Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax heeft naast Ten Hag en Potter derde trainersnaam op korte shortlist staan’

Laatste update:

Ajax heeft zich voor de trainerspositie inmiddels toegespitst op een shortlist van drie namen, zo meldt Bart Sanders in de Pantelic Podcast. Graham Potter, Erik ten Hag en een niet nader genoemde internationale naam vormen het trainersverlanglijstje, opgesteld door onder meer Marijn Beuker en Kelvin de Lang.

Ajax moet voor volgend seizoen een opvolger vinden voor John van 't Schip. De huidig trainer van Ajax gaat niet langer door als hoofdtrainer en zal vermoedelijk aan de slag gaan als head of coaching.

'Behoorlijk concreet'


Voor de invulling van de vacante trainerspositie lijkt Potter de beste papieren te hebben. "Wat je nu hoort in de wandelgangen is dat Graham Potter enorm goed erop staat en dat dat zelfs behoorlijk concreet wordt", stelt Sanders.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Er zijn nog twee andere kandidaten, er schijnt een shortlist te zijn van drie kandidaten. Erik ten Hag staat ook op die shortlist, alleen die heeft nog een club. Het nadeel aan hem is dat Ajax op korte termijn een trainer wil presenteren en daarom niet kan wachten op trainers die nog onder contract staan bij hun clubs. Dat is bij Potter wel een groot voordeel, die is gewoon beschikbaar.”

Sanders noemt de komst van Ten Hag 'niet heel haalbaar'. "Ik denk wel dat ze hem gepolst hebben en dat Ten Hag zijn eisenpakket op tafel heeft gelegd, ook zijn invloed bij transfers, maar ik denk niet dat het realistisch is."

De podcasthost ziet wel een ontwikkeling bij Ajax. De Amsterdamse beleidsbepalers kijken bij het aanstellen van de nieuwe coach niet naar de nationaliteit van de geschetste trainersprofielen. "Je hebt met Potter en nog een andere internationale naam twee coaches waar ze toch verder kijken en niet blindstaren op het Ajax-DNA en Nederlandse nationaliteit", aldus Sanders.

Alex Kroes


Volgens Sanders zit er een verband tussen de geluiden dat Kroes terugkeert en de nieuwe aangewakkerde geruchten dat Potter toch de job bij Ajax aanneemt. Potter bedankte eerder deze maand wegens de bestuurlijke chaos, maar wordt de laatste week weer hardnekkiger gelinkt aan een dienstverband bij de Nederlands recordkampioen.

"De terugkeer van Kroes is een kwestie van tijd", beweert Sanders. "De meeste groepjes binnen Ajax zijn Kroes-gezind. Buiten Michael van Praag en wat Raad van Commissaris-leden is er niemand die Kroes niet terug zou willen hebben."

De betrokken partijen zouden al in conclaaf zijn geweest over de mogelijke infunctiestelling van de geschorste algemeen directeur. "Er zijn vorige week al gesprekken geweest tussen Kroes, de bestuursraad en de RvC om tot een oplossing te komen."

"Het is de vraag in welke rol dat is. Een stukje speculatie: het zou zomaar kunnen zijn dat hij in een soort adviseursrol treedt, met een tijdelijk andere AD. Maar ik denk wel dat ze er een mouw aan gaan passen. En snel ook."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed verhaal.
Ze schijnen ook 12 niet nader genoemde internationaal gelauwerde spitsen en 8 niet nader genoemde internationaal zeer gewilde centrale verdedigers op de shortlist te hebben staan.

24 april 2024 om 11:39

Maar wat wil je eigenlijk zeggen? Het is allang bevestigd dat Ajax inderdaad contact heeft gehad met Potter.

Laat me raden, net als met Henderson. Eerst is het arrogant om te denken dat hij komt. Dan blijkt hij toch te komen en is hij eigenlijk 'helemaal niet zo geweldig als we allemaal roepen'. En bij de eerste tegenvaller staat het forum weer vol met: "nou dat was jullie verlosser he."

24 april 2024 om 11:55

Jtjevtt. Ik denk dat Momus er vooral op doelt dat Vz uitpakt met het nieuws dat Ajax in nog een trainer, naast Potter en Ten Hag, interesse heeft en dat die trainer vervolgens helemaal nergens bij naam genoemd wordt.

24 april 2024 om 12:01

Ik wil een heleboel, niet nader genoemde dingen, zeggen.

24 april 2024 om 12:29

Dan heb ik de opmerking verkeerd geinterpreteerd, excuus

24 april 2024 om 12:50

Bart Sanders is ook wel echt de vreemde eend bij de Pantelic Podcast. Zelden tot nooit aanwezig en zit via Teams vaak maar wat te raaskallen aan tafel. Als je dagelijks VZ leest kom je zelf ook wel tot deze info. Zegt vrij weinig allemaal.

24 april 2024 om 17:06

Dat heet jarenlange frustratie van supporters jegens Ajax, eigenlijk heel zielig dat volwassen mannen zo een rancune kunnen hebben tegen een club. Maar stiekem vind ik het eigenlijk ook heel grappig, nog steeds de meeste landstitels! En dat zal nog een tijdje blijven ook.

"de meeste groepjes binnen Ajax zijn Kroes-gezind. Buiten Michael van Praag en wat RvC-leden is er niemand die Kroes terug zou willen hebben."

Dit slaat nergens op. De meeste groepjes zijn Kroes-gezind maar niemand wil hem terug? Ik neem aan dat niemand hem *weg* zou willen hebben?

24 april 2024 om 11:36

Of niemand wil hem NIET terug hebben!

24 april 2024 om 11:48

dat is inderdaad de qoute, fout in de tekst van VZ

24 april 2024 om 11:41

Dat bedoelen ze ook. Er gaat ook een hardnekkig gerucht dat Kroes het KPMG rapport niet wilde accepteren en dat sommige RvC en directie leden daar erg nerveus over geworden zijn. Dat daar de kiem ligt van de harde opstelling van van Praag die zelf ook in de fout ging met zijn aandelen maar dat afdoet als zijnde een 'omissie'.

Vergis je niet in van Praag, vele vroeger aanstellingen kwamen uit zijn koker. Dat zijn de mensen die zich nu bedreigt voelen door Kroes.

24 april 2024 om 11:49

@ Speedyafc

Ik denk dat dit dan alleen voor jou nog als hardnekkig gerucht is. Kroes heeft die namelijk zelf al aangegeven en meerdere bronnen binnen de club ook dat die het KPMG rapport niet wilde ondertekenen.

Het rapport is totaal niet serieus te nemen en staat vol gebakken lucht. 2 van de belangrijkste mensen in het verhaal zijn niet gepolst en ondervraagd. De informatie die is gebruikt komt van informatie binnen Ajax... iets met wc eend.

24 april 2024 om 17:01

Moest m ook ff twee keer lezen . On. geloof dat de bestuursraad ajax de laatste genadeklap wil geven. Er komt toch geen zichzelf respecterende AD die akkoord gaat met zon constructie. De domheid in die bestuursraad kent geen grenzen.

Hopelijk kan ook deze Potter toveren, want er moet veel gebeuren!

24 april 2024 om 11:57

Valt wel mee, Kroes meteen weer aanstellen, van Praag en zijn vriendenclub er heel snel uitwerken.

Dan kan men de transfersommen in, zoveel mogelijk overbodige spelers verkopen en alleen een paar gerichte aankopen die het elftal versterken.

Dan heb je een selectie voor plek drie of misschien wel plek twee.

24 april 2024 om 12:32

Klinkt makkelijk, maar is dat in de werkelijkheid ook zo.
Internationaal is ook heus opgevallen hoe slecht Ajax presteert, dus welke clubs zitten op de “rotzooi” van Ajax te wachten? Niet de topclubs met het grote geld.

24 april 2024 om 12:33

Denk dat t ook moeilijk word een fatsoenlijke trainer aan te stellen.

24 april 2024 om 12:42

Dat valt dus reuze mee. Conceicao is net verkocht voor 10 miljoen euro.

Georges Mikautadze doet het geweldig in Ligue 1, is achter Mbappe de best presterende spits in de tweede seizoenshelft. Die wordt komende zomer makkelijk verkocht, gewoon voor 16 miljoen euro.

Ook Akpom heeft het uitstekend gedaan als reserve spits bij Ajax. Wordt ook komende zomer makkelijk verkocht indien Ajax ervoor kiest. Krijg je zo 14 miljoen euro voor.

Dan heb je al voor 40 miljoen euro verkocht. daar kan je echt wel twee goede backs voor kopen.

24 april 2024 om 12:42

Potter is toch een prima trainer voor Ajax? Daar gaat dit artikel toch over?

24 april 2024 om 14:28

Conceicao heeft ook het hele seizoen bij porto mee gedraaid.
Akpom en mikautadze zullen wel wat opleveren.
Maar dan hou je nog genoeg over wat moeilijk word om te verkopen.
Gaai, sutalo, sosa, tahirovic, forbs, zie ik de clubs nou niet voor warmlopen

24 april 2024 om 14:29

Heeft het bij brighton inderdaad heel goed gedaan, bij Chelsea dan weer totaal niet.
Schreuder had t voor Ajax ook prima gedaan, net als Steijn.

24 april 2024 om 14:47

Gaai, Sutalo, Sosa, Tahirovic, Forbs hoef je dan ook niet komende zomer al te verkopen.

Door nu voor veertig miljoen euro te verkopen (akpom, Mikautadze, Conceicao ), heb je ruimte om twee tot drie echte versterkingen te halen. Als er nu wel goed gescout wordt, staat er meteen een stuk beter elftal.

Overigens gaan Sutalo en Sosa gewoon naar het Ek en als ze daar prima spelen, dan is er echt genoeg vraag naar hen. Gebeurt wel vaker dat een speler bij Ajax niet uit de verf komt maar het elders geweldig doet. Kijk maar naar Per Schuurs.

24 april 2024 om 14:50

Bij welke club heeft Schreuder het als coach dan goed gedaan? De Twente supporters denken er toch echt heel anders over en verder ken ik geen clubs waar hij hoofdcoach was.

Steijn heeft het prima gedaan bij Sparta en vergelijkbare ploegen. Dat is iets anders dan coach zijn van een elftal bij een grote waarvan verwacht wordt dat je dominant, aanvallend voetbal speelt. Waarbij heel veel druk vanuit de media en het publiek komt kijken.

Als een coach al twee ploegen in de PL gecoacht heeft, dan is die coach wel een en ander gewent. Zou Potter dan ook op geen enkele manier met Schreuder of Steijn willen vergelijken.

24 april 2024 om 15:37

Als Sutalo goed speelt op het EK, dan gaat daar ook gewoon weer interesse voor zijn. En Sutalo zou ik sws nog niet in het rijtje zetten om te verkopen.

24 april 2024 om 12:07

Bij Chelsea heeft hij iig weinig getoverd

24 april 2024 om 12:38

Goh.. die reactie hadden we niet eerder gezien.

Ik vind het altijd wel grappig dat iedereen die ooit goed gepresteerd heeft bij Ajax altijd maar wordt gelinkt aan een terugkeer. Ik denk dat voor veel van die gasten, Ten Hag inclusief, een terugkeer bij Ajax niet interessant is. Verdienen een mooi salaris en willen zich internationaal ook graag bewijzen.

24 april 2024 om 12:54

Ten Hag zou gek zijn om ten eerste nu al terug te keren bij Ajax, en ten tweede hij komt in een slangenhol terecht. Lekker naar een stabiele club in de Bundesliga gaan.

24 april 2024 om 13:22

Dat is niet alleen bij Ajax zo, maar, net zoals bij veel andere clubs is het vaak niet realistisch en misschien ook wel niet wenselijk om zo snel al iemand terug te halen.

Een derde, niet nader genoemde?? Wat een flutbericht.

24 april 2024 om 12:27

Ja en dan ook nog Ten Hag noemen en in hetzelfde stuk schrijven dat dit niet realistisch is. Dan hadden zo ook Guardiola en Ancelottie kunnen noemen. Ook niet reaiistisch.

Zo zo Bart Sanders. Dus er is een shortlist met drie trainers, waarvan we er eentje niet bij naam noemen, een ander niet haalbaar lijkt (waarom staat ie er op dan?) en een derde die een maand geleden al werd gelinkt aan Ajax.

Ik hoop niet dat je het vreemd vind als ik dit nieuws met een korreltje zout neem?

Als je al dat gezeik met Kroes/ van Praag niet had gehad dan had Kroes al een deel schoon schip gemaakt en was de nieuwe trainer deze week wss al bekend gemaakt. Dan was er al rust en konden ze nu al gaan bekijken welke spelers de nieuwe trainer zou willen en wie hij eruit wilt. Maar er rust een vloek waardoor alles traag gaat.

Ze zijn volledig kansloos zonder Champions voetbal...
Ajax zal terug moeten gaan naar identiteit. Iemand met een Ajax dna...
Frank de Boer? Co Adriaanse? Clarence Seedorf?

Benieuwd wie de derde internationale naam is. Het moet een beschikbare trainer zijn, want anders gaat het argument dat bij Ten Hag gebruikt wordt, ook op voor de derde naam. Dus dan is het in de categorie: Marsch, Favre, Genesio, Sampaoli, Svensson. Een categorie hoger (lopetegui, Low, Flick, Sarri, Conte) is onhaalbaar lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren