Precies wat Lierse vraagt, wat voegt hij precies toe wat er nu niet is? Hij is een upgrade, maar Barcelona mist dusdanig veel dat je niet eventjes een extra goede buitenspeler moet halen.

een speler van 30 jaar oud voor 60 miljoen ophalen terwijl je in de financiele nood zit.

Nee, ik zie niks geks aan deze Barcelona transfer.

24 april 2024 om 14:01

@kaka2007

Bernardo Silva kan zeker jaren door op topniveau hoor. Ik denk zelfs dat als die bij Real zou tekenen en daar op rechtsbuiten ging spelen hij enorm veel toevoegde aan jullie team.

Bernardo Silva is trouwens 29 jaar wordt in augustus pas 30.

24 april 2024 om 14:15

Dan koop je dus eigenlijk een 30-jarige speler. Aangezien hij bij de eerste Laliga wedstrijd 30 is. Als 29-jarige gaat hij geen officiële wedstrijd spelen.

Verder is het natuurlijk totaal geen vergelijking om Real met ons te vergelijken. Real kan gewoon 58 miljoen aftikken zonder problemen. Barcelona kan beperkt investeren in de zomer, en dan is het natuurlijk bezopen om bijna 60 miljoen te spenderen aan een positie die niet direct versterkt hoeft te worden. Hoe goed Bernardo ook is.

24 april 2024 om 14:28

Je hebt Pedri op het middenveld, Yamal op rechtsvoor, wat gaat Bernardo toevoegen? Is toch gewoon een domme transfer?

24 april 2024 om 14:36

@Kaka2007

Barca wilt rustig aan doen met Lamine hij is nog maar 16 jaar he we willen geen Ansu scenario krijgen met Lamine.

Bernardo een domme transfer vinden vind ik een beetje gek. Bij Barca gaat ie gewoon basisspelen rechtsvoor

24 april 2024 om 14:44

Is dat wat Barcelona het meest nodig heeft Messi? Een rechtsvoor?

24 april 2024 om 14:46

Gundogan en Lewa zijn ook geen doorslaande successen. Hoewel Gundogan ''gratis'' was kostte Lewa gewoon bijna 60 miljoen.

Dit is weer zo'n transfer.

Ga toch voor een fatsoenlijke CVM of een goede back.

24 april 2024 om 14:48

@pedri16

Nee hoor een echte 6 is eigenlijk het meest nodig. En een fatsoenlijke linksvoor.

24 april 2024 om 14:51

Ik vind Gündogan wel een doorslaand succes hoor, dat is echt een van de betere middenvelders ter wereld. De beste van Barcelona ook, met afstand.

Als je bedoelt dat we teveel centrale middenvelders hebben en geen defensie, heb je wel een punt.

24 april 2024 om 15:32

Waarom is Gundogan volgens jou geen doorslaande succes dan? Hij doet het juist goed.

24 april 2024 om 15:46

@kaka2007

Mee eens met je reactie hoor, alleen over Gündogan niet. Die is met afstand de beste middenvelder van Barcelona dit seizoen en echt wel een geweldige aanwinst geweest. Het is dat Frenkie, Pedri & Gavi al een heel seizoen sukkelen met blessures.

Vond hem overigens met Sergi Roberto wel een goed duo vormen!

24 april 2024 om 16:20

messi_123 - Dat vraag ik me af. Bij Barcelona moet je veel meer lopen dan bij City en je kunt nooit inschatten hoelang spelers meegaan. Hoe dan ook gaat het er vooral om dat Bernardo Silva geen prioriteit zou moeten zijn.

eindelijk mijn favoriete redacteur Siebe van Eijk aan het werk. Geef die jongen meer schrijftijd!!!

24 april 2024 om 17:07

Vooropgesteld ben ik blij dat we mede dankzij deze beste man deze verhalen kunnen lezen. Maar tekstueel zijn er wel wat dingen aan te merken:

Tekst: Zijn komst was destijds niet realistisch, maar dankzij de nieuwe megadeal wel.
Het deel na de komma, daar ontbreken woorden als 'nu' of 'dit is nu wel zo'.

Tekst: Zijn komst was destijds niet realistisch, maar dankzij de nieuwe megadeal wel. Door de toenemende financiële mogelijkheden op de transfermarkt komende zomer, is zijn komst mogelijk haalbaar.
3 keer een vorm van het woord komen & 2 keer een vorm van het woord mogelijk in twee opeenvolgende zinnen. Weinig variatie in woordgebruik.

Tekst: Zo zou de afkoopsom in het contract van Silva, die naar verluidt 58 miljoen bedraagt, geen probleem vormen voor de Catalaanse club, die de kleine middenvelder graag toevoegt aan het spelersbestand.
Een zin van 31 woorden met wel 3 komma's. Veel te lange zin dus.

24 april 2024 om 18:34

Een paar bijzinnen mogen wel. Gewoon lekker als de Grieken en Romeinen doen.

Zou echt een goede aanwinst zijn, Bernardo Silva heeft echt een bepaalde X-Factor. Die man kan zo ongelooflijk goed voetballen.

Het woord grinta is hedendaags veranderd in pivot. Kuddegedrag maar ontopic goede speler maar bijna 30 jaar weer en denk dat Barcelona andere prioriteiten nodig heeft op spelers gebied.

24 april 2024 om 17:07

Pivot is een nieuw woord voor je?

Ik zou als ik Barca was voor een echte linksbuiten gaan met dreiging. Iemand als een Leao of Kvara

Beetje jammer dat het aan alle context ontbreekt. Dit is een deal van 10 jaar, dus 120M per jaar. Momenteel verdient Barca 105m/jaar aan hun contract met Nike. Een extra inkomen van 15M. Geen kattepis maar gezien de financiele malaise een druppel water op een hete plaat. Die 100M tekenbonus kan een groot verschil maken maar Laporta kennende wordt dat geld verbrast aan een ego-aankoop die helemaal niet prioritair is zoals Silva hier al genoemd wordt.

24 april 2024 om 15:51

@real8madrid

Waar heb je je cijfers vandaan gehaald? Ik lees juist dat de huidige deal op 85 miljoen euro zit/jaar, dus weldegelijk 35 miljoen euro extra per seizoen.

Wel ben ik het mee eens dat die 100 miljoen best gespendeerd wordt aan een broodnodige 6 en een flankspeler die op links uit de voeten kan.

Mocht er dan nog een centje vrij zijn, door verkoop of whatever, dan pas zou Bernardo wat mij betreft mogelijk zijn.

24 april 2024 om 16:11

Heb je dan niet alsnog liever eerst een nieuwe back? Of wil je het seizoen ingaan met enkel Koundé, Baldé en jeugd als back ups?

24 april 2024 om 16:23

Het is inderdaad 85 miljoen euro per jaar. Een leuke sprong, maar het zet voor Barcelona geen zoden aan de dijk. Er wordt nu alweer gerept van een tekort die door deze deal opgevuld wordt. Na al die verhalen over het maken van winst over het lopende seizoen vind ik het vreemd dat niemand dit raar vindt.

24 april 2024 om 16:57

Een artikel van vorig jaar van Sky geloof ik.

Edit: wellicht heb je gelijk hoor maar 85 miljoen lijkt me zeer sterk. Dat is bijzonder laag.

24 april 2024 om 18:02

@pedri16

Sowiso moet Hector Fort wat mij betreft de tweede keuze zijn op rechts, veel keuze heb je niet en backs zijn echt schaars waardoor dit een grote hap uit het budget zou zijn. Op links moet je met Cancelo(toch maar overnemen) en Baldé verder, denk dat Cancelo's verdedigende mankementen wel eens opgelost kunnen worden als we met een pure 6 gaan beginnen spelen.

Bernardo Silva past uitstekend in het beleid van Barcelona. Wordt komende zomer alweer 30 jaar. Heeft nog twee contracten jaren te gaan dus zal een flinke transfersom moeten kosten, de genoemde 58 miljoen euro.

Het geld is nog niet binnen of het vliegt er alweer uit.

Zou lekker wat geld bij leggen en vol voor Kvara gaan van napoli. Links voor is harder nodig. En met kvara heb je iemand voor de lange termijn. Een speler met diepgang en een goede voorzet. Laat het juist daar juist aan ontbreken. Hoeveel voorzetten krijgt lewa nou per wedstrijd ? Bruno zou ik niet voor gaan. Investeren in kvara en een 6 en er is een veel betere balans in het elftal

Kom maar meneer B. Silva om mee te genieten van de maillase van barca . Waar ze in wegkwijnen.


Gundogan heeft al spijt van zijn overstap.
Als je je carrière naar de soep willen brengen moet je maar nu naar barca komen .
Ongeorganiseerde zootje zonder stuurman aan schip

Geweldige speler, maar om nu weer 60 miljoen uit te trekken voor een speler die voor de start van het nieuwe seizoen ook weer 30 jaar oud is en voor een plek waar je al spelers voor hebt. (pedri, Gavi, Fermin Lopez en Gundogan)

Zou eerder investeren in een betere centrale verdediger die verdedigend ook goed is.
Type Tchouameni oftewel wellicht Palhinha of Anguissa. Nu speelt Christensen vaak op die plek die een centrale verdediger is.

Daarnaast vertrekken ook Cancelo en Joao Felix weer aan het eind van het seizoen.
Verwacht dat ze mogelijk willen proberen om Cancelo definitief over te kunnen nemen.

Wat een lachwekkend bestuur hebben ze daar toch. Daar kan Misnlitat nog wel wat van leren. Die Laporte is echt een plaag voor Barcelona. Met dit bestuur gaan ze nog meer naar de klote dan dat ze al zijn.

En Frenkie moest (moet) weg omdat hij te duur is (ze hebben hem dat geld zelf toegezegd !!!)Wat een geweldig stel lamlullen lopen daar rond. Johan zou zich kapot schamen …

Barcelona en haar aankopen zijn echt waardeloos. Iedereen kan toch zien dat ze een sterke verdedigende middenvelder missen? Ook was Cancelo waardeloos en verpeste haast beide wedstrijden met zijn gigantisch zwak verdedigen.

25 april 2024 om 15:16

Precies, opvallend hoe weinig mensen stilstaan bij het gemis van Busquets, mischien wel dé reden van de defensieve malaise dit seizoen. Het slot op het middenveld is nu verdwenen, met als gevolg opvallend veel tegengoals vergeleken met vorig seizoen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren